Keresés

Részletes keresés

Kriza Creative Commons License 2006.10.27 0 0 40
Nálunk Emmusnál ég egy ilyen sóbigyós lámpa éjjel, hogy ne legyen vaksötét, meg mert kaptuk, meg mert talán segít... állítólag hasznos, 15-ös égő van benne, nem egy nagy fény, épp dereng a függöny mögött, nem szokott a náthája komoly lenni, viszont hosszú lefolyású az igen. Szóval nem tudom, segít-e. Akkor most segítettem? :-))
Előzmény: Lappantyú (39)
Lappantyú Creative Commons License 2006.10.27 0 0 39
a rendszeres öblítés szerintem sem jó, idén kipróbáltuk, hogy megelőzésképp-náthakezdetkor csinál-e valamit (nem), viszont amikor annyi cucc van az arcüregben, hogy az mindenképp gócol és fülre-torokra megy, rossz hallást okoz, etc., akkor szerintem(!) hatásos és jó. ördögi kör mondjuk, mert a legjobb nem hagyni odáig elfajulni a dolgot és akkor nincs is szükség rá, de ehhez az kell, hogy ha náthás lesz a gyerek, akkor egyből nagyon odafigyelve bazira mindig tisztán tartsuk az orrát és lehetőleg ne engedjük közösségbe, amíg meg nem gyógyul.
nem biztos. de mostanában ezen a véleményen vagyok, amit aztán mindig alakítok a tapasztalásoknak megfelelően. :-)))

csajok, sópipát és salvus vizet is feljegyeztem (van egy füzetem, ahová írogatom a tanácsokat, ebből a topicból most erősen megtölteni látszik a füzet, úgyhogy köszi! :-)), ugyanitt kérdezem, hogy mi van azzal a lámpával, ami ilyen sóbigyós, az jó? elég ronda mondjuk, de ez messze nem érdekes, ha használ. :-)
Előzmény: Ammandina (37)
illdii Creative Commons License 2006.10.27 0 0 38
Meg gondolom valami hasonlót lehet "imitálni" azzal is, ha Salus vizet teszünk a hidegpárásítóba. Azt hiszem azt is erre találták ki.
Előzmény: Ammandina (37)
Ammandina Creative Commons License 2006.10.27 0 0 37

Sziasztok, az én fiam is elég "beteges". Köhögés, orrfolyás ksiebb-nagyobb szünetekkel. Tavaly egy jó nevü gyerekgégész azt mondta, 5-6 éves korára elmúlik. Ő nagyon ellenezte az arcüreg-öblítést, főleg rendszeresen.

DM-ben kapható sópipa, sószipka. Persze nem ér annyit, mint a sóterápias barlangban, de reggel-este pár perces pipázás sokat javít a helyzeten.

Előzmény: Lovászi (17)
Lappantyú Creative Commons License 2006.10.27 0 0 36
hű, most jó sok voksom lett a sóterápiáról, a tengerről nem is szólva. :-)))) előbbinek utánajárok, utóbbit viszont csak úgy négy évente egy hétre kalibrálom magunkat, bár ki tudja, hogy a gyerek majd hol fog élni. :-)))))))))
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.27 0 0 35

a sóterápiára én is adok  egy voksot, a tengerre meg kettőt (legalább:) rögtön.

Előzmény: piglet (25)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.27 0 0 34

Törölt nick Creative Commons License 2006.10.27 0 0 33
parajelenség. az index csodákra képes..
Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.27 0 0 32

Törölt nick Creative Commons License 2006.10.27 0 0 31

én is az vagyok és mivel én főzök, a család is erős nyomás alatt van tejtermékügyileg. ez a tejmegvonás tényleg elgondolkoztató.

(ildi, Pipacsvirág köszönöm:))

Előzmény: Pipacsvirág14 (29)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.27 0 0 30

Pipacsvirág14 Creative Commons License 2006.10.25 0 0 29
Totál off:
ez a hír nekem valahogy kimaradt. Gratulálok a tesóhoz! Egészséget, boldogságot:)

On: a tejmegvonást mintha már hallottam volna... Enyém gyerek nem allergiás rá, még csak gyanú sincs, viszont a tehenet meginná a hűtőből (anyja fia:), úgyhogy nem rossz ötlet.
Ráadásul szerintem túl sok tejterméket eszik/iszik. Sajt, kefír, kakaó, tejfüggő a szentem.
Előzmény: Törölt nick (22)
Lovászi Creative Commons License 2006.10.25 0 0 28
Az Engystolt az itteni homeos gyógyszertárban ajánlották. Vigyázz, napi 1 szem kell csak belőle!
Előzmény: Lappantyú (19)
illdii Creative Commons License 2006.10.25 0 0 27

