Keresés

Részletes keresés

szimizso1 Creative Commons License 2022.08.31 0 0 95267

Mekkora jelenetek! De a tizedik a legjobb!!! :-)

https://www.youtube.com/watch?v=Y9JVGVrRzCw

szimizso1 Creative Commons License 2022.08.31 0 2 95266

Törölt nick Creative Commons License 2022.08.31 0 1 95265

Na hallod, szégyellheted is ;-)

Előzmény: -remény- (95264)
-remény- Creative Commons License 2022.08.30 -1 1 95264

Ez a Te Kálmán királyod Kőműves Kálmán? Mert ez esetben minden OK! bevakolta (bekenyte sárral) a történelmet és annak hiányosságait.;-)))                         Na jó!Szégyenlem a pofám,de nem bírtam kihagyni.

Előzmény: Törölt nick (95262)
huta50 Creative Commons License 2022.08.30 0 0 95263

Németországban láttam. Két CD lemezből (fej, Test) ki volt vágva egy bagoly forma, amit kiakasztottak az eresz alá.

Állandóan mozgott a szélben, és erősen csillogott is ahogy rásütött a nap.

Előzmény: bando53 (95248)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.30 0 0 95262
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.30 0 0 95261

A bagolytól félnek, a műbagolytól is...

szimizso1 Creative Commons License 2022.08.29 0 0 95260

Azok acél-beton váz szerkezetet téglával kitöltött szerkezetek voltak. Hét emeletesek, és balfasz módon a félemeleteknél volt a lift megálló. Ez az épület a Váci úton húzódik, a Dagály utca, és a Göncz Árpád parkig tart. De biztos van még ilyen épület, csak én ezt ismerem. De van még ilyen szerkezet gyanús épület a Lehel téren is a piac mögötti épület együttes, csak az alacsonyabb, és korábbi, mint a Váci úti.

Előzmény: -remény- (95257)
-remény- Creative Commons License 2022.08.29 0 0 95259

Nagyon szépen köszönömszépen!;-D

Előzmény: bando53 (95258)
bando53 Creative Commons License 2022.08.29 0 0 95258

Igen valóság! Miskolcon 2 db Fsz. + 9.emeletes, un.magasházat építettek km.= kisméretű tömör téglából, monolit( helyszínen öntött) vasbetonváz  falerősítéssel, 1961- 68 között. Az egyiken a mai napig egy csillagász obszervatórium is működik. Azért 9 emelet, mert a földszint, az teljes monolit vázas falszerkezetű alépítmény volt, ahol a lakóház lakóit részben kiszolgáló üzletek élelmiszer + háztartási cikkek kaptak helyet.

A földszint + 3 vagy 4 emeletes lakóházak már 100 %-ban tömör tégla teherhordó falazattal készültek, monolit, vagy előregyártott vasbeton födémekkel.

Ennek a kornak jellemzője, hogy itt is a földszinten, a többszintes lakóház lakóit alapvető élelmiszert és háztartási cikkeket árúsító üzletekkel látták el. 1968 után a hagyományos falazott építési rendszert felváltotta a kohósalakot hasznosító technológia a kohósalak betonból üzemszerűen előállított un. középblokkos ( 2 x 135 cm magasságú falelem)és a teljes blokkos ( a teljes 270 cm lakószint magasságú) falelem.Többek között Robi barátunk is egy ilyen un. középblokkos falszerkezetű lakóépületben lakik.

Remélem, hogy rövid eszmefuttatásom érthető és megnyugtató volt számodra!

Jóccakát!

Előzmény: -remény- (95255)
-remény- Creative Commons License 2022.08.29 0 0 95257

Valahol az árpádhíd lábánál lévő 8 emeleteseket kéne kitalálni,hogy miből lettek.

Előzmény: jkoenig (95256)
jkoenig Creative Commons License 2022.08.29 0 0 95256

A Chrysler Building a világ legmagasabb téglaépülete ( bár van egy belső acélváza), 77 emelet nevjorkban.

Az Empire State Building a szomszédjában 102 emelet, viszont valószínűleg már nem a téglaépület

kategória, mert ugyan belelegóztak 10 millió db téglát, de 60000 t acélt is.

Előzmény: -remény- (95255)
-remény- Creative Commons License 2022.08.29 0 0 95255

Bandóbrácsi!Segíjj!;-)

Hagyományos téglából millen magas lakóházakat építettek kishazánkban?Elképzelhető a 8 emelet?

bando53 Creative Commons License 2022.08.29 0 0 95254

Már megvettem a lécváz keret anyagát szárított boroviból! Még lekenem valami jófajta kültéri impregnáló anyaggal beépítés előtt. Aztán a galambhálót felerősítem rá. A közvetlen szomszéd asszonyon ( középkorú csinos özvegyasszony) művarjúját állókának használják a rohadékok.

Előzmény: szimizso1 (95253)
szimizso1 Creative Commons License 2022.08.29 0 0 95253

Akkor jársz a legjobban, ha minden lyukat befedsz a hálóval. Én tüskéket szereltem fel az erkélyre, de a tüske mellett is bement az erkélyre a galamb. Aztán amikor a harmadik tojást dobtam ki a kertbe a fészekkel együtt, akkor jött rá a kis dög, hogy itt nem fog lakni. A károgó művarjúnak az egyik még udvarolt is! Akkor vertem le a varjút a helyéről, és a lábairól tettem fel képeket :-)

robertó69 Creative Commons License 2022.08.29 0 0 95252

Nagyon sok helyen láttam üzletekben, kempingben ezt a kék fényes elektromos rovarsütő készüléket. Galamb méretben nem kapni? ;-)

robertó69 Creative Commons License 2022.08.29 0 0 95251

Te rendszeresen türelmetlen vagy! Ahogy kifogod a haladat, horgostól-úszóstól lógatod is bele a partról a sütőbe!

Én meg szólok a "séfnek", hogy visszajövök fél óra múlva, ne kapkodjon a sütéssel. Nekem eddig mindig jól át volt sütve....

Egyébként a pisztráng(és sok más hal is) 5-8 perc alatt tökéletesen átsül. Ha te még 5 percet ráhúzol, nem átsült lesz, hanem ehetetlen...

Előzmény: szimizso1 (95247)
exDínó Creative Commons License 2022.08.29 0 1 95250

Sok évvel ezelőtt volt ilyen gondom (alattam lakónál ettek, nálam ejtőztek és sz.rtak), én akkor a loggia korlátja fölé 5 centire kifeszítettem egy vékony drótot, így nem tudtak a tubicák leszállni.

robertó69 Creative Commons License 2022.08.29 0 0 95249

Fricu Bácsi! Olvasod? ;-)

Kérdeztem szombaton az OB.-n L Sanyit, hogyan sikerült beszántania 6 km hosszan Miskolc-Nyékládháza között a beton aljakat, de

letagadta, hogy ő volt. ;-)) Más tehervonatos cég fia volt az elkövető, nem ismeri. Még nem tudni semmi hivatalosat, ki volt a hunyó. Csak a találgatás megy, amíg le nem zárul a vizsgálat.

Állítólag a becsült kár eddig 3 milliárd forint körüli....

bando53 Creative Commons License 2022.08.29 0 0 95248

Urak!

Kis segítséget szeretnék kérni városi galamb ügyben, hátha van valakinek jól bevált módszere a városi galamb távoltartására!

Kispesti lakásom loggia-ját ellepték a galambok, hiába a csipogó galambriasztók. Nem  tartózkodom ott rendzseresen, de ami problémás, egyes szomszédok etetik őket, ezáltal annyira urbanizálódtak, hogy seprűvel se nagyon lehet őket elűzni. Terveim között szerepel, hogy lécvázkeretet készítek és arra galambhálót rögzítek.

szimizso1 Creative Commons License 2022.08.29 0 0 95247

A mienk rendszeresen félig nyers maradt. Kellett volna még neki 3-5perc az olajban pluszban.  :-( Szilvásváradon viszont füstölt halat is szoktunk venni a Börtön múzeum mögül. Nagyon finom! 

Előzmény: exDínó (95246)
exDínó Creative Commons License 2022.08.29 0 0 95246

Szilvásváradon már jártam párszor.
Sor most is volt rendesen, de a hal ízlett. Vagy szerencsém volt, vagy nem egyforma az ízlésünk :)

Előzmény: szimizso1 (95245)
szimizso1 Creative Commons License 2022.08.28 0 0 95245

Ne verjen meg a jóisten! Én még ott egyszer sem ettem jó sült pisztrángot. Mindig nagyon hosszú sor állt , és sohasem sült meg rendesen a hal. Pedig három alkalommal is próbálkoztunk. Próbáld ki egyszer Szilvásváradon is ezt a pisztráng evést! ;-)

Előzmény: exDínó (95244)
exDínó Creative Commons License 2022.08.28 0 1 95244

Annyit dícsértétek a pisztrángtelep halsütőjét, hogy ki kelllett próbálnom: a füstölt pisztrángjuk tényleg fenomenális.

-remény- Creative Commons License 2022.08.28 0 0 95243

https://www.facebook.com/lino.marotta.39/videos/388625929924289   Nem igen szoktam más rábaxásain röhögni(na jó kevesekén),de ezen.......

-remény- Creative Commons License 2022.08.26 0 0 95242
bando53 Creative Commons License 2022.08.26 -1 1 95241

Egyetértek veled, de a világ közepe akkor is, csak DIÓSGYŐR!       Szerintem Robi is egyetért a véleményemmel!:-)))

Előzmény: vas-kos (95237)
picurgyu Creative Commons License 2022.08.26 -1 0 95240

Ózd soha nem volt gyönyörű város csak élhetőbb mint most .

Előzmény: bigyusz3 (95239)
bigyusz3 Creative Commons License 2022.08.25 0 1 95239

Ajánlom figyelmedbe Ózdot!Gyönyörű város!Vóótt.............

Előzmény: vas-kos (95237)
TMK-s Creative Commons License 2022.08.25 0 0 95238

vas-kos Creative Commons License 2022.08.25 -1 2 95237

Az ország legszebb vidéke!! Sajnos,hogy szinte csak lenézően emlegetik a ,,Borsod" szót.Páratlan szépségű hegyvidék, a mészkő hegység minden csodájával.

Előzmény: robertó69 (95233)
-remény- Creative Commons License 2022.08.24 0 0 95236
Blekk Rájgó Creative Commons License 2022.08.24 0 2 95235

Kisvasút nékem mindig kihagyhatatlan, ha Miskolcon járok! Pisztrángtelep, a sütödéje szintén, ha épp nyitva.

Amúgy meg Uitz utcai Pizza Tábor. Mindig jó a kaja, relatíve nem is drága, ráadásul egy igen vonzó, állandóan mosolygó, kedves szemüveges gyönyörű MILF szolgál ki. 

Előzmény: robertó69 (95233)
nzsolt18 Creative Commons License 2022.08.24 0 2 95234

robertó69 Creative Commons License 2022.08.23 0 3 95233

Fikázni mindent lehet, de nem én állítom, hogy az egyik legszebb az országban! A lakásomtól nem messze indul, kis túlzással a város közepéből, elmegy bandó háza előtt pár méterrel, majd átvált végig erdei terepre. Java részt meredek hegyoldalakon közlekedik, több alagúton és viadukton áthaladva. Karnyújtásnyira megy el a Papírgyár, a Hámori tó, Alsó-Felső Hámor, a palotaszálló, és a Pisztrángtelep mellett. Majd az Őskohó. De nem akarok senkit rábeszélni. Én bennszülöttként 1-2 évente felülök rá. Télen is, a fatüzeléssel fűtött kocsikba.

Te meg ne ilyen holmi köpködősökkel foglalkozz, hanem kezdj el inkább önerőből rettegni!!!

Hamarosan jön a covid 28. felvonás maszkostól, nyolcadik oltásostól, mellé a sötét farkú majom himlő, a törpehörcsög seggherpesz, és itt a legújabb vírus járvány a nyakunkon, Indiából: "....paradicsom influenzát azonosítottak nemrégiben..."

Mondanám, hogy felhívlak, de már 20 éve Vodás vagyok. Most már nem merek beszélni rajta. :-(

Előzmény: -remény- (95232)
-remény- Creative Commons License 2022.08.23 0 0 95232

A hétvégi nagymarosi "erdei vasút"-ra köpködött nekem,hogy mekkora átbaszoda!;-DDD Mondja,hogy szinte végig az autók mellett vonatoztak,rádasául 8perc múlva vissza is köllött cepeltetniük magukat a kocsihoz.   Én is javallottam neki a stadionkörüli vasutazást,de azt mondta,nem úgy van öltözve,kint csak az rtl clubot nézi,;-)

Előzmény: robertó69 (95230)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.23 0 0 95231

Kassán most voltam pár napja. Csodaszép a belváros, meg a kilátóról a látvány is.

Sajnos, a sörárak elszálltak nagyon. A Főtéren két korsó sima cseh sör 8 ojró volt. A dobozoson meg betétdíj. Szégyenszemre meg fogja érni visszacipelnem egy nagy szatyorral legközelebb...

Előzmény: szimizso1 (95229)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.23 0 3 95230

A kilátás tényleg felejthetetlen: 10 emeletes sor bérházak, a gazzal benőtt Kohászat, a halna salakdombjai, köztük meg az Ork telep.

Ha hányinger nélkül akar nálunk sétálni, akkor  Tapolca, Lillafüred, Garadna, Diósgyőr(i vár, de most nem látogatható), meg a Forint, Fillér (a tulajdonképpeni belváros sétálóutca része...)

A kisvasút meg egyenesen csodálatos! Valódi kuriózum: a miénk nem a stadion, meg a dácsa között közlekedik az aszfalton...

Előzmény: robertó69 (95228)
szimizso1 Creative Commons License 2022.08.23 0 0 95229

Miért nem megy Tótiába? Nagyon sok magas hegy van, ahol hideg is, meg kajálni is lehet. Még az átkosban két héten keresztül jártuk be a magyar területeket.

Előzmény: -remény- (95226)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.23 0 0 95228

A honlapjuk szerint még nem dőlt össze, látogatható 14.00.- 20.00. között...

Előzmény: robertó69 (95227)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.23 0 0 95227

Az Avasi kilátóra gondolhatott. Jelenleg romhalmaz, életveszélyes, ha jól tudom. Tervezik felújítani.

Ha finomat, és nem flancolósat akar enni, akkor a pisztrángtelep Garadnán.

Ha flancolósat, Tapolca és a belváros közötti úton közvetlenül van vagy kettő, közel egymáshoz.

Hallgass Mikire étterem ügyben! Lehet, hogy csak egy Pesti jött-ment Miskolcon, de többet eszik itt étteremben, mint én.

Én főzök magamnak nagyon finomakat otthon....

Előzmény: robertó69 (95223)
-remény- Creative Commons License 2022.08.23 0 0 95226

Ma vannak ott a haverék.Mióta kint "tengődnek",azóta járják Európát utikalauzok alapján. Haverem dilije a hegyek,meg a hideg.Hitler sasfészke,svájci felvonó,olasz Dolomitok,osztrák Hohewand....Mindegy,csak jó magas legyen és lehessen fent(is) jókat zabbantani.Ismersz olyan elmeroggyantat,akinek nem elég egyszer fel lakókocsizni az északi sarkkörre Télapóhoz?;-D

Előzmény: szimizso1 (95225)
szimizso1 Creative Commons License 2022.08.23 0 0 95225

Két éve még nem működött. Négy éve még sikerült egy kávét inni. Tapolcán viszont van egy steak-os hely, az elég korrekt, és a segélyből is ki lehet fizetni! (egy szerény vacsorát) És a barlangfürdőtől sincs messze. :-)

Előzmény: -remény- (95224)
-remény- Creative Commons License 2022.08.23 0 0 95224

Apropos tárlatvezetés!Robykém!Ottan nálatokValami toronyban van valamiféle étterem,ami úgy igazándiból kuriózum,úgy kilátásilag,mint gasztronómiailag? Németországban élő cimbi kérdezte tőlem.Szégyenszemre én bámultam birkább módon. A barlangpancsi után ott tervez (tervezett) flamózni.

Előzmény: robertó69 (95222)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.23 0 0 95223

Most, hogy a férfiak elmentek meccset nézni, beszélhetünk a hüvelygombáról! ;-)))))

Előzmény: Törölt nick (95221)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.23 0 0 95222

Én konkrétan nevesített három vár/kastélyról beszéltem, amiben személyesen jártam, tárlatvezetéssel, és nagyjából ismerem a történetét, így az időbeliségét is.

Nem állítottam, hogy a tengeralattjárókban a torpedóvető csőbe kullantottak, se azt, hogy a török hódoltság előtt nem ismerte a parasztság a kerti pottyantóst.

(bár tény: a szarás történelmi szokásainak kutatása messze áll az érdeklődési területemtől, így elég szellősek az ismereteim e téren! ) :-DDDD

Előzmény: exDínó (95220)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.23 0 0 95221

Jó szar témát találtatok ;-D

exDínó Creative Commons License 2022.08.23 0 0 95220

jkoenig

Olyannyira bonyolult volt az U-boat WC-je, hogy volt ami emiatt pusztult el (azt gondolta a kapitány, hogy egyedül birkózik meg a lehúzás feladatával - nem kellett volna)

robertó69
Némelyik várban/kastélyban azért volt WC (azaz a várfalból kilógó kis helyiség alján egy lyukkal), de volt aki pont erre faragott rá: hosszú sikertelen végén egy áruló jelezte mikor megy a várúr a nagydolgát végezni, ekkor a támadók egy ágyúval kilőtték a sz@rodát.... :)

jkoenig Creative Commons License 2022.08.23 0 0 95219

Roberto, azért Edelényben is ismerték az éjjeliedényt!😄

Versailles-ben persze megeshetett hogy csak a Napkirálynak jutott bili és hozzá személyzet, de a többi pár száz

udvaroncnak és egyéb léhűtőnek tényleg a sötét sarkokat kellett keresnie...

A felvilágosult XX.sz.ban. (1.vh és a két vh.közti időszak) a tengeralattjárósokat sem kényeztették el ilyen téren, ezek

inkább "búvárhajó" nak voltak nevezhetőek, alapvetően a felszínen cirkáltak, csak ha " helyzet" volt akkor merültek le.

Tehát az olyan fölösleges luxuscikkekkel mint wc sem töltötték a drága idejüket a tervezők ( a harmincas évek közepéig

az sem volt megoldva hogy ha a hajó sekély vízben elsüllyedt (20-30m) olyan kimentsék a legénységet).

Szóval ha a búvárhajókat hosszabb időre víz alá kényszeritették a fölöttük cirkáló, a fejükre vízibombákat szóró rombolók, akkor igen feszült lehetett lenn a légkör "altestileg"-is, lefeljebb gázolajat tudtak önteni a bili-vödrökbe( amúgy is minden g.olajszagú volt a hajón, mosdási lehetőség sem volt egyébként)

A modernebb német t.alattjárókon (2.vh)már nagyon modern wc-ket alakítottak ki, csak épp majd.mérnöki végzettség

kellet a tömérdek szelep és tolózár kezeléséhez meg a működtetési sorrendet sem volt ajánlatos eltéveszteni.

Ezeket csak kis mélységben lehetett használni, mélyebben a nagy külső nyomás miatt (akár 28bar is lehetett) már nem tudtak megszabadulni a végterméktől.

Ha valaki olvasta a " Vadászat a Vörös Októberre" című tengeralattjárós regényt ( hidegháború vége,80-as évek),

az amerikai atomtengókon még komoly jutalom volt a "hollywoodi zuhany", vagyis édesvízzel és hosszú percekig.

Az átlag orosz tengókon lalószínűleg a sima zuhany is csak vágyálom lehetett.

Előzmény: robertó69 (95218)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.23 0 0 95218

Felújított Edelényi kastély, tárlat vezetéssel...

...a kastély fénykora 17xx-18xx között volt. Nem volt ismert a wc fogalma az épületen belül. Ha rájött valakire a szapora, bezárta a helység ajtaját, és nemes egyszerűséggel a szoba közepére szart-hugyozott.

A cselédek meg felganajásztak, ha megérzékelték a bűzt...

Diósgyőri vár (felújítás alatt)...

...a vár fénykora Nagy Lajostól (13xx) a Mohácsi csatavesztésig (1526) tartott. A belső várfalon a mai napig látszik a kiépített illemhely, és volt a királynénak kiépített un. "fürdőszobája) egy nagy fadézsával.

Ennyit a "sötét" középkorról, meg a" fényűző" rokokó korszakról....

Jártam Gödöllőn, a felújított Sisi kastélyban. Budi ott is már csak a látogatóknak épült - utólag - 100+ évekkel később....

Azok az illatos 1700-1800-as évek.....

Előzmény: exhighand (95217)
exhighand Creative Commons License 2022.08.22 0 2 95217

Ismeretlen szerző, nem hitelesített szöveg:

Higiénia a középkorban (hogy miket tud meg az ember!)1. Legközelebb, ha kézmosás közben úgy tűnik, túl hideg a víz, gondolj a következőkre: Angliában 1500 körül a legtöbb esküvőt júniusban kötötték, mivel a hagyomány szerint az évi fürdést májusban végezték el és júniusban még elég jó szagúak voltak. Az esetleges kellemetlen szagok elfedéséért a menyasszonyok nagy csokor illatos virágot tartottak kezükben. Ez lett a későbbi menyasszonyi csokor.2. A fürdő egy nagy, forró vízzel teli kádból állt. A tiszta vízben való mosdás a ház urát illette meg. Utána a fiai és a ház többi férfitagjai fürödtek, majd a nők, végül a gyerekek, utolsónak maradva a csecsemők. Időközben a víz olyan piszkos lett, hogy el is lehetetttűnni benne. Innen ered a mondás is: "Don't throw the baby out with the bath" – Nedobd ki a fürdővízzel a gyereket is!3. A házaknak magas, nádból készült teteje volt, alatta nem volt kideszkázva. A meleg háztetőn sütkéreztek az állatok, macskák, kutyák, patkányok, bogarak. Esős időben piszkos és nedves lévén, az állatok gyakran lepotyogtak a tetőről. Innen a mondás is: "It's raining cats and dogs"- Macskák és kutyák potyognak az égből! Mivel a szobák felett csak a háztető volt, különösen a hálószobában kellett kitalálni valamit, hogy az ágy ne teljen meg bogarakkal és más szeméttel. Így jelent meg a baldachinos ágy rudakon kifeszített lepedő az ágy felett.4. A gazdag házak padlója kőlapokból volt kirakva. Esős időben, télen síkossá vált, ezért szalmával (thresh) hintették le, hogy járni tudjanak a házban és melegebb legyen. Idővel annyi szalma gyűlt össze, hogy ajtónyitáskor egyszerűen kicsúszott az ajtón. Ekkor kitalálták, hogy egy fadarabot tettek az ajtó elé. Így jelent meg a küszöb (angolul threshold)5. Disznóhúshoz ritkán jutottak, ilyenkor nagyon különlegesnek érezték magukat. Ha ekkor vendégük is volt, tüntetően lelógatták a sonkát a gerendáról. Tehetősnek számított az a férfi, aki "could bring home the bacon" ("sonkát tudott hazahozni"). Keveset vágtak a sonkából, szétosztották a vendégek között, és elégedetten "chewed the fat" rágcsálták a zsíros darabokat az asztalnál.6. A kenyérosztásnak is megvolt a sajátos szabálya: A dolgozók kapták a kenyér égett alját, a család a kenyér belét, és a vendégek, megtiszteltetésképpen, a kenyér felső kérgét ("upper crust").7. Ólomkupákból itták whiskyvel a sört és ez a kevert ital napokig leverte lábáról fogyasztóját. Úgy feküdtek az útszélen, mintha kómában lettek volna. Rendszerint kinyújtóztatták a részeget a konyhaasztalon 2 -3 napig, a körülötte egybegyűlt család evett ivott és várta, hogy felébred-e.... Így vált szokássá a virrasztás ("to wake up" - felébredni)!8. Mivel a temetők beteltek, kiásták a koporsókat, és a csontokat és az úgynevezett csontok házába vitték ("bone-house"), így a sírhelyeket újból fel tudták használni. Amikor ezeket a koporsókat megnyitották, elég sok koporsó falán karcolásokat vettek észre és rájöttek, hogy azokban élve voltak eltemetve az emberek. Ekkor gondolták ki azt, hogy temetéskor rákötözzenek egy zsinórt a halott kezére, azt kivezetve a koporsón, síron keresztül csengettyűtkötöttek a végére. Kijelöltek egy személyt, aki egész éjjel a temetőt járta és figyelteaz esetleges csengőszót. Így jelent meg az éjjeli őrjárat "graveyard shift" – ami ma azéjszakai műszakot jelöli - és a csengő hangja életet mentett ("saved by the bell").9. A középkori Angliában az emberek nem szexelhettek, csak a király jóváhagyásával(kivétel a királyi család). Mikor egy család gyereket akart, a királyhoz kellett fordulniuk kérelemért, aki küldött nekik egy táblát, amit az ajtóra kellett kitűzniük, amikor házas életet éltek. A táblán ez állt: Fornication Under Consent of the King. (F. U. C. K.), azaz paráználkodás a király engedélyével. Innen ered a mai "fuck" angol szó.10. Hihetetlen, de az, amire a 21. században egy egész ipar épült, azt régen sokkal egyszerűbben oldották meg: igaz, így szabadítva el betegségeket, járványokat. A középkorban ugyanis nemes egyszerűséggel az éjjeli tálba "végzett" dolgokat kiöntötték az ablakon, egyenesen az utcára. A másik megoldás is valami hasonló volt: a várakba úgynevezettgardróbot építettek, vagyis egy olyan terasz-szerűséget, amely zárt volt, és amely kívülről a fal síkjából kiemelkedett. Az alján egy lyuk volt, ezen keresztül pottyant ki a bent ülő salakanyaga. Az angol WC-t csak a 16. században egy Sir John Harrington találtafel, ám az még évtizedekig nem terjedt el, bár Erzsébet királynő próbálkozott vele, és udvarában építtetett egy illemhelyet - nem nagy sikerrel, nem szerették ugyanis használni az alattvalók. Az angol, vízöblítéses toalett végül csak a 19. században vált széles körben ismertté és használttá, ám még sokáig nem volt hozzá WC-papír, bármilyen hihetetlennek is tűnik.A tekercses segítség egyrészt egy Gayetty nevű New York-i vállalkozó nevéhez fűződik,aki kitalálta, hogy a papírral könnyen tisztán tarthatják alfelüket az emberek. Ám egy távoli országban már jóval korábban rájöttek erre: Hung Wu kínai császár bizonyíthatóan használt már lepedő nagyságú papírt a 14. században.Mára pedig - mint említettük - egy egész iparág épült a WC köré: illatos, zenélő, önmagától működő toalettek, intelligens illemhelyek egész arzenálja várja a magukon könnyíteni vágyókat.

robertó69 Creative Commons License 2022.08.22 0 0 95216

Pedig igazán megkóstolhattad volna tegnap a börtönkosztot! A babgulyás is jó volt, a túrógombóc is!

