Magyarországi új készüléket írt a kérdező 80e Ft-ig. Rendben, amit mondtam 58e-ért az nem új, hiszen közel egy éves.... Amúgy én is inkább használtban gondolkodnék.
Mondjuk én inkább Townshend Avalont vagy Goldring GR2-t keresnék... sajnos nagyon ritkán bukkannak fel. Systemdek IIX900-ra lényegesen jobb esély van, és ha beérjük az eredeti karral, nem kerül sokkal többe.
kb 6 éve vettem kéz alól Dual 505-3-ast saját DN165E hangszedőjével. Mai napig használom elégedetten, úgy ahogy hazahoztam. Hangszedőt már cseréltem benn, AT95E volt benn, de elhasználódott, most átmenetileg visszakerült a gyári hangszedője aminek a tűje jó állapotban van mikroszkópom szerint. Agyalok, hogy AT440MLb, vagy AT150 legyen a folytatás, futóművet nem akarom cserélni.
Szóval én egy szavazatot teszek a dual mellé. Vagy egy új projekt, szerintem a projekten kívül tényleg nincs miben gondolkodni 80e Ft árban. Nemrég a facebookos vinyles csoportban valaki 58e-ért árult egy év körüli darabot.
A DD lemezjátszó azért nem csak vezérlésből áll..)) Modifikáció után talán éppen asztalkával nem jönne össze a jó hang - ki merné ezt előre megjósolni?
"Valaki már ajánlott itt olcsó japán DD lemezjátszót"
Mint alább is írtam, nem mindegy, milyet. Némelyikből (Taya) spec.asztalkával a Pióénál jobb hangot is ki lehet hozni, viszont közönséges bútordarabra téve bármit is szerelnénk bele, többé-kevésbé fárasztóan szólna.
Belefér, dehát milyen hangszedővel? Ortofon OM5?:) Inkább hadd ne mondjak semmit...
Ha sürgősen kellene valami hallgatható lemezjátszó új hangszedővel 50-60 ezerért, akkor egy itthon is jó áron kapható Shelter 201-essel kezdeném a vásárlást, és bizony -átmenetileg- beérném egy 10 ezer forintos lemezjátszóval.
Alternatíva ennyiért gyakorlatilag nincs, esetleg az Audioland-szerte híres "pécsivásárban")))
20-30 ezerért nem vennék semmit, inkább lemondanék az analógról. Mert abban, Dual ide, Nad oda, nincs sok köszönet...
Az olvtársak csak jót akartak, mert a mai lemezjátszók műszaki minősége, kivitele megrekedt valahol a 350Ft-os walkman-ek szintjén. A régiekben legalább a csapágy az fémből volt. Valaki már ajánlott itt olcsó japán DD lemezjátszót. Én is azokra hívnám fel a figyelmedet. Vannak a vatyin 20-30e között, nézz szét! Legalább a szíjra nem lesz gondod.
Az majd a következő projekt lesz. Jelenleg egy sony mikro torony van használatban. Tudom, tudom, szégyen és gyalázat, nem vagyok méltó a zenehallgatásra sem. A cd játszóm megvan még egy régi phillips. Más nincs.