Keresés

Részletes keresés

Johny Bravo Creative Commons License 2002.11.27 0 0 800
Pliz help!

Az alábbi hibaüzenetet kapom:

"Parse error: parse error in /disk/raid/t/r/treffonline/phpz/utilspix.php on line 158

Warning: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /disk/raid/t/r/treffonline/phpz/utilspix.php:158) in /disk/raid/t/r/treffonline/pix.php on line 8"

amikor ezt futtatom.

A 158-as sora az utilspix.php-nak (amiben a hiba jelezve van) igy néz ki:

echo "\\t\\t\\t\\t<a href=\\"javascript:anyad();dms('$dir','$pic','$gif','$name',$w,$h);\\">";

Hol a hiba?

A freeweben fut amúgy a php.

Bandi-T Creative Commons License 2002.11.26 0 0 799
Á, te közvetlenül generálod, vagy PostScripten keresztül?
Előzmény: crockl (798)
crockl Creative Commons License 2002.11.26 0 0 798
Ha kulturalt megjelenes kell akkor ott a pdf, php-bol is tudsz pdf-et generalni, persze ne akard fel perc alatt megtudni hogy hogy, nem annyi hogy print "pdf"; :)
Előzmény: Alex_ (797)
Alex_ Creative Commons License 2002.11.26 0 0 797
igenigen tudom, (mellékesen meg most kezdtem java servleteket tanulgatni, de most már/még úgy látom, hogy nem sokkal többet fog adni, mint a php., d eez még az eleje, ne legyne igazam) a nevükön kivül sok közük nincs egymáshoz. maximum a hasonló alapok, de más más célre máskor hozta létre őket, js csak .... bla bla.

csak lehet hogy még nem említettem, de minden rossz tulajdonságom mellet még trehányul is fogalmazok :) bocsánat

a csv nem lenne rossz, de sajnos nekem azért nem jó, mert a letöltött végterméket kulturált formában kell tudni megjeleníteni (ez egy árlista) ugyhogy html letöltés lesz/van, de azért köszönöm, mert az igazat megvallva ez eszembe se jutott.

Előzmény: Bandi-T (795)
Bandi-T Creative Commons License 2002.11.26 0 0 796
Bocsánat, ezt a linket is akartam adni az előbb: Java
Előzmény: Bandi-T (795)
Bandi-T Creative Commons License 2002.11.26 0 0 795
Ó, jól sejtettem hát, hogy amikor Javat mondasz, JavaScriptre gondolsz. Ezesetben hadd nyújtsak át egy újabb ismeretdarabkát: a Java és a JavaScript között igen nagy a különbség képességeiket, lehetőségeiket tekintve.
Előzmény: Alex_ (794)
Alex_ Creative Commons License 2002.11.26 0 0 794
csak annyi hogy a javsckriptel nem tudtam netscape setén hogyan nevezik a document.saveast
de ez is a tudatlanságomból ered, nem a java szkriptből. mindenbe belevágok, de átfogó ismeret...
Előzmény: Bandi-T (790)
Bandi-T Creative Commons License 2002.11.26 0 0 793
Akkor csak annyit tennék hozzá, ugye tudod, hogy a WHERE 1 felesleges? Gondolom csak hibakereséshez tetted oda.
Előzmény: sha_dowe (791)
Bandi-T Creative Commons License 2002.11.26 0 0 792
Mit jelent, hogy egy sima form-ba bemásolom?

Mennyiben viselkedik neked másként az, mintha echo-val kiteszed?

Mit csinál az alábbi kódrészlet nálad:

$pr = "SELECT * FROM temak WHERE 1 ORDER BY nev ";
$er = mysql_query($pr);
while ( $sor = mysql_fetch_row($er));
{
echo "---bibibibi--"; // ez megjelenik 1x
echo htmlspecialchars($sor[0]); // ez meg már nem
}
Előzmény: sha_dowe (782)
sha_dowe Creative Commons License 2002.11.26 0 0 791
Ujra beirtam u.azt és megy... na 111...
Előzmény: sha_dowe (776)
Bandi-T Creative Commons License 2002.11.26 0 0 790
Bocsánat, hogy jártál a Javaval?
Előzmény: Alex_ (785)
Bandi-T Creative Commons License 2002.11.26 0 0 789
Bocsánat, mégegyszer, a sietségben elgépeltem. Tehát:

'kódok' - gondolom &#12345; formájú kóddal megadott karakterekről van szó, és a böngésző azért teszi ezt, mert a weboldal/textbox karakterkészletében nincs benne a magyar ő és magyar ű.

A magyar nyelv összes karakterét tartalmazó szabványos karakterkészlet neve ISO-8859-2.

