Keresés

Részletes keresés

adnilem01 Creative Commons License 2010.04.17 0 0 178
Hát én is a vezérléshibát hagynám legutoljára a pénztárcámba nézve. :S

Remélem, hogy a Párom meg tudja majd szerelni. Annó mosógépeket szerelt, hátha ez is menni fog.

Köszönöm a biztatást. :)
Előzmény: Robz (177)
Robz Creative Commons License 2010.04.17 0 0 177
Azért esélyesebb, hogy csak a hőmérő vagy a fűtőbetét szállt el, esetleg valami vezeték probléma, mint a vezérlési hiba.
Előzmény: adnilem01 (176)
adnilem01 Creative Commons License 2010.04.17 0 0 176
Gondoltam, hogy attól függ, pontosan mi ment el benne a tönkre. Csak szerettem volna tudni, hogy milyen mély kell, hogy legyen a zsebem

Kicsit mérges vagyok, hiszen direkt nem nevenincs gépet vettem, erre letérdelt.
Azt gondoltam, hogy az AEG megbízható.

Remélem, hogy még érdemes lesz megjavítani. Tényleg max 5 éves lehet, tehát nem ősöreg.

Holnap megírom az eredményeket.

Addig is köszönöm a segítséget. :)
Előzmény: Robz (175)
Robz Creative Commons License 2010.04.17 0 0 175
Passzolom. (Doktor úr, fáj a fejem, nem agytumor...?)
Szóval azt kellene tudni pontosan, hogy mi miatt nem fűt.
Az alkatrész ár is erősen gép és beszerezhetőség függő.
Érzékelő max pár ezer, fűtőbetét szerintem szintén (5-ben talán megáll, de inkább nem tippelnék)
A vezérlés más tészta. Ha mechanikus programkapcsolós, akkor akár 20-30-e.
Ha egyszerű relé hiba, akkor 500Ft.
Szóval nem egyszerű így besaccolni.
Holnap esetleg többet tudunk már a mérés után.
Előzmény: adnilem01 (174)
adnilem01 Creative Commons License 2010.04.17 0 0 174
Rendben, holnap megnézi.

Sacc/kb mennyi lehet ennek a javítása?

Előzmény: Robz (172)
Robz Creative Commons License 2010.04.17 0 0 173
Ez sajnos akkor még valami régi gép, ezeknél ezek szerint még nem foglalkoztak a hibakezeléssel.
Előzmény: adnilem01 (171)
Robz Creative Commons License 2010.04.17 0 0 172
Rámérni: a fűtőbetétre csatlakozó vezetékekre egy-egy vezetéket rátenni és ezt kivezetni a gépen kívülre egy sorkapocsba. Működés közben rá lehet mérni, hogy a sorkapocs két pontja között ott van-e a 230V.
De amikor ezt a rákötést elvégzi, akkor le kellene venni az egyik vezetéket ideiglenesen a fűtőbetétről és rámérni ellenállásmérővel, hogy hány Ohm az ellenállása. (ezt is írd meg légyszi) Utána visszatenni és megcsinálni a fent leírt kivezetést.

A hiba lehet a fűtőbetét is, de a fűtésszabályozó körben is valami. (hőelem, ami méri a víz hőfokát, vany akár a félvezető vagy relé, ami kapcsolja a villanyt a fűtőbetétre)
Előzmény: adnilem01 (170)
adnilem01 Creative Commons License 2010.04.17 0 0 171
Három kis jelzőfény van egymás alatt. A legfelső a mosogatást, a középső a szárítást, az alsó pedig azt jelzi, ha végzett. Most a legfelsőnél tart.
Előzmény: Robz (169)
adnilem01 Creative Commons License 2010.04.17 0 0 170
Igen már a főmosogatásnál jár. 113 percről indult, és most 58-nál jár. Jég hideg kívül belül, úgyhogy tuti nem fűt.
Hogy lehet működés közben rámérni? A gép talpánál tudta kibontani, és úgy fért hozzá. Most felállítottuk, és visszakötöttük.
Előzmény: Robz (169)
Robz Creative Commons License 2010.04.17 0 0 169
Akkor már nem az előmosogatás megy, hanem a fő, ugye?
Ezt kijelzi?
Mármint az éppen futó szakaszt, hogy mit csinál.