Az elmúlt sok év alatt párszor megfordult a fejemben, hogy bevarratom magam azért a kajáért!

Előzmény: TMK-s (95215)
TMK-s Creative Commons License 2022.08.22 0 0 95215

Látod Robi ezért fehérje diétázom : DDD

Előzmény: robertó69 (95212)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.22 0 0 95214

A gépemen beállított időjárás figyelő szerint most nálunk" 23°C, enyhe eső". Ehhez képest szerintem ideért hozzánk a 20-i vihar...

A fák még állnak, de ha jobban rákezdi a szél, simán bebólint hozzám a második emeletre....

Előzmény: exhighand (95206)
szimizso1 Creative Commons License 2022.08.22 0 0 95213

Szokjál le a nővéredről! :-D

Előzmény: robertó69 (95211)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.22 0 0 95212

Nem volt az rossz elsőre!

Lehetett volna sokkal jobb is, ha nem csíp meg egy darázs felsőtestre, és rád fért volna a lövészkabátom...

Előzmény: TMK-s (95210)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.22 0 1 95211

GY.I.K.: " Sziasztok! Van egy új barátnőm, akinek a keresztneve ugyanaz, mint a nővéremé.

Amikor szeretkezünk, gyakran eszembe jut közben a barátnőm. Mit lehetne tenni ellene?"

Előzmény: szimizso1 (95203)
TMK-s Creative Commons License 2022.08.22 0 0 95210

Megkaptam, köszönöm szépen. Háttth lehetett volna jobb egy picit : (

Majd légyszi ellenőrizd már le a cuccokat, hogy minden rendeben van e.

A többivel is iparkodom ; )

Előzmény: robertó69 (95209)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.22 0 0 95209

Küldtem a képeket.

Előzmény: TMK-s (95208)
TMK-s Creative Commons License 2022.08.22 0 0 95208

: DD

Lehet akkor legalább a szél befújta volna a lövéseket a helyére : ))

Előzmény: robertó69 (95199)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.22 0 0 95207

Nem könnyű tudomány a meteorológia: a saccolás tudománya. Ha azt mondod: holnap ugyanolyan idő lesz, mint ma - akkor találod el leginkább a tutit...

Előzmény: exhighand (95206)
exhighand Creative Commons License 2022.08.22 0 0 95206

A monszun előrejelzés helyes volt, a helyét nem sikerült pontosan közölni a felhőkkel, vagy csak önállóskodtak. Tolnában több mint 5 órán keresztül volt felhőszakadás - gyakorlatilag nem mozdult el.

Szóval jól számolták ki, hogy mi lesz, de 100km-el odébb következett be.

Előzmény: robertó69 (95195)
jkoenig Creative Commons License 2022.08.22 0 0 95205

Z-világháború, kifestő verzió, 3-6 éves korig 😁

Előzmény: jkoenig (95204)
jkoenig Creative Commons License 2022.08.22 0 0 95204

Kifestőt?😜

Előzmény: robertó69 (95201)
szimizso1 Creative Commons License 2022.08.22 0 1 95203

Tudod, erre szokta mondani egy tanult barátom, hogy: "Az élet szifilisztikáját az adott pillanat határozza meg!" ;-D

Előzmény: Törölt nick (95202)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.22 0 0 95202

Hááát, én azé' már első olvasatra is feltételeztem azt a druszádról, hogy ironizál evvel az "exhumálással"...

Előzmény: nzsolt18 (95198)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.22 0 0 95201

:-DDD Már tudom, milyen könyvet kapsz tőlem Karácsonyra! ;-)

Előzmény: szimizso1 (95197)
szimizso1 Creative Commons License 2022.08.22 -1 0 95200

exhumál=exkuzál viccesen :-) Bár biztos vagyok benne, hogy tudtad mit akartam érteni :-)

Előzmény: nzsolt18 (95198)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.22 0 1 95199

Ebben teljesen egyet értünk! A biztonság a legfontosabb.

Nekem csak az volt a furcsa,hogy mintha teljesen más időképet néztem volna, mint amiből az időjósok jósoltak...

Nem én voltam a tűzijáték célközönség, de ha akkor bejön a vihar, másnap reggel búvárruhában cserélik TMK-s kollégának

a lőlapokat! ;-) Ezért kutakodtam előzőleg a neten vihar ügyben, de nekem nem stimmelt a matek...

Előzmény: Törölt nick (95196)
nzsolt18 Creative Commons License 2022.08.22 -2 1 95198

....Szegény szálloda igazgatók folyamatosan exhumálhatták magukat.... 

én szálloda igazgató lennék ez után nem adnék vissza semmit. 

miért?

mert ilyet úgysem látnak sehol máshol. Szállodaigazgatós zombi felkelés. :-))))))  

Előzmény: szimizso1 (95197)
szimizso1 Creative Commons License 2022.08.22 -1 0 95197

Még a szakállam se lebbent, és nem is nedvesedett meg. (sajnos) A fiam 23-óra után ért haza. Újpest központból sétált haza, mert kellemes volt az idő. Napközben a Dr. Mán koncertet mosta el az eső. Azt is megnézték volna a látogatók, de a szervezők lefújták a koncertet. Remélem nem rendezik meg újra emiatt :-) Viszont a tűzijáték környékén szobát bérlő turisták jól megszívták a plusszos áron kiadott hotelszobák miatt. Szegény szálloda igazgatók folyamatosan exhumálhatták magukat az elmaradt látványosság miatt. Én a hoppon maradt turisták helyében a felárat visszakérném a helyükben! Tanulja meg mindenki, hogy ilyet nem szabad csinálni szíre-szóra! :-)

Törölt nick Creative Commons License 2022.08.22 0 0 95196

Mint tudjuk, a meteorológia %-os valószínűségeket tud megadni, és ahogy szűkítik az időt és a teret, annál nagyobb a bizonytalanság.

kb. 30% valószínűséget adtak délelőtt, hogy a tüzijáték területén és ideje alatt vihar lesz, de a döntést a lefújásról már akkor meg kellett hozni. Délutánra már elég biztos volt, hogy a 70% jön be, de a lefújást már ilyenkor nemigen lehet megváltoztatni.

2006-ban, vagy mikor, délelőtt kb ugyanez volt a helyzet, csak akkor nem ( azaz rosszul ) döntöttek, és a 30% jött be. Az redményt tudjuk.

robertó69 Creative Commons License 2022.08.22 0 0 95195

Miki! Most akkor volt 20.-án vérzivatar, meg tornádó a Fővárosban, vagy nem?

19.-től néztem a műholdas képeket, meg az előrejelzéseket, mert 21.-én versenyre készültünk.

Szerettem volna tudni, elmossa-e az eső, vagy nem. Én ugyan semmi ilyenre utaló jelet nem láttam, de

ezek az időjósok, meg műholdképek hazudnak reggeltől estig. Inkább neked hiszek, ha azt mondod:

a második emeletig ért az áradás az utcátokban, és levitte az orkán erejű szél az összes tetőt....

Előzmény: szimizso1 (95191)
-remény- Creative Commons License 2022.08.21 0 0 95194
-remény- Creative Commons License 2022.08.21 -1 0 95193
bando53 Creative Commons License 2022.08.21 -2 1 95192

Jópofa gyerek ez a Dobos Endre, az itteni szőlősgazdák sokszor meghívják  a rendezvényeikre, aktív borkóstolás okán!

A video felvételen nagyon érthetően előadott anyag nagyrészét a nagyapáim is tudták, kis kölökként láttam, ahogy többek között a talaj mésztartalmát is vizsgálták gyümölcsfák és szőlők telepítése előtt.

Visszatérve a mostani gazdák tudására:

A privatizáció miatt aki tudott korábban venni földet (akkor még nem kellett OKJ-s mezőgazdász végzettség) minden előzetes szakismeret nélkül a el kellett kezdeni a művelést, mert ha nem, akkor tovább marad egy teljes év összes költsége, árbevétel nélkül. Így járt a feleségem nászura is aki autószerelő mesterként már nem akart mindenn nap olajban fürdeni, a saját földjéhez ügyesen megvett még 50 valahány hektárt és egy a kosárból általa összerakott ócska MTZ-vel elkezdett dolgozni. Három fia közben felsőfokú agrár végzettséget szerzett és beálltak az apjuk mellé dolgozni, így a nászuram mégsem tudatlanul csinálta elejétől fogva, aminek meg is lett az erednénye. A földalapú támogatást csak újabb technika vásárlására költi és nem kell a régi gépekkel kínlódni.

Ezzel szemben van a tudatlan földtulajdonos, aki nem ért az agráriumhoz, csak bérbe adja a földjét és nem termel semmit. A bérlőt meg csak az adott év érdekli, 100 %-s eredményorientáltan leszarja, hogy a következő évben mi történik a bérelt termőföld minőségével. Na itt kezdődnek igazán a bajok! 

Előzmény: szimizso1 (95191)
szimizso1 Creative Commons License 2022.08.20 -2 3 95191

Tudod, aki teletömte szeméttel a csatornákat, azt mind deresre húznám! És nemcsak télen, amikor deres a deres! :-)

Előzmény: bando53 (95190)
bando53 Creative Commons License 2022.08.20 -2 1 95190

Miki! 1980-83-ban a hegyalján hónapokig szinteztem a megépítendő meliorációs csatornákat a Tisza Bodrog, Tisza-Takta szakaszokon, mert olyan magas volt a talajvíz, hogy a nád kivételével minden növény kirohadt a környéken. Már akkor a miskolci NME-ről voltak aszem 25-50 m-es hosszelvényenként talamintákat venni., amit elemeztek és a vízüggyel meg az AROBER-el leegyeztettek. A kiásott csatornába a Vízügy beállította a megfelelő vízszintet, ami egyben a mérvadó talajvízszint is lett. A vissza süllyesztett talajvizes területet talamunkával őszi etésre előkészítették, szervestrágyázták és elültették az őszi gabonaféléket. Következő évben rekord termést arathatott a TSZ.

A geng.váltás utá pár évvel arra jártam és nem hittem a szememnek! A meliorációs csatornák szeméttel, építési törmelékkel feltöltve, vetés helyett megint a nád virágzott:((( 

Jah és már működött legalábbis papíron a falugazdász szolgálat!

Előzmény: szimizso1 (95189)
szimizso1 Creative Commons License 2022.08.20 -1 0 95189

Talajművelésről videó. Mindent rosszul csinálnak a gazdák, és ezért sokkal többe kerül a földművelés! Tisztára mint a gyógyszeripar :-(

https://www.youtube.com/watch?v=nrVUNZVzeLY

nzsolt18 Creative Commons License 2022.08.20 0 0 95188

Ez olyan mintha álmodnál, ott teremnek így a jó csajok.🤣🤣🤣

Előzmény: -remény- (95187)
-remény- Creative Commons License 2022.08.20 0 0 95187
nzsolt18 Creative Commons License 2022.08.20 0 0 95185

Nem teljesen lett igaza..... 

Az az ötös max 3as.

Előzmény: nyugi40 (95183)
bando53 Creative Commons License 2022.08.20 -3 0 95184

Szia Laci!

Elküldtem néked privátban a modik által innen kitörölt mondanivalómat.

Békés Ünnepet!

Előzmény: nyugi40 (95183)
nyugi40 Creative Commons License 2022.08.20 -1 0 95183

Hohó milyen igazad lett :-)))) így legyen ötös találatod a lottón ! :-)))

Előzmény: karul (95143)
loksi-67 Creative Commons License 2022.08.18 0 0 95171

nagyon alacsony a duna, nezd meg az eves tablat es most erösen 2 jegyü a vizmagassag

https://www.hydroinfo.hu/Html/hidinfo/akt_eves_tb.html

gönyü es acs között szembe a szlovakoknal (leli sziget bejaro) szoktam dokumentalni a vizallast, ma reggel -20cm volt gönyünel

es igy nez ki ha kb egy meterrel magasabb:

hetvegere megnyomjak bösnel es +1m lesz par napig aztan megint erös hanyatlas

ha megnezed a mai kepet akkor feltünhet, hogy a fak levelei a szelsö fasorban mar sargak, mintha ösz lenne :-(

Előzmény: -remény- (95164)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.18 0 0 95168

Bocsi! Nemrég értem haza Szlovákból. Most már képben vagyok!

Azt hittem, küldtél nekem fizikálisan valami "vidám" cuccot, vagy valami erőset.;-))

Előzmény: szimizso1 (95157)
nyugi40 Creative Commons License 2022.08.18 0 2 95163

Ha penészedett, akkor az valódi kenyér lehet. Az jó. Csak tudni kell róla, hogy nem szabad műanyag zacskóba tenni, mert előbb bepárásodik, majd megpenészedik. Én pont ezért rakom a kenyeremet amit sütök vászon zsákba úgy mint régen. Nem szárad úgy, de ha párásodna, a vászonzsák felissza, és mivel szellőzik nem penészedik meg.

A bolt ezt nem tudja megcsinálni, marad a műanyag vagy a papírzacsi.

Előzmény: szimizso1 (95151)
bando53 Creative Commons License 2022.08.18 -1 1 95162

Örülök, hogy rajtam kívül más is aggódik az egészségedért!:-)))

Előzmény: -remény- (95159)
-remény- Creative Commons License 2022.08.18 0 0 95161

Szerintem a nap poénja:

Törölt nick Creative Commons License 2022.08.18 0 1 95160

Egyszer a halálnak volt egy Chuck Norris-közeli élménye.

-remény- Creative Commons License 2022.08.18 -2 0 95159

Köszi a "törődést"!,-) A múltkori közfelkiáltásotok és néhány haveri körön belüli igenlés okán,már Hétfő óta tesztelés alatt áll.;-) A Csepel plázában IS van valamiféle lipótmezei bót.Onnan kaparintották a lyányok. ;-DDD

Előzmény: bando53 (95148)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.18 0 5 95158

szimizso1 Creative Commons License 2022.08.18 0 0 95157

Fekve lövés gyakorlásához! Volt a címe a levélnek :-) Bosijaninak nagyon tetszett! ;-)

Előzmény: robertó69 (95156)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.18 0 0 95156

???

(A fejét tanácstalanul vakaró majmos Gif-et nem találtam, ezért a három kérdőjel...)

Előzmény: szimizso1 (95155)
szimizso1 Creative Commons License 2022.08.17 -1 0 95155

Csibészkedsz itt nekem? Biztos a küldeményem miatt beszélsz félre! ;-DDDD

Előzmény: robertó69 (95153)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.17 0 0 95154

A szombati versenyen mesélte egy prominens hölgy a Polgármester Jenő Hivatalból, hogy 10+ éve telepített teljesen önerőből

napelemeket a házára. Semmi pályázat, kölcsön, stb. Azt mondta, bőven megtérült neki az összes, bele ölt megtakarítása...

Faluhelyen nem ritkák a több generációs hodály lakások. Neki is olyan van. Drasztikusan lecsökkent az éves fűtés költsége.

Már abból visszaketyegett a befektetés ára.

A szélerőműveket meg szétQrta a tudodkink. Nem tudták rátenni a mancsukat  sok magánbefektésből épült-üzemeltetett szélerőműre,

így hazavágták az egészet. Lejárt a kötelező fix átvételi kvóta, 32-ről 12 forintra csökkentették a visszavásárlást.

Friss adat, nemrég nyilatkozott a városunk határában álló propeller tulajdonosa. Két éve áll, mert ha beindítja, veszteséget termel.

Bővebb magyarázat a cikkben....

Előzmény: exDínó (95149)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.17 -1 1 95153

Figyelj már, Miki! Régen jártam fizika órára - akkor is leginkább a tankönyvet firkáltam össze, meg vissza -, de megkockáztatnám,

hogy a kútbúl kiszivattyúzott 14 fokos víz a tartós 21-31 fokos időjárásban nem fog napok alatt fagypont közelébe csökkenni! ;-)

De lehet, én tudom rosszul. :-))

Előzmény: szimizso1 (95152)
szimizso1 Creative Commons License 2022.08.17 -2 1 95152

2008-óta fűtünk klímával. Már 3-4x megtérült a 600k-hufos befektetés! Hiba nélkül hűti-fűti a lakást a klíma. Három hete fektettem be egy napfényes vízmelegítőbe. Azzal fűtök egy 7m3-es medencét. Három nap alatt 12 fokot emelt a medence hőmérsékletén. Igaz már két napja nem mértem a medence hőfokát, de úgy saccolom, hogy 38 fokosnak kell lennie most már. Egy biztos, hogy percenkénti 5-6L/perces átfolyással 7 fokot emel a víz hőmérsékletén erős napsütés mellett.  340x250 centi a mérete. 60 darab 1800mm-er hosszú vákuum cső melegíti a vizet.

Előzmény: exDínó (95149)
szimizso1 Creative Commons License 2022.08.17 0 1 95151

A "rozscipó" a pörkölt kávéhéj őrleménytől barna, meg attól kapja meg a kesernyés ízét is. A nejem unokaöccse pék-cukrász, és élelmiszervegyész mérnök. Ő homályosított fel cipóügyileg. A lipótit mi is szeretjük, de inkább a 3kg-os kenyeret. Szeletelt zacskósat nem veszünk, mert volt már, hogy melegen csomagolták, vagy a közértben tárolták rosszul, és megpenészedett 3 nap múlva. Piros, sárga, zöld, kék penészek lettek rajta. Szépnek szép volt, csak ehetetlen :-)

Előzmény: pityy palko (95150)
pityy palko Creative Commons License 2022.08.17 -2 0 95150

Szerintem már sehol nem lehet kapni igazi rozskenyeret! Gyerek koromban imádtam a rozscipót, ami akkor a kiváló fehér kenyerek világában kicsit lenézett volt. Még ma is emléxem az ízére! Meg az a paprika, amit bolgár kertészek termeltek, haragos zöld és négy "szirma" volt. 

Na de, még egy próbát megér, gondolom, hogy Lipóti boltokban is lehet kapni. 

Előzmény: bando53 (95148)
exDínó Creative Commons License 2022.08.17 0 0 95149

Megtérülésre saját példa: induláskor 6-7 év megtérüléssel terveztem, mivel az 50% támogatás miatt kicsit túllőttem a rendszert a jövőbeli fogyasztók miatt. Támogatás nélkül és szigorúan csak az áramkiváltásra méretezve 10 év lett volna.

A rezsicsökkentés emelése :) miatt ez nálam módosult  kb 5 évre. Ez igaz akkor is (sőt, talán még javít is rajta kicsit), ha a közben alternatív fűtésnek felrakott klímák árát és az ezekkel megspórolt gáz túlfogyasztást is beleszámolom. 
Nyilván a fene tudja mi lesz nemhogy 5 év, de 5 hónap múlva, mindenesetre most nem tűnik rossz beruházásnak egyik sem. 

Vicces, de a klímákat eredetileg a gázkazánom kora miatt vettem, az elmúlt mindhárom évben a fűtési szezon közepén volt valami aprócseprő baja, gondoltam ha legközelebb nem tudom megcsinálni házilag akkor ne fagyoskodjunk napokat szerelőre várva.

Előzmény: robertó69 (95147)
bando53 Creative Commons License 2022.08.17 -2 0 95148

Bizony-bizony, sokszor kifordítatták velünk a bugyellárisunkat az már biztos!:-(((

Lacus! Viccelődést félretéve: A napokban a kenyér árakról értekeztünk és eszembe jutott, hogy bármiféle kenyeret nem ehetsz.

Tudom ajánlani a COOP boltokban kapható LIPÓTI rozskenyeret potom 635 Ft/kg-s áron. Tegnap vettem belőle, nagyon ízletes és nem utolsó sorban nagyon egészséges! Az igaz, hogy libazsírral megkenve a saját kertemben termelt paradicsomommal együtt fenséges kaja volt! 

Ajánlom, megér egy vásárlást!

Előzmény: -remény- (95142)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.17 0 0 95147

Az elszámolásuk már most is drasztikusan változ/ik/ott. ha egy dekát nem vesznek át belőle, de haszonnal kitermeli az árát, mielőtt kuka az egész, akkor megérte!

Ha nem, akkor nem. Nem tudom, meddig életképesek a komplett napelem rendszerek, és mennyi a megtérülése. Erre nincs most rálátásom..

Előzmény: Gyümölcsfás (95140)
-remény- Creative Commons License 2022.08.17 0 1 95146

Hiába na! Ez a curva kánikula!

exhighand Creative Commons License 2022.08.17 -1 0 95145
karul Creative Commons License 2022.08.17 0 1 95143

Sokan jogosultak támogatásra,azoknak mindenképpen érdemes napelemet telepíteni. Enni nem kér és ameddig hasznot hoz kihasználjuk. Ha aránytalanul megadóztatják akkor leverem a tetőről.

Hinni meg amúgy is csak a templomba járóknak kell.

Előzmény: Gyümölcsfás (95140)
-remény- Creative Commons License 2022.08.17 -1 0 95142

Raggie Hammond(eddie Murphy)  Egyet elhihetsz:ha a szar olyan finom lenne,tuti,hogy a szegények segglyuk nélkül születnének!  ;-(  Eddigi életünkben hány adó,mekkszorítás,mifranc volt már?

