Jut eszembe: valahol 70liter körüli az üzemanyagtartályom vagy valamit rosszul mérek? Hazafele menet egyszer 63 litert toltam bele (Zilahon, Kolozsvár előtt).
Október elején nyestem egy bő 1000 km-es kirándulást a tranyóval (mi csak Röfikének hívjuk, RRF a rendszám), anyámékhoz, Klézsére. Aztán itthon elvoltunk 3 hónapig, bóklásztunk fel-alá, január 3-án pediglen visszamentünk Somogyba (a a kölkök magántanulók, levizsgáztunk). Az adagoló továbbra is is csöpögött, ettől függetlenül odafele megvolt a hétfeles fogyasztás. Kaposban az adagolóssal átnézettem még egyszer a csöpögést, kiderült, hogy az egyik tömítés cseréje kimaradt. Nem lehet rá szavam, általában 2-3 hetes várakozás van rá, nekem 3 nap alatt meglett a tömítések cseréje (egyáltalán nem drágán), szimplán csak azért mert jeleztem neki, hogy hosszabb útra megyünk családostól. Továbbra is hálás vagyok neki, most már nincs csöpögés (ez az egyik tömítés kimaradt - adagoló motor felőli oldala, az üzemanyag bejövő ága alatti csavar, kb. egy centis o-gyűrű). Aztán múlt héten megraktuk a tranyót (a laprugók kiegyenesedtek, úgy egy tonna körüli volt a rakomány), oszt hazajöttünk Csángóföldre úgy 1200 km-t. Mindennemű gebasz nélkül. Jó, hazafele a tizes közeli fogyasztás megvolt. Valszeg a tonna körüli rakomány meg az intenzív gáz miatt is.
Annyi azért van, hogy -5 fokban még hidegen feketén füstölget nagyobb gázra, felmelegedve meg hajlamos enyhén kékeset füstölni. Asszem porlasztók.
Mit szóltok?
Megjegyzem, a Békás-szorost odafele hátsó kopott gumikkal megjárta (egyik rondább szerpentinen csúszott csöppet, mondjuk 0 körüli hőmérséklet volt vizes aszfalton), hazafele új C-s gumikkal gond nélkül nyomta.
Sajnos nincs fedél ezen a típuson az autó most áll.Az alvázszám meg nem jó nekik ezért gondoltam valaki már végig vitte ,ezek olyan egyforma színűnek látszanak.
Mert kezdő hengerfejes. Mikor megy az égési folyamat bedolgozik a viztérbe.
Ez csak rosszabb lesz. Ha üzemeleg és néha kis fehér pamacs jelenik meg akkor már nincs sok idő mert a viz befele is megy.. ha teljesen át ég akkor meg gépmühely.
Esetleg tudja valaki, hogy dolgozhat valami levegőt a hűtési körbe? Amikor leveszem a kiegyenlítő tartály sapkát szinte le akarja lökni magáról, annyi levegő "pukkan" ki... Az egyik csövet már cserélnem is kell, mert azt is nyomja szét.
Mi a színkódja egy 1996-os szokásos fehér tranzitnak ,mert az alvázszám nem jó a festék boltosnak. Csak egy kis javító kellene a vásárolt fehér túl világos ,ez olyan csont fehér,én gy hívom ford tranzit fehér.köszönöm a segítséget.
Egyúttal tanácsot is kérek, merthogy holnap indulunk Magyarhonba. A két nagyobbik kölök magánytanuló oszt bő hét múlva lesznek a féléves vizsgák.
Ma ippeg készítem fel az autót (ránéztem a motorra, még mindig van minimális csöppentés az adagolónál, úgy féldeci 100 km-enként), kicsit kisöpörtem. Oszt jó fél órája fel akarom megint nyitni a motorháztetőt, kis ablakmosó folyadékot feltöltendő, há' nem tom kinyítni. Valszeg elszakadt a bowden, a belső kallantyúé.
2011 -es Transit Connectem 1,8 tdci kb. fél éve nagyobb gázadáskor furán csörög de csak ha sebességben van és megyek vele.
Ha kinyomom a kuplungot és megpumpálom nincs ez a hang.Tavasszal volt kuplung cserélve.Ez a kisebb gondom.
A nagyobb:
Most a héten kezdte hogy reggel csak 2.izzításra indul be,és tegnap előtt hogy előzéskor megtorpan mintha nem kapna üzemanyagot,gázt visszaengedtem utána gyorsul de ha jobban odalépek megint megtorpan.Tegnap volt olyan hogy csak 90-ig engedett utána megtorpant,gáz vissza megint 90-ig enged.
Mi a tököm lehet vele.
A kilométer most 180e. Saját autó csak én használom max 110 amivel használom.
Elmentem a bákói Bendix nevű műhelybe oszt fél óra alatt (addig elfutottam bevásárolni a közeli Auschan-ba) kicserélték a bendixet meg a szénkefetartó teljes miaszöszt (meg valami rézperselyt, de azt nem számították fel), kipengettem 400 lejt (úgy 30 ezer frocsek) s van egy közel új önindítóm. Asszem megtaláltam a polkorrekt megoldást :) Lehet legközelebb megcsinálom (a műhely mellett működik az alkatrészellátó bót) magamnak, a költség fele a munka volt.
Sziasztok. Tanácsotokat szeretném kérni. Az van, hogy vettem egy elég jó állapotban lévő transitot, semmi rozsda sehol, a szokott helyeken is patika. és szeretném ,hogy így is maradjon jó pár évig. Az lenne a kérdésem hogy a kasztnit , üregeket, és az illesztéseket mivel kezeljem le? Hallottam már szakiktól, ,hogy fújjak be festészóróval motorolajat(amit meg is tettem), de hallottam azt is ,hogy hidraulika olaj még jobb. Sajnos az előző tranyót megette a rozsda , ajtók, nyúlványok illesztések, kerékjárat ív, minden rozsdás , pedig kezeltem évente üregvédő xarokkal de semmit nem ért.Nem szeretnék így járni ezzel is. Ti mit javasoltok? Az autó:https://indafoto.hu/zenocska/image/26998023-f24817fb/user
ha jelre állítod, a lendkereket a vez. tárcsát és az adagolót akkor itt minden lesz csak indulás nem, ezért először elkezdtem az adagoló tárcsáját előre állítani amitől már elindult de nem volt jó aztán magának az adagolónak a szíjtárcsa mögötti tárcsáját + ehhez a szíjtárcsát, így már szinte jó is lenne , azonnali gázreakció, szépen felpörög, kb. nulla füst leáll újraindul de ég a check engine mert valószínűleg még mindig nem jó a beállítás. Korábban azt olvastam, hogy Epicnél csak a tökéletesen beállított vezérlésnél nincs ilyen gond meg így műszakin sem menne át. Valaki azt is írta , hogy a főtengely jeladó által adott jelhez képest 2 fok lehet az elétérés (bármit is jelentsen ez) . Szóval olyan kéne aki egyébként működő adagolót tud fimonhangolni.
Tiéd a pont, de ez még rajtam nehezen segít. Valahogy szerzek egy működőképeset. Érdekes módon a bendiyem, csak a kocsi hátradőlt állapotában szarakszik. Gondolom orral előre állapotban könnyebben kicsúszik.
"Valamit nagyon kevertek abban az időben" Hogy kevertek volna mikor nem is létezett akkor?
A linkelt kép leírása is helytelena képen egy nagy vélhetően Bosch önindító van ami 1997 ig volt gyártásban a rá (volt még hasonló Lucas is kis számban).
A kicsi áttételes önindító ami motorcraft márkájú 97-2000 ig volt gyártásban.
2000 után pedig egy másik kicsi jött ami szintén motorcraft de a pajzs módosítva lett,az már nem jó a 2,5 di re.
No, egyrészt kiderült, hogy 91-es kiadású tranyóm önindítója (banánmotoros) a kisebbik fajta. Fura, mert mondva lett, hogy a nagyobbik lesz rajta. Valamit nagyon kevertek abban az időben.
Másrészt meg kiderült, hogy a Kovásznáról beszerzendő önindító is bendixes (már hogy baja van), szóval most neten keresem a megfelelőt. Valszeg Törökország közelsége okán is könnyebben találok errefele cuccokat.
Most épp egy 2001-es tranyóhoz való önindítót találtam. Mellékelem a linkjét. Ez vajon menne a 91-es motoromra?
üdv, tud valaki lucas epic adagolót bellítani ? új lett felrakva ugyanarra a jelre raktam mint a régi volt de sokkal gyengébb lett, elkezdtem állítgatni volt hogy egyből reagált a gázra semmi füst de nem volt az igazi, be lehet ezt állítani rendesen is ? bárki meghallja, hogy epic egyből leteszi az ipart és elmenekül .... de legalább egy laser 2000 lenne Mo.-n
Kellene 1 kis segítség! (köszi....) Transit 2005 2.0 DI a műszerfalon elment a fordulatszám, km óra, óra, stb.......hol van az óracsoport biztosítéka? Melyik ( hanyadik) a táblán? Köszi!
Sziasztok! Van egy 2.2 TDCI 63 kw Qvfa motorkód 9 személyes Transitom.
A következő probléma jött elő: Hidegen nehezen indul, gázadásra erősen feketén füstöl, illetve néha menetközben magától le ál, illetve berángat.
A szerelő tanácsára bemérettem a porlasztókat, illetve felújítottam. Visszaszerelés kódolás semmi változás. Utána a magasnyomásút cseréltette ki jeladóval együtt, de semmi. Majd következet az EGR. Igaz utángyártott, de újat raktak bele. Semmi változás. Tanácsra lenne szükségem, hogy mi lehet a probléma vagy egy olyan szerelő, aki ért is hozzá!
... emlékszem, a régi csőrősömön a résolaj visszatérőcsövet felturbóztam egy kétméteres gumicsővel, amit rátekertem a szívócsonkra. Többé nem kellett tüzet rakni a tank alatt, mert ledermedt a gázolaj... :-)
Sziasztok S.O.S be keresek Szekszárd környékén de igazából bárhová el megyek érte 2.5 di 4hb motorkódú motort minden salanggal együtt. Köszi előre is ha valaki reagál.
91-es kiadású, banánmotoros Tranyóm önindítójának bendixe mintha mostanában rakoncátlankodna. 5 esetből kétszer üresben forg, nem indít. Pl. múlt héten volt olyan nap amikor sokszor indítva kb. az indítások felében üresben forgott. Hétvégén viszont tán egyszer sem ment üresben. Néztem a környéken bontott önindítót, csak még azt nem tudom, hogy a nagyobbik vagy a kisebbik kivitelre lenne-e szükségem. Vagy szimlán csak mérjem meg?
Bocs,elkerülte a figyelmem,tényleg van egy videó.Sajnos ott elég jól látszik a repedés amit azzal a kamerával csináltatok. Elképzelhető hogy nem megy így a feltanítás mivel a legkisebb egyenetlenséget is észre veszi az ecu.
Általában ezt a jelenséget valamelyik kerékre szerelt szenzor szennyeződése okozza!Legtöbször elé kerül valami!Vagy egy falevél vagy sár vagy rozsda darab!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy van e közöttek olyan aki találkozott már olyan problémával, hogy indítás után nem tölt az autó?
