Keresés

Részletes keresés

furi Creative Commons License 2000.03.11 0 0 29
Kedves Megyesi Éva!
Nem tudsz valahol egy tillandsiákkal, broméliákkal foglalkozó topicot?
Izgatottan várom pozitív válaszod!
Előzmény: Megyesi Éva (15)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.08 0 0 28
:-)

Viszont Te írtad ebbe a topicba 2000. első hozzászólását.

gebi Creative Commons License 2000.03.08 0 0 27
Sziasztok,

Az lenne a kerdesem, hogy a magbol kikelt 2 hetes kaktuszkakat mikor es hogy kell szetultetni, es mire kell vigyazni magrol neveleskor. Elore is koszonom.

G.

szigmo Creative Commons License 2000.03.08 0 0 26
Kedves Nyuszog!

Hová tűntél?

Előzmény: Nyuszog (25)
Nyuszog Creative Commons License 2000.02.21 0 0 25
Éppen most nem mentem el egy vizsgára, ami már három hete idegesített. Szóval most már lesz időm utánanézni otthon! :) A másik topicban nem sok új infó van, a webcímet még nem tudtam megnézni!
Előzmény: szigmo (24)
szigmo Creative Commons License 2000.02.21 0 0 24
Szia!

Jártam azon a másik site-on amit írtál. Hogy őszinte legyek nem lettem sokkal okosabb. Vagy nem jól néztem?

Előzmény: Nyuszog (23)
Nyuszog Creative Commons License 2000.02.21 0 0 23
Halihó! Én egész télen kétszer öntöztem meg, amikor már kezdtek kókadni. Lassan meg elő lehet hozni őket. :)

Olvastad a másik kaktuszos topicot, amit felhoztam? Van benne egy webcím. Csak az a baj, hogy az általános leírásokban ritkán térnek ki a betegségekre is. Majd megnézem:

http://www.c3.hu/~mkoe/index.html

Előzmény: szigmo (22)
szigmo Creative Commons License 2000.02.18 0 0 22
Szia Nyuszog!

Hát, nem tudom mit tegyek a bárányhimlős anyósszékemmel...Majd még megpróbálok utána kurkászni egy kicsit..
Nálunk lakótelepen (Békáson) a szemétledobó egy átjáróház. Ami nincs lebetonozva az eltünik, és nagyon szemetes.

Szerintem egy párat nyugodtan össze lehet ülteni, nekem is van egy mexikói jellegű tálkám, három apróság lakik benne. Nagyon jópofa! (szereztem hozzá egy régi borszeszégő lábát, és arra állítottam, nagyon hangulatos!!)

A szalmavirágnak valóban sokan bedőlnek, én előszőr a kolléganőmnél láttam ilyet, (ő is bedőlt) és teljesen elképedtem. Mire képesek az emberek a pénzért!!!!! Ez egy kissé idealista válasznak tűnik, de mindíg nagyon felháborít, amikor erre élőlények fizetnek rá.

Én szoktam locsolni őket, de nagyon ritkán. Nem az időt figyelem, (2-4 hét vagy akármennyi) hanem hogy milyen a földje. Amikor észreveszem hogy oldalt elválik a cserép falától, és teljesen száraz, jöhet a víz. Persze nem ezt figyelem állandóan, és ezért is jó nekem a kaktusz, mert ha egy kicsit elfelejtkezem róluk, akkor sincs semmi baj.

Előzmény: Nyuszog (19)
Nyuszog Creative Commons License 2000.02.18 0 0 21
Botor fejjel úgy gondoltam, hogy ami nincs a listán, az nincs is. Szóval megvan a kaktuszos főtopic, akkor meg legyen minden egy helyen, ott!
Nyuszog Creative Commons License 2000.02.18 0 0 20
Bocsi, azt hittem, hogy ami nem jelenik meg a témáknál, az nincs. Akkor inkább felhozom.
Nyuszog Creative Commons License 2000.02.18 0 0 19
Szia, Szigmo!

Sajnos a betegségekkel kapcsolatban nem vagyok valami tájékozott, és a könyvek alapján rettentően nehéz megkülönböztetni őket.

Én egyébként panelban tartom őket, teleltetésre kíválóan alkalmas a szemétledobónak épült helyiség, mert van egy nagy, északra néző ablaka, és oda csak ketten pakolunk. A hely az erkélyen kevés, nyáron. Már lassan tele van velük minden. Azt nem tudom eldönteni, hogy összeültessem őket, vagy mindegyik maradjon egy szép saját cserépben. Bár ha utána összezsúfolom őket, akkor nincs jelentősége a míves tartónak.

