Keresés

Részletes keresés

Vezo228 Creative Commons License 2010.06.21 0 0 11776

Sziasztok!

Használ valaki, vagy tud véleményt mondani valaki az Adarad Solitech Master kazánról?

5 tagos, öv, 35 kW-os teljesítménnyel a Metroban 140.000 HUF.

jancsi70 Creative Commons License 2010.06.20 0 0 11775
Szia Josi 93!
Valóban gyártok négyzetes puffereket, 1 köböst nem gyártok, kérdésem viszont az lenne hogy a 2-és 3köböst hány hőcserélővel gondolod?
Előzmény: josi 93 (11738)
spucc Creative Commons License 2010.06.20 0 0 11774

Háát,.....most mit mondjak? Én nem foglalkoznék ilyesmivel.

Manapság már mindennek megnézem a műszaki és gazdasági korlátait, osztok-szorzok, tervezek, ami kicsit gúzsba köti a cselekvést és az ötletek kibontakozását.
Sok nagy dolog látszólag értelmetlen dologból fejlődött ki.

De én nem vagyok Te, és főleg nem vagyok már olyan fiatal mint Te, és nem akartalak elkedvetleníteni.
Előzmény: josi 93 (11773)
josi 93 Creative Commons License 2010.06.20 0 0 11773
Hello spucc! (nem idegesíteni szeretnélek)
Az én ötletemre valami?????(pár hszszel korábban)
Üdv :Tomi
Előzmény: spucc (11772)
spucc Creative Commons License 2010.06.20 0 0 11772

A szétszedésről a 11291 hsz-ek táján volt szó. Be kell áztatni előre, többször is. A többi a hsz-ekben. Igaz, én csak marabut szedtem szét, de minden gond nélkül.

Ha megtudsz valamit a hátsó csere tag árról, írd meg mennyi lenne. Kíváncsi lennék rá.

Ha a javító hegesztés mellett döntesz, tudnék további tanácsokat adni.
Előzmény: bbfeco (11771)
bbfeco Creative Commons License 2010.06.19 0 0 11771
Nos .." kalandvágyból" vettem meg a kazánt annyiért , mint amennyit a tag cserére írtál. Mielőtt bárki megkövezne, ez volt a hírdetésben a szabadulási ár, és úgy filóztam , ha ugyanennyit ráköltök, tán fele árban jövök ki.
Amúgy a repedéseket nem láttam , mert két " darázsfészek" hegesztés van elég amatőr próbálkozási szinten, hasonló jelenséggel mint amikor horganycsövet hegesztel( fehér égésnyomok).
El kéne t.zsolti érvét is fogadnom, de egy tagcsere sem leányálom -a mostani qvázi egyszerhasználatos tag ragasztókkal akár rémálom is lehet a szétszedés.
Köszönöm Nektek, és még várom az olyan fórumtárs véleményét is aki esetleg átesett ilyenen, vagy esetleg a bárányhimlőn :)))
Előzmény: spucc (11769)
t.zsolti Creative Commons License 2010.06.19 0 0 11770
immergas-vegyél tagot cseréld ki, én nem mennék a télnek tákolt kazánnal.esetleg nézd meg melyik demrad kazán hasonló ,hátha ahhoz olcsóbb a tag.
Előzmény: bbfeco (11768)
spucc Creative Commons License 2010.06.19 0 0 11769

Öntvényeket lehet hegesztéssel javítani, ragasztásról, pláne hőállóról. nem tudok.

Én attól tenném függővé, mennyibe kerülne egy új tag a cseréje. Ha 50 ezer felett lenne, én próbálkoznék a hegesztő javítással. (Egyébként egy ilyen új kazán 196 ezerbe kerül.)
Elég jók az ÖV hegesztési eredmények, bár az eredeti minőséget nem lehet elérni.
Én egy időben foglalkoztam ilyesmivel, ezért mondom. (bár kazántaggal konkrétan nem)

Ha "öntvény hegesztést" Guglizol be, sok találat lesz.