A fűtőbetéten mekkora ellenállást mért?
Működés közben is rá kellene mérni, hogy odajut-e a fűtőbetétre a fázis és a nulla is?
Előzmény: adnilem01 (168)
adnilem01 Creative Commons License 2010.04.17 0 0 168
A párom villanyszerelő. Miután elfektette és alul kibontotta, rámért a fűtőbetétre, és azt mondta, hogy az rendben van.
Nem ért a mosogatógépekhez, de szerintem segítséggel meg tudná javítani.

Egyenlőre 20 perce megy, és még hideg benne a víz.
Előzmény: Robz (166)
adnilem01 Creative Commons License 2010.04.17 0 0 167
AEG PROTECTION 911D91-2F elvileg ez a típusa.

2007-ben vettem, akkor kb 2-3 éves volt.
Nem villog rajta semmi. Amikor mosogatott, csak az időt jelezte ki, amikor végzett, akkor pedig 0-át, ahogy szokta.
Pár perce elindítottam rajta üresen az automatic programot. Most várom, hogy melegíti-e a vizet.
Előzmény: Robz (166)
Robz Creative Commons License 2010.04.17 0 0 166
Első nekifutásra fűtés.
Az oka lehet egyszerű bizti elszállástól a fűtőbetéten át a vezérléshibáig minden.
Mennyi idős a masina?
Hibát nem ír/villog ki?
A főmosogatási fázisban ki kellene nyitni az ajtót, hogy a víz mennyire meleg benne.
Ha hideg, akkor tovább engedni és rámérni a fűtőbetétre, hogy kap-e villanyt.
Első körben ennyi.
Előzmény: adnilem01 (165)
adnilem01 Creative Commons License 2010.04.17 0 0 165

Sziasztok!

Valaki légyszi segítsen.

AEG Favorit mosogatógépem van.

Ma úgy döntött, hogy nem szárítja meg az edényt. Lejárt a progi, és hidegek, vizesek, piszkosak voltak benne az edények. Még egyszer lefuttattam egy "automata" progit, és az eredmény ugyanez lett.

Mi lehet a baja?

Már nem új, garin nincs rá. Szerelőt sajnos nem ismerek.

Van valami ötletetek?

Köszi, a.
Robz Creative Commons License 2010.04.17 0 0 164
Tisztázzunk pár dolgot, úgy talán közelebb jutunk.
A mosogatási ciklus végén csinálja pontosan? (ennek a ledje aktív még?)
Megállítottad: ez mit takar pontosan?
A ledek az előlapon elvileg kivillogják a hibakódot, ezt megnézted, mielőtt resetelted volna? (persze ha olyan típus a gép)
A mosogatás közben a gép hangja ugyan olyan, mint eddig volt? (a szivattyú hangja nem változott?)
Az előmosogatás és a mosogatás között normálisan vált? (kiszivattyúz, majd beengedi a vizet a mosogatáshoz)
Előzmény: jakab70 (161)
Robz Creative Commons License 2010.04.17 0 0 163
Nagy eséllyel mágnesszelep hiba lesz, szerintem szorul. Ez lehet vízkőtől is, de meg kell nézni. Ha megtalálod, akkor érdemes a gép szétszedése előtt egy multiméterrel rámérni, hogy a szivattyú indításakor (túltöltődés) rajta van-e a feszültség a mágnesszelepen?
Ezzel eldöntöd, hogy a szelep halt be, vagy a vezérlés felől jön a hibás döntés. Vigyázz, 230-as a tekercs, lehetőleg villanyász kutakodjon ott működés közben! (egy ismerős műszerész vagy villanyszerelő is megteszi, ha esetleg nem a te profilod a dolog)
Előzmény: james07 (162)
james07 Creative Commons License 2010.04.16 0 0 162

Hello !

Jól értelmezted: a víz folyamatosan jön be a gépbe, majd amikor a tartály feltelik elindul a szennyvízszivattyú. A víz eközben is folyamatosan jön. Amikor a tartályszint lecsökken, a szennyvízszivattyú leáll, de a víz akkor is jön be.
Valószínűleg a szennyvízszivattyú többet tud szállítani, mint amennyi bejön.
Ez a folyamat ismétlődik, a hibajel is bejön.
A bejövő vízvezetékben a szűrő tiszta volt eddig is.
Lehet, hogy amíg nem tud valami miatt lezárni a bejövő víz mágnesszelepe, a program nem tud továbblépni? Vízköves lehet a szelep?
Amennyiben szét kell szednem a gépet, írjátok meg, hogy hol van a mágnesszelep, és hogyan kell a gépet szétszedni, hogy hozzáférjek.
Egyébként idáig ecetezés után mindig 1x elindult, de tegnap már így sem működött.

