Keresés

Részletes keresés

RnD Creative Commons License 2011.07.05 0 0 1606

Junior válogatottunk hétfőn megkezdte felkészülését az augusztusi korosztályos (U19) Európa-bajnokságra. (Ez augusztus 4-14 között Hollandiában lesz; a magyar csapat csoportmeccseit Leek városában játssza, utána Maastrichtban folytatódik és Rotterdamban fejeződik be az Európa-bajnokság.)

 

A felkészülés négy hetes; az első héten Budapesten (5 nap), utána Gyulaházán (5 nap) végül két hétig Veszprémben (4+5 nap) lesz edzőtábor.

 

A jelenleg 18 fős keret a következő:

 

Kurucz Annamária

Pásztor Bettina

Hrankai Regina (kapusok)

 

Such Nelly

Takács Lili

Planéta Szimonetta

Siska Pálma

Kopecz Barbara

Kovács Gréta

Kuhinkó Vivien

Palkó Fruzsina

Takács Bianka

Kaiser Melitta (FTC)

Klivinyi Kinga

Hornyák Dóra

Gávai Szonja

Schatzl Nadine

Gazdag Kitti (Fehérép-Alcoa).

 

Az áprilisi kvalifikációs keretből kimaradt Tarjányi Szilvia és Mayer Maja. Újra bekerült Kuhinkó Vivien és két új játékos, akik eddig még sosem voltak korosztályos válogatott-kerettagok: Kaiser Melitta és Gazdag Kitti.

 

Az Európa-bajnokságra 16 főt lehet nevezni; a beállós és a balszélső poszton várható a szűkítés (jelenleg 3-3 játékos szerepel ezen a poszton a keretben). A kapusokat illetően könnyen elképzelhető hogy három kapussal utazunk majd Hollandiába; mindenesetre az áprilisi kvalifikációs tornán a svédek elleni meccsen parádés teljesítményt nyújtó Hrankai kihagyása aligha valószínű.

Fradista Utazó Creative Commons License 2011.04.27 0 0 1605

A csoportunk: Dánia, Magyarország, Horvátország, Lengyelország.

Előzmény: Fradista Utazó (1604)
Fradista Utazó Creative Commons License 2011.04.25 0 0 1604

Pot 1: Denmark, Russia, Norway and France
Pot 2: Hungary, Netherlands, Spain and Germany
Pot 3: Romania, Croatia, Ukraine and Sweden
Pot 4: Serbia, Austria, Poland and Slovenia

 

A szokásoknak megfelelően kisorsolják az 1., 3., 4., kalapból a csoportokat, a hollandok választanak, és utána sorolják a másik három csoportba a másik három csapatot a 2. kalapból.

Fradista Utazó Creative Commons License 2011.04.24 0 0 1603

Hogy neked mikre nincs energiád az éjszaka közepén :-) Köszi!

Előzmény: RnD (1602)
RnD Creative Commons License 2011.04.24 0 0 1602

Ez az index fantasztikus...:S:S:S

 

Akkor még1x, most már user-friendly formátumban....:-)

 

 

 

A svéd U18 világbajnok csapata:

 

FRIBERG Emma,  OGBOMO Ame, ZEIDLER, Fredrika (kapusok)

 

WALL Marie, BLOHM Linn, LINDH Maria, TELLENMARK V, DOMEIJ Alexandra, JOHANSSON Sara, HALLBERG Linn, DANIELSSON Clara, STROMBERG Carin, ADLER Maria, LARSSON Lina, CLAESON Linnea, LARSSON Linn

 

 A svéd U19 csapata a kvalifikációs tornán (kiemeltem azokat, akik a vb-n is szerepeltek):

 

FRIBERG Emma,  OGBOMO Ame (kapusok)

 

WALL Marie, BLOHM Linn, SAND Louise, SVENSSON Stephanie, TOLLBRING Cassandra,

JOHANSSON Sara, SKOGLUND Ida, DANIELSSON Clara, STROMBERG Carin, ADLER Maria,

LARSSON Lina, CLAESON Linnea, LARSSON Linn, LAGERQUIST, Anna. 

 

A világbajnok csapatból csak négyen hiányoztak -  Lindh, Tellenmark, Domeij és Hallberg -  (és a harmadik kapus, aki gondolom náluk is csak az időeltolódás miatt volt a keretben, ő az egész vb-n csak 1 óra játékidőt kapott....) A hiányzók közül Lindh és Hallberg csak kiegészítő játékosnak tűnik (a vb-n lőtt összesen 7 és 4 góljukkal), Tellenmark 21 gólt lőtt 7 meccsen, Domeij 16 gólt, ezzel a vb-győztes csapatban 6. illetve 8-9. helyen álltak a házi góllövő-listán. 

