Keresés

Részletes keresés

ysu Creative Commons License 2016.12.02 0 0 436

Mindegyik lemezt a születésnapjára időzítették. Vagy akörülre. 

Én is több interjút, sajtóérdeklődést vártam, de ez van. Azért elhangzott egy párszor, hogy van új lemez, és a korábbi tapasztalatok alapján szerintem fog fogyni. 

Előzmény: TonyBrasco (435)
TonyBrasco Creative Commons License 2016.12.02 0 0 435

margón: Mondjuk értem én, hogy a Karácsonyi vásárlási mizériára időzítettek (marketing ugye), meg talán a szülinapjára is a megjelenéssel... de picit egyben rosszul is, mert most rengetegen adtak ki albumot (hasonló taktikai okokból), és lehet kicsit el fog veszni az újak tengerében.... szóval lehet kevesebb figyelem fordítódik rá (mind a vásárlók, mind a rádiós szerkesztők részéről), mint szerették volna...

Előzmény: ysu (433)
Borsos04 Creative Commons License 2016.11.30 0 1 434

Egy ilyen sűrű év után (Aréna koncert, új lemez, Angyal mellettem turné) főleg megérdemelte. Na meg amúgy is megérdemli! :P

 

 

Előzmény: ysu (433)
ysu Creative Commons License 2016.11.30 0 2 433

Ja, ja, és gratula a Comet gömbhöz! 

 

(Jó kis szülinap lett, két CD, egy DVD és egy díjátadó. :))

Előzmény: TonyBrasco (430)
ysu Creative Commons License 2016.11.29 0 0 432

Én is így éreztem az Egyszerrel és a Szerelemmel. Az Egyszerrel rögtön, a Szerelemmel egy kicsit később, amikor a Nananát elkezdték játszani a rádiók. Én egyébként a Nananát is szeretem, az volt a harmadik legjobb szerintem a lemezen. Nekem két kedvencem volt még arról, amik annyira nem lettek híresek, de a Müpás koncerten énekelte őket, a Boldogság van, és a Jó reggelt boldogság. A többi annyira nem fogott meg. 

 

Most viszont én mindegyikben találtam szeretnivalót. Ezért egyetértek, nehéz sorrendet állítani köztük. Személy szerint nekem legjobban a Jel és talán még a Mosd fehérre ment a fülembe (bár a Mosd fehérrénél először zavart, hogy az első néhány ütem megegyezik egy az Iránytűn kijött dal - Szeszély - első ütemjeivel, emiatt mindig onnan ugrott be a szöveg). E kettőn kívül különösen a szívemhez férkőzött az Egyszer élsz, a Könny csak hull, az Éden és a Tánc is. De tulajdonképpen, ha belegondolok, a maradék kettő, az Adrenalin és A vonaton is tetszik. Tulajdonképpen mindegyiket szívesen hallgatnám koncerteken.

 

Ahogy nézem a különböző véleményeket, én is úgy látom, hogy talán a Jel, az Éden és a Mosd fehérre lesznek a közönség kedvencei (a többi legfeljebb az én titkos kedvencem lesz). 

Előzmény: TonyBrasco (429)
Borsos04 Creative Commons License 2016.11.29 0 1 431

Engem egyelőre csak a Mosd fehérre húz be, az viszont nagyon.:) (mármint az újak közül, persze) De majd még sokszor meghallgatom a többit is.

Előzmény: TonyBrasco (429)
TonyBrasco Creative Commons License 2016.11.29 0 1 430

...és Boldog Születésnapot Magdinak! :)

TonyBrasco Creative Commons License 2016.11.29 0 1 429

Érdekes, mikor meghallgattam anno a 2011-t, szinte egyből két dal kirajzolódott számomra, mint később igen nagy sikert befutható dal..  a Szerelem és az Egyszer, mondtam is itt pedig még akkor csak a NáNáNá-t játszották a rádiók, aztán valahogy az élet engem igazolt, mert a két említett dal nagyobb siker lett később, mint a Nánáná... én még szerettem volna a Szabadulj El-nek is egy rockos berkeken belüli sikert, de valahogy az nem jött meg... A mostani új dalok közül nem igazán körvonalazódik ki nekem melyik lehetne még sláger... Talán a Mosd fehérre és az Éden-ben van némi potenciál erre, de még talán jobban át kellene ízlelgetni a dalokat.. az utóbbi még jól illeszkedne a MusicFm stílusvilágába is... esetleg még a Jel, a Egyszer élsz.. valami van bennük ami behúzhatja az átlag hallgatót...