Az alany, egy duplafülkés 2006-os duplakerekes platós. H9FA motor van benne. Indítás után kivillan az ABS lámpa, sőt, néha világít egy kis ideig és az akkumulátornál mérve járómotornál leesik az áramerősség 9.8 voltra. Néhány perc után mintha mi sem történt volna vissza jön a töltés és minden működik rendessen. A kérdésem az, hogy mi okozhatja ezt a jelenséget?
Az attól függ, hogy milyen koncentrátumot veszel, és milyen fagyáspontú hűtőfolyadékot akarsz. Ha komplikáltnak tűnik, akkor vegyél készrekevert fagyállót, ahhoz nem kell sem matek, sem kalkuláció.
Próbáltam már azt is. Úgy sem nyílik ki. A forgató kar is visszaugrik amivel kézzel ki lehetne nyitni a zárat, hogy ne legyen bezárva. Az áram kimegy a motor csatlakozójához. Nagyon úgy néz ki, hogy a zárban akadt össze valami.
Az egy rétegelt lemez volt,mind szétporladt és eltörött a felfogatásnál. Az eredeti tartólemezről le kell furni a szegexset és két hatos csavarral rögzíteni hozzá 2mm aluminium lemezt.
Adott az 2006-os 2.0 tdci transit. Az oldalajtó központizárja megbolondult. Sehogy sem lehet kinyitni. Se központizárral, sem kézzel. A gomb nem nyitja ki, visszaugrik. Olyan mintha valami összeakadt volna benne, vagy mintha a kettős reteszelés maradt volna rajta. A többi zár működik rendesen.
Valakinek van valami ötlete, hogy hogyan lehetne kinyitni?
Van egy 2005-ös évjáratú Ford Tansit platós kisteherautóm . A műszerfal mutatói ( víz hőfok, fordulatszám mérő, km óra, km számláló, ) hol működik, hol nem, az óra minden leállításkor lenulláz, mi lehet a probléma, meddig tarthat a javítása és kb. mennyibe fájhat? Válaszokat köszönöm.
Sziasztok! Keresek 1996-os Ford Transit 2,5D tipusú autóhoz a motor oldalán a tápszivattyú mellé való hővédő pajzsot. Ha valakinek van, kérem jelezze. Előre is köszönöm!
Most a hétvégén mentünk egy kört, és nem jelentkezett a hiba. Lehet hogy tényleg valamelyik érzékelő szórakozik. Viszont kaptam egy ajánlatot hogy, őt sebességes váltót raknának rá, 150 000 Ft-er. Viszont még a diffit ki kellene találni, hogy milyen kellene hozzá hogy kicsit gyorsabban haladhassak, már amennyire ekkora lóerővel lehet.
Ki kell próbálni hogy nem valamelyik kapcsoló gomba szórakozik.A hármas és a négyes fokozatnak is van egy érzékelője ami azért van hogy a hidraulika csak hármasban és négyesben működjön mivel az olajpumpa a kihajtó tengelyen van,egyesben meg kettesben nem elégséges az olajnyomás. De persze direktbe kötjük az áramkört,vagyis onnantól minden sebességben kapcsolható az overdrive,így viszont kizárható egy sűrűn előforduló hiba.
Akasztós amikor fent akasztod lent támaszkodik. Nincs fent menet közben. Másik a felszerelt azt a felső és alsó részbe rögzitik a keskeny részen kb 8cm sávban a 2 es ajtóra amit másodjára nyitsz, és csak csukott állapotban szabad használni. Akasztós lehet szélesebb hoszabb.
Egyrészt csak komolyabb tekergésekre tervezem felrakni, amikor max. 2-300at nyomok le egy nap, másrészt a Merci után a Tranyó eleve nagyon zajos, szóval már nem lesz sokkal zavaróbb.
Tervezek még egy létrát a kocsira, arról viszont még nincs elképzelésem semmilyen formában.
Mellesleg az asszonnyal most nem lehet foglalkozni, 11 év után (3 gyerek lett ezalatt) újra kezdi a tanítást oszt ott van a zabszem (Csángóföldön iszonyat válltozás lett 10 év alatt - kb. olyan szintű dolog mint a magyar vidék gyermekfogyása, elnéptelenedése csak itt iszonyat elrománosodás is van, mindez ráadásul pár év alatt). 10 éves legénykém ébresztett fel, covid-fertőzés óta szinte folyamatos fejfájása van, nincs rá semmi hatással oszt ettől nehezebben alszom...
Ez a szögvasas megoldás egész jó. Az angol változatot nagyon nem favorizálom, az kb. az autó értékének a harmada lenne bőven. Még a szögvasas megoldás előtt szétnézek az itteni piacokon, Csángóföldön már bőven bejönnek az ukrán, orosz, török és egyébb cikkek.
Rám jött a tetőcsomagtartóhiány. Ugyan félmagas a járgány, de el tudnám kézelni, hogy felpakolok a tetejére, ha hosszabb tekergésre indulnák. Lehet erre ilyesmit szerelni?
Szia! Hármasban ha kapcsolom az overdrive fokozatot, berangat, mintha néha szalasztana, négyesből felfelé ez nincs, visszavaltasko r nincs semmilyen probléma. Valamennyire szóra az olajat, kb. 1000 km. 2 decit kell utantolteni. Magának a váltónak sincs nagyon szép hangja, akadosan veszi a sebességet.
Holnap küldök a jóembernek videót a csepegésről. Addig mindenesetre használom rövid utakra, tán reggel beszerkesztek alája egy edényt, az üzemanyagot felfogandó. Egyebekben tökéletesen indul, baj nélkül megyen, eddig csak többet paráztam mint amennyit produkált bárminemű gebaszt.
El lett baszva. Hogy mi az pasz. Lehet nem egyenletesen húzta meg, nem megfelelő nyomatékkal, és visszalazultak a csavarok. Nem cserélt mindenhol tömitést.
Pont hogy tömítéscsere volt. Első körben azt gondoltam, én csesztem el, amikor a mágnesszelepet kicsvartam oszt tán nem csavartam vissza rendesen. De nem az a baja.
Tippet kérek, ha lehet: frissen ki lettek cserélve a tömítések a tranyón, elmászkáltam vele 1200 km-t, nem használom étolajjal egyáltalán (tömítéscsere után nem próbálkoztam, nem mellesleg a glicerín tömítene, ha maradt volna valami), oszt kissé csöpög.
Még talán nem is a fogyasztása zavaró igazán, szimplán csak érzem, hogy kér még egy sebességet, meg talán kicsit hangos a Merci után. Utánanézek esetleg valamelyik angol fórumban, de első körben mindenképpen egy hosszabb difit keresek. Ha van ötlet, azt megköszönöm.
Közel 1200 km után tegnap este hazaértem a tranyóval anyámékhoz. A hely neve Klézse (kb. Csángóföld közepe), Kadarkút mellől indultam, a Zselicben lévő tanyánkról. Azonkívül, hogy az eddigi w124es Merci kombimhoz képest zajos és úgy 2 literrel többet eszik (/100 km), no, azonkívül semmi sem történt. Csak a agyam idegeskedett.
Élvezem az átlagos személyautó fölötti magasságot, élvezem az 51 kW bődületes erejét (a Merci 66 kW, de negyed ekkora a csomagtartója, ha ennek kiveszem a harmadik üléssort). Ezt kb. mintha Erdély mellékútjaira tervezték volna. Kis forgalom, nem tökéletes úttest (fél óráig kergettem Zilah után egy pár éves autót, valszeg nem szerette az enyhén kátyús utat, de a szembejövő furgonoktól nem tudtam előzni a kanyargós és fel-le mászkáló úton) szinte folyamatos falvak.
Trafo szerint 4.11-es difit kéne ráraknom, azzal tán gyorsabb (most úgy 80 körül kezd hangos lenni). Ha van ötlet ennek beszerzésére, azt nagyon megköszönöm!!!
Nem hát! A motor elöl van azt is onnan tudom,hogy hátul a lakó van! :-)
Természetesen nem vártam semmi Gyurcsók féle távszervizelést, de hát na........
Megfogadtam tanácsod és elvittem a gugli által kiadott legközelebbi ilyen műhelybe, egyből ott is hagyhattam az autót (?) és neki is álltak. Délután hívtak, hogy az adagolókat fel kell újítani. Jó. Másnap az EGR(?) szelep el van törve, nem felújítható. Jó. Tegnapra elvileg kész az autó. De hívnak, hogy nem tudják feltanítani, várnak valami kamerás embert.
Ma ott tartunk, hogy 375 ezer nettó és még motor hibás is (dugattyú repedés(?) ilyesmit értettem). Most a fő kérdés! Ha ennyi hibája van, akkor miért volt tökéletes, mikor jó volt. (Nem régen, hanem most, mikor a hibák már jelentkeztek a tünetek ritkán jöttek elő)
Esetleg levesznek? Gondolom benne van a pakliba.
Gyanúsnak kellett volna lenni, hogy "várták" az autóm?
Tegnap végre sikerült beindítani a tranyót. Vezérlést rendesen beállítva, új tömítések az adagolóban oszt nem akart a nyavalya. Féktisztítóval simán indult a motor, szóval a vezérlés jó. Völgyi Tomi az adagolós (Kaposvár környéke), róla csak jókat mondanak. Gyanús lett a bemenő üzemanyagcső, ezért rányestem egy 12 voltos kis ac-pumpát az adagoló előtt részre (szűrő után) oszt kannából simán beindult. Aztán simán beindult a pumpa nélkül is :) Aknában végignéztük a csövet, semmi baja. Szóval felment a kettes Golf szűrője az eddigi szűrő helyére oszt hazajöttem vele :)
Rajta hagytam a kis pumpát, de most az nem kap áramot, gondolkodom is, hogy teljesen levegyem, hátha bezavar.
Holnap indulunk 1200 km-es túrára, még jelentkezem.
Szívesen leugranék hozzád az őszi szünetben, aktuális lenne egy vezérlés csere is, de gondolom az nem férne bele, hogy még a szélvédő keretet is megcsinálod, amíg a környéken kirándulgatunk. De majd megmondja a kasznis hogy mi legyen, én legszívesebben az egész tetőt kicserélném, mert látok ott is rozsdát, ahol az alkóv rá van ragasztva a fülke tetejére. De a ragasztó alá nem látok be.
Az a műanyag bódés lakóautó, amiben adagolót cseréltél :)
Eredetileg kocka lámpás volt, amit 94-ig gyártottak, de az előző gazdája kicserélte az elejét az újabb szériásra. De gondolom a fülke az ugyan az lehet.
Beszélek a kasznissal, hogy mi legyen, ha kell, futárral el tudod küldeni?
