Köszi. Esetleg emlékeztethet a krumplira? 20 szemet vetettem, már csupa gaz az ágyás, de persze nem merek semmit kigyomlálni... egyetlen egy nem gaznak tűnő növényt találtam, de az inkább krumplira emlékeztet.
Véletlenül nincs valakinek fotója arról, hogy néz ki a földimogyoró, amikor kikel? Keresgéltem a guglival, de csak felnőtt, meg virágzó képeket találtam.
Hirtelen ezeket a linkeket szúrom be biotermesztéssel kapcsolatban, az első a Biokultúra folyóirat, az eddig megjelent számok, akár le is töltheted. Vannak nagyon jó angol és német oldalak a neten is.
Látom, neked egy szép épített kerted van, körben tujákkal, így szélárnyék van, van mindennek kijelölt helye, enyémen meg átsüvít a szél.És azért nem kerítek, hogy traktorral visszatolatgatva meg lehessen szántani, tavasszal meg elmunkálni .Erre a telekre is rálátok az ablakból.Most már közművesítették, adnak építési engedélyt is ki.A háznál nekem a füszernövények,saláta,hagyma, némi zöldség ,sárgarépa, paradicsom és paprika van, hogy kéznél legyen.Nagyok a gyümölcsfák alattuk nem érdemes termelni.Tegnap este elültettem a saláta uborkát a fóliába.Tettem alá 20 l sz.marhatrágyát.Jól üsszekevertem a földdel.Kíváncsi vagyok lesz-e hatása.Ez az általam ismert sz.m. trágyára egyáltalán nem emlékeztet.Inkább a karámföldre hasonlít.Nem is tudom, hogy miért szárított, amikor nedves, földszerű anyag.Az eprecskéknek van már lomblevelük, de olyan ici-picik, hogy nem is tudom, hogy fogjak hozzá a szétpalántázásukhoz?A borágó Neked kikelt?
Az előző szappanos HSZ Neked is szól. Levendulát szokta árulni a Smarletek, de ez kevés. Esetleg valakitől kérni ágakat, és dugványozni lehet. Vagy vegyél magot, tedd be egy napra fagyastózutóba, és vesd el, vékonyan takarva. Akkor ha kikel lesz sok. Más ötletem a hangyára nincs. Üdv
Kenőszappanból én kb két diónyi darabot áztatok be két liternyi vízbe. Másnap jól összerázom, de ha el tudod jól keverni, akár azonnal, és ezt öntöm a növényi ázalékhoz, legtöbbször úgy, hogy 10 liter legyen összesen. Jól összekeverem és lehet kipermetezni. egynapos ázalékot nem kell hígítani. Az ázalékhoz lehet tenni fokhagymalevet, gombabetegségek megelőzésére. Sőt ha kell egyből lehet belekeverni bordói levet is. Ha rád szóródik a csalánlé, legfeljebb "érdekes" szagod lesz. Ha nincs semmilyen hozzáadott vegyszer, a növényi levekkel nincs semmi káros hatás. (csalánsampon?).
én akkor fogom sűrűre vetni, ha nagyrészt minden lekerül a földről. akkor hagyom megnőni egy kicsit, hogy legyen egy kis zöldtömeg, aztán belerotálom a földbe
Kösz szépen, kaptam kenőszappant, milyen arányban keverjem a csalánléhez. Egyáltalán a csalánlevet úgy csináltam, hogy egy napig ázott egy vödör hidegvízben, aztán permeteztem. Csak ennyit kell vele tenni? Szép sötét színe lett. Ezzel mennyire kell vigyázni, arra gondolok, hogy bőrrel érintkezhet, belélegezhető-e, stb. ?
Szerintem a Bernadettből tehetsz ki. Az igaz, hogy üvegházi, de nekem is sok lett, kitettem, és nagyon jó lett. Csak az állandó öntözésre szüksége van. De, ahogy számolom, kb 1m széles az egyik oldal az üvegházban, így akár lehet két sorban ültetni,40*40 vagy 50*40 cm-re.
Il! Múltkor írtad, hogy 40 cm tőtávolsággal lehet ültetni az uborkát. Most lemértem az üvegházat, 290x240 cm alapterületű. Van 5 db. Bernadette és 4 db. Ritmo kígyóuborka palántám. Szerinted betehetem a 4 kígyót + 3 Bernadette-et, vagy a Bernadetteket költöztessem ki? A tasak szerint üvegházi az is, de írtad, hogy kint is volt. A melléképület falán van egy rács, a maradék kettőt esetleg betenném nagy cserépbe, és oda futtatnám. Tavaly ott díszuborka volt, de nagyon kényes, és már van eltéve szárított termés. Igaz, hogy az szebben virágzik, irdatlan mennyiségű porzós virág volt rajta a pár db. termős mellett, szép volt, míg tönkre nem ment. Megpróbálnék erőt venni magamon, és az üvegházban levágni az oldalhajtásokat.Tudod, a másik hosszú oldalnál lesz a 10 db. padlizsán.
Ugyanez van nálam is!Mi közel vagyunk egymáshoz! Az apró gazok keltek ki.Sok porcsint látok.A nagy kertemben pedig tavaly gabona volt, sok a parlagfű kelés.A tarackot nagyjából kiírtottam permetezéssel.--Este hurulok, és permetezek.Az uborkám tetves lett.A határban pedig a mezei acaton látok vastagon fekete levéltetüt.A korai paradicsomon van már galambtojás nagyságú bogyó.--Nem tetszik az időjárás sem.Tegnap nem volt eső, de ma reggelre minden csupa víz, nyomja a föld ki a párát.Jelenleg süt a nap, és szélcsend van.
Látom a képeken, hogy vetettetek mustárt Ti is.Ezt fel kel nyűni és talajtakaróként használni?Mikor és hová célszerű tenni?
Itthon én is csak kicsiben kertészkedem, vettem 2 tápkockás uborkapalántát, hogy legyen mit elvinni a szendvics mellé, hát mire kimentem elültetni, a kiskutya zacskóstól elvitte, az egyiket szétrágta, a másik is vagy megmarad, vagy nem.