A fórumot a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutyaiskola – ezen belül is Fiera és kölykei – iránti rajongás indította útjára. De nemcsak róluk lesz szó, hanem MINDENről, ami a kutyatartást, és a felelős gazdivá válást segítheti. Tippek, praktikák, nevelés, ápolás, egészségvédelem, állatvédelem, kortól, nemtől, fajtától függetlenül. És persze igyekszünk majd nyomon követni a 6 vakvezető-tanonc útját is, nem feledve küldetésük fontosságát.
A mai "élményem": 2 év, 1 hónap és 2 nap után ma találkoztam Miskával, és nemcsak, hogy nem emlékezett rám, de kifejezett bizalmatlan pillantásokkal méregetett. Plusz, ha hívtam, nagy szemekkel rám nézett, majd sarkon fordult és faképnél hagyott.
Ezt olvasva vagyok sokszorosan hálás a János Kórház idegsebészetének és mozgásszervi rehabilitációjának, hogy ott természetes volt minden csap mellett a kézfertőtlenítő, naponta felmostak és többször is kiürítették a szemetest, hetenként ágyat húztak és aki rászorult, segítettek a tisztálkodásában minden reggel.
WC papírt a betegek hoztak maguknak, de ismerve az ezt érintő, korábbi mizériát, természetesnek vettük.
A nővérek - és persze az orvosok - mindig tiszta köpenyben és maszkban jöttek közénk.
Édes Johnnykám, ezt én 1976-ban, Fabio, a bresciai levelezőpartnerem meglátogatása alkalmából ismertem meg: a felesége előételként tálalta. Olaszul prosciutto al melone a neve, és igen, csodafinom így együtt!
Carmen egyébként a náluk töltött 2 nap alatt többféle olasz recept elkészítését tanította meg nekem, mindig hálás leszek érte!
A párom nem eszi meg a sárgadinnyét - valamikor gyerekkorában egyszer rosszul volt tőle, azóta emlegetni is tilos előtte -, ezért vele nem kóstoltathattam meg, hazaérve, de én időnként áldozok ennek a gyönyörnek. Katinak is egészen biztosan ízleni fog!
Vessetek meg, hogy egy hencegő alak vagyok (egyébként igazatok van), de ezt most el kell mesélnem.
Amikor Mallorkán nyaraltunk valamikor a 90-es évek derekán, reggeli és vacsora volt a befizetett díjban. Az egyik vacsoránál feltűnt, hogy sárgadinnyéhez egy szelet füstölt sonka van hozzátűzve fogpiszkálóval. Mondom, ez olyan bizarr, hogy ki kell próbálni. Kipróbáltam, és annyira ízlett, hogy attól kezdve amikor csak volt, kértem belőle. Később svájci munkám során volt még alkalmam egyszer hozzájutni, de amúgy színét sem láttam sehol.
Ma megvettem a már korábban említett sárgadinnyét. Közben kiderült, hogy Pistiék az utolsó látogatásuk alkalmával hoztak egy kis Serrano sonkát az Auchanból, amiből volt még egy kevés a hűtőben. Na, mondom itt az alkalom, felidézni egy kis mallorkai emléket.
Hát mit mondjak? Ilyen mézédes sárgadinnyét emberemlékezet óta nem ettem. És hozzá az a sonka!!! Valami mennyei volt. Az egész mallorkai nyaralást felidézte az ízekkel és a döglesztő kánikulával. Félre is tettem a felét (nem volt könnyű!) a Zasszonynak, ha jön ki pénteken.
Kivétel A 17-es villamos, ahol régen ezt alkalmazták, majd, mikor megváltoztatták, felhívtam őket, és a pasi elmondta, hogy zömmel azok járnak, de nem mindig, és mert ez ott több változó tényezőtől függ, ezért nem jelölik.
Aztán, mikor több helyre azzal kellett mennem, tényleg leginkább olyan jött.
Van miből megismerni az alacsonypadlós járatok menetrendjét?
Ha nincs, ajánlanám figyelmedbe a Play Áruházban elérhető Menetrendek.app alkalmazást.
Nálam ez telefonon van, de talán tabletre is letölthető. Van olyan opciója (Beállítások -> Utazás tervezése offline), hogy csak az alacsonypadlós járatokat mutassa. Amúgy mindenhol az aláhúzott időpont alacsonypadlós járatra utal.