Nem mellesleg tudni kellene, miért repedt szét a hátsó tag. (mindig az szokott). Mert ha mint írod, "túl lett fűtve" , akkor lehet, hogy el is deformálódott. Meg a repedések milyen hosszúak, milyen irányúak, és hol helyezkednek el. És biztos csak két repedés van? Mert csak egy szokott lenni, ha kettő, akkor eleve gyanú, hogy van több is. Ezek mind befolyásolják a dolgot.
Előzmény: bbfeco (11768)
bbfeco Creative Commons License 2010.06.19 0 0 11768
Helló mindenkinek!
Próbáltam rákeresni a problémámra, de nem dobott semmit a gép.
Van egy öntvény kazánom, ami kicsit túl lett fűtve és az utolsó tagon keletkezett két repedés. Van -e valakinek ebben gyakorlata vagy ötlete a hegesztésére ill ragasztására vonatkozóan, vagy legjobb ha cserélem? ( ha kapok hozzá?)
A típusa : Immergas Soline 25 kW (5tag) kazán.

Kösz: bbfeco
josi 93 Creative Commons License 2010.06.18 0 0 11767
Hy nixon 70!
Örülök hogy teccik.:) De megvalósítható/életépes az ötlet?
Üdv:Tomi
Előzmény: nixon70 (11766)
nixon70 Creative Commons License 2010.06.18 0 0 11766
:DDD
Előzmény: josi 93 (11765)
josi 93 Creative Commons License 2010.06.17 0 0 11765
csak összejött:):):):):):):):):):):):):):)
Előzmény: josi 93 (11764)
josi 93 Creative Commons License 2010.06.17 0 0 11764
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/7/1/2/2/THM_0007737122.jpghttp://imgfrm.index.hu/imgfrm/7/1/2/2/THM_0007737122.jpg
valaki tudna segíteni hogy kell ide képet tenni?????????
Előzmény: josi 93 (11763)
josi 93 Creative Commons License 2010.06.17 0 0 11763
Hello Spucc!
A következő képen a felirat szerint lenne egy terelő lap. Az x nyila a füstjáratba mutat. Mi lenne ha oda valami fém lapból tekert spirált tennénk, aszt hiszem a faelgázosítóknál is ilyen van. És a füst csőbe is lehetne ilyet tenni, közé pedig még egy hengert, ventilátorral átfúvatni és ezt a forró levegőt szekunder ként a kazánba vissza vezetni. Vagy ugyanígy külön külső cső, és a köztük lévő térbe vizet engedni, és ez egy bojlerként üzemelne. Szerintem a füstgáz sebessége miatt talán még nem kondenzálódna.
josi 93 Creative Commons License 2010.06.17 0 0 11762
Hello meiterro!
Ilyen problémákkal szerintem olvasgasd a brikettáló fórumot! Anno én is olvasgattam, és ott voltak megoldások a papírra is . Sajnos már a sok minden közt elvész a fejemben:( Amuyg a fáradt olaj szerintem nem rossz ötlet, de nagyon környezet szennyező!!!!! Inkább keverj lisztet a masszához, az össze fogja tartani (csiriz, tészta főző vize is ettől ragacsos)
Előzmény: mediterro (11760)
joevagyok68 Creative Commons License 2010.06.17 0 0 11761

Szerintem a sok hamu miatt úútálatos papírral tüzelni.

Én 50cm hosszú, 1cm falvastagságú papírhengert próbáltam  ( amin a fóliázógéphez való fóliát szállítják), ami jól tömörített és darabja majd 2 kg.

4 db-ot kettécsaptam körfűrésszel és függőlegesen ráállítottam a parázsra egymás mellé szorosan.

Marha jól égett, a csőből belülről csak úgy dőltek a lángok(nagy huzattal)

A tüzelés végefelé raktam rá a parázsra, még1x jól fölnyomta a fűtővizet és sokáig izzott még

DE

sok a hamu (a csövek egy az egybe állva megmaradtak hamuból)

rohadt nehéz és sokáig tart kitakarítani

csak a fűtés végefelé érdemes rárakni a parázsra , mert utánna már nem nagyon lehet mást (fa) a tűzre rakni, mert a sok hamutól nincs huzat.