TonyBrasco Creative Commons License 2016.11.28 0 0 428

ja, igen, vélhetőleg az újabbak közül az lesz a legnépszerűbb....

 

közben valaki a komplett albumot felvágta a tubusra.. :(( egyből megjelenés után... 

Előzmény: Borsos04 (427)
Borsos04 Creative Commons License 2016.11.28 0 1 427

A Mosd fehérre a legszebb dal az újak közül, szerintem. Azonnal belemászott a fejembe. Vannak egész jó dallamok, és szövegek, bár én még mindig örülnék egy kicsit keményebb, kevésbé "rádiós" hangzásnak. De erről már letettem. :) Nagyjából azt kaptam, amire számítottam az Április, Tejút, Érj hozzám után.

Koncerten biztos minden dal még jobban fog hangzani, ezt már sokszor tapasztaltam Magdinál. Ez is egy nagy erénye. Sok dalát koncerteken szerettem meg még jobban.

ysu Creative Commons License 2016.11.26 0 0 426

Én már hallottam! (A Spotifynak köszönhetően). 

Még sokat fogom hallgatni, de így elsőre nagyon tetszenek, az Április-Tejút-Érj hozzám stílusához illeszkednek. Az Adrenalin a legpörgősebb (ahogy az várható volt), bár kemény rocknak nem mondanám. Még A vonaton ritmusosabb, a többi hasonló mértékben, mint a három ismert szám. 

 

Azon csodálkozom, hogy nincs a lemezen Presser-szám, pedig Magdi az Angyal mellettem turnén elmondta, hogy kapott egy új dalt Pressertől, melynek címe Dobj egy papírrepülőt. Nagyon szép dal, illett volna ide. 

 

Kíváncsi vagyok, hogy van-e olyan szám a lemezen, aminek nem Magdi írta a szövegét. Nekem eléggé az ő stílusának tűnik mind. 

Előzmény: TonyBrasco (425)
TonyBrasco Creative Commons License 2016.11.26 0 0 425

És jó dalszövegek is.. csak jó lenne hallani is már.. :)

 

pl.

 

"Éden:

 

Csókokba bele is haltam
Sebeim magamon hagytam
Szép vagy, a szívedbe lestem
Lágyan ölel a testem
Énekelj valami szépet
Fülembe bűvös igéket
Gyere repülj, hogy láthasd
Akkora vagy mint a szárnyad

Fentről most minden más
Édenbe kóstoltál
Egyszer ha ott voltál
A földre már miért vágynál

Lassan az ajkadhoz érek
Árad a lélek, de félek
Gurul az idő az égen
Mézvirág illat a szélben
Tenyered mutasd, hogy lássam
Sorsunk tán összeforrt mára
Nevemet ráírom nagyban
Ne veszíts el majd a bajban

Fentről most minden más
Édenbe kóstoltál
Egyszer ha ott voltál
A földre már miért vágynál

Édenben ébredtünk
Egymásban szabadok lettünk
Édenben ébredtünk hirtelen

Fentről most minden más
Édenbe kóstoltál
Egyszer ha ott voltál
A földre már miért vágynál

Fentről most minden más"

 

"Jel:

 

Szekér a sorsunk, két angyal húzza

Nevet az egyik, a másik már unja

Fekszünk itt hátul, altat a szél

Ne siess kedves, van előttünk még 

 

Menni, menni, menni míg csak útra találsz

Hagyni, hagyni, hagyni, hogy csak vigyen a vágy

Élni, élni, élni úgy, hogy semmit se bánj

És szemedben a jel, hogy látod amit kell

Szemedben a jel 

 

Arcodat néha emeld a fénybe

Halkul egy líra, ne legyen vége

Mondd amíg mondom, kezünk még kér

Csak ennyit kell tudnod, míg hajt a vér 

 

