Keresés

Részletes keresés

endru Creative Commons License 2003.05.25 0 0 43
Mivel a magyar nevek bizonytalanok seretném pontositani mi van neked. A vadcitrom (poncirus trifoliata) egy erősen tövises, zöldes, esetleg sárgás növény, levelei 3 darabból összetettek. Az enyém már néhány hete teljesen kihajtott. Reménykedj, hogy csak késik, mert lehet, hogy hideg körülmények közt tartották. fagyállónak mondják, de az egyik erősen visszafagyott a másiknak nem történt semmi baja. Nekem még nem virágzott, az idősebb legalább 5 éves. Azt mondják, hogy ehető, de én egyszer megkóstóltam a termését. Kesernyés savanyú a leve, ha egyáltalán lének lehet nevezni azt a pár csepp valamit amit az 50 mag közül ki tudtam sajtolni.
Nekem az egyik kedvenc növényem, ágas-bogas kinézete, télen lomb nélkül dekorativ, és félelmetesek a hosszú tövisei.
Pesten ha a Tv székházból kifelé jössz akkor előre és kissé jobbra találsz egy őreg vadcitromot. Ha ősszel keresed meg, szedhetsz onnan citromot, tavaly igen sokat találtam alatta.
Előzmény: fenyo54 (38)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.25 0 0 42
Én amit rendeltem azt mindent megkaptam. Nem is volt különösebb gond a csomagolással. Az eper, málna, szeder szinte mindegyike megfogant.
Tozatu Creative Commons License 2003.05.18 0 0 41
Hát,ezért bajos ez a postai rendelés.
Előzmény: kígyószisz (39)
Tozatu Creative Commons License 2003.05.18 0 0 40
Az enyémen voltak-vannak levelek.
Előzmény: fenyo54 (38)
kígyószisz Creative Commons License 2003.05.16 0 0 39
Nekem is ez a tapasztalatom. Rendeltem a Starkl-től is, meg a Wiandt-tól is, nagyjából egyszerre jöttek meg. A Starkl gyönyörűen csomagolt (folpack is, doboz is, védve minden hajtás), a növények szépek, nagyok és virulensek voltak, sőt, még az elültetés után is azok. a Wiandt csak újságpapírba csomagolt, minden felborult, a földek félig kiömlöttek, a növények egymást tiporták (gondolom, a csomagot nem kezelik gyengéden a postán), de szerencsére túlélték, ezek is szépek. Mégis inkább a Starkl-től fogok rendelni, azt hiszem.
Előzmény: Tozatu (37)
fenyo54 Creative Commons License 2003.05.16 0 0 38
Helló Lányok!
Van valakinek tapasztalata vad citrom magyar viszonyok közötti nevelésével kapcsolatban? Rendeltem egy darabot ettől a cégtől a múltkor, és azóta nem változott rajta semmi. Ugyan olyan zöldek a kis ágacskái, mint ahogy megérkezett. De nem tudom, nem kellene már leveleinek is lennie. Nekem már kihajtott az a lilaakácom is - jóval a többiek után - amiről már félig lemondtam, meg egyébként is, már május közepe van. Kezdem elsiratni szegény citromkámat.
Tozatu Creative Commons License 2003.04.23 0 0 37
Megjött a Wiandnak a cucca is,szépek,erősek,csak kicsit kiborult a föld cserepekből,de nem vészes.
Előzmény: fenyo54 (35)
Tozatu Creative Commons License 2003.04.23 0 0 36
Szerintem ilyenkor nem számolnak fel postaköltséget,csak csomagolásit,mert nem a Te hibád.Megvan mind,elültettem,átültettem.Sima meszes talajban vannak,bírják,de később hajtanak ki.Első évben nem sokat nőnek,de aztán,megugranak,bokrosodnak.

