Szia! Szerintem cserélni kellene.. Egy ilyen cikket találtam a totalcaron. Különbség van az olajcsere és az olaj-utántöltés között. Hiába van rendszeresen utántöltve, ha nem cseréli időnként, akkor mindig lesz benne nagyon régi olaj is, mert a motor nem úgy fogyasztja az olajat, hogy mindig a legrégebbi részt fogyasztja el először. A régi olaj elszennyezi az új olajat, amiben segít neki az olajszűrő is, hiszen az sincs cserélve, ha az olaj sincs. Tehát cserélni az előírt periódussal kell, akár mennyit töltünk utána.
sziasztok! ha a 4. liter olajat ontom bele 10000km alatt, akkor mennyi ertelme lenne az olajcserenek? csereljek majd vagy ne? mire elerek a periodushoz beleontom az 5.et...
Egy gyors kérdés, hátha tud valaki érdemben segíteni. Az 1.8 20V és az 1.8T 20V motorok blokkja mennyiben különbözik? Merthogy arra gondoltam, hogy az 1.8 20V motoromra szeretnék egy turbót, hogy a nyomatékot kicsit megnöveljem és lejjebb vigyem a fordulatszám függvényében. Vajon ez megvalósítható terv-e? Komplett motorcserén is gondolkodtam, de elrettentett a bürokrácia része és főleg a járulékos költségek.
Uhhh. Most látom csak, nem szép látvány. Biztos szét fogom szedni, ha már megjött az új. Ha még lehet megjavítom házilag, aztán max egy ventilátor lesz belőle a garázsba :D
Köszönöm de megoldódott közben :) hidegen működött, de meleg motornál már nem, rámértem és a vezérlést megkapja de nem forog. Kalapács kocogtatásra viszont hézagosan de elindulgatott :D szóval egyértelművé vált, hogy venti baja van.
úúúúúúú, az jó lenne :) Ma még elszórakozom vele, Vag-com bedobott egy hőmérséklet jeladó hibát, kitöröltem, ma még letesztelem, hogy visszajön-e vagy sem. De ha úgy alakul és jó neked is, akkor holnap elmennék hozzád letesztelni :)
Az aksi tetején van 3db 30A zöld biztosíték.a bal szélső a ventilátoré.aminek el szokott olvadni a biztosíték foglalata a fekete dobozban.és nincs érintkezés.Első körben ott keresd a problémát.
Sziasztok! Van egy kis problémám. Az alany nem Bora, de elég közeli rokona (egy 2002-es seat toledo), de mivel a technika teljesen ugyanaz, remélem tudtok segíteni. Nem megy a 2 ventilátorból a nagyobbik. Hidegen beindítom, rákapcsolom a klímát akkor bekapcsol mind a kettő, de múltkorában álltam a dugóban és elkezdett melegedni óra szerint a víz, kikapcsoltam a klímát majd szépen lassan visszamászott a mutató. Megálltam és akkor láttam, hogy a nagyobbik venti nem megy. Hibába kapcsolgatom a klímát nem kapcsol be. Adtam neki külön tápot és úgy működik. Találtam neten egy videót, hogy a hűtőben lévő hőgombáról, ha lehúzom a csatit és összezárok 2 lábat, akkor kapcsolnia kell. Lepróbáltam és tökéletesen működött. Nem tudom melyiknek mikor kéne mennie, de elég fura, hogy hideg motornál, ha klímát kapcsolok akkor megy mind a kettő, de amikor szükség lenne rá, hogy hűtsön a dugóban akkor csak a kicsi pörög ezerrel. Valaki már találkozott ilyennel? :(
Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra! Már végig is olvastam, nagyon hasznosnak találom. Sok év után, ismét lett saját tulajdonú gépjárművem, vége a céges kocsik használatának és nem kell a fiaméktól sem kunyiznom, ha valami oknál fogva 4 kerék kellene alám. Egy 2000. évjáratú 1,4 v16 Borát szereztem be! 1,5 hónap használat után elmondhatom, hogy nagyon elégedett vagyok vele. Persze, a korából adódóan van vele "tennivaló", de remélem csak olyan apróságok, mint ami miatt most kérdésem lenne:
A sebességváltó karon keresztül érezni, hogy "mintha" fém horzsolódna fémmel. Egyáltalán nem nehéz a váltókar, de mintha mégis hiányozna neki egy kis kenőanyag... Szokták ezt a részét valamivel karbantartani? Arra gondolok, hogy esetleg a váltókar "szoknyájának" a megbontásával olajat lehetne-e becsöpögtetni a mechanikai részhez? Ha esetleg jó a tippem, helytálló a kérdésem, érdekelne még, hogy hogyan lehet "kibontani/megnyitni" azt a váltókar szoknyát?
Köszönöm a segítséget, jó volt a diagnózis amit felállítottatok, a beteg felépült!
Vettem egy relét 1500,-Ft volt az ára, és egy 20-as torx csavarhúzóval lebontottam a kárpitokat, és kicseréltem a 109-es relét, pöccre indult!
Nem gyári volt, nem volt rajta szám, de kizárásos alapon nem lehetett eltéveszteni. Úgy látszik régi típushibáról lehet szó, mert több mint 10 éve nálam az autó, és nem én cseréltem. :)
a műszerfal alatt a kuplung pedál mellett balra.ott ahol a többi relé is van.A pedáloknál leveszed az alsó műanyag burkolatot és ha benézel balra meglátod az ablaktörlő relé mellett a 109 számot.na az az.Sok mindent vezérel..de el szokott repedni a forrasztása.és akkor pont azt csinálja mint neked.Ha jól tudom akkor olyankor az ecu nem dolgozik és ezért nem indul.De biztos van valaki aki szakmailag el tudja magyarázni,hogy mit csinál a relé.Nekünk a lényeg az hogy nem jó.
109-es számú relé a gondod.Ha van másik cseréld ki és jó lesz.Ha nincs másik ?szedd szét.nézd meg a lábak forrasztását.melyik van elrepedve.(látni fogod!!!)forraszt újra és működni fog.
Segítséget szeretnék kérni az alábbi hiba kapcsán( 1.9 PDTDI AJM motorkód, 374.000,-km):
Az autó időnként nem indul, ilyenkor az izzításjelző spirál sem világít, ez télen értelem szerűen hoszabb-rövidebb ideig világít, nyáron csak felvillan és elalszik
utána indul az autó. Valaki találkozott már hasonló, vagy épp ezzel a hibával?
Szerintem van összefüggés, mert amikor nem indul azt előre megtudom mondani, mert olyankor gyújtáson nem villan fel az izzítás, és nem indul.
Akku fesz rendben ez biztos, önindító mindíg teker, mi lehet a probléma?
Szia! Vissza olvasva tényleg szopóág volt az az 1.4-es..nekem az 1.6- sr-el fele ennyi bajom sincs,sőt már egy jó pár éve a kopó alkatrészeken kívül másra nem kell költeni.Lehet,hogy belenyúltál egy igazi fosba sajnos..reméljük a következövel szerencsésebb leszel,sok sikert hozzá!!
Köszönöm,hogy válaszoltál!Tegnap meló után szétszedtem az ajtókárpitot.Nem volt egyszerű dolgom,mivel az ajtó belülről nem volt nyitható.(Kívűlről sem kb. fél éve.Valami kiakadhatott,vagy elszakadt)Szerelőnél volt az autó s azt hittem ők kapcsolták be a gyerekzárat.Ők tagadták,s tényleg miért is kapcsolták volna be!!Hiába szedtem le a kárpitot,nem fértem hozzá a zárhoz rendesen.Beesteledett,de ma újra folytatom.Valahogy a kilincset kellene kibogarásznom,de az ajtóüvegtől nem férek hozzá.Leszedtem az ülés melletti műanyag borítás,de a gyerekzárat nem láttam.
Az ajtót kell szétszedni.de teljesen és kicserélni a komplett zárat.Addig amíg nyílik csináld meg.mert a következő az lesz hogy se kintről.se bentről nem fog nyílni.és akkor lesz szop@s szétszedni.Ha nem csináltál még ilyet???akkor bízd szakemberre.
Van egy 2002-es 1,6 Borám és a jobb hátsó ajtóm kívülről nem nyílik.Szétszedném a kilincset,de félek tőle.Meg tudná mondani valaki,hogy álljak neki?!Köszönöm előre is!
Én ugyanígy jártam kb. 1 hete.(Az autóm u.a. mint a tiéd )Elvittem az "orvoshoz",s a kód szerint fojtószelep hibát állapítottunk meg.A mester azt tanácsolta,hogy próbáljuk meg kitisztítani és majd meglátjuk.Ment is egy hetet,s most újra előjöttek a hibák.VÁROSBAN,RÖVIDTÁVON !!
Volt,amikor hiába nyomtam a gázpedált,nem reagált rá semmit a motor.Vártam egy percet,s újra indult minden.A műszerfalon az EPC és a MOTORHIBA kijelző folyamatosan sárgán világít.Most újra visszaviszem majd a szerelőhöz.
sziasztok azt hiszem szellem koltozott a borisba ugyanis olyanokat csinal hogy tempomaton sebessegtol fugetlenul 1 mp.re megugrik mint mikor segberugnak valakit nem mindig van hogy 2-3 hetig semi utanna 1 heten 2szeris,tortent mar valakivel ugyanilyen szitu.?tud valaki valamifele megoldast (raolvasas,fekete magia, vudu stb.)gepre volt teve de a jobboldali ajto mikrokapcsolo meghibasodasan kivul semmi hibat nem mutatott,szoval ha tud valaki valami megoldast az esetre kerem irjon.Koszonom
Olyannal találkozott már valki, hogy ha a távirányítóval nyitom/zárom a központi zárat akkor előfordul (kb havonta egyszer-kétszer), hogy a zárat kinyitja/ bezárja , de a riasztó aktív marad.
Így beindítani be lehet de egyből szól a riasztó, az egyetlen eddigi megoldás az aku saru levétel visszatétel. Iylenkro midnen működik megfelelően. Elemcsere votl a távirányítóban ,az nem segített, illetve hibakód sincsen . Más jellegű hibája nicns a kocsinak, így nem hiszem hogy valmi másból fakadna.
Esetleg valkinek valmi tapasztalat?
Jah és a régi fajta kulcs, külön van a kulcs és a távirányító, nem bicsakakulcs.
Sziasztok,,Bprõl Miskolci felé menet kig,ulladt a generátor hibajelzője,Hatvanban egy szerelő kikérte,hogy túltölt,elment a generátor töltője,azt javasolta,hogy minden fogyasztót kapcsolják föl, és irány Miskolci, ott keressek szerelőt. Van-e esetleg tippetek,hogy a hétvégén Miskolci vagy a környékén kihez fordulhat mék,ill. meddig merjék így menni a kocsival
Szia! Váltóban nem szoktak olajat cserélni,élettartam olaj van benne..érdemesebb lenni azt a váltót felújítani ami benne van,azt legalább tudnád,hogy tuti..egy bontott meg lehet,hogy ugyan ilyen szegecselt szar...
ja és a csattogásod oka lehet szerintem kettőstömegű lendkerék vagy valamelyik motortartó bak,esetleg hidrotőke.Bár én elég amatőr vagyok,nincs ilyen végzettségem(egyenlőre) ,hátha itt valakinek van tutibb tippje a hiba lehetséges okára. :)
Szia!Nem akarlak elkeseríteni,én az autót 321.000 km-el vettem fél éve van nálam.Azóta színte csak úgy használtam ahogy a dízelt kitalálták,hosszú távokra.Az én hanyag felmérésem miatt ami az autó vásárlásánál kellett volna most elég sokat kell rá költenem a közel jövőben.Viszont ha használod költeni kell rá :/ ha jól számoltam kb.460.000 ft-nyi alkatrészre lenne most szükség,hogy elmondhassam,egy patika állapotú Borám van.Persze ebbe benne van a kritikus pontoknak számító turbó csere és a kettőstömegű lendkerék is amik most eléggé esedékessé váltak.Szerintem magának a motornak nem lehet nagy baja ha normálisan van használva,de ez ennyi idő alatt számomra nem derült még ki.Olyan jelenség van ennyi km után,hogy a napi első indulás télen kritikusan rossz,de utóbb megfejtettem,hogy az izzitó gyertyákhoz vezető kábelhíd erősen cserére szorul,tehát arra gyanakszom.Egyébként imádom,életem 2. saját autója és egyből VW fanatikus lettem.Biztonság érzetet ad (mondjuk nem most,mert most hátsó híd szilenteket kell cserélni tehát enyhén fogalmazva imbolyog az úton)de egyébként elégedett vagyok.Szerintem ha odafigyelsz a hibák első jeleire és nem várod meg,hogy kritikus szinten már mindent kinyírjanak amikhez közük van egy hosszú ideig jó autó birtokosa lehetsz. Legalább is ezzel nyugtatom magam. :D És utólag megkérdezném,hogy nincs e valakinek egy LA7W színkódú Bora első lökhárítója,mert sajnos a fél év alatt egy szabálytalanul előző motoros rám rántotta a kormányt és eléggé lebontotta az elejét :D tehát vigyázz rá és kerüld a motorosokat!További szép napot!
