az az igazsag hogy a h7 night breaker gyorsan kieg nekem volt amelyik egy evet birt. h4 ben viszont ez szemelyes tapasztalat 2 eve bent van az autoban.
100W-os és 80W-os a szembelyövőt vakítja, és veszélyes is lehet a vezeték rendszerre, foncsorra. A festett felület, a sárga is!!! jobban szórja a fényt, ezért lejjebb kell állítani a fényszóró magassot. Kicsit UGY. xenon effektus. :) Ez is tapasztalat természetesen.
Nekem volt ilyen kínai izzóm. Mérve 75W körül vett fel a rendszerből. A sárga festés apránként, de folyamatosan fakult az izzó testéről pont 3 hónapig. Utána megállt, mert kiégett. :D
Nekem nem jött be...
Most PNG+ van benne + DRL
Ez üt. Ködöt megeszi. :P Viszont drága.
Nézegettem én is az OSRAM ALL Season izzókat. Élőben nem láttam, de a sárga festése elég érdekesnek tűnik. Olyan, mintha nem a felülete lenne sárgára festve, hanem a belseje...
Ez is Hong-Kongból jönne eBay-en keresztül. 1600Ft-ért itthon nem kapni párban ennyiért 100W-osat.
(from Belarus)
Ennek darabja most 10 USD (kb. 2340Ft) postával, sárga nincs. Honnan rendeltétek, esetleg egy linket akár emailben tudnál küldeni?
Amit találtam az 38 USD (8500Ft), valószínűleg erre gondolhatsz:
(from UK)
A kérdésem az lenne, hogy H7 55W helyére ha beteszek 100W-os izzót, attól lehet valami baja az elektronikának, a búrának (a szembejövők szemének?), vagy bárminek az autóban?
FIgyi, szerintem keress más eladót. Én az ilyen izzókat Hong Kong-ból rendeltem. Narvát kaptam meglepetésemre, egy kedves fórumtárs még a kínai Narva gyár honlapját is betette, tehát végül is eredeti Narva-t kaptam fillérekért, csak kínában gyártották, és talán nem dzsunkán. :)) De ettől eltekintve hibátlanul üzemel, döfi a ködöt, ha szabad ilyen pongyolán fogalmaznom ebben a topicban.
Én egyszerre három szettet hozattam, kozgab is beszállt a bizniszbe, lehet, hogy érdemes körbekérdezni, hátha most is kell spec izzó valakinek.
Előtte valami +50%-os egész enyhén kékes búrájú GE izzóm volt. Ezzel az allseasonnal sokkal jobban látni.
Az igaz hogy be kellett állítani újra a fényszórókat, ha az izzószál csak egy tized milliméterrel arrébb van, már egy kicsit máshová vetít a tükör. De mire jó az Aréna Pláza parkolója, meg némi fekete szigetelőszalag-jelölés a betonfalon... :)
"Egy tanulságot levontam: többet nem olvasok végig olyan embert, aki nem ismeri a szóközt, ellenben előszeretettel használ számot a "hat" szótag helyett."
Ez lenne a legkisebb gond (mondjuk elég zavaró), szerinte senkinek sincs köze a "lámpatechnikához" csak neki. Viszont ami tény: van egy igazán egyedi tuning verdája felszerelve mindenféle csili-vili fénnyel tehát már messziről látszik, hogy nagyon ért hozzá! :)
na jó akkor elöszőr és utoljára. látom h.ennek a társaságnak fingja nincs a lámpatechnikáról nem véletlen tervezik mintázatlan búrával a modern lámpákat. ha jólenne a régi üveg-bordás búra is akkor úgy gyártották volna de mivel az elavult fényterítési-szórási mód ezért találták ki a mintázatlan lámpatestet ami ugyanakkora teljesítményű izzóval nagyobb fény és szélesebben is tud világítani mint régi társa. az elavultság úgy is értendő hogy amíg az üvegen áthalad a fény törik is és az a megfelelő irányba "haladva" már gyengül a fénye,ellentétben a mintázatlannal ahol maga a tükrös rész irányítja a fény tehát közel sincs akkora veszteség. másik dolog h.a régi lámpáknál az üvegbúrára "belépő" fény nem merőlegesen éri a búrát tehát még inkább elnyeli a fényt az üveg a bordák közt. igazából annak nem is kellene kérdésnek lennie h.az üvegbúrás vagy a mintázatlan lámpa világít jobban,elég ha belenézünk 1-1 ilyen lámpába és 1értelmű. az h. a te szemednek nemvolt különbség a 2 lámpa fényszórási tulajdonsága közt akkor sürgőssen vizsgáltasd meg a szemed vagy poros a lámpád tükre. ha berakok 100w izzót a lámpába és melletem ál új Skoda-Szuzuki elég 1értelmű h.neki 55w izzóval fényesebb az úton a vetítet rész mint nálam.
2: nekem volt wagonr-em bordázott üveggel, most ignis, átlátszóval, nagy különbség nincs.
Utóbbit azért csinálják, mert szebb és olcsóbb is egyben...
Xenon sehogy sem lehet jó, már csak az izzó működési alapja miatt sem...
Amilyen képet betettél semmi, de semmi értelme sincs, az összes bordás lámpa így nézne ki, mivel csak felfelé világít h4 tompítottja a takarólemez miatt...
Szóval ezt most zárjuk le.
A nagyobb teljesítményű izzó legalább ugyanott képzi a fényt, amire a halogén búrát tervezték, így nem zavaró túlságosan.
Nekem volt bent utólagos 2 hétig, kivetettem, mert túlságosan is zavaró, most 100/80 van benne, semmivel se zavaróbb, mint a nb pl.