Minden amit az újra előtérbe kerülő megújuló energiaforrások eltüzelésére alkalmas készülékekről tudni érdemes, hogyan kell kiválasztani, hol lehet kapni, hogy lehet csinálni
Ha a kazánhoz kell szerintem inkább a 70 fokig lenne a jó sajna saját tapasztalat nincsen mert nekem motoros keverő szelep van de pl a viessman visszatérő hőmérséklet emelő egységen 40-70 fokig lehet állítani a hőmérsékletet.
Kösz. Még egy kérdés. Bizonyos gyártók a füstcsőkivezetés függőleges szakaszára (a könyökig) min 80 cm-t írnak elő, mások meg sem említik. Most akkor ez fontos?
Ez a Caleffi a feltöltés közben a nyomást szerintem nem figyeli, csak úgy kinyitja a hideg ágat, pontosan ugyanannyira, mint a meleg ágat, aztán egyszer elzárja és bízunk benne, hogy elzáráskor a megfelelő nyomáson áll az új fűtővíz. Szóval ehhez még plusz kell alighanem valami nyomásellenőrzős töltő, eléje.
na battyameg!!! Én voltam a hülye. Iszapelválasztóra kértem ajánlatot és nem szűrőre. Véletlen most az egyszer nem a nagypofájú eladóval beszéltünk (aki mindenről lebeszélt faelgázosító kazi, alpha 2-es szivattyú stb) . És valóban jó az y szűrő én is ezt olvastam korábban itt a topicban. agy pufisban. mind1.
Tiszteletem a szervnek! Ma meghoztuk a kazánt:) Ha valaki kíváncsi a hozzá adott gyújtósban található bekötési vázlatokra, az írjon és talán lefotózom és berakom ide:) Az az érdekes benne, hogy a pufferes rajzoknál a kazánt csőkígyó(höcsi) közvetítésével köti a tartályhoz, zárt rendszerben(!!)
Csabi hogy állsz a leltárazással???????
Akinek van szűrője a rendszerben megmondaná mennyiért vette?? Én személy szerint sokallom érte a 25000ft, mikor az esbe amit hivatott védeni csak fele ennyi.
Kijavítottam a hibákat, amiket tavaly téli üzemeltetés alatt összeírtam, meg elkezdtem bekötni az indirekt tárolómat. Így a kazánnal "előmelegítem" a vizet a villanybojlernek.
Vagyis van egy 200 literes villany, és ezt tölti egy 150 literes indirekt, amit fűt a vegyes, de csak ha a pufi már 3/4-ig lesz. Ezt vezérléssel oldom meg. Vagyis nálam a fűtés lesz előnyben a melegvízzel szemben. :-)
És mi jót csináltál? Én is elkezdtem mindjárt lebontottam a házról a tetőt és hétvégén összevágom tüzelőnek. Nálam is külön van a termikus bizti szelep és az után töltő szelep így olcsóbban jött ki.
Tudod, ezzel az a baj, hogy szól az asszony, hogy ugorj el kenyérért a boltba, ekkor monjuk leveri valami a biztosítékot, és mire a boltból hazaérsz (legyen egy rendőri igazoltatás közben, vagy csak kicsit csússzon az út, ........ na de nem folytatom,) remélem érted mire gondolok.
Az élet hoz ám érdekes dolgokat. És csak pár ezer forinton múlott volna.
A Ts-130 mellé nekem ilyen van. Ugyanazt tudja mint a kolléga által említett caleffi. csak ez két darab, vagyis a TS-130 plussz ez a kazántöltő szelep.
Hát nem egészen így gondolom. Szerintem adott a pl 80 fokos víz, amit hajt a keringető szivattyú. Elmegy az áram, kell azért egy idő, mire 95-100 fokig felmelegszik, ezalatt akár el is olthatom a tüzet, vagy legalábbis jelentősen lefojthatom. A fő problémát nem a hőmérséklet, hanem a nyomás jelenti, ez pedig a viz fogyásával csökken, tehát a kazán nem fog szétégni. Ha kihűlt, rátöltök.
Nekem semmi bajom vele, sőt nagyon szeretem ezt a kazánt. A lángterelő "upgrade" nagyon jól bevált, csak szét is égett, úgyhogy az idén kell szereznem 5-ös kazánlemezt hozzá, mert ez csak 3-as volt.
Az én fűtésem kétkörös, a pufferem a hidrováltó is. Az Alpha2 nekem a lakás felé nyomja, ott csak 18-as rézcsöveim vannak. Nagy csőre nincs tapasztalatom ezért.
A zárt-nyitottra nem tudom a választ, de szerintem a szivattyúnak mindegy, mert a maga előtt lévő nyomást érzékeli, vagyis, ha a termoszelepek lezárnak, nő a nyomás, és csökkenti a fordulatszámát automatikusan. Ha a tágulási nem zavar be, szerintem nem lehet gond, de ehhez látni kell, mi hol van a rendszerben.
Kedves Blue Sky 007.Szeretném megkérdezni,hogy aDemrad kazánod hogy vált be, ill.a lángterelő lemez hozta-e akivánt eredményt?Most fogom ilyenre cserélni a régi kazánomat de sokan óvtak tőle.Az általad beszerelt Alfa 2 szivattyu nyitott vastagcsövü rendszerben is szabályozza a nyomást és a en.felhasználást,v. csak zárt rendszerben nyomás alatt müködik optimálisan.?