udvozlet mindenkinek 2 kerdessel fordulok hozzatok aki tud kerem vilagositson fel.1 az olajnyomas erzekelo szenzort mert le az olaj szuro melle raktak es mert nem fel a hengerfelybe?mert az egy dolog hogy az olaj szurohoz jon elleg olajnyomas es nemjelez a muszerfal semmit de ez nem azt jelenti hogy a vez.tengely es a hidrotőkek is kapnak eleg olajat 2. a pd elemek mert csak egy oldalrol vannak rogzitve? mert nemlehetett mind a ket oldalrol lerogziteni?szerintem idovel es x km utan a 2000 bar-os nyomas tonkreteszi a pd elem feszket mivel csak egy oldalrol van rogzitve. szerintetek ezek a motrok ugylettek megtervezve hogy nelegyenek tartosak? latott mar valaki pdtdi motrot 700 000, 800 000 km rel?koszonom
szia a kerdesedre nemtudom a valaszt de erdekelne hogy 338 000 km utan hogy szalad a boris voltak valami gondok a motorral? nekem 225 300km van az ora szerint (1.9 pdtdi axr 101 le)eleg csattogos a hangja es gorsitasnal bizonyos fordulaton kopogos hangot hallok nemhiszem hogy elfog menni 338 000km-ert de remenykedek szia
VW Borámnak gyújtás ráadásánál felvillant hogy 2700km service majd elaludt,gondolom a kötelező 15.000 km-es szervizre figyelmeztet.A kérdésem az lenne,hogy ez valami extra dolog vagy olajcsere,fékek stb. átnézését jelenti?Magam bütykölgetem az autót és 10.000-ként cserélek benne olajat,ha ezt jelezné gondolom nyugodtan lenullázhatom.A kérdéses autó egy 1.9 pdtdi AJM 116LE,338.000 km-el.Köszönöm a segítséget.
Szerintem siman megoldhato. A neten sok helyet talalni ahol feltanitjak es akar at is rakjak az immo chipet ha szukseges az uj kulcs hazba. Sok helyen kapni nyers kulcsos ilyen taviranyitos kulcsot.
Illetve egy olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e utólag tempomatot szereltetni az autóba? Mert találtam egy oldalt, ahol egész jó áron szerelnek be VW csoportú autókba gyári tempomatokat.
Amúgy egy kicsit félek az autótól, de bízom benne, hogy a gondoskodásomat meghálálja (abba a csoportba tartozok aki nem várja meg, míg elromlik az autó).
A gyújtó trafók előfordulnak, hogy elszállnak nagy ritkán. De nagyon tipikus típus hibáját nem ismerem ennek a motornak. Az említett helyen nekem is rohadt de megcsináltam. Ott sajnos megáll az esővízzel lefolyó falevelek és egyéb trutymók és nedvesen tartja belülről a lemezt.
Egy elég jó lehetőséget kaptam párom édesapjától, miszerint megkapnánk az Ő Boráját. Nekem most egy F Astrám van, amivel meg vagyok elégedve, csak semmilyen extra nem található benne. A Boráról meg azt kell tudni, hogy nincs a legjobb állapotban, viszont most elkezdte/elkezdtük kijavítani az autót. Egy 1.6 16V motor van benne. Az összes gyújtótrafó, lengéscsillapítók cserélve lettek. Egy alapos átnézésen van, a keresztapámnál, aki autószerelő. Mielőtt átvenném, valószínűleg a fékek, vezérlés is cserére kerül majd. Egy olyan kérdésem lenne hogy ennek a típusnak mik a tipikus hibái, mikre kell figyelni? Illetve érdemes lenne-e a csere? A Bora Comfortline felszereltségű, 2002-es gyártmányú, 140 eKm van az órájában. Kicsit rohad két oldalt a kerékjárati íveknél, azokat majd javíttatom, hogy tartós legyen.
A válaszaitokat, javaslataitokat előre is köszönöm!
Én úgy tudom hiába tennél be egyet, nem működne. Az ott kijelzett dolgokhoz mindenféle szenzorok is kellenek. Átfolyásmérők az üzemanyagrendszerben, a menetidőt is mérnie kell valaminek (bár az lehet alapból van) etc. Anyaggal+melóval olyan végösszeg jönne ki erre a dologra ami már nem biztos hogy egy ilyen korú és értékű autónál megérné. (az egész árából szerintem vehetnél még egy ilyen kocsit alkatrésznek)
Az immobilizer is az óracsoportban van, bár jó pénzért az is feltanítják, vagy kiíratod és akkor egyáltalán nincs immo.
Szerintetek ha nekem gyárilag információs kijelző nélküli műszerfal órám van akkor ha betennék a helyére egy kijelzővel ellátott óra csoportot ami a típus azonos akkor működne a fogyasztás mérés kijelzés illetve a hőmérő és minden ami benne van? Az ECU-n is múlik gondolom. Ott van lehetőség ilyet aktiválni VAG COM on?
Ami még problémás lehet az az indító kulcs immobiliser chipje esetleg? Azt a műszerfal óra tárolja és ismeri fel vagy a gyújtáskapcsoló ?
Biztositékot nézted? Multiméterel rá kéne mérni a mozgató motorra. Amúgy a foncsoron van egy mechanikai állitó kis fehér "csavarka" azal lehet állitani kézzel is
Annó elég sürűn kigyuladt a motor alakú kis ikon a műszerfalon és nem akart eltünni. Levittem a szerelőhöz rámért géppel és mint kiderült rossz co-érték miatt jött a jelzés. Kiütötte belőle, de másnap ujra visszajött. Ezek után ujra hivtam hogy most mi van... Ő tanácsolta hogy vegyem le az aksi sarkot és inditsak. Várjak 2-3 percet és jó lesz. És képzeld jó lett!! Azóta ha ritkán van ilyen mindig ezt csinálom... Én a saját tapasztalatom alapján és a meglévő tudásom szerint próbálok tanácsot adni ha tuduk a kedves borás társaimnak nem pedig szórakozásból és a kitolás végett!
Vedd le az aksi sarkot és adj rá gyujtást mintha inditanál, és vár kb.2 percet amig vissza rakod. Ha továbra is jelzi akkor vidd el és üttesd ki a hibát mert benne marad a nemoriában.
Üdv márka társak! Segítségeteket kérném, még pedig abban, hogy az alvázon lévő lyukakból nálam csak az egyiken van tömítő sapka. Van valakinek otthon elfekvőben esetleg 3 db ? Mutatom mire gondolok:
Sziasztok ujra a segitségetek kellene. Most az a problémàm h egyszere kigyulad az epc làmpàm meg a chek làmpàm és 0106os hibàt ir ki de csak menetközben, a szivócső nyomàsérzékelőt kicseréltem de akkor is vissza dobja a hibàt mi lehet az oka?
A fékvákum rásegítés lehet a gond.Nézd át tüzetesen azt a műanyag vákumcsövet.ami a vákum pumpától megy a fékrásegítő dobig(devander) mert ki szokott repedezni.és elmegy a vákum.
Beforasztott, viszont ki lehet üttetni belőle hogy nem mutassa. De nem értem ha a szerelő ki iktatta belőle az immobiliser miért nem ütötte ki a vissza jelzést is?!
Sziasztok lenne egy kérdésem 2 napja elromlott az immobilaizer a borászat el vittem egy szerelemhez ki iktatta belőle a cuccot tökéletesen működik az autó de azóta a műszerfalon villog a kis sárga autó kulccsal és roppant zavaró vezetés közben. Kérdésem hogy ki lehet e venni belőle az izzót vagy pedig beforrasztot led van Bene? Azért érdekel hogy ne szedjem szét feleslegesen
Szia. Nekem pont ez volt a problémám kB egy hónapja. Nekem a csomagtér ajtóba befutó kábelkötegben volt a kábel megtörv. Ha szembe állsz a csomagtér ajtóval bal alsó sarkában helyezkedik el ott érdemes keresni a bajt az állandó nyitogatásban ott törik el a kábel
Egy kis segítséget kérnék csomagtartó nyitás ügyben. Pár hete nem tudtam kinyitni a csomagtartót. Szétszedtem, a motort, kapcsolókat és a vezetékek egy részét kimérve nem sikerült a hibát megtalálni. Vélhetően eltörött a vezeték valahol, mert amikor megnyomkodtam, akkor egy fél napig még jó volt. Aztán se kép se hang. Hozzáteszem a rendszámtábla világításom sem működik, az már több hónapja nem jó. Valószínűsítem mindkét vezeték ott törött el.
Hogy tudom kimérni a vezetéket, hogy hol lehet szakadt? Nem szeretném a fél autót szétbontani hozzá, de közben vannak valamilyen csatlakozási pontok? Mert ha nem akkor csak találomra megbontom, és elvágom kimérem, aztán befűzök egy új vezetéket? Nem igazán tudom hol is álljak neki a dolognak.
Az a kerregő hang a kopogásos égés, ha magasabb oktánszámú benzint tankolsz (pl: 98-as), akkor elvileg megszűnik, legalábbis nekem elmúlt. Amúgy a gépkönyv szerint is a 98-as vagy annál nagyobb oktánszámú benzin az ajánlottabb, de ha 95-öst tankolsz az sem tragédia, csak néha csörögni fog a motor. :)
Ez a lambdafűtés-abgas probléma eléggé gyakori, ahogy látom :) Nekem eddig bevált, hogy a nyomásérzékelő csatijába nyomtam egy jó adag wd-40-et, és hopp, a hibaüzi eltűnt :)
1-es lambdaszonda fűtés hibát jelzett a gép (ABGAS werkstatt) majd egy idő múlva már az EPC hiba is világított. Elvittem szerelőhöz aki megállapította, hogy a lambdafűtés ok de a szívócső nyomásérzékelő rossz. Ki lett cserélve + folyószelep takarítás + újra tanítás (itt kell egy jobb szakember akinek van gépe is hozzá) és azóta nincs hibakód illetve könnyen is indul.
Olaj téma:
Nekem 310.000km van az autóba, úgyhogy én Castrol Magnetic 10W40 veszek csak bele. Durván 12.000km cserélem, szinte egy deka se tűnik el belőle két csere között.
Motorbak:
Nálam is gond. Rángatja nekem is a váltokart rendesen :-)! Én szerelőhöz viszem kicseréltettem ha lesz majd tapasztalat megírom.
Szuper képességem sajnos nincs :-)! Nyomtatás technikus vaok :-)!
hali! a hidegindításos nehézség nálam nincs mióta jó idő van, ~21 fok felett minden ok. melyik szenzor szenzorjának a szenzorjára gyanakodjunk? :D
a másik: Pikaccsu üdvözletében említette hogy 6e km futás után sem evett az 1.6os az 5w40ből. nálam más a helyzet: olajcsere utan 50km utani kontrollnál feles a nivopalca. ok. 1e km után negyed nivo, most majdnem 3e km és kis olajszint jelzés jött hazafelé. vettem egy literest, be is nyelte. a könyvben az van, normális az olajfogyasztás, elérheti az 1l/1000kmt. naneee ott már azért baj lehet szerintem! utántöltöttem, de az olajlámpa nem alszik el, ölstand prüfen. ilyenkor mivan? feladta a szintérző? hova mehet az olaj? vezér vagy főtengelynél a tövében látható ha ott a bibi?kipuffgáz színe elmegy, de kikérem más véleményét is. ha méretek 'abgast' ott kiderülhet? hűtővíz színe szintje rendben.
még valami: az a szép nagy tartóbak, ami ha szembeállok a motortérrel jobboldalon van -váltótartó?- cserélhető házilag ha vannak alap szerszámok és cseréhez kicsit ráemelek a váltóra? erősebb kanyarban elmozdul kicsit a váltókar, meg néha nehéz kivenni rükiből balratolatás után, motorleállításkor meg szerintem nem csillapít már eléggé.
ahogy néztem egyszerűen van összerakva... jól láttam? vagy majd kuplungcserénél, de addig szétfeszül a váltórudazat? kuplungcsere nem a jövőhéten lesz! :) bocsi ha hosszú lett, nem vagyok szakmabéli, se milliomos, csak egy villanyszerelő. neked mi a szuperképességed? :D
szia. balkanyar-jobbkerék, tehát terhelés hatására. terheld meg kicsit, folytonos balra kör 1-alapjárat, aztán leszedném a tárcsát is és ha sütni lehet a kerékagyon, akkor valami azon belül és a ha a fékbetét is ok, akkor a féket szerintem kizárhatod. kerékcsapágy, tengelykötés.. nem zúgott vagy búgott az utóbbi időkben bizonyos sebességnél vagy kint úton egyhe bal kanyarnál? rezgés?
ma reggelre a jobb első kerék felől elég durva súrlódás/csiszatolás hang halaltszik. Néha olyan mintha a törött csapágygolyók hangja, néha meg csak épp hogy hallatszik a súrlódás. Levettem a kereket, de a féken nem látszódik semmi, féktárcsákon nincs karistolás nyom, fékbetétek egyben és vastagok. Korábban nagyon durva hang volt, de mire harmadszorra leszedtem és telefújtam wd40-el meg a porterelő lemezt ami el volt rohadva kicsit megszabtam, azóta nem folyamatos, de nem oldódott meg.Jelenleg jellemzően balra kanyarodásnál.erősödik. Valakinek van ötlete mi lehet még?
