Egy mosogatógép vásárlási fórumot találtam ugyan, de oda az ilyesmi nem igazán illik.
Írj ide, ha tönkrement a géped, vagy furcsa dologokat, hibajelzéseket produkál.
Akkor lenne teljes a topik, ha tanácsadással beszállna egy-két szakember is.
Addig is segítsünk egymáson, osszuk meg tapasztalatainkat.
És mindezt miért? Mert egy-két okosság megosztásával talán páran megúszhatunk egy költséges szervizes kalandot...
Egy INDESIT 14teritékes mosogatógépem van már 3 éve. Mostanában foltosan mossa az evőeszközöket és a poharakat. Próbáltam mosószert cserélni, meg üresjáratban mostni 1,5 órán át üres géppel hogy kitisztuljon de semmi :-(
Nem jövök rá a gondra de elég undi hogy minden pohár mocskos és kézzel kell ujra elmosni.
Ötlete vagy tapasztralata valakinek van? Köszönöm elöre is!
Folyik a víz időnként a mosogatógépünkből (Indesit IDE 44). 2-3 alkalommal nem aztán megint. Azt gondoltam már elhártottam a problémát, mert kicseréltem a leeresztő csövet (le volt repedve) rendeltem hozzávalót. A hátúlján láttam sókiválást, és az lemez illesztésénél kentem rá szilikont aminek egy része könnyen levált, bár most nem onnan jön a víz, kihúztam és megnéztem.
Helló! Segítsen aki tud. Van egy Whirpool ADP5550 típusú mosogatógépünk, ami mosogatás közben megállt, és a start gombja kettőt villog. Már többször kikapcsoltuk és szivattyúztuk a gépet, minden szűrőjét kitakarítottunk, de továbbra sem működik csak villog. Köszönöm a segítségeteket.
nem szivattyúzza ki a vizet a gépem. Egyszer járt itt egy szerelő és a kifolyó csőbe visszafelé beleengedte a csapvizet és rendbe jött a dugulás.
most megpróbáltam, ki is folyik a víz a slagon, de a szivattyú nem indul el. A gépem 3éve tökéletesen müxik csak most nem. Tud valaki valamit ezzel kapcsolatban? Ki tud akadni? meg tud szorulni a szivattyú?
Nem véletlenül van egy olyan ajánlás, ami egyébként a candy kézikönyvébe is le va irva, hogy a kifolyócső minimun 40 cm-rel legyen magasabban mint a gép legalsó pontja. De ettől függetlenül, ha a lefolyó el van dugulva vagy már lassabban folyik le benne a víz, az is okozhatja a problémát és szerintem nálad ez a helyzet áll fenn. Ugyanis a mosogatógép azt is figyeli, hogy milyen gyorsan ürül ki a víz a mosótérből és ha ez nem ér el egy bizonyos időt akkor hibaüzenet és leáll. Nem tudom, hogy ez a gép mikor lett beüzemelve, mióta használjátok, de ha eddig működött és csak most jött elő ez a probléma akkor ez is azt bizonyitja, hogy a lefolyó van eldugulva.
A mosogató lefolyik, igaz hogy nem valami gyorsan. Inkább abban látok fantáziát hogy ha magasabban van a kivezető cső akkor más a nyomás a másik végén... http://sulinet.hu/tovabbtan/felveteli/ttkuj/fizika/folymech/folymech.htm
Kb. saccra igen. Most visszadugtam a mosogató alá a csövet és megint behalt. Progi újrainduláskor sem szívja ki a bent maradt vizet. Most kiraktam a mosogatóba ott megint megy.
Na tekertem...eredmény kifolyt a víz a gépből :). 30perces programon a főmosás, öblítés lement de amikor átváltott szárításra akkor kísérteties csend lett és halkan folyt a víz valahol. Ez a tekerés dolog nem vitt közelebb a megoldáshoz.
Gondolom a vizszintkapcsoló az a kis barna-fehér kör alakú cucc amibe 2 elektromos kábel és egy átlátszó cső megy egy fehér tartályból. A leírásban találtam olyat hogy ha a vizszintkapcsoló úgy érzi hogy sok a víz akkor kiengedi a vizet a gépből és lekapcsolja a programot. Találtam rajta egy tekerhető "potit" , tekerek rajta és próba :-)))
A barkácsoláshoz meg vagy egy szervizdoksi de legalább egy rajz kellene, vagy egy olyan szaki aki látott már ilyet néhányszor szétszedve. Ha már nem garis akkor éppen szét lehet szedni adatgyűjtés céjából, megnézni esetleg ezt a vizszintkapcsolót, elő szokott fordulni, hogy a vizszintkapcsoló csöve telemegy mosószeres trutyival és azért nem kapcsol. Lefolyót megnézni nincs e esetleg eldugulva. Hirtelen más nem jut eszembe......