Még egy ötlet, ami bár finoman szólva sem tartozik mainstream orvoslás körébe, de nagyon sok érdekes kutatást lehet már erről olvasni-hallani, hogy a légúti betegségek virágzása idején érdemes kiiktatni a tejet a gyerek étrendjéből. A tehéntej fehérjéje alapvetően fajidegen és nagyon összetett fehérjelánc, a laktóz pedig szintén igen nehezen emészthető. És allergológusok szerint egy olyan időszakban, amikor a gyerek immunrendszere folyamatos harcban van a vírusokkal, kórokozókkal, akkor a tejben lévő fehérje és laktóz feldolgozása, hétköznapian fogalmazva, túl sok energiát von el az immunrendszertől a vírusokkal szembeni harcban. Olyan gyerekeknél, ahol bizonyított tejallergia nincs is, "csak" hajlam vagy gyanú, szintén le szokták állítani a tejivást ebben az időszakban.

Természetesen ez nem (sem) szentírás, csak eszembe jutott, mint még egy, a lehetséges praktikák sorában.

illdii Creative Commons License 2006.10.25 0 0 26
ápisz, mél ment:)
Előzmény: Törölt nick (20)
piglet Creative Commons License 2006.10.25 0 0 25
Sóterápia? Rendszeresen? Csak a tengerpartról jutott az eszembe.
Előzmény: Lappantyú (21)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.25 0 0 24

hát igen, mondjuk szerencsére Milli elég vidáman fogja föl (apjának köszönhetően, aki kb. a haja tetején pörög, h mulatságossá tegye az esti szeánszot gyógyszer/vitaminügyileg). az orrát lassan teljesen magának szívja (pl. szereti be/kikapcsolni a porszívót), és ő szól, ha elfelejtenénk beadni vmelyik cuccot.

de ha beteg, az nyílván rettenetesen frusztrálja.

Előzmény: Lappantyú (23)
Lappantyú Creative Commons License 2006.10.25 0 0 23
igen, a másik nehéz része meg az, hogy miként tudom megértetni vele, hogy mire a sok-sok orrszívózás, orrfújást, sterimár, infra, párásító, c-vitamin, echinácia, lándzsás útifű, mézes gyógytea és a jóég tudja, hogy mi. eleinte könnyű volt, nagyfiú már, azt mondtam: ettől meggyógyul. de nem gyógyul és ezt ő is látja és csak kérdezi, hogy de ha nem gyógyulok meg, akkor miért kell bevennem/meginnom/befújnom/kiszívnom/melegítenem? és mi az eget mondjak neki erre? hogy így legalább valamivel gyorsabb? vagy hogy ez van, hozzátartozik az életünkhöz, mint a fogmosás?
Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.25 0 0 22
ez a legrosszabb az egészben. az én lányom sem érti, h miért nem jár két hónapja oviba. (azért nem, mert született a tesója és semmi kedvünk nem volt a helyzetet folyamatos betegeskedéssel fűszerezni). most ráadásul még el is költözünk, rossz lesz neki megérteni, h abba az oviba, amit imád, már nem fog járni többé. és még erősen hezitálok, h az új helyen reszkírozzam-e a közösségbe járást. legalábbis egyelőre. mert hosszú távon egyértelmű, h az immunrendszer győz:)
Előzmény: Lappantyú (21)
Lappantyú Creative Commons License 2006.10.25 0 0 21
azt is próbáltam: voltunk vidéken, édesanyámnál egy-két hétig tavaly, ősszel is és tavasszal is, szép idő volt, falusi jó levegő, gyerek álló nap kint és semmivel sem gyógyult sem gyorsabban, sem nem lett jobb az immunrendszere.

a nyár, az megoldás volt. a tavasz végi utolsó náthából az arcüreg-öblítéssel teljesen kijött, aztán mentünk tengerpartra, az is jó volt és utána egy nagyon rövidke kis taknyosodást leszámítva nem volt beteg egészen három héttel ezelőttig. de három hete megint elkezdődött egyik éjszaka a köhögés, eztán vittem megint kezelésre, de hétvégére a javulás helyett az orra is folyni kezdett és azóta néha kicsit jobb, majd megint rosszabb, mindenesetre ez a harmadik hét, hogy nem jár oviba. most épp csak orrfolyás van, éjszakai száraz köhögés tegnapelőtt volt, azóta nincs. talán-talán jövőhéten elvihetem az oviba, nagyon vágyik már.
Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.25 0 0 20

illdii! nagyon köszönöm, szuper lenne! (a short noticeról nem is beszélve:))

itt az emilem: infokukacfidlermann.hu

és köszönöm a gratulát, 5,5 kilo csupa öröm:)

Lapa, én is a kinövésre építek!! közben tegnap óta gondolkoztam, nekünk akkor volt a legkevesebb problémánk, amikor nagyon sokat, de tényleg nagyon sokat volt Milli a szabadban. most az a célom, h ez megoldódható legyen a közeljövőben.