Sziasztok! Van egy 1996-os évjáratú 2.5D Transitom. Eddig is alapjáraton dadogott egy kicsit a motor, de most elkezdett összevissza járni. Hullámzóan jár, néha olyan mintha megállna egy pillanatra a motor. Ha túráztatom akkor jár rendesen a motor. Viszont ha beleülök és elindulok vele akkor amint gázt adok elkezd szaggatni, nem akar felpörögni. Pár másodperc múlva elkezd menni, és megy rendesen. De csak ha nyomom a gázt, amint visszaengedem alapjárat közelébe egyből elkezd megint szaggatni, összevissza járni. Egyébként nem füstöl, hidegen melegen egy pöccre indul. Szűrőket már cseréltem, EGR tiszta és működik is rendesen. Lehet hogy az adagoló megadta magát? Egyáltalán ez az alapjáraton dadogás amit sok Transitnál lehet hallani az mitől lehet? Találkozott valaki már ilyen problémával?
Nem fogod tudni otthon ezt javítani.Vidd az autót olyan adagolóshoz akinek jól felszerelt műhelye van és egész autót is vállal nem csak kiszerelt alkatrészt.Nyomás ellenőrzés,résolajveszteség,gyári diag lefuttatása nélkül felesleges találgatni.
2004-es Transithoz lehet kapni szélvédő keret javító elemet?
Néhány éve cseréltettem ki a szélvédőt, mondtam a szevizben, hogy ne ragasszák be az újat, ha rozsdás a keret. Azt mondták ne aggódjak, van egy spéci anyaguk, amivel lekezelik a keretet, és nem fog rozsdásodni. Most meg kilyukadt a gumi profil alatt a tető, fent, ahol le volt kenve valami gumis anyaggal.
Az, hogy "cseréld ki" szóba sem jöhet, teljesen felhasználó vagyok még dízelem is csak 3 éve van. (37 év benzin) Ez az autó kis lakóautónak van megcsinálva.
Utána keresgéltem a guglin és még jobban össze vagyok zavarodva.
Üzemanyagszivattyú van 5.000 és 600.000 között. Ebben állítólag az utóbbi van, jó van 300.000 ért is. :-) Felújítás kb. 100.000 forint.
Erre gondoltál? Vagy van valami más is? Ebbe állítólag nincs olyan hátsó valami, ami tolja segítségként. (ezt legalábbis így értettem) :-)
Injectoros motornak lelke az üzemanyag szivattyú!Ha nincs meg a kellő nyomás ezeket a tüneteket produkálja!Hibajel azért nincs,mert egy autóban sem szerepel ez mint hiba!Cseréld ki a szivattyút és nem lesz gondod!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek. Van egy Ford Transit 2008-as, 2,2 dtci. 200.000 km. Utóbbi időben különböző dolgokat művel.
Hidegen pulzál a motor (vagy nem). Néha melegen is.
Hidegen leáll sokszor, hirtelen semmi reakciót nem hagyva.
Melegen minden rendben volt. Jött az új variáció hozzá.
Menet közben már teljesen meleg állapotban, főleg fordulatszám leesés után szaggatottan és alig jár a motor, nem reagál a gázpedálra. Ha leállítom, akkor 5-10 újra indítás után sikerül életre kelteni és megy, mintha semmi se történt volna.
Ha hagyom "kínlódni" a motort, akkor kb. 1-1,5 perc után reagál a gázpedálra és szintén megy tovább. Váltáskor a gázpedál sokszor úgy működik, mint az elektromos autó. Nyomom a gázt és csak később reagál. (jó nagy rántással)
Hidegen-melegen elsőre indul, de talán tovább teker kicsit. Mikor jó, akkor megy rendesen, de a gyorsulás nem ugrásszerű.
Az ellenőrző lámpa nem gyullad ki, diagnosztika nem mutat semmit, szerelő csak széttárja a karját. Valahol dugulás lehet, mondja deeeeeeee?!
Üzemanyag szűrő cserélve három hónapja.
Kérlek benneteket, aki tud, vagy van tapasztalata benne segítsen. Köszönöm
Az nem jó mert akkor jó eséllyel eltörtétek a fedelet az ugyanis nem fér ki a kuplung mögül. De van nekem szép állapotú. Alsó csavar távtartóját én meg szoktam hegeszteni mikor le van szedve. Akkor nem nyílik ki szétveszítve az alsó burkolatot.
Végül nem szedtük le a teljes ventillátort, csak a lapátos részt. Adagolót pedig elvittem adagolóshoz, egy héten belül kiderül, hogy mi lesz vele. Legalábbis én szeretnék a jövő hét közepén megtenni vele bő 1000 kilométert :)
Magam is úgy gondoltam, hogy ez azért messze van az agysebészettől . Csak épp a sufniszerelő, akivel meg fogom csinálni (amúgy kasztnis, de nem hülye, aztán kettesben neki szoktunk fogni a Mercinek is) elsőre be volt fosva, hogy olyat hallott valami haverjától, hogy fel kell emelni a motort, meg hogy csak fedett garázsban válalná a csákó, meg egyéb ilyen félreszövegek. A komolyabb szerelőkhöz meg nem férek be 1 hónapon belül. Mondjuk lehet, hgy a Mercim láncos vezérlését már kevésbé merném bevállallni...
Sima fúrószárakat használj. Az egyik feszítő rugós,ott nem kell gondolkodnod,a másikat meg imbusz kulccsal forgatod amíg megfeszíti a szíjat,de ott mutatja egy mutató mikor jó.Nem egy agysebédszet.
A helyes megfogalmazás az, hogy 1 hónap múlva kerülnék sorra vezérléscserére valamelyik közeli szerelőnél, viszont én családostól elindulok 29-én egy 1200 km-re útra, addig muszáj megcsinálnom.
Pár napon belül végre nekifogok vezérlést cserélni a tranyón. Épp beszéltük ma Trafó elvtárssal, hogy milyen vízpumpa is kell a járműre. Kiderült, hogy a vasmotoros dízelhez ugyanaz ment vagy 30 éven keresztül. Ehhez képest a lángautósok negyedóráig keresték...
Ugyan nekem még nem egyértelmű, hogy az én motoromnak mi a motorkódja, de ránézésre ugyanaz.
Le is fordítottam ma reggel a videó szövegét, viszont 2 dolog még nem egyértelmű:
- a tárcsákon és a vezéműszíjon lévő jelzések mennyire egyértelműek?
- a cserélendő görgő helyes pozícióba állítása mennyire problémás? Esetleg csak túlizgulom?
Esetleg van még valami ami elkerülheti a figyelmem?
Próbáltam én a környéken szerelőt találni ehhez, de legkorábban 1 hónap múlva kerülnék sorra, mi meg 29-én, szóval egy sufniszerelővel együtt fogom megcsinálni.
Köszönöm a választ. Azzal kezdtem hogy kicseréltem a szűrőt, de semmi nem változott. Sejtettem hogy a vízjelző lehet az a visszajelző. Nagyon vacak, sérült a vezetéke, lehet hogy zárlatos azért nem alszik el a visszajelző.Holnap ha nem dolgozok akkor azt megcsinálom.
A kis üzemanyagkanna formájú visszajelző, a vízmennyiség érzékelő a gázolajszűrőben. A szűrő mielőbbi cseréje rögtön megoldja az összes problémát. Máskor legalább minden második vagy minden olajcserénél cserélj gázolajszűrőt is.
Sziasztok! Tudja-e valaki hogy a régi 2,5D tranzit műszerfalán a bal szélső sárga visszajelző mit jelez. Nemrégiben elkezdett világítani, és a motor ha egy kis gázt adok akkor akadozva megy, néha nem akar felpörögni. Ha Ez egy-két másodperc csak. Ha felpörgött, utána megy rendesen. Ha sebességet váltok akkor váltás után nem akar menni, majd pár másodperc múlva megindul, és megy rendesen. Ha valaki esetleg tud segíteni, megkérném hogy írjon. Köszönöm előre is!
Érdeklődöm hogy valakinek van-e esetleg 1996-os 2,5D tranzithoz kezelési utasítása. Sajnos nem sikerült sehonnan letölteni. Köszönöm előre is a segítséget.
Sziasztok, a következő hibával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni :2011 86 ps 2.2 tdci transit tökéletesen működött, egyszer csak előjött egy olyan hiba hogy az autó teker de nem indul be. Hibakód P062B táphiányra utal, nézték már többen a Ford szalonba is volt, jelenleg mindenki csak passzol.
Összes relé, boztosíték, csatlakozó ellenőrizve, és elvileg nincs benne vészleállító kapcsoló.
Ha valakinek van ötlete kérem segítsen, előre is köszönöm.
Keresnék valaki szakit, aki emberi áron rendbetenné ( felújítaná, kicserélné ) MK-3 as 68 lovas lakóautós transiton a differenciálművet. Nagyot kottyan, zörög, és minden ami kell az örömhöz. Hamarosan le fogom állítani az aranyost, vége lessz a szezonnak, és jó lenne ha rendben lenne a következő évre. Ha pedig nyugat Magyarországon lenne valaki az lenne a kánaán.
Még egy ronda kérdés: lehet erre 15-ös felniket rakni? Azért érdekel, mert a Mercin volt másfél évig terepgumi és lehet hogy erre is ráraknám, ha izgalmasabb helyekre mászkálnánk.
Nem mondom, a 63-as kiadású 3011-es Zetorom is izzítás nélküli, de nekem ez még mindig szokatlan, na :)
A kérdés az, hogy ilyen Mitsu generátort honnan érdemes szerezni? Bontóból vagy vegyek utángyártottat? Most épp lenne is valamennyi suskám rá, a Transittal (hogy nem vettem meg a 80-as kiadású platós Mercit, úg yspóroltam pár százezret, ebből szívesen rakok a Tranyóba).
Az eddigi dízelmotoros autóimban mindegyikben volt izzítás télen-nyáron. Indítás előtt izzítás nélkül pl. a w124es Mercim nyáron sem szeret nyiszatolás nélkül indulni. Szóval nekem ez a megszokott. Ma délelőtt indítottam kb. harmadszor a tranyót, szinte megijedtem, mennyire pöccre indul. Még mindig nagyon szokatlan az érzés.
Ugyanakkor az előző gazda szerint nem működik benne télen sem a torkolatizzítás, ezért foglalkozom vele, már csak azért is mert télen Csángóföldön leszek, hol kissé keményebbek a telek mint errefele.
Izzítás hogy működne nyáron? -5-7 fok körül kapcsol. Generátor legtöbbször a szimmeringnél ereszt,ki van kopva a tűgörgő meg a helye plusz lóg a pumpa forgórésze,jobban jársz ha kicseréled egy mitshubishire.
Ma meglett az új járgány. 91-es kiadású 9 személyes személygépkocsi, a szokott kettőfeles motorral. Most vezettem haza Abonyból, úgy 4 órán keresztül.
Ülésmagasság nagyon tetszik, szigetelést még javítani akarom (gondolom teletömöm üveggyapottal a falakat), torkolatizzítást helyre kell pofozni (most nem műkszik), egyéb elektromos gebaszokat megnézetem (hőfok mérő többet mutat a világítás bekapcsolásakor, de a normálison belül marad, üzemanyagjelző nem egyértelmű, sebességmérő lötyög mint gólyafos a levegőben), vezérműszíj+görgőt cserélem ha kell (meg lehet állapítani?), generátoron lévő olajos folyást szeretném megoldani (vákuumpumánál tömítés???), miegymás.
