Ki, milyen tapasztalatokkal rendelkezik az MLM rendszerekkel kapcsolatban?
Akik sikeresek: Mennyi idő? Mennyi munka? Milyen szint? (nem pénz érdekel!!!) Esetleg pár jótanács azoknak, akik most kezdik.
Akik sikertelenek: Mennyi idő? Mennyi munka? Milyen szinten hagytad abba? Anyagilag, hogyan jöttél ki? Esetleg pár jótanács azoknak, akik most kezdik.
És ezen tapasztalatokról, kinek mi a véleménye?
Kérem KÍMÉLJENEK azok, akik már hallotak olyan embert, aki már látott olyan embert. Ez vélemény!!!
A topik címébe is beleírtam: TAPASZTALAT!
Vannak átlagos és vannak átlagosnál jobb termékek ,ilyen egyszerű ez.A bolti kereskedelem egyébként nem az ellenségünk,nagyon jól tudunk együttműködni kereskedőkkel ,sok területen nagyon jó együttműködés alakul ki köztünk.Gondolj csak a mátrix tipúsú vásárlói klubokra,sok bolt a hagyományos kereskedelem mellett Mlm típusú rendszerekhez is csatlakozik.
ezt kár volt ide bemásolni, mert már a bemásolás előtt darabjaira volt szedve ezen és sok más topikon.
hazugságok, de legalábbis ellentmondások tömkelege.
PÉLDÁul. "Az MLM üzletben viszont egyszer kell a hálózatodat felépiteni és ha nem tudsz vagy nem akarsz tovább dolgozni, a már meglévõ hálózatod forgalma után továbbra is jön Neked a pénz. Hónapról hónapra!"
Magicboy! csak nem azt akarod nekünk itt beadni, hogy az mlm-termékek minősége jobb, mint bármely hasonló bolti termék minősége? mert burkoltan ez hangzott el a minőség emlegetése kapcsán.
MagicBoy, tegnap még egészen értelmesnek tűntél a hozzászólásaid alapján, most meg bedobod ide ezeket a brossurákat? Ejnye... Maradj inkább a korábbi stílusodnál.
A másik: Ha éppen azt mondod, hogy a drága és igényes termék a jó, akkor ne írjál le olyasmit, hogy Casio,Q§Q órákat használsz, mert így kiderül, hogy az igényesség és a minőség neked is csak akkor fontos, ha rá akarod melegíteni a termékeidet valakire, de akkor már nem, amikor te magad vásárolsz. :)
"Fanatikus lottózó vagyok." Nocsak, miket meg nem tudunk egymásról ;)
"A múlt héten eltaláltam a dzsóker két utolsó számjegyét!" Az fizet valamit? Én nem lottózom, vagy ha ritkán mégis, akkor is Dzsó nélkül. A legjobb eredményem 4 hónap alatt 10 kettes és 2 hármas volt ;) És mégsem...
"- veszek még 8 db ingatlant és kiadom mind," Ez tuti, hajrá!
"- nagyon híres író leszek, s kiadják sok országban műveimet," Remélem írni akarsz és nem verselni, mert az a versed hogy is mondjam, hogy stílszerű legyek: elég szar lett :))))
"- megnyerek valami versenyt, s jogdíjak kezdenek folyni felém." Szintén hajrá, kívánom, hogy így legyen!
Viszont az a helyzet, hogy ugyanígy autószerelőből és fogorvosból is nagyon kevés a jó szakember, mégse mondja senki, hogy az autószerelők/fogorvosok mind hülyék. És ezzel vissza is kanyarodtunk a problémák gyökeréhez, a szemellenzős, információhiányos fogyasztóhoz (vagy nem-fogyasztóhoz, ha úgy tetszik). Aki nekem azt mondja, hogy próbálta és neki nem jött be a termék, az korrekt. Vagy ha nem tetszik az üzletpolitika, mert ő nem szeret emberekhez beszélni. Ez is jó. De azt senkitől nem fogadom el, hogy "sz@r az egész", mert az az ember egy szűklátókörű, fejlődésre képtelen egyén. A fejlődésre képtelen alatt azt kell érteni, hogy meg sem próbálja tágítani az ismereteit, hogy elfogultság-mentesen véleményt alkothasson.
egy tévhitre világítok most rá! Mi a künbség a piramisjáték és az MLM között?
