Hello Winssenta,
Végülis a szélvédő repedés kiderült, hogy mitől van?
Egyébként nekem 25.000 körül még csak egy izzócsere volt, szóval én fullra elégedett vagyok :o)
Hát nem tudom, hogy csak Én nem vagyok szerencsés, vagy a kocsit kezdi megviselni a hideg idő. A szélvédőrepedés óta behalt a benzinmérő műszerem is. Nem mutat semmit. A Bal oldali hátsó központizár meg állandóan befagy. Ennek tetejében a bal hátsó ajtó még elkezdett nyikorogni is. Tény és való, hogy használom a kocsit igen rendessen, de ez már kezd egy kicsit sok lenni.
Öröm az ürömben, hogy kellemessen csalódtam a központi Kia-sokban, mert ugy látszik meg csinálják nekem garban a repedt szélvédőt. Igaz csak a második nekifutásra voltak hajlandóak intézkedni itt Tatabányán, de a lényeg az, hogy meglesz. Kiváncsi vagyok mennyi idő lesz ennek az átfutása, mert csak most fogják felküldeni Koreába a szükséges papirokat.
A fenti dogokat leszámítva tökéletessen üzemel a járgány. Immár a 20.000 - dik Km-ert pakolom bele. Ja és még van egy megjegyzésem. A gyári hangszorók nem birnak igazán sokat. Kb fél éves használat után már berezonálnak, az is igaz, hogy nem halkan szoktam hallgatni a zenét.
Totika69 -> Megmondom öszintén, hogy Én örülök, hogy felmentek a Rio árai. Egyrészt esetlegessen többet ér az autóm :) , másrészt pedig talán nem lesz olyan hétköznapi autó mint a pl a Skoda Fabia. Hiszen ennek az autónak egyrészt az a varázsa, hogy nem találkozol vele össze minden sarkon :)
Na elképedtem. Kétszer is. először. 7.9 -re jött ki a fogyasztás. Igaz végig csúszós úton, 2-es 3-as ba. :(
Másodszor elolvastam az új Kia árakat. Sok cég levágta a Kia meg 200 -al föl. :( Hogy akarják igy a piaci részesedésüket növelni.
És az autóról megint nem tudok írni semmit. A fogyasztáson kívül minden jó. :)
Nekem a városi fogyasztása kb 9.5 liter, országúton 7.7-et evett, igaz nagyon nyomtam neki. Karacsony elott vettem az autot es 2000km-et mentem vele, remelem meg csokken a fogyasztása.
Nekem most már május 28 -tól 7 hónapja megvan. Van benne 8700 km. (én sokallom). Semmi gondom nem volt vele. Néha lefullad hidegen indulásnál. De ha figyelsz hogy az AC feltöltsön és vársz megoldható. Fogyasztása stabilan 7 liter. Nyáron a klíma miatt most a tél miatt gondolom.De jött már ki 5.98-ra is. Egy literrel többet eszik minta a szuzukim. De összehasonlíthatatlanul jobb. Mondjuk az 5 éves volt mikor vettem. A csomagtatrtóját semmiért nem cserelném el. Pedig a Suzuki is Sedan volt. Az én öt fős családom bőven elfér benne. Ha egyszer majd lecserélem. Valamikor 5-6 évesen ha lejár a részlet. Csak ilyen kombi szerű kocsit veszek. Soha nem volt még ilyen de nagyon bejön ez a forma. Mondjuk ez az olaszos dizájn meg izán tuti. Nem?
A Casco uvegkarnal csak 40.000 Ft felett fizet, tehat a 40.000 Ft az En reszem az e feletit fizeti a casco. Jol kivan ez talalva. Meg nem tudom mennyi lesz pontossan, de mar elore felek... Lehet probalkozom En is tobb szerviznel... Talan a Kia Szabo :)
Apámnak volt ilyen gondja 1 nissan vanette cargoval, a saroktól elkezdett repedni a szélvédő (nyáron) nagyon komoly küzködés után a sokadik szervíz kicserélte garanciába.
Egyébként szombaton 560km-et sikerült autóznom és hát próbálgattam mit tud vagy mit nem.
Piszok hangos lesz a motor magas fordulaton, de van 1 érdekes jelenség, ha pont 4000-et forog a motor akkor jelentősen lecsökken a hangja, e-felett vagy alatt hangos. 5-ik ben kb 135-öt megy ilyenkor. Nálatok is van ilyen ?