Alváz: két hátsó sarkon lukak vannak alul, jobb küszöb igen rondán hegesztett, mindkét küszöb kissé rogyasztott. Alvázvédelem, üregvédelem mennyire gáz ennél, már hogy a megfelelő kasztnizás után?
Veteránozásban nem vagyok annyira jó, de már 6 éve egy 92-es w124-et nyomok kombiban, kettőfeles szívóval. Előtte volt egy w123asom, mondjuk azt csak egy évig használtam. Tán van minimális elképzelésem.
Mi van adagolónak használva a 2000 utáni tranyókon?
Jól néz ki, de nekem csak egy olyan raktérre van szükségem, amiben elfér egymás fölött két nagyobb matrac. Egyebekben használnám az autót valamilyen rakomány szállítására amikor nem tekergünk.
Szóval nem vasmotoros Transit. Kérdés, hogy a 2.5 tdi-s Lt-nek milyen az adagolója? Mennyire bírja vajon az alternatív üzemanyagokat?
Vas motoros transit a legjobb és legmegbízhatóbb furgon-volt húsz harminc évvel ezelőtt. Azóta vészesen megöregedtek.Bár még mindig sok fut,köszönhetően a szuper konstrukciónak de már minden öregségi baj előjön.Már ott is rohadnak amit régen elképzelni sem lehetett. Olyan alkatrészek romlanak el amit régen nem is tudtunk hogy van:) Veteránozni kiváló mondjuk.
Ha ford akkor azt mondom hogy keresni kell egy megkímélt 2006 előtti típust amin adagoló van,igaz hogy szar vp de adagolós tud építeni rá mechanikusat.
Az én nagy bajom az, hogy, ha lehetséges lenne, akkor valami nem ponyvás, inkább üvegszálas felépítményt szeretnék. Ami esetleg leszedhető és felrakható, netalántán zárható.
Erre sem lenne semmi érdemleges jogszabály a mai, szarrá szabályozott Magyarországon?
Tényleg nem kekec vagyok, csupán három gyermekes családapa és már az alternatív üzemanyaggal is lehetnek bajaim, nem akarok mást is.
Futóra is tehetsz magasitót csak műszakira ne azzal vidd.
Magát a kocsit nem változtatod meg azzal ha ponyvás magasitót kap.
3.5t alatti. Nekem volt oldal magasitás ráccsal meg leszerelhető szarv a palók miatt. Évi 50ekm vezettem vele. Másik cég meg 5 t5 se volt megdopingolva plusz vázzal kutyát nem érdekelte. 7m anyagot viszintesen tudtak szálitani.
Ha jól értettem most azt írtad, hogy bármilyen felépítményt nyeshetek fel a platóra? Nincs valamilyen jogszabályi előírás, hogy mi mehet fel a platóra? Nincs valami megfelelőségi akármi, hogy milyen ketrecet nyeshetek fel a kocsira?
Bocsánat, csak nekem első körben Magyarisztánban erősen furán hangzik.
Felépítmény a csillagos ég. Hegeszteni tudsz többit kitalálod.
Én nem vennék. Lehet rácsos ponyvás luton box stb..
Nekem láda volt fent csomitartó gyanánt.
Vasmotoros difije hiánycikk rohadnak, trafó szereli őket majd pontosit.
A plató meg magasitás plusz tető ha nem szükséges fülke magasság szépen megoldható. Triplahárom fúrós topikjába kapsz majd segítséget csak legyen meg a gép.
Sajnos csak nagyobb belméret érdekel (Vanette, Hiace ezért kiesik), a T4es foswágent meg már kipróbáltam egyszer és nem jött be (2 évig vittem egy Mixto-t enyhén hengerfejes motorral).
Szóval nagyon a Transit marad, úgy tűnik abból is az egyszerű vasmotoros szívó. Már csak az a kérdés, hogy milyen buktatói lehetnek.
Most éppen végigolvasom a fórumot, de valszeg lesz még szükségem tanácsokra.
Eddigiek alapján van a 9 személyes busz (abból most 2 darab van értékelhető) meg a 6 személyes kisteherek, amiknek a dupla biztosítása idegesít csak (a zárt raktér tetszik).
A platósra felépítményt rakni magam is gondoltam, de nagyon új vagyok a témában: hol szerzem be a felépítményt, mennyibe fáj, lehet-e kissé kevésbé kockát (asszonypajtás erősen ágál platós ellen a kockák miatt). Nekem tetszik maga a platós, hasznos lehet vidéken. Egyáltalán használt felépítményt lehetséges találni?
Mindenestől 1 milla körüli suskám van a történetre.
Komoly tekergési késztetés kapcsán be kell szereznem (végre) egy 5-6 személyes furgont. Vagy 9 személyes kisbuszt.
Úgy 3 hete folyamatosan keresgélek, kutatom a leendő példányt.
Ami fontos, hogy legyen benne legalább 5 ülés, legyen nagy raktere (benn alvás okán, emeletes matracos üzemmódban 5 személyre, abból 3 kisgyerek)) továbbá csakis mechanikus adagolós szívódízel, esetleg turbós. Közös nyomócsöves egyáltalán nem játszik.
Eddig néztem T1-es Mercit (nincs belőle válogatnivaló), néztem Sprintereket (a jók a keretem duplájánál kezdődnek), néztem VW Lt-t (elektromos adagolósak a TDI-k) és végig itt volt a szemem előtt a Transit. Amiből viszont nem tudom, hogy meddig gyártották mechanikus adagolóval.
Ezért toltam ide az orrom.
A vasmotoros kettőfelesben biztos vagyok (Bosch adagolós mindenképp), viszont nem tudom, hogy az utána jövők milyenek, a wikipédia kevés ehhez.
Tegyél rá intercoolert,adj neki anyagot addig amíg állandó fordulaton nem füstöl,gyorsításkor amúgy fog illetve amíg tudsz alapjáratot állítani. Ha az alapjárat állító csavar kitekerésekor nem esik a fordulat,akkor a tötés állító csavar már nagyon bent van,az adagoló többet nem tud.
1995.ös 2.5td tranzitra tett már valaki utólag intercoolert,és mit vett észre milyen lett és mennyiért,megérte?kellene még egy kis lóerő.ez egy lakóautó és mindig túlsúlyos.
Régi mechanikus adagolósnál simán. Onnét az a kérdés mikor döglik meg a generátor.
Volt párszor hogy járó motorral ment a teherauto mig az akkut kikaptam inditani mást, mert a kábel nem volt jó/nem volt ott és megvolt az esélye hogy csak leszívja a nem túl erős akkut a másik igy inkább járt a motor.
Legutobb a saját 2 es dizelbe csak az akku gyorsinditó volt berakva saját akkut kivettem.
De pl fiatoknál volt pár példa hogy bikázáskor az elektromos kormányszervó elektronikája szeret megdögleni ha az akkusarukat kötik össze nem pedig testpontot használnak.
Volt 2 es benzin vwt4 esem aminek a testpontján a kábel volt elkorodálva vásárláskor. Kuton tankolás után még sikerült beinditani. 200km hazafele aztán utolsó 1,5km ren vontattam mert fater meg anyám megállt vele vásárolni :D
Nem indult, akku ki kábel rögzitve de a csatlakozás lifegett. Az se volt egy high tech kocsi.
Sziasztok van egy 2008 as Ford Transit 9 személyes valami gyújtás hibája lehet,mert 1mp múlva eltűnik minden jelzés a műszerfalon az indító motor teker de nem indul . Majd ki- be kapcsolom a gyújtást amíg meg marad a jelzés akkor be indul van hogy 10 indítás után újra nem indul ilyenkor a műszerfalon a jelzések ki alszanak . A másik pedig járó motornak ha leveszem a sarut leáll a motor bár 14 v körül tölt a generátor..esetleg valaki ? Találkozott már hasonlóval?
Egy izgalmas kérdés: a régebbi (kb 2000-ig gyártott) kettőfeles dízel, vasmotoros Transit (nem Lucas, hanem Bosch adagolóval) mennyire szereti a használt étolajat?
Ford Tranzit, T300 típusú 9 személyes kisbuszom van. Létezik, hogy a hátsó féklámpa izzójának a cseréjéhez szakértőnek kell lennem? Leszedtem a belső fedelet és azzal szembesültem, hogy rengeteg kábel, "csoki" stb. van, az izzóhoz nem tudok hozzáférni.
Üdv fórumtársak!Kérdésem lenne hozzátok egy ford transittal kapcsolatban!Az időmérő óra jobb oldalán villog egy piros háromszög!Mit jelent ez?Az óra ilyenkor nem állítható!Segítségeteket előre is köszönöm!
Azt szeretném megkérdezni, hogy Ford Transit 2.5DI 76LE 2000-es évjáratú autónál hogy tudom kicserélni a gyújtáskapcsoló zárbetétet ha már nem tudom elforgatni a kulcsot 1-el sem. Így nem tudom a reteszt elmozdítani hogy ki tudjam húzni.
Közbejött egy komolyabb egészségügyi probléma, ezért végül egy szakműhelyben újíttattam a kardánt. Nem volt olcsó, de állítólag ki van egyensúlyozva, meg centrírozva, le is festették, van számla, gari, stb.
Biztosan jó lesz, de a függesztőknél nem tették be a porvédő lemezeket. Azt mondták, nincs rá szükség, mert porvédős a csapágy. Nem kezdtem el vitatkozni, mert ők a szakemberek, de ha emiatt fog idő előtt tönkremenni a csapágy, akkor a garit addigra cseszhetem.
Egyébként a szakműhelyben is fém korongokat hegesztettek a villákba, csak ezek sokkal vastagabbak mint egy fakötésű alátét, olyan mintha rúdanyagból lennének leszúrva.
27x74.6 megy bele.Mindben van zéger,mehet a kukába. A préselést nagyon precizen ki kell csiszolni.én egy egyenes csiszolóval meg pici köszörűkővel csinálom.Ha ez elmarad bepréseléskor megroppan az új csésze. Rögzíteni csak egyféleképpen lehet,fakötésű alátét ami kb 27mm rátesz a csészére,négy pötty co val és kész. Persze jó sokáig tökölni mert totál központosra kell állítani különben ko. Zsírozhatót vegyél. Kersztvillákat is összejelölni.
Levettem ma a kardánt, simán kijött minden csavar, nem kellett vele szívni. Ahol szétcsúszik, ott összejelöltem. A csuklókat csak egyféleképpen lehet összerakni, de azért azokat is összejelöltem.
A másik függesztő könnyen forog, hangja sincs, de a gumi kicsit már repedezik, elég öreg lehet már.
Az eredeti Ford függesztő 18e Ft a Cromaxnàl, a Febi meg 9800. Éppenséggel belefér két gyári is a büdzsébe.
A keresztekkel nem tudom mi legyen, nem kotyog egyik sem, viszont mindegyikben van egy pont, amikor akad egy kicsit. Pont akkor, amikor merőlegesen állnak. Mintha azon a ponton lenne egy mélyedés a csészében.