Előzmény: pistidiana48/52 (95141)
pistidiana48/52 Creative Commons License 2022.08.17 0 1 95141

Én úgy látom,(ritkán tévedek)gáz,szén,fa,villany,árban egységes lesz pár éven belül, vagy előbb, napelem meglesz adóztatva, nehogy esetleg jól járjon valaki.

Nem tudunk okosak lenni,csak okoskodni ,vagy bejön vagy nem alapon.

Egy tol vonással bármit, mondom bármit megváltoztathatnak.

Előzmény: karul (95139)
karul Creative Commons License 2022.08.17 0 0 95139

Egyet értek,de a gáz az alapdíj felett 750 ft/m3 a villany viszont kb.105 ft/KW.

Nekem kicsivel nagyobb házban a gáz meg a villany most 400 ezer ft évente. Nincsen napelemem. De lesz.

Előzmény: pistidiana48/52 (95138)
pistidiana48/52 Creative Commons License 2022.08.17 -1 4 95138

Ahogy a gázt megemelték(szenet,fát is), ugyanúgy megemelhetik a villanyt is, most komolyan, ezek után te még hiszel valakinek? Mert én nem!Igéret szép szó,ha betartják úgy jó,de hazudtak!

Előzmény: karul (95137)
karul Creative Commons License 2022.08.17 0 1 95137

A szomszédom egy 100 m2-es családi házban lakik. 8 éve építették. Nem vezetette be a gázt. Nála csak villanyfűtés van. A parketta alatt van elhelyezve egy kb.0.5 mm vastagságú fűtő szálas fólia. Az éves fogyasztása 8000 KW. 4 éve napelemeket szereltetett a házára. 3.2 millióba került. Akkori szerződése 0 szaldós volt.

Ìgy az éves rezsiköltsége 50 ezer Ft. Minden villanyról működik.

A testvére szintén felszereltette,neki nem szaldós a szerződése és így is nagyon megéri.

Jó lett volna már évekkel ezelőtt támogatni ezt a fajta rendszert.

Előzmény: pistidiana48/52 (95131)
-remény- Creative Commons License 2022.08.17 0 1 95136

pistidiana48/52 Creative Commons License 2022.08.17 -1 1 95135

"itt nem hazudik senki!!!:-)))"

Itt,itt senki!:DDD.Jah,kivétel aki hazudik!

Előzmény: -remény- (95132)
picurgyu Creative Commons License 2022.08.17 -2 0 95134

Ez a szerencsésebb eset , hogy kis kerülővel ugyan de baleset mentesen eljutott a végcélig . Igaz még segély diesel mozdony is húzta ahol nem volt felső vezeték . Kellemetlenebb volt amikor egy rosszul sikerült bizber karbantartás miatt Hatvan állomásról az egyik Flirt vonatot szembe eresztették a másik Egerből jövőnek . Abból sem lett baleset csak lebaltázás több személynél .

Előzmény: robertó69 (95133)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.17 0 0 95133

Engedd már el ezt a " fehér lámpa, ződ lámpa" dolgot! Vannak ettől sokkal fontosabb történések!

Például: "...Eltévedt a MÁV Miskolcról Balatonra tartó vonata..." Na, erre varrjál gombot!

Szerintem nem volt rendesen kihelyezve a lehajtó-előre jelző tábla, a vonat meg már nem tudott

időben fékezni, és kanyarodni...;-)

Előzmény: Fricu1 (95027)
szimizso1 Creative Commons License 2022.08.16 -1 0 95130

A beetetés már megvolt. Most jön a fárasztás, meg a lóvé szákolása :-D

Előzmény: -remény- (95129)
-remény- Creative Commons License 2022.08.16 0 0 95129

Uppsz!

pistidiana48/52 Creative Commons License 2022.08.16 -1 0 95128

Vissza, kérem kapcsolja ki :DDD,akinek nem inge....................

Előzmény: -remény- (95127)
-remény- Creative Commons License 2022.08.16 -1 0 95127

Valljuk be-ismerünk egy-kettőt,aki megrekedt félúton és mégse tudjuk hová kívánjuk le,vagy vissza!;-DDD

Előzmény: pistidiana48/52 (95126)
pistidiana48/52 Creative Commons License 2022.08.16 -1 0 95126

És vannak akiknek lesse kellet volna jönnie.:-)))

Előzmény: -remény- (95123)
ZoliD65 Creative Commons License 2022.08.16 -6 0 95125

https://youtu.be/ZvvqiR2R10E?t=35  És a taxi még nála is gyorsabb !!! :DDDDDD

Előzmény: szimizso1 (95124)
szimizso1 Creative Commons License 2022.08.16 0 0 95124

574.8km/h kötött pályán!

https://www.youtube.com/watch?v=EOdATLzRGHc

-remény- Creative Commons License 2022.08.15 0 3 95123

Persze van akinek csak visszafordulnia kell.;-)

kafkamutyi Creative Commons License 2022.08.15 0 0 95122

A Póólgár Jenőő, a mester, a Jenőpolgár az a tanácsházán, a Jenő aki Polgár és mester, majd megaszondja.😂🤣😅

Előzmény: pityy palko (95121)
pityy palko Creative Commons License 2022.08.15 0 0 95121

Most ebédidő van, de 13:00-kor irány a Pógámesteri Hivatal, tanácsháza, önkormányzat, stb.....:-)))

Előzmény: bando53 (95120)
bando53 Creative Commons License 2022.08.15 -1 1 95120
Előzmény: pityy palko (95118)
karul Creative Commons License 2022.08.15 0 1 95119
pityy palko Creative Commons License 2022.08.15 0 2 95118

Nagyon szigorúak a családi fakivágási szabályok, meg erdész sincs a környéken sem. Ha lenne erdész, már bepályinkázva az "erdész vagyok csendes tanyám"-at vonyítanánk, aztán jönne " az erdésznek jól megy dolga, egyik dombról a másikra, de a bányász mint a róka, egyik lyukból a másikba"!:-)

Bocs, Huta Bá!:-)) 

bando53 Creative Commons License 2022.08.15 -2 0 95117

Nem véletlenül írtam Lacinak, hogy gyorsan  fűrészt neki!:-)))

Előzmény: Törölt nick (95116)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.15 0 0 95116

Az attól függ, mennyi volt a törzs átmérője. Nem vicc, tényleg van ilyen rendelet, bizonyos törzsvastagság fölött még a magánterületeden is engedély kell a fa kivágásához, hadd ne nézzek utána, hogy ez hány centi, és milyen rendelet...

Előzmény: pityy palko (95099)
TMK-s Creative Commons License 2022.08.14 0 0 95115

Ez olyan mint az eső nem lesz buli lesz, ha lesz nem lesz : ))

Előzmény: nyugi40 (95114)
nyugi40 Creative Commons License 2022.08.14 0 1 95114

Ha nem lesz gáz, akkor gáz lesz, ha lessz gáz, akkor nem lesz :-)

Előzmény: robertó69 (95109)
Flexon-beton Creative Commons License 2022.08.14 -1 1 95113

Előzmény: robertó69 (95108)
exhighand Creative Commons License 2022.08.13 0 0 95111

Akit érdekel, azoknak:

A National Geographic-on most megy a műsor a Holdra leszállásról. Az összes kamut is megmutatják benne.

robertó69 Creative Commons License 2022.08.13 0 0 95110

"30 m-re van tőlünk" Mármint egy táncstúdió..

Előzmény: robertó69 (95108)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.13 0 0 95108

Jó hallani, hogy nem csak IQ 65 alattiaknak készítenek műsorokat. Ettől függetlenül nem fogok visszaszokni a TV-re.

Ha valami film érdekel, megnézem netről, reklám nélkül. Pár éve kényszerváltás volt a kábelszolgáltatónknál.

A 40 pár csatornát kíváncsiságból végig pörgettem egy jó 20 perc alatt. Sikerült kifognom egy olyan műsorsávot,

hogy az összes csatornán kivétel nélkül csak reklám volt. Azóta még annyi tévé bámulás sincs nálam, mint előtte.

Ha meg táncolni akarok, szó szerint 30 m-re van tőlünk egy az utcában.

Én inkább eljárok lőni. Ott nem tudom letaposni véletlenül a hölgyek lábát.;-)) Vagyis inkább félek, mert nekik is van fegyverük! :-D

Előzmény: jkoenig (95104)
jkoenig Creative Commons License 2022.08.13 0 0 95106

Igen az akrobatikus táncból, meg a fittnessből meg az Exatlonból hozott mozgáskultúrát meg kiváló fizikumot, meg mondjuk alapból nem csúnya, de ezt egyiket sem a boltban adják , hanem marhára meg kellett érte dolgozni.

Ehhez már csak úgy 60-70 százaléknyi társastáncot kellett megtanulnia aztán hip-hopp nyert is. ( társastáncban kifejezetten tiltva vannak az akrobatikus elemek)a showtáncban nem ,amiről a műsor szól, de önmagában az akrobatika marha kevés lett volna

Ahogy a második évadban Tóth Andi is, aki "csak "egy óriási énektehetség volt előtte, meg persze csinos és fiatal is, 

viszont nincs semmilyen " lobogtatható" sportmúltja.

Előzmény: exDínó (95090)
jkoenig Creative Commons License 2022.08.13 0 0 95104

Senki sem akar senkiből hülyét csinálni ebben a műsorban.Ilyen max. az egyik műsorvezető Stohl András csinál magából a túltolt ripacskodásával, de ezen könnyű túllendülni. Mielőtt lemenne az első élő adás kb. 2,5-3 hónapot

tréningezik a résztvevőket. Akinek van valami affinitása a zenéhez( nincs botfüle), van egy közepes fizikuma, ÉS SZORGALMAS!!!!, az akkora show-t tud csinálni másfél perc alatt hétről- hétre hogy majd leszakad a Stúdió mennyezete

és még egy olyan tánctanár is aki 30 éve van a pályán, felállva tapsol nekik és azt mondja hogy húúúú!!!! Persze ez az élmezőny, de a " futottak" még kategórián is pontosan látszik hogy ki mennyi munkát tett bele egy- egy produkcióba, meg az is hogy hétről hétre mennyit képesek javulni. Aki az eleganciát kedveli, annak ott az angol és bécsi keringő, tangó, slowfox, quickstep, aki meg a forró latin ritmusokat annak ott a samba, salsa, chacha, rumba, jive, paso doble.

Persze tetten érhető némi túl- holywood- izálás is a tv csatorna részéről, de ha ezeket kidobjuk, még így is egy nagy hiánypótló . Szerintem.

Elkezdik adni a műsort szept. végén kb. akkor még lesz kis csetlés botlás, ( de már ekkor is látszik kb. kiből lesz " valami") , decemberre már az első 3-4 pár olyan produkciókat tol, hogy még a nézők is kirúgják a ház oldalát 😁

Előzmény: robertó69 (95087)
bando53 Creative Commons License 2022.08.13 -2 1 95103

Fűrészt neki és gyorsan feltekézni!:-)

Előzmény: pityy palko (95099)
pityy palko Creative Commons License 2022.08.13 -1 0 95099

Bátyám! Most gyelöltünk ki a zasszonnyal pár ákácot itt a kertünk végében. Akkor ez most "fekete vágás" lesz?

Aztán meg gyön az ÁVÓ?

Előzmény: -remény- (95098)
-remény- Creative Commons License 2022.08.13 0 0 95098

Szegény nagyapám "tudott valamit" Az átkosban "átparcellázási trükkökkel" beállamosították az egyik erdejét.Temetőt csináltak belőle.Az államosítás után sosem járt arra,csak mikor utoljára vitték.Nagyfater legalább saját "erdejében" pihen.;-)

Előzmény: Gyümölcsfás (95096)
Gyümölcsfás Creative Commons License 2022.08.13 0 1 95096

A genfi autószalon külön díjas járgánya átalakítva "speczialba" jól nézett ki. Akárcsak a díszes kompánia.

Nem irigylem az erdő tulajdonosokat. Eddig se volt egyszerű nekik.Most ez hatványozódik.

Évekkel ezelőtt az ország keleti részén a tulajdonosok nem tudták megvédeni a saját erdejüket, kapták a bírságot. Felajánlották jelképes 1 Ft-ért az államnak, hogy az vegye át és tartson az rendet, de nem kellett.

Ingyen se kellett. Na ekkora szívás az erdő ha lopják.

Előzmény: -remény- (95092)
Gyümölcsfás Creative Commons License 2022.08.13 -1 1 95095

Semmi. Csak majd ami nálunk is fog.

Előzmény: exDínó (95093)
-remény- Creative Commons License 2022.08.13 -1 0 95094

A téli szezon,meg a "gallyazás"  A náció a nyelv ugyan az,csak a desztók egyenruhája más.;-)

Előzmény: exDínó (95093)
exDínó Creative Commons License 2022.08.13 -1 0 95093

Mi kezdődik Szlovákiában?

Előzmény: -remény- (95092)
-remény- Creative Commons License 2022.08.13 -1 0 95092
huta50 Creative Commons License 2022.08.13 -1 0 95091
exDínó Creative Commons License 2022.08.13 0 0 95090

Úgy emlékszem arrol cikkeztek, hogy korábban sikeres akrobatikus tánc-versenyző volt... tényleg nagy meglepetés volt a győzelme. :)

Előzmény: jkoenig (95072)
-remény- Creative Commons License 2022.08.13 -1 0 95089

Urakok! Szomorú dátum. Ma van a "Világosi fegyverletétel" évfordulója!Kedves "orosz barátaink" rendesen lealáztak minket.  Akkor is.;-(

picurgyu Creative Commons License 2022.08.13 0 0 95088

Szállj ki a kocsiból és tedd a füled a sínre . Jó esetben meghallod , hogy jön , rossz esetben megérzed .

Előzmény: bosijani (95084)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.13 0 0 95087

Akkor ez a műsor a táncról szól, és nem arról, hogyan csináljanak hülyét celebekből, akiknek nincs táncos tapasztalatuk?

Előzmény: jkoenig (95080)
bosijani Creative Commons License 2022.08.13 0 0 95086

hááát,érezni nem szeretném...  :-))

Előzmény: robertó69 (95085)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.13 0 0 95085

" Azt nem elég látni: érezni kell! ";-)

Előzmény: bosijani (95084)
bosijani Creative Commons License 2022.08.13 0 1 95084

5km-en belül van felénk 4 vasuti kereszteződés,amit csak akkor látok be az egyik oldalról,ha már rajta vagyok szinte a sinen. 

Előzmény: kafkamutyi (95083)
kafkamutyi Creative Commons License 2022.08.13 -1 2 95083

Hagyjuk már ezt a süket dumát!

Mindenki tudja, hogy egy vasúti szerelvény nem tud csak úgy kontrafékezve megállni pár tíz méteren belül.

Aki áthajt egy vasúti átjárón, vegye már a fáradtságot, hogy benéz jobbra és balra is, hogy szabad-e az áthajtás, függetlenül a lámpák jelzésétől, már csak a saját és az autójában ülők érdekében is!!!!!!!!!!!

Előzmény: Fricu1 (95034)
kafkamutyi Creative Commons License 2022.08.13 0 0 95082

Milyen álló sorompó?????????

kafkamutyi Creative Commons License 2022.08.13 -1 0 95081

Ja! Szembe szomszéd lánya 30-as bombázó, sportos, napi szinten futó, sportoló, kajával egészség mániás picsa.

Szertáros volt a helyi sportegyesületnél. Megkapta utászba, hogy vagy oltat, vagy mehet más állást keresni. Előszőr ellenkezett, majd a faterja (aki a haverom) rádumálta, hogy mit  is számít, oltassa magát, oszt akkor legalább békén hagyják.

Az oltási nap után összeomlott az immunrendszere és meg is halt. Igazoltan az oltástól. Szerencsétlen véletlen, ritka kivétel, vígasztalták az apját. Azóta szegény totál alkoholista, összeomlott személyiség, mindenkivel haragban, stb., pedig egy áldott jó ember volt.

Előzmény: nyugi40 (95023)
jkoenig Creative Commons License 2022.08.12 0 0 95080

Ha vannak kellemes ifjúkori báli emlékeid ( itt elsősorban a táncos részekre gondolok 😁), esetleg emlékszel

még a Szombat Esti Láz című műsorra ami kb.2006-2011 között futott egy népszerűbb ker. csatornán és tetszett is ,akkor a mostani DwS-el sem foghatsz nagyon mellé. ( a SZEL hatására akkor megteltek a tánciskolák).

A lényeg hogy a többé- kevésbé ismert celebeknek, sportolóknak, színészeknek , énekeseknek hétről-hétre elő kell adni az öt standard vagy. öt latin tánc valamelyikét egy profi partnerrel társulva.

Érdekes látni hogy a páros amatőr "fele" mit tud kihozni ebből a parketten töltött másfél percből.

Minden évadban felbukkantak eddig igazi "gyöngyszemek"( a legpozitívabb értelemben) is, pl. G. Timea, Pásztor Anna, Tóth Andi, Varga Izabella 💃csak hogy a répatermelők számára érdekes célközönséget említsem 😄

Persze a régi SZEL sem úszhatta meg a "halivúdiasítást" , de még így is egy nagy hiánypótló szerintem a tánckedvelő

nézők számára.

Előzmény: robertó69 (95075)
szimizso1 Creative Commons License 2022.08.12 -2 0 95079

Ez mind az ördög műve! A nőt, fondorlatos módon hozzánövesztette a 3.14nához! :-)

Előzmény: robertó69 (95078)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.12 -1 1 95078

Ilyenre emlékszem! Arra nem, hogy mire való, de biztosan láttam már ilyet valamikor régen!

Előzmény: szimizso1 (95077)
szimizso1 Creative Commons License 2022.08.12 -2 0 95077

Ja! Pardon! Találtam csak Neked, és csak ma valamiket! Érzékeny, és prűd lelkületűek, ne kattintsanak a linkekre! :-) 

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=162184254&t=9002273&openwith=1

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=162210913&t=9002273&openwith=1

Előzmény: robertó69 (95076)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.12 -2 0 95076

Most kötözködsz? Úgy nem jött volna ki a pojjjén! ;-))

Előzmény: szimizso1 (95070)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.12 -2 0 95075

Sok éve nem nézek tévét. Ha nagy ritkán mégis, akkor az valami természeti csatorna. Ezer éves, képcsöves tévém van, havi, kéthavi egyszeri bekapcsoláskor

nem pocsékolom bulvárra! :-)))Se a műsor, se a másik szereplő nem mond nekem semmit! :-((

Előzmény: jkoenig (95072)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.12 -2 0 95074

Sokszor etettem már lovat jutalmazás vonalon. Rékától sem félnék, hogy tőből harapná le a répámat! ;-)

Előzmény: picurgyu (95069)
szimizso1 Creative Commons License 2022.08.12 0 1 95073

Irigykedtek, meg álmodoztok! Jól csak a lelkével lát az ember! Nem minden a szépség. Főleg, ha már rég voltatok nővel! ;-)

Előzmény: robertó69 (95062)
jkoenig Creative Commons License 2022.08.12 -1 0 95072

Réka megmutathatja hogy a táncparketten mit tud a "Dancing with Stars"-ban.

Én azt szeretném ha olyan meglepetést okozna, mint a Gelencsér Timi (megnyerte az első évadot).

-remény- Creative Commons License 2022.08.12 0 0 95071

szimizso1 Creative Commons License 2022.08.12 0 0 95070

Nekem az első - még a második is - megy. A harmadik már csak zihálva, erőlködve! Nem is volna ezzel baj,

ha nem a negyediken laknék, lift nélküli bérházban! ;-)

Nocsak! Csak nem felköltöztél a nénikéhez a negyedikre? :-)

Előzmény: robertó69 (95068)
picurgyu Creative Commons License 2022.08.12 -1 0 95069

Rékáróla a Dózsás öttusa lovak jutnak az eszembe mikor adtam nekik a jutalom kockacukrot egy jó akadályvétel után és ropogtatták . Réka még a nagy darab krumpli cukrot is szétroppantaná a nagy kapa fogaival .

robertó69 Creative Commons License 2022.08.11 0 0 95068

Nekem az első - még a második is - megy. A harmadik már csak zihálva, erőlködve! Nem is volna ezzel baj,

ha nem a negyediken laknék, lift nélküli bérházban! ;-)

Az egyik precíziós versenyemre csináltam írásvetítő fóliára egy mérősablont. Csak rá kellett rakni a lőlapra, és látszott is, hogy mekkora a lefedő szórás.

Még megvan...

Akkor az volt az egyik feladat, hogy állva, szabad kézből kellett lőni 25 m-re, és a legszűkebb szórás vitt mindent...

C-T-C-vel ez sokkal bonyolultabb lett volna.

De volt olyan feladat is egyszer, hogy a 12-es sörétes hüvelyekből kiütöttem a primert, betömtem a helyét gyurmával, és azon a lyukon kellett átlőni 25 m-ről.

Ott sem ért volna sokat a C-T-C mérés.;-)

Előzmény: exDínó (95065)
ZoliD65 Creative Commons License 2022.08.11 -5 1 95067

+ pl lencsefejú esetén , ami kisebbet üt mint a cirka 4,5 mm ,
-Mérjem meg a papirt !pontosan! meg adjak hozzá xy milit mert a luk cal-x  - az nem mérés . 
-illetve a köré írható körből eredeztetés is pontatlan lesz  az előbbi bekezdés miatt. 
-ezért szeretem hogy lövök x számot a lapra , megmérem a befoglalót , és slussz .

Előzmény: exDínó (95064)
ZoliD65 Creative Commons License 2022.08.11 -6 1 95066

gondolkodtam hogy toldjam-e a mérhetőt azzal, hogy Kézzel foghatóbb , kellett volna
Most megtettem. a ctc még mindig luftba mérés , gép nélkül.

Előzmény: exDínó (95064)
exDínó Creative Commons License 2022.08.11 -1 0 95065

"bennem él az a beidegződés is, hogy egy likba hányszor tudok belőni.;-)"

Egy bizonyos kor után már két likba lövés is megizzasztja az embert (mivel eltelik közben a nyár)
;)

Előzmény: robertó69 (95061)
exDínó Creative Commons License 2022.08.11 -1 0 95064

Azért nem ördöngösség kiszámolni abból sem: ha a köré írható kör átmérőjéből levonjuk a kalibert akkor máris a középpontok szórásánál tartunk...

Előzmény: ZoliD65 (95063)
ZoliD65 Creative Commons License 2022.08.11 -5 1 95063

"" miért a lyukak köré írható kört tekintitek szórásnak, nem a lövések középpontjainak távolságát kellene inkább nézni? '""
Szerintem azért mert az jobban mérhető...  ha nincs elektronika .

Előzmény: exDínó (95058)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.11 -2 0 95062

Most miért vagy ilyen gonosz? Szegény nő évek óta tényleg úgy néz ki, mint egy fizikailag végletekig kifacsart igásló!

Én ha találkoznék vele, inkább sajnálnám, és a szájába adnék egy viszonylag nagynak mondható répát...

Előzmény: picurgyu (95059)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.11 0 0 95061

Igazad van: általában C-T-C szórást szoktak emlegetni. Saját esetemben arról írtam, hogy azt a nyüves hüvelyt

hány lövésből hányszor nem sikerült eltalálnom! Tehát, ott az érintő találat is játszott volna. Függetlenül ettől,

bennem él az a beidegződés is, hogy egy likba hányszor tudok belőni.;-) Tehát a lefedő találatot mérem, mert

ami csak a szélét karcolgatna, az nem sokat ér.:-))))

Pár hete a Target Sprint Grand Prix-en sokszor előfordult, hogy a versenyzők a 140-es pulzussal csak a bukócélok szélét találgatták el.

Hasonlóan a HFT-FT célokhoz, ezek sem borulnak, csak a tiszta találattól...

Előzmény: exDínó (95058)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.11 0 0 95060

Lehet, öregszem, hülyülök, vagy mindkettő, de bizisten, nem értelek!

Miért akarod belém magyarázni mindenáron, hogy én bizonyítani akarom  a Gyuri féle 1 centit?