Menni, menni, menni míg csak útra találsz

Hagyni, hagyni, hagyni, hogy csak vigyen a vágy

Élni, élni, élni úgy, hogy semmit se bánj

És szemedben a jel, hogy látod amit kell

Szemedben a jel 

 

Itt álltunk már mind, és ettünk a fáról

Hangos a szél ezen a nyáron

Miénk az ég, ami mindig kék

Csak ennyit kell tudnod, amíg hajt a vér 

 

Menni, menni, menni míg csak útra találsz

Hagyni, hagyni, hagyni, hogy csak vigyen a vágy

Élni, élni, élni úgy, hogy semmit se bánj

És szemedben a jel, hogy látod amit kell

Szemedben a jel"

Előzmény: Borsos04 (424)
Borsos04 Creative Commons License 2016.11.23 0 0 424

Vannak egészen különös dalcímek. :) Kíváncsi vagyok! Bízom benne, hogy lesz egy kis rock is. Vagy valami ahhoz hasonló... :D

Előzmény: TonyBrasco (423)
TonyBrasco Creative Commons License 2016.11.23 0 0 423
Előzmény: TonyBrasco (422)
TonyBrasco Creative Commons License 2016.11.23 0 0 422
Előzmény: ysu (421)
ysu Creative Commons License 2016.11.19 0 0 421

Még csak annyit, hogy Magdi új lemeze a jövő héten jelenik meg Érj hozzám címmel. 

ysu Creative Commons License 2016.11.19 0 0 420

Áthozva az X-Faktor fórumból: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=141646468&t=9204403

 

A kérdés az volt, hogy mennyiben játszik a szerencse nagy szerepet Magdi karrierjében? 

 

TonyBrasco válasza:

Pl. az, hogy akkor egy nagyon profi szerző és zenészcsapat mögéállt, teljesen alárendelve magukat. Itt értem leginkább Madarász Gábort és Závodit, akik már akkor nagyon nagy nevek voltak a szakmában.. Mai napig ők szerzik a dalainak zömét, pontosabban Madarász, aki ugye korábban Ákos nagy 90-s évekbeli slágereit szerezte, meg úgy kb jó pár magyar sikerfilm zenéjét... Ez ugye akkortájt volt, mikor még a tehetségkutatók nem futószalagon indultak, így tényleg Magdi és az, hogy nyert egy ilyet talán "nagy durranásnak' számított.. és talán ezért is döntöttek úgy akkor Závodiék, hogy segítik... Ma, amikor már van egy ilyen rakat tehetségkutatós, hogy egy komplett marhavagont meg lehetne tölteni velük, talán már nem lenne annyira egy ilyen zenészcsapatnak ez pálya, hogy támogasson egy nyertest a sok közül....

Nem is igen értem, hogy ugye Mex-ként játszottak korábban Madarászék... talán Sánta Gábor is része volt, és az oké, hogy Magdit felkarolták, de miért nem zenekarként, önálló új névvel nyomultak tovább, aminek mondjuk énekese Magdi lett volna... Kijárt volna a fiúknak, hogy ne valami másodrangú háttérzenészként legyenek említve Magdi sikerei mögött, mikor szvsz elég vaskos részük van benne....  Szóval ebben volt szerencséje Magdinak, mert sok más kezdő jó énekes nem tud egy rendes csapatot magának, esetleg valami hatodrangú zenészekkel, csetlik botlik egy garázsban, és ha nincs dalszerzője, vagy ő kevés ahhoz, hogy írjon, akkor ilyen SzaboZé meg Rakonczai féléknél kell kuncsorogniuk egy két használható dalért.. Az Eurovízióra meg ugye válogató nélkül tudott kijutni, azért gondold el, ha most indulna az Aprócska Blues-zal mennyi esélye lenne mondjuk a DAL c. darálóban... 

 

Bocsánat, hogy az egészet áthoztam, de túl hosszú ideig nem válaszoltam, és ott már nem akarom szétoffolni a topikot. Másfelől meg ez egy baromi érdekes dolog, és mindenképpen akartam rá reagálni. Jobb későn mint soha. 

 

a, Teljesen egyetértek azzal, hogy Závodiék jelenléte Magdinak nagy kincs, nagy támogatás, és biztos vagyok benne, hogy ezt ő is így érzi. 

