Gyerekek, a muszaka cukkiniből készül? Ha nem, akkor tudnátok nekem mondani, valami jó kis cukkinis reveptet? Anyukámnak kellene és megígértem, hogy délutánra prezentálok calamit, de nem találok semmit...Köszi%
Én hasonlóan szoktam, mint a majonézt. Először a fűszerekkel pürésítem, majd nagyon lassan, szinte cseppenként keverem hozzá az olajat. Így szépen felveszi, finom krémes lesz. Közben ki is hűl. Ha jó alaposan át van sütve, nem lesz vizes, totyakos sem.
hála istennek, végre megjött a hideg, és a tegnap vásárolt padlizsánokat betettem a sütőbe. Egye fene, most ott készül. Úgyis ez lesz az első vinette életemben. Ha nem sikerül, majd megyek a Mammutba, és eszem istenifinomat a görög étteremben:D
hm. aranygaluska.
nálunk csak sátoros ünnepekkor szokott lenni, pedig anyukám nagyon jót csinál. szerencsére a hely, ahova ebédelni járok munkanapokon, kéthetente kínál azt is. igaz, a sodó inkább puding, és a borsodó is hiányzik, de sebaj.
A darás tésztát én is utálom, de azért főzök néha. És az van, hogy én még a palacsintát se szeretem és a fánkot se és az aranygaluskát se, aztán ezeket mind csinálom (bár az utóbbit még nem is, de most ezennel jó ötletet kaptam).
Ne keseredj el. Ha nem ízlett, hát nem ízlett. Én meg a darás tésztát utálom, nem is főzök soha... :))
Viszont tegnap annyit padlizsánoztatok itt, hogy hazafelé begyűjtöttem egy szép, sötétlila, ruganyos példányt, ami hamarosan feldolgozásra kerül. (Lehet hogy már ma, ha az eső elmossa az esti koncertet, affenébeis!!)
Hát ha ennyi sz@rt raksz bele, nem is csoda, hogy szörnyű lesz. Belegondoltam az összetevőkbe és kirázott a hideg a gondolatra, hogy ezt meg kéne enni :)
Próbáld meg úgy, hogy csak sót+borsot+olívaolajat/vagy kevés majonézt + kiskanálnyi reszelt hagymát teszel bele.
lehet, hogy nem szeretem? olyan furcsa íze van. tettem bele vegetát, borsot, kukoricaolajat (egy picit), mustárt, kecsapot :-), fokhagymát. és nemgyerebe.
Miért is írtam combot? Pulykacici volt... Habár szépen szeletelhető felsőcomból is elkészíthető.
Nagy vonalakban: a kacsamájból jó kis fűszeres (majoranna, bors, oregano) pástétom készül, rákenni az előre fokhagymás tejbe beáztatott szeletekre, feltekerni, először fólia alatt tepsiben sütni, a végén kicsit megpirítani. De budázva is jó, ilyenkor lehet a prézlibe egy kis szezámmagot keverni.