Keresés

Részletes keresés

ona Creative Commons License 2002.08.02 0 0 6582
Segítsen valaki, mert ma be is vásárolnék:) Hogyan lesz így töltöttpaprikám??????
bokor Creative Commons License 2002.08.01 0 0 6581
Hát, ez azért jó kérdés, mert szerintem nincs két ember, aki egyformán csinálná, olyan meg egy sem, aki méricskélne. Én úgy csináltam az elsőt anno, hogy fogtam egy szakácskönyvet, abból pontosan legyárottam a töltöttpaprikát, aztán hozzánéztem a mamámét, aztán alakulgatott még... Viszont ezer éve nem csináltam, remek tippet adtál!!!

Előzmény: ona (6580)
ona Creative Commons License 2002.08.01 0 0 6580
Kedves Konyhamesterek,

szeretnék egy nagyon finom igazi paradicsomból készült, töltöttpaprikát csinálni! Segítsetek. Nem tudom, hogy a gombócba mennyi és milyen fűszer kell, és persze az egész elkészítést nem tudom:(

bd Creative Commons License 2002.08.01 0 0 6579
Már volt, de ne kelljen keresni.

nagy csereptal melyhutobe
3 g. fhagyma soval borssal 1 zpaprikaval peppe, i dl olaj, 2 ek almaecet v.
citromle, turmix, keverotalba.
hozza:
2-3 zpaprika kockazva
arasz uborka tokmagnyira (hosszaba negybe azutan keresztbe 2 mm-re)
4 paradicsom negyed-szeletbe
1 l paradicsomle, 1 l viz

a hutott csereptalba, hutobe 1-3 orara
aki nem akar fogyni, piritottkenyeret ehet hozza

bd

Niacska Creative Commons License 2002.08.01 0 0 6578
Hát nem főz senki semmit??
pynky Creative Commons License 2002.07.26 0 0 6577
Én szoktam a tetejére tojásfehérjehabot is tenni, mint a madártejre.

p.

Előzmény: szydi (6576)
szydi Creative Commons License 2002.07.26 0 0 6576
Egresleves
Hozzávalók:
50 dkg egres
5 dkg vaj
2 dl tejszín
1 tojás sárgája
10 dkg cukor

Elkészítés.
A megtisztított egrest a vajban addig párolja, míg a szemek szétpukkannak. Ekkor engedje fel 1 l vízzel, ízesítse a cukorral és forralja fel. A tálaló edénybe tegye a tojássárgát, keverje el a tejszínnel és erre szedje a forró levest. Melegen és hidegen is kitűnő.
Ezt ma kaptam, nincs kipróbálva!

joy Creative Commons License 2002.07.25 0 0 6575
Is.
:o)
Előzmény: Sajtlee (6574)
Sajtlee Creative Commons License 2002.07.25 0 0 6574
Mi büszkének hívjuk:o)))
Mulan Creative Commons License 2002.07.25 0 0 6573
Piszke is. Azért kérdeztem a pöszmétét pont, hogy a tájkonyha felől tájékozódjam:-))))
Előzmény: nemisbéka (6571)
Mulan Creative Commons License 2002.07.25 0 0 6572
Csalódást fogok okozni neked: anyósom kedvenc pöszmételevesét nem tanultam meg. Olyat, amit a gyerekeim szeretnek, tudok főzni (olyat, amit az apjuk vagy az anyjuk megenne, nem).
Az a mami-féle (off:az anyósomat egyébként nagyon szeretem, csak a főztjét nem annyira, de nem csak én on) kb. úgy készül, hogy cukros vízben felforralja a félbevágott pöszmétét, behabarja (liszt-aludttej), összeforralja. Az érett egresből ezalatt uszadék képződik, az éretlen egészben marad. Nem láttam, hogy bármi egyéb fűszert tett volna bele.
Előzmény: bokor (6570)
nemisbéka Creative Commons License 2002.07.25 0 0 6571
Sőt, köszmétének is hallottam már.
Előzmény: bokor (6570)
bokor Creative Commons License 2002.07.25 0 0 6570
De, asszem, pöszmétének is :-))

Azért tudnál nekem irni egy pontos receptet? Tudom, hogy benned megbizhatok, és nem akarok semmit a véletlenre bizni :-)

Előzmény: Mulan (6569)
Mulan Creative Commons License 2002.07.25 0 0 6569
Ha egyéb szempontokból megfelelő, amit főzöl, próbáld esetleg úgy, hogy a fele egresből majdnem megfőzöd a szószt, és csak akkor teszed bele a másik felét. Meghát: éretlen egres kevésbé szokott szétfőni.

Off: A szülinapos - Isten éltesse! - nem pöszmétének nevezi véletlenül az egrest?

Előzmény: bokor (6565)
Mulan Creative Commons License 2002.07.25 0 0 6567
Khhhm: és nem lehet, hogy olvasta valahol, amikor anyagot gyűjtött a könyvhöz? Olvastam én már magyar szerzőtől olyan cowboyról, aki birkafarmer:-( (Na jó, háromszor - először, utoljára és soha többé -, és el is felejtettem a nevét:-))))
Ha mégsem: fenyőmandulából el tudok képzelni olyasmit, mint dióból, mandulából vagy gesztenyéből ... De csak elképzelem, mert fenyőmandulát még csak olvastam.
Előzmény: Thor (6562)
janoooo Creative Commons License 2002.07.25 0 0 6566
Kedves Látogatók!

Felhívásom nem közvetlenül a főzőcskézéssel kapcsolatos, de úgy gondolom, hogy a bor, mint ital, mindenképpen kapcsolódik a gasztronómiához. A segítségeteket szeretném kérni a szakdolgozatom megírásához, ezért aki kedveli a borokat és szánna a dologra néhány percet, látogasson el a http://www.tar.hu/janooo vagy a http://www.sybase.hu/janooo oldalra, ahol egy kérdőívet kellene kitöltenie.

