Keresés

Részletes keresés

gmkiev Creative Commons License 2010.07.27 0 0 12198

Van olyan szelep ami tölt is!

Biztonsági hőmérséklet-csökkentő szelep automatikus feltöltéssel

544-es sorozat

http://www.caleffi.hu/

Előzmény: efi99 (12196)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.07.27 0 0 12197

Üdv!

Ezeknek a dolgoknak éppen az a lényege, hogy ne kelljen éppen ott lenni, éppen kézzel visszatölteni, stb.....

Ha jól értem kiengeded (a TS-130 által) a vizet, a teljes vizet, majd ég a tűz a kazánban, szépen deformálódik a lemez, majd szétég, és ha kihült veszel új kazánt?Mert ez lesz a sorsa. Vagy ráengeded kézzel a vizet a forró kazánra, de hogyan és hova?

Szerintem gondold át ismételten.

szvsz

Előzmény: efi99 (12196)
efi99 Creative Commons License 2010.07.27 0 0 12196
Üdv.
Új vagyok a topikban.
Celsius típ. lemezkazánt szeretnék zárt rendszerre kötni. Menne hozzá egy Honeywell TS130 v. 131 termikus elfolyószelep.
Kérdéseim:
1. A hőérzékelőjét hova kell csatlakoztatni ?(elvileg még menet is van rajta) Van erre kiképezve valami a kazánon, vagy esetleg a hőmérő helyébe, vagy meg kell fúrni a csövet?
2. Ez így önmagában elegendő védelem, ha a forró vizet kiengedem vele, de - automatikusan - nem kerülne hideg víz a helyére? Úgy értem, ha gond van (pl elmegy az áram) azt úgyis észreveszem és ha esetleg leengedi, hát majd manuálisan visszatöltöm.
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.27 0 0 12195
Majd elfelejtettem még van egy ilyen cuccom is amit
nem is tudom hogy hogy nevezzek magyarul. ez is zsír új.
szóval eladó egy komplett kazánházi berendezés csövek nélül
akár radiátoros akár padlófűtésről van szó.
link
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.27 0 0 12194
Tisztelt fórumtársak!
Ez itt tudom ,hogy nem a reklám helye de eladnám a következő cuccaimat:
1. egy darab 3 járatú keverőszelep egybeépített szivattyúval vadi új
2. egy darab 4 járatú szelep hőmérőkkel nyomásmérővel állítómotorral
ez használt de jó állapotú.
Ezeken kívül még szóba jöhet egy 500 literes puffer 10 centis levehető
szigeteléssel egy db. belső hőcserélővel (használt jó állapotban), valamint
egy db. Laddomat21 72 fokos patronnal vadi új. Minden tartozékával
3 db. golyósszelep, 3db hőmérö, szigetelés. Esetleg eladok 1 Vissmann
24 KW-os vegyeskazánt is .(ez is használt).Ezt mind az idén szerettem volna
bekötni de sajnos most nem jön össze.
Az első és a második cuccról megpróbálok képet is feldobni.
Üdv

josi 93 Creative Commons License 2010.07.27 0 0 12193
Amúgy nem tudja valaki mi a fene van a Magnet kft-vel???? Csődbe ment vagy nyaralni? :) Csak mert két hete leadtam a rendelést, akkor azt ígérték hogy egy hét mulva(tehát múlthét) küldenek valami féle visszajelzést, tegnap mélt is írtam nekik de semmi válasz. Multkor meg fél órán belül válaszoltak.
josi 93 Creative Commons License 2010.07.27 0 0 12192
Hahahahaha:)
Nagyon vickes vagy! De ha ismernél személyesen nem viccelődnél. Mondjuk már megszoktam.Tudtam hogy egyszer eljön ez a pillanat, hogy el kell magyaráznom hogy is lettem Josi. Tehát egyszer vót hol nem vót Kandón innen és azon túl.... Még kilencedik osztályban valaki úgy október magasságában elkezdett azzal piszkálni, hogy úgy nézek ki mint az említett személy. Ugyanis akkoriban én még nem borotváltam le a bajszom,szemüvegem van és rám ragasztották ezt a nevet hogy Joshi Bharat. Azóta már beletörődtem, mindenki így ismer. Mondjuk akor még 3-an voltunk tomik, azóta csak ketten vagyunk, de őt se tominak hívják. De ez nem lényeg. És így meg vagyok különböztetve. Igaz azóta van aki már Józsinak hív, meg van aki Tominak. Egyébként azért is így írom hogy Josi, hogy ezzel is meg legyek különböztetve a kibékítőtől. Remélem elégé kimerítő a válaszom, mostmár mindenki tudja semmi közöm a Bharathoz.

