Keresés

Részletes keresés

hurka03 Creative Commons License 2017.05.10 0 0 212

És érzed a különbséget?

Előzmény: ujbubo (211)
ujbubo Creative Commons License 2017.05.10 0 0 211

én tegnap voltam a balon a 2. a jobbon a 4. (!) kezelés volt. de az én esetem eléggé extrém, rengeteg kötegem van.. :(

Előzmény: Törölt nick (210)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.08 0 0 210

sziasztok!
Ma megyek a Logodiba. Egyelőre még csak vizsgálatra.

ujbubo Creative Commons License 2017.05.03 0 0 209

nem fájdalmas ha tucc mehetsz hamarabb is, de attól függ mennyi van  és milyen 2-3 vagy akár több kezelés is kellhet ami anyagilag nem kevés de a szem megér bármit

mivel lét kezelés között hetek is eltelhetnek ennek semmi hatása nincs a kezelésre, szóval minden fizukor (vagy nyugdíj után) lehet menni :)

Előzmény: Philip007 (208)
Philip007 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 208

Köszönöm szépen a részletes leirást, és felvilágosítást!

Én csak az ősszel veszem rá magam, idősebb vagyok, remélem végrehajtható.

Jobbulást Neked is :)

Előzmény: ujbubo (201)
damida Creative Commons License 2017.04.30 0 0 207

Szia Csabi!

Engem is érdekelne,ha lesz győri tapasztalatod ezzel az új eljárással kapcsolatban.Örülök ennek a topicnak,és van már fénysugár erre a bosszantó állapotra.Sajnos én is tapasztalom nap mint nap ezeket az idegesítő szöszöket,sőt az egyik szememben már annyira összesűrűsödött,hogy néha foltokat látok,illetve takarva van a látásom.

Üdv:Győző

ujbubo Creative Commons License 2017.04.26 0 0 206

ha esetleg Győrbe kezelteted akkor írd meg a tapasztalatot

Köszi

Előzmény: Philip007 (198)
ujbubo Creative Commons License 2017.04.25 0 0 205

szia

mindennek van kockázata, alá is kell írni egy papírt

de maga a lézer eléggé biztonságos, ha az orvos tapasztalt és a kritikus zónákban nem kezel (a lézernek legalább 3-4 mm-re kell lennie a lencsétől és a retinától) akkor biztonságos

az igaz hogy ez egy viszonylag új kezelés és még sok orvosnak is ez új és tanulja, de olyan orvos aki más okból már tapasztalt YAG lézer kezelésében (mert ezt más szem beavatkozásra is használják) akkor nem kell félni

ami előfordulhat az a lencse sérülése ha közel lő vagy ha az uszadék visszapattan a lencsére, de ha megfelelő távolságban van akkor nem történik meg. A lencse sérülés viszont nem okoz vakságot legrosszabb esetbe műlencsét ültetnek be mint szürkehályog műtétnél

a retina sérülés nagyin kis esélyű mert  a lézer fókuszban látszik hogy a retina fókuszban van e vagy nem és sose lőnek akkor ha a retina képe éles a gépben , még nem hallottam retinasérülésről ilyen kezelés miatt. Általában aki idősebb annak olyan uszadéka van ami inkább távolabb van a retinától, a 30 év alatti korosztály az akinek lehet retinaközeli uszadék, az sajnos nem kezelhető

Előzmény: Törölt nick (204)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.24 0 0 204

Szia!

Megtudnád még mondani, hogy mennyire kockázatos ez a fajta lézeres kezelés?

Előzmény: ujbubo (203)
ujbubo Creative Commons License 2017.04.22 0 0 203

bocs még1: a kezelés előtt felfele kell nézni betesz egy lencsét gyakorlatilag a szemedhez nyomja az a nagyito a lézer kezelés része. nem fáj mert kapsz érzéstelenítőt kicsit kellemetlen de csak amikor beteszi meg kiveszi.

Előzmény: ujbubo (201)
ujbubo Creative Commons License 2017.04.22 0 0 202

ja még1: elvileg lehet egyszerre mind a 2 szemet kezelni de én azt javaslom egyszerre csak az egyiket kezeltesd. ha mindkettőbe van akkor felváltva egyik héten egyiket másik héten másikat.