Talán nem mellékesen nyerni is lehet!

Ha van olyan ismerős, akinél érdeklődésre tarthat számot a téma, kérlek küldjétek tovább az
üzenetet!

Üdv,
Jano

bokor Creative Commons License 2002.07.25 0 0 6565
Kedves Mindenki!
Sürgős szükségem lenne egy jó kis egresszószreceptre! Olyanra, amiben nem megy tropára az egres, nekem mindig úgy sikerül :-( (valószinűleg nem figyelek rá, mert nem szeretem, de a szülinapos férjnek ez az egyik kedvence - fene a perverzióit :-)
rollller Creative Commons License 2002.07.24 0 0 6563
thor, kar:( de most mar en is kivancsi vagyok:)
Előzmény: Thor (6562)
Thor Creative Commons License 2002.07.24 0 0 6562
Semmi esély, magyar a szerző :)
Előzmény: rollller (6560)
rollller Creative Commons License 2002.07.24 0 0 6560
thor,
en adnek egy eselyt arra, hogy az ananaszlekvar volt az eredeti konyvben, ugyanis a pine jam magyarul ananaszlekvar, bar konnyu fenyolekvarnak forditani,
szerinted szovegkornyezetbol kovetkeztetve erre van esely?
roll.
Előzmény: Thor (6557)
Thor Creative Commons License 2002.07.24 0 0 6557
Olvastam pár napja egy könyvben fenyőlekváros palacsintáról (nem receptkönyv, hanem regény:)
Hallottatok már fenyőlekvárról? Hogyan készítik?
nemisbéka Creative Commons License 2002.07.24 0 0 6555
:) Köszi!
Előzmény: joy (6553)
joy Creative Commons License 2002.07.24 0 0 6553
Kihűtés után 2ó, melegen 4+2ó a hűtő visszahűlésére!
Ha már tökhideg, és még folyik, akkor:
Kanál!
:o)
Előzmény: nemisbéka (6548)
aquila Creative Commons License 2002.07.24 0 0 6552
És még egy... cukkinipástétom

Hozzávalók:
50 dkg cukkini
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
2 cső zöldpaprika (lehet csípős is)
kevés olaj
10 dkg RAMA
8 dkg szójapehely
só, bors, paprika
1 evőkanál Vegeta

Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, majd megszórjuk pirospaprikával. A meghámozott, kimagvalt és 1x1 cm-es kockára vágott cukkinit hozzáadjuk a hagymához. A negyedelt paradicsomot és a kicsumázott, szeletelt paprikát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk. A szójapelyhet a Vegetával elkeverjük, majd annyi vízzel leforrázzuk, amennyi ellpi. Ha megduzzadt, jól kinyomkodjuk és a zúzott fokhagymával a lecsós cukkinihez adjuk, zsírjára pirítjuk (elforraljuk a felesleges nedvességet). Ha kihűlt, a RAMA-val jól összeturmixoljuk. Kenyérre kenve kínáljuk.

aquila Creative Commons License 2002.07.24 0 0 6551
Ilyet én is szoktam, én cukkini fasírtnak hívom:-)

És itt van még valami:
Karcsú, aránylag kicsi cukkiniket megmosunk, és héjastól két milliméter vastagra vágjuk. A szeleteket kissé megsózzuk, fél óráig állni hagyjuk, majd papírtörlővel leitatva teflonserpenyőben, mindkét felüket olajban megsütjük. Közben vöröshagymát félbe, majd vékony szeletekre vágunk. Egy jól záródó üveg aljába cukkinit, erre hagymát terítünk, és ezt addig ismételjük, amíg az üveg meg nem telt. A tetejére kevés ecetet locsolunk, és az üveget 1-2 napra hűtőszekrénybe tesszük. Közben időnként fel-felrázzuk, hogy a leve mindenütt érje. Egyszerre több üveggel is készíthetünk, mert akár két hétig is eláll, ha savanyúságra van szükségünk, kéznél van.

Előzmény: szklara (6546)
joy Creative Commons License 2002.07.24 0 0 6550
Cukkoltak itt: (6480)->(6491)!
Előzmény: hostile_17 (6536)
joy Creative Commons License 2002.07.24 0 0 6549
Ahogyan Mulanci írta, de én láttam már nyúlós (túlért) koviubit!
Saját elba...
A szaga elárulja.

A qkorica nálunk a spájzban is elállt egy hétig, csak hangyányit összeszáradt... Takaréklángra tettük föl hidegvízben, és szépen kikerekedett, csak sokára főtt meg.

Előzmény: pupos nunuke (6534)
nemisbéka Creative Commons License 2002.07.24 0 0 6548
Joghurttortának mennyi a minimális dermedési ideje?
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.24 0 0 6547
Magyarán úgy csinálod mint a lepcsánkát, csak nem krumpliból hanem cukkiniből?
Előzmény: szklara (6546)
szklara Creative Commons License 2002.07.23 0 0 6546
Sziasztok!

Ha már cukkini... szoktam belőle lepényt csinálni, erre a célra azok a bálna méretűek jók, amik másra már nem nagyon. Lereszelem, megsózom, kicsit kinyomkodom, bele sok összevágott hagymát-fokhagymát, tojást, petrezselymet, és annyi lisztet, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen, és serpenyőben, mint a palacsintát, megsütöm. Persze egy palacsintánál vastagabb.
Tejföllel, reszelt füstölt sajttal nyakonönt... nem rossz.
szklara

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!