Előzmény: demjengi (34)
fenyo54 Creative Commons License 2003.04.23 0 0 35
Szaisztok lányok! Az én csomagom ebben a percben érkezett meg. Mivel a munkahelyemen kértem kézbesíteni - a posta nálunk csak de. van nyitva -, ezért jóformán csak a létszámot tudtam ellenőrizni. Az rendben van. A gránátalma nekem is csak egy száraz kórónak tűnik, még csak nem is éri el a "dorong" méretet. Egy klemátiszom van, amin vagy rajta van még a tavalyi elszáradt hajtás, vagy már az ide első halt el, de azért van egy friss, igaz kicsi gyenge, de jónak tűnő hajtása is.
Én teljesen meg vagyok elégedve így elsőre a céggel, pozitív meglepetés volt a számomra.
demjengi Creative Commons License 2003.04.22 0 0 34
Sziasztok!
Nekem is megjött a rendelés, csak az ólomvirág maradt ki. Ennek nem örülök, mert akkor kétszer fizetem ki postaköltséget. Lehet, hogy le is mondom.
A rózsák nagyon erősnek tünnek, de a gránátalma csak egy csupasz botnak látszik. Tozatu, úgy emlékszem Neked van gránátalmád. Ez milyen földet szeret? Két könyveben is megnéztem, de egyik sem írja. Csak az gyanús, hogy a katalógusban a rododenron, és citromfák között szerepel, amik savanyú földet szeretnek. Nem akarom rossz földbe ültetni.
Tozatu Creative Commons License 2003.04.20 0 0 33
Nekem már meg is jött,sőt el is ültettem majdnem.Meg vagyok elégedve a többséggel,egy jött aminek a levelén rozsdát láttam,de kezelhették,mert a friss levélen nincs.
Előzmény: fenyo54 (32)
fenyo54 Creative Commons License 2003.04.18 0 0 32
Hát mégis rászántam magam a rendelésre, majd beszámolok a tapasztalatokról.
Tozatu Creative Commons License 2003.03.28 0 0 31
Nekem egy csomagban küldték,már nem emlékszem az árára,de nézd meg a honlapjukon.Sőt visszajeleztek,hogy meddig várjak türelemmel.
Előzmény: kígyószisz (29)
Tozatu Creative Commons License 2003.03.28 0 0 30
Ez a beosztás,csak ha csúszás van,akkor egy-két növény fazonra lesz igazítva.Vagy felkapja a vizet és marad az egész hatalmas kert nekem.Jól el vagyunk.;)
Előzmény: fenyo54 (28)
kígyószisz Creative Commons License 2003.03.28 0 0 29
Bocs, de mennyiért küldenek? Én is rendelnék. Ha külön-külön küldik (gondolom, mert ha cserjéket is szeretnénk, évelőket is, stb., azt nyilván külön csomagolják), akkor mennyiért ér oda (hová is?).
Előzmény: Tozatu (27)
fenyo54 Creative Commons License 2003.03.25 0 0 28
Nem lehet megoldás, hogy a fűnyírés első lépésében te körbenyírodd a területet egy sorban, és csak az után engeded be a párod, megkérve őt, hogy ezen belül maradjon? Persze a fűnyírókkal én is gondban vagyok, mert ha leáll, a termetem miatt egyszerűen nem bírom eléggé megrántani az indító zsinórját - de hát erre megoldás a villanymotoros nyírógép.
Előzmény: Tozatu (25)
Tozatu Creative Commons License 2003.03.21 0 0 27
Ezt már felfedeztük,pláne a szuper epernél,pár sor egymásra van másolva és a csoda kis gyümölcsfák is.A növények is sokára kezdik megközelíteni a képet.
