vettem a csodaedény Hot Plate-t,de receptek,felhasználási módok kellenének.Pácolt hust már csináltam,nagyon jó lett,de nem kkészithetek mindig azt.Megpróbálom majd a fözést is,de tanács kell......
Csontleves /ököriszony-karajcsont-csirkefarhát/. Az alapot még péntek este megfőztem, másnap lezsíroztam. Baromira vastag zsírréteg keletkezett rajta, de a kocsonyáról könnyű volt leszedni kanállal.
Hajnalban azután bezöldségeltem, összefőztem.
Második tejszínes-mustáros-koviubis sszűz-ragu lett, mellé túrós rövidcső tészta.
Most azon gondolkodok, kellene egy adag birs+almásrétes.
Sajnos a 8%-os görög joghurthoz képest ezek sincsenek sehol. A Sparban érdemes venni, ott kétféle is van és finom mindkettő, egy Bakoma nevű lengyel és Zott.
Képzeljétek, mit láttam tegnap a Lidlben. A régesrégi Plus-os ALPA joghurtra megtévesztésig hasonlító - a szokásos Pilos márkanév alatt - 4-es csomagolású, 3,5%-os zsírtartalmú német joghurtot. Hurrá! :-) Még nem kóstoltam, de nagyon remélem, hogy minőségre is azonos lesz.
Nagyon hiányoltam, hogy ilyen jobbféle joghurt se itt, se az Aldiban nem volt már, évek óta. Csak az 1,5%-os, meg a 0,1%-os nemtudommi...
Kikentem egy jénait, alját kibéleltem bacon szeletekkel, ráterítettem a bab felét, arra a pörköltöt, a másik felét a babnak, ráöntöttem némi főzőlét, majd fölcsíkoztam 5 szelet bacont, lepirítottam kotlába, 1 nagypohár (450) tejfölbe kevertem ~ 5-6 dkg reszelt trapistával, és ezzel befödtem a rakott zöldbabot, és sutty a forró sütőbe.
Közben legíroztam az este ffőzött ököriszonyos csontlevest, bezöldségeltem és készre főztem.
Lassan minden kész, megyek piacolni.
/Nem kell semmi csak kukorica, főként kedvenc ír vörösömmel akarok találkozni./
Hogy mennyit agyaltunk annak idejen amikor olvastuk a konzervdoboz oldalan hogy vajon mi lehet az! Mexikoi fuszerre tippeltunk amit a poncho-bol nyernek.:-))))