Keresés

Részletes keresés

sa52 Creative Commons License 2013.09.10 0 0 628

Akkor a kincstárhoz soha nem tudnék utalni, mivel a számlaszámhoz tartozó megnevezés:
„Budapesti és Pest Megyei Igazgatóság Állampénztári Iroda Budapest”,
melyet csak rövidítve tudok beírni.

Előzmény: szocske_ (627)
szocske_ Creative Commons License 2013.09.10 0 0 627

Kicsit más téma, de érdemes nagyon figyelni rá: átutaláskor a számlatulajdonos nevét egyáltalán nem veszik figyelembe, bármit odaírhatok, csak a számlaszám számít.

Azaz, ha elgépelsz egy számjegyet, akkor simán megkapja egy idegen a pénzt, hiába nem stimmel a név.
Ez egyfelől jó, mert sokszor nem tudjuk a pontos megnevezést, pl. "xy és neje" gyakori pl. az OTP-nél.

Másfelől viszont az lenne a korrekt működés, hogy tudjak akkor is utalni, ha nem pontos a név, de legalább egy figyelmeztetést feldobhatna a rendszer, hogy biztos így akartam-e.

Bankon belül végképp nem jelenthetne problémát a rendszernek.

Előzmény: sa52 (625)
sa52 Creative Commons License 2013.09.10 0 0 626

3.8. Egységes vagy különböző lesz az egyes pénzforgalmi szolgáltatóknál az elektronikus banki felület?
Egyelőre nem lesz egységes, de az elektronikus banki felület hosszabb távon az egységesítés irányába tart.
Azon ügyfelek, akik több pénzforgalmi szolgáltatónál is vezetnek számlát, ma a különböző pénzforgalmi szolgáltatóknál különböző számú és akár különböző elnevezésű beviteli mezővel találkozhatnak. Ennek az az oka, hogy minden pénzforgalmi szolgáltató elektronikus rendszere eltérő.

sa52 Creative Commons License 2013.09.10 0 0 625

Minden utalásnál van egy számla elnevezés, egy számlaszám, az összes többi az közlemény.

Előzmény: szocske_ (623)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.10 0 0 624

Johat en nem hiszem hogy az OTP-n kivul van meg olyan szanalmas bank ami egy kozlemeny rovat alapjan kategorizalja a bejovo teteleket :D

Na mind1, akkor ezt sem fogjuk megtudni most :)

Előzmény: szocske_ (623)
szocske_ Creative Commons License 2013.09.10 0 0 623

A közleménytől függetlenül tudok választani jogcímet, és van még néhány egyéb mező (pl. átutalás azonosítója)
Ettől még bármit beírhatok a közlemény mezőbe is.

Persze ettől elképzelhető, hogy utána mindent a közlemény mezőben továbbítanak.

A linket nem értem, hogy jön ide, a bankszámlaszám részeinek mi köze az utalás egyéb paramétereihez, pl. a közleményhez?

Ha viszont a bank csak a közleményt nézi, akkor én is utalhatok magamnak másik saját számláról úgy, hogy közleménybe beírom, hogy "MUNKABÉR"...

Le kéne tesztelni, de erste szupernullánál viszonylag drága a tesztelgetés, mert elég magas a havidíj, ha nem teljesülnek a feltételek.

Az ügyintézőt még régebben kérdeztem, aki állította, hogy valóban munkabérnek kell lenni a bejövő összegnek, de hogy mit állítanak, az kb. semmit sem jelent...

Előzmény: sa52 (620)
szocske_ Creative Commons License 2013.09.10 0 0 622

az ersténél nem látom, de attól még a bank láthatja, hogy nekem nem írja ki a netbank.

k&h-val nem kisérletezek, mert céges számlán nem játszunk ilyet, úgyhogy nem tudom mi változik.

Előzmény: Törölt nick (621)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.10 0 0 621

Es a sajat szamladon egy bejovo utalasnal latod ezt a kodtipust? Mi valtozik a K&H banknal az utalas reszleteinel ha a munkabert ikszeled be?

Előzmény: szocske_ (619)
sa52 Creative Commons License 2013.09.10 0 0 620

Az biztos, hogy a rendszerben létezik ilyen azonosító.

Nem létezik. Hogy egy banknál menüből kiválaszthatod az átutalás jogcímét, kényelmi funkció, ugyanezt kézzel beírhatod a közlemény rovatba egy másik banknál.

http://ecopedia.hu/bankszamlaszam

Előzmény: szocske_ (619)
szocske_ Creative Commons License 2013.09.10 0 0 619

Az biztos, hogy a rendszerben létezik ilyen azonosító.

