Keresés

Részletes keresés

midsomer Creative Commons License 2022.09.29 -1 0 3792

Kedves NYman, 

te olyan profi vagy dolgokban. Kis segítséget kérhetnék?

Az MKB-nak van egy appja, amihez csatlakozik az NFC-m. A Google Pay-hez eddig csak az Erste ment, de ma felhivtak a Gránitból, hogy ők is átteszik oda a "székhelyüket". Meg is csináltam, de nem tudom, ha most a Google Pay alatt fut a Gránit és az Erste is, honnan lehet ezeket megkülönböztetmem?

Köszi, ha leirnád, de úgy, hogy meg is tudnam csinálni, nem vagyok ezekben nagyon profi.

Köszönöm, üdv.

Előzmény: nyman (3790)
kridli Creative Commons License 2022.09.29 -1 1 3791

Hagyjátok már, ez egy troll. Javaslom az elrejtés gombot, én már használtam, így nem látom a baromságait.

nyman Creative Commons License 2022.09.28 0 1 3790

Kétségtelen, hogy az elérhető visszatérítések már nagyon lecsökkentek, ha a kártyával, számlákkal kapcsolatos költségeket is figyelembe veszem, akkor már nálam néhány pizza ára az, ami havonta összejön. A mérleg még minding pozitív.

 

Megjegyzem, hogy az MKB-nál úgy érem el a maximum 5 ezret, hogy az Erste Max leemeli a fordulónapon fennálló tartozást. De az Erste Maxot sem hordom a pénztárcámban, hanem ott a forgalmat a Curve-vel, másik kártyára való terheléssel generálom. A múlt hónapban nem sok 4%-os kategória volt, a múlt hónap jobban sikerült. Amikor a 200 ezret "elköltöttem", mostanában DKJ-t veszek. Most 10 ezer forint van az 1M-es hitelkeretből. A fordulónap körül visszatöltöm. Szerencsére egy kicsivel utána is ráér, mert az Erste csak kb. a határidó előtt 7-10 nappal befizetett összegeket nem veszi figyelembe a csoportos beszedésnél. 

Vannak olvtársak, akik több kártyát fűznek egymásba, a fentit kiegészítve pl. csekkes visszafizetésekkel. Én már valóban nem töröm magam annyira párezer forintért, de amik megvannak kártyák már egy ideje, azoknál kihasználom a lehetőségeket.

Előzmény: Passzív befektető (3786)
nyman Creative Commons License 2022.09.28 0 0 3789

OFF

A Raiffeisen érintettsége pár ügyben:

Scandal-hit Raiffeisen bank loses another top boss - SWI swissinfo.ch

Strip clubs and fraud: the trial of an unconventional Swiss banker - SWI swissinfo.ch

Troika Laundromat Fallout Hits Austrian Banks (occrp.org)

Magyarországi bankok is érintettek lehettek a nemzetközi pénzmosási botrányban - Napi.hu

25 corruption scandals that shook the world - News - Transparency.org

stb. stb.

 

De pont nem érdekel, ha egy versenyképes termékkel jönnek elő. Egyébként pár éve, azután, hogy megvágták náluk (is) a visszatérítéseket, megállítottak a Camponában hitelkártyát ajánlani. Azzal etettek meg, hogy a Onecardnál visszaállítják a régebbi szinteket. Ki is töltöttem a papírt. Még írtam is itt valamelyik topikban. Egyetlen olvtárs sem hallott akkor róla, a honlapjukon sem volt semmi infó erről. Majd mikor hívtak adategyeztetés miatt, akkor rákérdeztem. Az ügyintéző a csökkentett értékeket mondta el. Így elálltam a szerződéskötéstől. Valószínű, hogy az ügynökük hajtott a jutalékra és azért vezetett félre. Mondhatnám, hogy emiatt sem állok velük szóba, de ügye "soha ne mond, hogy soha"

ON

 

Ha átvariálják a jelenlegi terméket és megnőnek a költségek, csökkennek a visszatérítések, akkor és elköszönők tőlük. Orbán ide vagy Gyurcsány oda.:)

Előzmény: Passzív befektető (3787)
FOMA Creative Commons License 2022.09.28 0 2 3788

"nem kell állandóan vásárolni kacatokat amire nincs szükség."