Piramis játék: A játékosok 1x-i nagyobb összeggel (2-300eFt) tudnak belépni, amit aztán egyenlő részekre bontva (a szintek számával osztva) szétosztanak a piramis csúcsa felé. Csak az a pár ember jár jól, aki hamar belépett. Az utólsóként belépők (a nagy tömeg) pedig bukja a pénzét. A piramisjáték 3 évi szabadságvesztéssel büntetendő. Ha valakit érdekel az ide vonatkozó törvényrendelet pontos szövege:
MLM: Függetlenül a belépés időpontjától és a rendszerben helyetfoglalt szinttől, bárki kereshet többet, mint a felette állók. Mivel a tagok havi forgalmat/bevételt generálnak, így a fizetés havi rendszeres keresetet kínál. (nem egyszeri nagy pénzt,mint a piramisban).Az MLM hivatalos, törvény álltal szabályozott és engedélyezett tevékenység.
Szerintem a lényegi különbség az, hogy az MLM-ben van egy igazán versenyképes és eladható termék vagy szolgáltatás, míg a piramisjátékban a "termék", ami által MLM-nek álcázzák a piramisjátékot, nem versenyképes, senki nem törődik vele, nem is igazán kap hangsúlyos szerepet.
Miért van az, hogy egyesek imádják mások gyűlölik? Szerintem rossz a kérdés. Az én meglátásom szerint egyesek imádják, mert átlátják a lényegét, látják a saját jövőjüket. Mások nem gyűlölik, hanem félnek tőle! Az MLM-ben el kell adni, ügynökké kell válni, és ezt nagyon sokan nem szeretik. Pedig egy kis beszélgetés után mindenki rájön, hogy az élet nem áll másból, csak eladásból és vételből. Ebben az üzletben mindenki sikeres lehet, véleményem szerint nincs erre alkalmatlan ember. Maximum a gondolkodásmód alkalmatlan, de azt meg lehet változtatni. Erre én vagyok a legjobb példa. A barátnőm beleolvasott az eddigi "irományomba", és épp azt kérdezte, hogy emlékszem-e, milyen voltam fél évvel ezelőtt. Azt hiszem tudom mire gondol. Fél évvel ezelőtt engem nem lehett volna belerángatni egy MLM üzletbe sem, "engem nem lehetett volna felültetni". Aztán ez valahogy mégis beléptem és most már 4 hónapja dolgozok (dolgozgatok). Szerintem ahhoz, hogy valaki sikeres legyen az MLM-ben, az kell, hogy jó szponzort találjon.Ha valaki most ismerkedik ezzel az üzlettel, és nincs kire támaszkodnia, akkor csalódni fog. Ha jó a szponzora, akkor kövesse a tanácsait, bízzon benne. Ezzel a dologgal egy gond van: az emberek nem használják ki a szponzorukat. Az én csapatomban is van, aki nem hallgat rám, nem szól, ha problémája van, és így elég nehéz segíteni neki. Van, aki sikeresnek hiszi magát, mert nagy forgalmat csinál, de az üzlete nem épül, élete végéig kereskedő marad. És szerencsére van pár olyan ember is, aki érti az MLM-et, vannak céljai, hajt ezekért, és nagyon jó úton van az igazán nagy jövedelem felé. Én imádom az MLM-et. (Nem csak az én cégemet!) Úgy érzem szerencsés vagyok, mert jó csapatba kerültem. Mint említettem, nem vagyok könnyű eset, néha még előjön belőlem az, hogy reálisan kell nézni a dolgokat, ezért lassú előrehaladást tűztem ki magam elé. Ezen kell még változtatnom, és akkor minden meglesz, ami szükséges a gyors előrehaladáshoz.
