Keresés

Részletes keresés

Lappantyú Creative Commons License 2002.08.07 0 0 6642
[elnézést, de nem állom meg, hogy ne tegyem szóvá ezt a párhuzamot a fogyókúrás topickal. :-))))]
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.08.07 0 0 6641
Inkább padlizsánból, de zukkiniből se lehet rossz. Mekkorák a zukkik?
Előzmény: kockasfulunyul (6639)
aquila Creative Commons License 2002.08.07 0 0 6640
nem sokkal lejjebb én kettőt is beírtam, egy cukkiniropogóst, meg egy salátát:) A muszaka szvsz padlizsánból van.
Előzmény: kockasfulunyul (6639)
kockasfulunyul Creative Commons License 2002.08.07 0 0 6639
Gyerekek, a muszaka cukkiniből készül? Ha nem, akkor tudnátok nekem mondani, valami jó kis cukkinis reveptet? Anyukámnak kellene és megígértem, hogy délutánra prezentálok calamit, de nem találok semmit...Köszi%
aquila Creative Commons License 2002.08.07 0 0 6638
fú, akkor futás vissza a konyhábaaaaaaaaaaaaa...
Előzmény: Vének Tanácsa TM (6637)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.08.07 0 0 6637
Én hasonlóan szoktam, mint a majonézt. Először a fűszerekkel pürésítem, majd nagyon lassan, szinte cseppenként keverem hozzá az olajat. Így szépen felveszi, finom krémes lesz. Közben ki is hűl. Ha jó alaposan át van sütve, nem lesz vizes, totyakos sem.
Előzmény: aquila (6635)
Thor Creative Commons License 2002.08.07 0 0 6636
De.
Előzmény: aquila (6635)
aquila Creative Commons License 2002.08.07 0 0 6635
de jó, hogy itt vagy! Ugye ne forrón keverjem a padlizsánhoz az olajat, meg a többit?
Előzmény: bd (6634)
bd Creative Commons License 2002.08.07 0 0 6634
Sajtlee, a padlizsán román neve vineta, a magyar neve törökparadicsom.
bd
Előzmény: Sajtlee (6633)
Sajtlee Creative Commons License 2002.08.07 0 0 6633
Áhhháááá! És miért nem lehet magyarul mondani? Na jó, ez már kötekedés volt:o)
Előzmény: aquila (6632)
aquila Creative Commons License 2002.08.07 0 0 6632
padlizsán-rém:D na jó, legyen krém:D
Előzmény: Sajtlee (6631)
Sajtlee Creative Commons License 2002.08.07 0 0 6631
Most már csak megkérdem: mi az a vinette???
Előzmény: aquila (6630)
aquila Creative Commons License 2002.08.07 0 0 6630
hála istennek, végre megjött a hideg, és a tegnap vásárolt padlizsánokat betettem a sütőbe. Egye fene, most ott készül. Úgyis ez lesz az első vinette életemben. Ha nem sikerül, majd megyek a Mammutba, és eszem istenifinomat a görög étteremben:D
moes Creative Commons License 2002.08.07 0 0 6629
hm. aranygaluska.
nálunk csak sátoros ünnepekkor szokott lenni, pedig anyukám nagyon jót csinál. szerencsére a hely, ahova ebédelni járok munkanapokon, kéthetente kínál azt is. igaz, a sodó inkább puding, és a borsodó is hiányzik, de sebaj.
Előzmény: Lappantyú (6628)
Lappantyú Creative Commons License 2002.08.07 0 0 6628
A darás tésztát én is utálom, de azért főzök néha. És az van, hogy én még a palacsintát se szeretem és a fánkot se és az aranygaluskát se, aztán ezeket mind csinálom (bár az utóbbit még nem is, de most ezennel jó ötletet kaptam).

Ja, a padlizsánkrémért sem rajongok olyan nagyon.

