Keresés

Részletes keresés

viricsi Creative Commons License 2007.02.28 0 0 8636

Lehet, hogy hülye vagyok, de nem értelek. :)

Én arról írtam, hogy tök mindegy, hol hol gyártják, csak megfelelő minőségbiztosítási rendszer legyen mögötte. Ha a Sony Kinában gyártatja a chipjeit, akkor ott a Sony minőségi rendszere fog érvényesülni.

Nem fordulhat elő hogy ugyanarról beszélünk, csak félreértetted a soraimat?

Előzmény: klimakiraly (8634)
windy12 Creative Commons License 2007.02.28 0 0 8635
Csak azt tudom gondolni, hogy minekutánna nem sikerült fellelnem klímaberendezést a Dimarson forgalmazott termékei között, valószínű, hogy már levették a termékpalettáról. Tavaly belefutottam öt év garanciával vásárolt Dim. klímába, kíváncsi vagyok, ha valami baja lesz, tudja-e majd érvényesíteni az ügyfél az öt év garit?
Előzmény: klimakiraly (8631)
klimakiraly Creative Commons License 2007.02.28 0 0 8634
Hali!

Az OEM gyárt valami Te meg megveheted, kész pont ennyi.
Ja persze a csomagolás mintáját elküldheted, meg a védjegyed igazolását.
És persze minimum egy teli konténerrel rendelhetsz, sok év együtt működés után lehet egy konténerben többféle modell.....

Röviden.

K.K.
Előzmény: viricsi (8633)
viricsi Creative Commons License 2007.02.28 0 0 8633
Nem egészen értem, hogy mire vonatkozik a nem így sejtésed?
Előzmény: klimakiraly (8632)
klimakiraly Creative Commons License 2007.02.28 0 0 8632
Szia!

Én nem így sejtem.

Nem tudom ismerős -e az OEM rövidítés?
Na ők azok, gyártanak és más semmi.
A marketing a garancia az más dolga, ezért "olcsók".

Garancia és termék támogatás nélkül egy másik gyártó is tud ilyen árat szabni.
(Nem kell telefont fenn tartani csak a rendelések fogadására, nem kell alkatrész raktár, nem kell szervízes konferenciát tartani szervezni, itatni etetni a népet. :-) )

A nagyok inkább költenek a tovább képzésre, lásd ... nem tudom publikus -e már, de majd az lesz.

Igaz nem biztos hogy nekünk jó lesz de a vásárlóknak tuti. (Már megint villanyszerelőket és vízvezeték szerelőket csábítanak ide ... nem mintha nem lennénk már így is sokan.)

K.K.

ps: Egy elektronika nem biztos hogy hibásan üzemel, csak nincs róla leírásunk, és a szoftver írójának teljesen másképp járt az esze, mint egy józan embernek. És nem vicc, már tucatszor megégtem ilyennel. A szoftvert nem klímaszerelők írják és ezért elég buták is. Kivéve egy Trane vezérlő, lassan 10 éve voltam a tanfolyamán és még mindig eszembe jut mennyivel megelőzi a korát még most is.
Előzmény: viricsi (8630)
klimakiraly Creative Commons License 2007.02.28 0 0 8631
Szia!

Igen?
h t t p : / / w w w . r a d i . h u / d i m a r s o n / k l i m a . h t m l

K.K.
Előzmény: windy12 (8629)
viricsi Creative Commons License 2007.02.28 0 0 8630

Korábbi években már beszélgettünk a távol-keleti gyártmányokról.

Azt hiszem megegyezhetünk abban, hogy nem az a fontos, hogy hol gyártották az adott eszközt, hanem az, hogy milyen minőségbiztosítási rendszerben.

Adott gyártók megkövetelik a tökéletes technológiai fegyelmet, ami mindenre kiterjed.

Zárójelben jegyzem meg, hogy nekem bizony nincs nagy bizalmam a "lifetime garanty"(élettartam garancia) termékek iránt. Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy addig vállalok garanciát valamire, amíg tönkre nem megy.

Előzmény: 2007_kritikus (8628)
windy12 Creative Commons License 2007.02.28 0 0 8629
Lásd Dimarson öt év gari :)
Előzmény: 2007_kritikus (8628)
2007_kritikus Creative Commons License 2007.02.28 0 0 8628

Gagyi-nemgagyi!