Megadtam neked egy infót Somáról (mellékszál, a lényeg a SIUS szóráskép elérése volt), és feltettem egy félre nem érthető kérdést:

" Szerinted az mekkora szórásnak felel meg 60 lövés alapján? Már ha van kedved vele bajlódni..."

Azt látom, hogy volt rá energiád - amit meg is köszönök - de ebből hogy jön ki az, hogy bármit is bizonygatnék?

Én sokszor használok emojit, de most nem találsz az idézett mondatomban egyet sem, nem viccnek szántam!

Előzmény: exhighand (95052)
picurgyu Creative Commons License 2022.08.11 -2 0 95059

Nem elég , hogy meleg van , már az időjárásra gondoltam de még ezt is el kell viselnünk . Facebukon felteszi a Magyar anzix vagy mi , hogy Magyarország egyik legszebb nőjének fotóján gyönyörködik a fél internet . Egy a sok hozzászólás  közül : "Legszebb baxd meg , esetleg talán a Létavértesi istállóban ! "

exDínó Creative Commons License 2022.08.11 0 0 95058

"A csak tízes=2x5,6mm  + a 10-es célkör átmérője.

A 10-es átmérője= 10,4mm.

Vagyis a csak tizes eredmény szórása lehet 21,2mm"

A végét szerintem elszámoltad, az adataid alapján érintő tizesekkel 21,6mm a köré írható kör átmérője. Nem mintha lenne jelentősége :)

Egyébként segítsetek a laikusnak: miért a lyukak köré írható kört tekintitek szórásnak, nem a lövések középpontjainak távolságát kellene inkább nézni? Első esetben a szórás elméleti minimális értéke a kaliber, második esetben pedig nulla.
Ha a középpontokkal számoljuk a fenti adatokat akkor az érintő 10-esek máris 16mm szórást jelentenek csak. A magyar menők bőven tudnak tizedelve 105 fölötti eredményt fekve ami általában csupa belső tizest jelent, tehát a lövésközéppontok 10,6 mm-en belül vannak.

Előzmény: exhighand (95052)
-remény- Creative Commons License 2022.08.11 -1 0 95057

;-)       ;-(

Előzmény: pityy palko (95056)
pityy palko Creative Commons License 2022.08.11 -1 0 95056

Natürlich, hogy előre és nem hátra! Ja, az utomataváltós kocsimban is van visszagurulás gátló!:-)

Előzmény: -remény- (95055)
-remény- Creative Commons License 2022.08.11 -1 0 95055

Értesítést kaptam a vakerafutártól,miszerint 16.-ától árváltozás esedékes.Már el sem olvastam mit ír.

Szerintetek merre mozdul a futáriális tarifa? ;-D

pistidiana48/52 Creative Commons License 2022.08.11 -1 0 95054

Tanácsokkal remélem tőlem okosabbak ellátnak, feleségednek jobbulást kívánok.

Előzmény: nyugi40 (95047)
exhighand Creative Commons License 2022.08.11 0 0 95053

Körülbelül 8 évvel ezelőtt a Welner a lőtéren, precíziós lövész pózban, TOZ-al sárga kék Vostok-al  ( olcsó távcsővel) 50 lövésből 26mm-es szórást lőtt 50m-re.

Nagyon megdícsértem. Mondtam neki, hogy ezzel a fegyelemmel bármelyik világversenyen benne lehetne a fekvő első tízben - ha ezt fekvőben is tudná.

Nem tudok jól németül, ezért utólag pontosítást kért a többi lövőtől, hogy mit is mondtam.

Mivel a tisztelt egyesületi lövész urak, azt mondták neki, hogy ezzel én kigúnyoltam igazából, ezért megsértődött és soha többé nem jött a lőtérre, amikor én ott voltam.

exhighand Creative Commons License 2022.08.11 -1 0 95052

"A 60 lövéséből 2 db 9,7-es találata volt. A többi 10, vagy a fölötti.

Szerinted az mekkora szórásnak felel meg 60 lövés alapján? Már ha van kedved vele bajlódni..."

A csak tízes=2x5,6mm  + a 10-es célkör átmérője.

A 10-es átmérője= 10,4mm.

Vagyis a csak tizes eredmény szórása lehet 21,2mm

Mondtam Robi, hogy nem megy ez neked. És hagyjuk abba az egészet mert nincsen értelme. 12 éve próbálom megértetni sokakkal, hogy a lövész az tud a satu szórásnál jobbat lőni, mert tud hibázni a "jó" irányba - véletlenül.

Amig a satu meg nem hibázik.

picurgyu Creative Commons License 2022.08.11 -1 0 95051

" A villogó fehér fénye a lámpa üzemkész állapotát jelzi , nem azonos a zöld jelzéssel . " A villamos átjáróban levő kétlencsés sárga villogása viszont szabad jelzést jelent . 

Előzmény: Fricu1 (95034)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.11 0 0 95050

Jól látod! Élelmiszer ipari üzemben történt látogatásomkor hajháló-lábszák-köpeny-maszk volt a kötelező öltözet. És nem nyúlhattunk semmihez.

Értem én, hogy a gombák elengedhetetlenek a sör erjedéséhez, de azt speciális törzsekkel csinálják a sörfőzdék, nem random szandis beporzással...

A pörköltszaftot csak feltételeztem, mint a pozíciójából adódó elengedhetetlen kiegészítőjét...

Előzmény: Törölt nick (95048)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.11 0 0 95049

Még a nagy balhé előtt Sidi vállalt "idegeneknek" puska/lőszer összeválogatás tesztet 50 m-en, "satuból".

Akkor mondta egy öreg Anschütz M54 tesztelésnél: a verseny puskája 2-3 lövésenként produkált egy 3-4 mm-es kilövést.

Egy optikai csőgörényes kamerázás után kiderült, van a csőben egy kis anyaghiány valami zárvány végett.

Ez felkenődött az első lövésnél, ami kandúrt produkált. Utána kiment pár lövés jól, amíg random módon le nem vált a felkenődés

a csőhibából. Akkor megint lecsípte kicsit az ólmot a lövedékről, ami így elkóborgott. Azon a szinten, amit ők lőnek, a 3-4 mm-nek már komoly jelentősége van.

Ezt csak úgy, érdekességképen említettem meg....

A fegyvermester barátom végig engedte a kamerát a szabadpisztolyom csövén. Utána nem akartam elhinni, hogy olyan jót lehet lőnöm vele, amit szoktam!

Megrémültem a képek láttán.....

P.S.: A Sius eredményeket(szórásképek) most is vissza tudod keresni! Kikeresed a versenynaptárból az adott (nagyobb) versenyt, rákattintasz a

Sius élő eredmények címre. Ott kiválasztod, melyik versenyszámra vagy kíváncsi. Arra kattintva feljön a Result-individual lehetőség.

Megnyitod. Kipipálod azt a versenyzőt, akire kíváncsi vagy. Megnyomod a Print gombot, és felhozza neked sorozati bontásban a találatokat.

Megnéztem az előbb Hammerl Soma tavalyi junior OB fekvő számát. A 60 lövéséből 2 db 9,7-es találata volt. A többi 10, vagy a fölötti.

Szerinted az mekkora szórásnak felel meg 60 lövés alapján? Már ha van kedved vele bajlódni...

Előzmény: exhighand (95046)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.11 0 0 95048

Az éppen nem hiba, csak egy kis paraszvakítás. Pilsenben a pincében is egy faháznyi méretű hordóból csapolták a kóstolót, belül valszeg egy normális kis hordó volt.

Robertó már közelebb járt, mijatúrót keres munkaterületen szandálban? (Zoknival, vagy anélkül). Csak kibújt belőlem a munkavédelmis...

Előzmény: exDínó (95040)
nyugi40 Creative Commons License 2022.08.11 -1 0 95047

Bebizonyítani? Kinek és minek? Értelme? A tanulságot le lehet vonni belőle és ennyi.

Előzmény: pistidiana48/52 (95025)
exhighand Creative Commons License 2022.08.10 0 0 95046

Én azt tudom, hogy régebben fent voltak a magyar bajnokság eredményei az MSSZ oldalán, köztük az 50m-es fekvő döntő Sius-ból vagy miből nyomtatptt eredményei. Évtizedek teltek el, de 15mm-nél kisebb szórást nem láttam 50m-re.

Szóval 100m-re az a 30mm is csak 1,3MOA és ami még jobb is lenne, mint az 50m-es 15mm ( MOA-ban mérve)

Előzmény: robertó69 (95042)
ZoliD65 Creative Commons License 2022.08.10 -6 0 95045

Nem nézem , az amerika , ez meg ez , > Megszoksz vagy megszöksz , vagy meghalsz ha letojod . 
ezt a pitsányi dolgot illene már felfogni, megszokni és nem lázadozmi , 100 más van ami ellen lázadni érdemesebb-értelmesebb lenne ... 

Előzmény: pityy palko (95044)
pityy palko Creative Commons License 2022.08.10 -1 1 95044

Amerikai mozdonyok - YouTube

1:50-nél nézd meg! Nekik miért nem kell fehér lámpa? A fehér hamis biztonság érzetet ad, és semmi plusz információt!

A különbség, hogy fehérnél csak lassítani kell, ha nem ég a fehér, meg kell állni, mintha stop tábla lenne.

Előzmény: ZoliD65 (95043)
ZoliD65 Creative Commons License 2022.08.10 -6 1 95043

Nem úgy néztek ki mint akik felfogták .....
Fehér = üzemel a szar de csak ésszell,
Piros =stop 
Melyiket oly nehéz alkalmazni ?? 

Előzmény: pityy palko (95037)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.10 0 0 95042

Végül is, a szabad pisztolynál sem korlátozták a maximális csőhosszat. Ha elbírod egy kézzel, lőheted akár 49,7 m hosszú csővel is....

Mondjuk, tényleg kíváncsi volnék arra, hogy pontosan milyen feltételek mellett lőtték azt a tesztet...

Felraktam nemrég egy 10-es szórást arról, hogy normál szélben milyen szórást tudott a két légpuskánk 20 m-en.

ahhoz képest ma lövettem edzésen a gyerekeket Sziluett célokra. Vissza kellett bontani a pályát, és papír alapra lövetni őket, mert a disznótól a kosig

azonmód leborogatta őket a szél. Többször állvánnyal együtt! Sőt, a papír célok leszúrós tartóját is kifordította a szél a földből többször egymás után.

Na most ilyen szélben, mint a mai, még a 30 mm-es szórást is fenntartással fogadnám 100 m-en...

Előzmény: exhighand (95026)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.10 -2 1 95041

Ez könnyű: 1.- nem látok térdzoknit a szandálos lábain.

2.- nem látok a hóna alatt egy lábas csülkös pacalt főtt krumplival.

Előzmény: Törölt nick (95038)
exDínó Creative Commons License 2022.08.10 -1 0 95040

Arra gondolsz, hogy a fahordó csak borítás, valójában belül egy acéltartály van?

Előzmény: Törölt nick (95038)
-remény- Creative Commons License 2022.08.10 0 1 95039
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.10 -1 0 95038

Mi a hiba ? Kéretik nem politizálni, én se azért tettem fel.

pityy palko Creative Commons License 2022.08.10 0 1 95037

Felfogta, még én is:-), de igaza van és nekem is, hogy miafasznak a fehér? Üzemel, na és? Ha villog a piros tilos, ha nem, akkor meg csak óvatosan. 

Előzmény: ZoliD65 (95028)
exhighand Creative Commons License 2022.08.10 -1 0 95036

Most miért csodálkozol? Ami könyben jelenik meg, vagy interneten, vagy TV-én --  az igaz kérem.

Előzmény: szimizso1 (95029)
Fricu1 Creative Commons License 2022.08.10 -1 2 95035

Gyulá(i)m!

A marson járó marsjárón is be tudjuk kapcsolni a lámpát, ha akarjuk!

Pont leszarom a vasút műszaki problémáit. Megoldható műszakilag - oldják meg!

Hogy a szerelvény előtt minden esetben (kivétel nélkül) zárva legyenek az átkelők - az nem atomfizika.

Ha emiatt le kell állítani a vonatot? Hát állítsák meg. Aztán magyarázza a bizonyítványt a felelőse...

A mozgólépcsőknél is ki volt-van írva, hogy használata a te felelősséged. De nem azért mert leeshetsz róla. Azért mert te rosszul léphetsz rá, eleshetsz, elszédülsz, bármi. EZÉRT te vállalod a felelősséged. A helyes működésért a vállalat felel. Ki más?

Ami szar az szar. Nem attól függ, hogy nagy-e vagy kicsi?

Előzmény: picurgyu (95032)
Fricu1 Creative Commons License 2022.08.10 -2 3 95034

Még a cikkíró szerint is azt jelenti, hogy szabadot jelöl:

"azt jelzi, hogy a berendezés helyesen működik, szóval ha vonat érkezik, akkor át fog váltani pirosra."

Az nem információ, hogy a berendezés működik. Csak akkor mond valamit, ha helyesen működik. Akkor meg "ha vonat érkezik, akkor át fog váltani pirosra." Vagyis ha helyesen működik, akkor bizony szabadot jelöl(ne).

Itt csak a felelősség alól akar - és tud - a MÁV kibújni. Rossz a törvény, meg kell változtatni. Semmi nem indokolja ma már, hogy kivételezzenek velük. Oldják meg a berendezéseik karbantartását, javítását.

A közlekedési lámpákért is felel az üzembentartó. Ha egyszerre mutat két irányban zöldet és emiatt csattansz - akkor megáll a felelősségük (el ne kezdjétek, hogy többfajta zöld van, lehet két irányba is zöld - tudom)

Ez semmivel se másabb, mint ha a repülőre felszállva azt mondanák, hogy ha leesik - a te hibád. Mert ha felszáll, az csak annyit jelent, hogy működik...

Előzmény: Törölt nick (95031)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.10 0 2 95033

Nem fogják átírni. Ha bármi gikszer van, a vonat nem tud korrigálni, nem tud időben megállni. Ez nem jogalkotói kérdés, fizika.

Előzmény: Fricu1 (95030)
picurgyu Creative Commons License 2022.08.10 -1 1 95032

Ilyen előfordul olyan esetben ha a vonat a fénysorompó előtti szakaszon valami okból tovább tartózkodik a megszokottnál . Ilyenkor a fénysorompó át áll szabad jelzésre mert van be van programozva meddig lehet zárva normál helyzetben . A vonat 15 km/ó sebességgel és kürtjelzéssel áthaladhat ilyenkor is . A másik eset amikor többvágányú átjárónál az egyik vágányon vágányzár van . Ilyenkor a vágányzáras sínpár vonat érzékelője vágányzár üzemmódra van kapcsolva . A szabad vágányok érzékelője meg üzemszerűen kapcsolja a fénysorompót . Ha a vágányzáras sínen vonat közlekedik akkor megáll a fénysorompó előtt és a tolatásvezető vagy vonatvezető ( nem a mozdonyvezetö ) odamegy a fénysorompó szekrényhez és egy nyomógombbal lezárja a sorompót . A vonat behalad az átjáróba megáll és a vonatvezető elengedi a gombot a sorompók nyílnak . A vonat pedig elindul .Na ilyenkor is le lehet fényképezni mintha balesetveszély lett volna . 

Törölt nick Creative Commons License 2022.08.10 0 1 95031

Üdv újra köztünk!

Bezony, a fehér villogó nem szabadot jelez, csak annyit, hogy műxik a fénysorompó.

Tavaly ( vagy előtt? ) jártam úgy ennél a kereszteződésnél, egy nagy eső után hogy beragadtak a közúti jelzőlámpák, a balra kanyarodó sávnak folyamatosan pirosat jelzett, vagy 5 erc után kénytelen voltam visszasorolni az egyenes sávba. Újpestre menve, a solymári Auchan körforgalomtól fordítottak vissza, mert - szintén a nagy eső miatt - egy komplett kis keresztutca rácsúszott a 10-es útra, így ez már a második kerülőutam volt. 

Fricu1 Creative Commons License 2022.08.10 -2 2 95030

Úgy tűnik megint előbb lősz, aztán gondolkodsz.

Bizalmi elv! Benne van a KRESZ-ben:

HA te betartod a rá vonatkozó szabályokat,

AKKOR joggal (!!!) várod el, számíthatsz arra, hogy más is betartja.

Például a HÉV-et üzemeltető társaság is.

Olyan nincs, hogy a lámpa fehéren villog, a sorompó a magasban - és jön a HÉV.

Mert akkor nem működik a biztosító berendezés. Még akkor sem működik, ha a vasút ezt állítja.

Idézet egy cikkből:

7.- A folyamatosan villogó fehér fény nem azt jelenti, hogy nem jön vonat, az csupán ellenőrző jelzésként funkcionál, vagyis azt jelzi, hogy a berendezés helyesen működik, szóval ha vonat érkezik, akkor át fog váltani pirosra. Ha a fehér jelzés folyamatosan villog, átkelhet a vasúti átjárón, de mi azt javasoljuk, hogy ilyenkor sem árt szétnézni.

(http://www.ma.hu/autohirek.hu/340965/Tudta_hogy_a_vasuti_fenysorompo_feher_jelzese_nem_azt_jelenti_hogy_nem_jon_vonat__video)

Ez a fából vaskarika klasszikus esete. "Azt jelzi, hogy a berendezés helyesen működik, szóval ha vonat érkezik, akkor át fog váltani pirosra."

Vagyis nem azt jelenti - de mégis azt jelenti a mondat folytatása szerint is.

Hát nem vált át, vagyis nem mindig. Ha szerencséd van vált, ha nincs szerencséd - nem.

De a felelős te vagy, az tuti. Ez nem más, mint a felelősség előzetes, törvényileg támogatott áthárítása másra. Olyanra, akinek nincs befolyása arra, hogy a berendezés rendesen működjön.

A bizalmi elv nélkül nem lehet közlekedni.

Ha nem bízhatsz abban, hogy a főúton megvéd az elsőségi szabály, akkor minden sarkon satufékezned kell, mert mi van, ha valaki bejön eléd?

Hogy a kőkorszakból itt maradt egy a vasútnak kedvező szabály-csökevény, az nem helyes. Meg kell változtatni.

A jogalkotó részéről csak akarat kérdése.

Előbb utóbb egy illetékes vagy politikus is megszívja ezt az idétlen szabályt, és akkor majd átírják.

Előzmény: ZoliD65 (95028)
szimizso1 Creative Commons License 2022.08.10 -1 0 95029

10mm-er átmérőjű? Azon keresztül nem volt nehéz szűk szórást lőni :-)

Előzmény: exhighand (95026)
ZoliD65 Creative Commons License 2022.08.10 -6 1 95028

És ? Máig nem fogtad fel hogy a fehér nem szabadot jelent ? 🤔

Fricu1 Creative Commons License 2022.08.10 -2 0 95027

Üdv Urak!

Pár nappal ezelőtti "élmény":

Csináltam pár képet a kocsiból, de sajnos a fehér lámpát nem sikerült elkapni egyiken sem, így kénytelenek vagytok elhinni: masszív fehér villogó lápák mellett jött a Hév.

De azért az álló sorompó tisztán látható a HÉV szerelvény felett (mögött)... 

exhighand Creative Commons License 2022.08.10 0 0 95026

Pedig szabad téren csinálták, csak építve volt egy cső, egy lőcsatorna a célig.

Egy 10mm belső átmérőjű....

Előzmény: robertó69 (95024)
pistidiana48/52 Creative Commons License 2022.08.10 0 0 95025

Bekellene bizonyitani hogy az óltástól van, halálesetről is olvastam.

Előzmény: nyugi40 (95023)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.10 0 0 95024

De a kezem sokkal jobb, mint a satu! Nem ba..a össze a puska csövét, ha megszorítom! ;-)

Nem tudom, hol csinálhatták azt a gyári tesztet, de a szél már 50 m-en is elviszi a találatot milliméterekkel...

Előzmény: exhighand (95021)
nyugi40 Creative Commons License 2022.08.09 0 2 95023

A páromnak a az oltások után erős, veszélyes vastagbél gyulladás és méhnyakrák jelentkezett, addig kutya baja nem volt. Most havi 50e Ft a gyógyszer rá. Ugyan ezekre a tünetekre panaszkodtak az oltás után 3-an is az ismeretségi körben. Azt kérdezted "Jelenthet ez valamit?" Nem tudom, de az biztos, hogy a rokonságban a nem oltottaknál nem jelentkezett. Jóanyám 95 éves nem lett beoltva és nem kapta el. Annak ellenére, hogy az ápolók akik járnak hozzá, beoltottan többször is Covidosak lettek.

Előzmény: -remény- (95008)
nyílt_irányzék Creative Commons License 2022.08.09 0 0 95022

Valószínű, hogy iskolai rutinképzés politikuséknál ez a program.

A vállalkozások ide-oda hintáztatása, hogy a háttérbe szorult is eladhassa amije van, és mindenki boldog!

Lehet, hogy "csak" összevesztek putyinnal a gázár miatt!

Előzmény: mzoli02 (95018)
exhighand Creative Commons License 2022.08.09 -1 0 95021

De nem "satu"-ból adod le a lövéseket. Egy satu, az kérem javítja a szórást.

Előzmény: robertó69 (95019)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.09 0 0 95020

Neked is több, mint két éved volt arra, hogy megtanulj látni! Ha még most is hiszed, hogy az összes elismert járványos hazugságuk a mi érdekünkben történt,

akkor hihetsz az elmúlt évtized minden igazmondásában is....

Sok embert annyira elhülyítettek, hogy ha nem mondja be az M1, lélegezni is elfelejt!

Múlt pénteki történet: középkorú (és nem 70 pluszos!) nő cérnakesztyűben, meg pofamaszkban fuldokol mellettem a klíma nélküli villamosban

sok-sok megállón keresztül. De láttam több, kifejezetten fiatalt is maszkban, kánikulában...

Nincs egy éve, hogy megosztottam az infót: már a fél Bükk-hegységet felvásárolta egy ügyes szakmabelid, meg a komplett családja.

Ha még mindig azt hiszed, hogy a tarvágási törvénymódosításuk azért kellett, hogy az iskolák gázkazánjaiba legyen tűzifa télire, akkor nagyot csalódom benned...

Remélem, hogy a korodnál fogva himlő oltottként nem fogsz magadon majomhimlő, meg törpehörcsög seggherpesz tüneteket észlelni, ha bemondja majd

a tévé a járvány csúcsát?

Ja: ugyan miért lennének svájcban gerincesebbek a dokik, mint nálunk? Ott is jól megfizették őket a kamuért...

Előzmény: -remény- (95015)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.09 0 1 95019

Ennyi éve fórumozol, és még mindig nem olvasod figyelmesen, amit írok.

Elég egyértelműen írtam le azt, hogy egy régi, de akkor is"csúcs" puskával sem tudom 10-ből 10x lelőni azt a bizonyos hüvelyt.

Ennek kapcsán fogalmaztam meg azt, hogy egy hozzá képest csutak csövű pisztollyal sokkal jobbat lőni - hát, erős kétségeim vannak.

Szerinted akkor mit is igazoltam? Vagy mit nem? ;-)

Előzmény: exhighand (95013)
mzoli02 Creative Commons License 2022.08.09 -1 0 95018

A polgárok szívatása rendszer semleges! Ez a mostani emlékeztet az olaj kályha bulira még az átkosban. Idősebbek bizonyára emlékeznek rá!

Előzmény: nyílt_irányzék (95016)
szimizso1 Creative Commons License 2022.08.09 -2 0 95017

Az itteniekről jutott eszembe egy vicc:

Két szőke beszélget.

- Képzeld tegnap önvizsgálatot tartottam.

- És?

- Tegnap még egy buta liba voltam, de mára 360 fokos fordulatot tettem! :-D

Előzmény: exhighand (95014)
-remény- Creative Commons License 2022.08.09 -1 0 95015

Egy apróság:Asvájci doki vigyorogva kérdezett vissza az "omicron"című mutánsra:HOL VAN AZ MÁR???;-(

Itthon már nem az,illetve lehet,hogy nem CSAK az cselleng.;-((

exhighand Creative Commons License 2022.08.09 0 0 95013

Ennyi éve lövészkedsz és még mindig olyan tanácstalan vagy a szórás számolásával, mint Ádám az anyák napján.