Előzmény: mediterro (11757)
mediterro Creative Commons License 2010.06.17 0 0 11760
már be is áztattam az első adagot, van itt ilyen kéziprés amivel betonformákat csinálgatnak
próbának....
útókezelésnek kellene alávetnem a kész anyagot, hogy ne bukjon szét, ha megszáradt, fáradtolajra gondoltam
mondták a kollegáim hogy a víz se lesz ingyen ehhez a művelethez...
igaz, de az otthoni ásottkútból annyit szívatok fel amennyit akarok
Csavarhúzós Creative Commons License 2010.06.17 0 0 11759
Én tavaly kábé egy köbméter papírt tüzeltem (Magyar Közlöny).
Szerencsésen kombinálható a vékonyabb gallyak tüzelésével, amik papír nélkül túl gyorsan égnének le (vagy ha lefojtom, rossz hatásfokkal)

Szóval ha a papír aránya 20% alatt van, akkor el lehet tüzelni.
Szerintem a brikettálás sem oldja meg a sok hamu problémáját, de erről nincs tapasztalatom.
Előzmény: tibierdrol (11758)
tibierdrol Creative Commons License 2010.06.17 0 0 11758
Papír ez is az is, szerintem ilyen szempontból nincs köztük különbség.
A kartont mi lemez kazánban simán el szoktuk égetni. Begyújtásnál is jó, meg utána ha már rendesen ég a tűz akkor megy a fa közé az újság, összetépett karton doboz, padlásról előkerült húsz éves tankönyvek, ilyesmi. Volt már hogy túl sok papírt raktunk rá és a sok hamu miatt már nem volt rendesen huzat, ezt ki kell tapasztalni.
mediterro Creative Commons License 2010.06.17 0 0 11757
itt írta valaki, hogy újságpapírt beáztatott, majd brikettált?
ezt kartonpapírból is lehet?
mert ahol dolgozok, keletkezik mindig kartonhulladék(a csomagokat ebben küldik el)
vagy nem érdemes vele sz@rakodni? a szomszéd szokta elcipelni....

azaz ingyen lenne
t.zsolti Creative Commons License 2010.06.16 0 0 11756
nézd meg a henco-t 90 fokon 10 -bar,ha jól emlékszem,de figyelj oda a kötöidomok eléggé leszükítik a csövet. inkább réz kicsi az áramlásveszteség
Előzmény: mediterro (11755)
mediterro Creative Commons License 2010.06.16 0 0 11755
na végigolvastam mindent...

magamévá teszem holicse + pocmokpapa kollégák elgondolását azaz, ohne huzatszabályzó( nálam inkább az lesz, hogy 3 láncszemmel fentebb rakom, hogy nagyobb legyen a hézag a primerajtócskánál) és állandó 90-95 tőteni neki, mellette a szekunder teljesen nyitva végig
nálam próbából 5rétegű müa cső(fehér) van fent, nem tudom hogy állandóan bírja -e a nagy hőt
a kezdeti eljárás a keringtetőknél nálam is a következő volt: 0-50fok I, 50-70fok II, 80-xxx III

mivel az én tartályomon csak a 2hőcserélőnek a 4 csonkja van és semmi más, ezért hova kötném direktbe, mert addig amíg ez nem megoldott marad a hőcserélőn keresztüli szenvedés

felvaracskolok 2menetes csonkot, egyet a betáp egyet meg a kifele jövőnek, egyáltalán hol lenne jó elhelyezni ezeket, hogy ne sérüljenek a bentlévő hőcserélők?
joevagyok68 Creative Commons License 2010.06.16 0 0 11754

Éééééés a faelgázosítós topikot  se felejtsd ki !    :-)

Ott is vannak pufferes bekötéssel kapcsolatos problémák/megoldások/ötletek/tanácsok. 

Előzmény: josi 93 (11752)
pocmokpapa Creative Commons License 2010.06.15 0 0 11753

Igen, a fa szerintem elég száraz volt, főleg januártól, mivel a pincében (ami többek között a kazánház) áll, télen pont a vegyeskazi miatt jó száraz lent a levegő.

Én az autómata huzatszabályzót lekötöttem(ezt nem ajánlom tiszta szívvel, de nekem a 2m3-es tartályt azért nem olyan egyszerű felforralni, főleg zárt rendszerben 1,5Bar nyomáson), mert az csak a primert szabályozza, a szekundert nem, és a kettő levegő aránya, ami fontos. Ha a kazán kátrányosodik (fényes fekete összefüggő ragacs a hőcserélők felületén), akkor kevés a szekunder levegő.

A előremenőm eleinte 70C-os (nincs keverőszelep a visszatérőben).