Munkámból kifolyólag pontosan tudom, hogy mikor egy profinak kikiáltott eszközt kibontok, nem lep meg, ha televan tajvani, koreai vagy kinai alkatrészekkel! Mivel ezeken a helyeken olcsó a munkaerő, a profik is ott dolgoztatnak! Számomra már régóta az egyetlen irányadó, hogy a "gyártó" (vagy aki a márkacimkét adta a szerkezethez és legyen az bármi), mennyi garanciát mer vállalni! Minél hosszabb a -és ez nagyon fontos,ÉRVÉNYESÍTHETŐ- garancia, annál inkább bizalmat szavazok az eszköznek és mindegy, hogy ki csinálta!!!!

Előzmény: viricsi (8626)
kelvinista Creative Commons License 2007.02.27 0 0 8627
Francia és a jobbik kínai nem.(Vagy még nem volt olyan hideg mikor néztem)
Előzmény: windy12 (8623)
viricsi Creative Commons License 2007.02.27 0 0 8626

Látom a kör ismét bezárult, nem akarod érteni a szavaimat.

A gagyinál az élettartam csak egy paraméter, lehet az akár tartós, de használhatatlan. Ha nem feltétlenül bőrtalpú cipőt veszel, akkor az már gagyi neked? Mert nekem bizony nem azt jelenti. Az ép itélőképességgel megáldott emberek, ha egy olcsóbb terméket vásárolnak, tisztában vannak azzal, hogy a terméknek valószínűleg gyengébb a minősége, rövidebb az élettartama, esetleg kisebb a használati értéke, vagy nagyobb az energiafogyasztása, ...stb. Mint ahogyan azzal is tisztában vannak, hogy egy drágább termék megvásárlásakor nem feltétlenül kapnak magasabb minőségű, használati értékű, élettartamú terméket. Nos, én többek közt ezeknek az átgondolását ajánlom az ügyfeleimnek és nem azt, hogy vegyék meg a legolcsóbbat.

Én is úgy gondolom, hogy az ügyfélnek joga van megismerni a rendelkezésére álló gépeket. (és nem csak a legújabb LG-t.) Tudom, tudom, szóba sem került az LG, de nekem mégis eszembe jutott valamiért. :))

Ha lesz időm, mazsolázgatok a baktériumügyi csevegésekből, gondolom, hogy a régebbi ír és olvtársak még emlékeznek a beszélgetésekre. :))

Előzmény: Dr. Klíma (8625)
Dr. Klíma Creative Commons License 2007.02.26 0 0 8625
A gagyi nem feltétlen jelenti az irreálisan rövid élettartamot...
Hogy mit ajánlsz az ügyfelednek, az a te dolgod.....de én úgy gondolom, hogy az ügyfélnek joga van megismerni a legújabb gépeket....és majd ő eldönti, hogy mit akar....ne te döntsem már el, hogy neki jó lesz egy középkategóriás gép is, mert szerinted az is megteszi neki.....
..és mégegyszer megemlítem, hogy keversz valakivel...nem én emlegetem a legionellát a spliteknél..... 10 ezrelék alatt van a találat.....ráadásul nagyon drága a vizsgálat is...
Előzmény: viricsi (8619)
Dr. Klíma Creative Commons License 2007.02.26 0 0 8624
....néha a "gyári" képviselők is elég hülyék......
Előzmény: kelvinista (8622)
windy12 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 8623
Tévedsz.  Megáll teljesen a ventillátor, ha arra van szükség. (Daikin)
Előzmény: kelvinista (8622)
kelvinista Creative Commons License 2007.02.26 0 0 8622

Helló!

 

Én továbbra is azt vallom , hogy MONO splitekben nem jár nagy haszonnal az inverter.

Részt vettem egy elég jónevű klímagép bemutatóján , ahol a gyári képviselő

egyértelműen NEM ajánlotta szerverbe a hideg (-7C alatt) időjárás miatt

az inverteres technológia telepítését.

Gondolom pl. azért , mert a kondi vent. soha nem áll meg - csak egész lassan pörög ,  ha az kell -bárhogy is forogjon a kompresszor, igy akárhogy nyit az EEV és mérnek a szodák , túl alacsony lesz az elpárolgási hő és nyomás.

 

Űdv.