Más is tapasztalt már olyat, hogy klíma mellett nehezebben mozog a váltókar váltásnál? Még ha hülyén is hangzik és összefüggés sem lehet a két eset között, télen, tavasszal klíma nélkül sokkal simábban lehet váltani. :)
sziasztok szivarog a hutoviz a futoradiatornal a muszerfal alatt tud ajanlani valaki valamilyen megoldast a szivargas megszuntetesere? nemszeretnem kicserelni mert lekell bontani az egesz muszerfalat ami eleg szivas.koszi
Egyik problémám: Menetközben, hirtelen gázadáskor illetve nagyobb terheléskor a motortérből kerregő, zörgő hangot hallok, kintről elég hangos. Olvastam régebben már több embernek volt ilyen problémája. Mitől lehet ez?
Másik problémám: Indításkor legtöbbször, de nem mindig, felpörög az alapjárat 1500 fölé. Fojtószelep kilett takarítva. Esetleg szivócső nyomás érzékelőt és EGR szelepet is kikellene tisztítani? EGR szelep tisztítás után nem kell alapbeállítást adni?
Erre a reggeli nehezen indulásra van valakinek ötlete (1.6 16V BCB)? Gyertya új (NGK), akksi új (EXIDE 60Ah), folytószelep takarítás-tanítás megvolt, tanítani is többször kellett. Alapjárat rendben, nem dobálja, nem fullad meg menetközben.
Folytószelep hibát is mondogatták, de az lenne utolsó mert annak új ára 100.000HUF körül van!
Sziasztok Abban szeretném a segitségeteket kérni hogy van egy 1.6 benzines Borám. Kb 2 hónapja gázadásnál a motor jobb oldala felől ilyen fura cicergés hallatszik. Az a görgő csinálja, ami a motor jobb oldalán legfelül van. Ha jól tudom annak a feszítőgörgőnek a szervóhoz van valami köze. Na az ad ki ilyen elég fura cicergős hangot. Mi annak az alkatrésznek (annak a görgőnek a neve az lenne a kérdésem. A szervó olaj is szivárog, de nem erősen. Erős esőben (alul nincs motorburkolat) elmegy a szervő pár másodpercre, az akku visszajelző pedig ebben a pár másodpercben kigyullad. Elindulhatok én ezzel még kb. 500 kmes körre szerintetek? Illetve az alkatrész neve érdekelne (a vmilyen feszítőgörgő)....Hála és köszönet a válaszokért.
Más is találkozott már olyannal, hogy egyszer csak kidobja az autó a "Service Jetzt" feliratot? 3 éve van nálam az autó, eddig úgy írta ki a szervizintervallumokat, hogy pl.: service 3000, 2000, 1000 km...így még nem láttam, h rögtön "jetzt". Van egy állandó Abgas Werkstatt hibaüzenetem, esetleg lehet ezzel összefüggésben, hogy azonnali szervizelést igényelne?
sziasztok! az időszakos ablaktörlés nem működik, csak egyet töröl azt jónapot.. olvastam itt hogy valszeg nem az a relé van benne aminek lennie kellene, úgyhogy cserélném. tudna valaki egy típusszámot vagy cikkszámot adni nekem hogy mit vegyek, és hogy hol találom a kicsikét? köszönöm!
Múlt héten jutottam hozzá egy 2005-ös évjáratú, 1.6 V16 VW Borához. Nagyon szép állapotban van, minden gyári rajta. 284.000 kilométer van benne. A vétel előtt kicsit nehezen indult, így megegyeztünk a tulajjal, hogy kicseréli benne a gyári akkumulátort, plusz adott hozzá egy téli gumi szettet, felnivel, így lett a vételár 800.000 Ft. Rendszeresen karban volt tartva, jövő júliusig van rá műszaki. Mielőtt megvettem az alábbi hibákat tapasztaltam:
- alacsony fordulatszámon egyenletes tempóval haladva az autó enyhén "szaggat"
- az alapjárata nem egyenletes
- előfordul, hogy egy-egy sebességet nem vesz be
- bal hátsó világítás nem mindig működik, egy kopogtatás után helyrejön
Az első hibára azt mondták, hogy ki kell takarítani a lambda szondát vagy a fojtószelepet.
A harmadikra azt, hogy a motortartó gumibakokat kell megnézni, mert elmozdulhatott egy kicsit a motor.
Sajnos egyáltalán nem vagyok egy autómágus így csak mások véleményére tudok hagyatkozni. Ha valaki találkozott ezekkel a hibákkal akkor kérem segítsen rajtam, már előre szeretnék felkészülni a piszkos anyagiakból. Azért nincs még a szerelőnél mert szeretném megcsinálni előbb az átíratást.
Kormanylegszak szalag elszakadt jelzi a muszerfal ez, oke, de kozben eg a service lampa is. Legzsak miatt egbe ez is vagy mas baj lehet? A kormanyzar nem lephet mukodesbe az elibb leirtak miatt? Nem talalok egy normalis clio forumot ezert vagyok kenytelen ide irni.
Adott tesóm clio b autója. Fűtőradiátor cserr miatt az egész műszerfal szét lett bontva és összerakás után olyan hiba jelenség van, hogy a kormány kicsit nyekereg és nehezen mozog mintha nem lenne szervo (viszont dolgozik) szétszedésnél az egyik golyós csapágy széthulott (van benne egy tűgorgos is) kb 4 db golyó híján az összed meglett és így lett összerakva. Létezik-e olyan hogy emiatt nehéz a kormány? Másik hiba hogy nem mutatja a vízhőfokot, ha jól làttam 2 db csoki msgy az órába azok helyükön vannak mutat is mindent kiveve a vizet. Aki tud segítsen. Boccs az offert.
(Hál égnek az én borám tökéletes most kap innas vezerlest dotz vizpumpaval meg fotengely szimeringet)
Hidegen nekem is 1,3 körül van! Ahogy elkezd melegedni a víz akkor 0,7! a mutató beáll üzemi hőmérsékletre akkor meg 1 liter! Tegnap rádugtuk gépre és a légtömegmérő mutatott különböző értéket mint amit az ecu előír! első körben a légtömegmérőt kitisztítom és utána megnézzük mi a helyzet!
Első körben cseréltesd ki a szívócső nyomás érzékelőt. Azért írom mert nálam is ez volt. Szerelő nekem is azt mondta, hogy a lambaszonda fűtés. Aztán kivettük és megégette a szerelőm kezét annyira meleg volt :-). Utána pár telefont megeresztettük majd más is az érzékelő cserét javasolta. ÉS! Azóta nincs hibakód, nincs alapjárat ingadozás.
szia nekem pont forditva van hidegen 1,3 meleg motornal pedig 0,9 ,nekem 0,6 soha nemvolt voltam 2 (szakinal)azvolt a valasz hogy igykell legyen, ha rajottel a hiba okara ird meg legyszives.
nalam melegen kb 800-850. egyszer elofordult hogy piros lampanal elkezdte dobalgatni 600-900 kozott de raleptem kicsit a gazra es helyreallt. hideginditas nehezkes, de meg nem volt hibauzenet. kopp kopp.
Tudom, hogy az abgas werkstadt eléggé ismert probléma körünkben, tavaly is előjött, majd eltűnt és 1 év csend után ismét megjelent. Indulás után van, h annyira leesik a fordulat, hogy majdnem lefullad a kocsi...majd minden megy szépen és a felirat is ha úgy gondolja, eltűnik....aztán újra vissza :) Más is tapasztalt már ilyent? Tavaly mikor kiolvastuk a hibakódot lambdaszonda fűtést mutatott, de a szerelő tanácsára nem is vettem túl komolyan, el is tűnt majd egy évig...
Egyébként nálatok mennyi az alapjárat fordulatszám?
Diesel boráról lenne kérdésem! Találkozott már valaki olyannal, hogy az alapjárati fogyasztás 0,6-ról 1,1-re nőtt meg üzem meleg állapotban? Ha még nem melegedett be rendesen a motor akkor 0,7 ez az érték! Tandem pumpának lehet köze hozzá, mert az talán szivárog a tömítésnél egy kicsit?! Vagy teljesen máshol keressem a probléma forrását?
hali! jobb hatso helyzetjelzom nem vilagit. regebben megmozgattam az izzot es jo lett, de mostmar hiaba mozgatom. csereltem is. tipp hogy merre kezdjek neki a hibakeresesnek? erintkezok jok aramot meg nem mertem.
Sziasztok! Újdonsült bora tulajdonosként szeretném a segítségetek kérni! 1.6 16V AZD motorkódos borám üzemmeleg állapotban gondol eggyet, és felmegy 1000-re az alapjárat! nem ingadozik, nem ugrál, stabil 1000! Töltésprobléma az javítás alatt áll, az miatt csinálhatott ilyet, hogy csökkent a feszültség az aksiban, és megemeli az alapjáratot, jobb töltést remélve? Valaki tapasztalt már ilyet? Köszönöm szépen!
kicsavarod belulrol a csavarokat amik fogjak a muanyag burkolatot az ajtohoz. torx feju csavarhuzo kellhet hozza, az ajto aljan van par, a kilincsnel, talan a fogantyunal is. ha kicsavartad, lehuzod az ablakot es kivulrol benyulva a muanyag burkolatot felfele huzva a rogzito fulek lecsusznak a muanyag szegecsekrol. rangasd meg felfele ovatosan, ugyelj az el. ablak gombjara, nemtudom kipattinthato e ugy hogy a burkolat meg a helyen van. lehet hogy a burkolatot -ahol talalkozik az ablakkal- eloszor ki kell pattintgatni egy gumisinbol mielott kezded felfele huzni. ha sikerult leszedni a zarat kiszedni nem nagy melo. felhuzott ablaknal le kell akasztani a mechanikat rola meg mindent ami akadal, kicsavarni par rogzitocsavart - altalaban hatlapfeju 10es- es a kezedben van. abban van a mikrolapcsolo. osszeszerelesnel a muanyag szegecseket amikrol a burkolat belso felen levo muanyag fulek lecsusztak, szedd ki az ajtobol es told bele a fulekbe, igy majd csak a helyere kell utni az ajto burkolatat, mert felulrol visszatolni a szegecsre igencsak cumi. tapasztalataim fiatbol meg renaultbol erednek, vwnel lehet elteres de sztem nagy vonalakban ugyan az. jo szoszolest!
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne h ha ràkapcsolom a riasztot a boràra akkor lezàrja az ajtót meg mindent de az elakadàs jelző fojamatosan vilàgit szerintetek mi lehet az oka?
A gyári váltó olajat nem kell cserélni.DE ha mégis cserélni akarod????akkor csakis gyári olajra cseréld.A motorolajok közül én a Fuchs Titan GT1 valamejikét mondanám.
a kódokat megtalálod a csomiban az alsó szőnyeg alatt a kód papíron is 10cmx10cm fehér papir.általában a bal oldalon van.
a hegyesvegu olyanba valo amibe vizszintesen kell bedugni a villat. ma es holnap muhelykozelben leszek, megcsinalom es kiprobalom, aztan irom mi van. nekem is ki kell szedni a gyarit mert nincs hasznalatban.
te is elkeszitheted ha van flexed, koszorud, lemezvago ollod, meg persze ha talalsz a neten olyan rajzot amin a meretek meg vannak adva. azt is jo lenne tudni, hogy pontosan melyik kiszedo kell hozza, mert tobb fajta van, modelltol fuggoen. egy autohifis kiszedi 1 perc alatt, a baj csak az hogy par matyaskiralyt elker erte... regebben a fiathoz megcsinaltam otthon a szerszamot szalagfuresz szalagdarabjabol mert talaltam rajzot. aki keres talal! amugy szerintem ilyen kell hozza: a radio ket oldalan levo leptetogombok melletti fuggoleges resbe kell bedugni, ha beakadt kihuzni a radiot. ha nem ilyen kell hozza es beakad, fenn all a veszelye hogy tobbet nem szeded ki! ezert elotte nem art jol utananezni a dolognak! tobbiek mit mondanak?
bocsi a sok kommentert, nem talaltam szerkesztes gombot. udv!
