Keresés

Részletes keresés

LTamas89 Creative Commons License 2014.03.22 0 0 4555

Akkor nem mondtak igazat a Generaliban.

Elvileg 3. evtol a mindenkori minimumdijra csokkentheto a befizetes, ami 10.800 Ft / hó. (2014 tavasz)

 

Irj privatban, tudunk elerhetoseget cserelni.

By the way: V. Viktor vezetéknevének első 3 betűje "Vip..."?

Előzmény: szivfric (4553)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.22 0 0 4554

Sziasztok.

 

Információ szerzés céljából írok ide.

Van egy adott OVB által 2010.10 hó -ban kötött Flex Invest II életbiztosításom, első évben 15000 ft-os havi befizetéssel, azóta a mai napig is havi 15750 ft-ot fizetek. Kedves értékesítő fiatalember elmondása szerint ez nekem nagyon jó lesz, napokban regisztráltam az Uniqa holnapján, hogy utána nézzek mi is a helyzet a pénzemmel, kicsit elszomorodtam mikor szembesültem azzal, hogy az általam eddig befizetett összegből hiányzik úgy kb majdnem pontosan egy éves befizetés... 

Fiatalember elmondása alapján majd ők figyelik az eszközalapok alakulását és ennek megfelelően pakolgatják át a pénzemet. Utánajártam kicsit és a havi kimutatások alapján mindegyik eszközalap éves hozama mínuszban van. Most átpakolgattam magam, hogy ne rontsak tovább a helyzetemen. 

Kérdésem az lenne, hogy terheli e valamiféle felelősség az OVB-s munkatársat vagy felejtsem is el és éljek ezzel együtt és reménykedhetek benne, hogy a 10. év végén nem zárom olyan sok mínusszal ha figyelem az árfolyamokat? Megszüntetni nem szeretném mert a visszavásárlási érték alapján így többet buknék. Remélem érthető voltam és tud szolgálni valaki tanáccsal. 

szivfric Creative Commons License 2014.03.21 0 0 4553

Köszönöm szépen hogy válaszoltál!

Sajnos épp a generaliból jövünk,ahol nem tudtak felajánlani semmit.Illetve azt hogy a 45 ezret fizessük a harmadik év végéig aztán lecsökkenthető 36.000ftra ...mivel menetközben a házvásárlásunk miatt fel kellett venni hitelt ezért 55 mellé ezt már nem tudjuk bevállalni.És jövőre szeretnék babát ezért a fizetésünket nem kockáztathatjuk..A szüneteltetés pedig szuperül van kitalálva mert annyi a kezelési,kockázati levonás 16 év alatt hogy forintra pontosan (!) ugyanannyi hogy elúszik a pénzünk.Nincs megoldás ki van találva.

A páromat alig tudom visszafogni hogy ne verje agyon a Kedves V.Viktor fiókvezető urat.

Mnb panaszlevél és sikerdíjért dolgozó ügyvéd ezek a lehetőségeink.Aztán meglátjuk.Szomorú.

Előzmény: LTamas89 (4552)
LTamas89 Creative Commons License 2014.03.21 0 0 4552

2 év után sajnos sem díjcsökkenteni, sem díjmentesíteni nem lehet ezt

a szerződést. 3 év után lehet csak ezeket megtenni ennél a Generalis módozatnál.

 

Ugyanakkor lehet méltányosságot kérni a biztosítótól ezügyben: pl. harmadik év után járó bónuszt vezessék át, az is 3 hónapnyi pénz!

 

Azt aki meg 3 évre ad el ilyet, kerékbe kéne törni... Ez a pár ember rontja az egész cég és az egész szakma hírnevét.

 

Üdv,

LT

(egy becsületes OVB-s 2008. áprilisa óta)

Előzmény: szivfric (4551)
szivfric Creative Commons License 2014.03.20 0 0 4551

Tisztelt ovb boy!

Szeretnénk segítséget kérni illetve tanácsra lenne szükségünk.Tisztességes tanácsra.