Nem lenne nagy összeg a csere, de csak olyan kereszteket látok a Cromaxnàl, amiket seegergyű rögzít, az enyémek meg pontozva vannak. Amelyekhez nincs seegergyű abból nullás a készlet, és azoknak 27,3 mm a feje. Az enyémeket 27 mm-esnek mértem, de pontosan csak akkor tudom megmérni, ha kisajtolom. 27-esből van választék bőven, de azok mind seegergyűs rögzítésűek.
Iharostól már volt kihozva minden. Sajnos nem passzolt vissza lett küldve... Érdekes autó lehet, mert a küszöbök is vastagabbak mint amit kapni lehet hozzá.
Segítségre lenne szükségem egy 87es évjáratú transit karosszériázásához! 100l es karosszéria .A hátsó sárvédő alsó részét nem találok ami jó lenne! A rövid tengelytávúnak kisebb a kerék járata és kisebb a pereme, a dupla kerekesé meg nagyobb a kerékjárata! Másmilyen javító lemezt meg nem kapni. Ötlet valakinek?
Nem nagy tétel,éppen kicserélheted párban is.Bár én simán fenn hagyom ha kézzel forgatva jó a hangja mert simán lehet hogy a gagyi utángyártott új még hamarabb szétmegy.
2015 2.2 Transit,kilyukadt az egyik szervócső(tartály aljáról megy a kormányműre).Ki lett cserélve gyári új csőre,viszont azóta egyszerűen nem dolgozik a szervó,nincs rásegítés.
A szivattyúnak semmi hangja nincs,viszont olyan jelenség van hogy amikor kitekerem a kormányt végállásba a szervótartályban az olajszint fölmegy maximum fölé jócskán,majd szép lassan visszaesik a szint.
Valakinek esetleg ötlet ,tanács hogy mit kellene még megnézni.
Felesleges,ha eddig nem remegett egy csapágy cserétől sem fog. De ilyet rendelj hozzá.Kettő van belőle minden csapágynál de egyet versz szét mikor leütöd a régit. Az új függesztőhöz naná hogy nem csomagolnak.
Így kiszedni sikerülne, de az alját kellett volna leszedni, hogy a biztosíték alatti vezetéket ki tudjam cserélni.
Végül is megoldottam, mert sürgős volt, fúrtam egy apró lukat a biztosítékházra, meg egy lengő bizti aljzatot tettem a dobozba bele. Nem szép, de legalább szakszerűnek mondható.
Nem érdemes átnézetni szakműhelyben? Én a sokkal kisebb tengelyeket is ki szoktam egyensúlyoztatni, pedig a légcsavarok se nagyon forognak 3000 rpm-nél többet.
Jó, akkor nem 2002-es, hanem lehet hogy 2004-es, nem tudom, nem enyém az autó, egy ismerősé, nincs előttem a forgalmi. A lényeg hogy 4.generációs, amit külföldön mk6-ként emlegetnek és 2000-2006ig gyártottak, és dízel.
A bihtosítéktábla rajza megvan, csak arról nincs egy árva szó sem a neten, hogy ezt a motor téri táblát hogy lehet szétszedni...
Egy dobozos 2.2 diesel transitban (kb 2002, az a nagyon hangos kattogós fajta :D) a motortéri biztibox elméletileg két szintes, az alsó szinten relék vannak.
Van valakinek valami jó trükkje arra, hogy lehet ezt a dobozt szétszedni, és a felső szint vezetékeihez hozzáférni?
Sajnos eléghetett a vezetőoldali tompított fényszóró vezetéke valahol, mert a csatlakozóig nem megy el a feszültség, viszont a biztosítéknál még ott van, ezért egy új vezetéket szeretnék behúzni neki úgy, hogy a biztosíték foglalattól vinném, ehhez viszont szét kéne pattintani a dobozt.
A biztosítékdoboz lemez tartójából sikerül kimozdítani felfelé az egész dobozt, de nekünk csak a doboz két felét kellene szétszedni.
A méretéhez képes aranyárban mérik! Tulajdonképpen csak egy gumigyűrűt nyomott ki, ami erősen felárazva is kb 500 forint lenne. Próbáltuk több méretű gumigyűrűvel, pár száz méter múlva újra kinyomta. A gyári transit hollander 12 eFt. Rendeltem egyet lengyelországból 5 nap alatt ért ide, postával együtt 6 eFt volt. Nem is az összeg a sok, ha jó lenne, de ha valami szivatyú hiba miatt újra kinyomja, nem szeretném 3x megvenni újra.
Köszönöm a választ, ezek szerint illik gyorsan beszereznem egy zsírzót, és megtámadni a zsirzópontokat. A váltódolog ezek szerint tényleg nem egyszerű, megpróbálok szert tenni egy overdrive váltóra, vagy valakire aki vállalná az átépítést majd, télre úgyis le lessz támasztva a szekér. Egyelőre azért nem annyira vészes, de szeretném ha tényleg teljesen ok. lenne.....
Ne használjunk sok kérdőjelet mert az olyan faszbukos izé dolog.
Ami fontos,és sokan elb@sszák hogy a merev hidat havonta zsírozni kell.Oké,lakóautó akkor télen nem de nyáron legalább háromszor.Ellenkező esetben horror költség jöhet.Négy zsirzógomb a két függőcsapszegnél.
Az overdrive váltó jó dolog,csodálkozom hogy egy lakóban zajos mert azokkal nagy futásteljesítményt lehetett elérni,eléggé ipari minőség az.
A t9 váltót a gyár nem tette duplakerekesbe,nem véletlenül.Ebben a lakóautóban kb egy utat bírna ki. MT75 váltó lenne jó bele,de akkor át kell hegeszteni a boxot a váltó felett,a hátsó váltótartó bakot variálni és a legnehezebb,vagy hozzá való kardánt szerezni vagy egyedit gyártatni.Legutóbb én gyártottam kardánt mert képtelenség volt szerezni gyárit hozzá.
Szia! Bocs, de nagyon régen néztem a fórumot........ Merev hidas a kicsike. Közben volt időm rendesen minden oldalról átnézni, olajakat szűrőket cserélni, belül átnézni, kipucolni, stb. Megvoltak az első tesztek....... Tényleg nem az autópálya ördöge, de itt ahol használom ( Ausztria ) sikerült meghódítani mind a 68 ló erejével, elég tisztességes emelkedőket. Motor futómű, rendben, rozsda nincs, tisztességes alvázkezelést kapott, annak ellenére hogy télen nem használták. Minden működik belül is. A váltó is teszi a dolgát ( overdrive ) olajcsere itt is megvolt, de ha nincs terhelve, zajos ( talán nyeles tengely ?? ) nem hiszem hogy valaki emberi áron felújítaná, lehet keresnem kellene egy jót, bár nem egyszerű, és lutri mindenképp, hacsak nem kipróbálható..... Átépíteni, amennyire tudom nem lehetetlen, de van mit faragni, annyit, legalábbis az itteni árakkal nem ér meg... Talán az MK2-3 diesel, és benzinesnek volt ötsebességes váltója amit be lehetne tenni ( a typ 9 ) de elég ritka ...... Esetleg ebben az ügyben valami tipp?????
Mielőtt szénné szivatod magad zárd le az egr-t. Az hogy lehúzol egy vákumcsövet annyi mint halottnak a beöntés. A kipuff csonkról szedd le az egr csövet és oda vágj egy 2mm lemezt. A fojtószelepházból meg érdemes kivenni azt a bronz pillangót,két kicsi torx csavar fogja.
Az egy általános program,bár jó a marketingje nem mindenki szereti.A Ford meg amúgy híres arról hogy csak a saját gyárijával szeret kommunikálni.Én ráraknám egy forscanre,ha nincs eredmény akkor márkaszerviz.
Adott egy 2006 mk6 platós, 2,4 tdci motoros transit. Elnyomta a szervó olajat. A szervó szivatyú nyomó ági közcsavaránál nyomta ki az o gyűrűt. Próbáltam pótolni, kevés sikerrel. Kerestem interneten, hogy mik lehetnek ennek az o gyürűnek a méretei, így rátaláltam, hogy egyben lehet kapni ilyen közcsavart.
A kérdésem az lenne, hogy egyben szoktátok pótolni?
Ha kicserélem ezt a közcsavart újra, az elég lehet?
Nem lehet hogy megemelkedett a szervonyomás valami hiba miatt, azért nyomja ki a tömítést?
Sziasztok! Ford transit 2013 még a régebbi. Baleset előtt jó volt, utána meg lett javítva működik minden OK. De az "engine malfunction" és a piros "!" világít. Kiolvasásnál nem ír hibát. Akksi saru le föl. Gáz-fék egyszerre. semmi nem hatot rá. Ötlet hogy mi lehet a baj-hogyan lehetne eltüntetni? Nagyon köszönöm.
Minimális érzék nélkül nehéz szerelni. Ha megnézed a sínt látod alul a lemezcsíkot ami összeköti az ajtóval,egy nyamvadt torx csavar fogja. Ha kinyitod az ajtót,a zárszerkezet vonalában nézel lefelé,ott lesz alul.Kitekered,a sínt belül megfogod és lefelé meghúzod akkor kicsúszik a helyéről,ki tudod forgatni.
Pedig egyszerű mint a faék. Az ablakvezető sínt kivetted? A műanyag bolhát kiakasztottad ami összeköti a hengerzárral? A kilincset meg két kicsi torx csavar tartja,könnyű hozzá férni.
Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni, egy 1995 Ford transit eja platós kisteherautó sofőr oldali ajtó zár javításához.
Nem találtam semmit a neten. A probléma, hogy az ajtónyitó fül, kiilincs nem mindig nyitja az ajtót kívülről. Tudja valaki, hogyan lehet kiszedni a zárat, leszedni a külső ajtónyitót? Levettem a belső burkolatot, kivettem a csavarokat, de valami miatt nem tudom kiemelni a zárszerkezetet, hogy megnézzem mi van kikopva.
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Legyetek szívesek, adjatok tanácsot nekem abban, hogy honnan tudnék kormányszervó szivattyút rendelni egy 1996-os 2.5 D Transithoz?
Fűtőmotor megy :) A két kis ventillátor csak akkor megy ha a klima kör elindul. De amíg ez a biztositek kimegy a klima se megy mert csak akkor kapcsol a klíma ha működik a hőfokszabalyzo van klíma ha nem. akkor nincs. Hol lehetne találni valami kapcsolási rajzot esetleg megegyezhet a klíma része a 2000-2006 tipussal?
Szóval kipróbáltuk egy másik kuplunggal es ugyanugy, kilovi a biztit. Ha a klima nem megy akkor is kilövi. Ha le van huzva a vakumszabalyzorol a stekker akkor us kilövi. Tudni kéne a hőfok állítón kívül mi van még azon a biztosítékon. Vagy valahonnan egy kapcsolasi rajz egy 2000 előtti klimás transithoz.
Jók voltak, az egyiken egy fül volt felhajtva, a másikon kettő, a többi eredeti állapotban volt még. Úgy állt meg az anya, hogy új füleket kellett felhajlítanom.
