Minden amit az újra előtérbe kerülő megújuló energiaforrások eltüzelésére alkalmas készülékekről tudni érdemes, hogyan kell kiválasztani, hol lehet kapni, hogy lehet csinálni
Lesz@rom! Ez jellemző sajnos Magyarországra, mindig mindenki a rosszindulatot, a turpisságot feltételezi. Talán mert magából indul ki... Én hülye, naiv, regisztrálok ide, fel merek tenni egy igen egyszerű kérdést, hátha valaki tud segíteni olcsóbban beszerezni valamit (már le sem merem írni, mit, mert még köcsög reklámozó leszek) és jön az időmilliomos, akinek jobbító szándékú üzenete nincs, de fikázni azt tud. Gratulálok! Ezért tartunk itt. Tisztelet a kivételnek persze! És bocs a kirohanásért!
kimentünk a fáér de sok benne az ág, meg a vékonyka, lehet hogy jobban jártam volna ha veszek(ami eleve vastagabból áll), de ezt legalább nem kell hasogatni.... majd később még lesz egy fuvar, mert nem akarom rádűteni a kunkoriczára azt a párat, ami a táblára lóg
Hello! Én ilyet használok, a 27 KW-os nagyajtósat. Eddig 2 telet ment. Nem volt visszakeverőszelepem se, de nem kátrányosodott. Idén már egy 1000 literes pufi is lesz hozzá. Azaz már van,próbafűtés is megvolt a szigetelés van hátra.
Értem én, de ha valami gond van, akkor nem lehet hivatkozni egy internetes vagy akármilyen hírdetési szövegre. Én erre gondolok, az "ellenkedésem alatt".
Sajnos sokszor a papír sokat elbír, ezt gondolom már mindenki tapasztalta. Lényeg, hogy úgy ítélje meg az ember, hogy ez okés lesz, nem lesz vele gond, és kezében legyen a minőségi tanusítvány, vagy valami hivatalos papír.
"Zárt rendszerre köthetők (a PV, V és CBE jelzésű kazánok, üzemi nyomás maximum 2 bar), így lehetővé teszi, hogy ugyanazon a fűtési rendszeren több kazán is üzemeljen (Pl.: gázkazán/szilárd tüzelésű kazán/pellet kazán)."
Hello! 1. A kazán 2 bar üzemi nyomást bír(volt aki 3 bar-on üzemeltette gond nélkül:-))+ direkt zárt rendszerbe köthetőként árulják-gyártják. A próba nyomása pedig 3,8-4 bar (márha jól emlékszem). 2. Jó kérdés..... nem találtam másikat, megasztán óő csak a radiátorokat számolta, én meg a "MJ-os hőigényt" tehát pufi méretét és elég az 1500 lityi kb 6 órára ha - 10 fok van kint.(Q=c*m*delta T) Nameg ha szerszámaim lennének csak a gázcsöveket szedetném le vele:-)
Nagykőrösön a Celsius márkaboltban szintén 500l-es pufira akartak rábeszélni. Egy hagyományos technológiával épült házhoz szerintem kell az a 2000 l, a 37KW kazánhoz meg pláne.
abban tudtok segíteni, hogy fa aprítékoló gépet hol lehetne vásárolni? Nem ipari, nagy teljesítményű kellene, hanem otthoni használatra fa kérget, stb ledarálni vele...
Igazából csak ennyi infóm van nekem is, ezzel a hibával vettem egy nyugdíjas házaspártól. A néni elmondása szerint a férj elégetett valami lim-lomot, de a csapokat elfelejtette kinyitni, mivel átváltható rendszerük van gázra.A szerelőjük elóször feltette 120-ra majd 75-re de nem kellett senkinek,lement 50-re , gondoltam ennyit megér és megvettem. Minden reális megoldás érdekel, köszönettel veszem, ha rákérdezel a szerelődre.