Keresés

Részletes keresés

Bys Creative Commons License 2006.11.18 0 0 8152
Azé' klímaszerelő zöldkártyával, nem 5m-ről gondoltam beletekinteni... :)))))
Előzmény: Dr. Klíma (8143)
Kicsitklímás Creative Commons License 2006.11.18 0 0 8151

"Vannak laborok, ahol a különféle gombák, baktériumok, vírusok, stb. kitenyésztésével, vizsgálatával foglalkoznak.... Ők tudják neked a hiteles eredményt produkálni.... (vedd fel a kapcsolatot, vegyenek mintát, vizsgálják be, és írjanak róla jegyzőkönyvet...) ennyi az egész......és máris hiteles adatok birtokában vagy..... ezzel kapcsolatban további kérdés ????"

Igen, kérdeznék...  

Ti hányszor vizsgáltattatok be így klímát??? Mennyibe kerül egy vizsgálat egy hiteles jegyzőkönyvvel? :) A lisztporos mókuskerékről: Az a mennyiség, ami a lapátokon elhelyezkedik, az nincs a tüdőmben... Akkor most káros, vagy hasznos a klíma, hogy összeszedte? :) A példáid pedig extrém esetek, amik előfordulhatnak! Egy (tiszta)klíma forgatja, és szűri a levegőt! Ergo egészségesebb, mintha nem lenne!

Persze ezek csak belemagyarázások, egyetért mindenki azzal, hogy tisztítani, karbantartani kell a készülékeket! Csak hallottam már vállalkozót, aki október közepén akarta rábeszélni az ügyfelet a májusban karbantartott klíma ismételt "gombátlanítására"!

Sokan panaszkodnak a klímára, hogy nem bírják, allergiásak rá! Én sem bírom, ha max. fordulaton a fejemre, hátamra, stb. fújja az 5 fokos levegőt. Ha ügyes (gyakorlott) a klímaszerelő, legtöbbször megtalálja azt a helyet, ahol a legkevésbé zavaró a klíma! Ha ügyes a tulajdonos, nem viszi le 18-ra a hőfokot, ha a külső hőmérséklet 35 felett van!

Tehát: Ésszel használni, ésszel tisztítani, és nincs betegség!

Előzmény: Dr. Klíma (8137)
Dr. Klíma Creative Commons License 2006.11.17 0 0 8150
haliho :)

Az autóklímába jelentősen kevesebb poratka, gombaspóra, fonalas gomba, por kerül be, mint ami egy split klímába..... így az időarányos összehasonlításuk nem korrekt...
Előzmény: Teo papa (8149)
Teo papa Creative Commons License 2006.11.17 0 0 8149

Hehe

 

Tudok én olvasni a sorok közt, de pl a Te írásaid alapján erősen borúsnak láttam a helyzetet. Pedig pl autóklímát már néhány éve használok és nemigen kell vele különösen törődni. Pedig láttam már szétszedve is néhányat. Tehát annak ellenére, hogy ott volt a "sorok közt", hogy nem mindenki klímája lesz ilyen, mégis kicsit megdöbbentem, míg Viricsi "ki nem borult", hogy túlzásba viszed ;-) ... szóval egy laikus, aki otthonra akar klímát, lehet, hogy jobban megijed attól, amit beraksz ide, mint kellene. Ez pedig lehet, hogy tényleg nem szükséges :-)

 

Teo >

Előzmény: Dr. Klíma (8147)
Dr. Klíma Creative Commons License 2006.11.17 0 0 8148
:(

Ebben meg igazad van..... ez tényleg nem nekem szólt......belelkesedtem a válaszadásokba :)
Előzmény: Teo papa (8146)
Dr. Klíma Creative Commons License 2006.11.17 0 0 8147
Mondtam én valaha, hogy minden klímának neki kell esni????
Amelyik klíma meg "kilóg a sorból", az felett meg nem szabad szemet hunyni....

borús képet festek ????? tudod vannak a birtokomban olyan infók, melyek alapján talán még okom is lenne rá.......
Ha azt írnám, hogy minden klíma ilyen, hazudnék.....A képek meg megközelítik azt a látványt, amit egy szerelő, egy érdeklődő szempár megpillanthat...

Tegyél egy próbát a kedvemért..... keress fel 30 olyan ismerősöd, szomszédod akinek van klímája... Kérdezd ki őket a klíma használati szokásairól, kérdezd meg tőlük, hogy mikor, milyen rendszerességgel tisztítják a szűrőt, kérdezd meg tőlük, nézett-e már a készülékébe (penészedést kutatva)......??? egyáltalán tudja-e hogy miért alakul ki a penészedés....mit lehet ellene tenni ???

