Y-szabály felhasználásával:
A tehetségtelen hajóasztalos, aki nem elég, hogy a hajó hátsó részének famunkáinál nem követte a terv ívét, még a hajótulajdonos lányának a kezére is pályázik. Az apa indulatosan a kozeli mocsárban való elsüllyedésre biztatja.
Jól tudom, hogy az "y" kompatibilisnek tekintendô a magánhangzókkal? A kedves hozzászólók ezt nemigen igyekeznek kihasználni. (Lehet, hogy ez kisebb pontértékkel bír?) Íme egy megoldás ennek szellemében (bocs ha már sok, de nem tudtam magamba fojtani):
Édességgel ékes agyanyagom egy viking számára szolgál táplálékul, elôsegítve fejlôdését.
Ugyan jó véleménnyel vagyok az amerikai William haverom okosságáról, mégsem hiszem, hogy legyőzte volna a számos állóvíz meghódításáról elhíresült, kezdőbetűvel jelzett barátomat, akinek a hátát használom alátétnek gondolataim papírra vetéséhez.
Úgy gondolom, hogy a körülbelül ismerem a magyar körülmények között - monjuk havi ezer forintban - tisztességes jövedelmét, mégis elrettent a szörnyű betegsége, ezért nem vállalom az ápolását.
Úgy gondolom, hogy a körülbelül ismerem a magyar körülmények között - monjuk havi ezer forintban - tisztességes jövedelmét, mégis rosszul esik a nem szokványos szekcuális aktivitás, tehát nemet mondok.
A szabólegény édesanyja a főispán kérdésére válaszolva közli, hogy a fia a hollandiai kiküldetésére a házban található legnagyobb zsákvarrótűt vitte magával. Ezenközben az ebédre szánt rákok közül az egyik kimászott a kosárból, és Z alakú nyomot hagyott maga után felfedezőútja során. A szabólegény édesanyja meglepődik ezen, és egy idevágót idéz a Gyaloggaloppból.
A festők országos bajnokságán vegyespárosban egy festéssel visszafelé haladó hölggyel 4 óra körüli a rekordunk, néha tíz perccel több Velem ő négy, négy-tízet ken, a ráknő.