A 9x19-es hüvely az 15,6mm CTC szórás és 21.2mm lefedő szórás - legjobb esetben. Az miért is igazolja a 10mm-t?? Azonkívül, hogy puska, nem pisztoly....

Előzmény: robertó69 (94953)
nyílt_irányzék Creative Commons License 2022.08.08 0 3 95011

Jelenthet ez valamit?

Két dolgot!

1; A pm, szintet gyógyszerrel be kell állíttatni, és félévente ellenőriztetni ha nagyon elment.

Ha kicsit, elég lehet a gyógynövény.

2; ezek a covidszurik "kicsit" lenyomják az immunrendszert minden oldalról a saját érdekükben,

gyorsítják az öregedési folyamatokat, nagyobb lesz a hajlandóság mindenre ami rossz, stb.! Szeva!

bosijani Creative Commons License 2022.08.08 0 3 95010

Nedónak van akkora orra,hogy 30 pozitív teszt is kijönne belőle...  :-))

Előzmény: Törölt nick (95009)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.08 -1 0 95009

Nekem még tavasz elején: nyálteszt negatív, orrteszt pozitív. A dokik az ormányost megbízhatóbbnak tartják.

-remény- Creative Commons License 2022.08.08 -2 0 95008

Egy régen "használt" téma,Covid: Lány hazaért Vasárnap.Élte a csajos életét.Piac,pláza,barátnők.Vendégség,vendégeskedés,manikűr,kozmetika mifene.Szombat dél körül-VERAVÍZ...

Este-láz,hidegrázás,fejfájás.Vasárnap-Én:Covid ez,elő a teszt-negatív,egész napos alvás,gyengeség,pusztulat.Hétfő-alig jobb,teszt negatív. Kedd keserves visszaautózás(1000Km betegen)

Szerda-teszt pozitív,háziorvos időpont Péntekre.Gyógyszerek-betegállomány Szerdáig.Ha nincs baj-Csütörtök meló.  (még veravíz)Ha én ezt érteném....Már rég beteg,de a tesztek még negatívok.Eszemfaszommegáll.

Más-de ugyan az:Nejem pajzsmirigyileg.Kimutatták,hogy fél éve megugrott a termelés.Érdekesség:teljes egybeesés a III.Pfizerrel.;-(   Jelenthet ez valamit?

robertó69 Creative Commons License 2022.08.08 0 0 95007

Nekem van. Kölcsön tudom neki adni.;-)

Előzmény: bando53 (95002)
TDLaci Creative Commons License 2022.08.08 0 0 95006

Köszönöm az infót,de megcsináltatni szeretném,legalább a rugócserét.

Előzmény: Faragó54 (95004)
-remény- Creative Commons License 2022.08.08 0 1 95005

Hogy mik nem kerülnek elő a "bozótosból"!!!!!  Óriási találmány volt!!;-D  Nagyon átgondolt autó volt!!!Imádtam.

Faragó54 Creative Commons License 2022.08.08 0 0 95004

A Nimród- Diringer honlapján 14600 Ft a HW célgömb és 21400 Ft az irányzék. Nézd meg!

Előzmény: Gyümölcsfás (95003)
Gyümölcsfás Creative Commons License 2022.08.08 0 0 95003

Csak 36 ezer az irányzék?

"Bagó érte".

Előzmény: Faragó54 (94999)
bando53 Creative Commons License 2022.08.08 -1 0 95002

Egy hete beszéltem vele, nincs chronija!

Előzmény: robertó69 (95001)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.08 0 0 95001

Ha jó neked B.A.Z. Vármegyében is: http://www.borsodivadasz.hu/info/fegyvermesterek

A legfelső név. Sportlövész is, vállal légfegyvereket.

Előzmény: TDLaci (94998)
Faragó54 Creative Commons License 2022.08.08 0 0 95000

Ezt azért írtam szakember említése nélkül mert könnyű szétszedni a puskát és nem tudok megfelelő fegyvermestert aki nem küldené el az embert a légpuskájával együtt a fenébe. Ennyi.

Előzmény: Faragó54 (94999)
Faragó54 Creative Commons License 2022.08.08 0 0 94999

A Nimród- Diringer üzletben vannak irányzékok 36000 Ft-ért és van rugü is. Heló.

Előzmény: TDLaci (94998)
TDLaci Creative Commons License 2022.08.07 0 0 94998

Üdv. Nemrég vettem egy HW50s-t .Szeretnék néhány módosítást rajta.Sajnos egy titán xs rugóval van szerelve e helyett szeretnék egy max. 7-9 j közötti rugót a mostani helyett.Továbbá a tru glo irányzékot is cserélni kellene normál fém irányzékra.Ezekhez a módosításokhoz keresek hozzáértő mestert. 0620 3535968

TMK-s Creative Commons License 2022.08.07 0 3 94997

TMK-s Creative Commons License 2022.08.07 0 0 94996

Megvan mindenem : ))

Előzmény: szimizso1 (94995)
szimizso1 Creative Commons License 2022.08.07 -1 0 94995

Abból a három csőből kettő majd biztos működni fog egyszer. Mert van még két középső ujjad is, hacsak le nem vágta valami ;-)

Előzmény: TMK-s (94994)
TMK-s Creative Commons License 2022.08.07 0 0 94994

Ha a három csőből 1 műkszik már nyert ügyem van : )))

Előzmény: szimizso1 (94990)
picurgyu Creative Commons License 2022.08.07 -1 1 94993

picurgyu Creative Commons License 2022.08.07 -2 0 94992

Kíváncsi lennék a mai tüzérek tudnának -e ilyen pontosan lőni a mai technikával mint a régiek , hogy így tönkre tegyék az ellenség ágyúját ami így besült az miatt ?

szimizso1 Creative Commons License 2022.08.07 -1 1 94991

Reggeli termés.

Figyelj Robi! 

Veronában régen bármi előfordulhatott. Egy régi történetben egy család, Kapu lett.......

szimizso1 Creative Commons License 2022.08.06 -2 0 94990

Nem semmi lehetsz, ha három csövű a tankod, két rakétával! ;-)))

Kétszer engem is meglepett a nejem. Egyszer egy kézműves nyalókával, amin egy félbevágott szárított eper volt. Pont úgy nézett ki, mint egy széthajtogatott vagina. Aztán kaptam egy fedeles sörös korsót, amire szép gót betűkkel az volt írva, hogy Kurt.  Tudod ezek olyan tudatalatti dolgok, mint amikor a gyógyszertári asszisztensek a kis gyógyszeres ládába erőltetik a nagyobbat. Mindegyik 40-es szingli volt! :-) 

Előzmény: TMK-s (94985)
trabicica Creative Commons License 2022.08.06 0 9 94989

beledőlt a kardjába.

Hᒠpont ez a baja, hogy a magáéba KELL dőlnie, nem a tiedbe, pedig mindent megpróbált már, te meg észre sem veszed!

Bemutatta a szórását komoly 17m-en, puskáit, pisztolyait, pipáit, ismered már a nyugdíját is amiből biztonsággal eltartana, te meg, meg sem rezzensz!

Ha nem szereted a szarvasgombát írd meg neki, de ne hagyd ilyen sokáig bizonytalanságban!

A korkülönbség sem akadály manapság!

Mit mutasson még, hogy elinduljon nálad is valami???   :DDDDDDDDD

Előzmény: ZoliD65 (94984)
TMK-s Creative Commons License 2022.08.06 0 0 94988

5-6 sör után még az is lecsúszna darabokban : DD

Előzmény: robertó69 (94987)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.06 0 0 94987

Majd számolj be róla, milyen ízű volt a tank, és a katona! ;-)

Előzmény: TMK-s (94985)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.06 0 2 94986

Akkor nem presszó, hanem söntés. Ott állhattok is egymás mellett, nem kell ülni.;-)

Sokan azért szeretik a visszarúgásos légpuskát, mert van benne élet, olyan, "mintha" tűzfegyver lenne.

Én személy szerint nem rajongok értük. "Visszarúgásra" vannak durvább cuccaim is.

Ettől függetlenül, a minőségi rúgósok is sok pénzbe kerülnek, tudomásul kell venni.

Nem attól lesz drága egy légfegyver, hogy PCP rendszerű.

Előzmény: ZoliD65 (94984)
TMK-s Creative Commons License 2022.08.06 0 1 94985

Párocskám meglepett "elő László" névnap alkalmából : )

ZoliD65 Creative Commons License 2022.08.06 -9 2 94984

Én nem ülök vele 1 asztalhoz az fix . 

a rugós pcp-s , szösszenetedre :
Én nem a kedvét akarom elvenni bárkinek is,  leírtam ha így drágulnak a hw-k akkor venne azt a halál, 
nem ekéztem a rugósok megbízhatóságát , az tán Szilveszter tette , 
Az hogy egy JÓ pcp mit tud az eddig se volt már ismeretlen .
akibe belerúgtam kettőt annak se , csak épp  játszotta az eszét,gyáva volt  és figyelmetlen > beledőlt a kardjába. 

Előzmény: robertó69 (94983)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.06 -3 4 94983

Volt annó a sci-fi klubos baráti  társaságunkban egy srác, meg egy lány. Nagyjából azt csinálták egymással minden pénteki klubnapon, mint te, meg Zoli.

Csak nekünk "élőben kellett elviselni őket, nem görgethettünk tovább, mint itt.

Akkor azt tanácsoltam nekik a társaság előtt, hogy menjenek szobára, mert már nagyon terhes a cívódásuk nekünk, többieknek.

Azóta férj-feleség, és van két gyerekük. Ennek már több, mint 25 éve. Persze ugyanúgy cívódnak, de legalább már elviselhető módon.

Nem azt mondom, hogy bújjatok össze - itt ugye más a kromoszóma összetétel - , de szerintem megérne egy próbát, hogy leüljetek egy fehér asztal mellé.

Látatlanban mondom: vagyunk itt többen, akik beszállnának a bonbonmeggyed - Zolinak meg light kóla - számlájába, csak legyen már nyugalom végre a topikon.

Előzmény: python 357 (94978)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.06 0 1 94982

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=162153903&t=9092082

PCP-rő, rúgósról, röviden...

Vettem a D75-re egy jó drága távcsövet, hátha attól jobban megy a lövészet.;-) Teszteltem pénteken 40 m-ig, 10-10 lövéssel.

30 m-en ezt tudta:

40-en meg ezt: Nem volt túl erős szél, de az legalább kavargott.

Szokás szerint. Oltári haverod tudna róla mesélni, milyen a lőterünk széljárása.:-)

Jó pár éve Zsiga Mester rendbe rakta a puskámat, azóta mindössze egy csőfar tömítés lett benne cserélve (az is egy, az OB.-n napon felejtett kroni bolondériája miatt...)

Csütörtökön meg felszereltem távcsővel 3 db egyesületi PCP-t a gyerekeknek, mert nyakunkon a Sziluett OB.

Az egyik AR 20 volt. 3 db FAS 611-et előzőleg bekroniztam, melyik lenne jobb a versenyre. Mind a három gyári állapotú, és nagyon megkímélt állapotban vannak.

Nincsenek ipari mértékben használva, mint az LG 14 puskáink. Az egyik Fas durván 15 m-el volt gyorsabb, mint amit a szabályzat megenged. A másik szépen tudta a 7,5 alatti szintet. A harmadik sebessége 148 m/s volt.:-(

Szerintem rá fogsz jönni arra, hogy melyik volt melyik.

20 m-re teszteltem őket.Azért, hogy a gyerekek lássák: ha nem találják el a pulykát 20 m-en, az nem a puska hibája.;-)

A lövedék RS volt. A szar puskánknál 3 különböző távcsővel, és két féle lövedékkel teszteltem. (már nem állítgattam pontosra a távcsövet, csak szórásokat lőttem a pontra.

A két jó puskánk ezt tudta:

A kaki meg ezt: Így a gyerekeink csak két puskával kénytelenek majd lőni...:-(

A szél itt is fújt persze, de nem ez a lényeg.

Tehát, ha valaki a rúgós puskákat szereti, ne akard elvenni a kedvét tőle! Most nem hobbi kategóriás, gyárilag selejtes fegyverekről beszélünk!

A Dianámat se kellett jobban bütykölnöm 8 év alatt, mint a te PCP-det! És fordítva is beüthet a krach! Nem szentírás, hogy a pécépé nem mondhat unalmast!

A másik dolog meg az: aki "csak" otthon, a kert végében örömködik vele - esetleg társaságban, egy jó kis bográcsozás közben, annak sokkal jobb választás a minőségi rúgós fegyver. Szerintem.

ZoliD65 Creative Commons License 2022.08.06 -9 4 94981

Megint a másikra vetítése a saját jellemednek , ez régen is ötlettelen volt . Most se áll meg .

Előzmény: python 357 (94978)
python 357 Creative Commons License 2022.08.06 -7 0 94980

Janónak volt egy, láttam is nála egy prec. versenyen 2014 decemberében!...

Azt a versenyt még 50 méterre lőttük!..

Meg is nyertem ezzel az Anschütz 380-assal...:)

Előzmény: ZoliD65 (94974)
python 357 Creative Commons License 2022.08.06 -7 1 94979

Megcáfolták a videóban!..;)

Még arra se vetted a fáradtságot Mekk mester,-hogy végignézd a videót!

Ennyit a hitelességedről!..:)

Előzmény: szimizso1 (94977)
python 357 Creative Commons License 2022.08.06 -7 1 94978

🤣🤣...Jó önjellemzés magadról,de túl szigorúan ítéled meg magad!..

Segíthetne rajtad egy pszichomókus!..🙂☝️

Előzmény: ZoliD65 (94975)
szimizso1 Creative Commons License 2022.08.05 -2 1 94977

Azt tudtad, hogy fél az elefánt az egértől? Videóval :-)

https://hu.wordssidekick.com/are-elephants-really-afraid-of-mice-11439

Előzmény: ZoliD65 (94975)
ZoliD65 Creative Commons License 2022.08.05 -7 4 94976

Hát ha az neked oltás, Még mindig baj van emeleten , az egy  Kabaréba illő ember(tökre hasonlít rád) agymenése , 
Az meg nem nevezhető oltásnak . 
saját tőrébe esett bele ahogy te is a mosdatlanságoddal.
Mert te aztán mindig szépen beszélsz .... kivéve amikor érvek fogynak .... 

Előzmény: python 357 (94972)
ZoliD65 Creative Commons License 2022.08.05 -7 4 94975

Az élet . 
szürke kis egér ki elefántnak tetteti magát . 

Előzmény: python 357 (94972)
ZoliD65 Creative Commons License 2022.08.05 -7 1 94974

Lőttem :P 

Előzmény: python 357 (94973)
python 357 Creative Commons License 2022.08.05 -7 0 94973

No,-kiben ébreszt kellemes emlékeket ez a puska?..🙂

A Zsiga szelep tömítést cserélt benne,és nagyon pöpec lett!.🙏🏻👏

Chronyval mérve 1.5 m/sec a seb. külömbség tíz mérésből!..

Az egy cm-es fekete javító pötty közepébe vannak a találatok,ha odafigyelek!..

Zoli?.

Te lőttél már ilyen szépséggel?...😊

python 357 Creative Commons License 2022.08.05 -6 0 94972

Nekem mi fájna,Zolesz?.🙂

Csak helyre raklak,ha olyan vagy,-mint a piaci légy!..😉☝️

Látom,- megint játszottad az agyad az adás- vételiben,-oszt le is lettél oltva szokás szerint!..

Előzmény: ZoliD65 (94971)
ZoliD65 Creative Commons License 2022.08.05 -7 3 94971

Mi van ? fáj ha visszanyal a fagyi ? ..... :P  

Előzmény: python 357 (94970)
python 357 Creative Commons License 2022.08.05 -6 2 94970

A te szádba tudod mi kéne falusi Titán?..😄😄🤭

Egy szép feszes női cickó!

Látod milyen jó vagyok hozzád?

Írhattam volna egy térdig érőt is!...😄

Legyen már valami élményed a Női nemmel is így 30 éves korod felett!...✌️🥂🍻😉

Előzmény: ZoliD65 (94963)
python 357 Creative Commons License 2022.08.05 -7 1 94969

😄😄🙏🏻Te is KABBE Zolika!...

Előzmény: ZoliD65 (94963)
ZoliD65 Creative Commons License 2022.08.05 -6 3 94968

És Ovis . 

Előzmény: Törölt nick (94967)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.05 0 3 94967

Olyan kis bájos, amikor az exek veszekednek...

bando53 Creative Commons License 2022.08.05 -2 1 94966

Szép szabályos fegyverkezelést láthattál! És ez a volt haverod ezek után is lőteret vezetett? hahahaha:-DDD

Előzmény: python 357 (94961)
-remény- Creative Commons License 2022.08.04 -1 3 94965

Te Úr Isten!  Egyetlen oldalra ennyi idiótaságot összegyömöszleni!!!Ehhez már tényleg kell valami Földön túli képesség!!;-(

robertó69 Creative Commons License 2022.08.04 0 0 94964
ZoliD65 Creative Commons License 2022.08.04 -7 6 94963

És megint kéne egy kis brigéciol a szádba . 

Előzmény: python 357 (94959)
ZoliD65 Creative Commons License 2022.08.04 -6 8 94962

Már megint MOSDATLAN a szád !!! Ejj ejjj. 😂🤡

Előzmény: python 357 (94958)
python 357 Creative Commons License 2022.08.04 -8 0 94961

😀🙂.Rosszul emlékszel,egy  csőletörös Féggel lőttél egy pár ezer forintos gagyi kínai csővel!..

Pont azért segítettem be neked,-mert nem értetted,hogy miért nem tudod belőni a távcsővet,amin egyáltalán nem csodálkoztam!..

Akkor lőttem a belső tízeseket neked az Anschütz 2001-essel és rajta egy Delta Titanium

6-24x 42-es távcsővel,amivel versenyeztem a Maposzba is!..

És az Anschütz-el nem gyerekjáték kilőni a tízest!..

De nem akkor volt az,- hogy babráltál a letört csővű puskáddal,és elhúztad a ravaszt?

És hajlítottam vissza  kézzel neked a csővet ami igen csúnyán felgörbült?.

Vagy erre sem emlékszel?...😊😊☝️

De őszintén!..;)

Előzmény: exhighand (94939)
szimizso1 Creative Commons License 2022.08.04 -2 7 94960

miki, mint a nemecsek az áruló! Ja! Van az a szint, ha fáj az igazság! ;-DDDD

Előzmény: python 357 (94959)
python 357 Creative Commons License 2022.08.04 -9 3 94959

😄☝️....Ki a f.sz kérdezett téged  miki!..😊

Szint alatt vagy,de te tudod!..

Kardozhatunk!...😀✌️

Előzmény: szimizso1 (94955)
python 357 Creative Commons License 2022.08.04 -9 0 94958

KABBE Trollkirály!...

Ez meg belőlem kivánkozik ki!...😊😊☝️

Előzmény: marcony (94956)
python 357 Creative Commons License 2022.08.04 -9 0 94957

Robi!..:)

Én értelemszerűen az eredeti használati céljára,amire tervezték,gondolok a 208-asra!

A 25 méteres sportpisztoly kat.-ban lőttem vele!..

Visszatérve a szórásra!..Én azért emlékszem az egy centire,-mert nekem is hihetetlennek tűnt!

De hidd el,-volt egy ilyen teszt!..

Nyilván nem kamuznak ezzel,-mert hitelüket vesztenék!...

Amúgy más forrásból is megerősítették vagy tíz évvel ezelőtt!..

De lehet felveszem a kapcsolatot a Ferenczi Ágival (ismerem még mikor az UTE-ban lőttem a 90-es években) és megkérdezem,mert ő azzal versenyzett és kapcsolatban állt a gyártóval!..

Előzmény: robertó69 (94953)
marcony Creative Commons License 2022.08.04 -2 12 94956

Halihó Python!

Rég írtam ide, de most kikívánkozik belőlem...

Tudod-e, hogy mi a különbség közötted és a majom között?

Elárulom: semmi!

Te is és a majom is, azzal dicsekszik, amivel lőni tud. :-)))

Előzmény: python 357 (94944)
szimizso1 Creative Commons License 2022.08.04 -2 5 94955

Csodálkozom, hogy ezt nem lőtted még széjjel, mint a lexikonjaid! :-)

Előzmény: python 357 (94947)
-remény- Creative Commons License 2022.08.04 0 0 94954
robertó69 Creative Commons License 2022.08.04 -1 0 94953

Nem baj! Loksi értette a cinkelést! :-) Ez amolyan Sziluettes humor volt! :-)

Én nem a szórását vitattam - bár azt is erős fenntartásokkal fogadom!

Gyuri fegyvere a képen látható állapotban nem alkalmas Sziluett lövészetre. Csak erre céloztam...

Egyébként az én Anschütz M54 .22 LR puskám SK Standard Plus lőszerrel tudta a 9x19 hüvelyt 100 m-en....de nem 10-ből 10-szer!!!

Én ahhoz viszonyítok....

Előzmény: picurgyu (94951)
picurgyu Creative Commons License 2022.08.04 -3 0 94952

Ez a melyik pisztoly melyik puska mit tud tág fogalom . Lőttem Üllőn 50 méterre jobb szórást a Steyr 7,5-ös puskámmal mint a klubtársam Anschütz 22 LR távcsöves puskával . A Metro lőtéren Gyuri balkezes Steyr 110 puskájával 50 méteren feltámasztva 8 mm-es szórást ami a legjobb eredményem .

Előzmény: picurgyu (94951)
picurgyu Creative Commons License 2022.08.04 -1 0 94951

Robi ! A Gyuri azt írta , hogy a Hammerli 208 satuba fogva lőtte azt a szórást . Én kis fenntartással de elhiszem mert az utóbbi 50 év legjobb standard pisztolya . Erre jó példa 2008 Plseni veterán verseny ahol a Dózsás Ferencz Ági 1 ponttal megverte az osztrák férfi versenyzőt aki egy akkor új Tesro pisztollyal indult . Az meg , hogy egy kézben fogva természetesen nem tud 50 méteren senki  10  centis szórást sem lőni vele senki az egy más tészta !

Előzmény: robertó69 (94926)
python 357 Creative Commons License 2022.08.04 -6 0 94950

Én nemigen.:))

Csak reflektáltam az izléstelen Mémjeidre!..;)

Előzmény: -remény- (94949)
-remény- Creative Commons License 2022.08.04 -2 3 94949

Érintettnek érzed magad?Okkal!!

Előzmény: python 357 (94948)
python 357 Creative Commons License 2022.08.04 -6 0 94947

A Gvass-ra gondolsz?..:)

Nagy barátod volt a Maposzos időkben!..:)

De mint oly sokszor,-most is melléfogtál!..

A fotó,melyet megszakértettél és a kaliber cikkének hitted (🤭) valójában egy könyvemből való:íme

Most írjam én is,-hogy "No comment"?..🤣🤣🤭👍👏

Előzmény: exhighand (94940)
python 357 Creative Commons License 2022.08.04 -7 0 94945

🤭...Klassz pólod van lacus!

De az arcod az nagyon megváltozott!.🤔😟

Előzmény: -remény- (94943)
python 357 Creative Commons License 2022.08.04 -7 0 94944

Pedig ma este is jön egy ismertető cincin!..🙂🐀

De mintha azt ìrtad volna,-hogy ki  X-eltél?

🤣🤣..Kis hazudós!

Az alsó Colt-ról fogok írni neked!...🤭👍😊

Előzmény: ZoliD65 (94941)
-remény- Creative Commons License 2022.08.04 -2 0 94943

-remény- Creative Commons License 2022.08.04 -1 0 94942
ZoliD65 Creative Commons License 2022.08.04 -6 8 94941

Hiába teszed-nem olvastam el a marhaságod, a nevelést meg a veled egykorúból keletkező utódoddal csináld..... ne velem .
Ne játsz T-rexet ha kisegér vagy . 