Lappa

Előzmény: Vének Tanácsa TM (6627)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.08.07 0 0 6627
Ne keseredj el. Ha nem ízlett, hát nem ízlett. Én meg a darás tésztát utálom, nem is főzök soha... :))

Viszont tegnap annyit padlizsánoztatok itt, hogy hazafelé begyűjtöttem egy szép, sötétlila, ruganyos példányt, ami hamarosan feldolgozásra kerül. (Lehet hogy már ma, ha az eső elmossa az esti koncertet, affenébeis!!)

Előzmény: moes (6626)
moes Creative Commons License 2002.08.07 0 0 6626
mikróban. a baj nem is ezzel volt. ne izéljetek többet. feladom. ennyi volt a padlizsánkrémes próbálkozásom :-(((
Előzmény: aquila (6624)
Thor Creative Commons License 2002.08.07 0 0 6625
a vegeta is. Halmozottan meg pláne.
Előzmény: rollller (6622)
aquila Creative Commons License 2002.08.07 0 0 6624
és hogyan sütötted meg? Sütőben vagy nyílt lángon?
Előzmény: moes (6623)
moes Creative Commons License 2002.08.07 0 0 6623
asszem nem számítottam végül semmire. mert kint maradt egész éjszakára. félig szándékosan. így aztán lelkiismeret-furdalás nélkül kidobhatom :-)
Előzmény: aquila (6620)
rollller Creative Commons License 2002.08.07 0 0 6622
moes, a kecsap es a mustar hibas dontenek tunik:( szegeny padlizsan:)
Előzmény: moes (6617)
szydi Creative Commons License 2002.08.07 0 0 6621
Igaza van Thornak!
A 6555számon találsz 2 tuti receptet. Ki vannak próbálva :))
aquila Creative Commons License 2002.08.07 0 0 6620
Rám ne számíts!:DDDDDDDDDDDDDDDD
Előzmény: moes (6617)
Thor Creative Commons License 2002.08.07 0 0 6619
Hát ha ennyi sz@rt raksz bele, nem is csoda, hogy szörnyű lesz. Belegondoltam az összetevőkbe és kirázott a hideg a gondolatra, hogy ezt meg kéne enni :)

Próbáld meg úgy, hogy csak sót+borsot+olívaolajat/vagy kevés majonézt + kiskanálnyi reszelt hagymát teszel bele.

Előzmény: moes (6617)
y3k Creative Commons License 2002.08.06 0 0 6618
Pedig az finom:)))
Előzmény: moes (6617)
moes Creative Commons License 2002.08.06 0 0 6617
hát. izé. csináltam padlizsánkrémet.

lehet, hogy nem szeretem? olyan furcsa íze van. tettem bele vegetát, borsot, kukoricaolajat (egy picit), mustárt, kecsapot :-), fokhagymát. és nemgyerebe.

vendégeket kéne hívni, hátha megeszik...

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.08.06 0 0 6616
Jó is volt :)

Nem annyira mint a hozzászólásom, tele hibával :(
Természetesen combból és bundázva...

Előzmény: Laczy_ (6615)
Laczy_ Creative Commons License 2002.08.06 0 0 6615
A zigen...
Előzmény: Vének Tanácsa TM (6614)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.08.06 0 0 6614
Miért is írtam combot? Pulykacici volt... Habár szépen szeletelhető felsőcomból is elkészíthető.
Nagy vonalakban: a kacsamájból jó kis fűszeres (majoranna, bors, oregano) pástétom készül, rákenni az előre fokhagymás tejbe beáztatott szeletekre, feltekerni, először fólia alatt tepsiben sütni, a végén kicsit megpirítani. De budázva is jó, ilyenkor lehet a prézlibe egy kis szezámmagot keverni.
Előzmény: szydi (6612)
Thor Creative Commons License 2002.08.06 0 0 6613
Most hogy szóltál, hogy van ilyen, megnéztem a padlizsános topicot, hát állati meredek dolgok vannak benne! :)
Előzmény: szydi (6612)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!