Minden amit az újra előtérbe kerülő megújuló energiaforrások eltüzelésére alkalmas készülékekről tudni érdemes, hogyan kell kiválasztani, hol lehet kapni, hogy lehet csinálni
Na most vagy kettő hsz lesz vagy egy se mert eltúnt:'(:'(:'( Csak röviden írom amit az előbb már leírtam. Igyen utánaszámoltam, de még ha azt is figyelembe, hogy egy bypass szelep is 10-15 ezer körül van, sokkal rövidebb a megtérülés. Meg egy gyári szivattyút nem is érdemes szétgányolni, mert az se biztos hogy jó lesz, de a gari tuti elúszott....
Számoltam:) Nekem 5-6 év jött ki. Amellett persze, hogy nem 24 órát megy nálunk majd, hanem csak 10-et. De amúgy lehet ez lesz felszerelve, mert a másikat nem érdemes szétgányolni, mert az se biztos hogy jó lesz, de a gari elúszott... Meg akkor nem kell bypas szelep, ami megint 10-15 körül van, úgy halottam, és akkor már csak 10ezerrel kerül többe az önszabályzó:) És rögtön rövidül a megtérülési idő:) Amúgy az ilyen mikorra tér meg dolgot anyuék törkán nehéz lenyomni, mert nem hajlandók utána számolni, nekem meg nem hiszik el. A csendesség meg nem annyira lényeg, ugyanis a pincébe lesz.
De a rajz olyan jó lett, hogy nem tudtál belekötni??:):):):)
Tehát ezeken még nincs az elkerülő ág, gondoltam ugyan rá, de nem mertem berajzolni:) A bojlernél a szelep az E betűvel valamilyen elektromosan vezérelt szelep szelep lenne, amit egy hőfok különbség kapcsoló vezérelne, tehát csak akkor kapna meleg vizet a bojler, ha az előremenőm mondjuk 5 fokkal melegebb mint a bojlerben lévő víz.
A másik érdekesség, a lakás köri rajzon a mágnes szelep. Rá azért van szükség, hogy mondjuk a lakásba ne menjen meleg 10 óra után, de a fürdőszoba még kapjon meleg mondjuk éjjel 1-ig a bojler és a száradás miatt. Lehetne úgy vezérelni, hogy a szivattyút akkor egy relével valamiféle módon kisebb fokozatra kapcsolni. (ugyanis az alpha2 nem occó)
A visszacsapóknál, ahol kérdőjel meg szám van, szerintetek az 1-es verzió vagy a 2-es a jó? Ja és szükség van a bypass szelepre is?
Kazánnál a vészhűtőkört egy "féklevegő"tartályba képzeltem el, tehát mondjuk belecsavarok 6 méter 10-es rézcsövet, visszahegesztem és kész is:) Jó lenne? Persze 2"-os fűtővíz be és kivezetéssel.
Ha más itt tartunk hogy 2", gondolkodtam, és arra jutottam a szivattyúnak, meg az esbe-nek se kell 2"-osnak lennie, mert szivattyúhiba illetve áramszünet idején úgy se arra megy a víz. Összes többi 2"
A rajzok este fél 10-től 11-ig készültek, tehát valami tuti nincs rajtuk, és most is kihagytam valamit a magyarázatból:)
A másik mivel a méretezés -15 vagy -20 (kérdezd meg a tervezőt) -ra van beállítva, az meg általában évi kb.egy hét, nem fogtok megfagyni.
Nekem 50 fokra volt beállítva, télen feltettem 60-ra és elég volt. A méretezésem nekem is 75-re volt. Pedig most kemény tél volt.
Vagy egy kis vacakolással csinálsz egy elkerülő ágat amivel minusz x foknál direktben engeded a pufi melegét a lakásba.
Mivel ezek a keverőszelepek alapvetően padlófűtéshez és kézmosáshoz vannak kifejlesztve, nem sok ember jeletkezett olyan igénnyel mint Te, hogy 90 fokos is legyen. Vagyis nem sok féle lehet a piacon.
Ez nem ugyan az mint a Maximus, Solid Plus és egyéb néven árult török kazánok? Képről külsőre teljesen ugyan olyan. Sőt a műszaki paraméterei is, még a súlya is kilóra pontosan. Csak itt Buderusnak hívják és jóval többe kerül.
Hello! Ha nem is 90-ig, de 80-ig jó lenne, mert 75 fokra lesznek méretezve a radiátorok, és én meg szeretem ha van egy kis biztonsági tartalék, ha esetleg túl hideg lenne,akkor se fázzunk. Meg mosdjuk elég lenne ha csak 40 fokról menne. Amit linket tettél nem is volt benne keverő szelep. Csak sima 3 járatú szelep.