Az eredményre kíváncsi vagyok.....

Ha tudsz a soraimban olvasni, akkor látod hogy ösztönzöm az embereket, hogy saját maguk tanulják meg ellenőrizni a berendezésüket (gombásodási oldalról).......
Már arra is gondoltam, hogy pont ez a baj......mármint az, hogy nem arra hívom fel a figyelmet hogy karbantartás, karbantartás, karbantartás, karbantartás, karbantartás, karbantartás, karbantartás, karbantartás........ bármi áron :)))

doki
Előzmény: Teo papa (8145)
Teo papa Creative Commons License 2006.11.17 0 0 8146

Hűűű

 

Ezt félreértetted .. szerintem. A "kérdezd meg a dokit" nekem szólt, hogy kérdezzem meg azt az orvost, aki megállapította a klímaallergiát!! Nem Téged ;-)

 

Teo >

Előzmény: Dr. Klíma (8141)
Teo papa Creative Commons License 2006.11.17 0 0 8145

Halihó

 

Remélem is, hogy az enyim sose lesz ilyen :-)

 

Ugyanakkor látom azt is, hogy Te elég borús képet festesz, ami figyelemfelhívásnak valóban jó, viszont nem kell tőle mindjárt mindenkinek a falnak menni. Magyarul: akinek nem inge .... :-)

 

Teo >

Előzmény: Dr. Klíma (8140)
Teo papa Creative Commons License 2006.11.17 0 0 8144

Jaa ja

 

Én is erre gondóótam :-)))

 

Teo >

Előzmény: Bys (8136)
Dr. Klíma Creative Commons License 2006.11.17 0 0 8143
Az olyan barátoktól óvok mindenkit, aki 3 méterről belekukkant és megnyugtat, hogy hülyeség az egész.....meg még el is hiteti veled, hogy ha veszélyes lenne a klíma, akkor nem is gyártanák..... :)
Előzmény: Bys (8136)
Dr. Klíma Creative Commons License 2006.11.17 0 0 8142
Hello

...ha valakinek kimutatják a tüdejében azon gombaféléket, melyek "véletlenszerűen" megtalálhatók abban a klíma berendezésben, mely mellett napi 8 órát dolgozik.....akkor elég nehéz elhitetni vele, hogy a gombák a gombalevesből származnak....és a klímája csak egy véletlen egybeesés.... :)
Előzmény: windy12 (8135)
Dr. Klíma Creative Commons License 2006.11.17 0 0 8141
"Azért én megkérdezném a dokitól, hogy mi a fene az a klímaallergia? Allergiás a mókuskerékre, esetleg a kompresszorra, netalántán a rézcsőre? :))"

látom a smiley-t.....lehet, hogy nem is kéne válaszolnom, mert egy jó poénnak szántad.....
egyébként szeretném tisztázni, hogy nem emlékszem olyan kijelentésemre, hogy "klímaallergia"........... mert ezt én sem tudom mit jelent.......

Azt viszont igen, hogy a helytelenül üzemeltetett klíma berendezés okozhat allergiás megbetegedéshez hasonló tüneteket...
Előzmény: viricsi (8134)
Dr. Klíma Creative Commons License 2006.11.17 0 0 8140
hello

A te berendezésed biztos, hogy nem lesz ilyen!!! Két egészen egyszerű okból...
- Az egyik, hogy tudod, hogyan kell használni a berendezésed, tudod mire kell figyelni és mit kell tenned.... (hála az infórmáció éhségednek, és a felelősségtudatodnak)
- A másik ok, ha mégis megtörténik, tudod hogy ilyenkor tenned kell valamit...tudod kihez kell fordulni......

autóklíma ua. mint az otthoni (felépítésileg) ..... gondatlanság esetén ugyanazok a "problémák" jönnek elő......a részletekbe nem megyek bele, mert megint jönnek a jószándékú tanácsok, hogy megint eltúlzom......
Sajnálom a barátod......ha időben felderítik, van gyógyszeres megoldás.....
Gondolom őt sem érdekli, hogy a többi autós nem beteg......de talán megköszönte volna, ha valahol belebotlik egy olyan infóba, hogy mit is kell tenni, hogy elkerülhessen egy ilyen jellegű megbetegedést....
üdv: doki
Előzmény: Teo papa (8133)
Dr. Klíma Creative Commons License 2006.11.17 0 0 8139
aha.....kezdem látni, hogy mi az amit nem értesz......biztosan elkerülte a figyelmed......

Nem a legionelláról van szó........a fonalas gombákról !!!!!!!!!! a kettő elég messze ál egymástól......