Összeraktam végre a hátsó kerékagyat, csak 1 db belső szimmering volt a Cromaxnál, ezért a jobb oldalon nem szedtem szét a kerékagyat, csak állítottam a csapágyhézagon. Ugyan olyan laza volt a jobb oldalon is, mint a baloldalon, kézzel könnyedén beljebb tudtam tekerni az anyát. Ha ennyire lazára kell állítani, akkor lehet kicsit túlhúztam. A szerelő azt mondta, hajtsam rá kézzel ameddig bírom, aztán tekerjek rajta még egy negyed fordulatot. Szépen forgott a kerék, nem volt semmi hangja a csapágynak. Mentem egy 10 km-es próbautat, a kerékagyak langyosak voltak, de korábban is ilyenek voltak mindig, amikor néztem. A baloldali kicsit melegebb volt, de azt sütötte a nap, lehet azért. A kerékanyákat egy 1,5 méteres vascsővel húztam meg, csavarragasztóból csak nagyszilárdságú van itthon, azzal nem mertem lebiztosítani, de majd figyelem ezentúl.
Venni akartam 65-ös krovafejet, de túl nagy volt a külső átmérője, nem fért be a kerékagyba, ezért csináltam egy körmös kulcsot, azzal húztam meg az anyákat.
A gumis 4,5 Barra fújta a kerekeket, kicsit soknak tűnik, de 519 Kpa max. nyomás van a gumira írva, elvileg tűréshatáron belül van.
Még nem voltak lekopva a gumik, de már elég öregek voltak, ezért vettem új abroncsokat is. A gumis lehozta a kerekeket, másnap vettem észre, hogy egyiken sincs súly. Azt hittem elfelejtették kiegyensúlyozni, de azt mondták, a duplakerekeseket nem kell kiegyensúlyozni. Jó lesz ez így, vagy vigyem vissza, és egyensúlyoztassam ki?
Ford transit 1998 Klímás. A hideg meleg állító tekerentyű 10 A biztosítékat elkezdte kilövöldözni. A 15 A - t is kilőtte működik egy darabig bekapcsol a klíma is de utana masnap megint kilőtte. Hol kereshetem a hibát mi lehet a probléma? :)
A féltengely csavarokat ragasztóval szokták biztosítani? Amiket kivettem, azokon van valami kék szinű cucc, de nem látom hogy ragasztó, vagy festék, vagy valami tömítő paszta?
Leszedtem a jobboldali fékdobot, jól sejtettem, nagyobb átmérőjű a tehermentesítő váll a fékdob alatt, mint a felniknél. Szerencsére a fékdob furata nem kopott meg, így elég egy hézagoló gyűrűt esztergáltatnom alá.
Újabb szívás van a kerékaggyal, a felnik elkoptatták a tehermentesítő bordákat. Az új kerékagy 90e Ft, a bontottért 50e-t kértek volna, ezért inkább feltölttettem a megkopott bordákat, és az esztergályos leszabályozta arra a méretre, ami tőben volt, a fékdob alatt. Nem nagyon méricskéltük, nem tűnt úgy, hogy meg lenne kopva. Elhoztam az agyat az esztergályostól, de a felni nem megy rá, a fékdob viszont lötyög rajta. Most két dolog lehetséges, vagy megkopott a fékdobban is az illesztő furat, vagy a fékdobnak nagyobb átmérőjű a furata, mint a felninek.
A felnikben 139 mm-es furatot mértem, a fékdobban meg 143 mm-t. Valami inch méretek ezek?
Ma leszedem a jobb oldali fékdobot is, és megnézem milyen a másik oldalon a kerékagy és a fékdob, lehet nagyobb átmérőjű a tehermentesítő váll a fékdob alatt? Ha meg kikopott a fékdob furata is, akkor abból is új kell, egy hézagoló gyűrű biztosan nem opció...
Ja és krova fejet vegyél hozzá,nehogy vágóval rakd össze. A lemez jó állapotú legyen,ha agyon van hajtogatva vegyél újat a cromaxtól. A belső felnit csavarozd fel,úgy állíts csapágyhézagot.
Ha jónak látod hagyd benne.Olyan 3 liter körül kell. De a beöntő a nívó csavar is,szóval mutatja ha tele van. gl5 minőségű tengely olajat tegyél bele. Leeresztő nincs,le kell bontani a hátsó lemezt.Oda fa mentes papír tömítést vagy klingeritet tegyél kevés tömítő pasztával.Külső csapágyhoz tegyél csapágy zsírt.
Friss Transit tulajként szeretném megkérdezni. Milyen és mennyi olaj kell a motorba? Total Quarc 7000 Dizel: 10w-40 jó, vagy 5w-40 kell? Inkább más olaj? Most első körbe elég ezeket cserélni?
Nyíregyházán találtam komplett kerékagyat, kicserélem azt is inkább, mert a felni lekoptatta a tehermentesítő bordákat az enyémről.
Könnyű volt levenni az agyat, bár 65-ös kulcsom nem volt, de egy dornival le tudtam lazítani a kontraanyát, a belső meg laza volt, kézzel simán le tudtam tekerni.
Még azt nem tudom, új csapágyakkal rakjam össze, vagy ha jók a benne lévő csapágyak, akkor mehet az is vissza? A szimmeringeket kicserélem.
A belső szimmering minek kell amúgy? Így nem kap olajat a külső csapágy, akkor azt zsírozni kell?
Amikor kihúztam a féltengelyt, egy kevés olaj kicsepegett a tengelyből, akkor most alacsony lehet az olajszint? Lehet akkor már lecserélem az olajat is a difiben. Mennyi olaj kell bele, és milyen?
Nem nagyon lehet másképp, a kerékagyon csak a fékdobnak van illeszthető váll. A kerékanyák is pont szintben vannak a csavarral, nem fér alá még egy kúpos alátét. De az is csak a külső felnit tudná központosítani, a belső ugyanúgy elmozdulna.
A duplakerekeknél a bal hátsó kerékanyák lelazulása gyakori jelenség, sajnos csak most olvastam utána. A régebbi Transitoknál a bal oldalon balmenetes volt a csavar.
Drága tanulópénz volt, de ezután majd jobban figyelek. Vettem egy kamion kerékkulcsot, azzal után tudom húzni az anyákat. Meg keresek majd elfordulás jelzőt, vagy fehér filccel bejelölöm az anyákat. Még azon is gondolkodok, hogy vágatok lézerrel valami elfordulás gátlót, és lebiztosítom az anyákat. 70e km-t mentünk 5 év alatt a lakóautóval, eddig nem kellett egyik kereket se levenni, nem gond, ha kicsit tovább tart az anyákat leszedni.
Egy teherautó alkatrész üzletben találtam már 2900-ért, de csak 10 db-os csomagban lehet rendelni. De lehet így is ez lesz a nyerő, bár lehet 30e-ért már adnak egy bontott kerékagyat is...
Arra azért kíváncsi lennék, hogy mi központosítja a hátsó kerekeket. A csavar 16-os, a felniben 17,5-es a lyuk, az anya nem kúpos, és a fékdobon sincs tehermentesítő váll.
Lángizzító gyertyás. Ha gyárilag van benne akkor -4 és -7 fok közt izzít magától, melegebb időben nem fog. Lehet hogy csak az előtöltés nincs vagy valamikor nem volt jól beállítva az adagolón és valóban így könnyebben indult, ezért a plusz kézi kapcsoló. Attól hogy a lámpa világít még az sem biztos hogy működik, ki kell venni a gyertyát letesztelni. Féloldalasan kibuktatni, indítózni és nézni hogy izzik e és persze eljut e az izzó gyertyára a gázolaj, lángolnia kell. Ha nem jut el, napi tartályban is lehet elkoszolódás a gázolajszűrő tetején. Bár ez évjárat függő kb 94 előtti vagy utáni a határ. Kb ennyi infót tudtam meg annó én is itt a fórumon :)
A Cromaxnál 10e Ft a kerék tőcsavar darabja, esetleg tud valaki olcsóbb forrást? Duplakerekes Transithoz kellene, 6 lyukas agyhoz. 16x1,5-es a menet, 60 mm a hossz, és 18 mm átmérőjű a ricni.
Kedves Transitosok! 1989 2,5d Transitban ki van kötve a gyári izzítás, és van egy kézi kapcsoló bekötve izzításnak amit én kapcsolhatok ki-be. Vissza szeretném állítani a gyári állapotot, de addig nem vágnék bele, amíg nem értem, ez miért lett így megcsinálva?
Elromlott, nem volt hozzá alkatrész és így könnyebb volt?
Én is venni szeretnék, de csak személyes átvétellel találtam, 3-400 km-re. 5e Ft-ért lenne felni az ország túlsó végén, lehet ki se fúrnák a 6 furatot annyiért, amilyen gépmunka árak vannak manapság.
Ma leestek a bal hátsó kerekek a Transitomról. Nem tudtam hogy a dupla kerekenél kilazulhatnak az anyák, ezért évek óta rá se néztem. Nem volt feltűnő hangja, kivéve amikor egy nyomvályús úton mentünk, de amikor beljebb húzódtam, akkor megszűnt a szokatlan hang, ezért nem néztem utána honnan jöhetett.
Régóta le lehettek lazulva az anyák, mert a csavarok is megkoptak, meg a felniben is oválisak lettek a lyukak.
A közelben nem találtam 15-ös 6 lyukas felnit, mennyire elvetemült gondolat, ha új lyukakat fúrok a kibővült lyukak közé? Van egy bazi nagy sugárfúrója egy ismerősömnek, azzal precízen ki tudnánk fúrni. Ha a belülre tenném a felniket, nem is látszanának a plusz lyukak.
A dupla kerekeknél van különbség a gumikopásban a külső és a belső kerék között?
megvolt, muszájból is, mert már nem volt fűtés, olyannyira felgyűlt a gumicső egyik hajlatában a trutyi.
Még a dróttal is csak nehezen lehetett kikapírgálni, majd mikor már nagy nehezen megindult, mint egy tubusból ki lehetett nyomkodni ezt a fekete színű nem tudom mit. Ezután többször kis víz a túloldali csőbe tölcsérrel, azt rá a levegő-komresszor, hát...
amíg barna víz jött a csőből, ezt addig játszottam.
Közben a tágulási tartály is megkapta ami jár neki
Remélem e kettő dolog okozta a fűtési problémát... :)
Ha olyan szintig szétszeded, vedd le a radiátor két csövét és simán slaggal nyomasd át, meglepődsz mennyi csumpedli tudja akadályozni hogy leadja a hőt. Én is mosattam sokat az egész blokkból a rozsdát mindenféle anyaggal, termosztát nélkül.
Sajnos a trapéz szeret elrohadni. De 91 előtti trapéz 350 eur,a 91utáni 80eur. Itthon nem is beszerezhető,aki meg azt mondja igen,átbasz,a 91 utánit sózza rád ami nem jó.
Vagyis aknárol nézd meg milyen állapotban van,ha lyukas akkor mindjárt számolhatsz kb 250 ezer froncsit
Sajnos rövid kasznis. Ez mit jelent a gyakorlatban? Mármint, hogy nem beszerezhető a futómű alkatrész? (Akkor, ha kell javítani mit lehet tenni?)