Komáromtól rendeltem tavaly,nagyon gondosan csomagolták és szépeket küldtek./Idén is rendeltem/
Előzmény: tikatika (23)
Tozatu Creative Commons License 2003.03.21 0 0 26
Oké,semmi gond,;).Az a baj,hogy nálunk eléggé meszes a talaj és nekem pont olyanok tettszenek,amik nem szeretik a meszet.Egyenlőre elvagyunk egymással.
Előzmény: fenyo54 (22)
Tozatu Creative Commons License 2003.03.21 0 0 25
Ismerős állapot!Az enyém csak egyenesen tudja tolni a fűnyírót,megjelölés nem számít már.Volt mikor megjelöltem jól látható hasábfákkal a két végét,megörült,mert pont elfért a kettő közt a gép.Persze tövig lekaszálta a növényt.Hiába mondom,hogy a bokros részt hagyja meg nekem.Tavaly már megfenyegettem,hogy kárt teszek cserébe a veteményesébe,hatott egy ideig.
Előzmény: pireisz (21)
IGric Creative Commons License 2003.03.21 0 0 24
..
tikatika Creative Commons License 2003.03.21 0 0 23
Rendeltél már?
Mert ha még nem, akkor előtte nézd meg a tuja.hu kínálatát. Nagyon korrektek, szép, és elég nagy növényeket küldenek.
Engem kiábrándít a Starkl - Sieberz azonossága. Jópár növényről u.a. a képet rakják be, esetleg egy kis retusálás. A mostani katalógusokban nézzétek meg az "ibolyafát" tibouchina néven. Ugyan az a növény, csak az eggyikben 5* annyi virággal tükörképpel rakták be. A komáromi kertészetről pedig csak jót tudok mondani, és mindenkinek tudom ajánlani.
Előzmény: Shee (2)
fenyo54 Creative Commons License 2003.03.17 0 0 22
Most mentegetődzöm Tozatu! Nem volt gond a tanáccsal, a betűtípus nem a hangsúly miatt volt, csak a gépem újraindításából adódóan maradt.
Előzmény: Tozatu (17)
pireisz Creative Commons License 2003.03.17 0 0 21
Helló Demjengi! Tudod én csak egy botcsinálta kertész vagyok, aki nagyon szereti a szép virágokat, és dolgozik is értük, csak a férjem nemigen. Sikerül neki minden évben több /legalább évente tizet/ teljesen kiirtania. Tavaly rengeteg rózsát vettünk, csináltam egy rózsaágyást, kettő nem hajtott ki, a másik hatot EGYENKÉNT taposta ki azzal a jelszóval, hogy segít nekem. Van fogalmad mit érzek ilyenkor. Egyszerűen nem érti, hogy, ha beletapos a közepébe, az nem jó a növénynek.
Előzmény: demjengi (20)
demjengi Creative Commons License 2003.03.17 0 0 20
Megpróbálok vigyázni rá. Nem fogom kiültetni, mert nálunk semmi nem maradt meg ami savanyú talajt szeret. Biztosan el lesz évekig egy dézsában. Veszek ilyen növényvarázst. Összel ástak nálunk egy nagy gödröt, és nagyon meglepődtem, mert kb 20 cm után tiszta agyag a talaj.
Pireisz, nagyon sajnálom a bokrodat. Nálunk is fűnyírozott már le a férjem kicsi bokrot, de hát nekem kellett volna jól megjelőlni, hogy az nem gaz, hanem szándékosan ültetett valami.
Előzmény: Tozatu (18)
pasa_ Creative Commons License 2003.03.15 0 0 19
Majdnem irtam, hogy rendeltem toluk, de valojaban az a STARKL volt, akitol rendeltem -- franc a hasonlo nevekbe. :-)
Viszont egyszer jartam naluk kint Godollon, a noveny-alapanyag eleg hasznalhatonak tunt. De aztan megsem oket valasztottam.