.....ha már a legionellát emlegetted...... (ha visszaolvasol, én szándékosan nem is említettem !!!)

Megint csak azt tudom mondani, hogy nem a sajtóból kell feltétlen értesülni.....

engedd meg, hogy hangosan, magamban gondolkodjak....
Láttál már ablakklímát.....tudod, hogy milyen a cseppvíz elvezetése.....azt is tudod, hogy egy kis gondatlanság, egy kis kosz és már nem is tud maradéktalanul elfolyni a kondenzvíz...... tehát megáll a készülékben, pangóvíz alakul ki...és életre kel a legionella és társai....... (nem mindennapi eset, de megtörtént/megtörténhet)

Most ezt a helyzetet képzeld el egy korházban (ugye nem kell nagyon mászkálni, hogy találjunk ott üzemelő ablakklímát....sőt találsz kórtermet is, ahol az elöbb említett dolgok rémesen megtalálhatóak......

Szóval elképzelhető, hogy egy kórteremben olyan betegek is vannak, akiknek egyébként gyenge az immunrendszere....... tételezzük fel, hogy nyár van....és épp nincs megszorító intézkedés, hogy nem használhatják a klímát......

Szerinted elképzelhető, hogy az eddig leírtak esetlegesen megtörtént eset/eseteket ábrázol..... ????

Ahhoz sem kell sok fantázia, hogy kikerülhet-e üzemeltetés közben a kórokozó egy ilyen berendezésből.......
Szerinted a "véletlenek" egybeesése miatt halhatott meg így valaki/valakik ?????

Szerinted aki ilyen körülmények között halt meg, annak a hozzátartozóit érdekli-e, hogy a klímában kimutatott legionella, vagy a köztéren levő szökőkút, autómosó, otthoni zuhanykabin, párásító berendezés, stb. -ből származott a végzetes baktérium ????

Szerinted ha egy ilyen ügy/ügyek napvilágot látnának, mekkora botrány lenne ?????

na és most fejezem be, mert ez az a pont, ahol én is azt gondolom, hogy nem szabad feszegetni.......(azt megjegyzem, hogy szerencsére a példa nem mindennapos és nem is lehet vele általánosítani)
Előzmény: viricsi (8131)
Dr. Klíma Creative Commons License 2006.11.17 0 0 8138
szia

"Nekem is van szerencsém találkozni nem kevés klímaberendezéssel, de azt nyugodtan kijelenthetem, hogy otthon üzemeltetett készülékek között még nem találkoztam olyannal, ami a te képeiden látható elszennyezettségben szenvedett volna."

Nekem tudomásom van róla, hogy igenis az otthonokban üzemelő berendezések között is akad bőven a képen látottakhoz hasonló.....
Azért azt hozzáteszem, hogy szemmel láthatóan jóval kisebb szennyezettség esetén is igen egészségtelen a berendezést üzemeltetni..... Vagy nem így van???

- Aki megbetegszik, azt szerinted érdekli, hogy ő az aki a statisztikához az adatokat adja?????
- Szerinted aki megbetegszik jogosan lehet felháborodva, hogy nem tájékoztatta őt senki a veszélyről????
- Szerinted aki ezek után megbetegszik, mennyire fog téged "szeretni", hogy legyintettél a dologra, hogy "el van túlozva" ???

- Azt elismered-e, hogy léteznek olyan berendezések, melyek hasonlóan néznek ki, annak ellenére hogy lakásba vannak telepítve???? Attól hogy te nem találkoztál még hasonlóval, az ugye nem azt jelenti hogy nincs is... ????

üdv: doki
Előzmény: viricsi (8127)
Dr. Klíma Creative Commons License 2006.11.17 0 0 8137
Szia

"A képen szereplő klímákról ki állapítja meg hitelt érdemlően, hogy mennyire káros?"

Vannak laborok, ahol a különféle gombák, baktériumok, vírusok, stb. kitenyésztésével, vizsgálatával foglalkoznak.... Ők tudják neked a hiteles eredményt produkálni.... (vedd fel a kapcsolatot, vegyenek mintát, vizsgálják be, és írjanak róla jegyzőkönyvet...) ennyi az egész......és máris hiteles adatok birtokában vagy..... ezzel kapcsolatban további kérdés ????

"Persze, egyértelműen látszik, hogy jó "dzsuvás", talán egészségtelen is, egy biztos: ijesztgető reklámnak, "melófogónak" teljesen megfelelnek."