Előzmény: python 357 (94933)
exhighand Creative Commons License 2022.08.04 -2 6 94940

Hát most bizonyította az 1cm-en belüli szórást. Egy magyar újságíróval. No komment.

Előzmény: loksi-67 (94923)
exhighand Creative Commons License 2022.08.04 0 6 94939

Hogy más is értse. A létező legkeményebb csapást kaptam, ami lövőt egyáltalán érhet. 

Azért, hogy ne kelljen a fegyver beállítása közben a lőlapot behozogatni, azt a módszert választottam, hogy csak az utolsó lövéseket igyekeztem megjegyezni - és azokra fejben csoportszórást használni.

Így a lőlapba vagy 100 lövés került, ami azért nem volt zavaró, mert ugye csak az utolsó 5 képzelt szórásközéppontját igyekeztem megbecsülni.

A ti megbecsült lövésztársatok pedig eközben az én lőlapomba lövögetett titokban. Piszkos nagy kandúrokat és amikor már nagyon dühöngtem, akkor néha egy-egy tizest.

Átdühöngtem vagy két órát.

És ez az ember erre a cselekvésére büszke. Ez kb az a szint, amikor pincér beleköp a levesbe, mielőtt kihozza. 

szimizso1 Creative Commons License 2022.08.04 -1 0 94938

Fóti Magnum lőtéren van/volt egy 50-es BMG. Ott lőhetsz vele. Utána kéne nézni :-)

Előzmény: Vz-58 (94930)
python 357 Creative Commons License 2022.08.04 -6 2 94937

😀☝️Egyenlőre ezt találtam!

A többit keresem még!..

Állításom egyik fele bizonyítva!

Te már sokszor céloztál (mellé) emlékszel?..:)

Lent a gödörben.

Lőttél a szélen egy fég csőletörőssel.

Elkezdtél lőni,persze szanaszét,egy no name gagyi távcsővel,aztán egyszercsak jöttek a belső tízesek egymás után!..😀😀

Ott hümmögtél,-hogy ezt nem értem!..

Aztán megint szanaszét, aztán megint csak tízesek..De akkor már hangosan röhögtem!

Te megszámoltad a találatokat és rájöttél hogy valami turpisság van a dologban!

Rám néztél,-és leesett a tantusz,hát nem örültél neki!..:-D

A túloldalról az Anschütz 2001PCA-val átlőttem,-hogy legyen màr pár telitalálatod is a sok kandúr között!..

Akkor emlékszem,....kicsit csodálkoztam is a reakciódon,-furcsa volt a kiakadásod,-hiszen csak egy tét nélküli buli lővészet volt,-de azóta rá jöttem!..:)

Az idegesített fel,-hogy mennyivel jobb technika volt nálam,mert te azt akartad bebizonyítani,-hogy egy olcsó puskával és egy gagyi távcsővel

is lyukba lyukat lősz 25 méteren!..

Hát végülis sikerült,-volt pár szép belső tízes "találatod" is!..😀🤣🥂🥂🍻

Előzmény: exhighand (94936)
exhighand Creative Commons License 2022.08.04 -2 1 94936

Erre próbáltam célozni én is pár sorral lejjebb.

python 357 Creative Commons License 2022.08.04 -5 0 94935

😀😀....Igazad van,-de én arra asszociáltam,-hogy a Zoli szereti a lövészetet,és amit lő,-abban ért el sikereket,és a  pisztolyos lővészet is lősport,tehát rokon műfaj!..:)

Ha esetleg rászánom magam,-és megválok tőle

akkor a tiéd!..:-D

Mivel te jelentkeztél rá először!..:)

Előzmény: Vz-58 (94910)
python 357 Creative Commons License 2022.08.04 -7 1 94934

Amúgy ki beszélt sziluettről?..;)

25 méteres kiskaliber versenyszámra tervezték a 208-at...

Sok évig tartotta a pontossági világcsúcsot!..

Gondolom erről se hallottál?..

De hamarosan felteszem ide a leírást róla!..

Az összes éles fegyverem történetének utána olvastam több szakkönyvből...🙂☝️

A Ferenczi Ági is azzal lőtt,-és ért el komoly sikereket az UTE-ben nemzetközi versenyeken is!..

Neked külömben sem bizonyítok semmit komám!🙂🙂

Egyszer találkoztunk, 2014 szilveszterkor,-akkor levertelek!..:)

Ennyi nekem elég!..😀

python 357 Creative Commons License 2022.08.04 -9 0 94933

🤣🤣...Csak neked ömlengek Zoli!..🤣🤣☝️

A te kedvedért!..

Nevelő célzattal!

Hogy tudd,-hol állsz a táplálék láncban!..:)☝️

Előzmény: ZoliD65 (94927)
python 357 Creative Commons License 2022.08.04 -8 0 94932

🤣🤣☝️..Most már tényleg kikeresem az adatot 

a könyvből,-ami leírja a sztorit az egy centiről..

8-10 könyvet kell átnyálaznom,-de kikeresem!..

Égni fogsz attól tartok!..;)

python 357 Creative Commons License 2022.08.03 -9 0 94931

Szia Zolika!..🤗

Újabb fegyver bemutató következik,melyett már alig vártál,-gondolom!..🤭

Paraordnance 18/9 LDA az előadás tárgya!..

Az LDA Light Double Action-t jelent,-azaz könnyű kettős működést.

A 18/9 azt jelöli,hogy 18 lőszer fér a tárba 9-es parából.

Ez LDA rendszer azt jelenti,-hogy hogy a szán hátrahúzásakor

a kakas megfeszíti a fő rugót,de a kakas vissza kiséri a szánt alaphelyzetbe.

Az els.billentyűt egy nagyon vékony tekercsrugó ellenében meghúzva kb. fél kilós sütéssel lehet a lövést kiváltani!..

A céget Ted Szabó alapította,-de sajnos pár éve meghalt,-és a cég neve is megváltozott!..

És akkor most jöjjenek a fotók:

Remélem tetszett a bemutató,-holnap újra jelentkezek a híres Colt Pythonnal!..😊✌️☝️🤗

Vz-58 Creative Commons License 2022.08.03 0 0 94930

Hát relative igazad van, bár a 388 is szerintem a mostani viszonylatban karcolja a 3e/darab áron....Tényleg felesleges, 1 pálya sincs rá, 2 egy 30 as caliber barmelykével gyönyörüen lehet operálni....

Biztam benne esetleg hogy nem vagyok tájékozott, és változott volna a szabály, meglepett hogy egy 50 nes figyel egy fegyverboltban, eladó de nem nekünk😂😂😂

Előzmény: robertó69 (94929)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.03 0 0 94929

Viszont, relatíve olcsó hozzá a lőszer. :-)) Legalább is, a hadiból CIP-esített. Legutóbb 3.000.-Ft alatt sikerült venni bótban darabját.

A .410 Rigby meg 83.000.-Ft/ 20 db áron volt. Még jó, hogy lehet kapni! :-)))

Előzmény: szimizso1 (94924)
Vz-58 Creative Commons License 2022.08.03 0 0 94928

Jo csak ez 1000m többet tud mint egy 388 as torkolatnál😂😂😂😂😂😂

Előzmény: robertó69 (94922)
ZoliD65 Creative Commons License 2022.08.03 -7 5 94927

Képes voltál végigolvasni az ömlengését ? 
Dícséretes, Én Már le.......  
Nem fog Tatabányára utazni hogy bemutassa  lever mindenkit is sziluettben :)   
Nem olyan bátor mint frodóék , Ők legalább elhagyták a megyét . 

robertó69 Creative Commons License 2022.08.03 0 0 94926

"...ha a 208s 1 centit tudna szazra minden sziluettlövö azt hasznalna...."

Látod, milyen felületes vagy? Azért nem használják ezt a típust, mert tilos az állítható kézél támasz!

Ha meg leszerelnék róla, már nem tudná 100 m-en az 1 centis szórást! ;-)))

jkoenig Creative Commons License 2022.08.03 -1 3 94925

"Emberek, túltoltuk!!!!"😁

Merjünk nagyot álmodni és mondani!😜

szimizso1 Creative Commons License 2022.08.03 -2 1 94924

Jajj! Most letörtem, mint a bili füle! :-) Öt percen belül vennék egy legálisat euróban vagy forintban ;-)

Előzmény: robertó69 (94922)
loksi-67 Creative Commons License 2022.08.03 -1 9 94923

"A 208S modell pontosságára jellemző,hogy befogva állványba 100 méteren 1 centin belül volt a szórása Eley Tenex lőszerrel!."

ez a maniakus hazudozas :-( 

megy a gyartoszalag eleynel es szortirozzak a löszert. ami az anschütz puskacsöböl 22 -24" (nem csak egy csöböl tesztelnek) 17-18mm tud szazra az megy tenexnek, a nagyobb szoras match-nek

ha a 208s 1 centit tudna szazra minden sziluettlövö azt hasznalna. erdekes mod a vb-n senki nem hasznal 208s-t. akkor hogy is van ez?

https://metallsilhuett.se/Inbjudan%20&%20Resultatlistor/WC2022/WC_2022_result_Finaly_220713%20.pdf

a 120-as hämmerli szabadpisztoly 10" csövel egyes töltessel tud kb 3 cm szorast szazra

Előzmény: python 357 (94909)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.03 0 0 94922

Ne álmodozz! Ezt a kalibert már az MDLSZ sem íratja be neked sportcélra! ;-))

Aztán meg mondjam, vagy mutassam, kik akar/ná/nak ilyen kaliberrel precíziós lőni?;-)

Analógiának ott a 6,35-.357-9mm-.45 kaliberű 100+J energiás légpuskás növényrészek...

Lehet, nem találja el vele herpeszes Ödönke a célt 200 m-ről, de ha mellé lő is, leszaggatja állványostól.:-D

Számtalan, jobb kaliber van precíziósra 1.000 m-ig...

Előzmény: szimizso1 (94920)
Faragó54 Creative Commons License 2022.08.03 -1 0 94921

Ugye ez a förmedvény nem egy 7,5 joulos légpuska. NEMÁ......

Előzmény: Vz-58 (94917)
szimizso1 Creative Commons License 2022.08.03 0 1 94920

Ezt vissza lehet venni 7,5J-ra? Mert akkor érdekelne! ;-)

Vz-58 Creative Commons License 2022.08.03 -1 0 94919

Na mindegy ez kilőve, mert ezt sport lövész nem kapja meg, csak kimondott oktatasi célra valami rátermet klubbnak.....

exhighand Creative Commons License 2022.08.03 0 1 94918

"A 208S modell pontosságára jellemző,hogy befogva állványba 100 méteren 1 centin belül volt a szórása Eley Tenex lőszerrel!. Sokáig tartotta a világycsúcsot a pontosságàval."

hajaj, ezért ez is világcsúcs valahol a maga nemében.

Vz-58 Creative Commons License 2022.08.03 -1 0 94917

Most gondold el mikor felálsz mellőle,és kezedbe veszed  és ezzel fordulsz a lövész vezető felé hogy beragadt😂😂😂😂

Város tul végében is bujnak, örökös kitiltás a lőtéről😂😂

Pedig csikol, ma már 3x hivtam a a havert mik a feltételei, fegyver szoba tuti kell, meg esetleg pór embernek ki e adják....

Előzmény: huta50 (94915)
Blekk Rájgó Creative Commons License 2022.08.03 -3 4 94916

Véletlenül "szarba" nyúlsz, rosszkor vagy rossz helyen. Vagy romlik az egészséged, nem tudod meglőni a minősítést, kiszuperál a sportorvos, máris bukod az engedélyt, vele együtt az összes fegyvert. Csak nagy bukóval lehet eladni, év végéig még van lehetőség gáz-riasztóra vagy muzeálisra alakíttatni. Milliók mennek a levesbe.

Egy elöltöltőt vagy <7,5J légest sokkal ritkábban koboznak el. 

Előzmény: picurgyu (94914)
huta50 Creative Commons License 2022.08.03 0 4 94915

Én is rá tudnám fagyasztani a mosolyt a sporttársaimra azzal a 22-essel, amikor töltve el kezdenék forgolódni vele a lőállásban. :-))))

picurgyu Creative Commons License 2022.08.03 -1 0 94914

Ezt fejtsd már ki bővebben ,hogy miért nem lesz egy éles lőfegyver sose a tulajdonosé ? 

Előzmény: Blekk Rájgó (94913)
Blekk Rájgó Creative Commons License 2022.08.03 0 0 94913

Gratula, szép darab!

Egy zavar csak velük, igazából sose lesz a tulajdonosé. Maradok a tömködős replikáknál, pont ezért. 

ZoliD65 Creative Commons License 2022.08.03 -7 5 94912

Jól tudod Bárki is vagy .... 
Az viszont téves következtetés hogy azért mert kipróbáltam és nem megy , Lehet nem is menne - ezt nem cáfolom látatlanban . 
egyszerűen Utálom a hangos dolgokat . 
+ a Tartásit HFT 16 miatt csináltam, Tűzfegyver vétele sosem volt tervben mikor 2018 telén elkezdtem az ügymenetet. 

ZoliD65 Creative Commons License 2022.08.03 -7 7 94911

" innentől csak az időm rabolod ,"
Még mindig nem megy a magyar .  
csapágyas embernek hiába mondom hogy szánalom amit csinál , úgysem fogja fel , csak ötlettelenül visszalöki a másikra . 

Vz-58 Creative Commons License 2022.08.03 -7 2 94910

Pitony ur😂😂

Azt hogy szereti???

Én momentán ugy tudom nem izgatja, csak a léges..

Volt is erről egy vita vagy 2 éve...

Mivel kipróbálta egy versenyen, gondolom nem jó száj izzel távozott a lövés eredmény után....

Bár azért azt tudni kell, aki pisztolyal eredményes szeretne lenni annak kezdőként mai visszonylatban, egy edzésen, még 22-es ből is minimum 3 doboz minőségi léges lövedék árát kell a homokdomba köpnie hetente 1-1-5 ora alatt csemdesen, de hát ezt se neked se roberónak nem kell ecsetelni....

Meg nem beszélve a komprumiszumok tömkelegéről, ha 5 próba lövés után idegen fegyverrel, ugy lehetel eredményes, hogy esetleg a lőlap köregység jobb, vagy ball, esetleg fölétartással vagy eredményes akkor oda kell lőni, ezt azonnal föl kell ismerni, na Zoli ilyen kompromiszumra hát nem fogékony, persze mikor saját fegyvered van az megint egy más történet...

Azt a 22 szivesen a nevemre iratnám ha ugy gondolod😂😂😂😂

Azzal ráfagyasztanám egy két sporttárs arcára a mosolyt versenyen...☝️☝️☝️😂😂😂😂😂

python 357 Creative Commons License 2022.08.03 -10 4 94909

🤣🤣....Te vagy szánalom Zolo,visszakereshető hogy mikor hogyan  milyen stílusban beszéltél másokkal..;)

🤗🤭...Ja,-majd elfelejtettem,- tudom, hogy odavagy a tűz fegyverekért,-ezért bemutatom neked egy másik kedvenc 22-es fegyveremet, a híres Hammerli 208S sport pisztolyt:

Egy hat kilós acéltömbből munkálták ki rengeteg munkafolyamattal,-ezért is volt nagyon drága,csak acélból diófa markolattal.

Azért álltak le a gyártásával,-mert nagyon munkaigényes volt,és egy jóval olcsóbb megoldást kerestek.

És megszületett a 280-as modell.Ebben már volt alumínium és műanyag bőven!.De jócskán olcsóbb is volt!

A 208S modell pontosságára jellemző,hogy befogva állványba 100 méteren 1 centin belül volt a szórása Eley Tenex lőszerrel!.

Sokáig tartotta a világycsúcsot a pontosságàval.

Ritkán lehet ma hozzájutni,az amcsiknál 3-4 ezer dollárt is elkérnek egy olyan állapotúért,mint az enyém! Az eredeti  három csősúly is megvan hozzá, szerszámok és két tár, stb.

Svájci minőség,- minden porcikáján látszik!.:)

Holnap egy másik fegyvert mutatok majd be neked,-mert látom,hogy a  hatása alá kerültél és mert csipázlak!..🤗😀

Remélem tetszett a bemutató!..🥰🐀

Előzmény: ZoliD65 (94908)
ZoliD65 Creative Commons License 2022.08.02 -7 8 94908

Látom nem megy a Magyar , Tolmács kell hozzá , innentől csak az időm rabolod , ezért kapjátok a savat a kövi sorban megint ..... 
"Szánalom,- ahogy érvelsz, beszélsz,lekezelsz nálad 30 évvel idősebb (Gyulus, Bandóbá,èn)"""  Szánalom ahogy  nem látjátok a fától az erdőt.
szánalom hogy korotoknál fogva várjátok a tiszteletet .... 
na ez szánalom . 

Menj szürke bolhácska keress magadnak mást. 

Előzmény: python 357 (94904)
python 357 Creative Commons License 2022.08.02 -11 1 94907

Zolikám!..🙂

Képzeld el,-nagyon rákaptam a dioptereres edzésre,amely eleinte szokatlan volt,de idővel

hasonló szórásokat értem el,mint a 25-szeres nagyítású távcsőves optikával!..:)

Az eszköz az FWB 600-as sorozat legfejlettebb,

abszorberrel is rendelkező puskája(603) volt

ami az egyik kedvencem lett az évek során!.

A pöttyre és a mellalak közepére hármat hármat lőttem,a fejre egyet( addigra már úgyis jobb létre szenderült szegény.....😃)

A lövedék JSB EE volt...

Az Anschütz diopter színszűrőjét a legvilágosabbra tekertem,az jött be a borús szeles tegnap délelőtti időjárásban!..

-remény- Creative Commons License 2022.08.02 -2 10 94906

Fijjúg!(?)    Felvetődött bennem egy kérdés,amit(azt hiszem)legpontyosabban itt lehet kitrgáyálni.

Egy lakás néhány évenkénti "kifestésének"(festés,mázolás,esetleg parkett bizbaszolás,illesmik) eliminálásával hány igényes légpuska árát lehet mekktakarítani? Tovább megyek:ha évtizedekig nem költök illesmire,(miért tenném?mert ugye "igényes" vagyok)mennyi "igényes" tárgyat lehet a puskák mellé összegyömöszleni a kevésbé szutykos sarkokba?

Kéretik,csak "szakértői segítséggel" segíteni!,nempedig össze-vissza számokkal,adatokkal dobálózni!,-)

python 357 Creative Commons License 2022.08.02 -37 0 94905

😊🤣...Esetleg ha a Janót örökbe fogadod Lacka?🤭

Amúgy is nagyon egy húron pendültök politikailag!  

Össze is illetek!...😊☝️

Előzmény: -remény- (94900)
python 357 Creative Commons License 2022.08.02 -37 0 94904

😀😀🤣☝️..Sárgaság ellen tudok ajánlani nagyon hatékony máj regenáló gyógyszereket Zoli!..

Szánalom,- ahogy érvelsz, beszélsz,lekezelsz nálad 30 évvel idősebb (Gyulus, Bandóbá,èn)

embereket akik ezerszer többet tettek le az asztalra mint te,-a "falusi titán",-aki még arra se képes,hogy egy bögyös kancát összeszedjen magának!..

Más:😀☝️

Nagyon érdekelne,hogy a két lőfegyverem közül

melyik tetszik jobban,-mert tudom,hogy nagyon

igényes vagy,.....-a forgótàras vagy a szekrénytáras?

Tudod ugye,- hogy melyik melyik?

A felső a forgótáras (S&W 686 Competitor)

az alsó szekrénytáras (SIG SAUER 226 X SlX Stainless)

Őszintén érdekelne ,-mert annyira adok a véleményedre!..🙏🏻😊

Válaszadás előtt arra kérlek,-vegyèl be valami nyugtatót légyszí,-nehogy elhatalmasodjon rajtad az ifjonti hevűlet,

és a tőled megszokott cizellált, kultúrált (🤣) stílusban válaszolj,ami mostanában (tesztoszteron túltengés, nőhiány) miatt jellemző rád!..

Szóval melyik  "slukker"  jön be neked,-melyikkel lőnél szívesen,mert akkor a gödörben esetleg

kipróbálhatnád a  neked tetszőt?..

Gyulus is ott lesz!...😉

Nagy levegő.... kifúj...és elszámolsz húszig,-aztán jöhet a válasz!. 😀✌️😊🤣🍻

Előzmény: ZoliD65 (94903)
ZoliD65 Creative Commons License 2022.08.01 -2 30 94903

Ki ? Én ? Még mindig te fűzöd az egyébként már kb 2 napja lecsengett hsz láncolatot  ...   Öngólt lőttél . 
Már ott frissiben elvéreztél. 
Nem irigykedem, ezt már 3x próbáljátok rám sütni , mindhiába .                                        
Mind 3x cáfoltam .  
ahogy ezután is .

Előzmény: python 357 (94902)
python 357 Creative Commons License 2022.08.01 -36 0 94902

🤣🤣✌️Dehogynem!..

Kiakadtál!..

Ne vedd a szívedre Zolo!..

Unatkozol,valld be?.

Majd számolj be a randiról!🤣☝️🥂

Sokunkat érdekel!.

Más:

A vagyontárgyakat,elfelejtetted,-csak miattad teszem fel!.😅👏

Pedig írtam!..:)

Te voltál az egyetlen,-aki szóvá tetted,-nyílván irigységből,amit Gyulus szóvá is tett!

Rengeteg dolgot fogok még feltenni Zolo,mert tudom,hogy csipázod!..🤣🤣☝️🍻

Előzmény: ZoliD65 (94899)
bosijani Creative Commons License 2022.08.01 -1 1 94901

nnna,most majdnem írtam valamit....  :-))

Előzmény: -remény- (94900)
-remény- Creative Commons License 2022.08.01 -2 0 94900

Fijjúg! Segíjjetek! Nemtom(nem olvasgattam az idevágó változtatásokat)Az új LMBTQXYZJKL törvények szerint köcsög fogadhat örökbe gyereket?

ZoliD65 Creative Commons License 2022.08.01 -7 33 94899

Én?? 

Nem én reagálok unalmamban a gagyi minuszos dumával egy xy idővel korábbi írásra mert unatkozom

majd utána jön a kisegér duma 

szerintem inkább az itt a szürke kisegér aki a vagyontárgyaival akar kitűnni a többiektől , mert másban nem tűnsz ki .

amiben meg kitűnsz és nem vagyontárgy  azon itt az értelmes userek vihognak😂

Előzmény: python 357 (94898)
python 357 Creative Commons License 2022.08.01 -35 7 94898

😀😅..Unatkozol Zolika a  falusi egyhangú magányodban?

Szinte nincs ember itt,-akivel nem rúgtad már össze a port!..

De te tudod!..:-D

Felőlem csinálhatod,- engem nem zavar!..😉

De ha megtalálsz,-akkor nyílván  reagálok!..

De ez a szépsége az internetnek!..;)

Mentálisan kicsit zavart vagy mostanában,-de 

beszélj róla,- ha tudok segítek neked természetesen!..

Hiszen puskás ember vagy te is!..;)✌️

Előzmény: ZoliD65 (94896)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.01 -1 3 94897

"A Király meztelen!" Mégis, sokan a szerencsétlen udvari bolondján röhögnek inkább...:-(

ZoliD65 Creative Commons License 2022.08.01 -7 31 94896

Akinek jelent bármit is az kicsit csapágyas .
Az nem mosdatlan ha én a sértéseket nem burkolom, az őszinte , LSD te: Mosdatlan stílus.... :"""Bő nyállal Zoló,-ahogy szoktad a falukocsma árnyékszékében a klienseknek!..😃👎""" 
te viszont  relatív szép szavakat emoji-k mögé bújva nyomod ,   na ez sumák, inkább nyers,nyílt vagyok mint sumák bármikor is .
se herkules se kisegér nem vagyok..... 
Mondtam már , mindenkinek jobb ha nem jön elő a rosszabb véglet . 

tojok bárkire aki nem csíp . 

Előzmény: python 357 (94894)
chato0078 Creative Commons License 2022.08.01 -16 3 94895

Úgy látom,elég nagy a Zsuzsika rokonsága.