Amikor a kertvárosban laktunk, az egyik kertben volt egy üvegház, ami tele volt kaktuszokkal. A kaktuszok szépek voltak, csak az elrendezészük, a cserepeik nem.

A szalmavirág szerintem is felér egy gyilkossági kísérlettel, de képzeld, nagyon sokan bedőlnek neki! :(((

Télen mennyit öntözöd őket? (Ha öntözöd egyáltalán.)

szigmo Creative Commons License 2000.02.18 0 0 18
Hali!

Én is szeretem a tüskés aprónépet, bár rajongásom eddig szinte plátói volt, mert nem tudtam hol teleltetni őket a lakótelepen. Nemrég viszont kertes házam született, és ott már van erre lehetőség! Egyből be is gyűjtöttem egy pár apróságot, és eddig nem is volt velük semmi gond, még virágoztak is. Most viszont a gömbkaktuszomon furcsa sárgás, barnás foltok kezdtek terjedezni. Mi ez? Valami gombára gyanakszom, de elkezdtem utánaolvasgatni, és meglepődve olvastam hogy vírus is lehet! Mi az ellenszer? Egyenlőre elkülönítettem, a többieknek semmi baja, de szeretném őt is megmenteni. Tudsz tanácsot adni?
Előre is köszi!
(a szalmavirágok beletűzdelését, sőt ráragasztását (!) én felháborítónak tartom, mert a kaktusz is tönkremegy, de legalábbis nagyon nehezen gyógyul.)

Előzmény: Nyuszog (17)
Nyuszog Creative Commons License 2000.02.17 0 0 17
Csodálkozom, hogy még nem nyílt ilyen topic, hiszen annyi embert rabul ejtenek az apró cserepekben kuksoló kis gömböcök, hurkák, egyebek. Én is sorban vettem őket, azután telente 90 %-kal csökkent az állomány. Ismerőseim is hasonló gondokkal küszködtek (megnyúlik, nem virágzik, meglottyad), így vettem a fáradtságot, és utánanéztem a cserepes sündisznók életének és munkásságának. Azóta éveken át nő, gyarapodik és virágzik a társaság, és ez utóbbit nemmindennapi pompával teszi! És ezek nem beletűzött szalmavirágok, mint ami manapság olyan divatos!
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.11 0 0 16
Véletlenül -figyelmetlenségből- nyitottam egy kaktuszos topicot.
Bocsánat.
Nem akartam versenyezni.
Mostantól csak ide kotyogok.
:-)

Megyesi Éva Creative Commons License 1999.12.08 0 0 15
Nem lehet, hogy sokat öntözted? Télen egy gramm vizet se nekije! Egészen márciusig. De fényt annál többet. Tápoldatot majd tavasztól. S fagymentes helyet télvíz idejére, de ne 25 C-ot.
Előzmény: Oriza Triznya (14)
Oriza Triznya Creative Commons License 1999.12.07 0 0 14
Kedves Mindenki!

Össze vagyok omolva...
Van egy kaktuszom,szeretem, imádom,de buta módon:semmit nem tudtam róla,nem tudom hogy kell gondozni őt,mit szeret,stb.
És most beteg...
Lekókadt,elhagyta magát.Mit tudnék tenni?
Mer' az történt hogy kihízta a cserepet a kis drága,ezért kb.egy hónapja átültettem.Kaktuszföldbe,vigyázva.Meg is öntöztem.
És most nem tudom mi van velebrühühü....
Lehet,hogy ilyenkor még több fény kell neki?
Vagy gyakrabban kell locsolni?
Vagy éhes,és tápoldatot szeretne?
Vagy hiányzik neki a régi cserepe?
Vagy akkor meg mi van?

Plííííz,help me!!!

biga Creative Commons License 1999.06.11 0 0 13
Köszi, megpróbálkozok vele.

biga

Előzmény: Megyesi Éva (12)
Megyesi Éva Creative Commons License 1999.06.07 0 0 12
A kaktusz akkor kezd vékonyodni, ha kevés a fény. Úgy látszik, még ez az újabb hely sem az igazi. Nem tudod szabadba tenni, tuzo napra?
biga Creative Commons License 1999.05.14 0 0 11
Az alábbi kaktuszos problémában senki sem tud segíteni?
plíííz
biga Creative Commons License 1999.05.10 0 0 10
Hali!