A karakterkészletet vagy a dokumentum típusában lehet megadni (a meta HTTP adatok között, PHP-ből header() függvény), vagy HTML esetén magában a dokumentumban <meta http-equiv... > tagokkal. Internetes keresési kulcsszavak: Content-Type, charset, ISO-8859-2

Előzmény: Bandi-T (787)
Bandi-T Creative Commons License 2002.11.26 0 0 788
Nem. Ez csak tüneti kezelés.
Előzmény: Alex_ (783)
Bandi-T Creative Commons License 2002.11.26 0 0 787
'kódok' - gondolom &#12345; formájú kóddal megadott karakterekről van szó, és a böngésző azért teszi ezt, mert a weboldal/textbox karakterkészletében nincs benne a magyar ő és magyar ű.

A magyar nyelv összes karakterét tartalmazó szabványos karakterkészlet neve ISO-8859-2.

A karakterkészletet vagy a dokumentum típusában lehet megadni (a meta HTTP adatok között, PHP-ből header() függvény), vagy HTML esetén magában a dokumentumban

Előzmény: bmafte (775)
Bandi-T Creative Commons License 2002.11.26 0 0 786
1) Excel helyett szerintem generálj CSV-t, ez pillanatok alatt megírható, és az Excel nyitja (úgy hallottam még .xls kiterjesztésel is).
Előzmény: Alex_ (767)
Alex_ Creative Commons License 2002.11.26 0 0 785
:)
én voltam a hülye, bocsi, kevertem a szezont a fazonnal (Vagy legalábbis a letöltést a feltöltéssel), a java szkript meg tényleg nem jó.(nem megy se opera se netscape)
ugy néz ki a phpval tényleg jó lesz köszi.

most a javával is úgy jártam mint anno a foxproval.
nem megy csak ie alatt. amikor net felé nyitottam (váu :) ) akkor foxpproval akartam, de a barom microsoft programja csakis microsoft iis szerver alatt működő dcom förmedvényt tudott generálni, s akkor kezdtem el tanulni a php-t. wgetet leszedtem, szintén köszi, egész aranyos.

Előzmény: crockl (781)
crockl Creative Commons License 2002.11.26 0 0 784
Mivel a bongeszod (ha ie) vagy a html-be a charset nem a megfelelo. IE foleg ha be van kapcsolva hogy utf-be kuldje el adatokat, akkor nem fog rendes ő betut elkuldeni hanem a kodjat. Ezt neked kell vissza alakitanod, de sok sok erdekes karakter keletkezhet foleg windows es ie hasznalata kovetkezteben, amit neked kell tudnod feldolgozni szerver oldalon ha akarod. Ha html entities formaban van, &#337; peldaul akkor hasznalhatoak a html_entity_decode es tarsai, de sok lehetoseg van. Ugye manual nyujtja az epp aktualis megoldast.
Alex_ Creative Commons License 2002.11.26 0 0 783
htmlspecialchars(string) iso8859->htmlkód &es
htmlentities(string) fordítva.
ha jól tudom... de ne vegyetek rá mérget, probe.
Előzmény: bmafte (779)
sha_dowe Creative Commons License 2002.11.26 0 0 782
Ha egy sima form-ba bemásolom amit sql lekérdezésre irtam ott megjelenik a cucc..
Előzmény: Alex_ (780)
crockl Creative Commons License 2002.11.26 0 0 781
nem azert irtam feltetlen winuser-t ;)
Amugy cliens-nek nem ertem mi koze ahhoz hogy file-t letolt vagy mi:) Elegansabb ha nem js-el hanem a php-bol megfelelo haeder-ek kiadasaval eroszakolod bongeszot hogy toltse le. Ezert is mutattam azt a linket ahol ilyen mukodik.
Namost a .bat azaz 1 batch file-nak sincs koze rendszerhez max annyi hogy mi van benne de a lenyeg ugyan az, ftp-bel feltolod a file-t. Majd meghivod wget-el az url-t igy a php is meghivodik.

ennyi nagyjabol :)

Előzmény: Alex_ (774)
Alex_ Creative Commons License 2002.11.26 0 0 780
a lekérdezést ki is próbáltad? pl myadminnal?
biztos van "nev" indexed?
s a where feltétel annyi hogy 1? mi 1?
oda nem logikai kifejezés kell? mi=1?
Előzmény: sha_dowe (776)
bmafte Creative Commons License 2002.11.26 0 0 779
Jó, meg is van, HTML kódot rak a sztringbe ez a probléma - kellene egy HTML - sima text konverzió! De hogyan?

BMaFTe

bmafte Creative Commons License 2002.11.26 0 0 778
A formon minden jól néz ki, csak a fájlba kerülő sztringben lévő ŐŰőű karakterek helyére kerülnek a hülyeségek.

E-mail is küld és az e-mailben is "rosszul" jelenik meg.

Pl.: őőűű (ez az ŐőŰű)

BMaFTe

Előzmény: sha_dowe (777)
sha_dowe Creative Commons License 2002.11.26 0 0 777
Mikor a form-ba irod akkor minden ok, csak utána szemeteli össze??