És elnzést kérek a sok OFF ért.
Üdv:TOMI
Előzmény: kod1111 (12189)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.07.26 0 0 12191

Mekkor a pénztárcád?

Csak mert lehet elszállva és lehet földhözragadtan is gondolkodni.

Előzmény: kocsmatk (12190)
kocsmatk Creative Commons License 2010.07.26 0 0 12190
sziasztok. építkezni kezdek. érdekelne a véleményetek.

130 m2 nettó, egyszintes 38-as téglaház, porothyerm födém, nyeregtető, fele padlófűtés, másik fele radiátor, két fürdőszoba. két kisgyerek, plusz asszony van, sok mosás, pancsolás van, meleget is szeretjük.

vegyes tüzelést szeretnék, milyen rendszert javasoltok, elfogadható árban. jó, ez tág fogalom tudom, a lényeg, hogy valami fogalmam legyen, mire beszélek a fűtésszerelővel, aki egyébként korrekt és elismert fazon debrecenben, amennyire legalábbis tudom, szóval: melyik gyártó, mekkora teljesítmény, alu vagy öntvény, milyen kazán, mekkora tároló, stb.

előre is köszi
kod1111 Creative Commons License 2010.07.26 0 0 12189
Előzmény: josi 93 (12188)
josi 93 Creative Commons License 2010.07.26 0 0 12188
nézz vissza faelgázosító hszeimben megtalálod asszem de egy ki s ügyességel megtalálsz iwiw-en is

Előzmény: Zs:) (12187)
Zs:) Creative Commons License 2010.07.26 0 0 12187

Ide is beírhattad volna a fellelhetőségedet, de ha titok akkor nem kell :)

Előzmény: josi 93 (12186)
josi 93 Creative Commons License 2010.07.26 0 0 12186
mél ment
Előzmény: Csaba110 (12179)
kod1111 Creative Commons License 2010.07.26 0 0 12185
Nyilván ha valami olcsó, legtöbbször az megmutatkozik az anyagminőségében és felszereltségében is, de láttam én már 200E feletti lég kandallót ahol a szekunder huzatszabályozás úgy volt megoldva hogy az ajtóba 4mm-rel kisebb üveg volt beépítve gyárilag. )))))))))))))))))))))))))), míg az enyémen(36990Ft) 4 huzatszabályozó is van és 6 éve működik, jól. Magyarországon sok ügyes kezű ember van, az egyik helyen a légfűtésű kandalló lett átalakítva vízteresé és jól üzemel. Ha megnézed a képet ezen is kettő szabályzó van.
Előzmény: Csavarhúzós (12183)
gmkiev Creative Commons License 2010.07.26 0 0 12184

Talán említettem. Egy magyar gyártónál töltöttem életem nagy részét.

Ott is folytak "kísértetek":)))

A próbálkozás, jó magyar szokás szerint odáig terjedt, hogy "hátizsákot" tettek a már gyártott széria termékre. No olyan is lett.

A jó vízteres kandallót eleve annak tervezik, és nem köszön vissz az eredeti sima kandalló ha meglátod a formát.

Vízteret min 4 mm.-es lemezből érdemes készíteni.

Ha lehet gyárilag kell(ene) vész visszahűtőt beszerelni a víztérbe.

Nyomásállóságnak, anyira kell megfeleni, hogy megfelelő biztonsági szelepek beépítésével, zárt rendszerre is szerelhető legyen.

Minap olvastam egy aukciós portálon. " a kandallóhoz műbizonylatot adunk"!

