Keresés

Részletes keresés

josi 93 Creative Commons License 2010.06.17 0 0 11765
csak összejött:):):):):):):):):):):):):):)
Előzmény: josi 93 (11764)
josi 93 Creative Commons License 2010.06.17 0 0 11764
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/7/1/2/2/THM_0007737122.jpghttp://imgfrm.index.hu/imgfrm/7/1/2/2/THM_0007737122.jpg
valaki tudna segíteni hogy kell ide képet tenni?????????
Üdv:Tomi
Előzmény: josi 93 (11763)
josi 93 Creative Commons License 2010.06.17 0 0 11763
Hello Spucc!
A következő képen a felirat szerint lenne egy terelő lap. Az x nyila a füstjáratba mutat. Mi lenne ha oda valami fém lapból tekert spirált tennénk, aszt hiszem a faelgázosítóknál is ilyen van. És a füst csőbe is lehetne ilyet tenni, közé pedig még egy hengert, ventilátorral átfúvatni és ezt a forró levegőt szekunder ként a kazánba vissza vezetni. Vagy ugyanígy külön külső cső, és a köztük lévő térbe vizet engedni, és ez egy bojlerként üzemelne. Szerintem a füstgáz sebessége miatt talán még nem kondenzálódna.
josi 93 Creative Commons License 2010.06.17 0 0 11762
Hello meiterro!
Ilyen problémákkal szerintem olvasgasd a brikettáló fórumot! Anno én is olvasgattam, és ott voltak megoldások a papírra is . Sajnos már a sok minden közt elvész a fejemben:( Amuyg a fáradt olaj szerintem nem rossz ötlet, de nagyon környezet szennyező!!!!! Inkább keverj lisztet a masszához, az össze fogja tartani (csiriz, tészta főző vize is ettől ragacsos)
Üdv:Tomi
Előzmény: mediterro (11760)
joevagyok68 Creative Commons License 2010.06.17 0 0 11761

Szerintem a sok hamu miatt úútálatos papírral tüzelni.

Én 50cm hosszú, 1cm falvastagságú papírhengert próbáltam  ( amin a fóliázógéphez való fóliát szállítják), ami jól tömörített és darabja majd 2 kg.

4 db-ot kettécsaptam körfűrésszel és függőlegesen ráállítottam a parázsra egymás mellé szorosan.

Marha jól égett, a csőből belülről csak úgy dőltek a lángok(nagy huzattal)

A tüzelés végefelé raktam rá a parázsra, még1x jól fölnyomta a fűtővizet és sokáig izzott még

DE

sok a hamu (a csövek egy az egybe állva megmaradtak hamuból)

rohadt nehéz és sokáig tart kitakarítani

csak a fűtés végefelé érdemes rárakni a parázsra , mert utánna már nem nagyon lehet mást (fa) a tűzre rakni, mert a sok hamutól nincs huzat.

Előzmény: mediterro (11757)
mediterro Creative Commons License 2010.06.17 0 0 11760
már be is áztattam az első adagot, van itt ilyen kéziprés amivel betonformákat csinálgatnak
próbának....
útókezelésnek kellene alávetnem a kész anyagot, hogy ne bukjon szét, ha megszáradt, fáradtolajra gondoltam
mondták a kollegáim hogy a víz se lesz ingyen ehhez a művelethez...
igaz, de az otthoni ásottkútból annyit szívatok fel amennyit akarok
Csavarhúzós Creative Commons License 2010.06.17 0 0 11759
Én tavaly kábé egy köbméter papírt tüzeltem (Magyar Közlöny).
Szerencsésen kombinálható a vékonyabb gallyak tüzelésével, amik papír nélkül túl gyorsan égnének le (vagy ha lefojtom, rossz hatásfokkal)

Szóval ha a papír aránya 20% alatt van, akkor el lehet tüzelni.
Szerintem a brikettálás sem oldja meg a sok hamu problémáját, de erről nincs tapasztalatom.
Előzmény: tibierdrol (11758)
tibierdrol Creative Commons License 2010.06.17 0 0 11758
Papír ez is az is, szerintem ilyen szempontból nincs köztük különbség.
A kartont mi lemez kazánban simán el szoktuk égetni. Begyújtásnál is jó, meg utána ha már rendesen ég a tűz akkor megy a fa közé az újság, összetépett karton doboz, padlásról előkerült húsz éves tankönyvek, ilyesmi. Volt már hogy túl sok papírt raktunk rá és a sok hamu miatt már nem volt rendesen huzat, ezt ki kell tapasztalni.
mediterro Creative Commons License 2010.06.17 0 0 11757
itt írta valaki, hogy újságpapírt beáztatott, majd brikettált?
ezt kartonpapírból is lehet?
mert ahol dolgozok, keletkezik mindig kartonhulladék(a csomagokat ebben küldik el)
vagy nem érdemes vele sz@rakodni? a szomszéd szokta elcipelni....