....ha csak "lisztpor" lenne.....beszipákolnád.....az egészséges ??????? elárulom, nem lisztpor van a képeken...és belélegezve egészségtelen !!!!
Én ezeket a képeket nem reklámnak rakom be.....ezek tények, mert vannak ilyen klímák.....(azt elismerem, hogy reklámértékű, amit kihasználok) Ha a tied, ügyfeleid gépe nem, vagy még nem ilyen, akkor örülj.....

A problémát látni és megoldani kell, nem pedig legyinteni rá!!!! és legfőképp nem eltitkolni.....

üdv.: doki



Előzmény: Kicsitklímás (8129)
Bys Creative Commons License 2006.11.17 0 0 8136

"Ettől még nem árt az óvatosság, magyarul időnként nem árt belenézni :-)"

 

Jaja, van egy barátod, aki ha felétek jár, majd jó mélyen belenéz karbantartás címszóval... :)))

Előzmény: Teo papa (8133)
windy12 Creative Commons License 2006.11.17 0 0 8135

Komolyan, augusztusra nekem is kialakul a klímaallergiám. Egy jó tengerparti nyaralás tudná csak orvosolni :). Tudok még egy pár embert, akinek klímaallergiája volt/van. Pl. a Szatmári Kft. vezetőit, akik 2004-ben bevásároltak egy fajta készülékből vagy kétszázmillió forintért, és csak idén sikerült nagy részüket eladni. Na nekik biztos akkut klímaallergiájuk van.

 

Az ember nem a klímára allergiás, hanem esetleg!! az abból kiáramló levegőben lévő allergénekre. Az allergia kialakulásáról mai napig nem tudnak semmi biztosat a kutatók, akkor hogy jelentheti ki valaki, hogy Uram, ön a klímára, klímától allergiás?

Üzleti szempontból ez nekünk klímásoknak előnyös, de azért kicsike az igazságtartalma. Nagyon egyszerű a dolog, tisztán kell tartani a gépet (mint ahogy a hűtőt, a mosogatógépet, gáztűzhelyet, mikrót, stb.) és felesleges túldramatizálni a dolgot.

 

Én személy szerint, a vizsgálatok alapján kb. mindenre allergiás vagyok, de azért eszembe nincs júliusban megfőni a hőségben.

Előzmény: viricsi (8134)
viricsi Creative Commons License 2006.11.16 0 0 8134
Helyes egyetértünk. A tisztaság, a karbantartás nagyon fontos dolog.
Azért én megkérdezném a dokitól, hogy mi a fene az a klímaallergia? Allergiás a mókuskerékre, esetleg a kompresszorra, netalántán a rézcsőre? :))
Előzmény: Teo papa (8133)
Teo papa Creative Commons License 2006.11.16 0 0 8133

Okéé

 

Én úgy gondolom, hogy majd egy év múlva fogom látni, hogy nálam mennyire koszolódik el. Most még túl friss a klímám, úgyhogy egyelőre csak gondolataim vannak. Mondjuk abban erősen bízom én is, hogy az enyém sosem lesz ilyen, mint amiket itt a képeken láttam. Ettől még nem árt az óvatosság, magyarul időnként nem árt belenézni :-)

Egy barátomnak valami fúrmányos tüdőbaja van, azt állapították meg, hogy autóklímától. Autóhifis amúgy, meg mindenféle elektronikával foglalkozik.

Egy kollégámnál azt állapították meg, hogy klímaallergiája - vagy mi - van. Le is cseréltük az autóját egy klímátlanra.

Szóval azért jelek vannak ..

 

Teo >

Előzmény: viricsi (8131)
viricsi Creative Commons License 2006.11.16 0 0 8132
Jól tippesz, egyetlen öltönyöm van és azt sem a managerkedés közben híztam ki. :)))
Előzmény: Kicsitklímás (8129)
viricsi Creative Commons License 2006.11.16 0 0 8131
Nem, nem, ez mind igaz amit a doki ír. Gondom a veszélyeztetettség nagymértékű eltúlzásával van.
Egyszerűsítem a dolgot, mutass nekem Magyarországi példát arra, hogy valaki bizonyíthatóan a klímaberendezéstől szedett össze legionella fertőzést.Nem fogsz találni, pedig tavaly tele volt a sajtó mindenféle riogatással. Tavaly is leírtam, idén is leírom, egy zuhanyozóban sokszorosan nagyobb az esélyed összeszedni egy bármilyen légúti fertőzést, mint a klímaberendezéstől. (fertőzésről és nem a hideg okozta meghűlésről beszélünk) A nedves helységek tökéletes tenyészhelyei a gombáknak és baciknak, a zuhanyzás közben a tenyészhelyeken felvert anyagokat pedig a képződő vízköd, tökéletes cseppfertőzéssel szállítja a légútjaidba.
Egy átlagos, otthon használt gép, csak nagymértékű gondatlanságból tud, több év alatt eljutni a képeken bemutatott állapothoz.
Hozzáteszem, kivétel mindíg lehet, de általában nem találhatsz ennyire rossz állapotú gépet egy normális lakásban.
Előzmény: Teo papa (8130)
Teo papa Creative Commons License 2006.11.16 0 0 8130

Hmm ..