Tib-csi Creative Commons License 2007.02.25 0 0 8621
Törökbálinton (sorry)
Előzmény: Tib-csi (8620)
Tib-csi Creative Commons License 2007.02.25 0 0 8620
Törkbálinton sorházi lakás ca. 30 nm-es tetőtéri szobájába klímát szeretnék. E-mail-ben kérek elérhetőséget azoktól akik szívesen adnának helyszíni felmérés után erre ajánlatot. Köszi.
gastib@t-online.hu
viricsi Creative Commons License 2007.02.25 0 0 8619

Üdv Doki!

No, megpróbálok mégegyszer, talán utoljára nekifutni a kérdésnek. :)

Nem hinném, hogy tőlem bármikor is olvashattad azt, hogy  "ez is ugyanolyan jó csak sokkal olcsóbb" meg "csilivili külső", "markering szűrő".

Sosem kezeltem egy szinten a különböző kategóriájú gépeket, de nekem baromira nem szimpatikus, amikor egy alsó árkategóriás gépről horribile dictu azt kell olvasnom, hogy gagyi, egyszezonos gép. Azt hiszem, napnál világosabban látszik, hogy ezek a gépek nem felelnek meg a gagyi kategóriának. Gagyinak a használhatatlan, irreálisan rövid ideig működő, silány anyagokból összetákolt terméket szokás tekinteni, de ezek a gépek nem olyanok. Még mindig nem jelenthetjük ki azt, hogy X év alatt tönkrementek, merthogy a személyes praxisomban és az általam bejárt területeken még mindig vidáman üzemelnek. Majd akkor jelenhetjük ki róluk, hogy gagyi, ha már látjuk a tömeges elhalálozásukat, bár lassan egyre öregebbek ezek a masinák. Addig pedig szerintem nyugodtan kezeld őket alsó árkategóriás készülékként, nem pedig gagyiként.

Én is úgy gondolom, hogy mindaddig amíg nem győzödsz meg az ellenkezőjéről, addig kezeld fenntartással a dolgokat. Ami hibákat felsoroltál, bármelyik nagynevű géppel is előfordul, gondolom nem kívánod, hogy ezt bizonyítsam is néhány tucat fotóval, pedig hidd el nagyon hamar össze tudnám gyűjteni az albumot, van hozzá "nyersanyag" bőven. 

Azt hiszem, hogy te nagyon jól tudod azt, hogy én is tisztában vagyok a gépek tudományával és a kategóriákkal. Az egy lapon említés szóba sem kerül, de igen, vállalalom azt, hogy oda, ahová nem szükséges, nem fogok fölöslegesen drágább készüléket ajánlani, csak azért, mert az már olyan dolgokat is tud, hogy az csak na, de erre az ügyfélnek semmi szüksége.

Summa summárum, nem az alsó kategóriás gépek használatát támogatom, de a jelenlétüket szükségszerűen elfogadom és addig, amíg nem merül föl velük szemben komolyabb kifogás, nehezményezem a megbélyegzésüket.

Gomba, baci ügyben, az átlag klímafelhasználóra való veszélyességének a túllihegését elleneztem, Baromira nem tetszett a legionella belekeverése a splitekbe, valamint nem tetszett a védekezés misztifikálása sem. (lásd: "mi már dolgozunk a tuti szeren, de még semmit nem mondhatok róla, de az, amit mások használnak az nem jó, rongál, káros, gagyi, ...stb")

Ezek a beszélgetések visszakereshetők, ellenörizhetők.

Remélem, hogy sikerült valamit visszadnom azokból a gondolataimból, amik a témával kapcsolatosan a fejemben keringenek.

 

 

Üdvözlettel: viricsi

Előzmény: Dr. Klíma (8614)
windy12 Creative Commons License 2007.02.25 0 0 8618

Hi.

 

 

Ha esetleg nincs gáz a házadban, akkor sem kell lemondani a kényelmes, tiszta fűtésről. Létezik már olyan kompakt hőszivattyús kazán, amit egyszerűen rácsatlakoztatsz a kiépített padló, vagy falfűtésedre, mint a gázkazánt, és már fűthetsz is vele. Ráadásul elérhető áron, és gazdaságos működéssel. Plusz a házad hűtése is megoldott.

Előzmény: klimakiraly (8617)
klimakiraly Creative Commons License 2007.02.25 0 0 8617
Szia xell!

Talán nem vagyok lemaradva. :-)
(Tudom a kondenzációs a jövő, de ahhoz falfűtés és vagy padló fűtés kell ha akarod a 107 - 110%-ot.)