Előzmény: picurgyu (94892)
python 357 Creative Commons License 2022.08.01 -35 5 94894

De de sokat jelent!..😃🤣

Itt sokan nem csipáznak téged a mosdatlan stílusod miatt!..

Herkules látszatát kelted,-oszt egy vézna kisegér vagy ebben a fene nagy virtualitásban!...👊👏👍🍻🐀🐀🐀

Előzmény: ZoliD65 (94869)
python 357 Creative Commons License 2022.08.01 -33 0 94893

😅😅😅✌️..Mintha  egypetéjű ikrek lennének!...

Előzmény: picurgyu (94892)
picurgyu Creative Commons License 2022.08.01 -17 2 94892

Azért csak hasonlítanak egymásra szép Zsuzska és Ricsi nem ? 

Előzmény: Törölt nick (94891)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.01 -2 1 94891

Gábriel arkangyal smúzol a Teremtőnek:

- Uram, hatalmas tett volt, amikor a semmiből megteremteted az egész Univerzumot!

- Hááát, az a Keith Richard nevű fickó már ott volt előtte is...

Előzmény: picurgyu (94889)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.01 -1 6 94890

picurgyu Creative Commons License 2022.08.01 -16 2 94889

picurgyu Creative Commons License 2022.08.01 0 2 94888

Szlovákiából tudtam volna venni sokkal olcsóbban fát de csak szálban szállítva . A Tornaljai vadászboltos havernak a barátja az ottani erdészet vezetője . A problem az volt , hogy a barátnőmhöz csak kis kocsi tudott bemenni az úton .

Előzmény: huta50 (94887)
huta50 Creative Commons License 2022.08.01 0 2 94887

A múlt héten, 38000 Ft-ért vettem az akácfa, erdei m3-ét, az erdészettől, szállítással együtt. 

Egy héttel előtte is vettem ami 33 000 Ft volt.

Lehet, hogy most már ismét drágult. :-(

Előzmény: picurgyu (94882)
bando53 Creative Commons License 2022.08.01 -1 1 94886

Csak kíváncsiságból ajánlottam a faszinak a fizetési feltételemet, 100% ban tudtam, hogy gyorsan tovább áll.

Előzmény: klenó1 (94885)
klenó1 Creative Commons License 2022.08.01 0 2 94885

Még úgy is becsapott volna. Az első átverés úgy kezdődik, hogy m3-re veszi és utána súlyra adja a fát. Talán ez a legnagyobb átverés, nem tudjuk mennyi víz van benne.

Előzmény: bando53 (94883)
picurgyu Creative Commons License 2022.08.01 0 2 94884

Előzmény: jkoenig (94878)
bando53 Creative Commons License 2022.08.01 0 1 94883

Régebben nálam is bepróbálkozott egy ilyen faárús, de nagyon gyorsan köszönés nélkül otthagyott, amikor elmondtam a fizetési feltételemet, hogy akkor  lerakás előtt  irány a hídmérleg, lerakás után  megint irány a hídmérleg és csak akkor fizetek! 

Előzmény: picurgyu (94882)
picurgyu Creative Commons License 2022.08.01 -1 2 94882

A szomszédom is fával tüzel és gázzal segít rá . Beleszaladt ő is egy jó fa vásárlásba . Hozott neki egy csákó egy platós ZUK-al akác gallyfát amire azt mondta 30 mázsa ő meg elhitte . Hiába mondtam neki hogy gallyfából 30 mázsa max egy billencs IFA platójára fér fel .

Előzmény: bando53 (94879)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.01 0 1 94881

Ez eredetileg tevével van, a vége pedig: "és akkor mi mi a fenét keresünk a Nyíregyházi Állatkertben?"

Előzmény: -remény- (94826)
robertó69 Creative Commons License 2022.08.01 0 4 94880

Előzmény: bosijani (94872)
bando53 Creative Commons License 2022.08.01 -1 0 94879

Én az Északerdő RT.-től szoktam közvetlenül vásárolni a tűzifát 3 m-es rönkökben. A szállítólevélen minden rönk mérete látható és utána mérhető!

Lehetőleg friss vágású tölgyet, mert azt könnyebb felfűrészelni a kazánnak megfelelő méretre. Saját magam szeretem felfűrészelni mert az egy jó erőnléti edzés még így 70-en is. Szabadban tárolom, így rövid idő alatt kiszárad, de az elmúlt évből mindig visszamarad száraz vágott 3-4 m3-l kezdem, amíg az elfogy megszárad az új vágás. 

Soha sem vásárolok "tűzifát tessék" szállítóktól, pontosan a viták elkerülése véget.

Előzmény: Erdész59 (94877)
jkoenig Creative Commons License 2022.07.31 0 3 94878

A viták nem a tizedköbmétereken vannak, hanem amikor a" becsületes "fakereskedők 3 m3 áráért 2 valódi m3-t szállítanak tipikusan. Az átlag vevő ezt sajnos simán benyeli, vita akkor van amikor valakiből nem ilyen könnyű 

majmot csinálni.

Előzmény: Erdész59 (94877)
Erdész59 Creative Commons License 2022.07.31 0 1 94877

Egy erdei m3 1mx1mx1.75m,de ez csak 1m hosszúságú fára vonatkozik.Ha ezt felvágod ,hasogatod és feldobálod egy kocsira,futóra akkor a térfogata kb a duplájára növekszik, de ettől ez marad egy erdei m3. Így könnyen tudod ellenőrizni, hogy mennyi fát vettél. Viszont ha kézzel össze van rakva,forgatva a hasított fa,akkor a térfogat csökken...és itt kezdődnek a viták!

Üdv! 

pityy palko Creative Commons License 2022.07.31 0 0 94876

Na tessék! A térfogat csökken, az ár nő!:-) Idén lemérem cantival!

Előzmény: bosijani (94875)
bosijani Creative Commons License 2022.07.31 0 0 94875

az csak 1.70

Előzmény: pityy palko (94874)
pityy palko Creative Commons License 2022.07.31 0 0 94874

Nekem akác eseléket hoznak 45.000.-ért ami 1 erdei m3, azaz ténylegesen 2 m3. Tavaly 25.000.-volt. :-(

Előzmény: bando53 (94871)
bosijani Creative Commons License 2022.07.31 0 0 94873

dokszor=sokszor

Előzmény: bosijani (94872)
bosijani Creative Commons License 2022.07.31 0 0 94872

nekem olyan 3-4 köb megy el,puhafából. egy szint,90nm. mondjuk,dokszor nem vagyok itthon...

Előzmény: bando53 (94871)
bando53 Creative Commons License 2022.07.31 0 0 94871

35 eft/m3 lesz bizony, de azzal a legnagyobb hidegben is tudom a +24 C fokot folyamatosan biztosítani, míg a gázzal max+ 22 C fokot lehet biztosítani mivel a gázkazán paraméterei  erre képesek., ezért csak időszakosan temperálásra használom.

Előzmény: bosijani (94867)
bando53 Creative Commons License 2022.07.31 0 0 94870

A 460 nem m2, hanem a nettó fűtött légköbméter. A falak nélküli  nettó pontos alapterület 2 x 90 m2 x 2,6 m = 468 lm3

Azaz 2 db kölönálló lakást kell fűtenem.

Előzmény: pistidiana48/52 (94868)
ZoliD65 Creative Commons License 2022.07.31 -6 26 94869

-Az nem jelent semmit 🤡ok aggatják .

-mondom én hogy rossz a memóriád, egy korábbi odavisszára sem emlékszel amire céloztam a kerekítéssel 😂 = megindt tévedsz.

kínosan bizonygatod az igazad,megint ízzadsz ,140 km-ről érzem .

Előzmény: python 357 (94860)
pistidiana48/52 Creative Commons License 2022.07.31 -1 1 94868

240-négyzetméter a két szint, ebben bene van a lépcsőház ami a 2 szintet összeköti (15-négyzetméter).Csak fával még nem fűtöttem,de ilyen árak mellet maradhat a csak gáz,legfeljeb nem lesz 25-fok,hanem kevesebb.JAH,30-négyzetméter szuterin is fűtve van, befűti a kazán,ez komoly 20-fok van lent.

460 négyzetméteres házadat,10 m3 fával ha kifűtöd, nagy gratula neked,na meg kis gáz hozzá, én elhiszem.

Előzmény: bando53 (94865)
bosijani Creative Commons License 2022.07.31 -1 0 94867

a tölgy is lesz vagy 35000/köb....

Előzmény: bando53 (94865)
pistidiana48/52 Creative Commons License 2022.07.31 -1 0 94866

95-ben én csináltam a kazánt,(akkor készült a fölső szint) tűztere 6-os kazánlemez, eddig még nem éget szét pedig csak lengyel szenet látott ,fát csak begyújtásra.(előtte gyári totya volt,1-szint tojásszénnel fűtve)4-éve köttetem be a gázt. Többivel egyetértek amit írsz.

Előzmény: picurgyu (94858)
bando53 Creative Commons License 2022.07.31 -3 1 94865

Én 90 %- ban fával fűtök az öntöttvas  ruszki kazánomban. A 10 % gázt csak akkor használom, ha nem vagyok otthon. Egy teljes fűtési idényben a 460 lm3-s kétszintes házamat 10 m3 tölgy tűzifával  kifűtöm. A bükköt azért nem szeretem, mert gyorsan leég, míg a tölgy regelre még bőven ad parazsat és így nem kell újra begyújtani, csak rárakni.

A lengyel szenet csak a silányabb barna szénnel felesben keverve szabad égetni, mert szétégeti a kazánt!

Előzmény: pistidiana48/52 (94853)
python 357 Creative Commons License 2022.07.31 -32 0 94864

Akkor te is kb.annyit használsz el gázból, villanyból, mint én Gyulus!.:)

Bőven alatta vagyunk a limitnek!..:)

Szeptemberben megint nyugdíjmelés,-jut eszembe!....☝️😀

Ihajj-csuhajj!...🙏🏻👏✌️😀👍🍻👊🥂

Előzmény: picurgyu (94861)
bosijani Creative Commons License 2022.07.31 -1 1 94863

az a jó,hamar felfűti a cserepest,oszt az tartja a hőt.nem használok keményfát,nekem nem vált be.

Előzmény: picurgyu (94859)
picurgyu Creative Commons License 2022.07.31 -1 0 94862

Ja csak mondom az előbbi fogyasztásaimhoz hogy ezek túl számlázott átalány díjak és az idén az áramszolgáltatótól már kaptam két hónapban 0-ás  számlát .

Előzmény: picurgyu (94861)
picurgyu Creative Commons License 2022.07.31 -1 0 94861

Nálam úgy néz ki a villany meg a gáz , hogy 1762 köbmétert használok évente gázból és a rezsicsökkentett az 2523 köbméter . Villanyból 759 kWó-át és a rezsicsökkentett 1518 kWó .

python 357 Creative Commons License 2022.07.31 -35 0 94860

Mínusz 7-est egyből  kaptál lűtyőkém!..😃

Amúgy jó duma a "kerekítettem"...

szóval,mint tyúk az ABC-hez..tartom továbbra is!..:)

Amúgy az öregedéssel a "RÖVID" távú memória romlik először nagyokos!....

Ma nem remekeltél Zolo,-se a választási törv.

ismeretével,-sem az "öregedés okozta memória zavarok" témakörével kapcsolatban!..😊✌️Disznókat megetetted már?...

A reggeli szórást elmulasztottad...

Előzmény: ZoliD65 (94857)
picurgyu Creative Commons License 2022.07.31 -4 1 94859

Baxhatjátok a fenyőfa gerendáitokat az csak gyújtósnak jók mert ellobbanak mint a gyufaszál !

Előzmény: pistidiana48/52 (94855)
picurgyu Creative Commons License 2022.07.31 -4 3 94858

Baxhatod a vegyes tüzelésűdet mert lengyel , cseh barnaszenet már nem fogsz kapni mert mind le van kötve nincs beszállítás Magyarországra

. Kazasztánból lehetne barnaszenet behozni de a fax uniós  embargó miatt vasúton Oroszországon át nem  csak kerülő úton tengeren lehetne ami a költségeket feltornászná ! Lengyel fekete szénnel nem lehet vegyes kazánba fűteni mert szétégeti . Marad a magyar lignit aminek a fűtőértéke szar és a két bánya közül csak a Bükkábrányi ad el magán fogyasztóknak a Gyöngyös melletti csak a Márta vidéki  erőműnek dolgozik . Van még a bárhonnan talán beszerezhető szén de van egy kvóta , hogy 1 % kéntartalmú szenet már nem lehet behozni . A másik variáció a kazánodba a fa aminek az ára már most is a csillagos égben van és ez csak nőni fog év végéig ! Gratulálhatunk Ursulának meg a többi gyökér fax EU vezetőnek a szankciók miatt !

ZoliD65 Creative Commons License 2022.07.31 -10 28 94857

1- hiszed te azt ..
2- Kerekítettem,,, mivel a hosszútávú memoriád pocsék könnyebb azzal jönni hogy rosszul tudom ezt is ... 
3- A lényeg az hogy a  résztvevők közül a kedvencedre ikszelők száma nem= 2/3-al - ezt is levezettem már.... 
4- e sorra a válasz =az 1-es ponttal . 
Égeted magad . 

Előzmény: python 357 (94856)
python 357 Creative Commons License 2022.07.31 -35 0 94856

Nem értesz te ezekhez a nem bonyolult választási törvényekhez Zolo!..☝️🤣

A választásra jogosultak száma az egy dolog!

Az is kevesebb,-mint 8 millió,-egyébként!..

De a lényeg az,hogy hányan mennek el szavazni!..☝️🙂

Annyit értesz a témához,-mint tyúk az ABC-hez!.;)

Előzmény: ZoliD65 (94850)
pistidiana48/52 Creative Commons License 2022.07.31 0 1 94855

Ingyé lesz a fűtésed-)))majd kérek futárral ócccóóó gerendát-D....

Előzmény: bosijani (94854)
bosijani Creative Commons License 2022.07.31 -1 1 94854

cserépkályhám van,mindenevő...  :-))  max több bontást vállalok el. :-) de már van telephelyen vagy 5 köb gerendám.

pistidiana48/52 Creative Commons License 2022.07.31 0 2 94853

Szuterinban megvan a vegyestüzelésű kazán is,majd adok a környezettszennyezésnek Lengyel szénnel, eszt  akarták az únyíós zöldek nem?:)))

Előzmény: bosijani (94851)
pistidiana48/52 Creative Commons License 2022.07.31 -2 4 94852

Nem kellet volna a ruszkit szankciózni,svábok most sem bírnak a pi...jukal,ezért(is)szívunk mi is.

Kecóm 2 szintes, túllépjük rendesen gáznál/villanynál.

(tudomtudom, elkel adni és venni 1 lukat,arra elég:-)))

Nem politikáról firkáltam,még mielőtt valaki belém köt!

Előzmény: ZoliD65 (94850)
bosijani Creative Commons License 2022.07.31 -1 4 94851

Nincs gáz bekötve...a világpiaci ára pedig 120ft/köb.

Előzmény: python 357 (94849)
ZoliD65 Creative Commons License 2022.07.31 -7 28 94850

3 millió szavazó a 8 millió bázisból , LOL a "2/3"

Előzmény: python 357 (94846)
python 357 Creative Commons License 2022.07.31 -36 1 94849

🤣🤣👏... Feledékeny vagyol -é picinyem?

Tudod mennyi a gázfogyasztásom,' 5 ezer alatt, 

Télen több,de akkor is csak 8 ezer körül..

7-szeres gázár emelés!.🤣🤣🤣.

Mennyé már,-oszt vissza se gyere!..😀

102 Ft amit te is fizetsz a kormány jóvoltából te hálatlan!..

Ha Terép Tecső lenne a góré, no akkor lenne igazán magas a gázszámla!...;)

Világpiaci ár az 1200 Ft. köbmétere ha jól emlékszem!

Kicsit demagóg vagy,-de ezt is elnézzük neked!..☝️☝️😆

Előzmény: bosijani (94848)
bosijani Creative Commons License 2022.07.31 -1 28 94848

hát még a 7x-es gázár emelést, ugye?azt nemcsak látni.érezni is fogjátok! :-))))

Előzmény: python 357 (94846)
pityy palko Creative Commons License 2022.07.31 0 0 94847

Akkor ezért sem mindegy, hogy ki, milyen messzire tud lőni. A mai drónos világban senki nincs biztonságban, se támadó se védő, gondolom én. Mint a XX. századi nagy háborúk, ez is anyag csata. 

Előzmény: jkoenig (94844)
python 357 Creative Commons License 2022.07.31 -34 1 94846

✌️..Hát a kétharmadot a holdlakók is látták, sőt meg is ünnepelték Pisti!..

A 444.hu szerint a Marson tűzijátékhoz hasonló fényjelenségeket detektált a Hubble űrteleszkóp!..🤣🤣🤣🙏🏻😆😊

Ha nem hiszed,-járj utána!....😀☝️👏🙂

Előzmény: huta50 (94827)
jkoenig Creative Commons License 2022.07.31 0 3 94845

A jobban felszerelt gyalogsági alakulatok (pl. USA)is használnak orvlövész felderítő berendezéseket,

ezek nem radarok, hanem mikrofonos rendszerek, hogy a bejövő lövések irányát könyebb legyen behatárolni.

Előzmény: jkoenig (94844)
jkoenig Creative Commons License 2022.07.31 0 3 94844

Persze ehhez az kell hogy legyen ilyen radar, legyen jól kiképzett személyzet hozzá és készültségben legyen

az egész társaság hogy azonnal reagálhassanak a bejövő lövedékekre. Ha van ilyen radarod, elegendő számban, profi kezelőkkel, az ellenség vontatott tüzérsége nem sokat lőhet, utána gyorsan vége lesz.

Előzmény: jkoenig (94843)
jkoenig Creative Commons License 2022.07.31 0 3 94843

Ballisztikai radarral. A röppálya pár mért pontjából elég pontosan meghatározható a kilövés helye.

Előzmény: pityy palko (94842)
pityy palko Creative Commons License 2022.07.31 -2 0 94842

Tényleg, hogyan mérik be az álgyúkat? Önjáró tarackos volt a kollégám, mesélte, hogy megálltak, leadtak egy sorozatot, aztán sipirc. miből, hogyan lehet tudni, hogy honnan lőnek? 

Előzmény: bando53 (94839)
ZoliD65 Creative Commons License 2022.07.31 -6 14 94841

valaki elcseszte a leltárt . 

Előzmény: -remény- (94840)
-remény- Creative Commons License 2022.07.31 -1 1 94840

Valahol olvastam,hogy az ígért 90 darabból,már 89-et leszállítottak usákok ukiknak,

Elméláztam,hogy abban a bánatban kallódott el a maradék 1 rohadt darab?Azzal külön hajó ,netán hajókaraván indul az amerikai kontinensről Európába?Netán újra "építik" a berlini légihidat? ;-DDD

89:1!!!Ollankis életszerű!Hát nem?      (nem!)

Előzmény: jkoenig (94833)
bando53 Creative Commons License 2022.07.30 -1 2 94839

Nem delelhetnek világba, mert rövid időn belül tovább kell állniuk, mert bemérik őket és akkor nincs több vodka!

Előzmény: -remény- (94836)
-remény- Creative Commons License 2022.07.30 -2 0 94838

;-DDDDD

Előzmény: jkoenig (94830)
-remény- Creative Commons License 2022.07.30 -1 1 94837

Már az sincs kicsukva!;-DDD

Előzmény: mzoli02 (94834)
-remény- Creative Commons License 2022.07.30 -1 1 94836

Te Bandó! Biztos,hogy ezek akkor sem akadnak el,ha nem NATO kompatibilis a "töltőautomatákba"adagolt vodka? ;-)

Előzmény: bando53 (94835)
bando53 Creative Commons License 2022.07.30 0 2 94835

Bezzeg a ruszki 2SZ3 Akacija 152 mm-s önjáró taracknak nincs töltőmechanikai problémája, mert a 6 fős személyzet a hátsó ajtón keresztül kézzel adogatja a lőszert. 

Előzmény: jkoenig (94833)
mzoli02 Creative Commons License 2022.07.30 0 1 94834

Nem lehet ezt is az Umarex gyártja már?

Előzmény: -remény- (94829)
jkoenig Creative Commons License 2022.07.30 0 2 94833

A másik szuperfegyvernek, az oroszok ostorának, Moldávia búbánatának ,az M777 taracknak is hasonló problémái

támadtak ( nem bírja ha sokat lőnek vele) állítólag, persze lehet hogy ez csak orosz propaganda....😁

pistidiana48/52 Creative Commons License 2022.07.30 0 2 94832

Nem baj ha sz..r,csak drága legyen:-)))ruszkinak meg izzik a csöve, aszt semmi baja....

jkoenig Creative Commons License 2022.07.30 0 2 94831

Lieber Szerhij, a használati utasítás legfeljebb napi 100 lövést enged garantiemassig, so bitte nicht hivatkozzon

az " élethalálharcra", danke!

Előzmény: jkoenig (94830)
jkoenig Creative Commons License 2022.07.30 0 1 94830

A töltőmechanika túlzottan igényve van véve, viszont az oroszok nem töltenek, csak lőnek!😜

-remény- Creative Commons License 2022.07.30 0 3 94829
huta50 Creative Commons License 2022.07.30 -2 4 94828
huta50 Creative Commons License 2022.07.30 -3 32 94827

Vannak a Holdról is látható "óriási" győzelmek, és vannak a lilaködön keresztűl is látható hazugságok, átverések. :-)

Persze van az a pénz, na meg IQ, ami miatt átláthatatlan az a köd. :-)

-remény- Creative Commons License 2022.07.30 0 3 94826

Mit leltem,így kora reggel?;-)

jopek13 Creative Commons License 2022.07.29 0 0 94825

Semmi gond, azert köszi mégegyszer.

Előzmény: chato0078 (94824)
chato0078 Creative Commons License 2022.07.29 0 0 94824

Valóban.Bocs!

Előzmény: jopek13 (94823)
jopek13 Creative Commons License 2022.07.29 0 0 94823

Ez D66 szerkezete.

D6 pisztoly erdekelne.

Előzmény: chato0078 (94821)
jopek13 Creative Commons License 2022.07.29 0 0 94822

Köszi szépen.

Az enyém nem ilyen.

Az elsuto billentyu elott van 2 csavar.

Igazábol az erdekelne melyik mire valo.

Előzmény: chato0078 (94821)
chato0078 Creative Commons License 2022.07.29 0 0 94821

Nem a legjobb képek és csak ennyi van.

Előzmény: jopek13 (94820)
jopek13 Creative Commons License 2022.07.29 0 0 94820

Sziasztok Diana mod6 elsutőszerkezetéről tudnátok képet feltenni ?

pityy palko Creative Commons License 2022.07.29 -3 2 94819

Az értelmes beszéd hiánya hamar feltűnik ott, ahol nagyítóval kell keresni. :-))

Előzmény: Törölt nick (94813)
-remény- Creative Commons License 2022.07.29 -1 2 94818

TMK-s Creative Commons License 2022.07.29 -1 2 94817

nedolaci Creative Commons License 2022.07.29 -2 5 94816

pityy palko Creative Commons License 2022.07.29 -1 0 94815

Kösz az infót! Rókafegyver esete óta, kicsit aggódós lettem. Jó egészséget neki! :-)

Előzmény: Flexon-beton (94814)
Flexon-beton Creative Commons License 2022.07.29 0 0 94814

Tíz napja Nála dolgoztunk, építkezik, nem ér rá fórumozni gondolom.

Előzmény: pityy palko (94811)
Törölt nick Creative Commons License 2022.07.29 0 0 94813

Igen, nekem is feltűnt...

Előzmény: pityy palko (94811)
-remény- Creative Commons License 2022.07.29 0 0 94812
pityy palko Creative Commons License 2022.07.29 -1 0 94811

Tud valaki valamit Fricu1-ről? Már június 22-óta nem írt semmit!