 

Ebből az jön le, hogy fogalmad sincs, hogy itt sokunkkal együtt hogyan használjuk a hitelkártyákat, csak össze-vissza irkálsz itt, pedig csak olvasgatni kellene a bankos fórumokat, és rájönnél. Többek között pont állampapírokat veszek (mint sokan mások) a hitelkártyákkal, amivel nem érdemes közvetlenül, azzal közvetve.

 

Te titokban nagyon szeretheted ezt a bankot, ha azt javaslod, hogy hagyjam náluk a pénzüket. Mivel én meg nem szeretem őket, ezért kiszedek belőlük minden forintot, amit lehet.:-)

  

Szvsz nyugodtan bízd ránk, hogyan keresünk pénzt a bankokon.

Előzmény: Passzív befektető (3786)
Passzív befektető Creative Commons License 2022.09.28 0 0 3787

A Raiffeisen transzparensen, átláthatóan működik és bárki számára elérhető a tulajdonosi struktúra, az MKB esetén nem, több mint 2 éve a tőzsdén és még egy kötés sem született, normális ez? Le Pen kampányát finanszírozta rajtuk keresztül Orbán, Putyin szövetségese Le Pen és a fidesz is.

Előzmény: nyman (3782)
Passzív befektető Creative Commons License 2022.09.28 0 0 3786

Aprópénzeket, mert a bank keveset fizet vissza, értékpapírokkal többet lehet keresni és nem kell állandóan vásárolni kacatokat amire nincs szükség.

Előzmény: FOMA (3781)
Törölt nick Creative Commons License 2022.09.27 -1 0 3785

.

JeeEm Creative Commons License 2022.09.27 0 0 3784

Gondolom nagyon sokat dolgoztak a kreatívok, hogy ezt a nevet kitalálják, biztos megkapják érte a jussukat. Tippre a WhiteDog Media lehet a marketing ügynökségük :D

Nekem az MBH-ról az NBH jut eszembe :D

Előzmény: Törölt nick (3783)
Törölt nick Creative Commons License 2022.09.27 0 0 3783

Májustól MBH Bank néven működik tovább az egyesült MKB és a Takarékbank

 

2023 májusában egyesül a Magyar Bankholdinghoz tartozó MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. Az új bank MBH Bank Nyrt. néven működik tovább, egységes márkanévvel és arculattal. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és stabil pénzügyi intézmény mintegy 2,3 millió ügyféllel, valamint piacvezető pozícióban a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban.

 

Az új márkanevet 2023 májusában vezeti be a bankcsoport, első körben a nagyobb, zászlóshajó fiókok újulnak meg, ezt követően fokozatos lesz a fiókok átmárkázása. Májustól a teljes bankkártya portfolió és az online felületek is megújulnak az új arculat alatt. Az új márka bevezetését reklámkampány mellett markáns társadalmi felelősségvállalási és szponzorációs programok is támogatják.

nyman Creative Commons License 2022.09.27 -1 1 3782

"A tulajdonosi háttér a hosszú távú stabilitás miatt fontos, bár rövid távon is hiszen elég nagy kockázat van abban ha 2-3 hónapon belül több 100mrd hitelt adnak a 4iG-nek, mert az állam úgy el van adósodva h ezt nem finanszírozhatja és ez így igazságos."

 

Hitelkártyám van, nem betétem. Pont lesz.rom, hogy becsődől. :) A Sberbanknál is a betétesek aggódtak jobban, a hitelkártya tulajdonosok max azért, hogy nehogy valami extra kamatot felszámoljanak, mert nem tudtak hova fizetni. De végül úgy tudom megoldódott.

 

"Sokkal jobb feltételek vannak a hitelkártyák esetén. Van hitelkártya a Cetelem Banknál is ami nagyon kedvező és persze még kb 7-8 banknál."