Előzmény: Philip007 (200)
ujbubo Creative Commons License 2017.04.22 0 0 201

szia

kikérdezéssel kezdődik, volt e van e más szemproblémád, stb

aztán kapsz pupillatágítót az egy szemcsepp kb 20 percet kell várni, utána jól belenéz a szemedbe megvilágitja megnézi nincs e gond, esetleg beletesz egy nagyítót és megnézni az uszadékokat

ott azonnal kezelés is lehetséges akkor kapsz még pupillatágítót meg érzéstelenítő cseppet

majd be kell ülni egy székbe és rátenni a fejed egy tartóra, mozogni nem szabad. nagyon erős fénnyel bevilágít, kellemetlen de nem fáj. tűrni kell, maga a lézer nem látszik csak két vörös pontot látsz ami abszolút nem kellemetlen. de egy éles fénnyel keresi az uszadékot az nagyon világos de kibirható

egy kezelés 10-30 perc. utána kell 1 nap (pl másnap reggel) mire rendesen látod a különbséget

ha nem látsz különbséget vagy nem jelentős ne ijedj meg van hogy 3-4 kezelés kell egy határozott javuláshoz

egy kezelés 20 e ft+vizsgálati díj kb 25-35 e Ft/szem/kezelés, lehet Sárospatakon olcsóbb mert az állami de ez a kezelés ott is pénzbe kerül mert a TB nem állja.

ha az uszadék a lencséhez vagy a retinához túl közel van akkor sajnos nem kezelhető. de ami a retinánál van az korral  előrehaladva előrébb jön és később kezelhető.

a kezelés után kapsz szemcseppet amit pár napig használni kell. 2 kezelés között 1-2 hetet javasolt várni. kezelés után semmi megkötés nincs, hacsak nincs panaszod élheted a mindennapi életed ahogy addig.

itt egy video ez amerikai de igy megy (a kézifogo nem volt):

https://www.youtube.com/watch?v=ZmNHq4Ppx1A

Előzmény: Philip007 (200)
Philip007 Creative Commons License 2017.04.21 0 0 200

Köszönöm.

Röviden leirnád milyen művelettel végzik ? Lézeres ? Utana mit érzel, előtte végeztek vmi vizsgálatot vagy kértél időpontot és meg is kezdték a kezelést  ? Kb. milyen árat kérnek. Bocsi hogy ennyit kérdezek, de most érzem azt, hogy van kiút ebből az idegesítő dologból.

Előzmény: ujbubo (199)
ujbubo Creative Commons License 2017.04.21 0 0 199

szia

logodi.hu

ez a pesti

már voltam, tapasztalok határozott de lassú javulást de még kell kezelés (nekem sok van)

a győri:

www.drbereczkiarpad.hu

Előzmény: Philip007 (198)
Philip007 Creative Commons License 2017.04.19 0 0 198

Szia, győri klinikának a nevét esetleg tudod ?

Pesti orvost felkerested már az új módszer miatt ?

Előzmény: ujbubo (196)
ujbubo Creative Commons License 2017.03.26 0 0 197

video a műveletről (ez egy külföldi de az eljárás ugyanaz):

https://www.youtube.com/watch?v=3eNMitjS-MA

ujbubo Creative Commons License 2017.03.26 0 0 196

sziasztok

nekem is van eddig nem zavart de megjelent egy elég markáns pont is és most eléggé zavar

voltam szemlésznél ajánlott egy orvost de még nem voltam ott. esetleg van valakinek tapasztalata? :

https://www.ismertorvos.hu/gergely-robert/szemesz/budapest

a weblapon is ott van:

ÚJ KEZELÉS: üvegtesti úszkáló homályok lézeres porlasztása (Ellex laser vitreolysis)

Győrben is találtam egy klinikát ahol ezzel foglalkoznak.

setafika Creative Commons License 2017.02.24 0 0 195

van uszizó pókháló, olykor villanás, mindent elolvasva várok kis időt, majd irány a szemorvos (72 éves férfi)

az eredményt majd itt megírom

mindenkinek jobbulást - bár javulásról még nem olvastam

üdvek

_@o"

ditotti Creative Commons License 2015.07.30 0 0 194

Vörösmarty Dániel szemész professzor 85 éves,de még ma is dolgozik.Az előbb még írtam volna,de a gép már nem engedte,de ha érdekel valakit akkor napjainkig folytatom szívesen. Kicsit a szemem is elfáradt.