azaz ingyen lenne
t.zsolti Creative Commons License 2010.06.16 0 0 11756
nézd meg a henco-t 90 fokon 10 -bar,ha jól emlékszem,de figyelj oda a kötöidomok eléggé leszükítik a csövet. inkább réz kicsi az áramlásveszteség
Előzmény: mediterro (11755)
mediterro Creative Commons License 2010.06.16 0 0 11755
na végigolvastam mindent...

magamévá teszem holicse + pocmokpapa kollégák elgondolását azaz, ohne huzatszabályzó( nálam inkább az lesz, hogy 3 láncszemmel fentebb rakom, hogy nagyobb legyen a hézag a primerajtócskánál) és állandó 90-95 tőteni neki, mellette a szekunder teljesen nyitva végig
nálam próbából 5rétegű müa cső(fehér) van fent, nem tudom hogy állandóan bírja -e a nagy hőt
a kezdeti eljárás a keringtetőknél nálam is a következő volt: 0-50fok I, 50-70fok II, 80-xxx III

mivel az én tartályomon csak a 2hőcserélőnek a 4 csonkja van és semmi más, ezért hova kötném direktbe, mert addig amíg ez nem megoldott marad a hőcserélőn keresztüli szenvedés

felvaracskolok 2menetes csonkot, egyet a betáp egyet meg a kifele jövőnek, egyáltalán hol lenne jó elhelyezni ezeket, hogy ne sérüljenek a bentlévő hőcserélők?
joevagyok68 Creative Commons License 2010.06.16 0 0 11754

Éééééés a faelgázosítós topikot  se felejtsd ki !    :-)

Ott is vannak pufferes bekötéssel kapcsolatos problémák/megoldások/ötletek/tanácsok. 

Előzmény: josi 93 (11752)
pocmokpapa Creative Commons License 2010.06.15 0 0 11753

Igen, a fa szerintem elég száraz volt, főleg januártól, mivel a pincében (ami többek között a kazánház) áll, télen pont a vegyeskazi miatt jó száraz lent a levegő.

Én az autómata huzatszabályzót lekötöttem(ezt nem ajánlom tiszta szívvel, de nekem a 2m3-es tartályt azért nem olyan egyszerű felforralni, főleg zárt rendszerben 1,5Bar nyomáson), mert az csak a primert szabályozza, a szekundert nem, és a kettő levegő aránya, ami fontos. Ha a kazán kátrányosodik (fényes fekete összefüggő ragacs a hőcserélők felületén), akkor kevés a szekunder levegő.

A előremenőm eleinte 70C-os (nincs keverőszelep a visszatérőben).

Bálás kazival, csak bálát, vagy rönkfát érdemes tüzelni. A mi kazánunk olyan szerkezetű, mint a báláskazánok (BADIGÓ BT gyártotta)csak kisebb. kicsit átalakítottam+szekunder levegő beömlőket fúrt az apósom a töltőajtóra (a gyárilag rajta lévő 1cm átmérőjű luk egy vicc). így kb fele annyi fát tudok bele rakni, mint eredetileg, minimum óránként le kell menni rárakni, viszont a hatásfoka soka javult.

Ha gondolod olvasd vissza a régi beírásaimat itt a topikban.

Üdv:

Laci 

Előzmény: mediterro (11748)
josi 93 Creative Commons License 2010.06.15 0 0 11752
Hello rerrietlub !
Nem akarlak elkesíreteni, de sajnos végig kell olvasnod a vegyestüzelésű, és a puffer topicot is! Nekem is ezt mondták:):):):):):):):)
az öntvényről nekem az a véleményem, hogy jobban ki van véve a tűzből a hő (bordázat miatt nagyobb felületen éri a hő) De a teljesítmény kiválasztásnál vigyázz, mert a lemez kazánnál legtöbbször fára adják meg, öntvénynél meg szénre. Öntvénynél ahol kettő kw érték van megadva logikusan a kisebb a fára, nagyobb a szénre értendő. Ja ésmég valami: szerintem öntvénykazánnál az a jó ha minél nehezebb:) több z anyag benne. meg önvénybe szeintem könnyebb pakolni a tüzelőt a nagyob ajtó miatt. Nekem ezért is szimpibb az öntvény, meg birja a szenet is. Tudom ez nem sok segítség:(
Üdv: Tomi
Előzmény: Rerrietlub (11751)
Rerrietlub Creative Commons License 2010.06.15 0 0 11751
Sziasztok.
Úgy néz ki, hogy marad a vegyestüzelésű kazán + puffer variáció nálam.
Annyit még kérdezhetek, hogy öntvény, vagy lemez kazánt ajánlotok inkább?
Gondolom az öntvénynek jobb a hatásfoka, nagyobb az élettartama. Vagy rosszul tudom? Drágább valamivel, de behozza az árát? Fűteni ugyanúgy kell vele mint a lemezzel? Bocs, ha sokat kérdezek, de nekünk még csak lemez kazink volt, még egy ismerősömnek sincs öntvény, így ebben is teljesen tudatlan vagyok.
kod1111 Creative Commons License 2010.06.14 0 0 11750
Az a fa majd a következő télre lesz jó tüzelőnek, mostani télre még nem ajánlatos.
Előzmény: mediterro (11748)
spucc Creative Commons License 2010.06.14 0 0 11749

Itt:

http://www.futesuzlethaz.hu/kapcsolasivazlatok.php

megtalálod az összes lényeges rajzjelet. A "+ Kapcsolási vázlat" -okra klikkelj rá.
Előzmény: josi 93 (11746)
mediterro Creative Commons License 2010.06.14 0 0 11748
Szia!

A kémény leier 200-as 8 fm, mondjuk a fa se valami száraz, mert 1 hónapja vágtam ki, huzatszabályzód 90fokra állítva, szekunder teljesen nyitva, így üzemelem
meg vagy dicsérve, mert szerintem jó eredmény a 2 m3 víz 6óra alatti felrogyogtatása,
ezt teljesen száraz fa tüzelésével oldod meg?
az előremenőd ilyenkor végig 90fok körüli?
direktbe vagy kötve vagy hőcserélőre?

ilyenkor kezdek gondolkodni milyen "jó" a báláskazánosoknak, mert min 60kw-os ketyerék csak sok piszokkal jár, + sok hely, csak a nejem leszavazta, jó kis veszekedés volt belőle...
Előzmény: pocmokpapa (11741)
beeex Creative Commons License 2010.06.13 0 0 11747
gáz hiányában automata adagolós, pellettel és granulált szénnel működő kazánt nézek.
Három márkát találtam itthon összesen, árban gyakorlatilag ugyan azok (árkartell??) de még kinézetre sincsen nagy különbség közöttük.

ezek: Defro Eko, SAS GRO-ECO, EKO karbon

van közöttük bármi különbség?
josi 93 Creative Commons License 2010.06.13 0 0 11746
Hello!
Tudom most küldtök el melegebb éghajlatra... Valaki nem tudna egy linket illetve rajzit vagy bármit amin megtalálom ezeket a csővezeték kapcsolási rajz jeleket (vag minek hivják őket) Mert ezek nélkül kissé megérteni a rajzokat. Keresgéltem a neten de csak tanterveket, vizsga kérdéseket hozott ki:( meg angolul talátam egy oldalt, de az se jó mert nem is azok a jelek vannak benne:( az említet tpicokat tuti nem brom vissza olvasni, csak bele bel nézni
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.06.13 0 0 11745

Köszi!

De messze vagyok attól, hogy a skiccem szellemi termék legyen. :-)

De jól esett. :-)

Minden okosságot innen szedtem össze a topikból.

Csak összeraktam az infót magamnak.

De igen, vissza kell olvasni, meg a keresőt használni, igazad van, ez fontos infó.

Előzmény: joevagyok68 (11739)
joevagyok68 Creative Commons License 2010.06.13 0 0 11744

Elektronikai kapcsolással kapcsolatba (VEZÉRLÉS) pedig keress rá Gányoló  és holicse  olvtárs hozzászólásaira a puffer és ha jól emlékszem a faelgáz topicba is.

Szánj rá 1-2 napot(órát)   és olvass vissza.   ÉRDEMES !!!!

Előzmény: josi 93 (11740)
joevagyok68 Creative Commons License 2010.06.13 0 0 11743

Ja bocs , most látom azt nem sikerült bekopizni.

Puffer 1639 hsz.

http://forum.index.hu/Article/showResultList?o=&aq_text=&aq_cre=&user_id=416998&topic_id=9173884&forum_id=52&aq_ext=1&t=9173884&na_start=200&na_step=50&aq_target=resl

Olvasd végig a puffer topicot is,

meg ezt is,

meg a faelgázosítót is...........