 

Kb. képben vagyok a lehetőségekkel.

 

"Viszont egy olyan bankhoz elvből nem megy jó érzésű ember amelynek a tulajdonosa az adófizetők pénzét lopta el és abból szerezte 450mrd-os vagyonát, övé az Opus Nyrt és még sok hotel stb."

 

Nem én mentem az MKB-hez, hanem oda kerültem. :) Ha meg nagyon megkapargatjuk jónéhány bank hátterét, bőven találni durvább sztorikat.

PL. Cib. Az Intesa Sanpaolo egyik elődje az a Banco Ambrosiano, aki maffia pénzeket mosott, a Vatikán piszkos ügyeibe is részt vett. (Intesa Sanpaolo - Wikipedia , Banco Ambrosiano - Wikipedia de szaftos részletetekért a google a barátod. Itt azért bőven van jó pár furcsa eltünés a sztoriban, meg gyilkosság)

A Raiffeisen bank neve is felmerült pár kétes ügyben a Panama papíroknál (Panama Papers - Wikipedia). Pénzmosás, talán terrorizmus támogatása is, de most lusta vagyok keresni. Érdekes orosz vonalról is van sztori.

 

De a te általad behivatkozott Cetelem bank tulajai is elég gázosak. (BNP, Crédit Agricole Cited in Panama Papers - WSJ)

Sorolhatnám, kereshetnék még egy rakás linket, de szerintem Mészáros nagyon apró pont, ha banktulajokkal kapcsolatos szennyes ügyekről van szó. :)

Nem relativitalizálni akarok, ő is egy nagy genyó, csak igen nehéz olyan bankot találni, hol minden rendben. :)

Előzmény: Passzív befektető (3779)
FOMA Creative Commons License 2022.09.27 0 1 3781

Ha benézel a Cetelem topikba, akkor rájöhetsz, hogy a Cetelemnél is keresem a pénzt. Meg más bankoknál is. Sok kicsi, sokra megy.

 

Amúgy ezzel nem magyaráztad meg, hogy miért kellene otthagyni a bevételt az MKB-nél, egy másik bankért. Ha azzal is lehet keresni, akkor nem helyette kell, hanem mindkettővel kell. Érdekes logikád van.

Előzmény: Passzív befektető (3780)
Passzív befektető Creative Commons License 2022.09.27 -1 0 3780

A Cetelem Banknál is kiválóak a hitelkártyák, próbáld ki ha neked pár Ft ennyire fontos, ami max 1 óra munkával kitermelhető ha az ember vállalkozó de még akkor is ha alkalmazott.

Előzmény: FOMA (3776)
Passzív befektető Creative Commons License 2022.09.27 0 0 3779

A tulajdonosi háttér a hosszú távú stabilitás miatt fontos, bár rövid távon is hiszen elég nagy kockázat van abban ha 2-3 hónapon belül több 100mrd hitelt adnak a 4iG-nek, mert az állam úgy el van adósodva h ezt nem finanszírozhatja és ez így igazságos.

Sokkal jobb feltételek vannak a hitelkártyák esetén. Van hitelkártya a Cetelem Banknál is ami nagyon kedvező és persze még kb 7-8 banknál. 

Viszont egy olyan bankhoz elvből nem megy jó érzésű ember amelynek a tulajdonosa az adófizetők pénzét lopta el és abból szerezte 450mrd-os vagyonát, övé az Opus Nyrt és még sok hotel stb.

Előzmény: nyman (3777)
edkedk Creative Commons License 2022.09.27 -2 3 3778

Most már tényleg elég. Leírtad, olvastuk, lehet átfáradni máshova.

