Hát ezt a színskálát már én is nagyon várom, egyébként úgy szoktam összerakni őket, hogy egy nagy üvegtálba teszek vizet és az összes színből egy egy virágot a vízbe teszek, így szépen kiterül a szírmuk és nem borulnak fel és nagyon jól mutatnak, napokig szépek. Érted? Sajnos csak hagyományos képem van róla, meg most már többféle is van és most jön a nagy magosvirágzás. Márha lesz nyár, ami azért nem tuti.
Sziasztok! (Látom, még Twins is bekukkantott.) 2 napja nem voltam. Hiányoztatok. Bármennyire is úúúúúúúúútálom már a havat, azt kell, hogy mondjam gyönyörű volt minden. De ahogy Anblock nyári képét néztem, valahogy egy kis melegség költözött a szívembe. Nálunk egyébként erőteljesen olvad a hó. Talán mégis van remény arra, hogy hamarosan a kertben nézegethetjük a leandereinket! Mennyi szép és különleges kép lesz majd, mire Anblock bemutatja az egész "színskálát"!
A legszebb ságra leanderem magjai szorgalmasan hajtanak, már olyan is van, amelyiknek a zöldje jön, igaz viszont, hogy roppant kicsik, nem tudom hogyan tudom majd elültetni őket. A víz felszíne kicsit zavaros volt, ezért szűrőbe öntöttem az egészet, vizet cseréltem és a magokat is gyengéden átöblítettem, mert könnyen megrothadhatnak.
És akkor most visszatérek a múltba, ezen a széken szoktam esténként üldögélni (sajnos a képen lévő ifjú hölgy nem én vagyok, hanem a legidősebb lányom) és nézegetni a virágokat a lámpa fényében, hogy mínél többet el tudjak raktározni a látványukból. Sajnos az illatukat már nem érzem, de egyébként is viszonylag kevésnek van illata és inkább a dupla, vagy rózsás szirmúaknak, amiből viszonylag kevesebbet tartok.
Ha az idő kellemes, akkor bizony este 11-ig üldögélek kinn és nagyon nehéz bemennem. Tavaly sajnos nem sok ilyen este volt, és ha így folytatódik... állítólag a felmelegedés jön.
Hát oda amúgy is el kellene menni, most aztán még vonzóbb lett számomra. Fantasztikus, pedig az nincs is annyira délen, talán az eső is gyakrabban esik.
De azért szerencse, hogy nállunk is megmarad. Én kaktuszt hoztam Viestéböl, de nem maradt meg. Ha vakinek mint neked, oly szép virágai vannak, szerintem esténként munka után mikor az ember már fáradrt, akkor is szivessen kimegy öket meglocsolni és elfelejt minden napi fáradtságot, mert oly szépek, hogy teljessen megnyugtatja az embert.Én fenyöket ültettem vagy 3-mat a kertbe és oly szép látni, hogy mint fejlödnek. Az elsö Leanderemet, hogy megkaptam, tele volt virággal. Persze olyan helyre is tettem, hagy lássák a szomszédok. Alig telt el egy pár nap és mondták is egy páran"Zoli, de szép virágod van"! Hát büszke is voltam már akkor rá. De ha eljön a jó idő kirakom és igérem beteszem az első fotom rolla!
Valamikor voltam Algériában és ott a kiszáradt folyómedrekben kilométer hosszan ilyen leanderek nőttek. Ott viszont eső nemigen esik, mint ahogy Szicilia, Róma vagy Spanyolország környékén sem annyira, meg ha esik is, gondolom hamar felszárad a nagy hőségben, nem úgy mint nálunk, hogy napokig nyirkos az idő alkalmanként.
Szia, mindannyian az elsővel kezdjük, csak vannak normálisak, akik meg tudnak állni, meg vannak....Sokan megszólítanak az utcán sétálva, mikor benéznek a kertbe és érdeklődnek, panaszkodnak, tanácsot kérnek és én akkor mindig úgy gondolom, nincs is velük sok gond, hírtelenjében nem tudok sok újat mondani, de gondolom ez azért van, mert bizonyos dolgok már természetesek számomra és nem gondolok arra, hogy ezt mások nem tudják. Pedig ha alaposan belegondolok egyáltalán nem olyan könnyű, mint amilyennek látszik, ezt is meg kell tanulni, mint minden mást.
Szia! Igen Én is a leander szerelmesse lettem, de eddig csak egy darab van, amelybe babarózsaszin és fehér virággual van eggyüttültetve a cserépben. De igérem mostmár, hogy megismertem-e topikot, hű olvasoja leszek!!!!!!!!!!!
Ha ez egy katalógusban lenne, nem hinném el. Nem lehet tudni hol van? Olyan különleges a környezete, mintha valami romoknál lenne, nem szoktak olyan kövek heverni az utcákon.
De feltétlenül veszek olyat, amit ajánlottál, mert pl. bár off., de a kibiszkuszokat azért adtam fel, mert képtelen voltam megszabadulni bármilyen módszerrel a tetvek ellen, mert a levéltetveknek van egy szinte kiírthatatlan fajtája és ha ez végre jó ellenük, akkor nagyon fogok örülni.
Vettem a fáradtságot és lementem a pincébe megnézni a mérgeimet, érdemes volt, a Zolone, ezt eddig nem figyeltem, egy felszívódó méreg, akár a Bi58, alkalmas mindenféle, a növényt szívogató kártevő ellen, de kiemeli, hogy gátolja az atkák szaporodását, tehát nekem ezért van a készletemben, mert azt biztos tudtam, hogy atkák ellen használtam, akár a Mitacot, ami kifejezetten atkák ellen van. Tehát mindenre jó, de levéltetű ellen nem felétlen kell felszívódó, mert azok hamar kipurcannak. Hidd el, én is nagyon félek az atkáktól, használok is mérget, mint már írtam, ősszel mindent lepermetezek mielőtt leviszem a pincébe, mert bár az atka a meleget szereti, de azért nem pusztul el télen a száraz hidegben. Meg nem is vagyok olyan nagyon nagy környezetvédő, hogy ne permeteznék, de jelen esetben, egy ilyen kicsi növénynél én biztos a vizet használnám. Nem megöli, hanem lemossa a petéket az erős vízsugár és szép tiszta is lesz a növény. De azért nem fogunk összeveszni, ki ki válassza a neki tetsző módszert.
Szia!
Annyira félek az atkáktól, hogy én csak a permetezésben bízom!A zolone biztos, hogy tetűkre jó! A samnite ajánlották a leanderekkel foglalkozó kertészetekben, és a szobanövényes topikban. A víz nem pusztítja el a növényen lévő petéket, ezt a mérget használják mostanában tavasszal a gyömölcsösök atka fertőzéseire! Egy évszakban csak kétszer lehet használn! Már annyíra megszoktam a permetezést, hogy ha valamit észreveszek, gyorsan keverek egy kis szert és a mini permetezőmmel gyorsan leszórom kb:3 perc.