A sikeres MLM üzlet titkai Jövedelmezõ üzletet szeretnél? Anyagi biztonságra vágysz? Keresed a jóléthez, sikerhez vezetõ utat? Lehet, hogy ezen az oldalon MEGTALÁLOD! Mi az MLM? Az MLM vagy Multi-Level Marketing, más néven network marketing, magyarul többszintü vagy hálózatos marketing, a fogyasztási cikkek vagy szolgáltatások közvetlen értékesitésének egyik módszere. Az MLM cégek termékeiket közvetlenül viszonteladókból, fogyasztókból szervezõdõ hálózat tagjainak értékesítik. A termékforgalmazói, fogyasztói hálózatot maguk a tagok szervezik, épitik úgy, hogy ismerõseiknek ajánlják a terméket, vagy magát az MLM üzleti lehetõséget. Hogy mi ebben az üzlet a hálózat tagjának? A következõ egyszerû példával megpróbálom megmagyarázni. Ha például Anna ajánlására Béla belép a hálózatba és megvásárolja a terméket, az MLM cég Annának jutalékot fizet. Béla másoknak dicséri a terméket és mondjuk Csaba és Dénes barátja is belép a hálózatba és vásárol, Anna jutalékot kap Béla (elsõ szint), Csaba és Dénes (második szint) vásárlásai után, Béla pedig jutalékot kap Csaba és Dénes vásárlásai után. Minél nagyobb hálózatot épit ki valaki, annál nagyobb jövedelemre tesz szert. Miért jó üzlet az MLM? Az MLM üzletépités különös elõnye, hogy a befektetett munkád, energiád és az érte kapható jövedelmed a hálózat bõvülésével egyre növekvõ ütemben sokszorozódik. Megpróbálom érzékeltetni egy sematikus, elméleti példával az óriási lehetõséget. Mondjuk belép hozzád a hálózatba három fõ (ez 3 fõ az elsõ szinten), akikhez mindegyikhez szintén belép 3 fõ (ez 9 fõ a második szinten) akikekhez belép szintén 3-3 fõ (ez már 27 fõ a harmadik szinten) és igy tovább. Mindenkihez 3 fõ belépésvel számolva a 8. szinten már 6561 fõ, a teljes hálózatodban pedig összesen 9841 tag lesz. Ez fejenként 10.000 Ft havi fogyasztás esetén közel 100 millió forintos forgalmat jelent!! Mennyit keresel ezen? Átlag 5% jutalékkal számolva kb 5 millió forint bruttó jövedelmed lesz! Havonta! Mit kellett ehhez tenned? Három embert léptettél be és megtanitottad öket arra, hogy õk is ugyanezt tegyék. Ez persze egy kitalált példa, a való életben nem mennek ilyen könnyen a dolgok. (Ha igy mennének, akkor már a világ egész népessége tagja lenne az összes müködõ MLM-nek.) A valóságban igen sok embernek kell bemutatni a termékeket és az üzletet, hogy megtaláld azt a kettõt vagy hármat, akikkel eredményesen tovább tudod épiteni az üzletedet, akik nem riadnak vissza a nehézségektõl és akik meglátják az óriási lehetõséget. Mert a lehetõség az nem elméleti, az valós! Melyek az MLM üzlet további elõnyei a hagyományos üzleti formákkal szemben? Legnagyobb elõnye szerintem, hogy un. reziduális vagy passziv jövedelmet hoz létre. Ha alkalmazottként dolgozol vagy akár önálló vállalkozóként, viszonteladóként értékesitesz terméket, addig van jövedelmed, amig dolgozol. Az MLM üzletben viszont egyszer kell a hálózatodat felépiteni és ha nem tudsz vagy nem akarsz tovább dolgozni, a már meglévõ hálózatod forgalma után továbbra is jön Neked a pénz. Hónapról hónapra! (Vannak MLM cégek, ahol a kiépitett forgalmazói vagy fogyasztói hálózat örökölhetõ! ) Másik jelentõs elõny, hogy viszonylag kis kockázattal, kevés pénzzel bele lehet vágni. Tévhitek: Sokan azt gondolják, hogy az MLM üzlet csalás, illegális piramisjáték. Az igazi MLM azonban teljesen legális termékértékesitési módszer. A hamis MLM, a piramisjáték könnyen felismerhetõ a termék hiányáról vagy -ha van termék- arról, hogy a tagok nem az áruforgalom után, hanem a belépõ uj tagok után (is) kapják a jutalékot. Az ilyen piramisjátékok közös jellemzõje a többnyire magas tagsági dij, amely – az összeomlásig – fedezi a szponzorok jutalékát. Egy másik elterjedt tévedés, hogy az MLM üzletben könnyen, gyorsan meg lehet gazdagodni. Az MLM ebbõl a szempontból ugyanolyan vállalkozás, mint a többi. Néhánynak sikerül sok pénzt keresni vele (kemény munka, hozzáértés, hit, szerencse – ez mind kell hozzá), sokaknak pedig nem. A különbség abban