Keresés

Részletes keresés

deszegregator Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94984

Készíts magadnak, üst, üstház, rézcső, kész.

Vagy távozz tőlünk sá(n)tán!

http://kep.cdn.index.hu/1/0/511/5118/51181/5118162_d50489bb189c6518476d86a5a1f310b7_wm.gif

Előzmény: jhjenő (94962)
deszegregator Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94983

No, azt akartam kinyögni, hogy azért felderíthető a cukorcefre, hiszen szilvából nem lehet 39 litert főzni / 100 liter , napfény nélkül. Erre meg nem kell egy komoly laborfelszerelés.

Előzmény: deszegregator (94982)
deszegregator Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94982

Egy cefrében elvégezhető az erjedési állapotának függvényében az alkoholtartalom, vagy a cukor, illetve a maradvány cukor is. Jó,  mondhatom azt hogy bort öntöttem bele, de ez már messzire vezetne...Különben a mami meg mást mondana, és kész a kalamajka... A mai világban a csillagot le lehet hazudni az égről, ügyvéd kérdése szinte minden. Ekkora lámákat rajzolni sem volna könnyű, nem mindennapi tagok, a Lali, meg a mami... Szerintem is aligha túlóráznak néhány kanna pálinka izotópvizsgálatán, amikor van jobb buli is (fődalatti tárolószámra cukorcefre, szalmásbor) .

 

http://kep.cdn.index.hu/1/0/296/2960/29607/2960748_6fa5c04b2360dd7a9ae109dd45da8747_wm.gif

Előzmény: barkócza (94980)
obsitos3 Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94981

De a gugli kidobja,mert benne van a "pálinkafőző"!Át kell irányítani a kereskedelmi részlegbe.http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9213148/

Előzmény: Törölt nick (94978)
barkócza Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94980

Nyilván pár száz literért nem végeznek ilyen vizsgálatot, de lehet, hogy megkérdezték a delikvenseket, akik, szerencsétlenek, bevalották, hogy cukroztak. A még édes cefrében meg simán kimutatható a hozzáadott cukor.

Előzmény: Cipurró (94967)
szilvakukc Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94979

Tényleg igazad van! Most kíváncsiságból beütöttem a gógliba, hogy "pálinkafőző készülék". Csak négymillió találatot dobott ki, de egyik rohadék sem adja ingyen. Ez tényleg felháborító!

Előzmény: jhjenő (94965)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94978

Ne erőltesd, ez pálinkafőzős topik.

Előzmény: jhjenő (94965)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94977

Szia! Igen, elválasztás természetesen van, ugyanilyen elválasztásoknál, dettó ugyanilyen cefrénél kisüsti technológiával 74%-75%-ot produkált ugyanez az "üst". Persze időben sokkal tovább tartott a 2 lepárlás, mint így, egymenetben, csak fele idő. A %-ot a kinyerhető alkoholra értettem, mindkét esetben, így van.

  Pálinkás elválasztásnál, ezek a %-ok még nagyobbak lehetnek, mint nálam,  pl. ennél a cefrénél 65% lejövő a vége, míg pálinkás elválasztásnál bőven jó lehetne az 50-55%  lejövő is. +az elején is el lehetne csípni kicsivel többet, ha gyümiről van szó.

Előzmény: Feriba51 (94973)
szilvakukc Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94976

A papot titoktartás kötelezi, irsait meg nem is főztem. A többi stimmel.:DDD

Előzmény: szentöltvíz (94972)
szilvakukc Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94975

Na várgyá, tegyük tisztába a babát: Ott tényleg elb@szták, ha azt mondják, ezt egy évben főzték le. De ezt a vallomást, a későbbiekben is módosíthatják  Amit Te idézel, az akkor kell, ha el akarom adni, és zárjegyet igénylek.

Előzmény: Arthur959 (94963)
szilvakukc Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94974

Attól még igaz lehet.:))

Előzmény: Törölt nick (94961)
Feriba51 Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94973

 

Hát igen, a végeredmény „egymenetes” nállad is, a technika teljesen más.

Nevezd csak egymenetesnek (de itt is van eleje és vége) és a másikat kétlépcsősnek a bonyodalmak elkerülése végett.

A minőségre rábólintok, mert megfogadtam, hogy nem beszélek róla.

Ha jól értettem az kinyerhető alkohol 85% ment át a késztermékbe???? Ez nagyon jó, gratulálok!

Még jó, hogy vagyunk mi fiatalok, akik mernek kísérletezni:-)))

Jó nedűt!!!

Előzmény: Törölt nick (94958)
szentöltvíz Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94972

Előbb utóbb CELEB leszel, a főző a médiában, te meg a templomban szerepelsz. Hova vezet ez:)))

Csak az irsait ne feledd odahaza.

 

Üdvözlégy.

Előzmény: szilvakukc (94955)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94971

1. alszesz. 2. finomítás.3. elválasztások során nyert eleje-vége.(feje-farka)

   De ha 2x-es kisüstit nézel csak, akkor is 1 menetben megvan. Az íze jobban tetszik nekem, minőséget igenis kipipálom, mert ott van. Hűtővíznek is jót tesz, ez a módszer, máskor 1 menetnél is a fele vizet cserélnem kellett, most ugyanaz a víz 2 menetet megbírna, csere nélkül. Nekem nagyon bejön, csak eléggé zajos, azt próbálom majd minimalizálni több szerelvénnyel, és rövidebb szilikoncsövekkel, hátha beválik.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (94970)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94970

Miért kéne 3x főzni?