 

Konklúzió: a svéd U18 vb-győztes csapat gyakorlatilag megegyezik a kvalifikáción résztvevő csapatukkal, két fontosabb játékos maradt csak ki. De a vb öt legjobb svéd góllövője itt volt Kalocsán is, ők tavaly Dominikán 158 gólt lőttek az összesen 247 svéd gólból.

 

 

Előzmény: Fradista Utazó (1599)
Fradista Utazó Creative Commons License 2011.04.23 0 0 1600

Egyébként szédületes, hogy adott országon belül két egymást követő korosztály közt mekkora különbség lehet. Pl. Dánia adott egy olyan csapatot, ami éveken át nem kapott ki (Möller, Jörgensen, Dalby, Thorsgaard, Augustesen féle csapat), a következő korosztályuk meg döbbenetesen gyenge volt.

Montenegro két éve idehozott egy madnemhogy BL-szereplő csapatot. Milena Knežević, Suzana Lazović és Majda Mehmedović már akkor rendszeresen játszott a Budućnost felnőtt keretében - és azóta szerintem mindhárman csak visszafejlődtek. Plusz ott volt még Ivana Božović és Jelena Marković, a kapuban meg az akkor még bőven korosztály alatti Marina Vukčević. Most meg... épphogy verték az észteket, és számomra nincs ismerős név a keretükben.

 

Na, ezzel összevetve még inkább szép, hogy két éve döntőt játszottunk az EB-n (és úgy érzem, idegen környezetben is meglett volna az elődöntő), most meg van egy ilyen csapatunk.

Fradista Utazó Creative Commons License 2011.04.23 0 0 1599

Köszi a beszámolót :-)

 

Igazából a pontos értékeléshez azt kellene tudni, hogy a svédek mostani, és tavalyi dominikai csapat közt milyen volt az átfedés, az helyezné igazán el a mai eredményt. Mert ugye, akárhogy nézzük, tavaly pont tíz hely különbség volt a két csapat közt, és nem a mi javunkra.

Persze nincs már értelme a dominikai eredményen keseregni, úgy látszik, az oda vezető hibák egy része egyszerűen nem jött elő újra (Kalocsa szép hely, de vélhetően nem tompította el a lányok agyában a városnézés élménye a mérkőzésekre felkészülést), egy részét sikerült kezelni és megoldani. Meg az is sokat számít, hogy a kulcsjátékosaink egy része (a kezdősorból majdnem mindenki) NBI-ben edződik azóta.

És szerintem mentálisan jót tehetett, hogy már a válogatott nem egyenértékű a Vasassal úgy, mint ugyanez a korosztály mondjuk két éve.

 

Nagyon sajnálom, hogy erre a hétre esett a selejtező, és nem tudtam lemenni Kalocsára :-(

Előzmény: RnD (1598)
RnD Creative Commons License 2011.04.23 0 0 1598

....és ezt a mai győzelmet úgy értük el hogy a csapatban még bőven van tartalék:-) Ma elfogadható (de nem nagyon jó) kapusteljesítménnyel hoztuk ezt a meccset, úgy hogy gyakorlatilag egyetlen beállóval játszottunk (Sziluval) az egész tornán, aki - rá nem jellemző módon - igencsak formán kívül volt az első két mérkőzésen (a svédek ellen azért már elég jól felpörgött, így aztán tíz perc alatt kétszer ki is állították, utána hosszabb ideig Tuckos volt a vészbeállós...) Mindehhez tegyük hozzá még azt is hogy Planéta támadásban szinte végig betlizett és a skandinávok lerohanó támadásait (amiből azért nem volt túl sok) nem tudtuk igazából levédekezni. De mindezek ellenére a svédeknek nem nagyon volt esélyük, mert a valóban kritikus pillanatokban (a szünet után -2-nél, vagy a 45. perc tájékán, amikor az ellenfél feljött és az előnyünk már csak egy gól volt...) az egész csapat fejben és küzdeni tudásban fantasztikusan ott volt, pániknak nyoma sem volt, mindenki maximálisan összpontosított és odatette magát.