Időközben találtam régebbi műszaki vizsgás fotókat a kormányablakon keresztül, amin látszik hogy a korábbi üléshuzat (azóta cserélve lett) a vezetőülés ajtó felőli oldalán szivacsig kopott. (Külföldről hozták be az autót 7 éve, azon még látszik ez, azóta pedig áthúzták már.)
Gondolom, hogy akkor jóval több km-el hozták be. (Ezeknél ugye még 100.000-nél átfordul.)
Hogy tudhatnám meg, hogy mennyivel lehet benne több? Esetleg ez a szakadt üléshuzat téma alapján nem lehet becsülni az akkori km állást? (lakóautónak használták - gyári átépítés, tehát nem melósautó volt az biztos.)
a bal oldali kiegyenlítő rendben, de jobb oldaliban kompresszorral sem lehetett levegőt átfújni, és a csatlakozón sem lehet benyomni szöget vagy drótot stb. mert kb. 6-7. cm után nekiütközik valaminek...
Köszönöm! Ez jó hír, mármint a lánc, de a 2.2 motor trágya az kevésbé. Az se jó hír, hogy nem lehet találni megfelelőt. Jó, az én bajom,hogy amit van 1-2 az 2-300 kilométer.
Mindegyik transit láncos 2000 után. 2.0 vagy a 2.4 elviselhető motorok 2006 ig. A 2.2 erősen hajlik az ipari hulladék kategóriába. Azt vicces módon megtalálhatod a citro,peugeot ducató hármasban is.
Az amúgy igen jó széria volt. Ha valóban 200 van csak benne akkor igen jó állapotban kell lennie. Persze a kasznit jól át kell nézni. Talán az egyetlen neuralgikus pont a lucas-marelli generátor,azt lecserélném mitshubishire.
Ami lényeges hogy osszú vagy rövid kaszni? Az a mellső híd miatt fontos. Ha rövid akkor független,a hozzá való trapéz beszerezhetetlen. Ha hosszú és merev akkor a függőcsapszeg állapota a fontos.
Kezdőként sok kérdésem lenne hozzátok! Eladtam Transporter házi készítésű kempingautóm, 21 éves volt és már kicsi. Szeretnék nagyobbat és fiatalabbat venni L2H2 méretben, lehetőleg magyar üzembe helyezéssel.
Elsősorban Ford Transit, de OFF autók is érdekelnek (Ducato, Jamper, Expert stb.).
Nem tudok kiigazodni a sok motor között, mindenki a saját modelljét dicséri a piacon. Melyik motor az amelyiket ajánljátok és melyik, amit semmiképpen?
Melyik motor az amelyiket vezérműlánccal szereltek?
Mi az amit meg kell nézni esetleges típushiba miatt?
Ismer valaki olyan kereskedőt akinek az autói adatai legalább közel vannak a kormányablak adataival?
2-2,5 milla max. ennyiért lehet normálisabbat kapni.
Bármi tanácsot, ajánlatot elfogadok itt, vagy mélen.
Rozsda, meg a motor milyen? hidegen szépen indul? Azt tud hogy azért egy 90 es évekbeli lakóautó tranyó nem a száguldás bajnoka már. Nekem egy 86 os 2,5 d volt 4 sebeséges és nem volt oda az autópályáért. viszont a motor "igénytelen" csak ne told neki.
Segítséget szeretnék kérni. Nagyon örülnék neki ha tudnátok útmutatást adni a következőkben:
1990-es évj. Ford Transit 2.5D-vel kapcsolatosan kérdeznék. Látszólag nagy szép állapotú autót találtam. (Lakóautónak használt.) Elvileg 200e km-es futással. (Nem igazolható, de a belseje alapján akár még igaz is lehet.)
Kérdésem, hogy mennyire lehet üzembiztos egy ilyen gk.? Lehet-e abban gondolkozni, hogy az ember rákölt egy tisztes összeget, akkor utána elvisz pl. egy EU körútra gond nélkül és vissza. Kérdés, hogy ha igen, akkor ez esetben körülbelül milyen összeget kellene rászánni, hogy "teljesen" üzembiztossá tudjam tenni. Gondolok itt minden fontos olyan alkatrészre ami az üzemképtelenséget okozhat ennél a típusnál, ill. azon túlmenően ami javasolt kicserélni, mert potenciális lerobbanási forrást jelenthet.
Nem vagyok autószerelő, tehát nem tudnék az út mellett bügykölgetni, hogy elhárítsam az esetleges hibát. Tegyük fel, hogy rászánom a pénzt, nyilván nem milliókat, de tisztában vagyok vele, hogy 6 számjegyű lesz az összeg és azt sem biztos, hogy 1-sel, vagy 2-sel fog kezdődni.
A szerlő addig jutott, hogy a vezérlés el volt rakva.
Helyre rakott mindent de nem javult sokat a helyzet még mindig nehezen indul. Esetleg tudnál segíteni mit kéne meg nézni rajta? Tudnánk beszélni telefonon?
Á,égen földön nincs. Amúgy az utolsót nemrég adtam oda egy fórum társnak. Sajnos beszerezhetetlen. Németországban kapható potom 320 euroért. Neten ha veszel bontottat átvágnak,mk4 et sóznak rád ami nem jó. Sajnos az mk3 lengőkar gyenge volt,mind elrohadt már.
Érdekel valakit Ford Transit üléssor (középső és hátsó) 1998-as kisbuszból maradt meg? Ingyen elvihető Diósdról. Jó állapotú, nem szakadt, de egy alapos tisztítás rá fog férni.
Más: ugyanilyen Transithoz eltolható oldalablak üveg gumival mind a két oldalra 6000 Ft/db, a kettő együtt 10.000 Ft.
Nincs típus ismeretem csak tippelek. Minden váltó kulisszában van egy rugó am középen tartja a kart,szerintem ez tört el vagy akadt ki . Meg kell bontani hogy kiderüljön.
Van egy 2014-es év végi transit Connectem, 1.6 TDCI 115 ló, 6-os váltó, 144 ezer km-nál járok, minden szuper volt idáig, jól megy, jól kajál, a váltókar, mint az álom, úgy kattant be a fokozatokba.
Most viszont akad, a középső vízszintes vonalon van gond, tehát ahol végighúzod, hogy felfelé 1-3-5, lefelé meg 2-4-6-ba tudd húzni. A sima állásból 1-esbe húzni egyenesen nem lehet, sőt, nem is ott áll ahol kellene, mert a 3-4 között kellene álljon, de picit balra áll. Húzás közben kicsit fel- le kell mozgatni, hogy végig tudjon a vízszintes vonalon haladni, 2-ből 3-ba rakni sem egyszerű, mert sokszor nincs meg
az érzet, hogy hol is lenne a fokozat, ha megvan, nem könnyen megy be. Megnéztük, kívülről nem látszik semmi, a kar rendben megy jobbra- balra, ha a bowdenvég le van véve a vátóról, szóval kizárásos alapon a váltó tetején lévő kulissza akadhat, már ha van ott bármi, ami ilyenkor akadhat, nyilván csak sejtés.
Egyetlen dolgot tudok összekapcsolni ezzel a problémával. Előző este történt, betettem egy 2 dines fejegységet, ami az egész rádió panellel- szellőzőrácsokkal egyben van, amíg a hátulján a vezetékeknél matattam addig az elejével neki volt döntve a váltókarnak, nem rátéve- feszítve, csak elölről nekidöntve. Összesen kb 30 deka műanyagról beszélünk, és ha erős nyomást kapott volna, akkor az érintőképernyő is kap. Szó sem volt ilyesmiről, mégis kiakadt a kar, vagy a karon keresztül a váltó tetejében valami. Közlekedni lehet, a fokozatok hibátlanok, nincs darálás, minden oké, csak a kar mozog nehezen aközépső vonalban, leállított motorral, járó motorral, de kinyomott kuplunggal, menet közben ugyanez van.
Gondolom valami váltós tudhatja, mi a baj, de nem ismerek egyet sem, szóval ilyen irányú tipp is jöhet, Szeged- Pest-Balaton déli part vonalon bármerre jó.
Sziasztok! Van egy 2006-os csodálatos Transitom, ami megmakacsolta magát, nem kommunikál a kulcs meg az immobiliser. A kulcs elfordítása után a piros led vad villogásba kezd. Ebből adódóan nem nagyon tudom vinni sehova... Sima chip-es, nem elemes kulcsa van-1 db. Akkumulátor csere volt, korábban az akksi ki-be szerelés után sem volt gond. Esetleg tipp, az életrekeltésre? Vagy ha valaki megvuduzná, az is jó lenne. Szigetszentmiklóson van a jószág.
A vízpumpa alatt ez az alkatrész van kimaródva, ahogyan az a képen is látszik. Két dolgot szeretnék tudni: Az egyik, hogy mi a neve ennek a dolognak, a másik, hogy tudtok-e olyan bontót, ahol ezt így külön meg tudom venni?
"A D2 vagy B2 díjkategóriába tartozó járműre 2019 elejétől a pótkocsikra érvényes jogosultságot (U díjkategória) is meg lehet vásárolni (a D2-es vagy B2-es jogosultság mellett). A rendelkezés könnyebbséget jelent az autósoknak, akik a vontatóra megváltott U díjkategóriájú e‑matrica segítségével bármilyen vontatmánnyal közlekedhetnek."
Lehet hogy nincs típusismerete? Csak nyomás alatt lehet légteleníteni. Vagyis be kell rakni egy kézi pumpát az adagoló meg a szűrő közé vagy csinál ejtőtartályt.
Sziasztok! A nevem Pete Roland, és szeretnék tanácsot kérni. Adott 2literes motorral szerelt Transit 2002.-es évjáratu. Adagoló ki lett cserélve,porlasztók ki lettek cserélve,szerelő az adagolót géppel beállitotta, le lett légtelenítve, és az istenér sem akar indulni. Vajon mi lehet a gond? Ha valami jó tanácsotok, kérlek írjátok meg előre is köszönöm. Tisztelettel Pete Roland.
A korom csökkentő nem igazán vált be. Mondjuk nem olyan büdös, és fekete a füst gázadáskor.
Viszont előjött egy hiba: néha indulásnál ciripel magas hangon, pár másodpercig azután abbahagyja.
Ez mi lehet ?
ui:
Találtam egy könyvet a neten: Ford Transit 1986-2000 2.5D. Igaz Oroszul van, de nagyon részletes sok ábrával. Az elektromos rajzok nagyon profik. Google fordító a barátod :).
Örülj hogy bosch van rajta,az kell oda,a lucas egy fos.
Az izzítást nézted hogy biztosan megy? Láng keletkezik? Sokan nem tudják de ha elkezd izzítani,3-4 másodperc múlva indítózni kell hogy huzat legyen ami kell a láng képződéshez és a lángot beszívja a motor.
Való igaz hogy érzékeny a hidegindítás arra hogy jól legyen beállítva a befecskendezési szög.Ilyen enyhe időben nem kell izzítás.