Előzmény: Törölt nick (94968)
Arthur959 Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94969

A héjától? (Ilyen madarat nem raktam bele! :D) Ez az amire a legkevésbé gondoltam volna. (inkább a magjára)

Gála  almából készült a cefre, irányított erjesztéssel. Még a szárát is leszedtem egyenként, de nem csumáztam, még a kukacos részt is kivágtam.

 

Köszi a választ!

Előzmény: fehérkutya (94934)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94968

35% alszeszt. Ezt a mennyiséget az elválasztások során ugyanúgy visszaadta, tehát megy tovább, a következőbe, ezzel nem számolunk. +12 liter cefréből 1,175 liter 75%-os készterméket. Jobb, lágyabb ízű, mint 3x-os kisüstivel.

  

Előzmény: Szkajvolker Lajos (94960)
Cipurró Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94967

De, be tudják.Még a pálinkából is, de ez egy borzasztóan drága vizsgálat, amit sztem csak akkor vállalna be a szerv, ha tuti biztosan tudják hogy cukros a cucc.

Előzmény: szilvakukc (94951)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94966

De. Lehet, hogy foglalkozik, de nem fog eladni. Ha el is ad, akkor csak ezerszer leinformálható embernek.  (A megelőző mondataim csupán a képzelet művei. A szereplők kitaláltak, bármiféle valósággal való hasonlóság csupán a képzelet műve lehet)   ......mert mi jogkövető állampolgárok vagyunk.)

 

Próbálkozz a Vaterán. Ott vannak nagyon bátor, nagyon jogkövető, és még e kettőnél is korrektebb eladók.

Előzmény: jhjenő (94965)
jhjenő Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94965

Hol keressek ? Itt senkisem foglalkozik gyártással ?

Előzmény: Szkajvolker Lajos (94964)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94964

Szerintem itt nem fogsz találni eladót.

Előzmény: jhjenő (94962)
Arthur959 Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94963

 

"-A 335 pálinka liter belefér az engedélyezettbe."

 

Azt írja a cikk, hogy állításuk szerint 2012 novemberében főzték. Ha feltételezzük, hogy 500-os az anyag, akkor 86l adómentes, viszont az e feletti 249l mennyiségre az alábbi paragrafus vonatkozik (szerintem):

 

67/A. § (1) A magánfőző a 64. § (6) bekezdése szerinti esetben a vámhatósághoz bejelenti - az adókötelezettség keletkezését öt nappal megelőzően - az adó megállapításához szükséges, a külön jogszabályban meghatározott adatokat, az adó összegét, valamint az értékesítésre szánt párlathoz igényelt zárjegyek rendelkezésre bocsátásához szükséges, a külön jogszabályban meghatározott adatokat. A bejelentés adóbevallásnak minősül.

 

Előzmény: szilvakukc (94949)
jhjenő Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94962

Pálinkás jó estét mindenkinek ! Kérdésem lenne hogy tud e valaki segíteni , szükségem lenne egy pálinka főzőre , ha lehet olcsón duplafalu (és fatüzelésel ). Vagy ha tudna valaki kölcsönözni egyet , megbeszéljük Lehet 40-50 literes nem

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94961

"Csak a kereskedelmi főzdék nevezhetik párlatukat pálinkának"

 

Erről még nem hallottam!

Előzmény: szilvakukc (94956)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94960

Thumperbe mit tettél?

Előzmény: Törölt nick (94958)
héjja60 Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94959

A napokban , a Délmagyarország napilapban megjelent egy cikk, a címe ,----

A lefőzhetetlen lovag és a pálinkakirály----( a google kiadja ), ebben olvasható ,hogy

egy újságcikk után jelentek meg ellenőrzésre a vámosok.

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94958

Nekem sincs, sőt! Ma próbáltam először, cefréből kész párlatot készíteni, 1 thumperrel. Hasonló a te eljárásodhoz, szerintem.

 Egy lépcsőben megvolt, íze lágyabb, íz ugyanúgy megmarad, időben ugyanott voltam, mintha a cefréből alszeszt főztem volna. Cefréből, készet kaptam, az alszesz 85% szesztartalma ment át a késztermékbe, a kisüsti 3x-os 74-75%-ával szemben, természetesen ugyanolyan elválasztásokkal, azonos cefréből.

   

Előzmény: Feriba51 (94957)
Feriba51 Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94957

Nincs, Sőt!:-)

Jó nedűt!!!

Előzmény: szilvakukc (94948)
szilvakukc Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94956

Ha cukrot raksz hozzá, akkor Rád a "lefoglalás, megsemmisítés, bírságolás" szabály vonatkozik. Nem tehetsz cukrot hozzá, sem Te sem senki. Egyedül szeszgyár foglalkozhat cukorcefrével, 40-200millió jövedéki biztosíték lepakolása mellett.

Amit Te főzöl, az amúgy sem pálinka, csak párlat. Csak a kereskedelmi főzdék nevezhetik párlatukat pálinkának, mivel a pálinkatörvény rengeteg feltételhez köti a pálinka előállítását, amikre semmi garancia nincs, hogy teljesítetted. Bezzeg a nagyok!:DDD

Előzmény: Törölt nick (94954)
szilvakukc Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94955

Persze, hogy nem, de azért Te is tudod, hogy a média, és a hatóságok, a szarból is szeretnek szenzációt csinálni. Pölö amikor anno a Sipos arról nyilatkozott még a tilos időkben, hogy a házi főzőberendezések milyen életveszélyesek, és hű, meg hú, és közben az én full extrás, biztonsági berendezésekkel teleaggatott lefoglalt főzömet mutatta a kamera. Ennyit a hozzáértésükről. 

Előzmény: snapszmester (94952)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!