A párommal 2 éve kötöttünk egy ovb73 szerződést.Nagyon jól jártunk.Az első sokkon túl vagyunk amikor ki akartuk venni a pénzünket.Igen tudom,apróbetű és az Életbiztosítás egy Életre szól,de a mi ügyintézőnk nem elfelejtette mondani hogy 20év után kaphatjuk vissza ha mégsem kérünk hitelt, hanem szándékosan HAZUDOTT nekünk.Rákérdeztünk és azt mondta persze ,csak nem éri meg..Persze mert  zeroforint.Teljes csalódottságunkban és érthető rémületünkben panaszt tettünk.A teljesen elutasító határozatot ma kaptuk kézhez.A bennmaradt összeg közel egymillió forint,a díj 45e/hónap.Már 3 hónap hátralékunk van mert nem merem befizetni..Mondjuk nem is tudom.Lakásvásárlás közepén vagyunk,mert közben eladtuk a miénket.De mivel nem jutottunk hozzá az egymillióhoz fel kell vennünk hitelbe...Ezek Nagyon nagy károk az anyagi helyzetünkhöz képest.

OK.Megemésztettük,nem értünk ezekhez a dolgokhoz,lehúztak de az hogy az  ügyintéző nem veszi fel a telefont és a panaszbejelentésünkhöz képest  a javára döntöttek mert ő átadta a szerződést és benne van minden..Persze mindent másként mondott amire rákérdeztünk..Ebben az a vicc hogy míg a panaszt tettük a generali irodájában sorban álltak az ovb panaszosok..Mindegy.Nem akarok ezen keseregni.

Mit tehetünk?

Abba a fiókba nem megyünk mert nem tudnánk uralkodni az érzéseinken.Hónapok óta erről szólnak a napok..

Hogy ne veszítsük el ami bent van-bármikor is juthatunk hozzá-mit kell tenni?

fizessük?nem tudjuk mert a lakáshitel mellette fog futni és erre nincs pénzünk..

Max egy 10.000ft körüli összeget tudunk fizetni,de mindenki azt mondja ne tegyük mert azt sem látjuk viszont.Illetve nagyon alacsony lesz az az összeg..

Segítsetek légyszives ha tudtok. Személyesen is akár.

Nagyon köszönjük.

Előzmény: Törölt nick (4549)
fagyalf Creative Commons License 2014.03.19 0 0 4550

2006-ban lehet hogy volt más és jobb nekem ez jött be. Kihasználtam, hogy sok biztosítás tehető bele. Miért? Hogy nyugodtan fekhessek le. A feleségemnek kis idővel ezután mondtak föl és marha jól jött a biztonság. Volt megfelelő fedezetem akkor, ha megrokkanok, vagy meghalok. Ami fedezte akkor a hitelünket. Egyrészt.

Másrészt. Megtakarítottam is és 15-20 év között lesz a pont amikor, ha akarom a hitelemet kifizeti.

Majd meglátjuk! Vagy bármi másra is használhatom. 

Azóta már más termék biztosítja a fedezetet rokira vagy halálesetre, ez meg maradt megtakarításnak.

Mivel a lakáskasszát anno nagyon megszívtam. Nem igazán szeretem. Ez pedig szimpibb.

 

SZVSZ: amikor kitalálták az ltp-t akkor nagyon jó volt, mert akár meg tudott az ember finanszírozni belőle egy lakást. Ma már nem. Egyben kötött is mivel ha lejárat után félévvel nem használod fel akkor, kezdhetsz gondolkodni! Az előre felvett még talán jó is. De sajna kevés a mai ingatlanárakhoz.

Előzmény: Törölt nick (4549)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.19 0 0 4549

Tisztelt fórumozók!

 

Nevemből is látni, hol dolgozom.

 

Julian86!

 

Az ovb 73 as szerződés mivle már neked 3. évben jár, lejárt az első 2 év. Az ovb 73 esetében 2 év a kezdeti egység. (Úgy tudom). Bár én 2011-ben nem kötöttem egyet sem belőle. Sajnos az ajánlatot már nem tudom neked megnézni, mert már nem élő szerződés.

