Marha nagy szerencséd van azzal a faggyal.én pipával sosem szívtam meg. viszont 2 isolator gyertya pusztult el egymás után ugyanott, úgy hogy a vasúti vezeték alatt átmentem. Zsiga53 szerintem még egyenletet is tudna írni a jelenség bizonyítására.
Nekem kettő vált be nagyon. Az NDK-s Simson és MZ gyári pipája, fém burkolatától megfosztva. Nomeg a Hubermotoros teljesen gumiburkolatos cucc. Az nagyon fasza kis pipa, kár hogy már nem kapni :( Még ha rugó se lenne bennük, akkor is simán rajtamaradnának a gyertyán, a gumi miatt.
Akkor az enyém kivétel. Már nagyjából 50 km-t mentem szarakodó gyertyapipával, hol érintkezett, hol nem. Minden bukkanón lehörgött a motor, néha ki kellett állnom a sorból hogy visszanyomjam a gyertyára rendesen. Semmi baja nem lett a gyújtásnak.
De megtanultam hogy melyik gyertyapipa az amelyik csak dobálózni való. Most egy hercig NGK pipával próbálkozom, nagy reményeket fűzök hozzá.
Meg fogom nézni , tekerés közbe csuszik-é . Természetesen a szimering és O gyürü cseréjekor teljesen le és ki takarítottam , mindent . A tanácsot köszönöm . Remélem ez alapján már meg tudom oldani .
Tanács: kérdezz körbe a tágabb ismerettségi körödben, hogy ki ért a Babettához! És bízd rá!
MINDEN, AMIT A BABETTÁRÓL TUDNI LEHET ÉS KELL, ITT VAN LEÍRVA EBBEN A TOPIKBAN!! A KERESŐ HASZNÁLATA SOKAT SEGÍT BÁRKINEK A HELYZETÉN, AKINEK TANÁCSRA VAN SZÜKSÉGE...
Akkor valóban kész olyan kuka kész! 15-20 centi hosszú a hangtompító, és van a dobban még egy pálca is ami a cuccokat tartja. Miért kérdezel ha a válaszoktól függetlenül döntesz. Itt senki nem fogja a hülyeségre azt mondani, hogy jó. Legalább vedd a fáradságot és nézz utána a katalógusban. De a Te motorod, a Te döntésed.
Átalakíthatod, csak ennek az egységnek megvan az a hibája hogy ha egy pillanatra megszakad a kapcsolat a gyertyával vagy a gyertya lesz rossz, azonnal elpusztul. Börzén trafó 500 körül, tirisztor 1000 körül vásárolható.
Sok rajongója van ennek a FAGY egységnek a kompakt kivitele miatt,de jóval érzékenyebb.
Tökéletesen működik, csak a kábelsarukat kell cserélni.
DE!
Ha ilyet használsz, arra kínosan ügyelj, hogy a nagyfesz mindig ki tudjon sülni a testre.
Tehát olyat ezzel nem szabad csinálni, hogy kiveszed a gyertyát, a pipa szabadon lóg, és rátekersz mittudomén miért! Vagy menet közben leesik a pipa, stb.
Akkor jó!! nem a hosszát akarom változtatni csak kb a végétől befelé olyan 10 15 centivel bevágni, 1 kis ék alakot kivágni meghajlítom kicsit felfelé, összeheggesztem és késsz!! :)