Én jobban örültem volna egy bevizsgálás utáni gyártási engedélynek.

Előzmény: Csavarhúzós (12183)
Csavarhúzós Creative Commons License 2010.07.26 0 0 12183
Van 63-ért is, itt:
http://www.radeco.eu/kandallo/kandallo.php?t=kandallo_akcio

Én 74-ért vettem egy ennél nagyobbat. Ár-érték arányban jó, de azért nem véletlenül olcsó.
-A víztáska elég vékony (ahhoz képest, hogy a Celsius kazánomban 5mm-es lemez veszi körül a tűzteret.
-Viszonylag kicsi a víztáska, tehát jelentős hőt ad le direktben is.
-A huzatszabályzása olyan, mint a sparheltnek: a hamutálca ki-be huzogatásával.
-Ráadásul a hamutálca "tömítése" roszabb, mint a sparheltnek: csak a lemez éle ér a kályhához, semmi azbeszttcsík. Ha ehhez még picit mocorog a kályha a hőtágulástól, máris ott a lezárhatatlan tűz.
Még nem szereltem be, és úgy tűnik idén sem fogom, szóval fűtési tapasztalat nincs vele. (Amúgy a Radeco csak importálja, bolgár kandallók ezek.
Előzmény: kod1111 (12180)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.07.25 0 0 12182
Ámen. :-)
Előzmény: kormi07 (12181)
kormi07 Creative Commons License 2010.07.25 0 0 12181

A külső töltőt csak azért írtam, mert ugye javarészt autóaksik vannak beépítve a tápokhoz, azok meg nem szeretik, ha sokáig le vannak merítve - de végülis ha évente van 1 áramszünet, és az aksi ilyen körülmények között kibír 10 évet, akkor a természetes kapacitáscsökkenés valószínűleg több lesz, mint amit a lassú töltés okoz.

Ezen nem veszünk össze:-)

Előzmény: Blue_Sky_007 (12171)
kod1111 Creative Commons License 2010.07.25 0 0 12180
Van ennyiért is, a Bricoban.
Előzmény: gmkiev (12176)
Csaba110 Creative Commons License 2010.07.25 0 0 12179
Szia !

Merre laksz ha szabad tudnom és mikre van szükséged mert lehet hogy tudok segíteni egy két szerelvényben .A többit privátban.

Üdv:csaba
Előzmény: josi 93 (12178)
josi 93 Creative Commons License 2010.07.25 0 0 12178
Srácok!
Ha kérhetem sok egyetértés mellett még a tervet javítsátok tovább:) Szeretném megsürgetni a szerelőmet, de csak egy kész és tökéletes tervvel a kezemben. Jó lenne ha péntekig elkészülnénk a véglegessel, mert a terv szerint akkora hozzuk meg a kazánt, és legalább segítene levinni a pincébe:) Ugyanis 2 ember meg két nőnemű egyed kevés hozzá, főleg a mi lépcsőnkön. Tudom szóljak holicsének, úgy is lefele megyünk,nem lesz tériszonya, csak hűtsek be egy rekesz sört:):):):):):)

Egyébiránt kicsit gondolkodtam:) Lehet a bojlernek mégis lesz külön kergető, mert nem sokkal kerül többe(kb5k) egy motor/mágnes szelepnél, ami meg akkor is kéne ha a kazánköri szivattyú zavarná a bojlerbe a Joule-okat :) És így már nem is kell aggódni az 5rétegű csövekért se.

Amúgy meg tudom hogy önző vagyok, hogy azt akarom csak velem foglalkozzatok:)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.07.25 0 0 12177
Egyetértek. :-)
Előzmény: gmkiev (12176)
gmkiev Creative Commons License 2010.07.25 0 0 12176

A legkissebb vízteres mobil kályha kb.: 210 ef.

A beszerelése, ha minden biztonsági, és kényelmi elem bekerül, szinte ugyanennyi.

De ettől még, nem szabad kihagyni semmit, mert később megbosszulhatja a spórolást.