 

Nem tudom, tanácsadáson nagy valószínűséggel elfelejtették veled közölni, hogy a 3. év után semmiféleképpen nem szabad belőle kivenni.

Ez a megtakaritási forma hosszútávra, akár nyugdíj, gyermek támogatása amire való.

Az indexálásnak köszönhetően lessz minden évben valamivel magasabb a havi fizetnivaló, de ez a magyar jogszabályoknak megfelelő, hogy emelik a díjat. 

Másik társaság minden évben küld egy ugynevezett indexlevelet, a generali pont nem, amiben lehetőséget adnak arra, hogy ne emelkedjen. Ezt kötelesek minden évben megtenni, mert az mnb, (pszáf régi nevén) előirása.

A generali legujabb szerződéseiben automatikusan le lehet mondani az indexálásról.

 

A legjobb eset a te helyzetedben az, hogy ha csökkented a havi dijadat, amint tudod. Díjmentesithetsz is, de ez drága mulatság lessz ilyen rövid idő után.

A megtakaritási szándékodat semmiféleképpen se hagyd abba, mert a későbbiekben jól fog neked jönni. 

 

Az semmiféleképpen sem jó megoldás, ha átteszed ltp-be. Gondolom a pénzed most sem lakáscélra kell.

 

Énis azt tanácsolom neked, hogy keresd fel azt az irodát, amelyik által hozzájutottál aszerződéshez, vagy a központba irj egy levelet, és kapsz egy megfelelő tanácsadót aki biztosan fog neked segiteni.

 

Fagyalf.

 

Nemértem miért kellett 7 milliós biztositási összeget beletenni az ovb 69-be, mikor megoldható 100.000 Ft biztositási összeg is, kockázati biztositást pedig ha szeretnél a generali másik terméáke az ideális mellé, de semmiféleképpen sem a megtakaritásba. 2006 ban még nem dolgoztam itt, nemtudom akkor hogyan mentek itt  a dolgok.

 

LTamas89 Creative Commons License 2014.03.19 0 0 4548

Ahogy az elottem szolok is irtak, ez egy hosszu tavu, egyebkent min. 18 evre tervezett megtakaritasi forma. Ha valaki 3 evet mondott arra, hogy kivehetsz, az hatalmasatt hazudott. Az elso kamatadomentes reszhozzaferes is 10 ev, ahogy szinte az osszes eletbiztositassal egybekotott megtakaritasnal.

 

Tenyleg van viszont egy "merfoldko" 3 evnel. Eddig kell kotelezoen fizetni a koteskori szintet. Ertsd: fuggetlenul attol, hogy mennyivel kototted es raadasul indexaltad is, a 3. Evfordulo utan leviheted a havi befizetest a mindenkori minimumra. Ez ma 10.800 Ft.

 

Ha ez sem szimpi, akkor fel is fuggesztheted teljesen a befizetest, 3. Evtol erre is lehetoseged van. Kivenni viszont MOST veszteseges es hulyeseg.

Julian86 Creative Commons License 2014.03.17 0 0 4547

Az volt a baj, hogy ismerős ajánlotta és én hülye belementem, nekem úgy adták el, hogy 3 évre írok alá és hogy milyen jó lesz a 3. év végén.
Fundamentába szeretném átvinni az eddig megtakarított pénzemet, mert ott talán jobban jár az ember, de már ebben sem vagyok biztos.

Előzmény: fagyalf (4546)
fagyalf Creative Commons License 2014.03.17 0 0 4546

Akkor miért kötötted? Jelentős veszteséggel tudsz kiszállni!

Hasonlítanám neked egy lakástakarékpénztári számlához. Azt is fix időre kötöd és ha a szerződés lejárta előtt kiszállsz belőle, nem kapod vissza a befizetett teljes összeget. Itt is ez van. Kiszállhatsz belőlle, de ne remél, hogy azt a kb. 1 millát visszakapod. Nem! A befektetési egységhez kötött megtakarítás. Az első éveiben nem termel, sőt veszteséges. Miért? Mert vannak működési költségek, amit a befektető a futamidő elején szed be. Ezután fog növekedni a pénzed, mert ott már nem lesz magas működési költség. Jó ha az 50%-át viszont látod, de inkább kevesebbet.