 

Külön érdemes kiemelni Hornyák Dórát, aki nagyon fontos pillanatokban lőtt gólokat, Klivinyi Kingát, aki a második félidőben az összes hetest belőtte (emlékszem tőle néhány olyan meccsre korábban, ahol kihagyott fontos heteseket, de most szó nem volt ilyesmiről), és Such Nelly-t, aki a második félidőben több (azt hiszem három) nagyon fontos gólt lőtt jobbszélről, nem könnyű szögből, magabiztosan, méghozzá egy jó kapusnak. (Itt mind a három gól életfontosságú volt, a harmadikat Such a kapus lába között lőtte, egy nagyon kis helyen....mit mondjak, az hatalmas gól volt, és nagyon fontos is:-)))

 

Egy szó mint száz: az U19-eseink mint csapat érdemlik meg tényleg a gratulációt, mert ha nem is megy mindenkinek jól a játék, akaraterőben és összpontosításban felül tudjuk múlni az ellenfelet és győzni tudunk....mint azt a mai példa is mutatja....:-)))

 

 

RnD Creative Commons License 2011.04.23 0 0 1597

'Nyilván a svédek fölényes győzelme biztató a holnapi, és egyben ijesztő a szombati meccsre nézve...'

 

Ezt még Kalocsán olvastam csütörtök este és  - kicsit mosolyogva :-) - magamban már akkor hozzátettem:

'...ijesztő annak aki nem látta a meccset'. De Germanicus éjsötét peszimizmusát már régről ismerem:-) szóval ez nem lepett meg....

 

A helyzet az h az 1992-es egy híresen jó korosztály (még az MKSz is így tartja számon őket...:-), ez egy nagyon jó csapat volt mindig és a svédek - bár világbajnokok - semmivel sem jobbak nálunk. A vége előtt nyolc perccel már hét góllal vezettünk, onnét jöttek fel a skandinávok a végén mínusz háromra, amikor már esélyük sem volt...Szóval csak ennyit a 'reménytelen h legyőzzük őket' (Germanicus) svédekről....:-))))

Előzmény: Fradista Utazó (1591)
rezike Creative Commons License 2011.04.23 0 0 1596

Az utóbbi évek legnagyobb utánpótlás sikere szerintem. A sokak által verhetetlennek hitt Svéd világbajnok csodacsapatot legyőztük. Gratulálok mindenkinek

Előzmény: Fradista Utazó (1595)
Fradista Utazó Creative Commons License 2011.04.23 0 0 1595

A vége 32-29! :-)

Előzmény: Fradista Utazó (1594)
Fradista Utazó Creative Commons License 2011.04.23 0 0 1594
Félidőben kettővel égünk.
Fradista Utazó Creative Commons License 2011.04.22 0 0 1593
40-21 a vége, hihetetlen :-)
Előzmény: Fradista Utazó (1592)
Fradista Utazó Creative Commons License 2011.04.22 0 0 1592

Félidőben 17-11-re vezetünk Montenegro ellen.

Fradista Utazó Creative Commons License 2011.04.21 0 0 1591

Nyilván a svédek fölényes győzelme biztató a holnapi, és egyben ijesztő a szombati meccsre nézve. Mondjuk az azért sejthető volt, hogy Montenegro most gyengébb lesz, mint két éve az akkori keret.

Előzmény: Isthy1 (1590)
Isthy1 Creative Commons License 2011.04.21 0 0 1590

Ezek bíztató eredmények. Remélem holnap is mindkét csapat nyer.

 

Ahogy olvasom, ma egy másik Vukcsevics emelkedett ki a montenegróiaktól a 10 góljával.

Előzmény: Fradista Utazó (1589)
Fradista Utazó Creative Commons License 2011.04.21 0 0 1589
HUN - EST 51-19.
Fradista Utazó Creative Commons License 2011.04.21 0 0 1588
SWE - MNE 35-21.
adni jó Creative Commons License 2011.04.21 0 0 1587

miért nem? ennyivel ezt nem lehet talán lerendezni.

több terhelést kapnának a felnőtt mezőnyben!

 

Előzmény: Fradista Utazó (1575)
RnD Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1586

'...Ráadásul Vivi jó védekező játékos is!!!!'

 

Vagy legalábbis felettébb agilis (mint ezt a Fehérép-Szekszárd meccsen tapasztaltam...:-)

Előzmény: krisztián80 (1582)
RnD Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1585

OK:)  Ha te mondod h Palkó Fruzsi jó formában van, azt elhiszem...:)

 

De tényleg örülök neki ha ilyen jó, én is nagyon jó beállónak tartom.

 

 

Előzmény: Fradista Utazó (1584)
Fradista Utazó Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1584

Én is azt gondolom, hogy senki nincs érdemtelenül a keretben, maximum azt lehet vitatni néhány poszton, hogy két közel azonos képességű játékos közül miért A került be, és miért nem B - de ha B kerül be, akkor a kérdés ugyanígy feltehető volna, csak fordított előjellel.