-remény- Creative Commons License 2022.07.29 -1 2 94810

Ééédes kis "apróság":

Törölt nick Creative Commons License 2022.07.29 -2 0 94809

Ennyiért már időgépként is kéne funkcionálnia.

Előzmény: picurgyu (94808)
picurgyu Creative Commons License 2022.07.29 -1 1 94808

Az semmi ! Veszel egy Rolex Daytona Meteorit White Gold karórát 37 934 336 Forintért és a kisújjadra akasztva hazaviheted .

Előzmény: -remény- (94807)
-remény- Creative Commons License 2022.07.28 -2 1 94807

Ezt most leltem;-D     ;-(

robertó69 Creative Commons License 2022.07.27 -1 1 94806

- Böllér úr! Maga oda szúr, ahová néz?

- Igen!

- Akkor várjon egy kicsit, mert gyorsan helyet cserélek a disznóval!

Előzmény: picurgyu (94805)
picurgyu Creative Commons License 2022.07.27 -2 3 94805

bando53 Creative Commons License 2022.07.26 -1 1 94804

Könnyen lehet, hogy időnként gázfelhő csapna fel némelyik "H"-ban!:-))

Előzmény: -remény- (94802)
bando53 Creative Commons License 2022.07.26 -1 1 94803
-remény- Creative Commons License 2022.07.26 -1 0 94802

https://hvg.hu/itthon/20220726_gazpisztoly_lovoldozes_jahn_ferenc_korhaz

Te Úr isten!Ha mindenki lődözésbe kezdene,aki nincs megelégedve a kórházi ellátással............

-remény- Creative Commons License 2022.07.26 -1 0 94801

Kairóban egyszerre tartották a zarab liga buliját,meg a vívó világbajnokságot!

Ez azééé sejtethet valamit nem? ;-)

Előzmény: huta50 (94800)
huta50 Creative Commons License 2022.07.26 -2 6 94800

Már lassan 13 éve mindíg van akivel harcolni kell.

Vajon mikor tudjuk lerakni már a fegyvereket, mert most úgy nézünk ki mint az indiánok .
Állig fel vagyunk fegyverkezve a seggünk meg ki van. :-)))

-remény- Creative Commons License 2022.07.26 -1 5 94799

bando53 Creative Commons License 2022.07.26 0 1 94798

Nagyon jóóóóóóóóóóóóó!:-))))))

Előzmény: huta50 (94797)
huta50 Creative Commons License 2022.07.26 -1 6 94797

-remény- Creative Commons License 2022.07.25 -1 4 94796

-remény- Creative Commons License 2022.07.25 0 3 94795

Én meg még a mindenféle szervező-rendezőknek is!!!,-)

Előzmény: Gyümölcsfás (94793)
TMK-s Creative Commons License 2022.07.25 0 3 94794

Én is szeretnék gratulálni a VB. dobogósainak és résztvevőinek. Szép volt fiúk - lányok!

Gyümölcsfás Creative Commons License 2022.07.25 0 4 94793

Csatlakozom.

Gratulálok minden résztvevőnek!

Előzmény: bando53 (94792)
bando53 Creative Commons License 2022.07.25 -2 6 94792

ŐSZINTÉN  GARTULÁLOK   A   2022. ÉVI  HUNTER  FIELD VILÁGBAJNOKSÁGON RÉSZT VEVŐ MINDEN MAGYAR VERSENYZŐNEK!

KÜLÖN IS GRATULÁLOK AZ 1. HELYEN GYŐZTES MAGYAR CSAPAT TAGJAINAK!

Gyümölcsfás Creative Commons License 2022.07.25 0 0 94791

Köszönöm.

Zolinak is.

Előzmény: robertó69 (94790)
robertó69 Creative Commons License 2022.07.25 0 0 94790
Előzmény: Gyümölcsfás (94782)
huta50 Creative Commons License 2022.07.25 0 2 94789

De legalább volt. Ma hat kúton jártam, és nem kaptam. Azt mondták, hogy csütörtökön lehet, hogy lesz.

Az kizárt, hogy drágul, mert nem hozhattott ilyent a világ f...ról is látható győzelem.

Nem jó a szemed,biztos rosszúl láttad. :-)

Előzmény: -remény- (94784)
jopek13 Creative Commons License 2022.07.25 0 0 94788

Sziasztok tudnátok linket küldeni ,hol nézhetek meg szériaszám alapján mikor gyártották ég Diana 6 os légpisztolyt?

huta50 Creative Commons License 2022.07.25 0 3 94787

Valahol olvastam.

Régen :

Elfogyott a pénzünk, csináljunk egy kis lecsót.

Ma:

Csináltunk egy kis lecsót, és elfogyott a pénzünk. :-)

Előzmény: robertó69 (94780)
huta50 Creative Commons License 2022.07.25 0 1 94786

Köszönöm Robi, valóban 3 ponton múlott a dobogó .

Igazi világbajnoksághoz méltó pálya volt, még nem lőttem ilyen erős pályán.

Előzmény: robertó69 (94778)
ZoliD65 Creative Commons License 2022.07.25 0 0 94785
Előzmény: Gyümölcsfás (94782)
-remény- Creative Commons License 2022.07.25 -1 0 94784

ÖMV kúton 7700 JÓ magyar forint volt Pénteken.;-(  Hiába na! Drágult az orosz FÖLDgáz!

Előzmény: bepi2 (94781)
bepi2 Creative Commons License 2022.07.25 0 0 94783

Hiába! Meglátszik kinek megy jól a sora!!!:):):)))))

Előzmény: -remény- (94779)
Gyümölcsfás Creative Commons License 2022.07.25 0 0 94782

google-ban keresem a végeredményt, de nem találom.

Tudsz linket, vagy nincs még hivatalos?

Előzmény: robertó69 (94778)
bepi2 Creative Commons License 2022.07.25 0 0 94781

Ha kapsz is PB gázt 7500 ft körül van 

De már nem fér bele egy palackba csak 10,9 kg.

Már a gáz se olyan mint régen. 😪😃

Előzmény: huta50 (94777)
robertó69 Creative Commons License 2022.07.25 -1 1 94780

250 volt ma a dinnye a kisboltban. Volt bőven. Vettem egy szép nagy darabot. Félbarna kenyérrel megleszek belőle egy darabig.;-)

Meg 350-ért vettem tököt. Most reszeltem le az utolsó darabját. Kapros tökfőzelék lesz belőle a héten, némi fasírttal. Mondjuk, a dinnye se sokban különbözött tőle ízben...;-)

Lecsóra nekem nem futja: ahhoz minimum bányász nyugdíj kellene! ;-))))

Kifogytam a lisztből, rizsből olajból. Ezeket egyszerre, a Pennyben szoktam megvenni, az van hozzám legközelebb, gyalog.

Nem sokat, csak mindből 2-3 kilót, litert- nekem sokáig kitart. Most nem merek elmenni vásárolni, mert azt hiszik spajzolni akarok, mint a sok elmerokkant a covid alatt...:-D

-remény- Creative Commons License 2022.07.25 -2 0 94779

Jobb is,hogy nem főz lecsót!Ahhoz kenyér kellene. Valami szeletelt fél kilós staneclis dógot szoktam kapni nejtől,mert az Ő illen-ollan kiőrlésű borzalmaitól skarlátot kapok.Ennek az én kenyeremnek az ára ma 800 forint!Egy igen egyszerű számtanpélda elvégzése után azonnal megérkezik a választások eredménye: '1Kg.kenyér ára  1600 JÓ magyar forint!

robertó69 Creative Commons License 2022.07.25 0 1 94778

Gratula neked is! Egy darabig úgy látszott, hogy dobogós vagy..aztán Zsiga Mester begyorsított...

Gratula neki is ezúton!

huta50 Creative Commons License 2022.07.25 -1 3 94777

Elküldött a feleségem, hogy hozzak óccó' tejet egy karonnal, meg a lecsó főzéshez PB gázt.

A tejből nem adtak csak hat darabot, ezért vettem másik hatot a nem élelmiszer jegyesből. :-) 

Palackos gáz meg nem volt a benzinkúton.

Gondoltam, ha már itt vagyok akkor megtankolok az óccó' benzinből is, hát az se volt.

A benzinből is vettem a drágábból, de sajnos a feleségemnek nem tudtam megmagyarázni, hogy lecsót miért nem tud főzni, pedig meg van védve az egész világtól  :-)

robertó69 Creative Commons License 2022.07.25 -1 0 94776

"...Csak valamelyik futárcéggel vagy egy pizzériával..."

Ez így, ebben a formában nem teljesen igaz! Ha állandóan csak egy cégnek állítasz ki számlát, vagy szemmel láthatóan egy cégnek a döntő többségét: ezelőtt évekkel is már a bukovári kategóriába tartozott!!!

Ugrott rá az APEH/NAV, mint bujtatott alkalmazotti státuszra. Ha több cégnek szállít egyszerre, mint pl. mifelénk a "pandások", akkor az már más tészta.

Előzmény: picurgyu (94775)
picurgyu Creative Commons License 2022.07.25 -1 2 94775

Bandi . A futár nem tud magánszeméllyel szerződni . Csak valamelyik futárcéggel vagy egy pizzériával stb. Érdekes lenne ha te rendelsz egy pizzát a pizzériából és utána felhívnál egy katás futárt telefonon aki hirdeti magát a neten és elküldenéd a pizzáért , majd az mikor leszállította az árút neked kiállítaná a számlát a fuvarról . Ez így nem nagyon műkszik . A katás taxisoknak érdekes módon megengedi az új törvény , hogy cégeknek is adhatnak számlát . Náluk nem változott semmi csak a többiek lettek megszopatva .

Előzmény: bando53 (94774)
bando53 Creative Commons License 2022.07.24 -3 2 94774

Nem hidat foglalni, hanem törvényesen dolgozni lehet + kell is a futároknak! Egyszerű a képlet:

A futárok KATA adózása sokkal kedvezőbb és törvényes, mert nem a rabló fővállalkozókkal kell szerződniük, hanem a közvetlen megrendelő magán személyekkel! Így nincs aki lehúzza őket!

robertó69 Creative Commons License 2022.07.23 -2 0 94773

Valószínű, hogy nálad a labda! Én csak arra hagyatkozhatok, amit mások mondanak. Én ehhez (sem) nem értek.

Előzmény: exDínó (94766)
exDínó Creative Commons License 2022.07.23 0 2 94772

Tudomásom szerint a jelenleg piacon levő napelemek nem termelnek holdvilágban (vagy legalábbis nem annyit, hogy az inverter elinduljon).
Olyan sincs, hogy a házat 100%-ban ellátja árammel és a felesleges energiát nem tudja betáplálni a hálózatba, ugyanis vagy megy az inverter (és a betáplálás) vagy lekapcsol az inverter és akkor se visszatáplálás, se a helyi fogyasztók kiszolgálása sincs.
Úgy emlékszem hibrid (akkus) rendszernél is leáll az inverter túlfesz esetén és az akkupackról látja el a házat, az se kapcsol át sziget üzemre (legalábbis Magyarországon)

Előzmény: picurgyu (94768)
-remény- Creative Commons License 2022.07.23 0 0 94771
python 357 Creative Commons License 2022.07.23 -4 0 94770

Ha erre jársz,akkor hozzad,-nekem két pohárral való maradt csak!..

Köszönöm szépen!

Előzmény: picurgyu (94769)
picurgyu Creative Commons License 2022.07.23 0 0 94769

Vigyek napraforgó magokat az újszülötteidnek ? Tegnap hoztam a menyemtől a boltból egy nagy szatyorral .

Előzmény: python 357 (94767)
picurgyu Creative Commons License 2022.07.23 -1 0 94768

Köszi a részletes felvilágosítást . Én nem foglalkoztam ezzel mert nem érint csak Robi írására válaszoltam . Azt is csak azért mert a fiam munkatársának a fiáéknak egy Gödöllői orvos házaspárnak van egy komoly napelemes rendszere ami még állítólag holdvilágban is termel áramot . Most mikor ezerrel süt a Nap vették észre , hogy a házat tökéletesen 100 %-ra ellátja árammal és szeretné betáplálni a fölös energiát a hálózatba az nem engedi .

Előzmény: exDínó (94766)
python 357 Creative Commons License 2022.07.23 -5 0 94767

exDínó Creative Commons License 2022.07.23 0 2 94766

Apró kiegészítés a napelemekhez: felszerelés előtt a hálózati szolgáltatótól kell kérni egy Műszaki Gazdasági Tájékoztatót amiből kiderül, hogy az adott környék hálózatára milyen feltételekkel csatlakoztatható a megcélzott inverter kapacitás. Ezután lehet engedélyeztetni, kivitelezni,...stb.
Ettől függetlenül tényleg vannak olyan helyek, ahol a hálózati feszültség felszökik 250V fölé ami miatt letiltanak az inverterek, de ez egyrészt nem általános, másrészt be kell jelenteni a szolgáltató felé hibának. Aztán vagy kezdenek vele valamit vagy nem.

Az otthoni napelemes termelés lényege nem az, hogy túltermelj és eladd a szolgáltatónak hanem a saját ÉVES fogyasztásod lefedése. A szaldó elszámolás miatt a nyáron a hálózatba betáplált energiát télen el tudod használni, az éves számlán optimális esetben nullára kifutsz.

Roberto szerintem vagy félreértette a beszélgetést vagy az ismerőse volt tévúton (feltételezve, hogy nem napelemparkról hanem lakossági HMKE-ről van szó).

37Ft a vételezett áram ára (volt eddig), de ennyit a betáplált mennyiségért soha nem kapott. A szaldó elszámolás miatt ért ennyit, de ez nem jelent meg a számlán és nem is változtatott ezen a mostani rezsitörvény.

16Ft kürül volt az áram ára a lakossági díjból, így az éves elszámoláskor ennyit fizettek vissza a túltermelésért. Ez csökkent most kb 5 forintra.

Tehát tényleg átvariálták a lakossági díj összetételét, de a szaldó esetén ennek nincs különösebb jelentősége, mivel általában nem a túltermelésre hajt az ember (1000kWh óra túltermelés esetén pár ezer forintról beszélünk, így a megtérülés miatt nem éri meg a valós igénynél jóval nagyobbat kiépíteni).
Akkor lesz nagy sírás és fogaknak csikorgatása ha bevezetik a bruttó elszámolást és maradnak ezek a díjak..

Az elszámolási módok leegyszerűsítve:
szaldó elszámolás: a vételezett és a betáplált mennyiségeket kivonják egymásból és a különbözetet forintosítják

bruttó elszámolás: a vételezett és a betáplált mennyiségeket forintosíítják, majd kivonják egymásból... (ez lesz a szopás, nem a 30 év a csepeli csőgyárban)

Előzmény: picurgyu (94761)
robertó69 Creative Commons License 2022.07.22 -1 1 94765

Csak részben tudod jól - szerintem. Vannak infóim arról, mennyiért termeli - hatóságiasítottatottas áron a MOL a hazai gázt. Nem érdeke növelni a termelést.

De ebbe ne menjünk bele, mert nem rendelkezem erről perdöntő infókkal. Inkább drukkoljunk a HFT VB minden fórumos, és hazai versenyzőjének, Bagós barátunktól Szökkenő Szarvasig,

hogy sikeresek legyenek a közelgő kánikulában, és bírják jéghideg sör nélkül! :-)

Előzmény: picurgyu (94761)
robertó69 Creative Commons License 2022.07.22 0 0 94764

Miki a nagy hangszerész, nem én.:-)

Előzmény: python 357 (94758)
-remény- Creative Commons License 2022.07.22 -1 4 94763

picurgyu Creative Commons License 2022.07.22 -3 0 94762

Magyarországon emelkedett legjobban 20  %-al a pékárú . Azt , hogy miért meg kell kérdezni a gabona nagykereskedőktől  meg a malom tulajdonosoktól és a pékektől . A vizes kifli jó esetben 45 gramm és 45 Forint a Spar-ban . Az akkor 450 Forint 450 gramm . A Sparban vettem tegnap előtt 5 darabot reggel ott frissen sütöttet és már olyan kemény volt mint a kő . A Veresegyházi Piar pékségben 500 gramm fehér kenyér 480 Forint ami egy hétig totál jó puha és ehető . 

Előzmény: robertó69 (94737)
picurgyu Creative Commons License 2022.07.22 -3 0 94761

Kicsit rosszul tudod . Vannak palagáz készleteink de azok kitermelése több okból nem ajánlatos .1. Amíg kapunk orosz gázt addig az olcsóbb mint a kitermelt pala . 2. Amíg kapunk orosz gázt a mi palánk megmarad vészhelyzeti tartaléknak . 3. Ha elkezded a palagáz kitermelést azt nem lehet nagy hirtelen abbahagyni amikor szeretnéd technikai dolgok miatt . A napelemes dologról meg annyit , hogy akinek van az tudja , hogy nem mindig tud belőle vissza táplálni az MVM hálózatba mert azt a  hálózat túlterhelés miatt nem engedi . Amikor rábeszélték az emberkéket , hogy milyen faxa a napelem mert még pénzt is kapsz az mellett , hogy a házadat ellátod energiával ha a felesleget betáplálod az országos hálózatba elfelejtették , hogy a hálózatot ez miatt bővíteni kellene . Ilyenkor az van , hogy a te napelemed invertere próbálja betáplálni a fölös energiát az MVM hálózatba leáll és kiírja , hogy error mert az nem fogad be energiát . 

Előzmény: robertó69 (94746)
-remény- Creative Commons License 2022.07.22 -1 2 94760
-remény- Creative Commons License 2022.07.22 -1 6 94759

python 357 Creative Commons License 2022.07.22 -7 0 94758

🤣🤣🤣...Teccik,megcsinálod nekem?

Előzmény: robertó69 (94757)
robertó69 Creative Commons License 2022.07.22 -1 0 94757

Én is gondoltam rád! :-)))

Előzmény: python 357 (94650)
python 357 Creative Commons License 2022.07.21 -8 2 94756

🤣🤣😃☝️Lúzer a nagynénikéd térdekalácsa homeless!..

Előzmény: bosijani (94753)
robertó69 Creative Commons License 2022.07.21 -2 3 94754

Nem azzal van a gond, akin röhögni tudsz, vagy szimplán más véleményen van.

Aki annyira irritál a neoprimitívségével, hogy olvasni se akarod- no, azt ki kell x-elni. Nekem néha felrúgja újra a tiltást, de akkor újra rányomok. Ennyi.

Előzmény: bosijani (94753)
bosijani Creative Commons License 2022.07.21 -2 5 94753

Én visszavettem az x- et, rájöttem,hogy legalább jókat röhögök az erölködésén a loosernak.

Előzmény: -remény- (94752)
-remény- Creative Commons License 2022.07.21 -2 2 94752

Urakok segíjjetek!Nem találom az összefüggést.A zindex elfelejtette működtetni a X-ét,ugyanakkor elszabadult egy zárt osztályra való idióta.Mi lehet a levegőben?Lehet,hogy mindkettőnek túlmelegedett az "agya"?  De hát a szerver,csak nem lehetett sokat  a napon.....Ollankis tanácstalan vagyok.

python 357 Creative Commons License 2022.07.21 -5 0 94751

🤣🤣☝️...."Finoman" visszautasítanám!.😃🍻🥂

Előzmény: huta50 (94748)
-remény- Creative Commons License 2022.07.21 -1 0 94750

Úgy biza!

Előzmény: jkoenig (94749)
jkoenig Creative Commons License 2022.07.21 -1 1 94749

Hogy érted hogy balkezes? Jobbról balra írtak?

Előzmény: -remény- (94747)
huta50 Creative Commons License 2022.07.21 -1 4 94748

Viszont "oltógallyat" tud adni a hajadhoz. :-D

Előzmény: python 357 (94702)
-remény- Creative Commons License 2022.07.21 -1 2 94747

Urakok! Estem pofára!Kicsit el idétlenkedtem a székely rovásírásunkkal.Mindig tudtam,hogy millenkis "gömbölű" nyelv volt eredendően is a magyar,de amit most vettem észre,az számomra varázslat!

Az ilyen hangzóinkra,mint a CS,ZS,SZ,DZS,stb volt(van) írásjelünk!!!!  A ma használt latin "ÁBC" egy mankókkal mekktámogatott kehes valami a régi írásrendszerünkhöz képest.  Igaz--csöppet "balkezes" írásmód,de a mienk!!!!;-)

robertó69 Creative Commons License 2022.07.21 0 0 94746

Ma délelőtt a buszon véletlenül belefutottam egy napelemes ismerősbe. Nem nekem, egy számomra idegen ismerősének panaszkodott nagyban.

Az volt a problémája, hogy a télen még 37 forintot fizetett neki a szolgáltató a visszatáplált kilowattokért, mostanában már 17 körül veszik vissza tőle.

És  - állítólag - hamarosan valami 6 forint  lesz a vásárlási ár. Ennyit az energiaválságról. Meg arról, miért nem növeli a kitermelés kapacitást a MOL a gázkutakon.

Irgalmatlan készleteink vannak az országunkhoz képest, és nem is drágán kinyerhető palagázból, mint az Usának...

Én erre céloztam, a Közlönyös írást nem olvastam. Félre értettelek...

Előzmény: exhighand (94740)
OpticusPrime Creative Commons License 2022.07.21 0 0 94745

Az áráról igen, de azt, hogy egybe számolják-e azt még nem lehet tudni. Én is használok irányított áramot/most így hívják/, meglátjuk. 

Előzmény: -remény- (94743)
-remény- Creative Commons License 2022.07.21 -1 0 94744
-remény- Creative Commons License 2022.07.21 0 0 94743

Az "éjszakai" és a "nappali" megosztásáról mond valamit a közlöny?

Előzmény: exhighand (94740)
-remény- Creative Commons License 2022.07.21 -1 3 94742

Ferencz Orsolya ŰRKUTATÁSÉRT felelős FŐISPÁN!    Na! Ez oszt igen!;-DDD

-remény- Creative Commons License 2022.07.21 -1 1 94741

exhighand Creative Commons License 2022.07.21 0 0 94740

Ez már közlöny. A mai közlönyben van.

Előzmény: robertó69 (94738)
python 357 Creative Commons License 2022.07.21 -8 0 94739

😂☝️..Megint az olcsó poénok tesókám!..🤭

Nos, láttam a versenyeken a fizimiskáját,-és én aki egész életemet végig sportoltam,azonnal feltűnt.

Amúgy ha nem betegség miatt fogy a Zoli,-az csak jót tesz az egészségének és a vérkeringésének!

A másik topicban eligazítottalak,-ajánlom figyelmedbe!..☝️😃🙂🍻✌️

Előzmény: Törölt nick (94734)
robertó69 Creative Commons License 2022.07.21 -1 5 94738

Én kisebbről hallottam. De nekem nincs hiteles forrásom. Egy a biztos: ha köszönnek, az is hazugság....

Előzmény: exhighand (94736)
robertó69 Creative Commons License 2022.07.21 0 0 94737

Zsemlét szoktam venni a Coop-ban, mert egyrészről nem sok kenyeret eszem, másrészről az van hozzám a legközelebb. Fél óra alatt megjárom oda-vissza gyalog.

Az ára nem sokat változott. 45-ről 49-re. Viszont már ehetetlen, frissen is.:-( Nem csak az árakkal lehet trükközni.:-((

Előzmény: bosijani (94735)
exhighand Creative Commons License 2022.07.21 -3 0 94736

72Ft/kWh

bosijani Creative Commons License 2022.07.21 0 0 94735

West szivarka, tegnapelőtt 7700/karton,most vettem havernak,már 9000...8%- is infláció..oh,wait! 

Törölt nick Creative Commons License 2022.07.21 0 6 94734

"🙂...A termetes nőies fenekedet akarod lefaragni gondolom!.."

Dzsordzs, miket meg nem figyelsz, gyanús vagy... :-DDD

Előzmény: python 357 (94724)
klenó1 Creative Commons License 2022.07.21 0 0 94733

70-90 000 Ft. Ha kifogástalan gyűjtői állapot, elmehet 120 000 Ft-ig is.

Előzmény: sako (94704)
picurgyu Creative Commons License 2022.07.21 -1 1 94732
Előzmény: 1959abarth (94697)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!