Az inverteres oldalfali splitnél nem kell plusz beruházás hogy takarékosan hűtsél.
Ugyan úgy felrakod mint a KI/BE kapcsolóst, és működik.

K.K.

ps: WOLF kazán talán magyarázat arra amit beszélek. :-)
Előzmény: xell (8616)
xell Creative Commons License 2007.02.25 0 0 8616
Gázkazán ügyben pár évre le vagy maradva a turbós kazán lassan a múlt jó pár éve a kondenzációs kazán a nyerő majdnem 100% hatásfok
Előzmény: klimakiraly (8607)
Dr. Klíma Creative Commons License 2007.02.24 0 0 8615
...nem nekem írtál, de engedd meg, hogy reagáljak egy részére...

Ha egy adott berendezésnél 50%-os meghibásodási arány van, akkor ott vagy igen nagy probléma van a szériával, vagy egyszerűen helyi sajátosság miatt van a meghibásodás.... Mind a kettőt hasznos lenne megvizsgálni.... Szériahibánál meg jelenteni a gyártónak!

Ha egy olyan üzemben megy tönkre egy berendezés ahol viszonylag magas a páratartalom és igen magas a portartalom is, akkor ott nem kell meglepődni az idő elötti meghibásodáson.
Ha egy vezérlés nem, vagy nem megfelelően végzi a feladatát, az nem biztos hogy kizárólagosan a vezérlés hibája.....Lehet az is, hogy nem megfelelő gép van alkalmazva
Előzmény: viricsi (8612)
Dr. Klíma Creative Commons License 2007.02.24 0 0 8614
Szia

Az hogy dolgokat fenntartással kezelsz, teljesen rendben van. ezt én is így gondolom mindaddig, míg meg nem győződöm az ellenkezőjéről...

Elismerem és becsülöm a kitartásod, bár néha túlzottnak tartom az általad védelembe vett dolgokat... Mindaddig míg azt hallom, hogy "ez is ugyanolyan jó csak sokkal olcsóbb" meg "csilivili külső", "markering szűrő", stb. addig igenis nem ismerem el, hogy a gépeket majdnem egy kategóriába vizsgáljuk.
Mennyit heroltoztátok már az elektromos "plazma" szűrőt..... de mondhatnám a hőcserélőket is.... mondhatnám a gombásodást is....
Volt régen egy kollégám, aki a következőket mondta "az ördög a részletekben lakozik"
nagyon is igaza van.... A vezető gépek és az alacsonyabb árfekvésű gépek tüzetes vizsgálata esetén lehet rámutatni a valós árkülönbségre...
csak a topik kedvéért említek egy párat
- mókuskerék deformálódása, ezáltali rezonancia
- műanyagok élettartami, elszíneződése
- hőcserélő felület, hőleadási hatásfok
- zajszintek
- kompresszor
- szigetelés
- és még tuti írhatnák többet, ha össze tudnám magam szedni így szombat reggel...

Mari néni "egyszezonos" gépe, amit egy évben 2 alkalommal kapcsol be, mert sok áramot fogyaszt, azt ne hasonlítsuk már a nevesebb márkákhoz amik akár éjjel.nappal üzemelnek éveken keresztül....A fránya gagyik is működnek.....de milyen áron?

"A petróleumlámpát és a fáklyát hagyjuk, mert a te hasonlatoddal élve az inverteres gépednek a lelke még mindig ugyanaz a petróleumlámpa."

Azé' azt te sem gondolod komolyan, hogy egy inverteres gép csak az elektronikában másabb egy gagyinál...
Előzmény: viricsi (8613)
viricsi Creative Commons License 2007.02.24 0 0 8613
Látom te is dolgozol. :))
A előbbi soraimból talán neked is érthető lesz néhány dolog, hogy mit miért gondolok így.
Sokadszor írom, dehogy vagyok ellene az újnak, a jónak, de megtanultam, hogy néhány dolgot fenntartással kell kezelnem.
Ha ezen a fórumon mindent csak egy oldalról világítanánk meg, akkor az olvasó ugyanúgy csak részlegesen lenne tájékoztatva, mintha egy prospektust lapozgatna. Lehet, hogy kötekedőnek tartotok, de én vállalom az örök ellenzék szerepét, mert csak így lehet a maximális infót összehozni.
Igen kedvelem az alapgépeket, bár én még mindig nem találkoztam egyszezonos géppel. (lásd a mobilos hasonlatom) Az évek telnek és azok a fránya gagyik csak nem akarnak tönkremenni.
Én alapvetően a főállásomból, tehát üzemeltetésből, karbantartásból, javításból élek, a "maszek" világomban pedig elsősorban a karbantartás és másodsorban a javítás. Mint írtam, egy éve nem vállalok új szerelést. (csak kivételes esetben)
Ha van cég, ahol alkalmazzák az újdonságokat, az éppen a miénk.
A petróleumlámpát és a fáklyát hagyjuk, mert a te hasonlatoddal élve az inverteres gépednek a lelke még mindig ugyanaz a petróleumlámpa.
No, megyek mert munka van. :)
Előzmény: Dr. Klíma (8610)
viricsi Creative Commons License 2007.02.24 0 0 8612