Ugyan azt kell nézni mint vezérszíj cserénél.Burkolat lebont,főtengely kiékel és máris látod hogy az adagoló peremestárcsáján a bevágás hogy áll a furathoz képest.Ha késik pár fokot már nem indul. Ha pont jelen van,akkor adunk pár fokot neki.A négy nyolcas csavar fellazítása után a szíjkerékhez képest az adagoló tárcsa elfordítható egy huszonkettes kulccsal.
A gond akkor van ha csöpögnek a porlasztók mert akkor a motor nagyon kopogni fog.Ezért szokták visszább állítani a szöget,csak ugye úgy nem indul hidegen...
Tehát ez egy 2.5 diesel az utolsó évjáratból? Akkor furcsa hogy világít az izzító lámpa,mert abban nem szokott ilyen enyhe időben. Biztos hogy izzítás? Nem vizesedés? Az egr szelepet ne pucolgasd,azt le kell zárni lemezzel. Porlasztóhoz meg kell új tömítés. Alulra egy telflon gyűrű amit jól be kell azonosítani mert több vastagság van,felülre viszont gumit tegyél ne a gyári teflont.
Egy rakás csatlakozó szét van húzgálva. A benti biztosítéktábla kiégett. Nincs vészvillogó. A töltéslámpa világít úgy, hogy van töltés, izzítás lámpa villog. Kapcsolási rajz nagy segítség lenne.
Céges használt autó vásárlás előtt álok, és egy kis segítségre volna szükségem a választáshoz. Még nincs meg a kiszemelt, de hozzáértők hozzászólását várnám. 2006- tól gyártott Transitokat nézegettem. Főleg típushibák érdekelnének, mire kell odafigyelni, melyik motoros 2,2 vagy 2,4 literes......
Hosszabb autópályás utakon használnám. Köszönöm előre is a segítséget.
Igen tudom hogy nehéz, de a szerelőm azt monda, hogy nyugodjak bele én meg nem nagyon szeretnék... Szerintem lehet ebből baj is, de lehet én tévedek. Viszont kell keresnem valami támpontot, amin el tudok indulni. A szerelő is azt mondta hogy biztos kerékcsapágy, ki is cseréltettem vele, de egyenlőre úgy tűnik hogy csak fizettem érte... :-( Nem szeretnék abba a csapdába bele esni hogy egy vagyont elhordok szerelőkhöz mire valaki rájön mi a gond...
Igen a függesztő csapágyra gondoltam. Igen, a bontott féltengely csapágya hangosabb volt, mint az én rossz féltengelyem csapágya. Igen 2,2tdci 5sebességes váltóval. Mennyiért vesztegetnek most egy bontott váltót, féltengelyt?
Hát ugye neten meg telefonon keresztül nehéz szerelni. :) Ha jól értem a függesztőcsapágyra gondolsz. Azt leszedtétek az egyikről és átraktátok? Ilyet nem csinálunk,leszedésnél sérülhet a csapágy,mindig újat teszünk fel.
Ha féltengely gond lenne nekem van bontott. Meg váltó is. Ez 2,2 es motor?
Állítólag meg volt forgatva minden kerék. Jobb oldalon nem volt cserélve kerékcsapágy. A jobb oldali (hosszú) féltengely bontottra lett cserélve, mert ami benne volt az kanyarodásnál recsegett-ropogott. Úgy nem mertük hajtani. Utána bukott ki ez a morgásos dolog. Ezután a bontott féltengely köztes csapágya is cserélve lett. Az én régi csapágyam jobb állapotú volt mint a bontott csapágya. Így tompult némelyest a morgás.
Időben ennél korábbra nem tudok visszamenni, mivel az autó motorhibás volt, így vettem meg emiatt nem tudtam meghallgatni korábban.
Mem dehogy.Váltó leszed,széthúz.Nagy meló. Lehet hogy a jobb oldali csapágy a hunyó ha az még nem volt cserélve.Fel volt emelve az autó és megforgatva minden kerék? Célszerű ilyenkor kiszedni a fékbetéteket hogy ne surlódjanak,így jól meg lehet forgatni a kereket.
Köszi a választ. A kerékcserét még ki fogom próbálni. A bal csapágy kerék aggyal együtt cserélve lett, mert azt hittük az a gond. A jobb oldalon a (hosszú) féltengely köztes csapágya lett csak cserélve. A váltó olaj is cserélve lett. A szerelő nem mondta, hogy lett volna benne fémreszelék. Én megérzésre azt mondom ez elölről jön. Nagyon elől hallom. Mint előbb írtam, lassulásnál, alacsony sebességnél vagy zökkenésnél is van egy nagyon kicsi morajlás, azt viszont nem tudom meghatározni milyen irányból jön.
A difi csapágy motor-váltó kiszedése nélkül cserélhető?
Előfordul ilyen mikor az ember szopórollerra kerül. A kerekeket cserélném csak próba erejéig.Feltenném a nyári kerekeket.Vászontörés miatt moroghat a gumi,megtévesztő módon olyan a hangja mint a csapágynak.Megforgatva meg semmi nem látszik rajta.
Lehet a bal csapágy simán.
A jobb amit betettetek,simán lehet rossz,rengeteg gagyi alkatrész van.
Hátsó kerékcsapágyak tuti jók? A kaszni jól elviszi a hangot,át tud verni.
Legvégül ha semmi eredmény,leengedném a váltó olajat és megnézném nincs benne fémreszelék utalva elhalt dificsapágyra.
Segítséget szeretnék kérni. Van egy állólápás első kerék meghajtású 2006-os tranzitom, ami jobb kanyarban éktelenül morog 60km/h felett, egyenesben, balra nem, csak lassuláskor hallatszik egy kicsi morajlás belőle. minél gyorsabban megyek annál hangosabban morog. A bal oldali kerék csapágy cserélve lett kerékaggyal együtt, mert a szerelő szerint az hibás volt, de semmi vagy nagyon minimális változást érzek (hallok). A jobb oldali féltengely köztes csapágya is cserélve lett. Szerintem azzal kicsit csökkent a hang. A féltengely nem recseg ropog semmilyen helyzetben. A kerekek állítólag meg lettek forgatva, de nem talált csapágyra/morgásra utaló hibát máshol. Egyébként a morgás annyira erőteljes, hogy a gázpedál környékén érzem a sarkamon a lemez rezgését. A gumik jó állapotban vannak és egyforma téligumik. Valakinek valami tippje, hogy mi lehet a gond? Hogyan orvosolható deríthető ki pontosan?
Sziasztok!Adott egy 2005-ös 2.0-ás transit!Hiba tünet: erőtlen motor,utastérben kipufogó füst szag,nagyon hangos motor (mintha nem lenne kipufogó) Mi okozhatja a problémát?
Gyanítom, hogy valamelyik dióda mehetett ki a generátorban. Majd megnézem. Jelenleg ezzel küzdök. A gond az, hogy sehol sem találok leírást a biztosítéktábla kiosztásáról.
Nézd meg fordulaton nem megy e fölé. Nekem akkumlátoros srác mondta hogy 14.6-on már bontódik az elektrolit, magyarul már káros az akkunak. Nézz utána azért. 13,5-től 14,3-14,4 az még egészséges, ezek az emlékeim.
14,6 Voltot tölt alapjáraton. Érdekes módon 3 lábú csatlakozó megy rá. Nem értem a lényegét, mert nem vagyok elektromos zseni, de általánosságban szokott menni egy pozitív 12 Volt a gerjesztésbe, amit ugye egy szabályzó csökkent, vagy növel. Ezután kijön egy szabályzott feszültség, ami 14 Volt körül van.
Mennyire okos a computere? Az OBD2 mutathat valami értelmeset?
Mennyit tölt a generátor? Az, hogy világít a töltéslámpa két okból lehet: 1. Valaki előtted direktre kötötte, mert jó az a piros helyzetfény a műszerfalon. 2. Ez a valószínűbb, hatöltés is van, hogy a gerjesztőáramkörirészben hiba van.
Az izzitó villogásával a motor üzen számodra, hoy valami nyűgje van.
Vettem egy 2003-as Ford Transitot. Olyan gondom van vele, hogy a töltéslámpa világít, holott van töltés.
Gyújtás ráadásakor az izzítás lámpa nem világít, de biztosan van, mert pöccre indul. Járó motornál viszont villog az izzítás lámpa. Mi lehet a hiba oka?
Még egy kérdés: a fehér Transitnak mi a színkódja?
Köszönöm szépen a választ! Sajnos nem lett a vásárlásból semmi, mert mikor elmentem megnézni és a kereskedő nagy nehezen beindította a motort, az alapjárata nem kicsit ingadozott. Aztán minél többet járt annál jobban csinálta. A kereskedő azt mondta csak egy szoftverfrissítés kell neki, de nem nagyon hittem el neki... Illetve a váltóját se sikerült sebességbe rakni annyira be volt rohadva... További keresgélésbe fogtam. :)
A raktérpadló és a hátsó kerékjárat találkozásánál nézd meg a lemez állapotát,ott rohad először meg a hossztartó a hátsó híd felett. Váltó oda vissza jól vegye a sebességet. Motorral meg amúgy is mindig lesz gond.
Szeretném a segítségeteket kérni. Autóvásárlás előtt állok, és a kiszemeltem egy 2010-es Ford Transit 2.2 TDci lenne. Ezeknek a SRFA motorkódú motoroknak van esetleg valami buktatója? Illetve ennek az évjáratnál mire érdemes figyelni? Ha esetleg ilyen motorral szerelt példányokról van tapasztalatotok kérlek segítsetek, hogy jó választás lenne-e vagy sem. (Az autóban 201.000 Km van.)
Igen.Ismerem.Csak bontott kasztnival nagyjából ugyan az a baj mint az enyémmel.Pont azokon a helyeken rohad mind. :( Így Mindenhogy új javítólemezeket szeretnék venni.Ami meg nincs azt majd meghajlítjuk kikalapáljuk :) De rendben teszem ezt a hálás kis autót.
Segítséget szeretnék kérni.Belefogtam Mk6 transitom teljes felújításába.Karosszéria elemeket szeretnék hozzá venni,de nem találok belső küszöböket,illetve hátsó kerék dobot.Esetleg komplett raktér lemezt.
A legkisebb 260 as 6 személyes kasztni hoz kellene.
Erősen gondolkoztam,hogy átépíttetem én is mechanikusra,de a legolcsóbb ajánlat is 150000 forint volt(de volt 300000-ért is). Úgyhogy keresgéltem tovább,és találtam egy céget ami elektronikával foglalkozik. Gondoltam megpróbálom, bevittem az adagolót nekik,hogy nézzék meg. Kiderült hogy csak elektromos gondja volt amit meg is oldottak 55000 forint-ért.
Vidéken is ennyi. Ez a 65 meglepő ár nekem. Eddig csak az olasz elektronika volt 90 és akkor a mechanikus részhez hozzá se nyúltak. Kíváncsi vagyok milyen lesz.
Igen cseredarabos ,és már beszéltem is vele a jövő héten lesz olyan adagolója ami nekem kell . Csak az a furcsa ,hogy pesti árakhoz képest fele annyiért (se) újítja fel. Pesten 150000 alapból ,ha viszem a régit. Aztán lehet ,hogy én vagyok túl gyanakvó.