Üdv mindenkinek! Kérdés, kérésem az lenne, hogy Borához kesztyűtartó ajtót lehet kapni és hol? Árban nagyjából mennyi ? Másik fontos ,hogy a rádiót hogy lehet ki szerelni, mivel nem működik.. A válaszokat előre is köszönöm !
bocsi de hogy kell leszedni a gyertyarol a csatlakozot hogy ki tudjam tekerni? segitsetek legyszi felek feszegetni... leszedem a motortakaro muanyagot, gondolom az olajbetoltot is le kell vennem kulomben a bal szelso nem fer ki, es utana? ezert kene egy szerelesi konyv! :( koszi!
Már múltkor írgam ide és megoldódott a problémám pár hónapra,( folytószelep tisztítás). De most hideg indításnál nem akar beröfenni, és ha lehúzom a folytószelep csatlakozót és visszadugom pöc röf indul az egész. Most melyik szarozhat a folytószelep vagy a csatlakozó? Autódiagnosztika azt lögte ki hogy 4 henger trafója a rossz. De szerintem a fenti problémának más a baja.
Én átépítettem a Borám elejét Golf V GTI lookra és van egy eredeti javításmentes LA7W (reflexsilber) komplett (minden rács+embléma, alsó toldat) lökösöm.
Ha ma reggel elszállt az 1. hengerem P0301 missfire hibával mennyire merjek megvenni gyújtótrafót szettet ? Csak tipplelek, hogy az a baj. Nézzem meg ad e szikrát ha kicsit kihúzom a hüvelyből ? :)
Ki tudnám cserélni de Szerelőhöz így is kell mennem hűtővíz folyás miatt.
engem is erdekelne! reggeli elso inditas csak masodszorra sikerul, nem teker sokat, de nehezkesen porog fel miutan beindult aztan beall alapjaratra. olvastam hogy az ajtoban levo mikrokapcsolo hibaja miatt lehet. hat nemtom mi koze hozza. en inkabb gyertyara, map szenzorra gyanakszom, mert ha elindult es leallitom utana poccre indul de aztan lehet uzemanyag rendszer hiba miatt is, de nekem nem rangat es nincs hibajelzes. nem nagyon ertek meg ehhez a gephez szal lehet hulyeseget fecsegek... es bocsi sracok hogy 100 hozzaszolast irok! :D
meg nem csuszik csak kicsit zavar hogy motorfeknel az utolso 5 centiben kell lassan felengedni hogy ne rantson vissza. csererett na. ez van. de attol meg jo kis focvagen! ;) ma arra mentem ra hogy a 2 kulcsbol az egyik alig mukodot ujratanitsam, megtortent de nem lett jobb. messzebbrol nem muxik csak kozelrol. termeszetesen csereltem elemet is... meg azt vettem eszre hogy ha egesz nap suti a nap a kocsit es bemelegszik a belter, nem vilagit olyan erosen a kijelzo. korbe a szelen igencsak halvany, pl az 1es, 2es memoriaszam-kijelzes alig latszik... hu a csomagterben mit talaltam a potkerek alatt: egy 4cm atmeroju lyukat ami eredetileg le van dugozva, de valamiert kiszedtek es mar nem lehet ugy visszatenni hogy a helyen maradjon az a muanyag dugo. es ez meg semmi! a potkerektol jobbra egy akkora lyuk van utolagosan lefedve egy gumilappal hogy az oklom siman atferne rajta. ugy nez ki mintha az uzemanyagszivattyu szerelonyilasa lenne, de alaneztem es nincs mogotte semmi alkatresz... mik ezek a lyukak? kell vennem ilyen dugokat mert nem lesz igy jo... de attol meg jo kis focvagen! :)
Sziasztok!! Nagyon Fontos lenne ha tudnátok segíteni nekem mégpedig abban, hogy azt tapasztaltam, hogy inditásnál nagyon nehezen indult el az autó és olyan jelenség is észrevehető volt, hogy inditásnál nehezen pörgöt fel a motor, mintha fulladozott. Menetközbe pedig megnőt a fogyasztásom és hiába nyomom a gázt néha elveszi a gázt és berángat egy egy nagyot. Egy 1.6 16V Bora. Minden segítséget meghallgatok! Még annyi, hogy a katalizátorom kibelezve így használom kb fél éve és eddig nem volt úgy nagy gondom vele. A katalizátor dobját vissza tettük és a lamdba szonda vissza van kötve nincs ki iktatva. Most jelenleg ég a Check lámpám azóta, hogy a hiba elöjött, nem tudom hogy ez mit folyásol be. Mai nap inditásnál pöcre indult!
Kérlek titeket valamilyen módon találjuk meg a hiba forrását.
Az a gond, hogy 1,5 havonta elfolyik a kiegyenlítő tartály tartalma. (majdnem 1 liter) A szerelő aki legutóbb pont felrakott egy esővíz védő műanyagot a motortér aljára látta, hogy ereszt valahol tehát nem hengerfejes szerencsére.
Mondta, hogy ha szembe állok a kocsival akkor jobb oldalt az alsó csőcsatlakozás környékén nedves. Azt mondta ez radiátor csere. De húzom halasztom a dolgot mert semmi időm eljutni munkaidőn kívül jelenleg a kocsival a szervizbe.
Gondoltam bekenem ideiglenesen szilikonnal de nem férek hozzá normálisan. Nincs aknám. Csak ez érdekelne, hogy a klíma gázt is le kell engedni ilyenkor ?
Menet közben, ugrik egyet, mintha fulladna, (mondjuk 3-ban akad, fulladozik is néha) de az történik, hogy
a fordulatszám felszalad 4-5000 ig! Bömböl a motor a pirosnál, de ha beteszem 1 be majdhogynem lefullad, ha nem adok elég gázt! Borzalmas! Leállítom a motort, hogy ne ÓÓrditson, erre nem indul, csak tagatgatagatagtagatagatga kb 10-15 percig, mikor hogy! Máskor meg pöcre beindul, mint a kis angyal!
keresgéltem, talaltam, de sehol sem tudtam leszedni. webaruhazakban meg 4es golfhoz van csak, pedig kereses kozben lattam olyat h golfIV+bora.. ilyenkor mivan? vagy a 4es golf ugyanaz csak mas a kaszni?
Hali! Nemrég vettem egy '98-as 1.6 8v sr Borat... Következő tüneteket produkálja: hidegen pöccre indul..szépen veszi a "lapot"..viszont ahogy elkezd melegedni rángat..erőtlennek tűnik..és ha megállítom majd újra akarom indítani akkor nehezen is indul.(vez.tengelynél lévő jeladót cseréltem) diag. szerint fordulatszám jeladó a hibás..a szerelő azt mondta azt cseréljem(vez.tengelynél lévő jeladót) valami tipl?! Köszi
Nekem is bcb-s motorkodu a Borám, 2002-es évjáratú. Nagyon jol jártál vele, legalább is én nagyon jol. Egy gazdás nőci tulajtol vettem. Azt a bizonyos műanyagot fogdd meg erősen a két szélén és tépd fel.Elől 2 hátul asszem 1 fogja + nekem van rajta egy kis cső is úgyhogy amikor feltépted azt a kis csövet én le szoktam venni rola. Ha jol emlékszem eddig 1x cseréltem benne olajat és én alulrol szedtem le. 5w 40 castrol magnatecet tettem bele. 6000 km futás után sem evett meg egy cseppet sem.
sziasztok! vettem egy borist 3 napja, most ismerkedem vele. elotte fiatot hajtottam.
lenne is kerdesem igy az elejen!:) a motor takaro muanyagot hogy kell levenni? raneznek a gyertyara...
valamint az olajszurot felulrol kell majd kiszednem olajcserenel? azert kerdem mert ranezesre szukos a hely, de villaskulcsal letekerheto? valamint kiirja hogy service jetzt, a konyvben le van irva hogy hogy lehet a figyelmeztetest kiutni de nekem nem sikerul. nyomjam be a nullazo gombot, tartsam nyomva, adjak ra gyujtast, es forgassam jobbra a gombot. nalam nem jon elo semmilyen menu... meg van olyan is hogy ha gyujtas alatt 2 mpig nyomom akkor is elo kellene jonni valaminek de az sem mukodik. a gomb jo, a kilometert nullazza. az obd csatlakozot hol talalom?
letezik amugy valami csinald magad szerelesi kezikonyv az autohoz? az jol jonne. a fiathoz volt etzold konyvem robbantott rajzokkal, leirasokkal, magyarul, es nagyon jo volt. meg van hozza neten a fiat eper.. na de vw-hez van ilyen???
Olyan problémám lenne VW Bora 1.6 16V /AUS/ hogy indítás után egyenetlen az alapjárat és a kipufogón ütemes búfogást lehet hallani majd ahogy melegszik kevesebb a búfogás és egyenletesebb az alapjárat és ha bemelegszik akkor jó új trafó és új gyertyák vannak benn de semmi változás.Előre is köszi
A kérdésem a következő: Borába bele lehet szuszakolni átalakítás nélkül B5 Passat első üléseit? A csatlakozói gondolom stimmelnek, inkább a sínek érdekelnének. Előre is köszönöm!
Valószínűleg szétugrott vagy eltörött a foncsor és a ház közötti kapcsolat azért nem lehet állítani ill.nem viszi a motor.A billenő ponton csak egy rugó tartja helyen.Üdv.
Sziasztok! Szeretnék "látni" a kocsival, ezért próbáltam beállítani a fényszóróimat, a jobb oldalit szépen sikerült, de a balost sajnos nem. A tetején lévő tekerővel meg se mozdul a foncsor, mintha csak helyben tekerném.. Illetve ebben a magasság állító motor sem csinál semmit sem :(
Valakinek ötlete? Otthon javítható?
Más.. Elvesztettem valahol az irányjelző mögötti takaró műanyagot, ezt lehet utólag venni??
Szerintem vidd vissza a szerelőhöz,mert egy kicsit trükkös a termosztát cseréje.Egy hónapja cseréltem és abba a kis üregbe eléggé nehéz beilleszteni a termosztát csapját.Vagy mellé tette vagy letörte a csere alkalmával.Üdv.
Megint segítségért fordulnék hozzátok! 1.9 pd tdi borám van, arl motorkód!
Termosztátot cseréltem, mert állóhelyzetben, fűtésnél a hőfokmérő vissza esett 90 fok alá! Most az új termosztáttal ami gates, 30 km után is alig akar megmozdulni a mutató! Üzemi hőfokot el se éri,100 km után is csak negyedig ment fel a mutató! A kérdésem az lenne, hogy a szerelő baszott el valamit vagy az új termosztát szar vagy hőgomba baja lesz?
Olyan problémám lenne hogy indítás után egyenetlen az alapjárat és a kipufogón ütemes búfogást lehet hallani majd ahogy melegszik kevesebb a búfogás és egyenletesebb az alapjárat és ha bemelegszik akkor jó új trafó és új gyertyák vannak benn de semmi változás ez egy Vw Bora 1.6 16V AUS.Előre is köszi
Kezdő Borás vagyok mindig is oda voltam a formájáért és a belső kialakításáért.
És most vettem egy 1.6 Confortline Borát első lökhárító hiányzik. De kaptam hozzá egy pár nekem felesleges cuccot.
Mint Pl.: Bőrözött kormányt, MPH- s óra egységet, oldal üvegeket, kormány kapcsoló és még sorolhatnám. Igazából az érdekelne hogy hol tudnám eladni vagy elcserélni őket.
Utána olvastam a különböző típusú termosztátoknak, és több helyen is a gyárira (VAG GROUP) azt írják, hogy a 2-3x-os árához viszonyítva később kapcsol, ill. több utat kell megtenni vele a megfelelő hőmérséklet eléréséig. Aki már cserélt és bevált neki, ill, az előírt paramétereket méri-tapasztalja, arra kérném, hogy írja meg a bevált termosztát típusát (pl: VAG, MEYLE, FEBI ...)!