Az autó ment 180-at de nagyon nehezen érte el :-), lehet hogy jobb lesz nyárigumival és ha már nem lesz bejáratós :-)
Egészen a legaljától megrepedt? Ha igen, akkor valszeg a csavarodástól van sztem. Mellesleg ha nem szeretik, hogy kívül hideg-belül meleg, akkor miért gyártanak fűtött szélvédőt?! Hogyhogy a casco nem fedezi? (bocs ha hülye a kérdés, nem értek a biztosításokhoz) Ha újat kell venned az zsebbenyúlós mutatvány lesz:-(
Hello,
A megrepedt szélvédő tekinthető 'normális'-nak ha kint nagyon hideg van és te ezerrel fűtöd belűlről a szélvédőt. Az ilyen manővereket nem szeretik az első szélvédők, hallottam már mástól is ilyent:o( Szinte biztosan ettől van.
Sziasztok! Sajnos nem szériafelszereltség a 4 db szönyeg a kocsiba, mert Én sem kaptam hozzá új korában...
Viszont előjött az első igazi problémám a Rio-val kapcsolatban. Este szépen leparkoltam a kis megszokott helyemre, és akkor még semmi baja nem volt, de reggelre meg volt repedve a szélvédő a vezető felöli részen allul, és a repedés csúszik felfelé. Nem tudom mitől történhetett, semmi külsérelmi nyom nincs a kocsin, sőt még semmifajta kavicsfelverődés sem látszik, csak a repedés. Teljessen tanácstalan vagyok, hogy mit csináljak. Sajna a Casco nem fedezi, a garanciába meg azt mondták nekem, hogy ez nem tartozik bele, pedig lehet a kaszni instabilitásától is. Van ötletetek ?
Nekem nem adtak annak idején hozzá szőnyeget, pedig újonan vettem. Ezért a Tescoban vettem bele téli hótálcákat 500 pénzért, úgyan egy kicsit csúszkál előre hátra, nem a legjobb megoldás, de megteszi.
Ha nem vagyok indiszkrét Petya75, mennyiért jutottál hozzá annak idején a Riódhoz?
Csak kiváncsiságból érdekel.
Hello,
Én nem újonnan vettem az autót és a gumiszőnyegek nem eredetiek benne. Nem tudjátok mennyibe kerül bele az eredeti, vagy esetleg más 'teszkós' fajta is passzolhat bele? (Igazából a vezető oldalon az 'extra pedál' miatt nem túl passzentos a dolog)
A teli gumikat EN is felraktam. jo jis Good Year Ultra Grip 6-ost :) Jovoheten pedig viszem es lefoliaztatom az uvegeket, jo sotetre :) Gondolkodtam az optikai tuningon is, kertem ra arajanlatot is. Ha megkapom majd megosztom veletek...
Én is gratulálok a verdához. Csak jókat tudok nyilatkozni, jó döntés volt. Azt hozzá teszem, hogy nekem mind a 4 ajtó nyekergett, de aztán egy csepp olaj és...:o)
Egyébként nekem is ködlámpával van szerelve, méghozzá gyárilag.
A dísztárcsák a fékportól lesznek feketék. Ez teljesen normális. Minden autónál előfordul. Nekem a fogyasztás nem megy 7,5-7,6 alá, de ritkán megyek hosszú távot vele. Nemrég volt egy éves, elvittük szervízbe, olajcsere, olajszűrő csere és kész. Viszont a lökhárítóm még mindíg randa. De ez legyen a legnagyobb baj. Felrakattam a totál brutál téli gumikat, most már jöhet akármi:-)
Szia! Gratulalok az uj autodhoz. Biztos meg leszel vele elegedve, mert En is megvagyok elegedve, az immar 15000. km-t jart Riom-mal. Nem tudom, milyen plussz korlatra gondolsz Te ?
Az auto mint mondtam tokeletes, egy ket apro hibat leszamitva. Mint pl: egy kicsit huz jobbra, de ez legyen a legnagyobb gond. Ja es az elso disztarcsak mindig csupa feketek, az allitolagos sok fekezestol. De nekem azt mondtak, hogy ez normalis. A mult het vegen mentunk Ausztriaba, vegig palyan (sehol nem lattam egy Rio-t sem) es a fogyasztasa 130-140 -nel 7 literre jott ki.
