Keresés

Részletes keresés

Deashi Barai Creative Commons License 2003.08.15 0 0 301
Kismaroson belül hogyan lehet autóval a rendezványt megtalálni? Ha a kettes főúton jövünk Vác felöl.

Köszi.
DB

McLek Creative Commons License 2003.08.15 0 0 300
Hát elég nehéz lenne ilyen kifejezésekkel élnem, hiszen eddig mindegyik szigeten kint voltam. Idén is Full-time.

Ami a bőrfejűeket illeti. Persze, hogy voltak. Igen voltak Fekete DM bakancsok, fekete nadrágok, fekete pólók. Megítélésem szerint cca. a kintlévők 30%-a ilyen volt. De ne csak ezt lássuk már kérlek. Volt ott középkorú öltönyös férfi, tűsarkus cicababa, Nike cipős, villógó telefonos baseball sapkás ficsur is. Ugyan úgy mint a Másik szigeten. Ott is volt Punk, bőrfejű, rasszista, és zsidó is.

Előzmény: kvantum (298)
McLek Creative Commons License 2003.08.15 0 0 299
Mikor láttam kiírva bent a "sziget" területén, kissé elhűltem. Mert ugye egyrészt 40000,- + naponta 10000,-Ft. Szerintem ez k. sok.

Az azonban tény, hogy viszonylag kevés szponzor van, a helyet, a fellépőket fizetni kell.

Ez a gazdsági része.

Ha volt némi szándékosság benne, mármint egyes orgánumok távoltartása, akkor ez sikerült.
Megjegyzem csak csendben, hog az újságírok, és a hasonló emberek (nem tudom, egy indexes publiciszta minek tekintendő) majdnem mindenhova ingyen akarnak bejutni. Függetlenül hogy írnak-e róla vagy sem.

Előzmény: kvantum (297)
kvantum Creative Commons License 2003.08.15 0 0 298
Hmm.. a hazug(sic!:-) index fotóin a bőrfejű huszonévesek ugye biztos mind ...hmm ...úszók?:-))

..vagy esetleg photoshop-mágia?:-)

Ok, tényleg nem téged akarlak cikizni, te legalább nem jössz drogsziget meg melegsziget meg hasonló baromságokkal...

off
(ha már azt a másik szigetet kellene cikizni, max. sörsziget vagy posziget jöhetne szóba - és a por itt nem tudatmódosító szer, csak tüdőrongáló:-)
on)

Mennyi egy korsó sör? Tényleg csak a tájékozódás kedvéért.
(...mondjuk, én mint magyargyűlölő kozmopolita(többször is +kaptam már itt...:)), szívesebben iszok jóféle magyar borokat..:))

Előzmény: McLek (296)
kvantum Creative Commons License 2003.08.15 0 0 297
És szerinted korrekt dolog ez a közel 30x-os média belépő?
Előzmény: McLek (295)
McLek Creative Commons License 2003.08.15 0 0 296
De voltak. Magam is az vagyok. Ha nem is tar, de kopaszódó. Sajnos, de ez van. Semmi szándékosság nincs benne, csak az idő és a kor előrehaladta!
Előzmény: kvantum (291)
McLek Creative Commons License 2003.08.15 0 0 295
Helyesírási hibákért elnézést. Igazad van.
Ha fotozni akartam volna, vagy filemzni akkor tőlem is ennyit kértek volna. Mivel egyiket sem, így csak 1800,- Ft volt a beugró!
Előzmény: kvantum (290)
méregkeverő Creative Commons License 2003.08.15 0 0 294
Netán "molesztáltak" téged , hogy így tudod??
Előzmény: kamichev (293)
kamichev Creative Commons License 2003.08.15 0 0 293
lilaköd!

ne cikizd ma' indexes fiukat, nincsen nekik penzuk szinvonalas programok latogatasara, meleg-szigeten elkoltottek az idei keretet...

