De csak azért tudom, mert ott van a kedvenc hokicsapatom, és amikor játszottam velük az enédzsel XXXX verziójával, mindig úgy kezdte a beharangozót: Welcome to Pittsburgh, Pennsylvania.
Csendespihenő?
Amúgy mi a véleményetek a zenéről, mármint a játék zenéjéről? Szerintem jól eltalálták. A görögöknél pl vmi fuvolaszerű szól a nagytérkép közben. A csatáknál meg jó kis pörgősek. A kedvencem, mikor kiáltanak egy nagyot. Ha éppen akkor támadsz, nagyon állat. :))
Ez jó taktika, majd alkalmazom. :))
Amúgy azóta kiderült, hogy lose formációban a dárdavetők jók, meg Akárki videoja szerint a skorpiók is a domb tetején. Amúgy meg az olyan lovas/elefántos/tevés egységek, amelyek távolabbról lőnek, mint a szekerek.
Szerintem az átlag magyar állampolgár a megyéket és azok székhelyeit sem tudná felsorolni, nem hogy olyanokat megmondani, hol van Csád, Benin, stb, mi a fővárosa. Ilyeneken csak mi szőrnyülkdünk, de az amcsiknak ez kb ugyanennyire fontos.
Na, azok se különbek! Hidasi Jusit oldalakon keresztül mesél a "tájékozottságukról". Úgy látszik, csak felénk divatos az általános műveltség. Na, kicsit romosabb téma (értsd: Rome-osabb):
Jutott eszembe este, hogy nagyon küszködtetek egy időben az egyiptomi szekerekkel, én meg tegnap este olvastam Szun Pin-t és ő tök jó taktikákat javasolt szekerek ellen. CSAKHOGY mára elfelejtettem őket! :))))
Ez meg nagy marhaság, mivel a franciák, vagy az angolok sem térképész-zsenik. Meg a magyarok közül is kevesen tudnák mondjuk Pennsylvaniát pontosan elhelyezni. És mi a székhelye?
A baj az, hogy nagyok az elvárásaitok. Megnéztem a Tróját, és nekem tetszett, mint baszós-kardozós film. A lényeg, hogy úgy kell az ilyenekre beülni, hogy egy mese, és nem fog az eredeti történethez ragaszkodni. Aki meg az eredetire kiváncsi, az olvassa el. (Amúgy érdekesek az eposzok angolul, mivel nincs időmértékes verselésük, ezért tulajdonképpen egy regény:)))
haverom mesélte - kint él Amcsiba - hogy a Trója filmmel Hollywood "átírta" a történelmet, mármint amit Illiászból mi "ismerünk". Mindezt a nagytudású amcsi köznép körében persze :)
Ideje beiratkoznom egy szövegértő tanfolyamra. :))
Mondjuk szegény antik rómaiakat ki védi meg? Bár az olaszok a jogfolytonosok, de azért ők mégsem igazán latinok. Így hát a görögségnek az egész antik világot a vállára kell vennie mint Atlasznak az eget, és ki kell állnia minden elnyomott antik nép becsületéért!
Ez utóbbi most nagy divat lett. De a Trója filmből szemérmesen kimaradt Akhilleusz bi-volta. Amúgy cézár és augustus nem görögök voltak. Ők a dilis rómaikat erősítették.
"Állítólag Caesar is mind a két nemből buzgón gyűjtötte a skalpokat, Octavius is először "kislány" volt, csak utána próbált meg "férfivá" érni, mégis ő lett a római történelem egyik legnagyobb alakja. Szóval, furák ezek a görögök..."
Azok biza! Mit fáj az nekik, hogy Sanya a hetairoszaival mit művelt pl. Gaugaméla után (lásd egy korábbi hsz-omat)!? Annak örüljenek, hogy valaki invesztál a történelmükbe! :)))
Pedig a görögöknél annak idején természetes volt a b*zulás, mint ahogyan rómában is. Meg ahogyan most az usában. Lehet, hogy a társadalmi fejlődés csúcsa az, mikor a férfiak rájönnek arra, hogy elegük van a nőkből??? :)))
Állítólag Caesar is mind a két nemből buzgón gyűjtötte a skalpokat, Octavius is először "kislány" volt, csak utána próbált meg "férfivá" érni, mégis ő lett a római történelem egyik legnagyobb alakja. Szóval, furák ezek a görögök...
Minket szerencsére nem fenyeget ez a veszély, mert mi a társadalmi fejlődés alsóbb fokán állunk. :D Én is jól megvagyok a barátnőmmel. Kivéve, mikor az idegeimre megy, de most már nem morog, ha "hadakozom", úgyhogy egyelőre nem lépek Nagy Sanyi nyomdokaiba. :))
bi oroszlán? Vagy bio-roszlán? netán bio-rosszlány!? Ej, ez a Sanyi fiúka! Mellesleg megértem, hogy tiltakoznak a görögök! Mi sem szeretnénk, ha szent Pityuról azt kezdenék terjeszteni, hogy szadista állat volt és lenyalogatta az ujjairól a vért, miután Koppányt saját kezűleg felnégyelte. De persze, ez nem érdekelné az amcsi filmeseket.
Mivel ez vmelyest idetartozik, ezért közlöm, hogy ma este 21 órától a Hallmark tv-n folytatódik az Oroszlán télen c. film. Az első rész sajna tegnap este ment, én is csak egy fél órával később, véletlenül vettem észre. A tartalom röviden: II Henrik király és b. neje küzdenek azért, hogy kinek a kedvenc gyermeke utódolja a trónt és Aquitániát.
"A XII. század végén II. Henrik uralkodik Anglia trónján. Övé fél Franciaország és a még mindig gyönyörű Aquitai Eleonora, akit II. Henrik a francia királytól, Lajostól hódított el. Eleonora 4 fiúgyermeknek adott életet. Henrik Lajos fiát, Eleonora pedig Richardot akarja megtenni örörkösnek. Cselszövések, ármányok járják át a várat, ahová meghívott vendégként, II. Fülöp, Franciaország királya érkezik…"
A királynét pl Glenn Close játsza. Nagyon jó kis darab, egy régi felújítása.
Na, egy off topicban próbálsz meg off-topic lenni!? Hehe...
Ja, kérdem én: hogy lehet megváltoztatni egy létező topic címét?
Erre szeretném: "minden, ami szét-offolná a TW topic-okat"... De nem tudom a módját. :(
Mellesleg, ma csak óránként pislantok ide, mert ma nyugi lesz, tehát írhatom a spanyol krónikát. :))) Most csak 5 év lesz , holnap, vagy hétvégén pedig 8 évet jegyzek le. De ezek aztán olyan évek, hogy ihaj!!! :)))
"Szerintem pedig a kampány csatáit is fel kéne tudni venni"