Azt azonban nem írnám teljesen a szerencse számlájára, hogy ők egymásra találtak. Abban volt egy csomó unortodox döntése Magdinak, amit akkor az emberek nem vártak egy tehetségkutatóstól. 

- Ahogy menedzsert választott. Elhajtva az összes népszerű jelöltet, akik fút-fát ígértek, csillagot az égről meg instant külföldi karriert, ha csak azt csinálja, amit ők mondanak neki, ő kiválasztott egy nem túl ismert középkorú hölgyet, akinek rajta kívül nem volt pártfogoltja. Szovják Bea azt mondta Magdinak, hogy ha őt választja, arra mennek, amerre Magdi szeretne, ő nem mondja meg mit csináljon, de támogatja a céljaiban. 

- Ahogy kiadót választott. Nagy kiadó helyett kicsit, ahol max. underground zenészek voltak, ismertebb akkoriban talán csak a Magna Cum Laude. Az, hogy a CLS mostanában ismertebb, az Magdinak is köszönhető, meg a Dalnak meg az Eurovíziónak (elég sok pártfogoltjuk ment ki, ez annak köszönhető, hogy rájöttek, ez jó reklám a stúdiónak, nekik meg semmibe sem kerül). 

- Az első lemez készítésekor a CLS hozta össze Magdit Závodiékkal. Az viszont, hogy végül Závodiék lettek a zenekara, nem a véletlennek, nem a szerencsének volt köszönhető: Magdi megkérte őket, és ők egy feltétellel vállaták, hogy Magdi csak élő koncerteken lép fel, nem megy el fél-playbeckelni. Ez azt jelentette, hogy nem vállalhatott el akármit, és ez egy rizikós lépés volt (anyagilag is kevésbé kedvező eleinte, mint az olcsóbb, de rövidebb, többször ismételhető műsor), de mindez egybevágott Magdi terveivel és céljaival. Végül bejött neki. Mondhatnánk, szerencséje volt, de azért ebben a tehetsége, a népszerűsége, a koncertjeinek a minősége is benne volt. 

 

b, A hozzáállásból úgy tűnik, Závodiéknak rossz, hogy "alávetett helyzetben" játszanak Magdi mögött, jobb lenne, ha zenekarként jobb lenne, ahol Magdi lenne a fronténekes. 

Ami azt illeti, Závodi nem csak Magdi mögött zenél, hanem egyidejűleg Koncz Zsuzsának és Demjénnek is ő a zenekarvezetője. Madarász pedig Hobo mellett is gitározik. Ha saját zenekara lenne, ezt nem tehetné meg. Ő már évek óta session zenész, azok között pedig az egyik legnevesebb, legjobb. Az igazság az, hogy mind Koncz Zsuzsa, mind Demjén, mind Magdi, mind Hobo nagyobb tömegeket vonzanak be koncerteken, mint a Mex valaha (sajnos). (Amúgy három ex-MEX-es áll MAgdi mögött, de a harmadik nem Sántha Gábor, hanem Kovács Barnabás, a basszusgitáros). 

Ebben a felállásban Magdival együtt a zenekar is részesül a sikerből, a kreatív folyamatban partnerek, barátok is, a korkülönbség ellenére a 20 éves Magdi az első pillanattól jól beilleszkedett a bandába, és ez azóta sem változott. Szerintem Magdi éppen akkora szerencse Závodiéknak, mint ők Magdinak. 

 

c, A Dallal kijutott az Eurovízióra a Kedvesem. Miért gondolod, hogy az Aprócska Blues nem jutott volna ki? 

TonyBrasco Creative Commons License 2016.06.29 0 0 419
Borsos04 Creative Commons License 2016.06.12 0 0 418

Én az Áprilist sokáig nem tudtam megszeretni, de most már valamivel jobban tetszik, persze csak élőben. De inkább az a bajom, hogy egyik újabb dalánál sem érzem azt, hogy "na igen, ez az!". Valahogy olyan langyos mindegyik. És még ezzel sem lenne baj, ha nem Magdiról lenne szó. A tehetsége sokkal nagyobb, mint amennyire jók a dalai.