Előzmény: lilaköd mámor (285)
kvantum Creative Commons License 2003.08.15 0 0 292
A rendezvényt helyből "lenácizni" pont olyan butaság, mint az itt alább megtalálható drogsziget elnevezés ..szvsz:-)
Előzmény: McLek (289)
kvantum Creative Commons License 2003.08.15 0 0 291
És kopaszok se voltak?
Vagy esetleg egy hajnövesztő-cég szponzorálta a rendezvényt?

..bocs:-)

Előzmény: McLek (289)
kvantum Creative Commons License 2003.08.15 0 0 290
De tőled ugye nem 50.000 Ft-ot kértek:-?

+szalagot
+hosszú

Előzmény: McLek (288)
McLek Creative Commons License 2003.08.15 0 0 289
Én egyáltalán nem láttam egyenruhát! Max az a 8-10 fő, akik statiszták voltak egy színdaraban. Rajtuk a 20-as 30-as évek magyar katonai egyenruhája volt.

Ez is mérhetetlen butaságra vall.
Mivel a hozzászólók, és riportekrek zöme kint sem volt, így a valódi (feltételezem érdeklődésre számottartó apróságokat) meg sem tudják említeni, csak feltételezéskbe bocsátkoznak.

Mint mondtam, sem egyenruha, sem Sieg Heil, vagy éppen Kitartás nem volt. De volt, Hitler beszédei magyarul című könyv, Vagy éppen a Bundes Wehr zenei albuma Cd-n.

Cca. ennyi ami nem megszokott, más helyekhez képest.

Előzmény: kvantum (286)
McLek Creative Commons License 2003.08.15 0 0 288
Egyetértek. Mérhetetlenül feháborítha ha az általam is személyesen megélt valóságot eltorzítják. Befizettem a belépőt, és egy a 70-es évek eljét idéző hósszú hajú srác tette fel a karszallagot.

Előzmény: lilaköd mámor (285)
lilaköd mámor Creative Commons License 2003.08.15 0 0 287
bocs
Előzmény: kvantum (286)
kvantum Creative Commons License 2003.08.15 0 0 286
csak kopipasztézol, vagy olvasol is?
Ez már volt(271)

...a több ezer táborlakó között ketten-hárman még egyenruhában is voltak ...

ja, ha a kb 1500 az több ezer:-)
..és hogy pont őket sikerült lefényképezni, nahát:-)

Előzmény: lilaköd mámor (285)
lilaköd mámor Creative Commons License 2003.08.15 0 0 285
Az Index hazugságai-Hogy lesz újságíróból szolga...
Felhívnánk az index szerkesztõinek figyelmét, hogy hasonló eseményekre olyan személyeket küldjenek, akik tudatbefolyásoló szerektõl mentesen érkeznek a helyszínre. A tbg nevű zsurnaliszta-guru ugyanis olyat látott, amit a környéken senki...
2003-08-14 23:51:47

Gyorsjelentés a Magyar Szigetrõl

Az index stábjának két veretes tagja (egyikük a talányos nevű tbg...) tiszteletüket tették a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett Magyar Sziget fesztiválon. Igaz, nem mentek be a rendezvény területére, de olyan átfogó "helyszíni jelentést" hoztak le, hogy a tájékozatlan olvasó azt hihetné, ezek a fiúk látnokok. Nekik már be sem kell menni egy fesztiválra ahhoz, hogy arról "hiteles és objektív" tudósítást alkossanak.

Balszerencséjük, hogy e sorok írója véletlenül ott tartózkodott, sõt egy szép napot töltött a színpadok és a fiatalok között, így talán ki tudja egészíteni az index.hu intelligens értekezését. Persze csak abból a célból, hogy segítse munkájukat, ha már nem tudták tiszteletüket tenni a táborban, mégis írnak róla…

Az "urak" egyszerű okból nem jutottak be: a HVIM elnöke közölte velük, hogy a belépti díj kissé borsos: egyszeri regisztráció 40 ezer, napidíj 10 ezer. Mivel ezt törvényi elõírás nem zárja ki, és így nehezebb a tavalyihoz hasonló marhaságokat írni a Szigetrõl, az olvasó döntse el maga, hogy jó húzás volt-e...