VW Bora kombi 1,9 TD PDI olajcsere, vezérműszíjcsere volt, azóta alapjáraton nagyon rezonál az egész kaszni, a motor. A szerelő közölte, hogy mit akarok 500 ezer kilométert futott autótól. Csakhogy a beavatkozás előtt is ennyi kilométer volt benne, és a kocsiban ülve nem lehetett egy benzines autótól megkülönböztetni a hangját, olyan csöndes járású volt. Két évesen vettem Belgiumból az autót harmincháromezer kilométerrel, azóta csak én hajtom. Minden szervizt úgy megkap, mintha új garis lenne. Prémium minőségű olajjal járok. Eddig semmi baja nem volt. Most is megy rendesen mint eddig, csak alapjáraton hangos, és rezonál. Még a szerelőm is ugyanaz, harminc éve ismerem, jó szakember. A Borát is ő szervizeli első perctől.
pénteken volt műszakin az autóm, hátul új tárcsák és betétek, elől tárcsák szabályozva, illetve egy új főfékfékhenger is bele lett rakva.Amióta visszakaptam sokkal mélyebben fog a fék. Korábban sokkal keményebb volt, de a szerelő azt mondta hogy az egyik hátsó munkahenger be volt állva és azért volt keményebb, mert az egyáltalán nem is működött már, és hogy ez a normális valójában. Kérdésem az lenne, hogy tényleg ilyen puhának kell-e lennie egy ergo új fékrendszernek, illetve ha nem, akkor mi okozhatja ezt vajon.
ha a hibakódkeresésnél a következőt kaptad? A termosztátot a következő képpen tudod tesztelni:
Lépj be a mérő blockokba, hidegen indítsd, Coolant Temperature Sender(G62), group001 mérőblock. Tarts a fordulatot 1500-on, és figyeld a grafikont hogy emelkedik ameddig a thermostat ki nem nyit, amit egy pici hővisszaesés mutat a grafikonon. Ha a minimum alá esik vissza, vagy nem éri el az üzemi hőmérsékletet a grafikon (90 fok), akkor a termosztát rossz.
18613/P2181/008577 - Performance Malfunction in Cooling System Possible Symptoms
Malfunction Indicator Light (MIL) ON
Reduced Heater Output - Cold toes
Incorrect Temperature Gauge Readings
Increased Emissions
Possible Causes
Faulty Coolant Sensor
Faulty Coolant Thermostat
Faulty Wiring, Connections
Note: This fault code sets when engine coolant temperature mapping is lower and out of expected range based on operating conditions of the engine.
For example: Engine warms up, thermostat opens and stays open, coolant temperature drops below normal operating range. The ECM knows the coolant temperature should stay within 80.0...110.0 °C typically after warm up. Thus a drop in coolant temperature below normal operating temperature is not possible without a Malfunction in Cooling System.
Possible Solutions
Check G62 - Engine Coolant Temperature Sender
Inspect wiring for G62 (Coolant Migration, damage, corrosion, etc)
Check (if applicable) G83 - Radiator Outlet, Coolant Temperature Sender
Inspect wiring for G83 (Coolant Migration, damage, corrosion, etc)
Check Coolant Thermostat
Use Graph function in VCDS, Measuring Value Blocks - MVB
Start Engine cold, graph Coolant Temperature Sender (G62) Typically MVB Group-001
Hold RPM around 1,500rpm and watch coolant temp increase in Graph until thermostat opens, indicated by a slight drop in coolant temp
If coolant temp drops below minimum operating temperature (80°C) or never reaches operating temperature, (verified by external thermometer) suspect failed thermostat
Vehicles with both G62-Engine Outlet, Coolant Temperature Sensor and G83-Radiator Outlet, Coolant Temperature Sensor
Use Measuring Value Block group MVB-130 instead on MVB-001
G62 should increase in Temperature before G83 increase when engine coolant is cold
G83 will increase when the thermostat opens and after G62 reaches operating temperature (80°C)
If G62 and G83 both increase while engine warms up, suspect failed thermostat
Sziaszto nem tudja valaki h miert van az h az 1.6 16v boràm olyan 3500 as fordulatik nem nagyon huz utànna meg mint akit picsàn rugtak ugy huz! O2sensor lenne a baj vagy mi?
olyan kerdesem lenne,hogy a boramban a belso visszapillanto ami fenyre sotetedik belevegosodott! Lehet vele valamit kezdeni vagy csere az egesz! Esetleg lenne valakinek?
Van egy Volkswagen Bora 1.6 Comfortline típusú autóm, BCB motor és ERT váltókóddal. 235.000 km van benne. Soha semmi gondom nem volt a váltóval. Most is úgy jár, mint a vaj, nem recseg, nem ropog, minden sebességet hibátlanul vesz, kivéve az 1-est. Egyszer csak gondol egyet és egyszerűen nem lehet betenni 1-esbe álló helyzetben.. Ilyenkor beteszem hátramenetbe, majd újra egyes és simán veszi..
Elvittem egy szerelőhöz, lekötötték a rudazatot, próbálták úgy, ugyanezt produkálta (10-ből 8-szor simán veszi, 2-szer nem). Azt mondták, hogy szinkron gondom lesz, közel 100 forintos mutatvány mindennel együtt.. Tovább érdeklődtem, már kúptányér hibával, leszakadó szegecseléssel meg ilyenekkel riogattak, 160 ezres javításokról beszéltek..
Megijedtem, megkerestem egy kimondottan váltókkal foglalkozó szakembert.. 80.000 forintért adott volna felújított váltót fél év garanciával.. Gondoltam, jobban járok így, mégiscsak barátibb az összeg.. Lebeszéltem, elvittem.. Amikor meglátta az autót és megnézte a váltót, azt mondta, hogy ő ezt nem cseréli ki, itt nincs nagy gond.. Ránéz azért, meglátja mit lát, de cserére biztos, hogy nem lesz szükség..
Másnap hívott, hogy nem vették le a váltót, mert felesleges lenne.. A váltó tetején van valami reteszelés, abban valami rugó, ott volt nagyon elkoszolódva minden.. Kitakarították, lecserélték, kipróbálták, még finomabban jár a váltó, mint eddig.. Nagyon korrekt volt, 10.000 forintot fizettem, pedig simán lehúzhatott volna egy váltócserével.. Kipróbálták, azt mondta, ebben az autóban már az erősített szegecselés van, és semmi baja a váltónak.. Ahogy most kinéz, egy jó darabig nem is lesz..
Örültem, kifizettem, eljöttem.. Valóban ha lehet, még könnyebben jár, mint eddig. Két napig nem produkált semmit, de tegnap este megint nem tudtam betenni 1-esbe.. :( Felhívtam a srácot, van-e esetleg valami ötlete.. Azt mondta, hogy ennek az autónak hibátlan a váltója, nincs sajnos más ötlete, úgy véli, itt nem váltó probléma lesz..
Elkeseredtem.. Elég ritkán csinálja, de engem zavar..
Valakinek nincs esetleg bármi ötlete, ki okozhatja ezt a jelenséget?
Szistok olyan problémàm lenne h az 1.616v boram ràngatott ha leléptem neki hirtelen de minden sebeség fokozatban. Vettem rà uj gyujtótekercet de ez a hiba még mindig fent àl csak javult valamenyit màr nem ràz anyira de még mindig nem huz jol! Olyan mint ha 3hengerezne de csak ha hirtelen gàzt adok! Szerintetek mi lehet a baj?
Sziasztok!A problémám a következő.Vásároltam egy 1,6 16V BCB 2003 az autó akkor kissé néha be be rázkódott de csak melegen és alapjáraton.A vásárlás után cseréltem minden szűrőt gyertyákat olajat vezérlést.110000e km volt akkor a motorban.A jelenség mostmár fokozottabb. A kipufogóba is bedurrogás hallatszik a trafókat ma cseréltem.Hogyan tovább?
Most lettem tulajdonosa egy Borának. 2000 évjárat, 1,8 20V 4motion. A kérdésem a következő. Mikor működik a motorfék kicsit rángat a motor, gázadáskor semmi nem tapasztalható. Ugyanakkor alapjáraton is néha mintha rángana, tehát nem szép egyenletesen járh hanem, úgymond berezonál, nem tudom adekvátabb módon megfogalmazni, de talán érthető. Mi okozhatja a problémát?
Egyik nap szakadó esőben mentem az autópályán egy rövid szakaszt.
70-80 ig hibátlanul megy az úton az autó. Felette elkezdett instabil lenni kicsit. Jobbra balra úgy éreztem mintha úszna a vizen kb vagy mintha jégen futna. Korábban ilyen nem volt közel max sebességnél sem.
Gumik egyenlő nyomásra vannak fújva 2.1 2.2 körülre. Viszonylag újak.
Reggeli indításnál ha letörlöm a párát az ablaktörlővel, miért gyorsabb mint utána a többi törlésnél? Mechanikát nemrég cseréltem. A relének lehet hozzá köze?
Új vagyok a fórumon,egy hónapja vásároltam egy 2004-es 1.6 16szelepes Borát!
kb egy hete azt vettem észre,hogy menet közben a vízhőfok visszajelző leesik nullára,aztán egy idő után visszaáll üzemi hőre,utánna megint nulla,és így tovább!Biztos tud valaki segíteni,és nagyon megköszönöm!Üdv mindenkinek!
EPC- sok mindent jelenthet, de a te esetedben elektromos gázpedál hiba 1x a másik meg lambda szonda. Nem kell vele foglalkozni, a jó minőségű magyar benzin miatt csinálja. Ha alacsony fordulaton mész mondjuk 40km/h- val 4-ikben és padló gázt nyomsz akkor ugyan ez a hiba elő fog jönni. kb. 2-hete voltam ezzel szerelőnél.
Sziasztok!VW Borámon nincs elöl helyzetjelző világítás a világítás kapcsoló 2. állásába,egyik oldalt sem világít.Kicseréltem az egyik égőt,az sem oldotta meg a problémát.Nem túl régóta van nálam,az lenne a kérdésem,hogy van hozzá valami biztosíték(bár kétlem hogy csak az első kettőhöz lenne) vagy hol keressem a hibát?Van valakinek bármi ötlete? :) már azon is gondolkodtam ,hogy nem kell világítson csak ha a ködlámpát felkapcsolom az látja el ezt a funkciót..bár ez elég hülyeségnek hangzik :) Köszönöm előre is a segítséget!
Tehnap este mentem az 1.6 16V BCB borámmal, majd 2.-ban elforgattam (majdnem tiltásig), és kigyulladt az EPC felirat, és az OBD ( a sárga váltó formáju ikon ). Mentem 2 utcát, majd leállítottam. utána könnyen indult, az EPC felirat eltűnt, a váltó ikon világitott. Ma mentem vele, kb 500méter után leállitottam, majd mikor elindultam, már nem világitott menet közben, csak ugye a check-nél. A kérdésem: miért volt sz a jelenség, illetve: kell e aggódnom?
184.600km van benne, olaj 5.000el ezelott lett cserélve, és soha sem kergettem még meg igy.
Sziasztok! Ismét egy gyors kérdés :) Van egy 1.6-os Borám. Azt szeretném kérdezni hogy a gyári kerékmérete 195 65 r15. Van a pincében 4 db 195 60 r15 -ös majdnem új gumim. Felrakhatom rá vagy muszáj vagyok venni újat. Illetve hogy mit befolyásol a különbség? Köszönöm a válaszokat.
Van egy 2003 VW Bora 1.6 Comfortline autóm a problémám az lenne hogy ha benne ülök és ráadom a világítás vagy ablaktörlőzök lezár majd kiold a kocsi többször egymás után illetve a csomagtér felnyitásakor van hogy magától lehúzza az összes ablakot.válaszotokat előre is köszönöm.
segitsegre lenne szuksegem van egy Boram 2002 -bol es folyamatosan kigyul a kiporges gatlo ha kell hanem es a motor elkezd furan reszketni es latszolag csoken a motor teljesitmenye , elvitem tesztre rakatam de olyankor nem gyul ki :) es nem latak a hibat. Tehat neha csinalja neha meg nem de mikor kigyul a muszerfalon a lampa akor meg anyira raz a motor hogy egyszeruen nem lehet menni vele ,mi lehet a hiba es mi a megoldas?
Érdekes felvetés, hogy 130 nál 4000 fordulatom mennyit eszik a boris. A saját tapasztalatom szerint nekem 130 nál ugyan úgy 4 ezret forog. Évek óta kijárok a Görögökhöz és az 1200-1400 km-ből 980 km-t autópályán megyek. Kisebb megszakításokkal végig 130 km/h val hajtom és nincs gondja a motornak. Tehát 130 km/h sebességgel 3 fővel klímával/digit klima/ a fogyasztásom 7,2-7,3 szokott lenni. Ennél a sebességnél még kevesebbet nem evett. Klíma nélkül sem tudtam 7 alá vinni a fogyasztását.
Én is sokallom a fordulatot és hiányolom a 6os váltot a borámból. Tesóm 15 eves 1,4-es clioja 100-on 5-be kb. 250-en kevesebbet forog. Nekem 100 km/h-nál 3000-et mutat.Neki kevesebbet. Nekem sem mutatja a fogyasztast de 100 felett sztem mar eleg sokat zabal. De ha igy talaltak ki akkor gondolom igy van rendjen. Mivel 6500-as fordulaton tilt le sztem hoszabb tavon siman birni kellene a 4000-es fordulatot. Pontosan nem tom de ez mar tuti 130 felett van... Valaki nem tudja megmondani hogy mennyit eszik 100-nal ill. 130-nal. Nagyon erdekelne.
