" Aki az 50 ezrest veszi és 40ért szereltet az 150-et spórol ahhoz képest aki 200-ba kerülő klimát szereltet negyvenért. Hozzá kéne végre szoknunk, hogy a szolgáltatást jobban meg kell fizetni, mint magát az árut. A Lajtán túl ez teljesen normális"
Már ne haragudj de ez szerintem baromság! Amire nem adok ki pénzt (mert mondjuk ne adj isten nincs is!!!!) azzal én spóroltam?????
Akkor ezexerint ha én csak egy 2.5 milliós autót veszek és nem a 18 milliós Mercedest akkot spóroltam 15.5 millát???
Egyebkent a segitokeszsegrol eleg visszaolvasni, azt hiszem tavaly pakolta fel maganak a klimait Vektor07, es szvsz eleg alapos segitseget kapott...igaz, a hozzaallasa is megfelelo volt.
Figyelj, ez egy olyan topic, ami a klímáról szól... Akinek nincsen rá pénze, az max hobbiból olvassa. Amire nekem nem futja, abban a témában lévő topicba nem megyek, ugani a hozzáértőknek...
lehet h. vkiknek luxuscikk a klíma, de nekünk pl. életmentő. talán anyám életét mentette meg idén, mivelhogy szívproblémái vannak, nem bírja a hőséget. a kocsi viszont lehet luxus, ha mint egy szomszédom a gyerekét az 5percnyi séta távra levő ovódába való furikázásra használja.
kedves csiga, a plasmaszűrő egy olyan szűrő, amit nem kell pár évente lecserélni és főleg allergiásoknak ajánlják, mert a levegőminőségen javít. még amiért én ezt a terméket /LG artcool mirror 2,8kv/ választottam, az az egyéb extrák:autodryclean, TURBÓ MóD, na meg úgy tünt, h. az LG profilos szakik elég alaposak, maximalisták. Talán ez az LG image része.
Aki az 50 ezrest veszi és 40ért szereltet az 150-et spórol ahhoz képest aki 200-ba kerülő klimát szereltet negyvenért.
A többivel viszont nem értek egyet:
Korántsem biztos, hogy az a gazdag, aki 200000-ért vesz klímát. Biztos te is ismersz olyan embert, akinek otthon óriásplazmája van, meg sokmilliós kocsival jár, de tele van adóssággal, egyik napról a másikra él.
Én még nem szeretném megszokni, hogy a szolgáltatás többe kerül mint a termék. Ez nem normális. A Lajtán túl egyébként nem is sokat foglalkoznak a javíttatással, ha valami elromlik azt kidobják, mert nem éri meg javíttatni, mint ahogyan már nálunk is sok esetben.
Ha már a kocsiknál tartunk megint azért a Trabant javításáért másképp számolnak mint a Merciéért. Persze nem is ugyanaz a szerelő csinálja, meg egyébként sem túl jó példa.
Természetesen. Rendkívül tapasztalt klímás vagyok. Már egy hete fent van a falon... :-)
Csak már marhára unom, hogy egyesek piszkálódnak, mások meg magyarázkodnak.
De akik itt megfordulnak azoknak van klímájuk (szakember által beszerelve), számítógépük és pénzük a villanyszámlára. Mi ez, ha nem a luxus? Gondolom nem a gyerekek elől vettétek el a ráfordított összeget! Akkor meg miről vitatkoztok?
Ha a szomszádnak két lépcső megy a verandára, akkor nekem három kell...?
A klima luxuscikk. Akár 50, akár 200 ezer forintos. Nem létfontosságú, még 42 fokban sem.
Az, hogy a klíma luxuscikk, lehetne vitatkozni. Szerintem nem az! Ilyen alapon rá lehetne fogni a tv-re , rádióra, hűtőszekrényre, hogy luxuscikk, hiszen "nem létfontosságú".
És a "nem létfontosságút" kérlek magyarázd el annak a minimum 500 embernek, vagy hozzátartozóiknak, akik a 10 napos hőség miatt haltak meg a klimatizálatlan kórtermekben!
Nem akarok beleugatni a vitába (mármint van aki sokallja a szerelési díjat), de úgy érzem kicsit meg kell nyilvánulnom, miután éppen most fizettem ki egy szép kerek összeget az egész hóbelebancért.
Az itt előfoduló szakik helyében én nem bocsátkoztam volna magyarázkodásba. Teljesen felesleges tételekre bontani, hogy miért negyven. Ennyi az ára, pont. Ha nem tetszik, mást kell hívni, vagy szerelje fel saját maga. A (nehezen) megszerzett szaktudást, tapasztalatot sokan nem becsülik.
Szerintem nem sok a negyven / darab. Nincs jelentősége annak, hogy mennyibe került maga a klima. A trabin ugyanannyiért cserélik a kereket, mint a mercin. Persze a kerék ára merőben különböző. Mégsem morog senki.
Egy iparos, akinek rezsije van, nem gondolkodthat szociális alapon és nem diszkriminálhat sem pozitívan sem negatívan, hanem az 50 és a 200 ezer forintos klimát is ugyanolyan szakszerüen kell felszerelnie, ugyanazokat az anyagokat kell felhasználnia, ugyanannyiért. Nincs occsó rézcső az óccsó klimához, stb. És nincs óccsó szaki az óccsó klimához.
A klima luxuscikk. Akár 50, akár 200 ezer forintos. Nem létfontosságú, még 42 fokban sem.