Az indexes "úr" írásban beismeri, hogy nem voltak bent a tábor területén, majd tudósít: "A Magyar Sziget táborának jegenyék árnyékolta környékén szinte csak kopaszokat láthattunk. A standard egyenruha a fekete kommandós volt, de a műkedvelők nem riadtak vissza az egyéb katonai egyenruhák viseletétõl sem. A bejáratot egy hatalmas árpádsávos zászló díszítette."

Felhívnánk az index szerkesztõinek figyelmét, hogy hasonló eseményekre olyan személyeket küldjenek, akik tudatbefolyásoló szerektõl mentesen érkeznek a helyszínre. A tbg nevű zsurnaliszta-guru ugyanis olyat látott, amit a környéken senki... Egy táborra ugyanis jellemzõ, hogy a belépti díj leperkálása után a résztvevõk nem a "környéken" tartózkodnak, hanem bent, a fesztivál területén, ahova viszont (a szélsõséges környezet, így fák, bokrok miatt) nem lehet belátni úgy index-módra, a bejáraton kívülrõl. Így a "környéken" óránként csak egy-két "résztvevõt" vehettek fel indexék, ami reprezentatív mintának egy kicsit soványka… De õk ez alapján megállapították a "standard egyenruhát". Valóban, a több ezer táborlakó között ketten-hárman még egyenruhában is voltak (gyengébbek kedvéért nem birodalmiban...).

Minden esetre úgy festik le szkinhedtábornak a Magyar Szigetet, hogy nem is látták azt. Ezt nem újságírásnak hívják, hanem szerkesztõi parancs napidíjért való teljesítésének, jobb társaságokban csicskaságnak. E sorok írója most azért jelenik meg a "jegyzet" rovatban, mert itt saját véleményének is hangot adhat. A tudósítás, amit az index elkövetett, viszont más kategória.

A legfélelelmetesebb kamu, amit az állítólagos újságírók elkövettek: "A bejáratnál például kopasz ifjak fogadják a látogatót, hogy karlendítéssel és »Kitartás!« kiáltással képbe helyezzék az érkezõket."

Erre mondják, hogy fiúk, tűnjetek el csendesen, nehogy veszekedés legyen... Lehet, hogy e sorok írója a vak, de a Szigeten töltött egy nap során nem látott kopaszokat a bejáratnál, csak két hölgyet, a tábor vezetõjét, és a biztonsági szolgálat egy-két meglepõen készséges tagját (még nem hullott a hajuk...).

Ami még meglepõbb az "objektív" tudósításból: "Azt viszont egyáltalán nem értjük, bár nem ismerjük õket közelebbrõl, hogy egyik kedvelt erdélyi zenekarunk, a csíkszeredai Role, miért pont itt lép fel."

Magyarul véleményeznek valamit, beszámoló címszó alatt. Mert nekik lehet. Toroczkai Lászlónak köszönjük a színvonalas találkozó megszervezését, a mélyenszántó elõadásokat, a minõségi szolgáltatásokat, melyeket külön riportban részletezünk a fesztivál végeztével. Emellett ha a Sziget netán veszteséges lenne (hivatalos szponzorok híján), javasolhatunk egy tuti bevételi forrást: egy sima sajtópert.

nemeskéri -dominium.hu

Törölt nick Creative Commons License 2003.08.15 0 0 284
kicsivitéz, csillapodj, nem sértegettem
az, hogy valakit mazochistának tartok, nem egy sértés... :))))
Előzmény: bandee78 (282)
Viator Cosmopoliticus Creative Commons License 2003.08.15 0 0 283
"A Nürnbergi Nemzetközi Bíróság 1946. október hó 2-án a II. világháború kirobbantásáért és a világháborúban elkövetett jogsértésekért Németország akkori vezetőit felelősségre vonta és megbüntette, azonban a Német Nép felelősségét nem állapította meg. A Nemzetközi Bíróság a Német Népet mentesítette az egyébként törvénysértő kollektív felelősségre vonás alól. Általánosan elfogadott tény, hogy egy nép vagy nemzet a vezetők bűneiért és törvénysértéseiért nem felel."
Ez nemcsak sületlenség, ez nyálcsorgató baromság. Ennek az ellenkezője sem igaz, ez úgy butaság, ahogy van. Különösen az utolsó mondat tetszik nekem.
Hát téged biztosan nem azért szeret az anyád, mert okos vagy. Legyél büszke: magadért szeret :)))
Előzmény: bandee78 (282)
bandee78 Creative Commons License 2003.08.15 0 0 282
Sértegeted a zsidó barátnőmet. Remélem nem azért...