Természetesen elfogadom azt amit írsz, de fenntartásaim vannak. Mint ezt már többször írtam, jómagam napi szinten, alapvetően üzemeltetéssel foglalkozom, rendkívül sok és sokféle rendszert üzemeltetünk, ezért elég jó rálátásunk van az üzembiztonságra. A mi tapasztalataink pedig azt mutatják, hogy a meghibásodások jelentős részében a vezérlő elektronika a ludas. Ez természetesen mindenféle klímaberendezésre értendő. Név és cím nélkül mondom, van olyan jó nevű berendezésünk, amiből kb. nyolc darab üzemel nálunk és néhány év alatt négyben kellett vezérlőelektronikát cseréltetnünk. Sorolhatnék itt számtalan olyan hibát, amikor egy jelentősebb hiba azért keletkezett, mert a vezérlés nem, vagy nem megfelelően látta el a feladatát.

Ezért vagyok fenntartással elektronikus rendszerekkel szemben, elismerve és felhasználva annak minden előnyét, de számolva a kockázataival. Sietve hozzáteszem, mielőtt valaki azt mondaná, hogy utálom az elektronikát, hogy szerény életemből több mint tíz évet elektroműszerészként dolgoztam és azért váltottam, mert számomra elveszett elektronika javíthatóságának és felügyeletének öröme. Amikor egy kinyitott berendezésben nem látod át, hogy mitől és hogyan működik, akkor az már nem szakinak való feladat.

Erről a bazi nagy "fejlődésről" pedig mindig a mobiltelefon fejlődése jut eszembe: Beleintegráltak mindenféle csingilingit, de ennek ellenére alapvetően telefonálásra használom.

Ne hidd, hogy menekülök a jövő elől, mindössze nem szeretném új istenként tisztelni a technikát.

Előzmény: klimakiraly (8607)
Dr. Klíma Creative Commons License 2007.02.24 0 0 8611
...még 1 gondolatod kiemelek még akkor is, ha kötekedésnek veszed...

"A korábbi vita előzményét jelentő gép sem azért ment tönkre, mert on-off gép volt, hanem azért mert túlhajszolták. Az inverteres ugyanúgy tönkre fog menni, ha túlterhelik.
Ezek a számítástechnikai eszközök böven elviselik az on-of gépek nyújtotta szabályozást.


Engedelmeddel áthúztam egy mondatod, mert azzal nem értek egyet!

Igazad van...a szervergépeknek tök mindegy, hogy hogyan csinálsz hideget......Én úgy gondolom, hogy egy olyan helyt ahol igen sokat megy a klíma, ott azért figyeljünk már a sok egyéb, de fontos dolog mellett az energiafogyasztásra, környezetvédelemre is !!!!

A te logikádat követve, akár fáklyával, vagy pertóleumlámpával is lehetne világítani, mert az is megteszi.....

doki
Előzmény: viricsi (8605)
Dr. Klíma Creative Commons License 2007.02.24 0 0 8610
hello

A szerverszobára visszatérve...az inverteres gép kb -20tól +45ig üzemképes és ami jelentős, hogy mindig a kihozható legjobb hatásfokkal üzemel....legyen -12, -2, +7, +15, +31 vagy akár +40 fok odakint.....

Abban igazad van, hogy a "régi" on-off gépekkel is sok mindent meg lehet oldani és sokszor azzal is akár tökéletes is lehet a feladat teljesítése....

