Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
majdnem*: a fegyveres topikokban továbbra sem javasolt (értsd: engedett) a politikai eszmék futtatása, agitálás, győzködés! Ilyenekre ott van a politika fórumcsoport. Köszönjük megértésed!
Csak annyi a problémám, hogy egy év múlva 60 éves leszek és bizony a kezemben, térdeimben lévő ízületek már nem úgy funkcionálnak mint öt évvel ezelőtt.
Nedolaci ( a kölök) meg tuti, hogy meg sem próbálta volna!:-DDD
Szia!BUÉk! Nekem is nagyon tetszett a(Klubélettel összekötött) verseny!Néző ként is élveztem!Várom a nagyobb lőtéren,jó időben rendezett NAGYOBB(remélem) BULIt!!!!! ;-DDD
A tanúság az, hogyvégre elindult egy új versenyszám, ami lehetőséget adott arra, hogy a megfelelő marketinggel rövid idő alatt tömegsporttá nőheti ki magát!!! Amíg ilyen kevesen légpuskázunk, addig a törvényhozók többek között ezért is nem vesznek minket komolyan és nagy ívben le......nak! Arról már nem is beszélve, hogy elmaradunk az EU-s jogharmonizációtól is!
A másik, hogy télvíz idején hol a bánatba lehet precíziós versenyszámot lőni 50 méteren úgy, hogy a lövész versenyző ne vacogjon? Más egy FT vagy HFT mert ott mozoghatsz, de precízióst lőni 50 m-re légfegyverrel nnem egy mocorgós mutatvány. Tegnap itthon gyakoroltam 0 +1Cfokban az udvaron és a 15-20. lövést már kín volt precízen leadni.
Előre megmondtad, hogy tumultus lesz és káosz. Nem volt. 5 óra alatt lement a 20 ember 2 óra belövő idővel.
Ha csoportokba vannak szervezve, akkor délután lemegy a másik 20-as csoport és ha lesz még 40 nevező, azok másnap.
Megfelelő méretű fűtött termet nem gond találni, ahol egyszerre lőhet 40 ember 50m-re. Ott van mindjárt szemben a SYMA csarnok.
Csak a 40 lőállás kialakítása, golyófogók, a csarnok napi bérleti díja nagyon sokba kerül. 100e Ft-os lesz a nevezési díj. Bevásárló központ parkolója, kézilabda csarnok, bármi jó, ha megvan a felszerelés, céltartók, világítás, asztalok, székek. Csakhogy mindez pénzbe kerül, amit a nevezőknek kellene megfizetni. Ha nem hivatalos lőtéren rendezem, akkor kell rendőrségi engedély is.
Én nem akarok beleszólni a dolgaitokba de lenne egy jó megoldás, hogy gyorsan menjen a dolog sok versenyzővel. Egy olyan helyszín ahol egyszerre sokan tudnak lőni turnus, időbeosztás, várakozás nélkül. Nagyon sok légpuskás köztük én is pont ezért nem járnak MSSZ és más időbeosztásos versenyekre. A két napos verseny szerintem nagyon rossz ötlet főleg négy lőállással.
Ez így valóban működhet,de azt sem szabad elfelejteni,hogy ez nem szalagmunka! Ilyen versenyeken az emberek ismerkednek,beszélgetnek egy nagyot új,és rég nem látott ismerőseikkel,stb... A másik kérdés az eredményhirdetés. Ha két napra húzódik,akkor a második nap végére vissza kell jönni a díjátadóra, esetleg külföldről is?
Az ólmot bárhol átveszik,jó áron.A CO2 patronokat is átveszik kilós áron. A gond csak az éles hüvelyeivel van.Azt is átveszik,csak selejtezési jegyzőkönyv,stb kell hozzá.Az ólmot érdemes összegyűjteni,mert két ellőtt doboz ólom áráért kapsz egy doboz plinkert simán...
A legfőbb tanulság az, hogy már a nevezések visszaigazolásánál közölni kell az időbeosztást és a lőállásokat. Így mindenki csak akkorra jön lőni, amikor az időbeosztás mutatja.
Napi 3 turnusba szervezzük a nevezőket, minden turnusnak lesz külön belővési ideje, ami után azonnal mehet az értékelt.
Továbbá a lőidőt lecsökkentjük lövésenként fél percre, ugyanis senki sem használta ki az egy percet.
Ezzel a módszerrel 2 nap alatt 100 versenyzőt is tudunk kezelni ezen a 4 lőálláson.
Minden kedves ápolttársanak ezúton kívánok az idei évre még több ólommérgezést, és rengeteg izomlázat a sok-sok lövöldözésből kifolyólag,valamint a tésztaszűrő mintázat felcserélését egy kukucskáló lyuk mintára... ;-))))
Pali bácsi reggel felhívott,és mondta,hogy még Szlovákiából is érdeklődtek a verseny iránt!Jöttek volna, csak későn lett felrakva a kiírás!Tanultunk belőle!
Nem találtam jobb topicot, ezért itt kérdezném meg halkan, hogy a kilőtt, roncsolt ólomlövedékeket, illetve a használt CO2 patronokat hol lehet(ne) leadni? Egyáltalán Mo-on foglalkozik valaki ezzel a témával, vagy csak gyűlik a lövedék a barackfa alatt? :-)
Természetesen beleírom a fegyvereket és távcsövet és a lövedéket is, de csak akkor tudom, ha privátban elkülditek nekem, mert nincsen több adat erről, a nevezésekről lemaradt.