Más: erdekelne hogy kesztyutarto vilagitast (foglalatot) mennyiert lehetne venni?
Illetve a csomagterben az izzot hohy lehet kiszerelni mert nekem gyanus h a buta egyutt van a foglalattal. Nem tom lepattintani. Az izzo jo csak erosebbet meg ledet akarok bele tenni. Koszonom
Szia!Megmondom neked őszintén hogy sosem mértem a fogyasztást. Ha a túratankot is telerakom akkor majdnem 900 km-ert elmegyek. Igaz ennek nagy része autópálya és mivel 4000-es fordulatnál eléggé " élet ellenes " hangja van a motornak így autópályán is csak 3000- 3200 ig szoktam forgatni. A fogyasztást nekem se írja... :-( Szóval akkor hajthatom nyugodtan hosszútávon is???
Sziasztok! Van egy olyan gondom, hogy a műszerfal világításom és a gyári rádió fényereje időnként egy pillanatra elhalványodik, ezt főleg reggeli indulás után, alapjáraton produkálja. Most, hogy bejöttek a reggeli mínuszok, egyre durvábban jön elő ez a hiba, egészen odáig fajul, hogy egy pillanatra szinte teljesen sötét lesz a műszerfal, ezzel egy időben a rádió hangja pattan egyet, majd a műszerfalon pl. az ABS vagy a légzsák visszajelző elkezd világítani, hibát jelezve. Olyan, mintha leesne a feszültség egy-egy pillanatra, de pl. a töltés visszajelző nem szokott ilyenkor világítani. Van ötlete valakinek, mi lehet ez?
Szia! Így keresd ....vw golf mk4 how remove speedo instrument cluster video... De szerintem abban led van és nem lehet cserélni..(lehet,hogy tévedek??)
Valaki tudja esetleg,hogy VW Bora oracsoportba hogy kell izzot cserelni?hogy alljak neki?mi a sorrend az oracsoport kiszerelesenel?nem akarok semmit szetbarmolni :) koszonom,tovabbi szep estet!
Sziasztok! Nekem egy 2001-es 1.6-os benzines Borám van és olyan probléma van vele hogy amikor esős idő van a Digitális fűtésszabályzom megörül és -50 fokot ír ki és nagyon forrólevegőt is nyom és induláskor picit égett szag is jön a szellözökből. Olyan kérdésem lenne hogy mi lehet a baj forrása?
Köszi hogy válaszoltál. Sok autóm volt de még a Vti civic-em se forgott ilyen sokat... Akkor nem lesz baja ha tartósan 130-al megyek mondjuk 200 kilómétert? Most max 110- el mertem vele menni mert azt hittem ez nem normális és szétforogja az agyát.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Van egy 1999-es 1.6-os Borám. Ausztriában vettem itt is élek kint. Amikor elkezdünk vele hazajárni csak akkor tűnt fel hogy az autópályán nagyon sokat ( szerintem ) forog a motor. 130-nál 4000-es a fordulat. Ez normális????
Csak elhúzom le vagy fel a feszítőt a csavarjánál fogva egy kulccsal ha jól emlékszem ?
Alulról könnyebb hozzá férni azt sejtem de felülről is elérhető esetleg ?
Se aknám se garázsom sajnos ebbe a hidegbe :D
Mindegyik görgő ami a blokk oldalán van elvileg csavarokkal simán kiszedhető és cserélhető vagy ennél azért komplikáltabb ? Ezt a részét sosem bolygattam a kocsinak :)
Ugye jól gondolom, hogy ha erős fémes csiszoló köszörülő hang jön valamelyik hosszbordásszíj görgőből akkor amíg eljutok a szervizig nem jó ötlet használni mert beállhat a súrlódástól illetve a fellépő hőtől a csapágy és eltépheti a szíjat ? :/
Egy darabig csinálta aztán abbahagyta vagy 3-4 hónapig. Alig volt csak hangja. De most mint a körfűrész olyan ha emelkedik a fordulatszám. fém a fémen hang.
Remélem csak egy görgő és nem a szivattyú vagy a generátor
Sziasztok. Tegnap este az utazásom után leállítottam a Borát. ( 2002-es, 1.6, 16v, BCB motorkoddal. )
majd 10 perc mulva olyan 20perc mulva indulni akartam, de nem tudtam. Vagyis... Indítottam volna, de nem indult. 2x-ra beroffent, de amint 1000rpm-et elérte a mutató, leálT. Utána indítgattam, csak böffentett, vagy be sem indult egyáltalán. Úgy tudtam beindítani, hogy 2x egymás után gyújtásra tettem, hogy az ü. anyag szivattyú Nyomjon előtte. Ekkor sikerrel is jártam. Egyebkent ilyenkor reggelente nehezen is indul, kb 2-3mp-ig tekertetem, aztán igér, igér, de végül beröffen. Uzemanyag rendszert kitakarittattam már, fojtószelepet is takarítottak azthiszem. (Bar nem emlekszek pontosan utóbbi mi is volt)
T.fórumozók!Először is mindenkinek BUÉK.Az egyik hosszabb utam során megszünt mindkét hátsó helyzetjelző világításom de csak az.Izzók biztosítékok rendben.Az autó Bora 2000.1.6 16 V.Valakinek valami ötlet hol keressem?
Nem km-er és nem váltó kód függő a meghibásodás.(mind a 12 váltó kód.ugyan olyan sz@r)A te esetedben a 72000km-er még nem indokolt a javításra.Elvileg van 1 váltókód(ERT)ami gyárilag módosított ,és az mondja a VW.hogy csavaros a difi,szegecs helyett.De ez nem feltétlen van így.mert már találkoztam olyan ERT rossz váltóval.ami ugyanúgy szegecselt difis volt.
Köszönöm a segítséget meg találtam és nem örültem Duu 05078 igy én is érintet vagyok kőrül belül hány ezer kilométernél szokót jelentkezni a trauma nekem 72000km van most benne .Be is terveztem a javítást írtad létezik javító készlet ez mibe kerül ?
Ismét kimentem a faluba, köröztem vele, semmi baj. Alapjárat szép, nem böfög nem rángat. Kiváncsi vagyok reggel mi lesz... Azért mielőtt indulnék a buszra megpróbálom elindítani. Hétfőn meg majd mond rá valamit a doktorbácsi, remélem nem súlyos tizezrek :(
Sziasztok. Segítség kellene. Ma reggel indultam volna a kis 1.6 Benzines Comfortline Borámmal, és nem sikerült.
Nagy nehezen meg tudtam tenni egy 500méteres utat, de most leállítottam a garázsba pihenni mert nagy lehet a baj.
Alig akart elindulni. A sárga kis motor villog a műszerfalon, a motor rángat és különös hang jön a motorháztető alól. valaki esetleg tudna segíteni? Köszönöm
Egy SOS kérdésre szeretnék választ kapni, remélem valaki találkozott már ilyennel.
Van beszerelve fejegység az autóba ( így vettem ) viszont hátul nincs hangszóró.
kiszedtem a fejegységet, azon az áll, hogy hátulra Lila ( a jobb oldalinek ), és zöld (a bal oldalinak) kábel megy. A csatlakozóból ki is jön ez a kábel, csak azt nem tudom kideríteni, hol ér véget. Van valakinek valami tippje?
Hátsó ajtóburkolatot leszedtem, ott sajnos a hangszórónak nincs bent a vezeték, "B" osztlop borítását leszedtem, ott sem megy be az ajtóba egyik színű vezeték sem sajnos. Az vezetőoldali ajtköszöb borítást kivettem, ott megy a kébelkötegben zöld vezeték, de az megy egészen a hátsó ajtónköszöbön kersztül, ugyhogy szerintem az nem az lesz.
Van valakinek tippje, hogy mit keressek, vagy hogy hol?
Úgy néz ki megoldódott az alapjárati probléma,a pillangó szelepnél ami megy vákumcső a szervóhoz az volt megrepedve valószínű falsot szívott.Ma mentem vele és nem produkálta a hibát remélem nem is fogja:)B.U.É.K
Milyen hűtőfolyadék kell a Borámba?1.9 PDTDI 2000-es évjárat,milyet tegyek bele és mennyi megy bele?esetleg ha valaki leírja hogy hol engedjem le és hogy kell utána teljesen lelégteleníteni a rendszert azt megköszönném :)
Üdv mindenkinek. vw bora 1.4 Következő lenne a problémám:Az autó indításánál nagyon alacsony az alapjárat 600ford/perc majd felmegy 8-900-ig és oda vissza.Elég sokszor leesik annyira hogy leáll az autó,játszanom kell a gázzal hogy ne álljon le.Menet közben amíg sebességben van nincs probléma de ha üresbe rakom jó párszor előfordul hogy leáll az autó.Fogalmam sincsen mi lehet a baja ,az alapjárati motort 3-4 havonta tisztítom (elég sokat járok az autóval).KB 2 hónapja produkálja az autó a hibát.Valami ötlet?Elképzelhető hogy számító géppel be kellene álítatni az alapjáratot ?
Sziasztok!Olyan gondom van hogy amikor torlom az ablakot vagy lehuzom az elektromos ablakokat a lampa elhalvanyul egy pillanatra.Ezt egy akkumlator cserevel ki tudom kuszobolni?74ah-s van benne,lehet hogy nagyobb kene?VW Bora 1.9 PDTDI,2000-es evjarat.Koszonom :)
sziasztok mindketotoknek koszonom a valasz,ha nincs semmi kulombseg a ket valto kozott akkor mivel lehet magyarazni hogy a jdh kodu valtonak nagyobb a nyomateka. a borisom 2002.1,9pdtdi 74kw 5 gang,euh kodu valto,a haverome octavia 1 1,9pdtdi 74kw 5gang,jdh kodu valto (tuning nincs egyikensem)az octavia megis sokkal nyomatekosabb mondhatni hogy ameddig tapossa addig huz minden sebessegben .a borisnal 1,2-ben hamar felporog a motor csak 3-as fokozattol lehet erezni valami nyomatekot,a kuplung lett cserelve,szoval idegesito az hogy papiron minden ugyan az (csak a valto kod nem)gyakorlatban nyomatekilag eg es fold a kulombseg.koszonom
Köszönöm a gyors választ.Természetesen nyitásig melegítettem és megemeltem a hátulját is,ezzel együtt lett az eredmény.Gondolom megbontva a rendszert ki jönne a többi is.Szeretném kimosni az egészet,hisz megérdemli a törődést.
Nemrég vettem egy 98-as Borát,szeretnék ködlámpát venni bele,csak nem tudom van-e csatlakozó hozzá,vagy azt is bele kell külön kötni.Illetve ha tudnátok valami jó oldalt,ahol gyárit lehet hozzá venni,annak is örülnék.
Persze,én is azt választanám...Hogy mennyit érdemes rákölteni, ez meg egyén függő,van aki a gatyáját is csak,hogy legyen,van aki meg még olajat sem cserél benne..
Már megtörtént :) Írtak is ,lenne felújított 2 év garival 85e -ért, plusz a beszerelés 15 e. Így 100 e-ben megállna. De itt van két váltó amiből lehetne egy jót csinálni és ha ez 100 alatt lehetséges lenne akkor lehet inkább ezt választanám...
Megmondom őszintén tanácstalan lettem és kezdek belefáradni...Csak egy lassan 17 éves autóról beszélünk...Megéri ez még ? Én szeretem meg minden, de mi jön még és hol a vége, mikor már nem éri meg ?
Ez az nincs ebben az országban egy megbízható, odafigyelő,szakember, aki olyan munkát ad ki a kezéből ami tökéletes, a link f@aszokból már elegem és a bizalmam is megingott már rendesen. Eddig 40 ezer ment már el feleslegesen, na jó ebben volt egy kuplungtárcsa és egy lendkerék, ja meg egy nyomólap....
Idén októberben tölti be az a vw bora a 10. életévét, aminek a váltója egy (szerencsére belföldi) nyaralás során megadta magát. A jelenség: előre megy, de hátra nem, mintha kézifékkel próbálnék elindulni...
Hazáig - előre menetben - még szerencsére kibírta a kb 100[...] Bővebben!Tovább »
Hát már május óta kálváriázok vele, a gyárija elszenvedte a típus hibát :( , a bolygómű fogaskerekéből kitört egy darab és ez kilyukasztotta a váltóharangot a váltó olaj elkezdett csurogni, belefolyt a kuplung házba is, kuplungtárcsa is úszott.
Azóta szereztem egy váltót de ez meg most halt meg, mondjuk úgy is vettem 15 ezerért, hogy csak átmeneti illetve alkatrésznek. A bosszantó az, hogy a ki lyukat gyári váltom fel lett újítva( szimmeringek, nyomópálca, nyomólap stb..)