ditotti Creative Commons License 2015.07.30 0 0 193

Sziasztok! Sajnálom,hogy csak most találtam rá erre a fórumra és kezdtem el itt olvasgatni.Nekem 1996-ban kezdődött ez a üvegtesti homályok úszkálása.Most 62 éves vagyok,tehát 19 éve.Mivel erről soha nem hallottam,gondoltam majd elmúlik,de a látásomban nagyon zavart.Nem rohantam a szemorvoshoz,elfoglalt voltam,munka,család.De 2 hét múlva semmi javulás, irány a szemészet,kapok valami cseppet és rendben.Kifogtam az SZTK-ban egy borzasztó hozzá nem értő,lelketlen szemorvost. Megvizsgált,elmondta,hogy ez gyógyíthatatlan és idővel megfogok va......Azóta ezt a szót utálom,bárhol meglátom,hallom ,azt a keresztrejtvényt leteszem.Nagyon elkeseredve mentem haza,azt éreztem,mindennek vége.3 napig nem mentem dolgozni,szabadságot írattam és elmentem 2 magán rendelőbe.Ők nyugtattak,hogy az nem igaz,nem is értik,hogy mondhatott az SZTK-ás orvos ilyet.(De azért azóta is bennem van,hogy ki mondott igazat..)A 2-ből Dr Galli Lóránt tanár urat választottam (miskolci vagyok),sajnos azóta elhunyt.Ö azt mondta,hogy javulás nem várható,de állapot romlást sokáig ki lehet tolni ha vigyázok magamra.Új szemüvegeket írt fel,3-mat is,(születésem óta rövidlátó vagyok,ez is okozhatta)1 olvasó 1 számítógéphez1útcai.Ez valamit segített.A munkahelyemen nem mertem mondani.mert akkor nagy leépítések voltak.Diszpécserként dolgoztam és ügyeletben autót is kellett vezetnem. Azt a vezetést senkinek nem kívánom,amikor a nagyfőnökömet kellett kivinni a Tiszai pu-ra este a nagy forgalomban és szólt,hogy siessek mert késésben van.Nagyon megviselt.Alig vártam,hogy nyugdíjba mehessek.14 évet ezzel az állapottal még ledolgoztam és szerencsém volt,mert 2010-ben elmehettem korengedményes nyugdíjban,akkor még volt ilyen.Közben 1997-ben Budapesten,ajánlásra a Rókus kórházban elmentem az állítólag az ország legjobb szemészprofesszorához,Vörösváry Dániel(Vörösházy?)tanár úrhoz.Megvizsgált(rengetegen voltak). Újat már ő sem tudott mondani ,de megerősítette,hogy 10 kg-nál nehezebbet ne emeljek,a rázkódást kerüljem(pld.a buszon elől utazzak.) De végre Tőle kaptam tanácsot,hogy amíg élek mindennap 1 szem Supradyn kapszulát szedjek.

Törölt nick Creative Commons License 2015.07.07 0 0 192
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.04 0 0 191

Kedves Fórumozók!

Leírom a tapasztalatom-talán olvassa majd valaki:

Nekem 17 éves koromban jöttek elő.  Azóta több

évtized eltlt. Az állandó  szemorvosom  azt tanácsolta,

hogy két hosszút pislogjak egymás után.  Akkor egy

rövid időre eltűúnik a látótérből. Kipróbáltam - nekem

bevált.

Számítógépezésnél  sokat segít , hogy a fehér hátteret

sötétre változtattam.  Szinte észre sem veszem.

Sok türelmet Mindenkinek! : Tira.  

nyevigák Creative Commons License 2014.12.25 0 0 190

Sziasztok!

Én tegnap vettem észre egy kis ugráló kukacot a bal szemem előtt, mikor elkezdtem netezni. Fehér háttérnél látható. Most már elolvastam mindent, tudom mi ez. Nem mindig látom, csak ha balra felfelé nézek, tehát ha elkezdek valamit olvasni, akkor a sorok elejénél látom és ahogy haladok jobbra, úgy nem. Egyébként nem látom, tehát ha éppen nem netezek, akkor nem. 39 éves nő vagyok. Kontaktlencsét hordok két éve, tórikusat. Bal szem:-1.50 (ebben úszkál a kis "féreg") jobb: -2.50, tehát a jobban látó szememben lett a lebegő, ami inkább ugráló-nekem. Úgy kell elképzelni, hogyha tehát balra-fel nézek, akkor középről a bal felső "sarokba" ugrik és újra és újra, amíg csak arra nézek. Ha pl. jobbra le, akkor nem. Vagy ha sötét a háttér, akkor sem látom. Mindenesetre nagyon nem örülök neki, nagyon szeretek rajzolni és nagyon nem akarom, hogy esetleg még több legyen. Még ezzel az eggyel valahogy el tudnék lenni, csak ne legyen több! Most azon gondolkodom, hogy tényleg tegnap jelent meg, vagy csak tegnap vettem észre. Lehet, hogy már régebben is megvolt, csak nem tudom...helyet változtatott...Szívesen olvasnám itt a régebben ide író embereket, hogy van most a szemük, mi a helyet velük, van, aki már 10 éve írt ide. Ha erre tévedtek, írjatok!