 

Ha fel szeretnéd bontani a szerződést, keresd meg azt az irodát amelyikben kötötted. Segítenek!

 

De árul el miért kötötted meg, milyen céllal? 3 éve is tudtad, hogy ez minimum 10 év múlva elérhető és nem 3 év után válik aranytojást tojó tyúkká.

 

Még mielőtt leszaroznánk. Nekem OVB69 van 2006 óta. 15-20 évre tervezett minimum futamidővel.

Ebből csak 7 év telt el. Nekem is indexálták. Többet fizetek, de a megkötött 7 milliós biztosítási összeg több mint 11 millió most. Neked is valószínű, jócskán megemelkedett a biztosítási összeg. Mivel kötelező, hogy legyen benne.

Előzmény: Julian86 (4545)
Julian86 Creative Commons License 2014.03.16 0 0 4545

És akkor mit tegyek? Nem szeretném tovább fizetni a 31e forintot havonta, illetve szükségem is lenne a pénzre amit befizettem. Hogyan lehet ebből jól kijönni?

Előzmény: fagyalf (4544)
fagyalf Creative Commons License 2014.03.16 0 0 4544

A pénzed ne kérd vissza! Minden évben van indexálás, erről levelet küldenek. Ez emeli a díjat!

Miért? Hallottál már az inflációról? Na ezért emelkedik a díj. A pénzed 2011-ben többet ért mint most, mert inflálódott. Ezt küszöböli ki az indexálás.

Ha 2011-ben kötötted akkor, most sehol nem tartasz és bukni fogsz rajta. Ez nem rövidtávú csoda befektetés! Azt csak az uzsorások tudnak!

Előzmény: Julian86 (4543)
Julian86 Creative Commons License 2014.03.16 0 0 4543

Sziasztok! OVB 73 szerződésem van, 2011 decemberében kötöttem. Sajnos csak azt tapasztalom, hogy egyre magasabb összeget kell havonta befizetni, aki volt kapcsolattartó/szerződéskötő már rég lelépett a cégtől.
Hogyan tudom visszakapni a pénzem és felbontani a szerződést ? Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Köszi!

X7Z4 Creative Commons License 2013.10.14 0 0 4542

Azért itt is van néhány jó befektetés, egész jó a magyar tőzsde, vannak jó kispapírok.

Előzmény: fagyalf (4541)
fagyalf Creative Commons License 2013.10.13 0 0 4541

Ott a pont. Gondolj ciprusi helyzetre. Na ott van bukta rendesen! Országcsőd közeli a helyzet.

2-3 év alatt mi a legjobb elérhető hozam? Sajnos túl gyorsan reagálják le a változásokat, mire észbe kapsz már jelentős vesztésben vagy. Azt pedig ne mond, hogy magyar tőzsdén hullára keresheti magát az ember.

Előzmény: X7Z4 (4540)
X7Z4 Creative Commons License 2013.10.12 0 0 4540

Ha konkrétan részvényeket veszünk, azok a leggyorsabban reagálják le a változásokat, szóval a hosszú táv nálam kb 2-3 év.

Előzmény: fagyalf (4539)
fagyalf Creative Commons License 2013.10.11 0 0 4539

A mai helyzetben , Én nem esküdnék erre. A receszió még jelen van. Olcsó perpill a részvény, de 20 év múlva (itt kezdődik sztem a hosszú táv), lesz-e még a cég? Milyen gazdasági helyzet lesz? Most amikor az amerikai csőd fenyeget, kiváncsi leszek a következő hat hónapra és az indexek alakulására.

Előzmény: X7Z4 (4538)
X7Z4 Creative Commons License 2013.10.11 0 0 4538

Aki hosszú távon gondolkodik, annak a részvény ajánlható, vegyen alulértékelt eszközöket diszkontbrókeren keresztül.

Előzmény: Prof (4537)
Prof Creative Commons License 2013.10.09 0 0 4537

Ez egy összehasonlító példa volt. Hasonlat, ha úgy tetszik.

