Keresés

Részletes keresés

Twins Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2167
Minden Kedves Hölgy olvasónak Nőnap alkalmából Sok Boldogságot Kívánok!!!
rágica Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2166
Én is köszönöm!
(Igen! Most pl. kibújik -...hat- a szög a zsákból!)
Előzmény: Tavász (2163)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2165
Mivel egy nő nem szokott ilyet kívánni a másiknak, akkor....? Jó a következtetésem?
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2164
Én a magam részéről köszönöm.
Tavász Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2163
Boldog Nőnapot Kívánok! Szeretettel Tavász
gyzozo Creative Commons License 2006.03.07 0 0 2162
 Sziasztok! Ma már kezdett jó idö lenni, lassan csak eljön a Leanderek ideje!!!!!
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.07 0 0 2161
Hát ezt a színskálát már én is nagyon várom, egyébként úgy szoktam összerakni őket, hogy egy nagy üvegtálba teszek vizet és az összes színből egy egy virágot a vízbe teszek, így szépen kiterül a szírmuk és nem borulnak fel és nagyon jól mutatnak, napokig szépek. Érted? Sajnos csak hagyományos képem van róla, meg most már többféle is van és most jön a nagy magosvirágzás. Márha lesz nyár, ami azért nem tuti.
Előzmény: rágica (2159)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.07 0 0 2160
Szia, tényleg rég voltál, itt unatkozunk, de sajnos az én lányom is iskolás, akárcsak Te, most jött haza és mindjárt elzavar innen.
Előzmény: rágica (2159)
rágica Creative Commons License 2006.03.07 0 0 2159
Sziasztok!
(Látom, még Twins is bekukkantott.)
2 napja nem voltam. Hiányoztatok. Bármennyire is úúúúúúúúútálom már a havat, azt kell, hogy mondjam gyönyörű volt minden. De ahogy Anblock nyári képét néztem, valahogy egy kis melegség költözött a szívembe.
Nálunk egyébként erőteljesen olvad a hó. Talán mégis van remény arra, hogy hamarosan a kertben nézegethetjük a leandereinket!
Mennyi szép és különleges kép lesz majd, mire Anblock bemutatja az egész "színskálát"!
Előzmény: anblock_italia (2158)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.07 0 0 2158
A legszebb ságra leanderem magjai szorgalmasan hajtanak, már olyan is van, amelyiknek a zöldje jön, igaz viszont, hogy roppant kicsik, nem tudom hogyan tudom majd elültetni őket. A víz felszíne kicsit zavaros volt, ezért szűrőbe öntöttem az egészet, vizet cseréltem és a magokat is gyengéden átöblítettem, mert könnyen megrothadhatnak.
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.07 0 0 2157
És akkor most visszatérek a múltba, ezen a széken szoktam esténként üldögélni (sajnos a képen lévő ifjú hölgy nem én vagyok, hanem a legidősebb lányom) és nézegetni a virágokat a lámpa fényében, hogy mínél többet el tudjak raktározni a látványukból. Sajnos az illatukat már nem érzem, de egyébként is viszonylag kevésnek van illata és inkább a dupla, vagy rózsás szirmúaknak, amiből viszonylag kevesebbet tartok.
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.07 0 0 2156
Mifelénk ilyen volt a tegnapi reggel, igaz nem hasonlít a leanderek színpompájához, de gyönyörű volt.
Előzmény: Tavász (2130)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.06 0 0 2155
Ha az idő kellemes, akkor bizony este 11-ig üldögélek kinn és nagyon nehéz bemennem. Tavaly sajnos nem sok ilyen este volt, és ha így folytatódik... állítólag a felmelegedés jön.
Előzmény: gyzozo (2152)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.06 0 0 2154
Hát oda amúgy is el kellene menni, most aztán még vonzóbb lett számomra. Fantasztikus, pedig az nincs is annyira délen, talán az eső is gyakrabban esik.
Előzmény: Twins (2153)
Twins Creative Commons License 2006.03.06 0 0 2153

Dubrovnikban készült a kép!! Sajnos nem én készítettem.., de nyáron megnézem magamnak a helyet :)..

