Minden amit az újra előtérbe kerülő megújuló energiaforrások eltüzelésére alkalmas készülékekről tudni érdemes, hogyan kell kiválasztani, hol lehet kapni, hogy lehet csinálni
Üdv! Tuti kérdezte már valaki a fórumon:-) Valaki használ közületek celsius tipusú lemez kazánt? Most épp egy ilyenen gondolkodunk, celsius plus p-v 40 a tipusszáma (ha jól emlékszem) 37kw-os lemez, nyomás alá helyezehtő. 1500 literes pufi lenne hozzá, de a szerelőm szerint "elég oda 500 liter is!!!!!!!" (de nem hiszek neki):-) Üdv:Tomi
Tudnád részletezni, hogy "kicsit túl lett fűtve" az pontosabban mit takar, ui többünknek van ilyen kazánja, okulás képpen. Amikor vettem, akkor az ár mellett külön az is döntött, hogy nem hajlamos a repedésre. Párszor nálam is felszaladt 100 C körülre a víz, de eddig nem volt gond.
A szerelőm hivatalos Immergas partner volt. Talán egy ilyen szerelőn keresztül olcsóbban is beszerezhető lenne a hátsó tag.
Debrecenben akác ágfa (átlag 8-10 cm átmérő) 11.000 Ft/erdei m3 házhoz szállítva, akác rönk 16.000 Ft/erdei m3 fuvar nélkül. Az árkülönbség jóval nagyobb mint a fűtőérték a rönk javára. Tüzépen akác kugli 2000 Ft/q, hasogatva 2200.
Köszönöm a számokat. Én is mondok kettőt: 12.000 Ft/ erdei m3 zömmel juhar, szállítás nélkül. Erre le is csapok 8 m3 erejéig. 15.000 Ft/ erdei m3 tölgy (kocsányos). Ezen még vacillálok, lehet, hogy be kéne spájzolni.
Ha már ennél az öntény hegesztésnél tartunk. valószínű(,ha az előmelegítés megtörtént) hogy nem a hegesztésnél lesz a probléma hanem az azt követő feszmentesítő melegítés,hőntartás és meghatározott sebeségű kihűtés szokott elmaradni.
Ha 90 ezer az új tag, akkor érdemes hegeszteni szerintem is.
Ha majdnem 100 % -osan, az eredetivel egyező minőséget akarsz elérni, akkor jól felszerelt, előmelegítést végző szakműhelyt kell keresned, végül az ár akár még több is lehet, mint a csere.
Másik lehetőség a hideg hegesztés, ami teljesen elfogadott, bevált eljárás. Az elmélet szerint a nikkel elektródával lefektetett varrat nagy nyúlóképessége, és a varrat kalapálással történő nyújtása miatt a a varrat közelében elridegedett öntvény nem fog elrepedni, illetve az elektróda grafitbevonata miatt a varrat a kedvező tulajdonságú gömbgrafitos lesz.
Bár az is tény, hogy kifejezetten kazántag hegesztéséről nem hallottam gyakorlati tapasztalatot. Arra gondolok, vajon hogy bírja a használat során az állandó hőciklusokat. Feltételezem, a kazán szürkeöntvény minőségű.
Nem tudom mire gondolsz "tuti tippek" alatt? Te magad akarod csinálni? Írjam le az általam javasolt technológiát?
Egyébként merre laksz? Én Délbudán. Ha kell, tudok segíteni elektródával, mágneses repedésvizsgálóm is van, esetleg dobj egy mail-t.
mediterro gyorsabban ír:-) az én áraim rönkök meg akár hasogatva(na az utbbi lehet drágább) amugy nálunk aprítási gond nincs, van szalag fűrész meg lánc is+a jó kis kézi:-) (asztalos műhely ugyebár:-))
Hello misikt! Nálunk mázsára mérik csak, akác:2100-2200 bükk 1800 amugy ha jól emlékszem január február magaságában volt erről pár szó(1-2 oldal) keresd vissza. ott írták 10-12mázsa 1 erdei köbméter kb Üdv:Tomi
Sikerült végre lefényképeznem. Nem csak rézcsövek festésére alkalmas és elég dekoratív, ezért a szürke csillárt is átfestettem vele. Második sorral csak óvatosan mert egy nap száradás után még fölhúzhatja az elsőt ha sokáig ecseteled. Ha jól hígítod és jó az ecset akkor szépen kisimul 1sorral is. Mellékelt kép szerint hőálló. :-) Jó festést kívánok hozzá.
Szia! A metál réz színű fűtéscsövedről feltennél egy képet?Vagy elküldenél e-mail-be? Kíváncsi lennék rá hogy mutat ha le van vele festve.Köszi előre is.
Nem kicsit volt lehangoló az infó, az Immergas Soline kazánokhoz 90 ropi ( azaz kilencvenezer forint) a hátsó lezáró tag az Immergas .hu szervízszolgálata szerint.!! Ami mindenképp próbálkozás lett volna, most már első helyen szerepel - a hegesztés. Valaki tud olcsóbban, jobbat??
Hello jancsi 70!! Először is köszönöm a képeket! Ha jól gondolom itt az oldalán fekszik a tartály,és felállítva a csőkígyó van felül. Amennyire látom a méretarányokat a kígyó kb 20 méter 1"-os vascső? Nekem tetszik, de a szerő kinevetett h ijen ötleteim vannak hogy "kocka"(vagyis hogy nem henger) alakú tartály. Azt mondta mindenképpen hengeres legyen,amit meg is értek, mert az nyomásállóbb (legjobb a gömb lenne neki a legkisebb felülete). Amit te csinálsz tartályt, ugyebár nem lehet nyomás alá helyezni, a szerelő pedig zárt rendszert szeretne csinálni a korrozió miatt, de nem tagadta hogy ez a te féle- módszered is működőképes. Csak a szerelőmnek anno volt sikere "felrobbantani" egy hasonló tartályt, szerintem ezért is tart tőle. (állítólag fél bar nyomásnál a teteje szépen lejött,a víz meg ment... tuti szép látvány volt:-)) Ja 150 ezer amit írtál csőkígyóval együtt van? (bocs a sok szövegért) Üdv:Tomi
CSŐ ZETORKAPITÁNY! HÁRMAS LEMEZBŐL, 40X40-CM ES A MEREVÍTÉSI KOCKA, 0,7 BARON SZOKTUK NYOMÁSPRÓBÁZNI. ILYENKOR VIZSGÁLJUK MEG NEM ERESZT-E, DE ÁLTALÁBAN NEM KELL NEKI NYOMÁST KIBÍRNI, MERT KÖZVETLEN A TETEJÉRE SZOKTUK A TÁGULÁSIT RAKNI.