Azért van abban valami bájos, ha olyan emberek magyarázzál el, hogy milyen is volt egy előző rendszer, akik alig éltek benne, olyanoknak, akik megélték.
"A kommunizmus borzalmas dolog volt. Valószínűleg fogalmad sincs róla, hogy mennyire." - megnyugtatlak, a 70-es,80-as évek rendszere nagyon keveseknek volt borzalmas itt Magyarországon. Kádár egy teljesen szabad többpárti választást tök simán nyert volna mondjuk 76-ban...(cc 80%-ra taksálom) és ha a világgazdasági helyzet nem olyan, amilyen a magyarok többségének eszébe sem jutott volna rendszerváltani. Nem kell álmokat kergetni, a lengyel, magyar, cseh stb. rendszerváltásoknak nem hatalmas társadalmi forradalom volt az oka, hanem a szovjet rendszer és a KGST csődje...ennyi.
Megpróbálom elmagyarázni. A LUMPENproletár nem az a gyári munkás, aki keményen megdolgozott a Trabantjáért. Nem kell itt a szavakba kapaszkodni.A kommunizmus borzalmas dolog volt. Valószínűleg fogalmad sincs róla, hogy mennyire.Egy szavuk sem lehet a kommunistáknak. Egy csepp vérük és egy fillérük elvesztése nélkül történt a rendszerváltás. (ugyanazokért a bűnökért a náci tiszteket a mai napig üldözik és bebörtönzik, akármilyen öregek is legyenek)A magyarok csak nyugalmat akartak. De arról nem volt szó, hogy az életük megnyomorítóit újra és újra kormányon kell látniuk! Hát Te komolyan, igazán azt hiszed, hogy begyógyulnak olyan sebek, amiket újra és újra feltépkednek? Mit feltépkednek, még meg is sóznak? Megrántod a vállad? Megerőszakolt nők, totálisan kisemmizett, halálra kínzott emberek szenvedéseivel hasonlítod össze (egyetemista létedre!) a munkanélküliséget? Lélekben akkor egyenlő vagy egy "lumpenproletárral", akinek csak az a lényeg, hogy május elsején legyen sör meg virsli.Hogy körülötte mi van, az tök mindegy.
Na látod, ezért szavaztak a"prolik" elelnetek, mert csak enynit tudtok... Menynivel vagy különb és mit tettél azért, hogy(esetleg) ennél különb helyen lakjál, jobban éljél? Vagy csak beleszülettél a jóba és most lenézel mindenkit, aki szerinted nem ér annyit, mint Te?
Egyébként járok az elegáns budai kerületekben is, de kutyaszar ott is van( még lépcsőházban is láttam), és úgy láttam, ugyanolyan magyar emberek élnek ott is( egy fejük van, két szemük,stb.-nem akartam durvábban írni, mert egy proli művelődik is).
Bayer mondja a magáét, Te, meg a Hozzád hasonlók pedig csinálják csak körülötte a fesztivált... előre is kösz!
Szegény Zsoltika klinikai eset.
Megcsókolhatod a kényszermentéje ujját a gondozóban, ahova te is jársz, - várd ki, amikor behozzák karbantartásra...
:O)))
Udv!
Elnezest kerek, lehet hogy bennem van a hiba, de akkor sem tudom, szal segitsetek ki: hogy lehet egy 18 eves egyetemista budapesti tanulo lumpenproletar. Koszonom kitunteto segitsegetek,
Namost azért, mert Te és Bayer barátod ezt végigülte, ne tedd már mindenki számára kötelezővé............én nem szeretnék a jelelegi kormányhoz és a jövőbelihez sem dörgölődzni, ez a Ti specialitásotok.......
ezt csak Ti hazudjátok (tsz-elnökök, párttitkárok,
vállalatvezetők, szakszervezetisek és a hozzájuk közeli brancs),
akik a rendszerváltás után elprivatizáltátok,
elloptátok a fél országot.
Aki szétnéz látja ezt.
Csak az érdekeltek, az elvakultak, és a félrevezethető LUMPENPROLI szerencsétlenek vallják.
Alapvető érdek, hogy eltereljétek magatokról a figyelmet.