A STARKL rendeles sikeresnek mondhato, a novenyek jo allapotban jottek, es csak annyi gebaszt volt, hogy a neten feladott rendelest a mancika rosszul gepelte at (ugye elektronikus dolgok rulez), igy 3 csomag flox helyett 1 kerult szallitasra, es kivetettek postakoltseget is. Aztan ezt utobb visszateritettek. (Ja, ha nagyon szorozunk, a krizantemok "mindenbol egy" krizantem csomagban voltak egyforma szinuek, de ez nem erdekelt.)

A novenyek csomagolasa nagyon profi, olyan formaba vannak rakva mint a tojastarto -- persze a noveny meretenek megfelelo.
Es minden noveny szepen elt es mukodott.

Aki nem rendelt meg katalogusbol, szamitson arra, hogy a novenyek _kicsik_. Pl. a dezsanovenyek az abran csak valahany ev mulva lesznek olyanok. :-) Mondjuk egy normalis (turtelmes) novenytartonak ez aligha emglepo, de pl. a felesegem teljesen legorbitette a szajat, hogy mikor lesz ezekbol valami.

Es eleg sok novenybol lehet joval nagyobbakat kapni ugyanazon aron a faiskolakban. Persze oda el kell vandorolni, es megfelelo idoben, ennek koltseget hozzaadva mar lehet hogy egalra jon ki.

Rododendronokat keresett itt valaki, a Farkaskertben (Soroksar, majden Dunaharasztinal) lattam nagyon sokfelet es szepet. Kintre, bentre egyarant. Ezt a helyet tudom ajalnalni mindenkinek, sok jo novenyuk van, jo arban, es meg nem csalodtam bennuk -- ezt pl. a Silvanusrol nem mondhatom el.

Aki igazi kihivasra vagyik, az meg vegyen a Baumaxban meggyilkolt novenyt. (Esetleg az Auchanban, OBI-ban :) Szerencsetlen novenyeken latszik, hogy a kerteszetben meg jol voltak, es az aruhazban lettek elrohasztva a gyokereik... Meg a legvaltozatosabb dolgok jonnek arukapcsolaskent, gomba, tetu, gyoker-parazitak. Szoval van mit kuzdeni az eletbenmaradasert, viszont ha osszejon, nem kis elmeny. :) [Idonkent a "leirt" novenyeket egesz olcson odaadjak, pl. par honapja vettem 2 fonnyasztott minirozsat @100 Ft-ert. Szetultettem ot cserepbe, sok metszes es butykoles utan harom most kezdett viragozni, Jo esellyel a masik ketto is fog par honap mulva.]

Pasa

Tozatu Creative Commons License 2003.03.14 0 0 18
Van savanyút kevelő növényeknek tápsó,Növényvarázs,amivel lehet locsolgatni.Aztán az Osmocote kb.6 hóig jó.Tavaly kitaláltam,hogy vaspótlást végzek és visszazöldültek.
Előzmény: demjengi (15)
Tozatu Creative Commons License 2003.03.14 0 0 17
Bocsi Fenyo54,ha belegázoltam a lelkivilágodba,csak ültettem tavaly szintén/Pennys 499 Ft/és küüüszködöm velük,mint a magnóliával,hortenziával,japánjuharral,stb.Hogy is gondoltam,hogy nem tudod.Sorry!
Előzmény: fenyo54 (13)
pireisz Creative Commons License 2003.03.14 0 0 16
Helló Demjengi! Akkor ez a rododendron nem is volt olyan olcsó. Vigyázz rá. Sajnos igen érzékenyek mindenre. A forralt víz mindenképpen jó. Annak idején nekem valaki azt mondta, hogy egyszerű citromlével, illetve citrompótlóval is savanyíthatom a talajt. Nem mertem megpróbálni. A kávézaccról és a forralt teafűről is ugyanezt hallottam. Én vettem egy "A" jelű tápsót és azt oldottam fel a vízben, így öntöztem. Csak sajnos a férjem...rálapátolta egy méter magasan a havat, utána pedig frankón elkotorta az egészet. Pedig bordó virágú volt.
Előzmény: demjengi (15)
demjengi Creative Commons License 2003.03.14 0 0 15
Ha jól emlékszem olyan 1900 körül, volt, de ez a legkisebb méret. Azért tele van bimbóval. Azzal jót teszek neki, ha felforralt (majd lehűtött) vízzel öntözöm? Szeretném, ha megmaradna.
Előzmény: pireisz (14)
pireisz Creative Commons License 2003.03.13 0 0 14
Helló Demjengi! Köszi a felvilágosítást. Ha lesz egy kis időm megpróbálok arra menni.
Egyébként mennyiért vetted a rododendront?
Fenyőnek annyit a rododendronról, hogy májusban virágzanak, de vannak fajták, amik ettől eltérnek. Viszont legtöbbnyire örökzöldek és szépen díszítenek akkor is.
Előzmény: demjengi (12)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!