Legalábbis a k&h céges számlánál a netbankban lehet választani, hogy mi az átutalás jogcíme, ami munkabértől kezdve hiteltörlesztésig kb. 100 féle lehet.

Hogy az erste rendszere ezt nézi-e, és minden munkáltató tényleg kiválaszt-e ilyet utaláskor, azt nem tudom, annyi biztos, hogy technikailag lehetséges.

Elméletben a Citi és a CIB is beérkező jövedelemutalást kér, gyakorlatilag mégis járnak a kedvezmények saját utalás esetén is. Ersténél még nem teszteltem, de én is kíváncsi lennék rá, mert most vszínű máshová fog jönni a bérem, ha elég lenne ideutalnom magamnak, akkor talán nem szüntetném meg a számlám náluk.

Előzmény: Törölt nick (618)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.09 0 0 618

Anno nekem azt mondtak h nem eleg ha csak ugy utalsz 150et, annak tenyleg jovedelmnek kell lennie. Azt hogy ezt hogy nezik, arra elvileg aszondtak h van vmi azonosito amit meg lehet adni az utalasnal, de en ezzel szkeptikus vagyok.

Előzmény: mnibjb (617)
mnibjb Creative Commons License 2013.09.08 0 0 617

Erste Kolléga Extra számlacsomag esetén a jövedelem/munkabér átutalás mit jelent, mennyire nézi ezt a bank? Megteszi ha másik bankból egyszerűen átutalok 150e-t?

mantrid Creative Commons License 2013.09.07 0 0 616

Sziasztok!

Mai érdekes tapasztalatom az Erstével és a banki tranzakciós díjjal:

Hó végén már jórészt üres számlával az ember rajt hagy a számlán 5000 FT-ot,tudom,hogy a van 3300 FT-os állandó átutalás lesz.Sajnos közben, plusz adtam egy szintén havi szintű 2000 FT-os átutalást.

Szóval tesztkörnyezetnek nem rossz,-300 Ft-ban vagyok.

Ez szept1-n van.Namármost jön a tanulság:

szept 2,3,4,5 mindennap jön az SMS,hogy nincs fedezet  a számlán,de a 200 FT tranzakciós díj minden nap levonva!!!,az egyelegből 200 ft levonva.

Magyarán:ha állandó átutalásotok van,mindig legyen fedezet a számlán,mert ha nincs,minden nap kapjuk a levonást,magyarán 200 FT napi bünti!!!

Szóval lehúzás újra...

pgyafi Creative Commons License 2013.08.31 0 0 615

Az bizony :)

Van több is, de nem az iskolának fizeted ezt hanem a kello állami cégnek.  Így nagyon lényeges a közlemény.

Marad a havi kivonat, de a többi részéhez meg semmi közük..

Azért anyáztem egyet ödönnek is.

Előzmény: Törölt nick (614)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.30 0 0 614

Ja ertem. Szanalmas :D

De hany gyereked van? Nemmindegy hogy mi van a kozlemenybe ha az osszeg meg az iskola szamlaszama stimmel?

Ezenkivul: mindja hovege, jon a szamlakivonat. Szamlatortenetbe nem latszik a kozelemeny?

Előzmény: pgyafi (613)
pgyafi Creative Commons License 2013.08.30 0 0 613

Iskolának be kell vinni az eredeti csekket, hogy kifizetted a tankönyvek árát.  Enélkül nem adják oda a könyveket. Na most ez utalva lett. A közlemény tartalmazza a gyerek nevét, iskoláját ill. egy azonosítót.

Előzmény: Törölt nick (612)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.30 0 0 612

Hivatalos igazolasnak ugyse fogadjak el sehol, amugy meg miert szamit a kozlemeny?

Előzmény: pgyafi (611)
pgyafi Creative Commons License 2013.08.30 0 0 611

Csoda, új netbankból egy utalást szeretnék kinyomtatni. Számlatörténetben megkeresem, meg van, lenyitom, minden látszik. Nyomtatás ikon, szépen pdf-ben megkapom. Színes, szagos, szép pdf, viszont az utalás közleménye nem kerül bele. :(

Ötlet?

uhu20 Creative Commons License 2013.08.26 0 0 610

Kamatybiztos betét? :) Hát igen, szerencsére nekem nyáron jártak le, amikor volt időm bankfiókba járkálni...

