Csipike....hmmm...nos khm khm nem is ismertem :D most néztem meg a google-be :$ :D Én még ilyet is csináltam , sima farostlemezre rajzoltam meg, majd körbevágták a figurákat én pedig kifestettem. Egy állatkából 6db-ot készítettem mind a két oldalát mindegyiknek... a végén már fáradtam :D Am még van őzike, varjú de azokról sajnos még nem csináltam képet majd fogok :D ( nincs kép a tiédről?:) )
Szia :) Azt nem viszont....óriási fakanálból igen :D mármint az ügyeskezű varrónők megvarrták a ruhákat én pedig a hajakat ( pamutból) és arcokat megcsináltam...majd ha az oviban leszek ( mert már sajnos nem ott dolgozok de sokat járok vissza :) ) lefényképezem őket! ( királylányok, hercegek, szakács stb...) Még akkor a városi tévében is szerepeltek ezek a bábok ( nagyon büszke voltam ám magamra) :P
Nos idejét sem tudom már h mikor jártam erre....nem sok időm van a rajzolásra sajnos :( Most is csak megkértek az oviban h rajzoljak...:) íme két kép és még kettő hátra van :) Remélem a mesét midnenki felismeri :D
Tutod mi tetszik a rajzaidban ? (abban a kettőben, amit láttam): sajátságos, egyéni világlátásl, lendületes vonalak és mintha egy kamasz lázadása lenne a képekben.
Én meg szeretem a lázadó kmamasz-lelkeket. (bocsi, nem tudom hány éves vagy.)
Ez alapvetően nem is képzőművészeti oktatás. nem "művészképző+.
Azt már látom, hogy sokkal inkább arra épül -azon túl, hogy vannak rajztechnikai fogások oktatás is -, hogy más szemmel nézni a világot. A negatív tér rajzolása és a vak konturrajzolás is eről szólt. Ezeket élveztem.
Nem a mértani figurák megkülönböztetése volt a cél, hanem az egymáshoz viszonitott arányok, elhelyezkedésük meglátása, visszaadása, utána meg a négyféle tónusolás.
Természetesen mindezt mindenféle mérőeszköz nélkül.
Igen, biztosan nagyon-nagyon sokan vannak, akiknek ez már egyáltalán nem okoz gondot (még egyszer: nem a kör és elipszirajzolásokról beszélek), de akik ott voltak (márpedig vannak olyanok a szakkörön, akik meglehetősen jól rajzolnak) nekik sem volt egyszerű feladat.
A rajzod tetszik -és bár azt gondolom neked nem sokat számít az észrevételem - én ezt rézkarcként tudom a legjobban elképzelni.
..ahhoz képest hogy negyedik osztályban kétféle perspektivát tanultunk (párhuzamos, logaritmikus) , a mértani figurák megkülönböztetese kifejezetten lealázo, vagy netán arrol van szó hogy manapság elég sokan bolonditják a népet "önjelölt" rajztanárként ??..:)
Nekünk is ez volt az első napon, meg olyan feladat, hogy kaptunk egy papíret, amin különböző geometriai formák voltak, elhelyezve és az arányokat, egymáshoz való vizsonyulások alapján kellett "lemásolni" és a tonusokat visszaadni...
Nekem a negatív tér rajzolás tetszett a legjobban.:-) azt kimondottan élveztem.
Volt olyan, aki itt pihente ki magát...Én meg csak csodálkoztam, és azon bosszankodtam, hogy legalább a bal agyféltekémet otthon hagytam volna...legalább az lenne alkalmas ma még valamire.:-)