Most van két váltóm az egyiknek a háza jó a másiknak meg a szerkezete. Nem tudom tűrhető áron lehetne-e a kettőből egyet csinálni ( tudom hogy sz@pás meló) vagy inkább keresek egy újat akár garival.
Nem akarlak elkeseríteni,de 3 éve szívok vele, és nem találtam megoldást rá eddig, az összes cserét és lehetőséget kipróbáltam már ( kivéve a motorvezérlő egységet nem csereltem még ki) ,de semmi.
Udv! Egy ujabb kerdessel fordulnek hozzatok! 1.9-es borarol lenne szo! 20e km van az uj kettostomeguben es ha Kiengedem a kuplungot allo helyzetben akkor furcsa hangot ad ki! Ha uresben kicsit benyomom a kuplungot akkor az remeg a labam allatt! Lehetseges hogy ujbol cseres vagy ez normalis? kettostomegu,kuplung szerkezet es kinyomo is cserelve lett!
Motor melletti csövet nézd meg, nekem annyira el volt már lágyulva-vékonyodva, hogy éppen csak szivárgott de tócsa nem volt alatta. Töltögetni kellett. (... tipp, de hátha ...)
Nyáron lett cserélve 1,6 os Borámban vezérműszíj és vízpumpa a márkaszervizben.Két hónap múlva bejelzett a műszer és kb 2dl fagyálót kellet rátöltenem.Bementem a szervizbe átnézték és azt mondták nincs probléma.Most megint bejelzett a műszer és megint pótolnom kellet a hűtőfolyadékot.Én sem tócsát sem szivárgást nem látok sehol.De azt tudom 120 000km ig mig le nem cserélték a vezérműszíjat és a vízpumpát soha nem kellett a hűtővel foglalkoznom.Valami ötlet?Olajam tiszta nem habos.
Van egy 1.9TDI Bora autóm aminek a front vonószeme hiányzik. Próbáltam keresni bontókban, de sehol sem találtam, viszont a neten egy Golf IV. vonószemet árulnak. Kérdésem az lenne, hogy a Golf IV. vonószeme jó lehet a Borához is?
Igen :) a fallosz szagát én is kezdem érezni :D hogy álljak neki???bár lehet hogy inkább tavasszal csinálom meg...az ajtót apró darabokra kell szedni és az üvegeket ki??
Nem indul az autó. Öldbruck motor aus hibaüzenet felvillan. a computer csak azt írja h. a motorvezérlő egység nem kommunikál. olaj 2 hete volt cserélve, motorvezérlőt bevizsgálták, kutya baja.
Üdv! Új VW Bora tulajdonos vagyok, az autó 2001-es 1,6-os 16 szelepes. Mivel nem túl rég óta vezetek, azt szeretném kérdezni, hogy az természetes-e, hogy egyesbe, vagy hátramenetbe néha nehéz berakni a váltót?
És a fedélzeti számítógép kijelzője elhalványul, ha már egy ideje megy az autó, ez hogyan orvosolható? Köszönöm előre is a segítséget! Üdv!
Köszönöm,remélem nem töröm el..új Bora tulaj ként,tud valaki bontót ahol esetleg a belso szellőzőrácsot és hozzá hasonló dolgokat be tudok szerezni?elég nehéz levadászni,ahogy olvastam kedvelt a 4-es golf tulajok körébe mert zárható :/
Valamint abba kérnék segítséget,hogy a belső szellőző rácsokat hogy kell kivenni kíméletesen,hogy ne séruljön semmi?konkrétan a jobb oldaliról lenne szó,szét van esve vagy el van törve nem tudom pontosan,de ki szeretném venni hátha még menthető.Köszönöm!
Sziasztok!VW Boram (2000-es évjárat,1.9 PDTDI) azt a hibát produkálja,hogy nem műkődik egyik elektromos tükör sem.Gondoltam első körbe hátha van ehhez is biztosíték,tud valaki segíteni benne,hogyha van melyik az? Köszönöm :)
Szeretnék érdeklődni, hogy 1.6 16v, BCB-kódos 2002-es évjárathoz gyújtáskapcsolót keresek vagy 25-töt megnéztem már és az immobiliser csatlakozó nem stimmel. Mit lehetne csinálni a csatlakozó nem cserélhető? Állítólag csak ez az évjárat és csak ebbe a motorkódú autókba szerelték. Ha tud valaki infót merre találok ilyen alkatrészt kérem írjon!
Alapjárat ingadozásom van. Napokig teljesen jó, napokig 1200. Összefüggéstelenül csinálja, nem tudom mihez kötni. Hideg, meleg motor mindegy. Alapállítás lett csinálva. Folytószelep kitakarítva. Magas volt az alapjárat, beraktam egy másik folytószelepet, hibátlanul működött 3 napig, utána meghülyült. Ezt eljátszottam egy harmadikkal is, ugyan az dettó. Ezt kb. fél éve csinálja. Azóta tönkre ment benne vízhőfok jeladó gomba. Kicseréltem, utána hibátlan megint pár napig. Nemrég cseréltem főtengely holtpont jeladót, utána megint hibátlan egy ideig. Gyakorlatilag bármilyen új alkatrészt beraktam, abban a pillanatban megjavult egy pár napra.
az egyetlen félelmem, hogy ha ennyire szét kell hozzá szedni, akkor a művelet után össze lehet-e ugyanúgy rakni, mint ahogyan most van? (értem ez alatt azt, hogy jelenleg gyönyörű, nesztelen nyugalom uralkodik az utastérben)
Szia! Ezeken már én is túl vagyok (javítottam őket):
- "Világítás rajtahagyásnál nem sípol" : nekem a bal oldali ajtózár mikro-kapcsolójának cseréje megoldotta a problémát
- "Bal első ajtó nyitására nem világít a beltér" : szintén a bal oldali ajtózár mikro-kapcsolójának cseréje megoldja a problémát
- "Szakaszos ablaktörlő csak egyszer töröl, aztán sír csend. Intenzitás állításra szintén egyeket töröl" : enyém (1.9 PdTDI AUY) fényszórómosós (xenon) és az előző tulaj szerintem nem a belevaló relét tette bele. A csere megoldotta a problémát
- "Illetve szeretném tudni, hogy a fed. comp-ot át lehet-e úgy állítani ..." : szerintem nem -csak tipp-
Szia! A kesztyűtartóban nézd meg az izzót,hogy jó e abban nincs mikrokapcsoló csak az ajtókban...szedd ki a kesztyűtartót és úgy nézd meg ne a lámpát akard kifeszigetni a helyéről... De lehet,hogy csak szét van esve maga a lámpa része.
köszi a tippet, de sajnos nem működnek a letöltési linkek, ahogy a neten általam máshol felleltek sem.. az egyedüli amit találtam, az ncore-on egy golf iv tippek, trükkök gyűjtemény, majd átnézem, hátha abban lesznek hasznos dolgok.
Egyébként azért kellene, mert vettem egy 1.6 sr-t, kívül-belül, motorikusan is tényleg jó állapotban, de sajnos van egy-két bosszantó dolog ami nem úgy működik, ahogy kéne és a vásárláskor átsiklottam felettük..
pl.:
Világítás rajtahagyásnál nem sípol (emlékeim szerint, amikor elhoztam, akkor még sípolt)
Bal első ajtó nyitására nem világít a beltér (a kapcsolóját egyelőre nem találtam sehol, közelség érzékelős lenne?)
Szakaszos ablaktörlő csak egyszer töröl, aztán sír csend. Intenzitás állításra szintén egyeket töröl
Illetve szeretném tudni, hogy a fed. comp-ot át lehet-e úgy állítani, hogy ne nullázza a fogyasztást ha sokat áll, csak ha nullázom a kilóméteróra napiszámlálóját.
Ha esetleg a fentiekben bármivel tudnátok segíteni, azt nagyon megköszönném.
Hááát nem 1 látható helyen van.A motor jobb oldalán ahol van az a fekete termosztát ház.Na az mellett alatt a blokk bal felső részén van begravírozva.Nem 1 szerű megtalálni.
ha alánézel az ülésnek.és csak 1 sárga csati van akkor nincs ülésfűtés.De ha van 1-ik oldalt zöld.a másik oldalt barna a sárga csati mellett akkor van benne ülésfűtés.
Igen, a tükör elektromos. Erről hallottam én is, hogy a hátsó ablakfűtéssel kapcsolható, de .... Nincs sajnos ülésfűtés kapcsolóm, esetleg tudtok tippet adni, hogy hol kellene kijönnie a kábeleknek az ülésből?
a tükör fűtésnek nincs külön kapcsolója.Ha elektromos tükör van rajta az fűthető is.gy tudom a hátsó ablakfűtéssel kapcsolható.Az űlésfűtés gyári kapcsolója az elakadásjelző kapcsolója mellett van 1 bal szélső.2 jobb szélső.Ha ott nincs kapcsoló és nem utólagos a fűtés.akkor az nem ülésfűtéses.
Nemrég vettem egy 2002-es, Comfortline Borát. Az eladó azt állította, ülésfűtés, és tükörfűtés is van az autómban. Azonban ezekre kapcsolót nem találok a műszerfalon. Hogyan tudnám ezeket kideríteni, hogy tényleg van-e benne?!
Sziasztok, tudnátok segíteni abban, hogy gyárilag milyen vezérműszíj szett van a Borisban? Cserélnem kellene, de a gyári minőséget szeretném belerakni. Előre is köszi!
az a kézifék visszajelző.és azért sípol mert jelzi hogy behúzott kézifékkel indultál el.Lehet elromlott a kapcsoló.a kézifékkar tövében találod a kapcsolót,a box alatt.
Olyan problémám adódott a kocsival (1.6 16V) h ingadozik az alapjárat meg hidegben elég gyatrán indult. Volt hogy 4.indításra sikereűlt beindítani. Azt hallotam folytoszelepet tisztítsam ki és helyreáll. Meg is történt hideg indítás jobb ereje is jobb lett viszont az alapjárat hol ingadozik hol nem. (Üzem melegben) Ki is gyullat a szervíz lámpám rádugtunk egy OBD csatlakozót és ezt a hibakódot írta ki: p0130. Utána néztem és azt írta 1hengersor 1szonda.
De korábban még tisztítás elött ugyanez a hibakód volt csak akkor nem gyulladt ki a lámpa. Volt már valakinek ilyen problémája?
Én szoptam egy noname 56 ah aksival eleget úgy hogy kb 1 éve raktam bele egy 65 ah exxide aksit az tökéletes. Benzin nélkül öninditóval elmenne az első kútig. Én 32 ezerért vettem de nem is vennék más fajtát mivel eleve 3 év a gari rá.
Lényegében akkor egy 56-60ah-ás elég bele felesleges nagyobb?! Varta az jó úgy hallottam meg olvastam, de az ára meg elég húzós. Nyílván noném akksit nem akarok, de valami köztes megoldás hátha van.
Látom a 16 v-sek nem nagyon válaszolnak...nekem az sr-ben,56-ah chronos akksi van ami kb 1,5 évet bírt ki, de garanciában cserélték.Hát ha lehett akkor ilyet ne vegyél.. Tesóm Toledojában egy Varta 72-ah-ás van (motor ugyan ez)..
Nálam is meg van a kellő fékhatás, kormány nem kotyog semmi rendellenes a nyikogáson kívül. Kerékcsapágy biztos nem, véleményem szerint az búgó hangot hallat ha megment.
Még a szerelőm nem látta, majd felvázolom neki a helyzetet. Bár nekem a fék a gyanús, akkor i, ha fog normálisan. Amióta kicserélték a betét, tárcsát (nyereget nem) azóta idegel. Eleinte ugy hébe hóba hallottam, aztán így az idő múlásával gyakrabban. Kíváncsi vagyok mit fog rá mondani.
Ha tudok valami relevánsat ezzel kapcsolatba megosztom veled!
Ugyan ez a probléma jött elő nálam is csak hátul. Több szerelő értetlenkedik az ügyben. Megoldás nincs. Nekem kerékcsere után jelentkezett és azóta is megvan. Minden hibátlan, nem morog a kerékcsapágy, fék fog, minden rendben. A hang olyasmi mint amikor kavics van a gumiban de csak balra fordított kormánynál jelentkezik és jobb hátulról hallatszik. Már mindent átnéztünk, a nyári kerékkel is csinálja de csak a téli felszerelése után jött elő.
Az egyik szerelő szerint a féktárcsán lehet egy ponton egyenletlenség illetve a kerékcsapágynak van egy nagyon kicsi holtjátéka(ami normális). Namost szerinte amikor az autó kanyarodik a súly átterhelődik és ezen kicsi holtjáték miatt a tárcsa a betétéhez és ezt a hangot adja. Szerinte hagyjam a dolgot.
Viszont ha lesz megoldásod a problémára azért majd írd meg!