Előzmény: Törölt nick (608)
pgyafi Creative Commons License 2013.08.26 0 0 609

A lekötött betéteknél :)

Viszont nem minden betétet lehet feltörni. Ha nem jelenik meg a betétnél a feltörés gomb, akkor telebank vagy személyesen fiókban.

Előzmény: Törölt nick (608)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.26 0 0 608

Tudja valaki, hogy az uj netbankban lehet e betetet feltorni? Ha igen, hogy/hol?

pgyafi Creative Commons License 2013.08.20 0 0 607

Ebben teljes mértékben egyetértünk.   Szerintem is nagyon rossz lett az új felületük. 

Előzmény: gorgo (606)
gorgo Creative Commons License 2013.08.20 0 0 606

A felhasználóbarát megvalósítás úgy nézne ki, hogy először kiválasztom hogy SEPA utalást szeretnék, utána a rendszer automatikusan ellenőrizné hogy a megadott adatokkal tud-e olyat, és visszavágná ha valami nem stimmel... Nem pedig majd ő utólag eldönti hogy a megadott adatok alapján milyen utalást tud teljesiteni...

Előzmény: pgyafi (603)
Muurola Creative Commons License 2013.08.20 -1 1 605

Hogy ez az új Netbank mekkora egy hulladék!

Az információ / számlatörténet menüpontban NEM lehet megnézni, hogy kinek és hova utaltam, csak azt mennyit! Ha erről igazolást nyomtatnék, azon se lenne rajta SEMMI! Végül csak úgy tudtam megnézni, kinek és hova ment a pénz, hogy az Ügyfélszolgálat (!) menüpontban a Tevékenységnaplóban még látszott a tranzakció valamennyi részlettel!

Természetesen SEPA tag bankba utaltam. Az utalást a bank "Normál deviza utalás bankon kívül" típusként azonosította. A hiba pedig az volt, hogy a költségviseléshez a logikus "our (megbízói)" volt a kiválasztott... Ezt bárki benézheti és tuti be is fogja...

Előzmény: pgyafi (604)
pgyafi Creative Commons License 2013.08.20 0 0 604

A 601-es hozzászólásom sztornó, elavult, az új netbankban már nem így van.

Az lehetett a gond, hogy a címzett bankja nem SEPA tag.  Nem mindegyik EU-s bank SEPA tag.

Friss lista:

http: //erstebank.hu/static/internet/download/Sepa_20130806.xls

Előzmény: Muurola (595)
pgyafi Creative Commons License 2013.08.20 0 0 603

Jogos!  A csoda újban már nincsen külön.

A teljesítés módjánál van a "Normál"  ami ezt jelenti:

"Normál = a Hirdetményben szereplő sztenderd, SEPA Cradit Transfer vagy FIT átutalás. Azokat a sztenderd deviza átutalásként benyújtott fizetési megbízásokat amelyek adattartalma megfelel a FIT vagy a SEPA Credit Transfer feltételeinek, a bank FIT ill. SEPA Credit Transfer átutalásként teljesíti."

Tehát ha megfelel a SEPAnak akkor azzal megy. 

Előzmény: gorgo (602)
gorgo Creative Commons License 2013.08.19 0 0 602

Az új netbankban a devizaátutalás sablonban nem szerepel a SEPA szó.

Előzmény: pgyafi (601)
pgyafi Creative Commons License 2013.08.19 0 0 601

Netbankbank van külön deviza utalás meg teljesen külön SEPA utalás ill. PriEURO.  Neked a SEPA kellett volna (gondolom HUF számláról utaltál EUR-os számlára EUR-t). 

Tanulópénz. Nem érdemes tovább ragozni.  Az netbank rendszer sajnos nem tudja kitalálni, mit szerettél volna csinálni.

Nem kötekedésnek szántam, 1x én is megszívtam ezt. Azóta sepa, prieuro, deviza utalások - teljeses tiszta, mi, micsoda és miért.

Előzmény: Muurola (595)
kano27 Creative Commons License 2013.08.19 0 0 600

És ráadásul itt az Erste-nél is azt mondták, hogy így megy ez.

Előzmény: helloeverybody! (598)
Muurola Creative Commons License 2013.08.19 -1 0 599

Nálam továbbra sem megy, de már... :)

Előzmény: FOMA (597)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!