Kia Rio 1.5 Safety. Aprobb gondogtol eltekintve nem volt problema. Az antennat sikerult gyarilag ferden felrakni de az kiegyenesitettek. A jobb hatso ajto kegyetlenul nyiszog, majd valami szilikonnal meggyogyitom. Kb 120km-t mentem vele (tegnap delutan vettem at), de meg mindig erezni a kipufogorol felszallo fust szagat, nektek ez meddig volt? Kicsit zavaro hogy ha letekerem a futest es bekapcsolom a ventillatort akkor a klima automatikussan beindul. Azt hittem termeszetes hogy a kotelezo felszereleseket adjak az autohoz, de ehhez nem hogy nem adtak meg hely sincs nekik, a potkerekhez betuszkoltam az izzokat meg az eucsomagot, a haromszog meg az anyosules alatt van. A 323mazda utan kicsit szokatlan, hosszuak a fokozatok, igy gyengebbnek erzem az autot. Ennel a tipusnal is csinaljak hogy az elso kotelezo szervizig 1 kis plussz korlatot raknak az autoba? Nagyon nem mertem meg kiforgatni az autot. A gyari hangszorok nagyon szepen szolnak, meg minden nagyon tetszik. Kivetel nelkul minden ismerosomnek tetszett az auto, sokan nem is tudtak mi az a kia (eddig) :-)
1 dolog nagyon nem tetszett, utolag tudtam meg, hogy a havi reszlet 5 rugoval tobb mint amit a bank ker, csak a kereskedo le van szerzodve a bakokkal igy o jutalekot kap, csak azt nem ertem ezt miert en fizetem ?. Ezt en atveresnek erzem ...
1 Kia Disztributor volt olyan kedves es engedte nekem tesztvezetni az uj 1.5-os 16 szelepes rio-t. Mivel nagyon pozitiv benyomast tett ram az auto ezert gondoltam beirom ide a velemenyem. Harman ultunk az autoban igy kirobbano gyorsulasrol nem tudok irni, de az auto egyenletessen huzott nagyon meggyozo volt (10 kilometer volt benne ugyhogy nagyon nem akartam alazni szegenyt). Alacsony fordulaton is van nyomateka, igy a harom emberrel magas jardara is kenyelmesen motorboges nelkul felment. A futomu betonkemeny volt de ez gondolom az 1.3 on is ugyanilyen, cserebe viszont a 2*2 savos uton ugy fordultam vissza hogy az utasok kitapadtak az uvegre es 1 csepp bizonytalansagot sem ereztem az auton.A kormanyszervo nagyon jo, kis sebessegnel 1ujjas a kormany meg akkor is ha csapatom rendesen :-). A valto konnyen jart nem ereztem rajta hogy be kellene kopnia egyedul az 5-ik kapcsolhato 1 kicsit nehezebben. 185 centi vagyok 100 kilo es megis nagyon kenyelmessen elfertem (koppig hatratolt ulessel). Mogottem mar csak 1 gyerek fert volna el. A kezeloszerveken es mashol is latszik az atgondoltsag (automata az ablak, behajthato a tukor a hatso csomagter nagyon jo kialakitasu, a valltogomb kellemes, az ules kenyelmes, a belso levegokeringetest nyomogombal lehet kapcsolni, a futes sziberiaban is megallna a helyet), olyan japanos az auto. Ja es nekem meg tetszik is, szepnek tartom.
A forumot szandekosan nem olvastam el mert igy egyedul a sajat velemenyemet tudtam leirni, mindazonalltal nem vagyok nagy autoteszter es biztos hogy nem vagyok objektiv sem :-)
Vegezetul leirnam, hogy az Auto-Don Kft. volt olyan kedves es engedte vezetni az autot. (kovezzetek meg ha ezt ide tilos beirni :-))
Ugyanez volt a szitu a felnivel, amit én is próbáltam. Csak akkor szabad rárakni, ha pontosan megegyezik a méret! Nem véletlenül ilyen a kialakítása. Ha már csak minimálisan is nagyobb, akkor olyan, mintha ott sem lenne, mert nem fexik fel rá a felni.
Alu felniknél vannak vannak kis gyűrűk, amikkel lehet változtatni ezt a belső lyukat, de úgy tudom, hogy lemezfelninél nem. Egyébként ismertem a gumibolt.hu-t, csak az a kár, hogy a Kia mérete alapján nem tudtam rákeresni más felnikre...
Akkor nyomozok tovább...
Gyártották. Úgy, ahogy a Riot is gyártják 13-as és 14-es kerekekkel. A képen a haverom Civic 1.5LSi-je van. A gumibolt.hu szerint ugyanezt az 1.5LSi-t gyártották 14-es kerekekkel is. Nem tudom mitől függ a Hondánál, hogy mekkora a kerék.
De azért ne vedd készpénznek, amit írtam. A Kia körosztása (legjobb tudomásom szerint) 4x100x54
A Honda 4x100x56. Ez azt jelenti, hogy a központi tehermentesítő luk nagyobb, vagyis a kerék lötyög az agyon. Ez nem biztos, hogy egészséges. Nem kéne a csavaroknak tartani a kereket, viszont lehet, hogy ez a kis eltérés még belefér.