Előzmény: X7Z4 (4536)
X7Z4 Creative Commons License 2013.10.09 0 0 4536

Pénzügyi tanácsadás a topic, kit érdekel itt h mivel viszel el 3 tonnát?

Előzmény: Prof (4535)
Prof Creative Commons License 2013.10.09 0 0 4535

3 tonnát? :-)

Hát végülis a Daweoo is gyárt nehézmunkagépeket. :-D

Előzmény: X7Z4 (4534)
X7Z4 Creative Commons License 2013.10.09 0 0 4534

Ahogy az insigniával sem, a Toyota Hiace-el viszont már lehet.

Előzmény: Prof (4533)
Prof Creative Commons License 2013.10.08 0 0 4533

Szia!

Gondolom abban azért egyetértünk, hogy bármennyire is jó kocsi, egy Toyota Avensissel nem  nagyon fogsz tudni 3 tonna szálastakarmányt elszállítani. :-)

 

Előzmény: X7Z4 (4532)
X7Z4 Creative Commons License 2013.10.07 0 0 4532

Az h műszakilag egy gyenge autómárka, rossz hajtáslánccal, korszerűtlen technológiával. A Honda és a Toyota sokkal jobb. Nem csoda h az USA-ban a Toyota eladásokban a 2., a Honda a 3-4 hely között van. A fiatalabb korosztály nagy része a japán autókat veszi arrafelé, főleg az idősebbek teszik ki a vásárlók nagy részét az amerikai autóknál.

Előzmény: Prof (4531)
Prof Creative Commons License 2013.10.06 0 0 4531

Án láttam Farkas Andrást dolgozni, van jópár visszajelzésem olyanoktól, akiknek a szavában megbízok. Nyilván nem lehet általánosan fogalmazni, de sok olyan "munkája" volt, ahol nem a saját érdekét nézte és valóban az ügyfél szükségleteinek megfelelő megoldást hozott.

 

Örülök mindenesetre, hogy nagyjából egyetértésre jutottunk. Csak még azt nem tudom, mi baj az Opellel...?

 

Előzmény: X7Z4 (4529)
X7Z4 Creative Commons License 2013.10.06 0 0 4530

Úgy értem h valutának, vagy devizának mondja, persze fontos a helyes szakkifejezés.

A felelősséget illetően azonban meg kell említeni, hogy Kostevc tudott az ügynökök etikátlan húzásairól, de nem akart tenni ez ellen semmit, mivel jó teljesítményt mutattak fel, így minden részvényes azt akarta h maradjanak, hisz szükség volt rájuk. Az utóbbi 1,5 évben persze voltak problémás ügyek, eltávolítottak néhány 7/2-es vezetőt, akik elég etikátlanul tájékoztatták az ügyfeleket, nagyon beetették őket, akik 3-4 év után vették észre h nagyon rosszul jártak azzal h szerződést kötöttek.

Előzmény: X7Z4 (4528)
X7Z4 Creative Commons License 2013.10.06 0 0 4529

Farkas András egy elfogult személy, aki mindenáron a biztosításokat akarja eladni, el akarja hitetni a néppel h mindenki számára az a megoldás ha életbiztosítást vesz. A kiszamolo blog is téved, pl nem ügyel a piaci kockázat kezelésére, továbbá a termékeket se vmi jól választja ki. Aki nem ért a kockázatos eszközök működéséhez, az fektessen kötvényekbe.

Előzmény: Prof (4526)
X7Z4 Creative Commons License 2013.10.06 0 0 4528

Nem technikai alapon kereskedik, mivel a sikeres kereskedő nem határolja el a fundamentális és a technikai elemzést, mivel a jövőre vonatkozó kockázatok határozzák meg a helyes iránt. Az meg h minek mondja, az teljesen mindegy, rövid bemutatónak kiváló.

Előzmény: Prof (4527)
Prof Creative Commons License 2013.10.06 0 0 4527

Vicces egyébként a videó. Két tételt emelnék ki belőle.

1. „valutaárfolyam”. Nem, ez devizaárfolyam. A valuta a honosól eltérő készpénz elnevezése.