OFF Igazat megvallva még nem volt a kezemben még szünetmentes.... De ha sorba kell kötni, akkor is 6-8 órát tuti elketyeg róla. Itt a kérdés, sorosan miért csak enyit, mikor párhuzamosan 10-is bír? Ezt én se értettem először,de aztán a kolega elmagyarázta. 12V-on 5A kell a szivattyúnak, 24V-n 2,5A. Párhuzamosan 12V-od és 66Ah -ádd van, 12*66=792Wh, 33*24=792Wh de ezek ugye idaális esetek, valóságban nem tudsz ennyit kiveni az akksiból, mert mélyen kisul aztán eldobhatod, meg aztán a szünetmentesen van valamennyi meddő teljesítményed. ON De a lényeg a lényeg annyit tuti kibír, hogy egy megrakás leégjen a kazánban. Üdv:Tomi
Miért is akarsz 90 fokig szabályozni? Egyébként, ha esetleg találsz is, akkor nagy eséllyel az nem 30ról indul... itt egy pár lehetóség: http://www.oventrop.com/products/pg.asp?wg=040-3&pg=3&sprache=HU
Olvasok mint a kis angyal, neten is nézelődtem, de nem találok semmi olyat ami nekem jó lenne. Keverő szelep kéne, amit nem csak +30és +60 vagy estleg 70 fok közt lehet szabályozni, hanem +30 és 90 fok közt. Létezik ilyen? Ja előremenőbe menne.
OFF Ha már itt tartunk jó mester /nem mester. Ezt mondjuk úgy "benfentesként" én azt mondom, még az iskolai évek alatt ellehet dönteni, kiből milyen szakember lesz. Tehát vannak az olyan diákok, akik magyarul megmondva sz@rnak az egészbe, mindig a padtársuk dolgozatát másolják, nem hajlandók még órán se figyelni, aztán gyakorlati napokon folyton a másiknak könyörögnek, oldja meg helyettük a problémát/feladatot, mert ugye minden osztályban van 3-4 olyan ember is akit tényleg érdekel az adott feladat, tudnak elég jól és gyorsan dolgozni, és kellően jószívűek ahhoz hogy megcsinálják a másik helyett is. Én például ez az utóbbi vagyok. Mondjuk vegyünk példának egy egy villanyszerelőt. Van ugye akit érdekel a dolog, rendesen meg is tanulja, ő lesz a tényleges MesteR. Ő fogja a rendszert tervezni, vezetékeket bekötni stb.... Az akit meg nm izgat a dolog, nem hajlandó tanulni, az meg majd vési a falat, gipszel stb. És ez még csak a jobbik eset, mert van a roszabbik, amikor akicsak amax. segédnek való, az áll neki a tényleges villanyszerelésnek, ilynkor jön a miért ráz ráz a ződ-sárga drót????? kérdés A válasz:mert egy kontár csinálta a rendszert, akit a tanárok meg a diáktársai valahogy áttoszigáltak a szakmunkás vizsgán.
Na nagyon elkalandoztam az eredeti témától, de nekem ez a véleményem a szakképzésről. Mert ugye itt abban van az alapvető hiba, hogy kontárok is megkapják a szakmunkás bizonyítványt... ON
1972 óta kizárólag gyártó szervizeinél dolgoztam. A szervizesek kicsit másképp szerelnek. Ők figyelembe veszik azt is, mi lesz holnap. Nem azt nézik, hogy csak legyék összerakva, hanem szeretik ha működik is. Mivel a működésért felelnek. Ez a "csövesekről" nem mindig mondható el. Sajnos.
Igen, a Tisztelet a kivételnek lemaradt, pedig szándékomban állt odabiggyeszteni, mert van olyan is.
Soha nem írtam olyant, hogy én fogom megmondani szórol-szóra, hogy mit kell csinálniuk a mestereknek!!
Mindamellett a megrendelő dönt, én elmondom mik a lehetőségek, mit csinálnék máshogy az elmondott igények alapján (és persze hogyan csinálnám), de a végső szó a megrendelőé. Ha ő s...t akar, akkor azt akar. Max nem csinálom meg.
Azt viszont tudom, hogy a szilárd fűtés igen csak megviseli a jelenlegi fungáló mesteremberek agytekervényeit. Röviden. Tisztelet a kivételnek, fingjuk sincs mit tegyenek vele.
Igazából nem is értem miért engedtek be szakembert a lakásotokba.
Nekem, elég hosszú pályafutásom alatt egyetlen egy tájékozott megrendelőm volt. Ő nem okoskodott, ő tájékozott volt a szakmában. Eredeti foglalkozása sebész!
De az "okos" megrendelő kérsét is el szoktam végeztetni az embereimmel. Majd úgy kétszer annyiért működőképessé is szoktuk hozni.
Nem helyes különben ilyen általános "minden mester kontár" írásokat ide firkantani, mivel ez nem igaz.
Azt viszont tudom, hogy a szilárd fűtés igen csak megviseli a jelenlegi fungáló mesteremberek agytekervényeit. Röviden. Tisztelet a kivételnek, fingjuk sincs mit tegyenek vele.
Amúgy meg én is ilyen vagyok! Én szakembert be nem engednék a küszöbön, ha nem lennének a konvektorok meg a gázcsövek amiket le kell vagdosni, hegeszteni stb.! Apropó tervek nemsokára kész:):):):)
Na látjátok?? Én is épp ezért vagyok itt! Ha már szerszámok nincsenek csőszereléshez, meg gyakorlat, legalább még a kiépítési szakaszban tudjam mi az amit rosszul csinál a szerelő, és mondom neki:)
Sajnálatos módon, ha ma Magyarországon valamilyen szakmunkát rendelsz egy "szakembertől", akkor előtte önképzést kell tartsál, hogy ne b.....nak át minden hülyeséggel, hogy ne kapjál t....a munkát, hogy a kivitelezés korszerű módon történjen. És ha lelkiismeretesen utánajársz dolgoknak, akkor már ott tartasz, hogy Te tartasz oktatást a "mesterembereknek". :(
Más kérdés, hogy nem bízom a csőszerelőre a tervezést.