Adatok: 88 cm hosszúságú, 72 cm magasságú, 30 cm szélességű, két ajtós, 3 emeletes ketrec. Kiválóan alkalmas degunak, mókusnak, görénynek, csincsillának vagy egyéb rágcsálónak, akinek sok helyre van szüksége. A ketrec alja egy akvárium, ami a forgács kiszóródását nagyban megakadályozza, és a kisállatoknak is biztonságos, és nyugodt helyet biztosít. Ajándékba adom hozzá a futókereket, ami speciálisan, és erősen oda van rögzítve, sosem fog feldőlni, így megfelelő mozgást biztosíthatunk az állatkának, ha nem tudjuk őket mindennap kiengedni futni! 17.000 Ft
Sziasztok!Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a szelídítéssel kapcsolatos tapasztalatokat,tippeket,majdnem 1 hónap alatt teljesen szelíddé sikerült nevelnem a mókimat.Ha kiengedem a szobába és leülök akkor felmászik rám,simán eszik a kezemből,magától visszamegy a helyére.Nagyon szépen köszönöm mindenkinek. :D:D
Régebben olvastam talán itt a fórumon, hogy a mokuskáknak lehet adni néha száraz cicakaját. Erről szeretnék kicsit bővebb infót megtudni, mivel Mandulám nem hajlandó se a kukacot se a tojást sőt a nyers (vagy párolt) pipihusit sem megenni. Mandulám apukája ugyan ilyen ahogy halottam. Cicánk van bőven így cicakajából sincs hiány. Most a picurik ezt a fajta eledelt kapják és ebből szeretnék adni a mókusnak is heti pár szemet fehérjepótlás képpen. Az előbb egy töltöt falatka negyedével megkínáltam Mandulát és ahogy elnéztem nagyon ízlett neki. (kb. akkora darabka lehetett amivel kínáltam mint egy kisebb méretű zöldborsó negyede)
http://vipexotic.net/sofia/images/2190_2.jpg
A srác akitől elhoztam Mandulám azt mondta szabad neki adni mértékkel, vagyis ha kap nem lesz baja tőle mivel sok vitamin és fehérje van ezekben az ételekben. Sajnos Mandulámnak többször akartam kukacot adni, de rá se hederít. Se kézből nem veszi el se tálból, hagyja hogy másszon a kukac ő meg ugrálgat tovább. A tojással és a pipihusival ugyan ez a helyzet. Szárított hallal is próbálkoztam már meg szöcsivel, eleinte kelett neki, mostanában nem nagyon. Kérem válaszoljatok. Előre is köszönöm nagyon szépen. Szép estét kívánok mindenkinek. Sziasztok.
Ma kaptam két amerikai csíkos mókust, egy fiút és egy lány.:) Arra lennék kíváncsi lehet e őket együtt tartani, valamelyik leírásban ezt olvastam, hogy a lány bánthatja a fiút. Igaz ez?
Nálunk a tamioposok egy kicsit kintre, egy kicsit bentre, egy kicsit a polcokra buliznak, tehát fél -free style. Sokszor kell felmosni, és a polcokat meg takarításnál le kell törölni, és gondolom időnkét az ágcsere sem árt majd, de ez legalább változatos környezetet biztosít majd. A többi mokó közül csak Cuki termel kifelé, mert hát őkegyelme úgy véli, minek a saját kéglijébe piszkítani, mikor a máséba jobb....
Ez az korona akác termése,ismertem de nem adtam nekik! Alföldön lakok én is de nálunk a tujákra rászálnak a szitakötők.Nagyon jó ötlet a fagyasztás kivitelezem én is.
Nálunk nincs szitakötő:-( Alföldön lakunk,nincs víz a közelbe.Ha már barna a toboz,vagy a makk,már nem eszik meg.Így hogy lefagyasztom,miután kiengedett,pár órát olyan mintha frissen szedett.A korona akác termését nem ismered?
Nem szoktad lefagyasztani a gyümölcsöket?Nálunk még a tavaji szelidgesztenyét eszik.Idén fagyasztottam epret,barackot,kukoricát,zöld tobozt...Nem olyan lesz persze mint a friss,de imádják a változatos kaját.
A zöld tobozt kihagytam,de tavaly is szedtem:A zöld makknál és a zöld toboznál arra kell figyelni,hogy nehogy bepenészedjen szét kell teriteni és idővel bebarnulnak.Ja persze mi is etetjük őket szöcskével és még nagyon szeretik a szitakötőket.