2. „Valószínűleg valami hír jött.” No, ez a tisztán technikai elemzésen alapuló üzletelés egyik jelentős kocázata. Mi volt a hír? Miért biztos benne, hogy nem fog a piac 10 perc alatt (amíg mondjuk kimegy megcsinálni magának egy kávét) nem fog negatívba átfordulni (át tud, ha nem is 10 perc alatt). Ezt a "valaki egyszer ezzel rengeteget keresett" hírre épülő dolgot tartom súlyosan veszélyesnek.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a Forex rossz lenne. Egyszerűen csak nem való mindenkinek.

 

Előzmény: X7Z4 (4523)
Prof Creative Commons License 2013.10.06 0 0 4526

Üdv,

 

Ha az Opel gagyi márka, melyik nem az?

 

Másfelől. Több embert ismerek, akik Forexen, illetve sima (tőkeáttét nélküli) részvénykereskedelmen az egész vagyonukat (xx millió forint) elbukták.

Itt a fórumon is van olyan (most már jobbára csak) olvasó, aki saját UL biztosításán az első három (?) évben a befizetéséhez képest nominálértéken biztosan nullán volt (visszavásárlási értéken, nem kötvényértéken!). Persze ehhez megfelelően megválasztott termék kell.

 

Részvények legfontosabb hátránya: érteni kell hozzá, és nem egy 2-3 hetes gyorstalpalón megszerzett tudás, hanem annál sokkal mélyebb. A forex egy bizonyos szintig gyönyörűen elmuzsikál a "könyv szerinti" beállításokkal, már feltéve, ha nem használják túl sokan pontosan ugyanazt a technikai elemzéses trükköt (márpedig elég sokan használják). Honnan tudod, hogy egy részvény (vagy bármely eszköz) alulértékelt? Mozgó átlagból? P/E-rátából? Gyertyából? El tudod ezt magyarázni egy olyan embernek, aki úgy viszonyul a pénzhez, hogy hát ha van, van, ha nincs, nincs? Hát... Nem vagyok benne biztos (és nem azért, mert te erre alkalmatlan lennél, hanem azért, mert a másik oldalon nincs meg a fogadókészség).

 

Azt, hogy a bnet és más cégek mit csináltak... Igen, van olyan dolog, nem is kevés, amiért letöltendőt és vagyonelkobzást ítélnék jópár embernek, és nem feltétlen Kostevcéknek, bár van saruk a dologban, ez kétségtelen. Persze, lehet jönni azzal, hogy váóóó mekkora üzlet a forex meg a részvénykereskedelem, meg a nyersanyagok meg a jóégtudja mi, meg lehet teleokádni a fórumot reklámlinkekkel. De attól még a valóság, az emberek igényei, a nem degradáló értelemben vett átlagember igényei sokszor fényévekre vannak attól, amiről te azt gondolod, hogy hűdekafa. Az Opel Zafirás példát meg nem a típusra kell érteni, hanem az elvre. De az Opel Zafira e tekintetben bármelyik (!!!!) személyautóra becserélhető. Tőlem lehet Bentley is, BMW is, Mercedes is, Chrysler is, Buick is, vagy KIA, esetleg Toyota.

 

Ami meg a kiszámoló blogot illeti... Ahogy dr. Farkas András, úgy ő is olyan űrt próbál feltölteni hasznos információval, amely az emberek fejében a felelős pénzkezelés tekintetében kong. Hangárként. Vannak dolgok, amelyekkel sem dr. Farkassal, sem a kiszámoló blog szerzőjével nem értek egyet, de a koncepció és a tájékoztatás alapelve nagy vonalakban jó. Amit viszont te itt javasolsz (menjen az ember a kis pénzével gyorsan Forexezni vagy sima részvénytőzsdézni) az egy eszeveszetten nagy felelőtlenség, és e tekintetben a potenciális károkozás tekintetében simán pariban van egy-két közepesen rossz (nem a legrosszabb) ügynök tevékenységével.

 

Prof

Előzmény: X7Z4 (4523)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!