Előzmény: Passzív befektető (3775)
nyman Creative Commons License 2022.09.26 -3 2 3777

Akkor ezek szerint engem Mészáros fizet. :)

 

Ugyan nem sok az a havi 5 ezer, visszatérítés, illetve kihasználom a hitelkeretet rövidtávon állampaír vásárlására. Ott is 2-3-4 ezer a kamat jövedelem. (mielőtt valaki megjegyezné, hogy a kettő kizárja egymást, mert államkincstári költésre nem jár visszatérítés, jelzem, hogy azért közvetve lehetséges :) )

 

A költsége meg minimális. Éves kártya és társkártya díj egy hónapra eső része kb. 300 forint, az sms-díi 500.

 

Már ne is haragudj, de pont l.sz@rom a tulajdonosi hátteret.

 

Ha lenne folyószámlám ott és a piacon találnék sokkal kedvezőbbet, akkor ilyen "érzelmi" indokok nélkül is jó eséllyel megszüntetném. 

Ha meg pont egyforma költségek lennének az MKB és egy másik bank között, akkor már elgondolkoznék, de ilyenkor simán számít a bank arculatának színvilága is :)

Előzmény: Passzív befektető (3775)
FOMA Creative Commons License 2022.09.26 -1 2 3776

A hitelkártyák használatáért. Más termékem meg nincs ott. Szóval, akkor miért is kell otthagyni?

Előzmény: Passzív befektető (3772)
Passzív befektető Creative Commons License 2022.09.26 -1 0 3775

Fog változni mert a lényeg h mindenki szüntesse meg az ott vezetett számlát hiszen a tulajdonosi kör sem az MKB sem a Bankholding honlapján nem szerepel bár tény h Mészáros és társai. Emellett a cégvagyont magánvagyonként kezelik ahogy a Széchenyi és NHB Bankoknál tették (betétesek pénze itt a cégvagyon), ezek csődbe mentek, ahogy a Quaestor is bár az más szektor. Az MKB finanszírozza majd az eladósodott 4iG-t h megvegye a Vodafone-t? Korrupt MKB meg kell szüntetni ott a számlát, sokkal kedvezőbb lakossági és vállalati számlák vannak a többi nagyobb méretű stabil anyabanki háttérrel.

Előzmény: kano78 (3774)
kano78 Creative Commons License 2022.09.26 -1 3 3774

Ezt mindenhová be fogod írni? Kezd unalmas lenni.

Mindenki tudja ezt, de ettől a beírástól nem fog változni semmi.

Hagyd abba kérlek!

Ezeket a nézeteket nem itt kell terjeszteni, van külön topic.

Előzmény: Passzív befektető (3773)
Passzív befektető Creative Commons License 2022.09.25 -3 1 3773

Az elfogadhatatlan h az MKB Bank amely a Budapest Bankkal egyesült támogatta a fasiszta Putyin barát Le Ön kampányt! Ez egy korrupt szarházi bank!

Passzív befektető Creative Commons License 2022.09.14 -3 0 3772

Mért fizet konkrétan?

Előzmény: FOMA (3770)
bobby342 Creative Commons License 2022.09.14 0 0 3771

Volt BB-s kártya, teljes kártyaszámot és a CVC-t meg lehet tudni valahogy, ha nincs nálam a kártyám? A mobilapp és anetbenk nem mutatja, gondolom az ügyfélszolgálat se mondja meg...

Curve alá kéne visszatennem még azelőtt, h újra kezemben lehetne a kártya...

FOMA Creative Commons License 2022.09.12 0 2 3770

Amíg az MKB fizet nekem, miért hagynám ott? Nem vagyok velük olyan jóban, hogy náluk hagyjak havonta több, mint tízezer forintot.

Előzmény: Passzív befektető (3765)
Passzív befektető Creative Commons License 2022.09.12 0 0 3769

Ez a 100m-s utalás h jön ide? Az mkb-nál hazai téren vannak sokkal jobb bankok.

Előzmény: Zegzug (3766)
FifiTheReal Creative Commons License 2022.09.09 0 0 3768

Most látom, hogy ez a szál a hitelkártyás topicban volt, akkor crosspostolok. :-D

Előzmény: FifiTheReal (3767)
FifiTheReal Creative Commons License 2022.09.09 0 0 3767

Ma (2022.09.09) az ÉnPostám HK-nál megjelent "Hűségprogram jóváírás (postai költés kedvezmény)" megnevezéssel 2.500,-Ft jóváírás.