Üdv: james07

jakab70 Creative Commons License 2010.04.16 0 0 161
Sziasztok
kb 4 éve vettem egy CANDY CD222 mosogatógépet, eddig nagyon jól működött, de most nem akar végig menni a programokon. A mosási program végén erős hangjelzéssel jelzi hogy hiba van. Megállítottam és a belsejéből a vizet nem vitte ki, az edények tisztátlanok voltak. de a víz az meleg volt. A program választó gombot rá állattam a reset pozícióba és akkor a vizet kiürítette.
Ha van valakinek valami ötlete, szívesen veszem.
Előre is köszönöm nektek.
Robz Creative Commons License 2010.04.15 0 0 160
Valami nem tiszta: a hibajelzés után, amikor a kiszivattyúzás elindul, nem zárja el a bejövő víz mágnesszelepét???

Első nekifutásra én a bejövő ágban levő mágnesszelepet és a bejövő víz szűrőjét nézném meg.
Szerintem az is lehet, hogy a szeleped szorul meg a vízkőtől. A vízkő ellen ugye áztattad is egy darabig a cuccot? Én megpróbálnám 20% ecetben áztatni 15-20 percig. (amíg pezseg, addig van mit feloldania)
A másik lehetőség (ami kevésbé esélyes, mivel a szűrő ecetezésétől ez nem jönne helyre): a vízszint érzékelése retkes. Ez egy úszó + reed kombó szokott lenni egy csőben, ami a lezsírosodás esetén nem engedi szabadon mozogni az úszót.
Ami még tisztázna pár dolgot: indítsd el a gépet, majd amikor elmegy hibára vízhiánnyal, nyisd ki az ajtót és ellenőrizd a valós vízszintet. (valóban kevés, vagy csak nem érzi a gép?)
Amúgy egy megjegyzés: a friss víz nem szivattyúzva van, csak egy beeresztő szelep dolgozik ott.
Szivattyú 2 szokott lenni: 1: a szennyvizet kinyomó egyszerűbb cucc, 2: a nagynyomású szivattyú, ami a mosogatást végzi, ez a drágább cucc.

Előzmény: james07 (159)
james07 Creative Commons License 2010.04.15 0 0 159
Sziasztok!

Van egy két és fél éves BOSCH mosogatógépünk, ami idáig kifogástalanul működött.
Egy hónapja a következő probléma lépett fel: a gép szivattyúzza be a vizet, kigyullad a vízhiányt jelző lámpa, majd kis idő múlva a gép kiszivattyúzza magából a vizet. (gondolom feltelik a tartály) A folyamat ismétlődik.A friss víz beszivattyúzása ezalatt is folyamatosan megy.
Kitisztítottam az összes szűrőt, csövet:nem lett jó!
Tömény ecetet öntöttem a szűrőbe: kétszer jól működött, majd ismét ugyanaz a hiba.
Azóta a hiba többször is fellépett, de ecetezés után mindig 1x jól működött, majd hiba.
Van valami ötletetek?
Jól jönne valami okosság.

Amennyiben szét kellene kapnom a gépet írjátok meg részletesen, hogy hogyan, mert nem sok mosogatót szereltem idáig, de simán nekiállok.

Előre is köszi: james07
gyattila Creative Commons License 2010.04.11 0 0 158
Hát szétszeded a gépet, megkeresed a fűtőbetétet az egyik vezetéket lekötöd róla és egy multiméterrel ellenállásmérést eszközölsz. Szerintem olyan 25-30 ohm közötti értéket kell mérned. Ha a műszer szakadást mutat, akkor kiégett a fűtőbetét.
Ja és előtte természetesen áramtalanítod a gépet.
Előzmény: Meriva 1,6 (157)
Meriva 1,6 Creative Commons License 2010.04.11 0 0 157
helló! hogyan tudom kimérni a fűtőszálat, hogy jó e egy orion od 007-ben?
válaszokat előre is köszi!
Peti
Chris19731106 Creative Commons License 2010.04.09 0 0 156
Szia!

