Szerintem a téli kesztyű legyen egy számmal nagyobb a kezednél. Igaz, a gps-t nehezebben nyomogatod vele így, de nagyon fontos, hogy egy kicsit se szorítsa el a vérkeringésed. Nekem legalábbis speciális vastag ijjaim vannak, végigjártam pár boltot, mire kaptam megfelelőt, de megérte.
Másik kérdés: téli kesztyűben mi a jó és a szar? Nekem Difi kesztyűm van, direkt téli, valamikor 2006 körül vettem, cordiura, bélelt, stb., kezd már a varrásnál szétszakadoszni, de éppenhogy. Plexi mögött fázik benne a kezem... néha. Van úgy hogy menet közben fáznak az ujaim, azátn egyszercsak elkezdenek emlegedni. A plexi a kormány végéhez képest kb. 5 centivel rövidebb a kezem előtt, és a fékkar mögött néhány centire van, szóval szinte teljesen elfedi a kezem. Létezik, hogy nem a széltől fázik, hanem a hidegtől vagy attól, hogy szorítok vele? És mondjuk emiatt fázik/nemfázik? Elvileg szemből szél nem éri, vagy valami turbulens faszcibálás bekerülhet a plexi mögé, amitől érheti?
Ilyen időben milyen guminyomást kéne használni, hogy nagyobb valószínűséggel ne pereceljek? Nyáron 2 körül, kicsit felette használom, így pattog rendesen, de jól kanyarodik gyorsan. Most nem a gyors kanyar a szempont, hanem a jobb tapadás. Kéne változtatni?
Ettől függetlenül nem panaszkodom. Fogok majd még venni ilyen-olyan cuccokat, de most egyelőre elég volt a robogózásra költésből. Másra is kell a korpa (hogy mást ne mondja, jogsira gyűjtök...).
El is felejtettem mit láttam reggel, egy C1-esített Scara 200-at. Valami alu profilból volt meghajlítva a tető, hátul talán vmi műa. vagy farost lemezzel, elöl plexivel. Még kis dobozka is volt a hátulján, mint az igazinak, rajta a BMW jelvénnyel.
50-es 4T kb. 60-at tud menni, és hát nem éri el olyan hamar, mint a 2T. Szerintem a 2T hamarabb eléri a 70-et, mint a 4T a 60-at. Vagy kb. egálban vannak, de az akkor is gyengus. Cserébe 2,5 literrel elmegy, halk, nem füstölög, mint a gyárkémény.
Én nem néznék vadonat új motort. Azt megint hamarabb ellopják, mint egy használtat. Nem tudod megakadályozni, h ne lopják el. Egy olcsó mozgásérzékelős riasztót, meg egy erőssebb láncot raknék rá. Én max. egy gyors közért erejéig hagyom kint, pedig enyémet csak a nyugdíjas papák nézik meg.
meg voltam elégedve vele csak Fcs. nézegette nekem milyen új 50-nest vegyek látta ezt a 4T. ujdonság de hiába mentem el három kereskedésbe sehol nem lehet kiprobálni ezért gondoltam hátha volt valakinek lehetösége kiprobálni a gyári adatok szerint majd nem olyan a teljesítménye mint a 2T-nek .
Ezt egy kicsit össze vissza irtam de még öl az ideg a motor miat :(
Még egy kérdés az uj motorhoz vennék riasztot és egyéb biztonsági rendszert mit kéne beszereznem hogy ne tudják még egyszer elvinni?
OK, megígérem, hogy holnap beülök az audiba, hatosra tekerem az ülésfütést, beállítom 23 fokra a hömérsékletet és vigyázok az egészségemre. Igaz, Villányba megyek bort inni, de sebaj... :-)
Neos általánosságban jónak és megbízhatónak mondott robogó, de mindig az adott példányt kell nézni. 4T 50-ben gyenge, de azt hiszem van ebből 100-as blokk. Frimen?
A maszkot holnap megnezem, koszi. A tornado is windstopperes? Ha igen, honnan van? Nekem a csizmaba egyaltalan nem megy be a levego, igy oda sztem nem kell windstopper zokni.
Nekem is olyan tex kombim van,amihez van egy belecipzárazható bélés,amivel olyan jó,hogy nem is kell még aláöltözni,sima polo van alatta!Egyedül 100 fölött érezni egy kicsit,hogy kellene valami ami fogja aszelet,mert akkor már kicsit átereszt.De még akkor sem ugy,hogy fázzak,és akkor sem mindenhol érzem a hideget.
Tornadó alsó + spool nadrág Tornadó felső + bering kabát windst zokni + sidi csizma bering kesztyű winds maszk
Ennyi. Még egy kurva pulcsi sincs rajtam :) Ma felvette még egy vékony technikai alsót és majdnem izzadtam. Esküszöm nem értelek titeket. Van motorotok, tehát nem vagytok szegények. Mennyit dolgoztok 20-40.000 forintért? Ennyit kell elkölteni és nem fázol és valószínűleg nem megy tönkre a testetek. Hány nap táppénz alatt buktok ennyi pénzt? Számoljatok szerintem!