Bálás kazival, csak bálát, vagy rönkfát érdemes tüzelni. A mi kazánunk olyan szerkezetű, mint a báláskazánok (BADIGÓ BT gyártotta)csak kisebb. kicsit átalakítottam+szekunder levegő beömlőket fúrt az apósom a töltőajtóra (a gyárilag rajta lévő 1cm átmérőjű luk egy vicc). így kb fele annyi fát tudok bele rakni, mint eredetileg, minimum óránként le kell menni rárakni, viszont a hatásfoka soka javult.

Ha gondolod olvasd vissza a régi beírásaimat itt a topikban.

Üdv:

Laci 

Előzmény: mediterro (11748)
josi 93 Creative Commons License 2010.06.15 0 0 11752
Hello rerrietlub !
Nem akarlak elkesíreteni, de sajnos végig kell olvasnod a vegyestüzelésű, és a puffer topicot is! Nekem is ezt mondták:):):):):):):):)
az öntvényről nekem az a véleményem, hogy jobban ki van véve a tűzből a hő (bordázat miatt nagyobb felületen éri a hő) De a teljesítmény kiválasztásnál vigyázz, mert a lemez kazánnál legtöbbször fára adják meg, öntvénynél meg szénre. Öntvénynél ahol kettő kw érték van megadva logikusan a kisebb a fára, nagyobb a szénre értendő. Ja ésmég valami: szerintem öntvénykazánnál az a jó ha minél nehezebb:) több z anyag benne. meg önvénybe szeintem könnyebb pakolni a tüzelőt a nagyob ajtó miatt. Nekem ezért is szimpibb az öntvény, meg birja a szenet is. Tudom ez nem sok segítség:(
Üdv: Tomi
Előzmény: Rerrietlub (11751)
Rerrietlub Creative Commons License 2010.06.15 0 0 11751
Sziasztok.
Úgy néz ki, hogy marad a vegyestüzelésű kazán + puffer variáció nálam.
Annyit még kérdezhetek, hogy öntvény, vagy lemez kazánt ajánlotok inkább?
Gondolom az öntvénynek jobb a hatásfoka, nagyobb az élettartama. Vagy rosszul tudom? Drágább valamivel, de behozza az árát? Fűteni ugyanúgy kell vele mint a lemezzel? Bocs, ha sokat kérdezek, de nekünk még csak lemez kazink volt, még egy ismerősömnek sincs öntvény, így ebben is teljesen tudatlan vagyok.
kod1111 Creative Commons License 2010.06.14 0 0 11750
Az a fa majd a következő télre lesz jó tüzelőnek, mostani télre még nem ajánlatos.
Előzmény: mediterro (11748)
spucc Creative Commons License 2010.06.14 0 0 11749

Itt:

http://www.futesuzlethaz.hu/kapcsolasivazlatok.php

megtalálod az összes lényeges rajzjelet. A "+ Kapcsolási vázlat" -okra klikkelj rá.
Előzmény: josi 93 (11746)
mediterro Creative Commons License 2010.06.14 0 0 11748
Szia!

A kémény leier 200-as 8 fm, mondjuk a fa se valami száraz, mert 1 hónapja vágtam ki, huzatszabályzód 90fokra állítva, szekunder teljesen nyitva, így üzemelem
meg vagy dicsérve, mert szerintem jó eredmény a 2 m3 víz 6óra alatti felrogyogtatása,
ezt teljesen száraz fa tüzelésével oldod meg?
az előremenőd ilyenkor végig 90fok körüli?
direktbe vagy kötve vagy hőcserélőre?

ilyenkor kezdek gondolkodni milyen "jó" a báláskazánosoknak, mert min 60kw-os ketyerék csak sok piszokkal jár, + sok hely, csak a nejem leszavazta, jó kis veszekedés volt belőle...
Előzmény: pocmokpapa (11741)
beeex Creative Commons License 2010.06.13 0 0 11747
gáz hiányában automata adagolós, pellettel és granulált szénnel működő kazánt nézek.
Három márkát találtam itthon összesen, árban gyakorlatilag ugyan azok (árkartell??) de még kinézetre sincsen nagy különbség közöttük.

ezek: Defro Eko, SAS GRO-ECO, EKO karbon

van közöttük bármi különbség?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!