Jahhh, sületlenség. Trianon mint sületlenség, mint semmiség:

A Békeszerződés előtt a Magyar Királyság területe 325,411 km2 volt, lakosainak száma 20,886,000 fő.
A Békeszerződés következményeként az ország területe 92,863 km2 lakosainak száma 7,625,000-re csökkent.

A Nürnbergi Nemzetközi Bíróság 1946. október hó 2-án a II. világháború kirobbantásáért és a világháborúban elkövetett jogsértésekért Németország akkori vezetőit felelősségre vonta és megbüntette, azonban a Német Nép felelősségét nem állapította meg. A Nemzetközi Bíróság a Német Népet mentesítette az egyébként törvénysértő kollektív felelősségre vonás alól. Általánosan elfogadott tény, hogy egy nép vagy nemzet a vezetők bűneiért és törvénysértéseiért nem felel. Ugyanakkor az I. világháborúban való részvétel miatt Magyarország esetében nem az ország vezetőit, hanem a Magyar Népet büntették meg, ezeken túlmenően Magyarországot hatalmas összegű kártérítés megfizetésére is kötelezték. Ez az eljárás több szempontból is törvénysértő.

A szerződések következtében Magyarország területi lecsatolása az alábbiak szerint történt:
Romániához: 103,093 km2 (31,8%), 5,256,451 fő (25,2%),
Az egész Horvátország (Jugoszláviához): 42,541 km2 (13,1%), 2,621,954 fő (12,6%),
Jugoszláviához: 20,551 km2 (6,3%), 1,510,897 fő (7,2%),
Csehszlovákiához: 61,633 km2 (18,9%), 3,515,351 fő (16,8%),
Ausztriához: 4,026 km2 (1,2%), ,292,031 fő (1,4%),
Lengyelországhoz: ,589 km2 (0,2%), ,024,880 fő (0,1%),
Olaszországhoz: ,021 km2 (0,%), ,049,806 fő (0,8%).

Elcsatolt területek és lakosság összesen: 232,448 km2 (71,5%), 13,271,370 fő (63,5%).
Elcsatolás után megmaradt terület és lakosság: 92,693 km2 (28,6%), 7,615,117 fő (36,5%).

Magyarországot 300 millió USD kártérítés megfizetésére is kötelezték az alábbiak szerint:
Oroszország részére 200 millió USD, Jugoszláviának 50 millió USD, Csehszlovákiának 50 millió USD.

Előzmény: Törölt nick (281)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.15 0 0 281
bocs, de mi volt ebben a sértés?
aki egy ilyen jobbikos-hvm-&c. banzájra elmegy hallgatni azt a sok trianonos meg egyéb sületlenséget (legalábbis a programból ítélve), az bizony komoly mazochista
Előzmény: bandee78 (280)
bandee78 Creative Commons License 2003.08.15 0 0 280
Jó lenne, ha nem sértegetnéd a barátnőmet.
Előzmény: Törölt nick (279)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.15 0 0 279
ezexerint a zsidók között is vannak mazochisták... :))))

Egyszer meg fogjuk még unni ezt.

jujjjj, és akkor mi lesz?
kitör a nemzethalál?

