Sok autótípusnál is előfordul hogy felső pontokon kell (nem is egy helyen), de nem is azért kérdeztem, csak nem értettem mi a lényege a felnyitásnak: egyes helyeken használhatnák inkább a sapkát feltöltéshez...
A betöltő nyílást. Ott a hűtősapka. Külön légteleníteni nem kell, csak a teljes feltöltés és melegre járatás után, ha lehűlt, ellenőrizni a szintet a hűtőrendszerben és a kiegyenlítő tartályban. A vízpumpánál nem légtelenítő, hanem leeresztő csavar van.
...vagy ez is az a szerviz, ahol a vízcsőnél töltik a hűtőrendszert és azt javasolják, hogy addig kell töltögetni a kiegyenlítő tartályt, amíg már nem fogy el belőle a hűtőfolyadék, ahelyett, hogy felnyitnák azt a kurva tankot...
irta hogy szerviz utan jott ez a gond, de a termosztat is lehet rossz. Amikor melegszik a viz, 60 fok korul mar a radiatornak is melegednie kene. Ha nem, akkor nem nyit a termosztat. De eloszor a hutofolyadek mennyiseget ellenoriznem
2hete vettem egy 2007es, 9 évig garázsban álló, 1800km-es, újszerű állapotú Hornetet.
Első ”nagymotorom”.
Azonnal elvittem egy nagyszervizre, az összes folyadék le lett cserélve, köztük a víz is, -30ig lett fagyállózva.
Miután visszahoztam a szervízből, azt vettem észre, hogy alapjáratban a motor, 2-3, 3-4perc alatt felmelegszik 104fokra, ott bekapcsol a ventillátor, és visszahül 100 alá, aztán megint vissza.
Az hogy 104nél indul a venti, azt tudom hogy okés.
Viszont hogy ilyen gyorsan melegszik, kicsit furcsálltam.
Főleg hogy a szervíz előtt ezt nem tapasztaltam, vagy csak nem vettem észre.
Szerintetek ez normális? Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Sziasztok. Találtam itt a közelemben egy Hornetet. Így képek alapján ki mit mondana? Mi az ami nem gyári dolog esetleg? Az ára mennyire reális ennek az évjáratnak? Igaz, hogy fiatalabbat szeretnék, de ez is tetszik és még gyalog is elmehetnék érte😄 Egy esetleges átvizsgálás mennyibe lenne kb márkaszervízben? Válaszokat előre is köszi.
Ui. nyugodtan le is beszélhettek róla ha ez már esetleg nem éri meg vagy bármi😄
A robogós dolog szerintem nagyon hasznos lenne. Bár egy újabb sarc lenne, de ettől függetlenül egyet értenék a dologgal. Pl ha valaki nekicsattan egy robogóval az autódnak. Vannak szemtanúk, akár kamera felvétel is, emberünk felpattan és elhúz. Rendszám meg nuku. Nekem ott a károm, ő meg lelép, beazonosíthatatlanul. De ugyan ez a helyzet a 90-el robogó robogóssal is. Nekem jön a 30 000-es csekk ha 50 helyett megyek véletlenül egy előzésnél 65 -el. A robogós meg eltép 90-el lakott területen és nincs mit lefotózni. Nem a "dögöljön meg a szomszéd lova is" jellemzően hazai szemléletből kiindulva írom ezt, hanem mert nagyon sokszor életveszélyes amit művelnek. Mindig tisztelet a kivételnek, nem akarok senkit megbántani. Nekem is van egy kis robogóm, a fogyasztása miatt járok vele néha - néha. Ha papírozni kellene, hát papírozni kellene. Csak valami olyan (itthoni viszonyok mellett aligha elképzelhető) megoldás kellene, ami nem üti árban a szerencsétlen robogót. Azt már évek óta tervezgetik, hogy valamiféle gyertya helyére tekerhető mérőeszközzel behatárolják a hengerűrtartalmat és kiszűrik az 50 Ccm-től nagyobb segédmotorként használt motorokat.
A hatalmas felni, öreg autón és hasonló nyalánkságok szerencsére annyira nem gyakorikat. Szerintem ettől sokkal érdekesebb, hogy megfelelő indok nélkül (kizárólag jobb kormánnyal készült az autó, veterán jármű, stb) papírozható itthon jobb kormányos autó. Életveszélyes! És engedik! Simán, át a műszakin. Van itt a környéken egy egy roadster BMW Z3, jobb kormánnyal. Eleve lapos, alig látni ki belőle és előz. Mert ugye sportautó, hát előzni kell. És ha nem ül mellette a csirke, aki sikítja, hogy "jóóóóóóóó", akkor kérdem én, hogy a viharba lát ki biztonsággal? A másik meg a villanybicajok, a jogosítvánnyal nem rendelkezők alatt és persze az idősek alatt. Hát az....Nem tudom mennyire elterjedt felétek ez a járműtípus, itt van belőle bőven és amit művelnek velük. Mint a vaklégy. És, mint a robogónál, nekimegy az autódnak és elhúz. Legalább egy (akár ingyenes, ami nálunk szintén elképzelhetetlen) minimális KRESZ oktatást köteleznék.
Nem tudom, hogy ezek a dolgok mennyire vannak leszabályozva Ausztriában? Bizonyára lenne mit átvennünk...
Egyenletes tempónál 100 - 130 Km/h tempó esetén, végáttételben motorozva simán hangosabb volt a szélzaj, mint a kipufogó. A sisakbeszélőt is gond nélkül használtuk. Csak akkor üvöltött, ha forgattam, vagy akkor brummogott hangosabban, ha adtam neki egy kövéret, visszaváltás nélkül. Hidd el, túratempóban nem hallottam jobban, mint a gyárit.
Más nem így tapasztalta, akinek van fent nyitott dob?