Előzmény: Blue_Sky_007 (12175)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.07.25 0 0 12175
Ezt tanusítom. Majd annyiban volt a himihumi, mint a nagy dolgaim.
Előzmény: Zs:) (12174)
Zs:) Creative Commons License 2010.07.25 0 0 12174

Én itt inkább arra próbáltam utalni, hogy a sok apró cucc ami kell, az is egy vagyon. Nem elég a főbb tételekkel számolni a költségvetéshez.

Előzmény: josi 93 (12169)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.07.25 0 0 12173

Az hogy kinek mi van, az nem kimondottan érdekel.

Van egy szerkezet, amit arra találtak ki, hogy ÁLLANDÓAN optimális hőfokon tatsa a kazánt.

A golyóscsap meg arra van, hogy állítsál valamit.

Az egyik szabályoz, a másik állít. De kinek a pap, kinek a papné. :-)

Előzmény: josi 93 (12172)
josi 93 Creative Commons License 2010.07.25 0 0 12172
Amint már említettem, ezeket én tudom, mert utána olvastam:):):) Hagyományos (puffer nélküli) vegyes kp fűtéshez és gáz kazánhoz se volt még szerencsém:(:( csak konvektor meletti fagyoskodás+másik szobába kályha meletti melegedés:)

De nem ez a lényeg. A tervrajzon kéne agyalni:)

Amúgy meg a golyóscsapos bypass kör kazánon visszatérő hőmérséklet emelésre nem értem miért baxtatok annyira le, mikor Zoli m13-nak ilyen van/volt. Vagy akkor az Ő szerelője is hülye?
Előzmény: Blue_Sky_007 (12170)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.07.25 0 0 12171

Szerintem (itt saját tapasztalatról beszélek) nem kell külső töltő. Igazad van hogy lassan tölti visza a belső töltője, de mivel ezeket nem nagy áramszünetekre tesszük be, hanem a begyújtást követő leégési idő alatt bekövetkező áramszünetre, ami max 4-5 óra, ha hosszú áramszünet következik be, (napokig tartó) szerintem nincs a a hülye, aki begyújt a kazánjába, még akkor sem ha kamion aksik vannak a szünetmentesen.

Vagyis ez szerintem egy biztonsági berendezés, arra meg úgy jó ahogy van. Max lehet mellé tenni egy áramfejlesztőt, amivel pár órát ki lehet tolni az üzem időt.

És itt jön be az Alpha2 előnye, ha mégis tartós az áramszünet, akkor nem mindegy, hogy a lakás fűtését egy 100W-ot zabáló hagyományos szivattyú végzi, vagy egy 7-8 W-t fogyasztó Alpha2.

Nekem azért van így kialakítva, ahogy van, mert 4-5 óra alatt a puffert telerakom, addig a régi grundfoss fogyaszt max 60W-t, majd már csak az Alpha2nek kell pár watt energia. Az alatt meg fel tudom tölteni a szünetmentest a generátorral. Ugyanis a generátorok sem bírnak többet folyamatos üzemben 5-6 óránál (legalább is ezek a kínai vackok).

Ja és tavaly télen egyszer volt áramszünetem, akkor is én magam vágtam le a biztosítékot, és addig ment a szünetmentes, amig felöltöztem, kigyalogoltam a villanyórához és visszakapcsoltam a megszakítót (közben persze lobogott a tűz a vegyesben).

Előzmény: kormi07 (12165)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.07.25 0 0 12170

Még annyit, hogy a pufferes vegyeskazán fűtés olyan mint a gázfűtés.

Nem hasonlítható a "hagyományos" vegyeskazános fűtéshez - más a feeling.

Vagyis nem az lesz a "melegérzet" mint a 80 fokon dühöngő vegyeskazán esetében, ami akkor ontja a meleget, amikor nem kéne.

Ezért lehet a pufferrel ezreket (Ft) megspórolni.

Előzmény: josi 93 (12169)
josi 93 Creative Commons License 2010.07.25 0 0 12169
Ezt próbáld meg Anyunak elmagyarázni...... nekem nem sikerült. Meg azt se minek az a puffer... De a meleg meg Ő is szeretné, rögtön, ahogy hazaér......

De ezt inkább hagyjuk.
Előzmény: Zs:) (12167)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!