Milyen kódok???

sha_dowe Creative Commons License 2002.11.26 0 0 776
Fordult már elő valakivel hogy egy müködö mysql query-bol nem jön elő semmi?

Tehát a lekérdezés jó, a parancs amúgy 5-6 erdeménnyel (vektorral) térne vissza de a php programba bemásolva semmi sem történik. Se hibaüzenet semmi. A mysql_fetch_row által kapott értékek (1db vector)üres (egyszer lefut az biztos).

Miért nem ad vissza értékek a cucc???

$pr = "SELECT * FROM temak WHERE 1 ORDER BY nev ";
$er = mysql_query($pr);
while ( $sor = mysql_fetch_row($er));
{
echo "---bibibibi--"; // ez megjelenik 1x
echo $sor[0]; // ez meg már nem
}

bmafte Creative Commons License 2002.11.26 0 0 775
Szevasztok!

Kis problema: egy form-on textboxba beirt adatot ment Linux-on a PHP scriptem. A file vegere irja a bevitt adatokat siman. Az "ő" és "ű" betűk helyett kódok jelennek meg. Ezt szeretném kiiktatni -- írja bele rendesen. Mivel és hogyan konvertáljam át a sztringeket?

Köszi

BMaFTe

Alex_ Creative Commons License 2002.11.26 0 0 774
bocsi

igen
win user, tesésk megbüntetni :)

a java script csak annyit csinál hogy meghivja a böngésző mentés másként. eddig megy ie alatt, netscape alatt próbálkozom, sajnos opera alatt nem megy.
sajnos kimaradtam a linuxos korszakból, a foxpro meg azért, mert anno az volt az első amivel 3.1 win alatt adatbázis (bocsi inkább táblák tömegét) kezeltük, s annyira nem is rosszul az kellet mert azt lehetett eladni.
linux alatt szebb az élet parancssorban, s sokkal könnyebb a megvalósítása, ezt elismerem, de most a cégvezetőnek mondjam, hogy cserélje le a winxpjét?, meg ó de sokan hasznáják azt, amit... s tudom, hogy nem azért, mert jó, hanem azért mert a marketing... na hagyjuk.
otthon van egy gépem, amire egy linux lett feltéve, hogy tudjam próbálgatni a dolgaim, de bevallom nem igazán értek hozzá. saját kernelt is leírásból csináltam. ez van.

s a wgetet sem ismerem, talán azért mert még eddig nem volt szükségem rá, no meg mint irtad win alatt irogatok jelenleg, sajnálom, de én ez alatt nőttem fel, s ezt tudom eladni.
s ezért kérdezgetek
:)
tanuuuulni akarok.

wgetet megnézem
köszönöm
mindenre vevő vagyok
csak mellékesen még lusta is picit.
Alex_

Előzmény: crockl (773)
crockl Creative Commons License 2002.11.26 0 0 773
java script file letoltesnel ? ;)) Hat, az is furcsa, meghat megnezem mely bongeszokben fog mukodni.
2) foxpro? az minek ide? :) Latom windows alol vagy, irsz egy egyszeru bat file-t, kell hozza a windows alatt is letezo ftp nevu csoda :)
3) wget? Hat tenyleg total windowzos user :) Ellenben wget az windows-ra is letezik.
amugy: http://www.google.com/search?q=wget.exe&sourceid=mozilla-search&start=0&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8
itt talalsz wget.exe letoltest is valahol, nade leginkabb leirast, es peldat is es pont arra mire neked is kell.
Előzmény: Alex_ (771)
crockl Creative Commons License 2002.11.26 0 0 772
ja, de en mondjuk mint fizikai valojara az oprendszernek ertettem :) Tehat hogy amolyan copy paste programok nem epulnek be 1000 szinte registry-be meg system-be.
Előzmény: Lokator (769)
Alex_ Creative Commons License 2002.11.26 0 0 771
Köszönöm, nézem.
a fájl letöltésnél éppen most irom a java scriptet ez a legegyszerűbb, meghivaja a file saveas-t (úgy néz ki menni fog)... de az excell készítés pl az érdekelne.

a feltöltésnél igen egy adott fájl egy adott helyről, gondoltam is az ftpre, de sajnos még FoxProban nem sikerült eddig működő ftp feltöltést irnom, bár igaz hogy csak egyszer próbáltam, hja és ebben készült a helyi progi.
wget? lehe thogy tudatlan vagyok. van valamilyen nyelvben (C++) parancs amivel le lehet futtani egy kérést úgy, hogy ahhoz böngézsőt ne kelljen indítani a háttérben? (mert én eddig úgy hivtam meg a szkriptet, hogy dde-n keresztül meghivtam az explorert... tudom hogy nem az igazi...)

köszönet

Előzmény: crockl (768)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!