Nekem elsősorban az "fáj", hogy ....és ne vedd magadra....szóval, "Ti" mint szakemberek - és megjegyzem azért jó szakemberek - nem azt hirdetitek, hogy igenis létezik a klimatizálás területén is egy új "dimenzió" az új fejlesztések terén....
Valahogy mindig azt olvasom az írásotokban, hogy a régi az milyen jó, meg hogy az új "parasztvakítás"stb.....
Elismerem, hogy találkoztam már 1-2 marketingfogással egy pár gyártó felöl....ilyen világot élünk.... A hiteles dolgok fölött sosem szabad elsiklani, sosem szabad rálegyinteni.

Javíts ki, ha rosszul értelmezem, de nekem az jön le, hogy "Ti" kedvelitek és ezért hirdetitek a múlt vívmányait (alapgépek, egyszezonos gépek, stb)....
Sőt ahogy olvaslak, azt is vélem értelmezni nállad, hogy többnyire már csak javításból élsz.... Tehát valami "szart" kell életre keltened.... Ez kinek jó???? Neked biztos, mert megélhetést ad...A vevőnek biztos nem, mert számára ez kiadás....
Azt is megértem, hogy másodállásodból adódóan nem tudsz nagyker áron jó géphez jutni és ezért neked "elvileg" tök mindegy hogy mit szerelsz....Sőt ha nem nállad veszik a gépet, hanem mondjuk egy multiban, akkor hiba esetén könnyen lehet alkatrészhiánnyal széttárni a kezet... sajnos még a legnagyobb erőfeszítésed ellenére is előfordulhat

Az meg hogy egy olyan nagy cégnél mint ahol te dolgozol, nem alkalmazzátok a kifejlesztett, tesztelt, bevált technikai újításokat.....hát....szóval...... erre inkább nem írok semmit!!! Biztos nem te vagy érte a felelős, hiszen bizonyára vanak főnökeid, akik a saját felelősségükre döntenek....

azé' baráti üdv.: doki
Előzmény: viricsi (8605)
Dr. Klíma Creative Commons License 2007.02.24 0 0 8609
Hello

...nem hiszi rólad senki sem, hogy szemellenzős, "inverterfan" vagy....azt meg hogy "drága vagy-e?" te tudod......de szerintem egyáltalán nem....Sőt vannak dolgok amit pénzben ki sem lehet fejezni
Azt hogy valaki felismeri és támogatja a technikai fejlődés által elérhetővé vált jobb és mégjobb berendezéseket, azzal még nem lesz szemellenzős....
Inkább a jövő vívmányai felé kacsingassunk, mint a múlt öskövületeit csiszolgassuk :)

üdv. doki
Előzmény: klimakiraly (8607)
Dr. Klíma Creative Commons License 2007.02.23 0 0 8608
Hello

Az inverter technológia nem új....elég régóta használatos. Az tény, hogy lakossági "elérhetősége" kb 4-5 éve indult meg....
Tehát szó sincs új dologról!!!!
Inverteres gép meghibásodásáról a látókörömben még nem tudok...
Előzmény: xell (8606)
klimakiraly Creative Commons License 2007.02.23 0 0 8607
Szia!

Sok, sok igazság van abban amit írsz!

De egy jó gép figyeli például a kompresszorból kilépő gáz hőfokát, ha magas akkor vissza veszi a teljesítményt, ergo nem tudod túl hajszolni.
Ha magas az áram felvétel vissza vesz a fordulatot, ergo nem tudod túl hajszolni.
Ha koszos a beltéri szűrője vissza veszi a fordulatot, ergo nem fagy le a beltéri és nem csöpög.
Ha koszos a kültéri akkor szintén vissza veszi a fordulatot, mert túl melegszik a nyomócső, ergo megint csak nem megy tönkre.

Szóval az elektronika gondolkodik, nem hagyja magát ...

Ezt ON/OFF kapcsolókkal presszosztátokkal esélye sincs megoldani senkinek.

És akkor az energia hatékonyságról nem is írtam.

De tényleg nem is akarok, mert lejáratom magam azt hiszik majd az emberek hogy szemellenzős inverteres ember az meg drága fel sem hívom ... veszek mástól.

Pedig nem ...

K.K.

ps: Pár éve a turbó kazán úri csoda volt, most meg a nyílt égésterű elektronika nélküli nem is tudom létezik-e. Meg a gázárak mellett valaki megvenne-e egy 50% hatékonyságút a 80% körül turbó helyett. És az égéstermék visszaáramlásos halál esetekről nem is beszélve.

ps2: Ez a jövő nincs menekvés ....
Előzmény: viricsi (8605)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!