Én egyedül Gréti helyét kérdőjeleztem meg, de azt sem a képességei, hanem az állapota miatt.

 

Ha már megmelítetted: Palkó Fruzsit láttam kétszer játszani, egyszer a Debrecen, egyszer a Fradi ellen, az elmúlt héten. Azt gondolom, hogy simán a korosztály legjobb beállója, de nem biztos, hogy 60 perceket fog tudni végigjátszani.

Előzmény: RnD (1579)
krisztián80 Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1583

Nem tudtok vmit ami közvetiti ezeket a meccseket? Szerintem sokan néznék szivesen a junior válogatottat, mégis csak a jövő reménységei!

krisztián80 Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1582

Igazad van!!! Ráadásul Vivi jó védekező játékos is!!!!

Előzmény: RnD (1580)
RnD Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1581

...megkaphatta volna (természetesen), mert ez most már nyilvánvalóan nem aktuális.

Előzmény: RnD (1580)
RnD Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1580

Egy kérdésem viszont tényleg lenne :-)

 

Ahogy látom, a 16 fős keretben három kapus is van. Ez tavaly teljesen érthető volt, mert tőlünk jó távol rendezték a vb-t és az időeltolódás/akklimatizálódás miatt kockázatos lett volna csak két kapussal kiutazni. Viszont a mostani három napos kvalira két kapus bőven elég szvsz, és az így felszabaduló helyet megkaphatná valaki, aki belső posztokon támadásban és védekezésben is hasznára lehetne a csapatnak. Azaz Zsigmond Vivi, aki ráadásul nagyon jó formában is van (lásd MK-döntő...)

RnD Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1579

Ezt a 'csak három embernek megkérdőjelezhetetlen a helye etc. etc.' mondatot Germanicus (a.k.a.

Fradista Utazó:-) szerintem csakis figyelmetlenségi rohamában írhatta, pláne ha figyelembe vesszük hogy a három említett játékos közül az egyik hosszú ideig sérült volt és az utolsó négy edzőtáborban nem is vett részt. Ezek után alig hiszem h a mostani formájáról Germanicusnak - vagy bárki másnak - lehet valamiféle elképzelése is, anélkül pedig komolytalan bárkinek a helyét megkérdőjelezhetetlennek nevezni. De ez nem is lényeges....

 

A jelenlegi keret kifejezetten ütős, valamennyi játékos megérdemelten van bent, kár ezt tovább ragozni.

Probléma inkább az összeszokottság hiányából adódhat, és abból h a legtöbbjük nagyon jó támadó játékos, de védekezésben azért már kevésbé jók (és - főleg - egyáltalán nem összeszokottak...) Viszont az első komoly meccsig öt napot most együtt készülhetnek és reméljük a legjobbakat...:-) 

Előzmény: krisztián80 (1578)
krisztián80 Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1578

Szerintem a Klivinyi Kinga és a Kurucz Annamarária is megkérdőjelezhetetlen ahogy igy elnézem, de biztos csak kifelejtetted őket!

Mindkettő alap embernek számit.

A Zsigmond Vivin én is csodálkozom hogy nem került be a keretbe, ahogy láttam már felépült a sérülésből.

Előzmény: Fradista Utazó (1570)
egeniczsámat Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1577

Jó kis csapatot hozott össze Gyurka.

Talán még Tóth Orsi kellene még,aki az EB-én a legeredményesebb balszélső volt,és Dominikán is megállta a helyét. Lehet róla tudni,miért nem fért be a keretbe?Sérült?

 

RnD Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1576

....és akkor most nézzük a kvalifikációs csoportbeli ellenfeleinket.

 

 

ÉSZTORSZÁG

 

 

Az észtek a 2009-es Eb-re nem jutottak ki, miután a kvalin nagyon kikaptak a franciáktól (FRA-EST: 40-22) és utána meggyőző fölénnyel verték a letteket (EST-LAT: 40-28). (Ezek szerint az észt női kézi azért jobb, mint a lett.) Ez egyben azt is jelentette hogy a következő két évre kiestek a nemzetközi kézilabda-életből, legalábbis ez a korosztályuk (mivel a 2010-es vb-re csak az Eb-n lehetett indulási jogot szerzni, ezért a 2009-es Eb-re nem kvalifikáló csapatok automatikusan kimaradtak a tavalyi vb-ről is...)