De bízom az új lemezben... :)

Előzmény: TonyBrasco (417)
TonyBrasco Creative Commons License 2016.06.11 0 0 417

A Tejúttal egyetértek. Az Érj hozzám nekem klasszisokkal jobb, mert a zenei része is érdekesebb, igényesebb és változatosabb.. Legalábbis nekem a kocsiban brutál jól szól, és olyan részeket is kihallok belőle, amit ugyanazon file lejátszásakor itt a gépemen istennek sem...

 

Ettől független egyetértek, hogy az Angyal mellettem más liga, és az tényleg ott van. Mindazonáltal az újabb dalai közül még mindig az Április viszi nekem a prímet, mert azt nagyon eltalálták, mind szövegileg, mind hangulatilag, mind zeneileg. Nem véletlen, hogy igen magas a youtube nézettsége, a rádiós játszásai és helyezései... 

Előzmény: Borsos04 (416)
Borsos04 Creative Commons License 2016.06.11 0 0 416

Én nagyon szeretem Magdit, de a mostani dalai szerintem nem az igaziak (leszámítva az Angyal mellettem-et). Sokkal több van benne ennél, nekem ezek egyszerű, tingli-tangli rádiós slágerek, főleg ezzel a zenei alappal. Remélem, hogy hamarosan jön az új lemez, amin jobb dalok lesznek, mert ha ebbe az irányba megy el, csalódott leszek... :(

A Tejút élőben jól szól (főleg az Arénában tetszett), de alapból attól se estem hasra, az újtól meg főleg nem. Az utolsó dal, ami igazán tetszett, az a Nélküled.

Hosszan tudnám még szerintem ragozni, de inkább abbahagyom. :) Ettől függetlenül szeretem Őt, és hatalmas tehetségnek tartom. De örülnék, ha kicsit visszatalálna a régi énjéhez.

TonyBrasco Creative Commons License 2016.06.10 0 0 415

Szia, nem tudom neked mi a gondod ezzel.. Nekem a chrome nem indít el automatikusan semmit, meg nem is telefonról netezek, szóval nekem az oldal azonnal és gond nélkül bejön... régebben a dailymotion-s videoknál volt ilyen gond, de olyat meg nem teszünk fel.. nincs ott nálad valami gubanc? :)

 

Szerintem nem emiatt nem jön ide senki beszélgetni... talán ennek teljesen más oka van..

 

(Mázlista, én messze vagyok, pár országgal arrébb... nem tudok ott lenni.)

Előzmény: ysu (414)
ysu Creative Commons License 2016.06.10 0 0 414

Tetszik az új dal (is!)

 

Viszont Tony, szerintem az, hogy ez a topik lassan 80%-ban beillesztett videókból áll, az rossz, mert gyakorlatilag fél óra, míg bejön, közben háromszor omlik össze a Chrome, időnként a gépet is újra kell indítani...

Szóval szerintem meg kéne kérni a moderátorokat, hogy vegyék ki a korábban feltöltött videókat, és ezentúl csak a linkeket tegyük be! Úgy talán több ember jönne beszélgetni. Így nem tudunk, pedig olyan jó lenne. 

 

Mit gondolsz?

 

(Most pedig készülődöm, ma este megyek a Millenárisra meghallgatni Magdit, hátha hozza az új dalt is! :))

 

 

Előzmény: TonyBrasco (413)
TonyBrasco Creative Commons License 2016.06.07 0 0 413

TonyBrasco Creative Commons License 2016.05.14 0 0 412

Előzmény: TonyBrasco (411)
TonyBrasco Creative Commons License 2016.04.11 0 0 411
TonyBrasco Creative Commons License 2016.04.11 0 0 410

Borsos04 Creative Commons License 2016.03.02 0 0 409

Én is sokat énekeltem. :) De hát erről Magdi is "tehet". :P

Előzmény: seven update sorbi (408)
seven update sorbi Creative Commons License 2016.03.01 0 0 408

Az. :-)

 

(Leszámítva, hogy néhány segghülye barom torkaszakadtából végigüvöltötte a koncertet. Valószínűleg a VIP-helyekről.)

Előzmény: Borsos04 (407)
Borsos04 Creative Commons License 2016.03.01 0 0 407

Zseniális volt! 

Előzmény: seven update sorbi (406)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!