Gerw Creative Commons License 2014.08.29 0 0 189

Van angliában is orvos aki kezeli lézerrel a floatereket, mivel engem is érint a dolog immár 3 éve és semmi nem használ, most kértem tőle árakat. Ha visszaírtak akkor megírom ide mit küldtek. A weblapja: http://www.brendanmoriarty.com/

nc66 Creative Commons License 2014.08.14 0 0 188

Én nekem kb. két hete ment a szemembe valami. Nem úgy , mint egy bogár, vagy porszem, hogy erősen szúr, fáj. Hanem valami kis pókfonal féle lehetett. Aztán megjelent a bal szemem látómezejében jobbra lent egy folt féle, olyan mint egy pók. Aztán mozog a szememmel együtt. Próbáltam a csap alá tartani és lemosni, de nem sikerült. Csupán átment a látómező bal felső oldalára. Mégegyszer megpróbáltam a kimosást (persze eléggé kellemetlen ezzel a ki tudja miket tartalmazó csapvízzel) akkor már szétment a folt a látómezőm szélére majdnem körbe. Elmentem a szemészetre, ott rögtön legorombolt, hogy olyan nincs, hogy a pókháló ráragad a szemre. Majd ő megnézi a szemfeneket, kitágítja a pupillát. A baj belül kell legyen. Természetesen nem talált semmit (nem is nagyon kereste azt amit kértem tőle. Lehet, hogy a nagyítója nem is alkalmas rá.) , sem vérnyomás, sem cukorbaj. Azóta nem piszkálom, stabilan ott van a foltom ahová mostam. Örültem, hogy egy szemmel hazataláltam nagyobb  baj nélkül. Még meg fogom próbálni desztillált vízzel lemosni.

Előzmény: Trattoria (186)
Furnace.Creek Creative Commons License 2014.07.12 0 0 187

Nekem tegnap reggel ébredés után lett egy "légy" a bal szememben. Ha világos nagy egyszínű felületet nézek akkor követi a szemem mozgását ő is. Így repked ez a hülye mindig mindig ide-oda egy halvágy szürke pici paca. De mindig ugyanott van! A képzeletbeli középponttól 1/4 látómezőnyit jobbra és talán picit feljebb is. Kipróbáltam, hogy közel tartok a szememhez egy fehér lapot olyan közel hogy ne legyen már fókuszban a szemem, és akkor ugyanúgy látom, de csak egy tűszúrásnyi fekete mákszemet látok mozogni ahogy nézek ide-ode. Ha becsukom a szemem és úgy belenézek erős fénybe, pl. a napba akkor is ezt a fekete pici mákszemet látom mozogni a narancs/piros színű háttérben ahogy "forgatom" a szemgolyóm.

Remélem nekem is csak ez a kicsapódó fehérje. Bár nekem egyedül van a "légy" de szerencsére felvillanó dolgokat nem látok ami a retina levállásra utalna. És nem is növekszik, nincsenek is egyre többen.

Mindenesetre nagyon idegesítő. Még annyi, hogy az előző éjjelen a bal oldalamon aludtam egész éjjel (és a bal szemem érintett) mert a jobb vállam nagyon fájt ha ráfeküdtem. Lehet, hogy ez előidézhette?

Valaki járt hasonló cipőben?

Trattoria Creative Commons License 2014.06.21 0 0 186

Köszi, akkor oda is hiába megyünk ! Én is folyamtosan nézem mit lehetne ellenük tenni, se C vitamin, semmi nem segít !

Ha valaki tud valamit jelezze, segítsük egymást !!!!

Előzmény: Eventhorizon (185)
Eventhorizon Creative Commons License 2014.06.16 0 0 185

Üdv! 

Elmentem Hévízre kipróbáltam, 3 órán át úszkáltam a vízben, amennyit bírtam nyitott szemmel a víz alatt.  Nem tapasztaltam változást. Véleményem szerint ezek paraziták, lézerrel lődözni a parazitákat az max. tüneti kezelés... Nem tudom mi lehet hatékony kezelés ellenük, olvastam sok mindent de sajnos még nem botlottam semmi használhatóba..

Trattoria Creative Commons License 2014.05.17 0 0 184

Valaki irta, hogy Hévizen volt, és a tóban fürdött, attól elment, sajnos azóta nem irt ide az illető, pedig jó lenne, hogy az tényleg úgy történt vagy nem.

Én megyek nemsokára tengerre, nem tudom de kicsit bizom, hogy lehet az is segít valamti, nem tudom miért érzem ezt, hátha a sósvíz jó erre is.

Előzmény: Trattoria (183)
Trattoria Creative Commons License 2014.05.17 0 0 183

Szia !

Ha tudsz valamit, akkor légyszíves ird meg, úgy látom én is, hogy a szemészek ezzel nem nagyon foglalkoznak, pedig jó lenne !!!

Néha úgy zavar, hogy szabályosan ideges vagyok , máskor könnyebben veszem.

Egy szemészorvosnak is olvastam a véleményét, akinek szintén van, és Ő azt mondta, hogy átnéz felette....nem koncentrál rá.

Előzmény: Kelecsényi Attila (182)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!