 

 EST U19-es csapata ezek után idén márciusban állt fel és kezdte meg a felkészülést. Pontosan hét (nem egymás után következő) edzésnapra kaptak lehetőséget Tallinn egyik sportcsarnokában, délutánonként 17h30-19h00 között. Ezek szerint összesen alig valamivel több mint tíz órát tudtak együtt edzeni a kvalira. A múlt hétvégén két edzőmeccset is játszottak a (2009-ben kvali-utolsó, és ezért az Eb-ről szintén lemaradó) finn junior-válogatottal, ahol

 

        --FIN - EST: 25-25 (11-11)    és   FIN - EST 28-26 (14-13).

 

 

Az észtek 14-fős keretében - a nevek alapján ítélve - tíz játékos orosz származású:

 

Linda Veski, Anneta Jefimova, Valeria Malkova, Kim-Ly Hoang,  Alina Bezko, Mari Pihelgas, Jekaterina Maizik, Aleksandra Romanenko,  Juliana Krapivinskaja, Maarja Põldver, Diana Vilotseva, Jevgenia Krutikova, Natalja Kavalerova, Jekaterina Tsernestsuk.

 

 

 

MONTENEGRO

 

 

Montenegro U17-es válogatottja szintén nem jutott ki a 2009-es Eb-re, mentségükre legyen mondva hogy valószínűleg a legnehezebb kvalifikációs csoportban lettek harmadikok (MNE-ISL: 29-26, -SWE: 25-30, -RUS 24-27). Ezek után a szövetség úgy tűnik hogy le is mondott erről a korosztályról; a honlapjuk hírfolyamát nézve MNE U19-esei ősz óta egyetlen válogatott meccset sem játszottak (míg az U17-eseket még a Mediterrán Kupára is elküldték...) Márciusban ötnapos, áprilisban pedig egyhetes edzőtáborban vettek részt; az előbbire 15 fős, az utóbbira 19 fős keret kapott meghívót, de ebbe már csak 10 játékos került be a márciusiak közül. Mindezek alapján az MNE U19 meglehetősen esetlegesen összetoborzott válogatottnak tűnik, de az is igaz h egyetlen délszláv csapatot sem szabad előre leírni...

 

 

 

SVÉDORSZÁG

 

 

A svédek a korosztályos világbajnokok tavalyról, de a 2009-es Eb-n csak a hetedik helyen végeztek (mi Eb-5. voltunk), ezért kell most kvalifikációs tornán részt venniük. A világbajnoki címnek köszönhető-e vagy sem, de a svédek sem vitték túlzásba a felkészülést ebben a szezonban. Először decemberben voltak edzőtáborban, ahol két klubcsapattal játszottak (egyiktől kikaptak, a másikat - egy 'vegyes' csapatot - megverték...) A kvalifikációig összesen 15 edzésnap állt rendelkezésükre. "Javulnunk kell és nem úgy kell játszanunk, mint egy junior-csapatnak, hanem mint a felnőtteknek" jelentette ki mindenesetre Joachim Lundberg, a csapat másodedzője. Feltételezhetően ennek jegyében a svéd junior-válogatott csak egyetlen válogatottal találkozott a dominikai vb óta, az Eb-ezüstérmes svéd felnőtt-válogatottal. 

 

         --SWE - SWE U19:  33-13 (13-3).

 

A juniorok tíz percig partiban voltak (3-3), de ezután a felnőttek egy 10-0-ás szériával elhúztak, és a svéd U19 húsz percig gólt sem tudott dobni; végül az Eb-ezüstérmesek  - jobb szó nincs rá - ripityára verték saját junioraikat. A mérkőzés hétfő este volt, a juniorok kedden utaztak el Kalocsára; hogy ez a megalázó vereség mennnyire hatott a svéd csapat önbizalmára, az majd a hétvégén kiderül...

 

A meccs stat-ja amúgy (csak a góllövők):

 

SWE: Matilda Boson (Spårvägen) 4, Jessica Helleberg (Sävehof) 4, Annika Wiel Fredén (Heid) 4, Jamina Roberts (Sävehof) 4, Nathalie Hagman (Skuru) 3, Angelica Wallén (Esbjerg) 3, Therese Islas Helgesson (Toulon) 3,  Johanna Wiberg (Eslöv) 2, Anna-Maria Johansson (Esbjerg) 2, Tina Flognman (Toulon) 2, Isabelle Gulldén (Sävehof) 1, Linnea Torstensson (Midtjylland) 1.

 

SWE U 19: Carin Strömberg (Nacka) 4, Maria Adler (Lugi) 2, Linnéa Claesson (Skuru) 2, Marie Wall (Kungälv) 1, Stephanie Svensson (Spårvägen) 1, Sara Johansson (Örebro) 1, Ida Skoglund (Hellton) 1,

Lina Larsson (Örebro) 1.

 

 

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!