Ami rá van írva az a következő (nem tudom hogy ezekre gondoltál-e?):
Type:S9GT1F
E-Nr: S4 456N3/42
SI 659 B
Nem nagyon kaptunk hozzá használatit csak egy másik hasonló típushoz. Amiket írtál azokat hogy tudom én megnézni?

chris
Előzmény: gyattila (155)
gyattila Creative Commons License 2010.04.09 0 0 155
Lehet, hogy ez egy viszonyalg régi konstrukciójú gép - jó lenne tudni a pontos tipusszámát - és meleg levegővel szárítja az edényt, és lehet, hogy nem megy a szárító fűtőbetétje.
Előzmény: Chris19731106 (154)
Chris19731106 Creative Commons License 2010.04.08 0 0 154
Sziasztok!

Nem olyan régen vettünk használtan egy Neff Siemens mosogatógépet. Az a "kis" problémája van hogy a programok végén nem szárítja meg a cuccokat. Már megpróbáltunk az öblítő adagolóján is tekerni de még mindig nem szárít. Milyen megoldásokat javasoltok?

Köszönettel
egy aggódó családapa
figusz Creative Commons License 2010.03.18 0 0 153
Üdv Mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni.

Volna egy Fagor LJ-024S típusú mosogatógépünk.
A probléma az vele, hogy mikor elk kezdi beengedni a vizet, "túlengedi" magát. Vagyis hiába nyomja meg az úszó a "vezérlő blokknál" a mikrokapcsoló karját, tovább engedi a vizet. Ami persze befolyik a mosogatógép alá, s egy másik mikrokapcsoló szivárgás miatt lekapcsolja a gépet.
A problémás helyen lévő mikrokapcsoló működik, ellenőriztem.

Hol lehet a gond szerintetek?

előre is köszönöm a válaszokat!!!:)))
Bamanna43 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 152
Jóreggelt mindenkinek!

Nálam az a helyzet kb 2-3 hónapja, hogy fehér porfoltos marad minden edény, pohár és az üst is. És lehet érezni vagy a tabletta vagy az öblítő illatát elég erősen az edényeken. Olyan, mintha az öblítés funkció nem működne, vagy nem is tudom. Abból gondolom, hogy nem igazán kér a gép öblítő utántöltést. De lehet hogy tévedek és más a hiba. Áztattam az öblítőtartályt ecettel és át is mostam a gépet ecettel, vettem külön tisztító folyadékot is, azzal is megcsináltam, de nem történt semmi változás.
Ha van valakinek valami ötlete, kérem segítsen.
Köszi
Bamanna43 Creative Commons License 2010.03.11 0 0 151
Hali mindenkinek!

Csatlakoznék a problémámmal Nezaklass 138-as hozzászólásához, nálam is ugyanaz a helyzet kb 2-3 hónapja: fehér porfoltos marad főleg a fém és a műanyag edények és az üst is. Olyan, mintha az öblítés funkció nem működne sztem, vagy nem is tudom. Abból gondolom, hogy nem igazán kér a gép öblítő utántöltést. De lehet hogy tévedek és más a hiba. Áztattam az öblítőtartályt és átmostam a gépet ecettel, de nem történt semmi változás.
Ha van valakinek valami ötlete, kérem segítsen.
Köszi
amarantati Creative Commons License 2010.03.11 0 0 150

Még aznap meggyógyult a gép. Na nem magától, férjem (és a Skype segítségével távban a fiam) közösen kiókumlálták.... Végül is csak ki lett húzva a helyéről, le lett véve, vissza lett téve minden cső, ami a vízszívással kapcsolatos (asszem helyrejött a vákum...vagymi :D), és azóta is szuperül működik!

Robz Creative Commons License 2010.03.04 0 0 149
A dugulást hárítsátok el mindenképpen a csatornában!
A gép bekapcsoláskor elindítja a kiszivattyúzást és amíg nem esik le a szint az általa várt érték alá, addig nem hagyja abba. (max idő túlfutással, hibajelzéssel)
Az "üres" állapot után indítja csak a frissvizet befelé. A szintkapcsoló is lehet retkes, ez is megérdemelne esetleg egy tisztítást. (a vékony csőben larakódik a kosz, úszó szorul, akadozik)
A dugulás miatt juthatott vissza koszos víz, és mivel volt ideje állni, így a benne levő szmötyi lerakódhatott.
Előzmény: olajosné (148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!