És minden eddigi kérdésedre és még fölnemtett kérdésedre ott a válasz .........

(nyitott vs. zártra is)

:-)

Előzmény: josi 93 (11740)
pocmokpapa Creative Commons License 2010.06.13 0 0 11742

Ha téglakémény, akkor nincs gond, az alumínium bélés szétég benne (legalább is ezt mondta az eladó egy kéményes boltban)

Előzmény: tibikokoko (11710)
pocmokpapa Creative Commons License 2010.06.13 0 0 11741

Szia!

Az egy dolog, hogy a kazi 35KW, Az a kérdés, hogy hány KW-on tudod üzemeltetni.

Van e hozzá megfelelő átmérőjű és hosszú kémény (nálam a síma 4 kistéglás 11m-es kémény elviszi a 35 KW kazánt, de ez kazán típusától is függ. az itt hallottak alapján az öntötvas kazánok talán kicsit nagyobb huzatot igényelnek.

Továbbá tudni kéne az üzemeltetési szokásaidat primer és szekunder levegő adagolás, tüzelő minősége...

Előzmény: mediterro (11735)
josi 93 Creative Commons License 2010.06.13 0 0 11740
Heló joevagyok68!
Kb érthető volt, de nekem valahogy az eletronikai kapcsolási rajzok jobban fekszenek:):):) A szerelő meg hát............ multkor is fél óra volt mire megértette hogy ugyanarról beszélünk:):):):) (amugy nem vagyok egy egyszerű eset)
"rajz bluesky007 szellemi terméke" ezt hol találom?
És itt még 1 kérdés: vegyes kazánt zárt vagy nyitott rendszerbe jobb/lehet építeni?
Előzmény: joevagyok68 (11739)
joevagyok68 Creative Commons License 2010.06.12 0 0 11739

"A kazánnak tényleg a puffert kell először fűteni oszt utána a pufiból megy a rendszerbe a meleg?"

Alapvetően 2 féle képpen " szokták" bekötni a puffert

1; szakszeresfaelgázosítós féle ( nálunk is így lett +vegyeskazán)

http://www.szakszer.hu/javasolt-bekotes 

Az első bekötést nézd, A puffer be-ki menetén Tidom van, és ha a lakáskör kér meleget onnan elveszi, ha nem megy a pufferbe a maradék

2; Amikor a fűtéskörhöz a melegvizet a puffer legtetejéből (autómata légtelenítő alatti T idommal ) veszed ki .

Akkor elvileg a pufit fűtöd először, de a radiátor kör szinte egyből kap melegvizet a pufi tetejéből begyúttás után.(a rétegződés miatt)

(rajz bluesky007 szellemi terméke  )

Nem tudom érthető volt?

Ha nem majd jönnek a SZAKIK és jól elmagyarázzák Neked.

Vagy azt, hogy mit mondtam rosszul :-)

Olvasd végig a pufferes topikot  IS

Előzmény: josi 93 (11737)
josi 93 Creative Commons License 2010.06.12 0 0 11738
Hello jancsi 70! Ugye te irtad hogy készítesz egyedi puffreket. Mennyi lenne egy 1000l, 1500l, és 2000l-es ára? Légyszi mind 3 árát ird meg, még nem tudom pontosan mekkora kéne.
Előzmény: jancsi70 (11736)
josi 93 Creative Commons License 2010.06.12 0 0 11737
Üdv mindenki!
Eddig a faelgázosító topicot olvastam, és irtam is pár hsz-t. De ma voltunk üzletbe, azt monták h ilyen paraméterű házba nem éri meg faelgázosító kazánt venni, ezét inkább áttérnék vegyesre, de nem tudom hogy önvény, vagy lemez lenne a jobb? Puffer vezérlését, fűtési időszak(pl csak délután, akár 14:00-kor indítsa a fűtést pufiból atomatice) vezérlését szoba termóval? A kazánnak tényleg a puffert kell először fűteni oszt utána a pufiból megy a rendszerbe a meleg? Mondjuk olyan hővisszanyerőt nem lehetne építeni a kazánhoz hogy a füstcső köré tennék még egy csövet és a két cső közt lévő levegőt vezetném be a kazánba? Vagy akkor már kondenzálódna a füstben lévő pára? Várom a válaszokat és még tuti irok is :))
jancsi70 Creative Commons License 2010.06.11 0 0 11736
Szerintem, én írtam a múltkor is neked. Hőcserélőn keresztül fűtöd a puffert nem?
Előzmény: mediterro (11735)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!