 

Most akkor ez csak duma szerinted? =:-O

 

Teo >

Előzmény: viricsi (8126)
Kicsitklímás Creative Commons License 2006.11.16 0 0 8129

Vidám szezonvéget mindenkinek!

 

Régen írtam már ide, de majdnem minden nap átfutottam ezt a topicot!

Viricsi! Nagyon hasonlóan látunk dolgokat! Így látatlanban le merném fogadni, hogy Te nem az öltönyös manager-szakik közé tartozol! :)

Abban biztos vagyok, hogy egy év alatt nem lesz ilyen "gombaparadicsom" egyetlen klímából sem. Az viszont megtörtént velünk is, hogy az egy szezonos klímáink ugyanígy néztek ki! Klímaszerelés után még a festők csiszolgatták a fa dolgokat, kijavítottak néhány festési hibát, természetesen működő klímával. A szűrők egy darabig bírták, aztán gondolom az apró port átengedték. Ugyanígy nézett ki az összes mókuskerék, elpár, szűrő.

A képen szereplő klímákról ki állapítja meg hitelt érdemlően, hogy mennyire káros?

Persze, egyértelműen látszik, hogy jó "dzsuvás", talán egészségtelen is, egy biztos: ijesztgető reklámnak, "melófogónak" teljesen megfelelnek.   

Előzmény: viricsi (8127)
windy12 Creative Commons License 2006.11.16 0 0 8128

 

Hello! 

 

Az LG Art Cool készülékek most akciósan kaphatók. Az akció december 22-is tart.

 

 

A09AHD panel/fa

 

 

 

193.900.- helyett  159.990,-

 

 

A09AHM panel/metál

 

 

193.900.- helyett  159.990,-

 

A12AHM panel/metál

 

 

204.900.- helyett 169.990,-

 

 

C09AHM mirror/metál

 

 

 

204.900.- helyett 169.990,-

 

 

C09AHR  mirror/tükör 204.900.- helyett 169.990,-

 

C12AHC mirror/cseresznye

 

 

 

215.900.- helyett 189.990,-

 

 

C12AHR mirror/tükör

 

 

 

215.900.- helyett 189.990,-

 

A készülékek és a telepítés megrendelhető www.pannonklima.hu

 

 

Windy
viricsi Creative Commons License 2006.11.15 0 0 8127
Na látod pont erről beszélek. Ha egy fogorvost kérdezel arról, hogy hány lyukas fogat látott a nála megjelenő páciensek szájában, arról még nem vonhatsz le általános következtetést a lyukas fogakról.
Nekem is van szerencsém találkozni nem kevés klímaberendezéssel, de azt nyugodtan kijelenthetem, hogy otthon üzemeltetett készülékek között még nem találkoztam olyannal, ami a te képeiden látható elszennyezettségben szenvedett volna.
Előzmény: Dr. Klíma (8125)
viricsi Creative Commons License 2006.11.15 0 0 8126
Látod, látod pont ezt zabáltatják meg veled.
A tisztességen ne essen csorba, már bocsánat, de te tisztában vagy azzal, hogy az asszonyod, hüvelyében, illetve a te férfiasságodon hány féle baktérium és egyéb jószág él?
Ettől még nem fogsz beledögleni a házaséletbe. :))
Előzmény: Teo papa (8122)
Dr. Klíma Creative Commons License 2006.11.15 0 0 8125
100/60

A szennyeződés mértéke válltozó..... de így is 35-44 tíz a hatodikok darab per négyzetcentiméret a kimutatott penésszám......
Sok, nagyon sok.....

Egyébként nehéz általánosítani..... hisz a "gombaölő" kommandót általában akkor hívják, ha baj van.......



Ez kb olyan, mintha egy tűzoltótól kérdeznéd, hogy 100 házból hánynál van tűz?...

Előzmény: viricsi (8124)
viricsi Creative Commons License 2006.11.15 0 0 8124
Üdv Doki!
A 8112-re egy számot leírnál?
Bys Creative Commons License 2006.11.15 0 0 8123
Korrekt!
Előzmény: Dr. Klíma (8118)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!