Üdv

Előzmény: anblock_italia (2145)
gyzozo Creative Commons License 2006.03.06 0 0 2152
 De azért szerencse, hogy nállunk is megmarad. Én kaktuszt hoztam Viestéböl, de nem maradt meg.  Ha vakinek mint neked, oly szép virágai vannak, szerintem esténként munka után mikor az ember  már fáradrt, akkor is szivessen kimegy öket meglocsolni és elfelejt minden napi fáradtságot, mert oly szépek, hogy teljessen megnyugtatja az embert.Én fenyöket ültettem vagy 3-mat a kertbe és oly szép látni, hogy mint fejlödnek. Az elsö Leanderemet, hogy megkaptam, tele volt virággal. Persze olyan helyre is tettem, hagy lássák a szomszédok. Alig telt el egy pár nap és mondták is egy páran"Zoli, de szép virágod van"! Hát büszke is voltam már akkor rá. De ha eljön a jó idő kirakom és igérem beteszem az első fotom rolla!
Előzmény: anblock_italia (2151)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.06 0 0 2151
Valamikor voltam Algériában és ott a kiszáradt folyómedrekben kilométer hosszan ilyen leanderek nőttek. Ott viszont eső nemigen esik, mint ahogy  Szicilia, Róma vagy Spanyolország környékén sem annyira, meg ha esik is, gondolom hamar felszárad a nagy hőségben, nem úgy mint nálunk, hogy napokig nyirkos az idő alkalmanként.
Előzmény: Lady Gyöngyös (2148)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.06 0 0 2150
Szia, mindannyian az elsővel kezdjük, csak vannak normálisak, akik meg tudnak állni, meg vannak....Sokan megszólítanak az utcán sétálva, mikor benéznek a kertbe és érdeklődnek, panaszkodnak, tanácsot kérnek és én akkor mindig úgy gondolom, nincs is velük sok gond, hírtelenjében nem tudok sok újat mondani, de gondolom ez azért van, mert bizonyos dolgok már természetesek számomra és nem gondolok arra, hogy ezt mások nem tudják. Pedig ha alaposan belegondolok egyáltalán nem olyan könnyű, mint amilyennek látszik, ezt is meg kell tanulni, mint minden mást.
Előzmény: gyzozo (2149)
gyzozo Creative Commons License 2006.03.06 0 0 2149
 Szia! Igen Én is a leander szerelmesse lettem, de eddig csak egy darab van, amelybe babarózsaszin és fehér virággual van eggyüttültetve a cserépben. De igérem mostmár, hogy megismertem-e topikot, hű olvasoja leszek!!!!!!!!!!!
Előzmény: anblock_italia (2138)
Lady Gyöngyös Creative Commons License 2006.03.06 0 0 2148
Ezeket a mesebeli gyönyörűségű fákot, hogy-hogy nem károsítja az eső? Ha jól látom a képen látható is dupla szirmú?
Tavász Creative Commons License 2006.03.06 0 0 2147
Képzeld azok akik ott laknak a bokrok közelében, tökre unhatják már az illatukat. :))
Előzmény: anblock_italia (2145)
Lady Gyöngyös Creative Commons License 2006.03.06 0 0 2146
Egyetértek, igazad van!!!!
Előzmény: anblock_italia (2140)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.06 0 0 2145
Ha ez egy katalógusban lenne, nem hinném el. Nem lehet tudni hol van? Olyan különleges a környezete, mintha valami romoknál lenne, nem szoktak olyan kövek heverni az utcákon.
Előzmény: Twins (2141)
MeSeMo Creative Commons License 2006.03.06 0 0 2144
Szerintem nincs. Számukra ez tök természetes. Nekik gondolom valami északon élő növény az egzotikum, és arra vágynak. :)
Előzmény: anblock_italia (2143)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.06 0 0 2143
Vajon akik ilyenek alatt sétálgatnak, tudják, mekkora mázlijuk van?
Előzmény: Twins (2141)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.06 0 0 2142
De feltétlenül veszek olyat, amit ajánlottál, mert pl. bár off., de a kibiszkuszokat azért adtam fel, mert képtelen voltam megszabadulni bármilyen módszerrel a tetvek ellen, mert a levéltetveknek van egy szinte kiírthatatlan fajtája és ha ez végre jó ellenük, akkor nagyon fogok örülni.
Előzmény: Lady Gyöngyös (2139)
Twins Creative Commons License 2006.03.06 0 0 2141

Sziasztok!

Bár csak ilyenek lehetnének a kertjeinkben!

Üdv

anblock_italia Creative Commons License 2006.03.06 0 0 2140
Vettem a fáradtságot és lementem a pincébe megnézni a mérgeimet, érdemes volt, a Zolone, ezt eddig nem figyeltem, egy felszívódó méreg, akár a Bi58, alkalmas mindenféle, a növényt szívogató kártevő ellen, de kiemeli, hogy gátolja az atkák szaporodását, tehát nekem ezért van a készletemben, mert azt biztos tudtam, hogy atkák ellen használtam, akár a Mitacot, ami kifejezetten atkák ellen van. Tehát mindenre jó, de levéltetű ellen nem felétlen kell felszívódó, mert azok hamar kipurcannak. Hidd el, én is nagyon félek az atkáktól, használok is mérget, mint már írtam, ősszel mindent lepermetezek mielőtt leviszem a pincébe, mert bár az atka a meleget szereti, de azért nem pusztul el télen a száraz hidegben. Meg nem is vagyok olyan nagyon nagy  környezetvédő, hogy ne permeteznék, de jelen esetben, egy ilyen kicsi növénynél én biztos a vizet használnám. Nem megöli, hanem lemossa a petéket az erős vízsugár és szép tiszta is lesz a növény. De azért nem fogunk összeveszni, ki ki válassza a neki tetsző módszert.
Előzmény: Lady Gyöngyös (2139)
Lady Gyöngyös Creative Commons License 2006.03.06 0 0 2139
Szia! Annyira félek az atkáktól, hogy én csak a permetezésben bízom!A zolone biztos, hogy tetűkre jó! A samnite ajánlották a leanderekkel foglalkozó kertészetekben, és a szobanövényes topikban. A víz nem pusztítja el a növényen lévő petéket, ezt a mérget használják mostanában tavasszal a gyömölcsösök atka fertőzéseire! Egy évszakban csak kétszer lehet használn! Már annyíra megszoktam a permetezést, hogy ha valamit észreveszek, gyorsan keverek egy kis szert és a mini permetezőmmel gyorsan leszórom kb:3 perc.
Előzmény: anblock_italia (2136)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.06 0 0 2138
Köszönöm dícsérő szavaidat, elég sok munka van velük, de életem egyik felét, a nyárit, kitöltik.
Előzmény: gyzozo (2137)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!