Kezdő vagyok nagyon kaktuszügyben, de pár dolgot szeretnék kérdezni. Tavaly vettem a barátnőmnek egy kaktuszt, sima egyszerű oszlop formájú rövid tüskés. A nyáron rengeteget nőtt, de nagyon elvékonyodott. Körülbelül az eredeti magasságának 2,5-szerese lett, de az "új" részen csak fele olyan vastag, mint normálisan. Ráadásul állandóan elhajladozik, van mikor derékszögben is, a fény felé. Szegénykémet utána forgatom, de így meg csupa göcsört, mert hol erre, hol arra hajlik. Mi lehet a baj vele? Tavaly egy elég világos szobában volt, most pedig egy nyugati fekvésű ablakban, itt egész délután süti a nap.

Köszi:
Biga

AGY Creative Commons License 1999.05.02 0 0 9
Gyerekek ne hülyéskedjetek!
Kaktuszokrólbeszéltek ésmég nem találtátok meg a kaktuszos oldalakat?
Ott mindenre választ kaptok:
http://www.c3.hu/~mkoe/index.html
Létezik kaktuszos levelező lista is, ahol állndóan ilyen témról kérdeznek és írnak.
Üdv
Trafalgar Creative Commons License 1999.04.30 0 0 8
Igen, és a legtöbbjük szeret egy sivatagank nevezett nagy száraz területet.
Fogyasztása csak fakíroknak, rinocéroszoknak, és - túlchilizett bab után hirtelenjött desszertként - mexikói útonállóknak ajánlott.
Tárolása: min 30 max 70 fok között.
Előzmény: water (7)
water Creative Commons License 1999.04.21 0 0 7
A kaktuszok általában szúrossak,de van köztük puha tüskéjüek is.
A viráguk nagyon szép.
Megyesi Éva Creative Commons License 1999.04.11 0 0 6
Lehet, hogy az a fehéres szor gyapjas pajzstetu. A tüskék tövén,most télen volt kedves megtelepedni? Permetezd le Dueci spray pajzstetu elleni változatával, vagy Biokill-lel. Faiskolákban, virágboltokban megveheted.
Motolla Creative Commons License 1999.04.09 0 0 5
A kaktuszaimon fehéres "szőr" van. Ha valaki tudja, hogy mitől van, akkor írja meg hogyan lehet segíteni szegénykéimen!
Jenwho Creative Commons License 1999.03.09 0 0 4
jé 0-ás!!!!!!!!!!!!!
Jenwho Creative Commons License 1999.02.27 0 0 3
Kaktuszgyűjtők figyelem!
Megyesi Éva Creative Commons License 1999.02.18 0 0 2
Az elszáradt kaktuszvirágokról:meg kell várni, amig teljesen leszáradnak. Utána vagy maguktól lepotyognak, vagy a virágok tövében elkezdenek fejlodni a termések, s benne a magok. Nem jellemzo, hogy a virágból közvetlenül fejlodne új növény.
Megyesi Éva Creative Commons License 1999.02.18 0 0 1
A kaktuszokat március végén, április elején ideális átültetni, mielott elkezdodik évi növekedésük. De csak akkor nyúljunk hozzájuk kb. 2-3 évente, ha kinotték cserepüket. A közbenso idoben elég, ha a cserép tetején kicseréljük a földet. Érdemes speciális kaktuszföldet venni, s azt használni.Hát igen, a rohanó emberek növényei. Velem együtt a szárazságturo növényeket szeretik a legtöbben, bár a kaktusszal szemben kétféle álláspont létezik. Van aki vagy utálja oket, mert szúrnak, van aki velük éli ki gyujto szenvedélyét, s más növénynek nem is jut hely a szobabalakban. Na, de nézzük röviden az öntözést. Tavasszal és osszel kéthetente, nyáron hetente egyszer, télen havonta egyszer adjunk nekik vizet. Ez azt hiszem belefér még az életünkbe.S ha több idonk van, tavasszal és nyáron tápoldatozzunk is. S tegyük oket nagyon-nagyon világos helyre.
TTT Creative Commons License 1999.02.17 0 0 0
Mit kell tenni az elszáradt kaktuszvirágokkal? Létezik olyan kaktusz, amelyiknek ebből származna hajtása?
További kérdés, mikor kell átültetni a kaktuszokat?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!