Hurghada, az egyiptomi üdülőhely topicja. Kéretik a weboldal-ajánl ás és az egyéb direkt vagy indirekt marketingtevékenység kerülése. Útitársak (ki-mikor-hová-kivel) a társtopicban lelhetők fel. http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9179855
A legtöbb szállodáról a fórum látogatói már írtak részletes beszámolót, feltétlenül javasoljuk egy évvel korábbi vagy akár régebbi bejegyzésekig a visszaolvasást és a bal oldali kereső használatát a szálloda nevének beírásával.
Gyomorrontás, "fáraó átka", Antinal, biztosítás, fakultatív program, Kairó, Luxor, Vörös-tenger, sznorkelezés, búvárkodás és pénzváltás, árfolyam stb. kulcsszavakra történő keresés szintén hasznos lehet az előzetes tájékozódásban.
Jó utat és szép nyaralást Hurghadán!
A hotelértékelésekért, fényképet tartalmazó beszámolókért előre is köszönet, ezekben a keresés megkönnyítésére a szálloda nevét minden esetben kérjük feltüntetni.
Gondoltam hogy kétnapos kairó és luxor 1 nap? de akkor belefér még valami ,gyerekeim tevegelnének, akkor legyen valami jeeptúra?én ugyan kihagynám, elküldhetem oda őket egyedül 18 és 16 évesek,igaz ,én akkor mit csináljak? vagy olvastam quadozást is ,de azt lehet itthon is. a souvenírbe megyünk ,annak a strandján láthatunk néhány korallt a tescóban vásárolt búvárfelszerelésünkkel:) vagy menjünk hajókázni?Egyenlőre ennyit a hülye kérdésekből!:) éjjel egy kicsit művelődöm és holnap megpróbálok okossabakat kérdezni.
Kísértetiesen emlékeztet a stílusod a fiam barátjához. Neki még nincs asszonya, ezért nem a Zsótti vagy. Neki szoktam mondani:, Fiam! te most vagy keveset pihentél vagy sokat? IMÁDOM egyébként!
Bölénynéni! Kérdezz nyugodtan mert szívesen válaszolok. Mint már korábban is írtam nálam százszor nagyobb szakértők vannak itt, de ha apróságokkal tudok szolgálni azt szívesen teszem. Üdv neked :-)
Azért nem írtam, mert magamba néztem :-) Pfúj. Szégyellhetem magam :-) Áhh. Kár, hogy beírtatok, mert megint rosszat fogok álmodni. Visszajönnek az emlékek!!! Amikor a biztos megérkezés megnyugtató tudatával repültem a wc felé és már a tranzit váróban elkezdtem a leszálláshoz szükséges alapműveletek elvégzését egy fáraó átka elüldözéséhez akkor szembesültem a leszállópálya csúszásmentesítéséhez alkalmazott nedvesség közömbösítő papír hiányával ami majdnem a végzetes kerozinrobbanáshoz vezetett!!!!
Rémes.
Nem akarok erről álmodni, mert amikor reggel ébreszt az asszony, még mindig baksist adok neki álmomban tíz perc alvásért :-)
Nem bántódtam meg,el se menekültem,(nem olyan családbú származom) de 3 gyerekem van és közelharcot kell folytatnom, hogy agéphez jussak. Millió kérdésem lenne, okosak és hülyék is,de most megvettem az első egyiptomi könyvet , megpróbáloktájkozódni és inkább utána kérdezek. egyébként hurghadábanalkudozok az arabbal? és az elvisza múzeumokhoz és a piramisokhoz? vagy inkább fizessek ottani utazási irodába? 2 nagyobb gyerekemmmel megyek ,nem akarom rontani előttük évek óta kialakított imázsomat. ezért határozottnak kell lennem mire odajutunk. Egyébként az oroszok ,mégha hüyén viselkednek ,azért békében hagynak? mert a Bölény egy békés ember ,de ha macerálják, akkor ez elmúlik.uff szóltam...
Huuuuuu,duuuuuuuuuuuuu,honnan tudtad,hogy az a "szerelem"? De azért ,ha már egyiptomba leszek inkább maradok a fáraóknál, és egy darabig akkor plátói lesz, de a tartzalék tartalékját félretettem,.....hátha.
Látszik, hogy nagyon kipihented Magad!!!!!!!!!!!!! Kezdő utazókkal ne vicceljünk, mert szegények megijednek. Tutkó vicces pasi vagy. Hihihi.....,de van aki máshogy értelmezi.
A dutyi a reptéren van. Azok kerülnek oda akik illegális dolgot akarnak kivinni az országból. Általában 72 óránál tovább nem tartanak ott :-) Ha mégis akkor hívd a konzulátust. Asszem valami Andersen vezetéknevű a konzul. Azt mondják, hogy megbízható :-) Sosem hazudik. Én ezt hallottam :-)
Ja, és a másik kérdésedre most már egy kicsit komolyabban válaszolva. Ha kevés az Angol tudás és Kairóba akarsz menni akkor odaállsz az Arab elé és mondod. - We want to go to Cairo. -How many Dollar or Euro? (mondjuk inkább Dollár mert az Euroval akkorát paliz rajtad, hogy itthon még a következő évi fűtésszámlát sem tudod majd befizetni :-)) Erre Ő mondja, hogy .......... pl. 60 dollár (ami reálisnak mondható) A válaszod: Óóóóóóóóó No Thanks no no no. By
Erre bevág egy érdekes pofát, és addig követ amíg elvisz egy itthoni dobozos sör áráért :-)))))))
Ja, és végig mondani fogja, hogy "szeretlek mádzsár, szeretlek" Puszkász the Hungarian football legend.
Olyan üzlet, ahol vámmentesen lehet vásárolni. tehát olcsóbb. Vagy reptér vagy Hurghada-n,ahol leszállástól számított 48 órán belül lehet vásárolni. Egyéb kérdés???????????
sajna árakat nem tudok mondani, mi nem igazán vettünk semmit, csak néhány pólót meg ilyesmit hazafelé, de már nem emlékszem hogy konkrétan mi mennyi volt.
mindenesetre keményen kell alkudni mindenhol, az biztos.
Hárman megyünk,a Kartagoval . A héten jött meg egy ismerősöm ebből a szállodábol , az elöbb beszéltem vele egy pár szót , teljesen pozitív volt a véleménye. Remélem összefutunk ! Egy kis helyismereti tanács
Ha sznorkelezni szeretnék Hurghradán, akkor a part menti strandokról kiindúlva is van látnivaló bőven, vagy csak ha hajóval bevisznek a zátonyokhoz akkor nyílik meg a világ?