Előzmény: bandee78 (277)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.15 0 0 278
nem török, türk
a kettős honfoglalás pedig nem "mainstream", László profnak volt annak idején egy munkahipotézise, ami végülis nem igazolódott
Előzmény: dez1 (260)
bandee78 Creative Commons License 2003.08.15 0 0 277
Ebben az egészben az tetszik a legjobban, hogy be se mennek és mégis készíenek egy hazug cikket. Minő apróság néhány ezer ember lenácizni, fasisztázni. A legegyszerűbb a bélyeget rájuk sütni. Az már senkit nem érdekel, hogy nagyon sokan határainkon túlról is jönnek magyarok, ők is minden bizonnyal nácik úgy mint a hazai látogatók. És, hogy mennyire nácik ott a Magyar Szigeten (most majd jó sokan elkezdenek hitetlenkedni), elárulom, hogy szombaton egy kedves zsidó barátnőmmel megyek le az utolsó napra vissza. Most majd ilyenkor jön a szokásos, "hazudsz, nem mondasz igazat" szöveg, de nem érdekel. Ez az igazság. A másik dolog ami nagyon tetszik, hogy állítom, hogy itt a fórumon a nagy ellenzők egyáltalán nem voltak még csak a MAgyar Sziget közelében sem. Előítéleteik és gyűlöletük végig fogják mérgezni egész életüket. Engem nem zavar, az ő dolguk....csak jó lenne már békén hagyni a saját nemzettársaikat egyes liberálisoknak. Magyar sajátosság ez az egymás iránti gyűlölet, és a liberális oldalról szítják, a folyamatos nácizázzal, fasisztázással. Egyszer meg fogjuk még unni ezt.
Előzmény: takacsi (276)
takacsi Creative Commons License 2003.08.14 0 0 276
Ez azért figyelemre méltó!

Itt mindenről szó van, csak arról nincs, mi is történik a Magyar Szigeten.
Mit mondtak az előadók?
Mit kérdeztek a résztvevők.
Annyit tudok, hogy ismerőseim hatalmas lelekesedéssel beszélnek arról a napról, amelyiken ott voltak.
Mennek ismét, természetesen.

Az In dex hazugsága sokadszor lepleződik le...

Előzmény: bandee78 (271)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.14 0 0 275
"Minden esetre úgy festik le szkinhedtábornak a Magyar Szigetet, hogy nem is látták azt."

És ez kinek a hibája? Na? (vagy ne kérdezzek ilyen nehezet?)

Pedig a Magyar ifjúság színe-java ott volt (ők azok, akik nem tudják, hogy a jelzőket kisbetűvel írják). Sőt többen, mint tavaly, amikor még a szervezők sem jelentek meg teljes számban. Persze, ha az újságírókat beengedik, akár meg is duplázhatták volna a résztvevők számát...

Török gyerek megvágta...

Előzmény: bandee78 (271)
TrTaTi Creative Commons License 2003.08.14 0 0 274
köszönjük a gyors- és minden bizonnyal pártatlan- beszámolót a Magyar Szigetről
(apropó a múlt heti az nem volt magyar?), Meggyőztél, hogy csupa galamblelkű, hagyományörző fiatal állomásozik ott egy hétig...(már megint a ballib média ármánykodik csak)
Bizakodással tölt el, hogy jó kezekben van a nemzeti eszme ápolása. Büszkék lehetünk ifjainkra! Ezért is javaslom barátilag, ne vágjátok a fejszéteket sajtóperbe, mert azt csúnyán elbuknátok, és még a végén felemésztené a házipénztárat a perköltség...és akkkor mi lesz a nemes mozgalommal???? még belegondolni is hátborzongató...
Előzmény: bandee78 (271)
Viator Cosmopoliticus Creative Commons License 2003.08.14 0 0 273
:-)
Előzmény: Törölt nick (270)
Viator Cosmopoliticus Creative Commons License 2003.08.14 0 0 272
Az Isten áldjon meg, ha a honfoglaló törzsek nyelve nem magyar volt, akkor a honfoglalás sikertelen vállalkozás volt, hiszen a honfoglalók még a nyelvüket is elveszítették. Ezzel az erővel jobban jártak volna, ha besenyőkké válnak, akkor nem kellett volna ezt a nehéz magyar nyelvet megtanulniuk :)
Tényleg nem is gyanítod, hogy ennek semmi értelme sincs?
Előzmény: dez1 (269)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!