Olyan dolog állt elő a borámnál, hogy a bal első kerék a kerék forgásának sebességével arányosan nyikog. Ha gyorsul a forgás fokozódik a nyikogás. Nem nyikorgás hanem nyikogás. Ezt inkább akkor produkálja jobban, ha enyhén elfordítom a kormányt balra. Jobbra nem csinálja.
Nem rég volt fékfelújítás, nem tudom h köze lehet e hozzá. Akinek van valami ötlete mi lehet a baj, az ossza meg velem .
Sziasztok! VW golf 4 1.6 16V BCB melyik olajat érdemes beleönteni? Eddig 10W-40 et kapott, és mondták hogy ez nem igazán belevaló, inkább 5W-30/ 5W-40 Egyáltalán szabad beleönteni vékonyabb olajat ha mindig 10W-40 volt benne? 130.000Km van az autóba jelenleg. Megtaláltam a könyvébe milyen az ajánlott.
Milyen viszkozitású olajat használsz? Azért kérdem, mert ha a hidrotőke elereszti a nyomást, az olyan, mintha a motoron nagy lenne a szelephézag. Ez két alapvető következménnyel jár: a szelepnyitás nem éri el a maximális értékét, valamint a szelep gyorsulása és az ébredő erők nagyobbak lesznek, mert a vezérműbütyök profilját nem olyan módon követi a szelep sem nyitásnál, sem zárásnál, ahogy ezt a specifikált hézagnál vagy hidrotőke esetén akár hézag nélkül tenné. Az előzőnek teljesítményvesztés lehet a következménye, az utóbbinak pedig megnövekedett kopás. Ez a kopás azonban nem olyan mértékű, hogy 10 perc alatt elkopjon akár a vezérműtengely vezérlő profilja, akár a szeleptőke érintkező felülete, de a nagyobb erő nyilvánvalóan nagyobb kopást okoz.
Az indítás után kopogás normál esetben 3-5 másodpercig tart, ezzel szinte számolni sem kell az élettartam-csökkenés szempontjából. Ha a tőke tovább kopog, akkor ott már valami probléma van, ami javításra szorul, ellenkező esetben a vezérmű-mechanizmus több eleme is nagyobb terhelést kap. Feltételezhető, hogy ha az olajnyomásod rendben van, hogy a hidrotőke fészke ami hengerfejben egy precíziósan kimunkált pontos mérettűréssel beállított nyílás, kikopott. Ha így történt, hiába teszed bele az új hidrotőkét, a kopott fészek miatt elengedhet a nyomás, de csak a hidrotőkénél, és kopogni fog. Ez esetben valószínűleg egy hengerfejcsere is szükséges lehet. Általában nem a hidrotőke kopik el, mert az acélból van, hanem az alu fészek. Ennek pedig sok esetben a gyenge minőségű olaj lehet az oka, a túlfutott olaj, vagy a nem megfelelően bemelegített motor meghajtása, és a még dermedt olaj mivel nem tud minden helyre rendesen eljutni, többek között ilyen kopásokat is okozhat, bár ha az említett okok valamelyike az oka, akkor a motorban más helyeken is lehet kopás. Végűl: Mielőtt nagyon nekiesne valaki szétszedni a hengerfejet, elég, ha kiszereli a hidrotőkéket, és megnézni a fészkeket, vannak-e behúzások az alumíniumban. Ha vannak, akkor hogy úgy mondjam, kaki van.
Itthoni autó, tavaly szeptemberben vettem 148000km-el, a nyomást a hengerfejen lévő gomba csatlakozásánál mértem. az olaj ami benne volt SHELL helix ultra 5w-40, amire cseréltem castrol edge FST 5w-40, a castrollal üzem-melegen szintén hallható volt tőke hang. Nem vészesen, mint néhány videón hallatszik, de engem zavar, mert nem ilyennek kellene lennie. Ezért az olajat kb 500 km után kicseréltem castrol edge FST 10w-60-ra bízva a magasabb melegoldali viszkozitásából adódó nyomásemelkedés hatásában. A 10w-60-al a motor vibrációja, valamint hangja fülre és érzésre sokat javult (sajnos rég volt már új a motor, megbontás után nyilván mérhető kopás található lenne itt-ott), de valamelyik tőkét csak hallani halkan.
szia nekem pdtdi borisom van mikor megvettem semilyen csattogast nemlehetett hallani a masodik olaj csere utan (castrolt vettem)elkezdett csattogni mar anyira hangos volt hogy kikellet csereljem a hidrotőkeket haat roszab nemlett de sokkal job se, azota mobil olajat hasznalok most lett a harmadik olaj csere a hidrotőkek csereje utan szerencsere nemlett hangosabb szoval szerintem nagyon sokat szamit az olaj minosege,<Az olajnyomásom üzem-melegen alapjáraton 1-1,2 bar, 2000 rpm-nél 3 bar>hol merted az olajnyomast?,<Az autóban 170000km>0 KM-rel vetted vagy kintrol hosztad?
Szeretnék érdklődni, hogy 1.6 16v, BCB-kódos motorban sikerült már valakinek hosszútávra hidrotőke csattogást orvosolni? Ismerősök tapasztalata, hogy ha csak a tőke van újra cserélve, rövid időn belül újra zajos lesz.
Sokan emlegetik, hogy "ezek a motorok ilyenek" de én ezt nem akarom elhinni!
Az olajnyomásom üzem-melegen alapjáraton 1-1,2 bar, 2000 rpm-nél 3 bar. Az autóban 170000km van.
Ha valakinek van pozitív tapasztalata ezen a téren, kérem ossza meg velem!
Amenyiben a rádió eredetileg is abban az autóban volt (értsd: azzal jött ki a gyárból), úgy az autó egy idő után fel fogja ismerni és nem kér kódot. Működik ugyan úgy mint előtte. Ha nem a sajátja, nah akkor van gáz.
Nekem megvétel után mikor kiszereltettem a telefonkihangosítót (valami régi Siemens telefonokhoz való) akkor kért kódot a rádió. Persze nem volt meg a kód. De valami fél óra után megszólalt. Nem is próbáltam kódokat beírni csak hagytam. Az egy Gamma rádió volt.
megvan a kódja a rádiónak???a SAFE azt jelenti.hogy 3 rossz kód beütése után lezárt a rendszer,Ha bekapcsolva hagyod akkor 30-60 perc elteltével nyílik.ekkor kéri a kódot.akkor azt írja ki hogy CODE...
sziasztok egy kis segitseget kernek, elvittem a borist(2002 1.9 pdtdi)a szerelohoz mert eleg hangosan csattogott a motor,mondja a szerelo hogy hidrotoke na akkor csere mikor leszettuk a vezermu tengelyt latjuk hogy a vezermutengely-en a csapagyaknak is eleg nagy kopasa van na akkor az is csere uj hidrotokek uj csapagyak. minden osseszerelve celszerszamokkal a vezermuszij viszateve minden kesz johet a proba, de a boris sajnos nemakar beroffeni csak forog es forog semmi eletjel.szerintetek mit nezhettunk el vagy mi a fene tortenhetett.koszonom
Volt benzines 1.6-os Borám nekem is. Cseréltem is benne agycsapágyat. Kétsoros csapágy, ha jól emlékszem. Én valamilyen orosz gyártmányt tettem bele. Típusra már nem emlékszem, mert több mint 10 éve volt. Olcsóbb mint a gyári, és jól bírta. Azzal is adtam el a kocsit, de előtte még mentem vele elég sokat. Én kb 120 ezernél cseréltem, mert elkezdett zúgni.
Fényváltó relére tippelek. Nekem ugyanilyen problémám volt annó még a Golf egyesemmel. Relé csere megoldotta a problémát. Nem tudom a Bora relés-e, de feltételezem, nem a kormánykapcsolóval kapcsoltatják a nagy áramot.
Van egy kis problemam a jobb elso vilagitasommal. Tomptitott vilagitasom nem mindig van gondolom elrozodik, ezt orvosoltam ugy hogy egy kabelkotegelo segitsegevel a 3 kis kabelt osszefogtam viszont tavolsagi fenyszoro hasznalatakor se tavolsagi se tompitott nincs illetve csak nagyon ritkan mukodik megfeleloe . Kodlampa az ok. Kabeleket a buraban atvizsgaltam nincsennek megtorve. Mi lehet a problema?
Sziasztok. Segítséget kérnék. 2 hete vásároltam egy 2001, 2.0 b variantot.Kötelezőségek kicserélve,hibalehetőségeknél kipucolva de az alapjárat még mindig ingadozik... Vkinek ötlet mi lehet az ok?? ill hibának fel dobta az összes henger gyújtását de ettől függetlenül jól megy.
Még egyszer köszönöm a tanácsokat. A legbosszantóbb dolog történt, az ismételt megbontás során megszűnt a hiba. Ettől bosszantóbb nincs, mert bármikor előjöhet. Lehetett valami csatlakozó kontakthibája, megszorult bowden, passz. Lényeg, hogy most jó. Remélem, így is marad.
Értem, hát elég érdekes egy jelenség ezek tudatában.
Ami még eszembe juthat az a csappanytyú ami ugye belső keringetést "csinál". Viszont írtad hogy az is cserélve volt. Már csak találgatni lehet de gondolom a csappantyű működik rendesen mikor belső keringetésre kapcsolsz. Oké hogy a vezérlő szerint jó de szemre is az? Gondolok arra hogy amikor nincs belső keringetés bekapcsolva akkor valóban bejut-e a kinti levegő.
A levegő útjában biztosan nem áll semmi? Bent felejtett rongy vagy akármi amit beszívhatott? Hülye kérdésnek tűnhet de néha nagyon apró dolgok is megszop@thatják az embert.
Esetleg vlami szétcsúszott cső a műszerfalban? Bár ezt elég nehéz kideríteni, de ha a fűtésdobozig eljut a levegő akkor annak valahová tovább kell mennie. Maximális fordulaton azért elég komoly légszállítás van, elképesztő hogy sehol nem jelenik meg.
A venti jár, és a climatronic szabályozza is a fordulatát. Hallatszik a levegő zúgása a műszerfal rácsain nem jön be semmi. Amikor ilyen állapot van, akkor a szélvédő lefúvatásra kapcsolva sem jön levegő. Cliatronic jó. Az autóvillamossági szerelőmnél van több is, kipróbáltuk. Valami mechanikus oka lesz, mert a climatronic hibatárolója sem hogy hibát, és a Bora computerének a hibatárolója sem. Diagnose módba kapcsolva a climatronicot rendben lefut a teszt, és a hibakód 444 ami a táblázat szerint nincs hiba jelzés. Köszönöm szépen a választ.
A fűtőventillátorod jár és úgy nem jön levegő, vagy az egyáltalán be sem indul semmilyen fokozaton?
Ha mégis működik a venti akkor mit jelent hogy "a levegőbeömlőkön nem jön be semmi"? A szélvédőre sem megy vagy egyszerűen sehová?
Ha nem jár a venti -amit nemrég cseréltél- akkor meg kellene próbálni egy másik Climatronic vezérlővel. Nincs valami ismerős 4-es Golffal, Borával? Akár még az első Octavia vezérlője is jó lehet. Persze digitálisról beszélünk minden esetben.
Ha van kérd meg hogy cseréljetek egy próba erejéig. Nem nehéz az átszerelés, 4csavar tartja a keret mögött meg 3csatlakozó megy bele hátul. Youtubeon biztosan találsz videót róla. Próba miatt amúgy sem kell fixre beszerelni.
Esetleg bontóban ha találsz beszéld le velük, hogy egy próba erejéig adják oda. Max dobsz zsebbe egy ezrest.
Szia. Nekem automata váltós a VW Borám. A szerviz szerint élettartamos az olaj benne. Olyan 150 ezer Km megtétele után egyszer csak nem akart egyesből tovább kapcsolni amíg hideg volt az autó. 10 perc melegedés után jó volt. Automata váltó szakszervizbe vittem, ahol olajat és olajszűrőt cseréltek a váltóban. Ez megoldotta a problémát. Mondták, hogy ajánlatos hatvanezrenként olajat cserélni, 120 ezerenként olajat és szűrőt cserélni. Remélem, többek számára hasznos infót adtam közre.
Tanácsra lenne szükségem. VW Bora 1,9 PD TDI automata váltós 2002-es kiadás. Digit klíma. Az utastérben a levegőbeömlőkön nem jön be semmi. Ezt időnként csinálja. Autóvillamossági szerelő a vállát vonogatja. Hibatároló hibát nem hoz. Eddig cserélve lett a levegőkeringető motor, a külső-belső levegő csappantyú szabályzómotorja. Ezt hozta is a hibatároló. A klíma működik, gáznyomások rendben, pollenszűrő két hete lett cserélve olajcsere alkalmával. A ventilátorcsere és a szabályzómotor csere nem oldotta meg a problémát. Minden tanácsért hálás lennék.