Előzmény: illdii (12)
Lappantyú Creative Commons License 2006.10.25 0 0 19
köszi :-) az engystol-os tippet pedig köszi, dokival beszélek róla és ha ő is úgy látja, kipróbáljuk. hosszú listám van már a tippekből, ezeknek gyűjtését nem adom fel semmiképp, de mióta beletörődőbb vagyok, azóta kicsit könnyebb is egyben.
Előzmény: Lovászi (17)
bloee Creative Commons License 2006.10.25 0 0 18
Szia!
Az én 27 hónaposom március óta jár bölcsibe, tavasszal folyamatosan beteg volt, 1 hét böli, 2 hét otthon szinten, egy antibio-kúra is kellett (mondjuk az tüszős mandula volt, és 3 nap alatt meggyógyult az ab-től, úgyhogy nem tiltakoztam ellene). Májusban kivizsgáltattuk, fül-orr-gégész orrmandula-kivételt javasolt, ha ősszel is gond lenne. (Bölcsi előtt max 2-szer volt náthás, semmi komoly.)
A mi dokinénink Ribomunyl immunerősítőt adott, ez - gondolom - a Broncho-izéhez lehet hasonló, egy rakás legyengített baci van benne, fél éves kúrában kell szedni. Most a felénél járunk, és augusztus elejétől múlt hétig nem kellett egyszer sem itthon fogni betegség miatt, fogalmam sincs, hogy csak nagyobb-erősebb lett, vagy a Ribomunyl hatása. Mindenesetre most beteg, náthás, köhög, és tegnap be is lázasodott, úgyhogy tuti nem csodaszer :-). (Bár állítólag mindenkin végigment a bölcsiben vmi hasonló.)
Szóval végleges tapasztalatom még nincs a cuccal, csak egy tipp ez is.
Üdv
bloee
Előzmény: ciza (15)
Lovászi Creative Commons License 2006.10.25 0 0 17
Lappa az én fiam ugyanezeket a tüneteket kombinálta asztmatikus hörghuruttal időnként, és 6 éves kora után mintha elvágták volna, vége lett. Kitartást!
Előzmény: Lappantyú (10)
Lovászi Creative Commons License 2006.10.25 0 0 16

Az Engystol is homeopátiás szer csak nem a Boiron gyártja, hanem a Heel, ezért kevesebben ismerik (nincs benne a patikákban osztogatott Boironos füzetkében).

Az Engystolt kifejezetten felsőlégúti betegségek megelőzésére ajánlják, nekünk nagyon bejött, 3 éve szedetem a kislányommal.

Torokfájásra szintén nagyon jó az Angin-Heel és influenzára a Grippe-Heel.

A broncho vaxom tényleg nagyon jó, csak kicsi gyerekek nehezen bírkóznak a bevételével (nagy a kapszula), de ki lehet belőle önteni a port, nincs semmi íze.

Előzmény: mamina (7)
ciza Creative Commons License 2006.10.25 0 0 15

Mamy én is hallottam már a Broncho-vaxomról az egyik barátnőmnél bevált és arra gondoltam hogy előbb tájékozódom hogy mi is az, aztán megemlítem az orvosunknak, hogy mi a véleménye, hogyha tényleg  még ezen a héten is megfázik.

Jelentem a gyerek most egészséges tegnaptól jár óvodába, szedi a Béres Cebion duót, plussz még kipróbálunk most egy lékoncentrátumot /gyümölcs,zöldség,gyógynövény/,olyan mint egy sűrű szirup. Állítólag jó, de csak most kezdtük el egy pár napja, gondolom el kell telnie egy kis időnek hogy immunvédő hatása is legyen.

Előzmény: MaMy (6)
ciza Creative Commons License 2006.10.25 0 0 14

Köszönöm a bíztatást, igen az óvonő is azt mondta hogy ez teljesen normális hogy bekerült egy közösségbe és adják-kapják egymásnak a gyerekek a baci és vírusokat, dehát egy jól felerősített immunrendszerrel szerintem ilyen nem következik be. Sokszor látom hogy kínlódik, folyik az orra, be van dugulva / persze szoktam porszívózni neki / és legszívesebben én lennék beteg. Persze azért nem várhatom el hogy teljesen tünetmentes és egész életében ne legyen beteg, csak nem ehhez voltam szokva hogy sorozatosan megfázik. És kudarcnak érzem igen és magamban keresem a hibát /már megint nem adtam rá sapkát, vagy előző este nem vettük be a Béres cseppet/ és nagyon elkedvetlenít.