van, hogy viszonylag kis kezdõtõkével, kis kockázattal bárki belevághat és sikeres lehet. Ellenkezõ elõjelü, de szerintem ugyancsak téves vélemény, hogy az MLM-el nem lehet sokat keresni, ill. csak azok kereshetnek jól, akik korán belépnek. A korábban belépõnek elvben tényleg nagyobb az esélye, de bárki bármikor lehet egy MLM-ben sikeres. A hagyományos vállalkozásokra is érvényes, hogy akik elõször ismernek fel egy igéretes lehetõséget, azok jobb helyzetben vannak, mint az utánuk jövõk. Melyek a sikeres MLM feltételei? Mit vizsgáljunk, ha MLM üzletet keresünk? Termék: Legyen kiváló minõségü, egyedi, un. „gyorsan fogyó” fogyasztási cikk vagy szolgáltatás amelyet a vevõk folyamatosan, hónapról hónapra igényelnek. Cég: Lehetõleg olyan MLM céget válasszunk, amelyik azon kívül, hogy fenti termékekkel saját jogon rendelkezik, a növekedési szakaszban van, adósságmentes, megbizható. Forgalma, felépitése, üzletpolitikája (multja, jelene, jövõje) nyilvános és hozzáférhetõ. Az óvatosság igen indokolt, az újonnan induló MLM cégek többsége 1-2 éven belül csõdbe megy vagy megszünik, eltûnik. Marketing terv: Az embereknek elegük van abból, hogy ügynökök, hittéritõk, piackutatók és sokan mások zaklatják õket ajánlataikkal. A marketing koncepciónak ezt figyelembe kell vennie. Ha a termék egyedi, a marketing terv inkább a termékre épüljön, ne csak magára az MLM üzleti lehetõségre. Ez nemcsak azért fontos, mert stabil forgalmú fogyasztói hálózat csakis megfelelõ termékekre épülhet, hanem mert a termékeket szeretõ és használó hálózati tag szinte automatikusan épiti az üzletet, még akkor is, ha nem ez a szándéka. És még valami, ami rendkivül fontos. Az internet forradalom korában élünk. Egy korszerû marketing terv lehetõvé teszi az interneten keresztül történõ üzletépitést. A jutalék fizetési rendszer: Áttekinthetõ, érthetõ és ösztönzõ legyen. Az ideális jutalékrendszer növekvõ jövedelemmel honorálja azokat, akik aktivan dolgoznak és folyamatosan bõvitik a hálózatot, de biztosítja a passziv jövedelmet a már meglévõ hálózatod után akkor is, ha nyugalomba vonulsz, vagy mással kivánsz foglalkozni.
Komolyra fordítva a szót! Nemvagyok az a tipus aki nagyzol valamivel! Ha anyi pénzem lenne amit nemtudok elkölteni(nemvágyom rá)akkor támogatnék pár nemes célért küzdő alapítványt!
Kérnék valamit(most 2 nagy MLM ellenző is ittvan,de vonatkozik a honlap összes látogatójára),ha elkészül az oldalam(remélhetőleg még a héten)akkor kérlek nézzétek meg és őszinté(anyázások nélkül :) )mondjátok el a véleményeteket róla! Megteszitek?
Az érdekes hogy az Mlm-et a kommunizmushoz hasonlítod,az Mlm-legnagyobb ellenségei mindig is a kommunisták is voltak,emlékszem az előző rendszer Mlm ellenességére ,ahol kb azokat a sémákat hajtogatták amiket itt most az Mlm ellenes táborból hallunk,csak még gumibotot is használtak hozzá,utolsó érvként.
Hiába erőlködsz, én is NASA- mérnök lettem, csak mert olyan infokat mondtam el, amiknek utána lehet járni akár itt a neten. Azt meg, hogy egyáltalán hogyan működik, a társaság fele meg sem érti. Csak addig jutnak el, hogy árrés, meg házalás. Meg hogy be akarják csapni őket.
Az írásid jók sok sikert! remélem egyszer majd kérhetem töled valahol,hogy dedikáld a frissan megjelent és már a megjelenés napján több millio példányban elfogyott könyvedet!
Mondom,hogy ismerem az oldaladat! Ez az írás is bizonyítja,hogy csak félinformációkkal rendelkezel sokadrangu forrásbol vagy magad is belebuktál és most bosszut akarsz álni azért,mert neked nemjött be!
Pont MAXVAL-nak tartasz előadást? :-DDDDDDDDDDDDD MOndtam: olvasni, olvasni, olvasni! Visszafelé itt a topikban. A brossúraidézgetés már megvolt jópárszor... De valahogy nem sikerült meggyőzni bennünket. :-)
MAXVAL, linkeld már be azt a honlapodat, úgy látszik, még nem ismeri...
Nézd én soha se a márkát néztem hanem azt,hogy ellátja a feladatát! Amúgy jelenleg yaga órám van(szegény már öreg,ütött-kopott idelye lecseréni,de nagyon a szivemhez,mert anyi mindent átéltünk együtt)!