Aki az 50 ezrest veszi és 40ért szereltet az 150-et spórol ahhoz képest aki 200-ba kerülő klimát szereltet negyvenért. Hozzá kéne végre szoknunk, hogy a szolgáltatást jobban meg kell fizetni, mint magát az árut. A Lajtán túl ez teljesen normális.
Egyébként meg fordítsuk meg a kérdést. Azok a gazdagok, akiknek 200 nem sok egy klimáért fizessenek 80 szerelési díjat. Sőt tegyük sávossá árazást, progresszív szerelési árakat kell megállapítani. :-))
Akik a szakemberen akarnak spórolni, azok nem becsülik sokra azok munkáját , és általában igencsak szeretnék megkérni a saját munkájuk árát, mert azt bezzeg sokra becsülik. Akik nagyvonalúak a szakikkal szemben, sokszor tesznek engedményeket. Legalábbis ezt tapasztaltam eddig.
Előre bocsánatot kérek azoktól akik esetleg sértve érzik magukat, csak a saját véleményemet közöltem (tehát nem biztos, hogy jól látom a kérdést) nem akartam észt osztani. :-)
Elolvastam, mint már korábban is, minden hozzászólásodat.
Éppen ezért kérdeztem, de lehet, hogy én fogalmaztam rosszul:
Én is meg tudtam volna venni drágább készüléket is (nincs tele a lakásom noname cuccokkal), de mint leírtam (és úgy vettem észre Te is hasonlóan gongolkodsz erről)nem láttam értelmét. Úgy sem fog túl sokat menni, ha alapvetően nem egy rossz gép (zajszint, fogyasztás, hűtőközeg), akkor az is tökéletesen megfelel. A felszerelést sem azért sajátkezűleg oldottam meg, mert nincs pénzem, azok alapján amit utánaolvastam, -kérdeztem úgy gondoltam képes vagyok rá, időmbe is belefért, stb...
Azért az is kap segítséget, aki nem inverteres gépet használ Nekem sem inverteres sajna, bár Daikin, amikor vettük, akkor árban olyasmi volt, mint olcsobb árfekvésű gépek
Figyelem itt a kis szösszeneteket, de egy kissé elbeszéltek egymás mellett :-)
Szerintem majd mindenki megkapja a kért segítséget itt a fórumon (én is megkaptam pl), a munkaköltség annyi amennyi, akinek ez nem fog beleférni, és nem kimondottan egy műszaki zseni az nem fog klímát venni és szereltetni, hanem max vesz egy mobil klímát.
Amugy meg feltételezem hogy az olcsobb klímát is felszerelte egy szaki, legfeljebb nem az itt jelenlévők, nem? (elég kevés ember fog neki otthon klímát szerelni)
Abban meg igazat tudok adni a klímásoknak hogy elsőnek a saját boltban eladott termékeket szerelik fel, gondolom majd ha lecsengett ez az időszak akkor bevállalják a hozott olcsobb (drágább) termékeket is.
A "gagyisok" ugyanúgy megkapják a segítséget a fórumon,
EZt sajnos nem tapasztalom nert egy ilyen irányu kérdés vagy "elsülyed" vagy a 250000-ezres készülékek dicséretével kap rá választ véletlenul sem a lehetőségek ismeretében
"de mégegyszer leírom, ne várjátok el a szakiktól, hogy a kókányoláshoz nyújtsanak aszisztenciát."
A "gagyisok" ugyanúgy megkapják a segítséget a fórumon, de mégegyszer leírom, ne várjátok el a szakiktól, hogy a kókányoláshoz nyújtsanak aszisztenciát.
Visszaolvastam: a felszerelés árát az egyik klímás hozta fel, én csak annyit írtam, hogy 60000-es árhoz araánytalannak tartom. Azóta sok mindent letisztáztunk.
Előző hozzászólásodhoz:
Hogy fognak örülni augusztus közepén a 40 fokban, 1 hónappal korábban megvásárolt klímának!
"Vajon miért van minden évben más fantázia neve annak a klímának. Most épp SimBio vagy mi. Nem tudom jövőre is tudsz-e ilyen matricával venni, de szerintem nem. Persze a klíma ugyan az a Galanz gyártmány, csak a Galanz gyár nincs jelen Európában ha jók információim."
Az hogy egy nagykereskedő milyen fantázianéven gyártat le a gyárral mondjuk 500,000 darabot az marketing kérdese
Azért az még lehet jó termék
Olvasd el a tesó gazdaségos saját márkás teméknek az apróbetüs részét ahol a gyár van feltüntetve
sokszor ott van mellete ugyan az a temék csak más csomagolásban
Én speciel nem tartom annak magam amiért 60000-es klímát vettem és nem fizettem a felszerelésért + 30-4000- ft-ot. Tudtommal Neked is gagyi klímád van.
Dehogy védem ... Nem tudok többet felszerelni mint napi kettő ... Segíteni meg nem tudok, mert nem vagyok napra kész bennük ...
Vajon miért van minden évben más fantázia neve annak a klímának. Most épp SimBio vagy mi. Nem tudom jövőre is tudsz-e ilyen matricával venni, de szerintem nem. Persze a klíma ugyan az a Galanz gyártmány, csak a Galanz gyár nincs jelen Európában ha jók információim.
"Szerintem fölösleges ebbe az árvitába belemenni mert mindig lesznek szegényebb emberek akik ettöl a tudattól, hogy Ők nem engedhetnek meg maguknak mindent amit szeretnének ezt a belső feszültséget agresszivitásban és elégedetlenségben vezetik le. - ezért is van különbség MO-és A közötti a közlekedési morálban-"