Te debreceni Fispán vagy, sereg példát tudok hozni
csak BIHAR-megyéből f ö l d i m, hogy hogyan loptak el egész határokat, tsz-eket az elnökök és párttitkárok.
Az etikánk között valóban áthidalhatatlan a távolság.
Én a kokárda híve vagyok, akik a nemzetért tettek,
a sváboké, a zsidóké, akik 1848/49-ben mellé álltak, a kiegyezésé, a Monarchiáé, Bethlené, Teleki Pálé, 1956-é, Antall Józsefé, Orbán Viktoré.
Ezt büszkén vállalom.
Nem támogatom a nemzetárulókat, az idegen érdek kiszolgáló labancokat, kunbélákat, nyilasokat, kádárokat,
Nem kedvelem a gyilkosokat, és mai mosdatóikat,
mai felvállalóikat, örököseiket.
A kokárda az árulók elleni kiállást jelképezi
ma is csakúgy mint 48-ban, a Bach- vagy Kádár korszakban, 45 után az orosz megszállás ellen, 56-ban a szabadságharcért.
Senki nem mondta, hogy most mindenki tüzzön kokárdát, kokárda nélkül is lehet mindezt vallani.
De aki támadja, az lehet-e magyar ember?
Ti bolsik itt hörögve támadjátok a nemzeti oldalt,
miközben róka kovácsotok már kitűzni kényszerült,
és mindennap az általatok KIÁSOTT lövészárkok temetését ismétli.
Ő már rájött, hogy ezzel kokárdagyalázó, tetemcafatos nemzetáruló, quislingi etikátokkal
hosszabb távon teljes megvetés vár rátok.
Még akkor is ha a pillanatnyi hazugságaitokkal most győznétek!
Hát egy piszok nagy vallomással tartozom. Nem olvastam/hallottam mikor mondta Bayer ezt a lumpenproli jelzőt. De mivel általában elolvasom a cikkeit és még egyetlen mondatot le nem írt, amivel egyet ne tudtam volna érteni, kíváncsi voltam, mit írnak róla egy ilyen fórumon. A hozzászólásaitok alapján - gondolom - lelumpenprolizta a pestieket, mert az MSZP-SZDSZ-re szavaztak. Kitaláltam? Hát ezzel is egyetértek.
Hát pedig kedves csilla ezt az inget bzs több mint 2,3 millió magyar embernek varrta, ráadásul úgy, hogy még méretet sem vett róluk !
És ez a szám azért lumpenprolinak azért egy kicsit sok ! De miben is volt igaza ?
Sziasztok!
Életemben először szólok hozzá valamihez a hálón, szóval bocs, ha valamit nem a szokásoknak megfelelően csinálok. Azt tanácslták, olvassam végig az összes hozzászólást, utána szóljak hozzá a választott témához. Hát ezek a hozzászólások elég egyhangúak, igazság szerint a felénél abba is hagytam. Ismeritek a mondást: Kinek nem inge, ne vegye magára. Akik magukra vették, a stílusuk mindennél jobban bizonyítja : Bayer Zsoltnak már megint igaza volt.
Bocs, nem olvastam el a topikot, de le szeretném írni, h. anyukám - nem tagja és nem is volt tagja soha egy pártnak sem - hogyan reagált a topikindító idézetre.
Szerinte felháborító, h. szégyenkeznie kell annak, aki a két keze munkájából él meg, akitől az átkosban nem vettek el semmit (mert olyan szegények voltak, h. nem volt mit elvenni), akinek most sincs vagyona. Pedig ő nem is Budapesten él...
A Bayer Zsolt meg egyszer bocsánatot kérhetne mindazoktól, akiket életében megsértett!
Szó sincs itt nemzettagadásról, sőt. Például az én nemzeti érzéseim észrevehetően erősödtek az elmúlt négy évben - és ezt figyeltem meg a "balosok" jórészénél is mostanában. És tudod, miért? Ez olyan, mint ahogy normál esetben az ember nem foglalkozik a levegővel, de ha az Oxigénpárt azt hangoztatja, hogy politikai ellenfelei és azok hívei széndioxidon élnek, akkor önkéntelenül is légszomja támad.