A Szevafém cég lehúzta a rolót. Nem gyárt kapálógépeket. Tehát utód sem létezik, mármint új gyártású. Ha sikerül kedvedre való RK- 02 es aljat venned, Briggs motorból rengeteg van, sok helyen. A jófogáson kell figyelned a kapáló alsórészt sokszor hirdetik. Ha kéred, adok néhány motor árust.
Gépváltás miatt eladóvá vált 2 pár 4,00x8 szabadonfutós kerék. Az egyik pár 90%-os gumikkal, saját használatra átalakított, tartós nagy igénybevételre készült, tömör tengellyel, egyedi csapágyazással, kerekenként 12 kg szintén csapágyazott keréksúllyal. Így kerekenként 3 db. csapágyon fut. A keréksúly segítségével dupla kerékké is könnyen átalakítható, melynek súly így kb. 25 27 kg.. A Robi Rekordot is bírja, adom hozzá a tengelyszűkítőt is. /30 mm- ről > 25 mm-re/ (1500 Ft / db.)
A másik kerék teljesen új, /még a bolti címke is látható/ csak a fénykép kedvéért lett felszerelve.
A súlyozott kerék ára 30000Ft, a másik 17000Ft, egyben 45000Ft. Postázást vállalok.
A súlyok külön NEM eladók.
/Ha Valaki sokallja az árat, az ne kommentálja, mert nekem is sok /több/ pénzembe, munkámba és időmbe került./
Pár éve kérdeztem a Szevafémet akkor még volt a régi típus. Ugyan az mint a régi 75 000 volt az ára. De kúpkuplungos most is van Briggs motorral biztosan(ez 1 hónapon belüli hírből tudom) Az alja ugyan az mint a réginek csak a kuplung más.
Következő a problémám. Egy szép nagy szőlőt művelek, már 20 éve. Egy Szevafem RK-02-es 3-3 kapatagos Briggs 4Le-s motorral hajtott kis kedvencem van. Már sajnos be kell látnom, hogy mindennek eljön a csereideje. (Többet kell szétborítani az alját mint ahányszor használva van, belefáradtam...) Szívem szerint ugyanezt venném újban, ha még gyártják... Nekem nagyon fontos a súly (tökék melletti haladás és sorvégi fordulás miatt) és, hogy viszonylag a gép mögött álljak közvetlen, ne 3 méterrel hátrébb mint a Szentkirályikon látom a szarvak távolságát.
Kérdésem:
Van e ennek utódja?
Gyártják e még ezt a fajtát?
Briggs motort hol lehet külön venni, ha találnék RK02-s alját?
Az normális hogy kicsit feketén füstöl a briggs?Főleg akkor látszik,amikor visszaengedem a gázt alapjárratra.Vagy lehet,hogy csak az olajcsere miatt csnálja,mert fejre lett állítva?
Nem írtad, hogy milyen kuplungja van? Feltételezem, hogy röpsúlyos. Nagy valószínűséggel ki van akadva a röpsúlynál a rúgó, vagy eltörött, esetleg nagyon ki van nyúlva. Rúgó cserével megoldhatod a problémát.
Sziaxztok.A problémám a következő lenne.Vettem egy használt kapát.Pöcre indul.Régebbi fajta nem látok rajta féket .Inditáskor full sebességgel indul úgy kell visszafogni.Ha kissebre akarom venni a sebességet hamar leáll vagy elássa magát.Mi lehet a gond?.Válaszokat előre is köszönöm.Nem használtam még ilyen gépet lehet én csinálok valamit rosszul?
Az a bibi, a gyári Jikov porlasztó szívatója függőlegesre állítva van bekapcsolva, vízszintesre állítva kikapcsolva.
2T gépeknél használat után ajánlatos a porlasztót üresre járatni a benzincsap elzárása után, így nem szárad bele a 2T olaj a benzin elpárolgása után, így a porlasztó kalibrált fúvókái sem tömődnek el.
A porlasztó benzinszintjét úgy állítottam be, mint a Babetta porlasztónál, a benzinszint az úszóház tömítése vonaláig ér, vagy alatta 1mm-el. Nekem van plusz porlasztó úszóházam, amit alul megfúrtam, beleforrasztottam egy réz tol betét 2cm hosszú csövét, erre átlátszó csövet húztam és "U" alakba függőlegesbe állítottam. Benzincsap kinyit, a közlekedő edények elve alapján látható lesz az átlátszó csőben a zárt úszóházban a benzinszint.
Benzinszint állítás előtt az összepréselt tűszelepet szétszedtem, a szelepfészket minimálisat besüllyesztettem kb.2-2.5mm-es fúróval. A kúposított szelepfészek biztosabb zárást tud, mint a gyári sima furatos.
Ajánlatom az Alfa Centauri helyett, egy szentkirályi bilincses. Honda motoros kapálógép. Ékszíjas felezővel, ekével, körmös kerekekkel. Ehhez már minden KF 04 adapter csatlakoztatható. 110-et kér együtt érte az eladó.
Tudnátok ajánlani valami olcsóbb rotációs kapát, hogy melyiket érdemes megvenni kb 100 000-es határig ha nem lenne nagyon gyakran használva, de azért egy kisebb kertben lenne használva. MTD-t mennyire érdemes megvenni? Fűnyíróba van MTD-m az jól teszi a dolgát már 4 éve, vagy mit ajánlanátok helyette?
Ali kis előttem küldött egy linket onnan tudsz rendelni fűnyíró aljat hozzá. Ha valami gép után kapcsolható adaptert nem találsz akkor marad az átalakítás ahogy nézem némi laposvassal megoldható(hasonló a KF-éhez csak itt lefele áll a 2 csavaros felfogatás nem előre.
Az Alfa Centauri nevű gépeket érdemes az Elektrikó hálózattól megvásárolni. Közvetlen nagykereskedelmi kapcsolatuk van a gyártókkal. Vácszentlászlón van a központi garanciális szervízük. Adapterekben elég gyengén állnak.
Legtöbb márkájú gépnek van azonosítója(lehet szám vagy a gép neve) azzal kéne próbálkozni ha meg van, talán így meg lesznek az adapterek hozzá , az átalakítás legyen az utolsó, rem segít. Zoli