A korona akác termését is szeretik,azt is lehet szedni+kökényt,bodzát.Nagy siker a zöld toboz+a zöld makk.Most kijárok a kert végébe,szöcskét szedni.Gyerek koromba jobban ment:-)
Sziasztok! Hát én még nagyon kezdő vagyok a mókustartásban. Kb 1 hónapja kaptam egy kislány szibériai csíkos mókust, aki a Hami nevet kapta. Egy állatkereskedésben vettük, ahol nagyon sok "testvérével" volt egy ketrecben. :) Kis barátkozós, kíváncsi mókuska volt már akkor is. :) Így lett ő a szerencsés kiválasztott. :) Azóta mindennel elhalmozom, egyszerűen nem bírok betelni a kis pofijával. (Ha látszik a kép, akkor őt láthatjátok, épp lefekvés után jött ki megnézni, mit is csinálok épp. Néha olyan érzésem van, szereti, ha fényképezem.) Mostanában a dió és a kukorica megy neki nagyon. Mást szinte alig eszik, pedig mindenféle gyümölccsel próbálkozom. Eleinte megette a tejfölt, a joghurtot, mostanában nem kell neki. Viszont a csirkecombról lehúzott bőrből szoktam neki egy kis csíkot vágni, azt nagyon szereti rágcsálni. (A lisztkukacot egyelőre én nem bírom elviselni, ezért kap más jellegű állati fehérjét. Most gondolom, a tapasztalt mókustartók lehurrognak majd, h mi az h nem bírom a lisztkukacot, de szeretném ha tudnátok, hogy igyekszem.) JA és eszméletlenül szereti az akácmézet és a lekvárt. :) A harmadik napon már engedte magát simogatni a ketrecben. :) A második hétvégén pedig kiengedtem a szobába. Azóta sokszor reggel is hagyom kicsit kint szaladgálni, meg este is, amikor hazaérek. :) Imádnivaló, amikor teli pofival rohangál, mint akinek 1000 dolga van. :) A legszebb az, hogy magától visszamegy a ketrecébe, tesz néhány kört és megint kijön, ha még nyitva hagyom az ajtót. De nem kell hajkurászni, hogy visszamenjen. :) Úgy érzem, jól érzi magát bent is meg kint is. :) Sokszor mászkál rajtam, van amikor rajtam eszi meg az épp kapott ennivalót. :) Az ennivalót már nagyjából a 4-5. napon elvette a kezünkből. Elkapni egyszer akartam, amikor kint volt épp, 3szor kiszabadult a kezemből, negyedjére pedig megharapott egy kicsit. Azóta nem próbálom megfogni. De a simogatást az esetek nagyon jelentős részében szereti/tűri. Amikor nem akarja h simogassuk, akkor egy picit arrébb megy. :) De nem támad meg senkit, a ketrecébe nyugodtan engedi, hogy belenyúljunk, nem aggresszív. :) Jut eszembe, Hami sem egy helyre végzi a dolgát, többször előfordult, hogy kint a szobában végezte el a dolgát. De ahogy a hozzászólásokban olvastam itt, ez nem egyedi eset, és nem igazán lehet ellene tenni. :) Lenne egy kérdésem is, hogy szerintetek megpróbáljam megfogni még egyszer, ha igen, mivel adjam tudtára, hogy nem bántom, csak a kezembe veszem? egy kis élelemmel? Remélem, van valami ötletetek. :)
Jó ez a nyári szezon, hogy mindent frissen lehet nekik adni. Na meg hát a sok gyümölcs... nincs olyan, amit ne enne meg! Őszi-, nektarin-, sárgabarack, szilva, sárgadinnye ( a görögnek leginkább csak a magját eszi, úgyhogy azt nem szoktam adni neki). Volt ugye az eper, málna, ribizli. Sajnos nemsokára megint át kell álnunk téli üzemmódba és csak alma, szőlő, meg narancs lesz, de legalább lesz akkor is egy kis gyümi. :) Most már ki kell biciklizni az erdőbe és gyűjteni neki egy kis makkot, tesóméknál van mogyoró bokor, meg diófa, úgyhogy lesz mindene! :) Olyan jó gondoskodni róluk! Olyan kis szeretetre méltóak és igénylik is nagyon! :D
Akkor jó. Tegnap nálunk Mogyi is hasonlóképp járt el a főtt kukoricával.:) Szemezgette, de nem olyan jó ízűen mint a nyerset. Most különösen finom kukoricát kaptunk vidékről.:)
Roli most hogy már Te is boldog Tamiops gazdi vagy szeretném megkérdezni, hogy ezek a kis törpicsek mókik hogy állnak a "kalitkatisztasággal"? Egy helyre végzik a dolgukat vagy "free style"-ban nyomják? Mert a képen az a faág igencsak "free style"-ra utal :(
Nekem Snicki szereti a főtt kukoricát! Szerintem azt még kipattogtatva is megenné, bár még nem próbáltuk. A múltkor úgy adtam neki a főtt kukoricát, hogy előtte én leettem a nagy részét és ő kapta a végét és érdekes módon inkább ott ette, ahol én is. Szemezgetett az érintetlen részéről is, de valamiért jobban esett neki a lerágott részt harapdálni. :))
Sziasztok! Vennék amerikai csíkos mókusokat!(vagy 1-et vagy 1párt majd még eldől mert lehet hogy egyet tudok szerezni!) Vagy ha érdekel cserébe szibériai csíkos mókus, cserélhetünk is!(van kicsi is, nagy is...)
Az amerika csíkos mókus legfőbb megkülönböztető jele a szibériaitól hogy 3csíkja van a hátán! Tel: 0620-955-7593 ; E-mail: roli1008@chello.hu ; vagy írj itt a fórumon. Roland
Szia! Előfordul! Nem kell ápolni, később nem is lehet majd észre venni mert a farka végén ahol leszakadt az 1cm-es szakas hosszú szőrt fog növeszteni! Roli
Sziazstok. Tegnap délután történt Bubu-val egy kis baleset, valahogy beakdt a farka az oduba, nem tudom hogy történt, a teteje el volt csúszva, ez még nem fordult elő, és láttam hogy van ott egy szőrcsomó, aztán megnéztem, egy kb 1cm-t "leszakadt" a farkából, nagyon megilyedtem, vérzett neki egy picit, lenyalogatta, majd kb fél óra múlva evett ugrált mókuskerekezett, ugy néz ki nincs semmi baja, néha nyalogatja a sebet, de a viselkedése nem változott. Lehet valami baja e miatt? Az odunak a teteje nem tudom hogy csúszott el, lehet ahogy a párom takarította véletlenül meglökte vagy nem tudom. Valamivel ápoljam neki? Már nem vérzik