azt tudtam a papírokból kideríteni, hogy 1972 május és 1972 szeptember 13 közti az autó de szerintem 1972 augusztus 30-án vették. Magyarázat: ami hozzá adtak szervízcímes könyvet májusban adták ki szeptember 13-án volt első szervízen 857 km és ha akkor vették az autót amikor a rádiót amiről van száml az augusztus 30.
azt mondta az előző tulaj, hogy utánna néz /szerez papírt a motor átépítésről/ , de ő úgy tudja ez egy kicsit zavaros számomra, hogy 6 tulajdonosa volt csak papíron több mert cégbe bevitték aztán ki hozták és ilyen csiki csukinál építették át a motort.
Az ülléseken kívül a kárpit jó. / a bőrkárpit jó de a szövet széttmálott. szerintem a naptól/ a műszerfalnak, kormánynak semmi baja.
Ezek az autók 240e km-el újszerű állapotban szoktak leledzeni. Nagyon jó állapotú utastérrel. De ha tényleg ennyi, az azért jó, mert nem lesz gond a futóművel, kormányművel, jónak kell lennie a váltónak stb. Akkor hajrá, csak egy kis motorgenerál! Mi lett a diesel motorral? az kb 4-500e km-ig gond nélkül elfut. Vajon hova lett belőle?
Nem fogtam még bele ilyenbe ez az első. Szerintem ez egy nagyon jó alap. Most már megvannak a papírjai gyárilag egy 220D volt. 1972 szeptember 13-án volt az első szervíze 857 km 1976 június 26-án 40400 km most az órában van 39800 km és 2002 december 34449 km volt 2004.06.07-ig volt rá műszaki. Szerintem 239.800 km van az autóban. Magyarországi első nyilvántartásba vett időpont: 1973.11.02
Szevasz! Előre is bocs a hozzászólásomért, lehet kicsit negatív leszek.
Nincs ilyenben tapasztalatom, úgyhogy az is lehet, hogy teljesen hülyeséget beszélek. Mégis leírom mit gondolok.
Félek, hogy egy olyan autót vettél, amire kár költeni. Szinte minden autót meg lehet menteni, meg lehet csinálni. Szerintem optimista vagyok, ha azt gondolom, a Tiedre 800e Ft minimum rámegy. Elköltesz ennyi pénnzt, lesz egy kocsid, ami biztos nagyon kedves lesz NEKED. Probléma van a kocsi alvászámával, nem stimmelnek az azonosítók. Ebből oldtimer nem nagyon lesz, persze lehet egy hobbiautód. Ami nekem nem okés, hogy ha már ilyenbe fogsz, akkor nem olyan kellene, amibe érdemes belefeccolni a pénzt? Szerintem még innét nézve -hogy már megvetted- is okosabb lenne keresni egy másik alapot. Ezt megtarthatod, lehet rajt kisérletezni, talán pár alkatrésze még használható.
Irigylem ellenben az elszántságod, és tisztellek is érte!
Fogtál már ilyesmibe ezelőtt? Ha igen, akkor felejtsük is el, amiket írtam. Ha nem, akkor féltelek, hogy egy nap dühödten lököd odébb a félig kész verdát, mert rájössz, hogy máshonnét kellett volna elindulni.
Hali, oszinten szolva en ezt a sok torest ,szakadast stb csak a kovetkezokkel tudnam megmagyarazni.
1. elallitott gyujtas miatt az utolso 10000 km-en mechanikusan teljesen
tulterhelt motoralkatreszek
2. elallitott vezerles miatt ugyanaz
Valoszinuleg a Stromberg sincs rendben, talan emiatt kezdtek buheralni ganyolni
a gyujtast, talan arreb tekertek egy-ket fokkal az egesz vezerlest, azt mentek vele amig birta ,majd leallitottak amikor mar ugy zorgott meg razkodott a motor, hogy mar nekik is sok volt. Neked meg bemeseltek hogy lemerult az aksi.
Talan kemenynek tunik, de tudni kell es tapasztalatbol is mondom, hogy a 200-as benzinmotor akkor is jar ha minden beallitas szar rajta, lehet hogy nehezen indul,lehet hogy fustol, lehet hogy 25 litert zabal, razkodik, pruszkol, stb, de megy, amig darabokra nem szakad .Ez jo is meg rossz is, mert az a bizonyos embertipus
Nem mondod neki hogy a felnit is kezdje el fogkefével pucolni? Már a barátnőm is azzal mossa a kocsiját! Mikor hozod el a kocsit? Kíváncsi lennék még alvázvédelem előtt hogy milyen munkát kaptál!
Egész objektnek tűnik a vas! Gratula! Fotón szépek a krómok, vonala van, gyárinak tűnik az első sárvédő! Csak a cserélt küszöb rakenrolos 1 kicsit... 1 küszöbdíszléccel sokat lehet rajta segíteni! Műanyag maszkos, lépcsős mintájú ajtókárpitos másfeles széria?
Ja, a bal hátsó lámpát pucold ki 1 rossz fogkefével + samponnal...
szerintem "jó" állapotban a kasznin a 2 első sárvédőn pattog le a festék a rossz aládolgozás miatt, ezért rozsdásodik, akksi tartó alatt egy kicsit egyébként kb 90 %-os.
Az üléseken a szövetnek vége.
egyébként 250-ért vettem.
egy baj van csak ez késöbb derült ki, hogy az alváz szám 115.110-és ez egy 220D-re utal. /Ettől még le lehet veterán vizsgáztatni?/
teszek majd fel képeket is. /szerintem jó kiindulási alap/
Csak sajna nehezen akarja az igazságot. még nem hallottam menni, mert lemerült akksival hoztuk el /fél évet állt/ és amikor be akkartam indítani elszakadt a vezérmű lánc, most ehhez keresek alkatrészeket.
Ha jól emlékszem akkor a Unix árul ilyen motoralkatrészeket, de hogy azok mennyire jók, illetve hogy gyári beszállítók-e azt nem tudom. Egyébként szerintem azok az alkatrészek is megeggyeznek a 123-aséval.
És a többi rész? Sajnos az elosztó meghajtó tengelyén lévő fogaskerék le van nyalva és élesre is van kopva. A feszítő- és terelő lemezek is el vannak kopva.