Szerintem ez az augusztusi icsekkes fizetéseim után végre egy jó összegű és automatikus visszatérítés. Remélem ez a jövőben is így fog működni.

 

A júliusi icsekkes költések miatt elmaradt és másodszor megreklamált 2.472,-Ft miatt viszont csak sablonválasz jött, hogy mely típusú ügyben hány nap alatt válaszolnak.

Zegzug Creative Commons License 2022.09.09 -1 1 3766

Igazad van, váltani kell, így hagyjuk is a bankokat, hiszen mennyivel jövedelmezőbb ha inkább az USA-ból várhatjuk a 100 milliós utalásokat!

Előzmény: Passzív befektető (3765)
Passzív befektető Creative Commons License 2022.09.09 -3 2 3765

Az mkb-t ott kell hagyni, arra hozták létre a bankholdingot h finanszírozzák a fidesz közeli oligarchákat, szóval a hitelek könnyen bedőlhetnek majd.

Elvből nem szabad ezeknél a bankoknál bármit igénybe venni, Mészáros és a többi stróman az adófizetők pénzéből gazdagodott, amit lehet elloptak, sokkal jobb bankok vannak a holdingnál, például az OTP-nél, CIB-nél sokkal kedvezőbb és jobb szolgáltatások érhetők el. A Gránit kondíciói is kedvezőbbek, nyilván ott van Tiborc pár hónapja, viszont Hegedűs Éva 2009 óta sikeresen vezeti a bankot.

Szóval váltani kell, a korrupt fidesz holdudvarának korrupt bankja az mkb, ott kell hagyni elvből, a tulajdonosi kör az egész magyar társadalmat károsítják meg.

punk anderson Creative Commons License 2022.09.08 0 0 3764

Írtam/írtuk korábban, hogy azzal is gond van. Bohóckodni kell a telefonnal fizetés előtt, hogy tuti jó legyen.

 

,,Köszönjük, hogy Mobil App-al kapcsolatban bizalommal fordult bankunkhoz.

 

Fontos tudnia, hogy az applikációban felmerült kártyakezelői problémát egy technikai hiba okozza, amely ismert bankunk számára. Biztosítjuk arról, hogy illetékes munkatársaink folyamatosan dolgoznak az említett hiba mielőbbi megoldásán. Őszintén sajnáljuk az okozott kellemetlenségeket, amelyek miatt ezúton szeretnénk elnézését kérni. A probléma javítása előre láthatóan hosszabb időt vesz igénybe, ezen időtartam alatt kérjük, használja a plasztik kártyáját vagy ha a készülék beállításaiban elérhető másik mobilfizetési szolgáltatás is (pl: Google Pay) az MKB Mobil Appon (korábban BB) kívül, akkor az alapvető fizetést állítsa át egy másik lehetőségre utána zárja be a készülék beállításait, azután pedig nyissa meg újra a készülék beállításait és állítsa be az MKB Mobil Appot alapértelmezett fizetési szolgáltatásnak. Az érintés nélküli fizetések beállítása a készülék beállításain belül a Kapcsolatok/NFC és érintés nélküli fizetések/Érintés nélküli fizetések oldalon érthető el"

 

Ennek ellenére 10-ből 9x mobillal fizetek. Akkor kártyázok, ha egyébként is elő kell venni a tárcát.

 

Egyébként írtam nekik a netbankban, hogy nem megy a paypass, oldják meg/cseréljék. Pár napon belül válaszoltak, hogy küldik az új kártyákat. (Még pár nappal később a feleségem újra tudott paypass-szal fizetni, nekem párszor még nem ment, de tegnap már igen. Ki érti ezt...)

Előzmény: kerxy (3763)
kerxy Creative Commons License 2022.09.08 0 0 3763

Itt az ideje mobillal fizetni:))

Előzmény: punk anderson (3761)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!