Másrészt a gyógyszerek beadása is egy kínzás a gyereknek, hát ne tudjátok meg tele volt az asztalunk megbontott gyógyszerekkel, 66 gyógyszer : köptetők, köhögéscsillapítók, Calcimusc, antibio, orrcsepp,orrspray,persze volt közöttük nem gyógyszer is Cebion Béres csepp, amit együtt szoktam beadni mert a Béres csepp tájékoztatóján az van hogy C-vitaminnal együtt ajánlott beadni.

És érdekes mindig egy szimpla megfázásnak indul és próbálom otthon nyugalomban még csírájában elfojtani, és egyre rosszabb lesz amikor már kénytelen vagyok dokihoz vinni.

De mindenki bíztat hogy 1-2 kemény hónap után már könnyebb lesz, de mi lesz influenza szezonban?

Előzmény: illdii (3)
Lappantyú Creative Commons License 2006.10.25 0 0 13
(elnézést, javítom magam, mindig rosszul írom és így félreértésre ad okot: nem arcüreg átmosás, hanem arcüreg öblítés. nagy különbség, előbbi durva, utóbbi egy szoft kezelés.)
Előzmény: Lappantyú (10)
illdii Creative Commons License 2006.10.25 0 0 12

Azt hiszem eltűnt az előző hsz-om. Na szóval ha jó neked budai székhelyű homeos gyerekorvos, akkkor tudnék ajánlani olyat aki nekünk bevált, elég jól be lehet hozzá esni short notice-szal is, ez szempont lehet nálatok a transz-atlanti mozgások közepette:)

OFF Öcsisajthoz gratula:) ON

Előzmény: Törölt nick (8)
Lappantyú Creative Commons License 2006.10.25 0 0 10
sziasztok, nálunk pont ugyanez a helyzet: Peti tavaly ősszel lett bölcsis, előtte csak nagyon keveset volt beteg, utána rengeteget. mint ápiszéknál, nálunk is úgy: nem volt nagy gáz, nagyon ritkán volt lázas, levert vagy elesett, de krónikusan folyt az orra, köhögött. aztán tavaszra sajnos a füle is be-, belobbant és rossz hallást is tapasztaltam nála. közben végigpróbáltunk rengetegféle immunerősítőt, köptetőt, köhögéscsillapítót, orrfolyás-megelőzőt, homeósat és rendeset, antibiotikumot is persze - igazándiból semmi nem használt. egyikre sem tudom azt mondani, hogy na ez az, ez igen, ez tényleg, ez valami volt.

illetőleg a fülfájósságát, rossz hallását tudtuk tavasszal orvosolni, találtunk egy doktornőt, aki egy többrészből álló, de alapvetően orrszívásra alapulók kezeléssel eltávolította az arcüregben régóta pangó váladékot és ezzel a fülfájás (kopp-kopp) megszűnt. de a nátha-köhögés kombó sajnos nem, most ősszel ovis lett, egy hónapot járt "tisztán", kezdődött ismét a szokásos felsőléguti cucc. most is elvittem az arcüreg-átmosásra, de sajnos az derült ki számomra, hogy magát a náthát nem tudja meggátolni.

én azt hiszem, mostanra "beletörődtem" a dologba kvázi. természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem járjuk továbbra is végig az ajánlott orvosokat, nem próbáljuk ki a természetes és jónak tűnő szereket és hogy nem teszünk meg mindent, amit megtehetünk (november közepére kaptunk időpontot egy homeopátiás, felsőléguti problémákkal kiemelten foglalkozó orvoshoz például), de abba a dologba beletörődtem, hogy valószínűleg nem fogjuk megtalálni a csodaszert, ami varázsütésre elmúlaszt minden bajt.

ez a gyerek ilyen, aggasztó a köhögés, de másrészt meg hálistennek, hogy nincsen nagyobb baja. sokat lesz beteg idén is, jövőre is, folyni fog az orra és köhögni fog, olyankor nem engedem közösségbe, nagyon odafigyelünk az orrfújásra/szívásra, őszi-téli időszakban kap c-vitamint, éjszaka hidegpárásítok a szobájában, ha olyan a váladék, infralámpázom, eukaliptuszos illóolajat párolgatunk, mentolos kenőccsel kenem a mellkasát, ha szárazon köhög, köptetőt kap, ha csurogni kezd az orra, corysaliát, időnként elszed egy-egy üveg echinácia szirupot vagy béres cseppet vagy valami új vitaminkomplexumot, amit szimpatikusnak vélek, igyekszem sok zöldséget, gyümölcsöt, gyümölcslevet, natur joghurtot adni neki és kevés édességét, cukros dolgot, igyekszem sokat vinni a szabadba, ha szép az idő.
és igyekszem nem keresni magunkban a hibát, hogy jaj, biztos hideget ivott, nem öltöztettem megint fel eléggé, meg ezek. :-) nem ezen múlik.

és egyben nagyon, nagyon reménykedem, hogy egyszer csak kinövi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!