Nekem sima ( konyhai :D) babérom van, nem babérmeggy !
A füge nem igazán tecc, azt kihagytam. És nem szeretnék jobban elmenni a télire bevinni valóval sem.
Úgy döntöttem, vannak jó kis védett helyeim, hogy a legöregebb olajfa, és egy babér kiültetés után kinn fog telelni. Elég jó védelmet sikerült kreálnom néhány kényeskére, amik kinn maradtak.
Az ember egyre kevésbé bírja, meg nem is kedveli a télire behordást.
Sokmindennel próbálkozom én is, ill. inkább próbálkoztam, de mostanra beláttam, a leander a legszebb, folyamatosan virágzik, ismerem az igényeit, amik nem nagyok, de nem is elhanyagolhatók. Babérmeggyet ültettünk sokat, elég nehéz, mert pont napon vannak. (a cicus elfoglalta a helyem, de kiköltöztettem, mert állva elég nehéz írni. Mindig itt van mellettem, pedig elég gonosz kis jószág) Szóval a kisebb fajta az teljesen kipusztult, a nagyobbal még harcolok. Régebben rengeteg növényt vettünk, de üvegház hiányában abbahagytuk a kisérletezgetést, de pl. a fügékkel nagyon próbálkozunk, talán az idén sikerült őket átteleltetni, mert az utóbbi években mindig lefagyott.
Hát ez az!!! A leanderekkel könnyebb, ha véletlenül egy ki is marad a locsolásból a nagy tömegben, legközelebb látni rajta a kókadtabb leveleket, vízbe állítom, pár óra múlva rendbe jön.
Hát..., talán nem. Én már óvatosabb vagyok, sok áldozatom van. Régen azt hittük, azért virágoznak olyan szépen, mert keveset vannak a pincében, most már jobban vigyázok. Néhány kedvencemet már felhoztam, nappalra kiteszem, de éjszaka aludni szeretnék és nem azon idegeskedni, hogy a "gyerekeim" fáznak e odakinn.
Örülök, hogy túlélték a növénykék ezt a csúnya telet. Ha nem, akkor tudod lesz bőven:-))
Igen, megkaptam, de aludtam a "maciálmot" és egyébb gondok, de most már itt vagyok!
Tényleg kiteszitek hamarosan a leándereket? Biztosan ki kell bírniuk, igazatok lehet. Én soha nem mertem ilyen korán még kitenni, bár van egy vendégem, aki március 15-én mindig kiteszi őket, bár idén még ő is vár még két hetet...